Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tulppa irti

Nyt kun perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kike Elomaa on kieltänyt puolueensa kansanedustajien arvostelemisen ja puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on sanonut, etteivät yhdenkään puoluetta edustavan puheet kuulu hänelle tipan vertaa, niin tulppa on näköjään irti.

Kansanedustaja Ville Tavio haluaa estää yksin tulevien turvapaikanhakijoiden tulon Suomeen, koska viimeaikaisissa terrorosti-iskuissa ovat profiloituneet juuri yksinäiset, ääri-uskovaiset miehet.

Tavio on lukenut huonosti uutisia. Tämän kesän terrori-iskuja ovat kyllä tehneet yksinäiset miehet, mutta harvempi heistä on ollut turvapaikanhakija. Ääriuskovainen terrorismi selittää kyllä ranskalaisen papin julman murhan, mutta se ääriuskovaisuus voi tarkoittaa ääri-islamin lisäksi vaikkapa Münchenin ampujan tapaan äärimmäistä uskoa natsismiin.

Tavio luo sitä samaa tarkoituksellista uhkakuvaa kuin liian monet muutkin eli yhdistää sumeilematta turvapaikanhakijat terrorismiin. Jokainen turvapaikanhakija on hänelle potentiaalinen terroristi ja yksin tullut suorastaan varma terroristi.

Ei riitä, että Suomi on omilla päätöksillään tehnyt perheenyhdistämisen liki mahdottomaksi ja poistaa maasta perheenisän, jonka muulla perheellä on pysyvä oleskelulupa. Ei riitä, että Suomi palauttaa miehen, jota Irakissa on kidutettu, jonka talo on räjäytetty ja jonka Maahanmuuttovirasto on itsekin katsonut joutuneen Irakissa vainon kohteeksi. Kun perheineen ei enää voi tulla eikä perhettä voi yhdistää, niin nyt halutaan estää yksin tulevien pääsy maahan.

Sivumennen sanoen mahtaa virkamiehelle olla hirveää kirjoittaa tuollaista palautuspäätöstä ihan vain siksi, että hallituksen käskystä Maahanmuuttovirasto muutti tulkintaansa turvapaikan myöntämisen perusteista ja tiettyjen maiden turvallisuudesta. Ensin virkamies käytännössä kirjoittaa täydelliset perustelut turvapaikan myöntämiseksi ja yhteenvetona kirjoittaa kielteisen päätöksen.

Mutta tällaiseksi tämä on mennyt ja yhä pahemmaksi menee. Tavio ja hänen kaltaisensa sanovat suoraan, että he haluavat rajat kiinni ja ovet lukkoon. Tänne ei ole kenelläkään tulemista. Tavio ei piittaa juristina hyvin tietämistään kansainvälisistä sopimuksista vaatiessaan Suomen irtaantumista niistä. Hänen ei tarvitse valehdella kannattajilleen. Riittää, että jättää kertomatta sopimusten velvoittavuudesta ja niistä irtaantumisen seurauksista.

Teksi mieli kuitata Tavionkin puheet kesällä villiintymään päässeiden kansanedustajien höpinäksi, mutta eivät ne ole sitä. Ne ovat ihan puoluejohdon hyväksymää toimintaa. Siitä kertoo Timo Soinin johdonmukainen vetäytyminen kaikesta vastuusta. Jos hän haluaisi, niin turvapaikanhakijoita terroristeiksi leimaavat puheet loppuisivat kuin seinään. Vaan ei Soini halua, koska kannatus rypee pohjamudissa ja turvapaikanhakijoita vastustamalla hän kuvittelee sen nousevan.

Ei se nouse. Ei kansa ole niin tyhmää kuin Soini kuvittelee. Kansa muistaa kyllä vielä seuraavien vaalienkin aikaan niiden köyhiltä leikkaavien puolueiden nimet. Ainoa seuraus on, että Soinin voi kohta olla ulkomailla tukala selitellä tätä länsimaista ja eurooppalaista demokratiaa, johon yksikään vieras ei saa jalallaan astua.

***

Kommentointiin vanha sääntö. Vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Vain asialliset kommentit noteerataan.

