Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Suuri maahanmuuttajajahti

Tämä maa menee pilalle, jos naiset säkitetään, perheissä pikkutyttöjen pitää alkaa palvella pikkupoikia, naisten pitää jäädä kotiin ilman että se on heidän oma tahtonsa, papeilta leikataan kurkkuja auki, veli kunniamurhaa siskonsa tämän vaihdettua uskontoa, teatterissa teurastetaan, Nallikarissa ajetaan rekalla rantatiellä kävelevien ihmisten päälle, VR:n junassa veri lentää kirveen heiluessa ja niin edelleen.

Näin kirkuu taas Facebookissa perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen. Hänen luomissaan uhkakuvissa ei ole totuuden tai järjen hiventäkään. Kukaan ei ole pakkokäännyttämässä meitä, kukaan ei ole pukemassa naisiamme burkaan, kukaan ei ole muuttamassa lastenkasvatusta siten, että pikkutyttöjen pitäisi palvella pikkupoikia. Kaikki on pelkää hysterian lietsomista ja vielä pahemmaksi sen tekee se, että näin opettaa ”politiikkaa” nuorisojärjestön puheenjohtaja kasvateilleen.

Kaiken huipuksi Helsingin Perussuomalaiset nuoret ovat juuri tällä hetkellä yhdistetyssä pokemonjahdissa ja maahanmuuttokeskustelussa. Tunnuksena on ”ottakaa ne kaikki kiinni”.

psn

Tiedän, tämä on taas vitsi ja ymmärsin väärin. Pokemoneja otetaan kiinni ja siinä sivussa rupatellaan mukavia maahanmuuttopolitiikasta.

Ymmärränpä piruuttani vielä enemmän väärin ja kerron Pink Floyd-elokuvan The Wall kahden musiikkivideon avulla miltä tämä minusta näyttää. Ensin pidetään kansalle tulisia palopuheita, joissa ihan sormella osoitetaan vääriltä näyttävät ihmiset ja käsketään panemaan heidät seinää vasten.

Sitten lähdetään jahtamaan pokemoneja.

Liioittelua, natsikortilla pelaamista, sanoo nyt moni. Niin onkin. Siihen asti, kunnes siitä tulee totisinta totta. Sitten muuten toteutuu monen kohdalla myös tuon ensimmäisen videon Johtajan viimeinenkin sanoma, jota yleisö ei tosin hurmiossaan enää tajua: If I had it my way, I’d let all of you shot! 

Niin tällä tiellä yleensä tuppaa käymään. Kun kaikista ulkoisista vihollisisista on päästy eroon, niin ruvetaan etsimään vihollisia omien joukosta.

Tynkkynen aivopesee omia nuoriaan hysteerisillä ristiretkisaarnoillaan. Osaa vanhemmasta polvestahan ei tarvitse aivopestäkään, sillä kaiken maailman hakkaraisia kyllä riittää.  Milloin mahtaa puoluejohto huomata millainen fanaatikko nuorisojärjestöä johtaa vai mahtaako huomata milloinkaan? Vai onko siellä jo huomattu ja nyökytellään asialle isällisesti hymyillen? Milloin olette viimeksi kuulleet Tynkkysen puhuvan mistään muusta kuin maahanmuutosta?

Oikein, ette milloinkaan. Ja viesti käy koko ajan räikeämmäksi.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (61)

 1. seppo mahkonen

  Kyllä tympii.

 2. Tomi Peltonen

  Itseasiassa onhan Tynkkynen onnistunut puhumaan muustakin kuin maahanmuutosta ja islamista, eli siitä kuinka ”on vain poikia ja tyttöjä”. Hommasivat oikein koko porukalle lippiksetkin ettei jäänyt epäselväksi kuka oli mikäkin.

  Tynkkysen PS-Nuoret on ultrakonservatiivinen ryhmä jonka puheenjohtaja on ihan pesunkestävä rasisti. Ja Soini on lomalla

  • Jarkko

   ”Tynkkysen PS-Nuoret on ultrakonservatiivinen ryhmä jonka puheenjohtaja on ihan pesunkestävä rasisti. Ja Soini on lomalla”

   Vieläköhän persujen äänestäjäkunnassa on mukana järkevämpää laitaa konservatiiveista? Tosin se järkevämpi laita taitaa äänestää mieluummin kristillisdemokraatteja tai kokoomusta. Vasemmistopuolueista karanneet köyhät, työttömät tms. äänestäjät, jotka protestina äänestivät PS ovat jo aikapitkälle vaihtaneet puoluetta oikeistolaisen talouspolitiikan seurauksena.

   Tosin nämä ulostulot tietenkin kovenevat sitä mukaa kun kannatuspohja ohenee ja jäljelle jää se toinen puoli äänestäjistä. Kyllä sillä vielä jonkinlaisen pikkupuolueen aseman säilyttää sen verran kohkaajia joka maasta löytyy.

   PS teki virheen luullessaan, että äänekästä kohkaaja siipeä miellistelemällä saisi aikaan mitään pysyvää. Samalla ne vähemmän äänekkäiden kaikki todelliset ongelmat unohtuivat jonka takia PS menetti kaikki vasemmistohenkiset äänestäjänsä. Se ”kohko” siipi kun tuppaa aina menemään omia menojaan ja sitä siipeä johtava päätyy aina lopulta seuraamaan johdettaviaan eikä päinvastoin. 😀

 3. Kirsti Era

  Ja kunnon isänmaanystävien tapahtumakuvassa on … suomalainen? teksti. Samaa tyyliä kuin isänmaanystävät Soldiers of Odin, tai Defense League, joka ajaa Ruotsista johdettua pohjoismaista diktatuuria. Logiikka ei näytä olevan osaamisen ydinaluetta, mm. biseksuaaliksi itseään mainostaneella Tynkkysellä.

 4. Mika Nygård

  Esiinnyn tässä omalla nimelläni, koska en pelkää verbaalisia netin kautta tapahtuvia ”hyökkäyksiä”. Minut löytää Facebookista samalla nimellä.

  En silti usko, että kommenttini julkaistaan, koska se on bloginpitäjän, valtamedian ja yleisen mielipiteen vastainen.

  Niin, se kommentti: ajatelkaa asioita pidemmällä tähtäimellä. Islam ei ole rauhan uskonto vaikka muslimit niin väittävät. Heillä on Pyhä tehtävä ja käsky lisääntyä eurooppalaisten kanssa, jotta islam voisi vallata Euroopan. Miettikää mikä on naisen tai kenen tahansa suomalaisen asema 30-50 vuoden kuluttua, kun enemmistössä ovat muslimit ja maahanmuuttajat nykykehityksellä. Järkevät ja varsinkin ne joilla on varaa ovat muuttaneet ulkomaille erinäisten syiden (joihin en nyt lähde paneutumaan tarkemmin) vuoksi.

  Summa summarum: Tynkkynen on räikeä rasisti, mutta hänen jutuissaan on myös osa järkeä.

  Haluaisin vielä lisätä, että en ole itse rasisti, roturealisti tai muu sellainen. Olen antiteisti ja misantrooppi eli vastustan järjestäytyneitä uskontoja ja vihaan ihmisiä tasapuolisesti. Myös itseäni.

  • Tatu Itkonen

   Tietää jo etukäteen, minkälainen kommentti on tiedossa, kun kommentoija ristii itsensä martyyriksi, joka taistelee sensuuria vastaan.

  • Vesa Sorvoja

   Hei marttyyri,
   Mitä, jos me kunnon ihmiset alamme huomenna jahdata sinua Run Like Hell -tyyliin? Tulisiko pisuli pojulin jouduin?

   • Vesa Sorvoja

    Housuihin
    automaattinen tekstinkorjaus sentään

  • Ulla Mansikka-aho

   ”Muuttaneet ulkomaille”, mihin?