Kommentit (26)

 1. Pekka Forstadius

  Hesarin juttu Kaikkosen kommentista oli muutenkin mielenkiintoinen. Elomaa – ja puoleensa – saivat jälleen runsaasti tilaa näkemystensä esittelylle.
  Mitähän tässä pitäisi ajatella siitä, että Elomaa on mukana uudistamassa YLEä?

 2. keke

  ”Immonen piti monikulttuurisuutta pahimman luokan painajaisena.”

  Eli näin IltaSanomat luonnehtii Immosen täräytystä jossa käytiin vahvana kansakuntana sotaa loppuunasti monikulttuurisuutta vastaan jossa viholliset elävät jonka jälkeen seisotaan taistelijoiden rinnalla todellisen isänmaan kamaralla.

  Voi miettiä ihan rauhassa että onko IltaSanomien luonnehdinta Immos Ollin kirjoituksista oikealla tavalla kuvaava

 3. Heikki

  Soinin touhut ovat käyneet entistä sekavimmiksi. Sen lisäksi, että kannatuksen kadotessa yritetään kalastella rasistien ääniä, niin ministerinäkin menevät puurot ja vellit sekaisin.

  Soini valittelee reissuistaan ja reissaamatta jättämisistään aiheutuneitten kohujen takia. Varapääministerinä maailmalla heiluva Soini ei näytä tajuavan edes sitä mitä eroa on sillä, että hän jätti EU:n ulkoministerikokouksen väliin, mutta matkusti Brexitin jälkeen puolueensa puheenjohtajana Britanniaan tapaamaan sidosryhmiään.

  Nyt Soini kerää säälipisteitä noista tekemisistään ja tekemättä jättämisistään ja sen lisäksi irtautuu oman puolueensa rasistisesta melskaamisesta – ne eivät kuulu puolueen puheenjohtajalle, jonka sidosryhmät ovat ulkomailla.

  • Minna Ylitalo

   Timo Soinin keskipääjakauksen symboliikka on avatunut suurelle yleisölle.

  • Maija Aho

   Ettei olis Timolla vasn alkava Alzheimer? Sen verran sekavia on hänen lausuntonsa. Ikävää luettavaa kaiken kaikkiaan meitä ulkomailla edustavasta henkilöstä. Hupsista hui!

 4. Markku T Koivisto

  Jos yksikin ihminen äänestää vielä Perussuomalaisia, niin otan osaa hänen puolestaan.

 5. Anja Rönkä

  Kuulin tuon Tavion esityksen puolilta päivin uutisissa. Se on törkeä yhdistäminen. Nämä ps. puhujat on saatava vastaamaan puheistaan julkisesti. Some ei enää riitä. Toivottavasti muiden puolueiden painostus eduskunnassa johtaa siihen. Myös painetun median on ryhdyttävä oikaisemaan näitä ps,n ”tilastoja”.

 6. Akka

  Kiitos Saku blogistasi. Minä en ymmärrä ollenkaan, miksi suomalaisia yritetään pelotella monikulttuurisuudella – Suomihan on aina ollut monikulttuurinen maa…

 7. Jarkko

  Helsingin poliisi pistää MV-lehden kiinni, koska julkaisun epäillään syyllistyneen lukemattomiin rikoksiin.Listalla ovat rahankeräysrikos, rahapelirikos, tekijänoikeusrikos, törkeä kunnianloukkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

  http://www.aamulehti.fi/kotimaa/poliisi-vaatii-mv-lehden-julkaisu-on-keskeytettava/

  Vielä kun julkaisusta vastaavat ihmiset saadaan oikeuden eteen vastaamaan rikoksistaan. Saakoon he sellaiset rangaistukset kuin laki määrää. Ei mikään sivistysvaltio voi ikuisesti katsoa kuranheittoa heikompiosaisten päälle loputtomasti. Toivotan onnea oikeudenkäyntiin. Kannattaa hankkia lakimies. 😀

  • J Hautamäki

   Voisiko Saku lakimiehenä kommentoida tätä MV- lehden tutkintaa tekijänoikeusrikoksen osalta? Kun sivustollaan Janitskin näyttää väittävän, että alkuperäisen lähteen mainitessaan hän saa julkaista muiden uutisia. Näin vissiin valtamedia toimiikin, mutta ovatko ne jotenkin luovuttaneet oikeudet yhteisellä sopimiksella ennalta toisilleen?