  • Ilpo Haarala

   ”Miettikää mikä on naisen tai kenen tahansa suomalaisen asema 30-50 vuoden kuluttua, kun enemmistössä ovat muslimit ja maahanmuuttajat nykykehityksellä. ”

   Nykykehityksellä muuten lestadiolaiset ovat täällä enemmistönä. Mikään muu ryhmä ei lisäänny samaa tahtia. Kaikkien maahanmuuttajaryhmien lapsiluku taas suorastaan romahtaa jo seuraavassa sukupolvessa.
   Mutta vakavammin puhuen, mikään ryhmä ei ole oikeasti nousemassa nykynäkymien mukaan sellaiseen asemaan että se voisi keikuttaa meidän vakiintuneita käytäntöjämme,

   • liisa hirvonen

    Mika, minulla on sinulle ehdotus: käy keskusteluja Suomessa asuvien muslimien kanssa. Älä hyökkäävästi ja jankuttaen tai inttäen omia näkemyksiäsi vaan siten, että kysyt ja kuuntelet. Saattaa olla, että se mitä kuvittelet tai luulet muuttuu tiedoksi, ehkä myös ymmärykseksi. Suosittelen avointa ja toisia ihmisiä kunnioittavaa keskustelua.

  • Markus Turpeinen

   Mielestäni on erittäin tärkeää että kaikkia uskontoja voi kritisoida ja niistä voi keskustella loogisesti ja järkevästi. Tynkkynen & Co kuitenkin kritisoivat islamia ainoastaan pönkittääkseen omaa rasistista agendaanda. Perussuomalaisille se on aivan sama onko se maahanmuuttaja Lähi-idän muslimi tai Afrikan kristitty.

 5. Angie

  Alkaa vakavasti vaikuttaa siltä, että nuorisopsykiatrinen osasto olis tolle jengille oikeampi osoite kuin mikään muu.

 6. Sanna

  Onko tääkin sitten hupsuttelua ja hiekkalaatikkoleikkiä? PS-nuoret taitaa olla puolueen ultraoikeistosiipi. Aivan järjetöntä lietsontaa. Minä idealisti oon ajatellut, että yhteiskuntajärjestelmä toimii niiltä osin ainakin, että meillä on ollut rauha maassa monta kymmentä vuotta. Miksi yrittää ehdoin tahdoin rikkoa jotain, jonka takia Suomella on (ollut)hyvä maine? Se että kuljetaan kuin veitsen terällä ei tarkoita, että ainoa vaihtoehto on väkivalta. Nyt olis vaan kova kysyntä lahjakkaista diplomaateista. Mut oonkin idealisti, joten I’ll just shut up now. Eikun sori, punaviherkuplainen suvakkihuorakommunisti, epäilemättä.

 7. Kennett Ylitalo

  Vähän parempi versio ainakin äänenlaadultaan pink floydin videosta:
  In the Flesh https://www.youtube.com/watch?v=IoPpw7DNzCY

 8. Cardo J.

  Palasin juuri Lontoosta ja olin shokissa siitä, että kuinka jäljessä Suomessa tietyissä asioissa ollaan. Lontoossa 80% asukkaista tulee muualta ja se on hyvin monikulttuurisesti rikas kaupunki jossa kaikki asuvat sopusoinnussa toistensa kanssa. Mikäli siellä joku poliitikko erehtyy sanomaan jotakin samanlaista kuin nämä PS-lurjukset, guardianit ja dailymailit uutisoivat asiasta ja siihen reagoidaan asianmukaisella tavalla:

  https://www.theguardian.com/uk-news/2016/jul/27/internet-troll-jail-violent-antisemitic-threats-labour-mp-luciana-berger

  Suomessa tämä on asia on mennyt todella överiksi. Tästä huolimatta, mielestäni Tynkkynen on saanut turhan paljon huomiota. Juuri tätä hän tavoitteleekin. Tynkkysestä huomaa, että hän on viimein saanut hyväksynnän niiltä ihmisiltä jotka häntä ovat vihanneet ja pilkanneet seksuaalisen suuntautumisensa takia. Hän pyrkii säilyttämään tämän lausumalla koko ajan räikeimpiä asioita. Hänestä on tullut luusereiden kapinan äänikello tietyissä piireissä. Suomessa on pitkään ollut tiedossa henkinen huonovointi ja vihdoin ihmiset ovat löytäneet keinon sen purkamiseen. Nuo FB-kanavat ja avautumiset toimivat terapiasessiona noille ihmisille jotka kokevat, että heidän kurjuudensa johtuu ulkopuolisesta tekijästä.