   • Saku Timonen

    Janitskin ei toimi kuten valtamedia toimii, vaan hän ottaa osia alkuperäisestä uutisesta, lisää siihen omiaan ja ilmoittaa lähteeksi alkuperäisen uutisen. Hän siis sekä plagioi että vääristelee alkuperäistä uutista yhtä aikaa. Joku pitkän linjan journalisti osaisi selittää tämän ongelman minua paremmin, koska kyse ei ole pelkästään tekijänoikeusrikoksista, vaan myös journalismin pelisäännöistä.

    • Angie

     Vaikka mv saisikin julkaista laillisesti muiden uutisia, niin poliisilla on muita perusteita sulkemisen vaatimiselle. Poliisin sulkemisvaatimuksen taustalla on epäily siitä, että mv on syyllistynyt useisiin rikoksiin, kuten törkeään kunnianloukkaukseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

     • Jarkko

      Persu, homma, mv-lukijoiden mölinässä eniten häiritsee se, että sen porukan ainoa tarkoitus näyttää olevan mölisemällä mitä vaan tyrehdyttää kaikki edes puoliasiallinenkin keskustelu työttömyydestä, köyhyydestä ja köyhyyden aiheuttamista ongelmista. Faktatkaan ei paljoa näytä sitä porukkaa kiinnostavan vaan todisteeksi heille kelpaa mikä vaan pelko, huhu, väärinymmärrys, ennakkoluulo yhtä vahvaksi todisteeksi kuin muutkin todisteet.

      Eniten siinä porukassa kuitenkin ottaa päähän, että ei anneta ihmisille edes mahdollisuutta ennenkuin tuomitaan. Kaikista ei tarvitse pitää, mutta jos ei anneta edes mahdollisuutta niin johan on. Eikä ihmisillä ole muuta arvoa kuin sen mölinä ideologian kannattajina.

      • Minna Ylitalo

       Mölinä on nimenomaan se ensisijainen tarkoitus. Rajakit mölisivät loputtomiin esimerkiksi siitä, kuinka Anttilan kassajonossa eräs asiakas oli törmännyt jonkun rouvan ostoskorissa olleeseen veitseen. Rajakit eivät oikein pääseet yksimielisyyteen siitä, mitä tekemistä välikohtauksella oli muslimipakolaisten kanssa, mutta mölisivät varmuuden vuoksi asiaa monesta eri muukalaiskammoisesta näkökulmasta.

 8. Mirjami Virtanen

  JOpa Rajat Kiinni- sivulla näytti olevan joku kirjoittaja äimistynyt, kun tuntemansa suomalaistuneen lähihoitajan, tämä vauvan äiti, aviomies karkoitetaan. Miksi juuri sitten sellaisesta perheestä, jossa jo on suomalaistuttu, jätetty uskonto, osataan kieli, on ammatti ?

 9. Ari Makela

  Olen eri mieltä kanssasi siitä, että Soini voisi pysäyttää puolueensa vihan. Hän on ihminen, joka on kiivennyt siihen, missä on. Lauma on irti, valloillaan. Pysäytysyritys hajoittaisi puolueen.

 10. Angie

  Persujen eduskuntaryhmällä näyttää paukut riittävän ainoastaan tällaiseen breivikiläiseen gates of vienna-sivustolta kopioituun islamofobiaan. Heillä olis ollu koko kesä aikaa antaa kannanottoja vaikkapa työllisyysasioihin, soteen, koulutuspolitiikkaan, varhaiskasvatukseen, ilmastoasioihin jne jne… Mut ei taida kapasiteetti riittää.

  • Jarkko

   ”Mut ei taida kapasiteetti riittää.”

   Mahtaa hikea pukata otsalle monella jytkyn avustamalla kun joutuu olemaan ruorissa kiinni tänä myrskyisänä aikana kun pitää luovia karikkojen keskellä, mutta monelle persulla jäi, silloin aikanaan ne merimiehen opinnot kesken jos niitä oli edes koskaan aloitettukaan. Nyt kun myrskyä iskee niin pitäisi olla merikapteenin tasolla. Tietty ironia tähän sisältyy, mutta itse ovat sinne halunneet.

 11. Minna Ylitalo

  No niinpä tietenkin. Seuraava sananvapauden soturi rajoittamassa sananvapautta:

  ”Perussuomalaisten porilaiskansanedustaja Huhtasaari ei hyväksy perussuomalaisten saamaa arvostelua.”

  http://yle.fi/uutiset/sanailu_jatkuu_perussuomalaisten_kansanedustaja_syyttaa_kaikkosta_ja_zyskowiczia_hiekkalaatikkoleikeista/9057138

 12. timo harju

  Kolumniin linkitetyt käännytyspäätökset ovat järjen vastaisia. Sipilän hallitus tarvitsee persujen pöllölauman tuen ja tulos on sitten tämän näköinen. Talosi räjäytettiin ja sinut uhattiin tappaa. Myönnämme että uhka on todellinen, mutta palautamme sinut silti, koska todellisuudessa täipuolueen kokoiseksi kutistuneilla persuilla on ne kansanedustajansa, joista osa on todella niin tolloja, ettei heitä voi myötähäpeää tuntematta kuunnella.

  • Jarkko

   timo harju,

   ”Kolumniin linkitetyt käännytyspäätökset ovat järjen vastaisia. Sipilän hallitus tarvitsee persujen pöllölauman tuen ja tulos on sitten tämän näköinen.”

   Noiden palautusten toimeenpano ei tule muuten olemaan mitään mukavaa hommaa. Varsinkin jos kyseessä on epätoivoinen ihminen jolla on oikeasti hätä ja ei mitään hävittävää.

 13. Pertti I. Ikonen

  Itse olen aina suhtautunut Timo Soinin kannanottoihin Veikko Vennamon kartoittamalla tavalla, että heittämällä tavallisen kansan parissa vitsejä ja sloganeita, saa hyvin kannatusta osakseen. Ongelmana tuolle populismille on se, että mitenkä tavalliset kansalaiset saisivat tietoa siitä, mitä politiikan verhojen takana oikeasti tapahtuu ja näin voisivat ottaa kantaa ihan oikeasti näkemystensä mukaisesti.

  Eikä Timo Soini varmaankaan kiellä esikuvansa Veikko Vennamon tapaa hankkia äänetsäjiä, kuten Veikko isoilla telttakokokuksillaan aikoinaan hankki äänestäjiä. Siis jotenkin on jäänyt mielikuva SMP:stä ja PS:sta, että tuon tapaisia henkisiä ominaisuuksia omaavia puolueita saadaan syntymään ja menestymään silloin,kun halutaan lisätä oikeiston kannatusta ja vähentää vasemmiston määrän kannatusta eduskunnassa ..

 14. jyrki tikkakoski

  Tähän liittyen hyvä plogi kirjoitus, kannattaa lukea.
  Koskee samalla tavoin uuninpankon poikaa kuten tynkkystä ja hakkaraistakin.
  http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/07/mita-vittua-20-avoin-kirje-sensuurin.html?m=1

 15. Hannu Ala-Olla

  Persujen versio sananvapaudesta alkaa olla aika selvä: Persu saa mölistä mitä hyvänsä, koska hänellä on sananvapaus, mutta sanotun arvostelu taas on sensuuriyritys.

 16. Tapani Karejoki

  20+ vuotta munattomana oppositiossa huutaneena saa viimein ISÄN aseman.
  Ja kyllä, voi että niitä kakaroita nyt pyörii jaloissa — vaan tenavien suu ei pysy kiinni, tarinaa tulee jos jonkinmoista.
  Huomiota kerjätään.
  Pappa Pappa huomaaks mut..

  ..mutta tosi sonnin tapaan kasvatus/vastuu siirretään imettäjille.

  ”Kesäistä höpinää – ei ole vielä tuomittu missään oikeudessa – kyllä puhetta maailmaan mahtuu”

  Voi Timppa, vallanhimossasi et hoksannu minkämoisen eripurasuomen teit. HÄPEÄ ! ..noo, sä laitat Audissa humpat lujempaa — ei kuulu sorretun kansan ääni johtajan korvaan.

 17. miko kivelä

  ne perkele tulee tänne ja vie meidän 9€ duunit!

  (paska oli vitsi mutta samasta reiästä on ongelmakin)

Kommentoi »

Comments are closed