  Noille ei saisi antaa tilaa puhumalla heistä ja kertomalla heidän typeristä viesteistä, koska sitä he nimenomaan noilla alhaisilla heitoilla tavoittelevat.

  • Sauli

   Tapaus Tynkkynen on kieltämättä mielenkiintoinen. Hän edustaa puolueen sisällä monen halveksumaa seksuaalista vähemmistöä, joka jossain muussa yhteydessä olisi yhtä väheksytty kuin mitä maahanmuuttajat nyt. Kuitenkin häntä siedetään, jopa ihaillaan, ei tietenkään hänen seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi, vaan siksi, että maahanmuuttajia pelätään ja vihataan vielä enemmän kuin homoutta.

   Tynkkysen kannattaisi kaivella historiankirjansa esiin, ja miettiä sen valossa, kuinka turvattu hänen asemansa mahtaa olla porukassa, joka ei suvaitse mitään joka poikkeaa massasta. Eli käytännössä heteroseksuaalit keski-ikäiset valkoiset, kristityt miehet. Kaikki muu saa jossain vaiheessa kadota savuna ilmaan. Tämä ihmistyyppi tarvitsee ilmeisesti aina jonkun jota kivittää.

   Historian kirjoista selviäisi sekin, että ääriliikkeissä, homoja kivittämässä on yllättävän paljon toisia homoja. Joku enemmän psykologiaa opiskellut varmaankin osaa selittää miksi näin on.

 9. Taavi Horila

  Itse asiassa omien puhdistus alkaa yleensä jo kauan ennen kuin ulkoiset viholliset on loppu. Esimerkkejä löytyy vaikkapa Stalinin 30-luvun puhdistuksista tai Hitlerin pitkien puukkojen yöstä.

  Diktatuureille pahin vihollinen on aina liian vaikutusvaltaiseksi kasvaneet omat tukijat.

  • Tuomas Reku

   Aivan sama kuvio oli Perussuomalaisten edeltäjässä Suomen Maaseudun Puolueessa. Veikko Vennamo ajoi Eino Poutiaisen pois puoluesihteerin paikalta, kun Einon suosio oli kasvanut liian suureksi.

 10. Mauri Pulkkinen

  Suomea on valtiona verrattu joskus ajopuuhun. PS on puolueena ajopuu. Soini esiintyy mielellään vahvana johtajana, mutta käytännössä ei vihellä peliä poikki, kun kaikki kohtuuden rajat ylittävää, perinteisiä suomalaisia arvoja rikkovaa loiskiehuntaa esiintyy PS:n näkyviltä henkilöiltä tuon tuosta. Harjaamiset jäävät silittelyiksi ja uusien möläytysten annetaan painaa vanhat unohduksiin.

  Eihän populistipuolueella ole aatteellista liimaa, joka yhdistäisi jäsenet toimimaan jonkin asian puolesta. Oppositio on luonnollinen paikka toimia, koska sieltä käsin voi arvostella hallitusvastuussa olevien päätöksiä.

  Myönnän, että tarvittaisiin suunnattoman vahvaa masokismia, jos PS nyt voisi käyttäytyä oppositioasemansa tapaan.

  Niinpä Soinille ei jää muuta mahdollisuutta kuin antaa hörhöjensä mellastaa mielensä mukaan, jotta aivan kaikki kannattajat eivät karkaisi.

  Kuluneen vuoden aikana on käynyt varsin selväksi, että Soinista ei ole arvojohtajaksi. Hän tyytyy venkoilemaan ja pesemään käsiään Pilatuksen tapaan, kun omista joukoista nousee törkeitä ylilyöntejä Tynkkysen ja mittavan PS-henkilökavalkadin purkauksina.

  Itseni eikä kenenkään muun kannata antaa määrän turruttaa itseään, vaan sinnikkäästi puolustaa niitä arvoja, joista Suomi on tehty pitkän ajan kuluessa kärsimystenkin opettamana.

  • Maana Backman

   Minäpä luulen, ettei Soini itsekään uskonut puolueen saavan noin suurta voittoa viime vaaleissa ja siitä lähtien ollut täysin kuutamolla. Mitään suunnitelmaa ei ollut sen varalle, että hallituksen ovet aukeaisivat.
   Nyt tämä puolueen ainoaksi johtajaksi joskus julistautunut despootti on jäänyt luomansa, täysin hallitsemattoman, paatoksellisen villi-ihmislauman jalkoihin.

   Timo Soini ei osaa muuta, kuin oppositiopolitiikkaa ja unohtaa, että nyt pitäisi tehdä töitä Suomi nimiselle pomolle, eikä käydä jatkuvaa vaalitaistelua.

 11. Erkki Weurlander

  Onhan selvää, että jonkinlainen kannatus – yksinumeroinen prosenttiluku kuitenkin – saadaan asialle kuin asialle. Oikein räväkällä esiintulolla samaistujat saadaan jopa mukaan ja prosentteja kasvattamaan. PS-tavoite on täysin ymmärrettävä. Möykkääjien vaimentaminen isännän äänellä pienentäisi prosentteja. ”Kukkulan kuningas” tarvitsee alamaisten lisäksi tukijoita siinä kuin kapitalisti rahaa. Tukijoiden laadulla ei ole merkitystä koska tavoite määrittää toiminnan. PS-tavoite on mahdollisimman suuren ”vallan” saavuttaminen. Loppupelissä sebastianit ja muut sahurit, näin historia opettaa, ”vaimennetaan” tai ainakin löydetään syylliset uus-jytkyn epäonnistymiseen.
  Ymmärrykseni mukaan: Sivistyneen, järjestäytyneen yhteiskunnan on vain jonkinasteinen häiriönaiheuttajan hyväksyminen ja vahingon minimoiminen.

 12. Teppo Virtanen

  Minut todennäköisesti bannataan mutta sanonpa kumminkin.

  Kaikki mitä tuossa Tynkkysen tekstissä sanotaan on jo tapahtunut Euroopassa. Kyse ei siis ole keksityistä tapahtumista vaan siitä todellisuudesta mitä on jo tapahtunut. Tynkkynen vain siirtää tämän vuoden Euroopan tapahtumat suomalaiseen maisemaan.

  ”Tämä maa menee pilalle, jos naiset säkitetään, perheissä pikkutyttöjen pitää alkaa palvella pikkupoikia, naisten pitää jäädä kotiin ilman että se on heidän oma tahtonsa,”
  – Tätä tapahtuu jo Euroopassa. Osa Euroopan muslimeista on tiukasti Sharialain kannalla ja toteuttavat sitä. Ei Suomessakaan kaikki tytöt enää pääse vaikkapa uimahalliin yleisellä vuorolla. Tämän vuoksi monissa uimahalleissa on erikseen naisten vuorot.

  ”papeilta leikataan kurkkuja auki,”
  – Mikä tässä väittämässä on kuvitelmaa?

  ” veli kunniamurhaa siskonsa tämän vaihdettua uskontoa,”
  – Niinkin lähellä kuin Ruotsissa on todistettuja kunniamurhia. Uskallan väittää, että on vain ajan kysymys kun kunniamurha tapahtuu Suomessa. Toivon olevani väärässä!

  ” teatterissa teurastetaan,”
  – Mikä tässä väittämässä on kuvitelmaa?

  ” Nallikarissa ajetaan rekalla rantatiellä kävelevien ihmisten päälle,”
  – Mikä tässä väittämässä on kuvitelmaa? Ranskassa mielestäni kävi näin…

  ” VR:n junassa veri lentää kirveen heiluessa ja niin edelleen.”
  – Mielestäni tämäkin jo tapahtui Euroopassa. Ei toki VR:n junassa mutta….

  Jos jokin väittämäni tuntuu mahdottomalta uskoa niin voin kaivella lähteet.

  • Saku Timonen

   Kaikkihan nuo ovat totta, mutta Suomen kokoiseen maahan ei mahdu kerralla kaikki sama pahuus kuin koko Eurooppaan pitemmällä aikavälillä.

   • teemu tuomaala

    Niin siis se ongelma, Teppo Virtanen, on se, että samalla logiikalla suomalaisetkin saataisiin näyttämään hirviöiltä, jos yksittäisiä kauheuksia laajennetaan kuvaamaan koko kansan luonnetta. Että ei pidä päästää suomaisia maailman leirintäalueille, koska siinähän käy kuin Bodomjärvellä aikoinaan. Silloinkin kun käytetään päteviä tilastoja ja oikeita lukuja, voidaan antaa täysin harhaanjohtava kuva.

    Esimerkiksi, kuvitellaan suomalaisvihamielinen saksalainen. Se voisi vaikka osoittaa, kuinka viimeisen kymmenen vuoden aikana (2006-2016) Suomessa on kouluampumisten uhreina kuollut väkilukuun suhteutettuna yli 17 kertaa enemmän ihmisiä kuin Saksassa. ”Kriittisen logiikan” mukaan siis jokainen, joka ei vastusta suomalaisten pääsyä vaihto-oppilaaksi Saksaan haluaa, että saksalaiset lapset tapetaan.

    Toki ongelmakohtiin pitää puuttua, mutta ensimmäinen reaktio ei tule olla vastustaa kiivaasti merkittävää osaa maailman ihmisväestöstä.

    Käyttämäni lähteet:
    -https://en.wikipedia.org/wiki/School_shooting#Europe
    -Valtion asukasluvut löytyy vaikka mistä.

    • Teppo Virtanen

     Suomalaiset ovat hirvittävä kansa. Suomessa on ollut kaksi sisällissota nuijasota ja veljessota, molemmat siihen astisen historian verisimmät asukaslukuun suhteutettuna.

     Toisessa maailman sodassa saksalaiset ihannoivat suomalaisten himoa sodankäyntiin ja tappamiseen.

     Hakkapeliitat olivat aikoinaan tunnettuja julmuudestaan (ja yksinkertaisuudestaan).

     Ruotsiin muuton suurina vuosina suomalaiset aiheuttivat valtavan määrän rikollisuutta Ruotsissa.

     En todellakaan haluaisi päästää 30000 suomalaista nuorta miestä yhtään mihinkään yhtä aikaa maleksimaan ilmaiseksi. Jälki olisi takuu varmasti rumaa. Suomalaiset pitäisi vastaanottaa pienissä erissä siten että juurtuvat yhteiskuntaan.

     Sotien jälkeen suomalaiset nuoret miehet hajasijoitettiin ympäri Suomea pientiloille ihan oikeasta syystä! Kaupunkiin kasaantuneena Suomessa olisi ollut käsissä erittäin tehokkaiden tappokoneiden aseellinen kapina. Tuolloin asia ymmärrettiin.

     • Jarkko

      ”Sotien jälkeen suomalaiset nuoret miehet hajasijoitettiin ympäri Suomea pientiloille ihan oikeasta syystä! Kaupunkiin kasaantuneena Suomessa olisi ollut käsissä erittäin tehokkaiden tappokoneiden aseellinen kapina. Tuolloin asia ymmärrettiin.”

      Sellaista se on. Uusliberaalit ja oikeisto eivät osaa tehdä järkevää ja yhteiskuntaa kasassa pitävää talouspolitiikkaa muuta kuin ulkoisen uhan päällä ollessa tai sodissa tai niiden uhan alla. Ei kommunismissa mitään järkeä ollut, mutta sen pelko oli viisauden alku monelle ääriliberalismin kaikkein vastenmielisimmälle muodolle.

      Tosin on tässä hyviäkin puolia tämä nykyinen yhteiskunta rakenne todennäköisesti pitemmän päälle tekee hyvää erilaisille yhteiskunnan marginaalissa muodostuville alakulttuureille. Vaikka osa niistä syntyvistä ilmiöistä tulee olemaan vastenmielisiä enemmän tai vähemmän, mutta monelle ne voivat olla se viimeinen henkireikä täällä olla edes ihminen ja saada edes sosiaalisia suhteita kun taloudelliset haaveet eivät toteutuisikaan.

  • Mauri Pulkkinen

   Minut varmaan manataan alinpaan helvettiin, kun totean, että Suomessa suomalalaiselle kaikkein suurin vaara on toinen suomalainen. Puukkohippaa on leikitty iät ajat ja naisrauha on pelkkä myytti.

   Todisteeksi riittää, kun avaa päivän lehdet ja lukee ne molemmat silmät auki ja tutkii Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin julkaisuja.

   • Jarkko

    ”Puukkohippaa on leikitty iät ajat ja naisrauha on pelkkä myytti.”

    Toistaiseksi lähes kaikki Suomen pahimmat eniten terroritekoja muistuttavat teot ovat kaikki olleet sosiaalisesti syrjäytyneiden, koulukiusattujen tai mielenterveysongelmista kärsivien Suomalaisten tekemiä. Sellon ampumavälikohtaus on ainoa ulkomaalaisen tekemä ja siinäkin taustalla oli mielenterveysongelmat, parisuhdeongelmat ja tekijällä oli myös väkivaltarikostaustaa.

    – Jokelan Koulusurma (suomalainen)
    – Kauhajoen Koulusurma (suomalainen)
    – Raumanmeren koulusurma (suomalainen)
    – Myyrmannin räjähdys (suomalainen)
    – Sellon ampumavälikohtaus (kosovon albaani)
    – Sanna Sillanpään tapaus helsinki shooting clubilla (suomalainen)

    Sitten on kasa suomen sisällisodan joukkomurhia, jotka nekin ovat suomalaisten tekemiä.

    • Ilkka Tuukkanen

     Lisäisin vielä 70-luvulta uusnatsipelle Pekka Siitoinin polttaman vasemmistolaisen kirjapainon ja lähivuosilta tapauksen, jossa kaksi suomalaista suunnitteli terrori-iskua Helsingin yliopistolle. Missä ovat nämä muslimiterroristit, joista persu- ja natsihihhulit vouhottavat?

   • Teppo Virtanen

    Minä en oikein ymmärrä tätä logiikkaa.

    Koska paikassa on A on väkivaltainen idiootti niin miksi tämä on peruste tuoda paikasta B toinen väkivaltainen idiootti kaveriksi.
    Eikö paikka A pääsisi helpommalla kun yrittäisi tulla toimeen vain tuon ikioman idiootin kanssa? Miksi sille pitää tuoda vielä kaverikin?

    • Angie

     Miten niin tuoda? Suomeen on tullut viime syksystä lähtien noin 30000 turvapaikanhakijaa, joiden hakemukset Suomi käsittelee kuten lakien ja kv-sopimusten mukaan kuuluu. Osa saa turvapaikan ja jää tänne asumaan ja elämään. Teppo Virtanen tai kukaan muukaan persu ei voi sille tosiasialle yhtään mitään. Suomessa noudatetaan lakeja ja sopimuksia, terrorismista huolimatta.

     • Teppo Virtanen

      Enpä tainnut puhua mitään pakolaisista….

      Ihmettelin yleisellä tasolla lehdistössä ja tälläkin palstalla ollutta logiikkaa jossa rikos on ihan ok koska joku muukin on tehnyt vastaavan rikoksen.
      Ei se ole mikään lieventävä asia, jotta kun muutkin tekee rikoksia niin mekin saadaan niitä tehdä (kts. kommentti johon vastasin).

      Se että Suomessa jotkut hakkaavat naisia ei ole mikään syy selitellä matujen rikoksia ”kun ne suomalaisetkin”

      • Angie

       Suomessa rikoksiin syyllistyneet pääsääntöisesti joutuvat rikosoikeudellisesti vastuuseen rikollisista teoistaan. Kuten oikeusvaltiossa kuuluukin. Oli tekijänä sitten kuka tahansa.

      • Saku Timonen

       Jos sanoo, että suomalaisektin tekevät rikoksia, niin se EI tarkoita sitä, että ne rikokset kenenkään tekemänä ovat ok.

   • Mirkku Pulliainen

    Juuri näin!

  • Jukka Tanttari

   Mitä tulee kansanryhmien tai uskontokuntien leimaamiseen potentiaalisiksi rikollisiksi, sen polun seuraamisesta lienee Eurooppa oppirahansa jo karvaasti maksanut.

   Muutoin proseduuri on se, että kansalaisen, kuten Tynkkysen, tulee ensi tilassa välittää poliisiviranomaisille tietonsa suunnitelluista rikoksista ja niitä suunnittelevista tahoista.

  • Angie

   Maailmassa ihan kaikki on mahdollista. Väkivalta ja terrorismikin. Missä maassa tahansa, minä aikakautena tahansa. Suomessakin, vaikka täällä asuisi pelkkiä persuja. Terrori-iskuista huolimatta ihmiset, niin syntyperäiset kuin maahanmuuttajat, elävät Ranskassa ja Saksassa ja muualla sovussa mukavaa ja ihanaa arkea ja juhlaa.

  • Mirkku Pulliainen

   Nämä ovat yksittäisiä tapauksia! Islam ei edellytä mtään tällaista. Kristinuskon historia on täynnä verta, luita ja irtopäitä. Suurin osa maahanmuuttajista on rauhaarakastavia ihmisiä, suomalaisista en enää ole niinkään varma : /

  • Rintsu

   Kaikkea tuota yllämainittua on jo Suomessa tapahtunut ihan kotoperäisin voimin. No, teatterimurhaa en muista, mutta metrossa on heilunut kirves, kunniamurha täällä tapahtuu kun ryyppyremmissä joku ottaa huikan väärästä pullosta ja saa puukosta ja rattijuopot tappavat kymmeniä vuodessa vaikka eivät aina ajakaan rekkaa.

 13. Juha Sinkko

  Pahasti alkaa kääntymään vaakasuoraan tuo tynkkysen EU-kansanäänestysprojektin äänikertymänkin kuvaaja.

  • Antti talvela

   Sehän nyt on aivan se ja sama mihin se kääntyy, eikö se ole tehty jo täysin selväksi ettei tässä maassa kysellä kansan tahtoa noin ”mitättömässä” asiassa.

   • Angie

    Mitä mä äsken luin? Suomessa on pidetty EU-kansanäänestys!!!

    • Antti talvela

     On pidetty neuvoa-antava kansanäänestys liittymisestä unioniin joka oli silloin ihan eri kuin mikä se on tänäpäivänä.

     Lobbaus ja valehtelu kylläpuolen hyväksi oli yksi suurimmista demokratian häpeätahroista mitä Suomessa on koskaan nähty.

     Täytyy taas kerran kysyä: Mikä ihme siinä kansan mielipiteen selvittämisessä niin paljon ahdistaa ettei sitä voi tehdä?

     • liisa hirvonen

      Toki sen voi tehdä, mutta kuten sanoit itsekin: tilanne on nyt ihan toinen. Nyt tehdään tämän ajan arvio, tämän hetken tilanneanalyysi ja se on ihan eri kuin 20 vuotta sitten. Suomen EU jäsenyys on lisäksi kirjattu perustuslakiin, ja sen muuttaminen on, kuten tiedämme, hyvin monimutkainen ja hidas pitkä pitkä prosessi. Briteillä ei ole samanlaista lainsäädäntöä kuin meillä, koska se on kuningaskunta -yhdistynyt kuningaskunta – eikä tasavalta. Siksi myös EU jäsenyys on heillä lainsäädännöllisesti ihan toisenlainen kuvio kuin meillä.

      • Jari Nieminen

       Perustuslaki on niin kuin se poliittisesti tulkitaan. Suomen ottaessa euron käyttöön perustuslaissa luki, että Suomen raha on markka. Tässä siis rikottiin härskisti perustuslakia, jota sitten jälkeenpäin muutettiin.

       Ps. Aikoinaan järjestettiin neuvoa-antava kansanäänestys liittymisestä Euroopan yhteisöön. EU:iin liittymisestä ei koskaan ole kansalta kysytty mitään.

      • liisa hirvonen

       Kyllä vain, äänestyslipukkeessa luki Euorpan Unionin jäsenyys ja annettiin myös suostumus eduskunnalle neuvotella rahaliittoon liityvistä kysymyksistä. Mikäli äänesti Kyllä. Perustuslaissamme lukee näin: Suomi on Euroopan Unionin jäsen. Siitä ei voi esittää erilaisia tulkintoja. Se on kuten siinä lukee.

      • liisa hirvonen

       Jari Nieminen, et nyt tiedä mistä puhut. Voit lukea asiasta eduskunnan sivuilta otsikolla: EU-kansanäänestys. Tarkista tietämyksesi sieltä.

     • Johannes Keränen

      Ihan siksi että mielipidekyselyjen mukaan EU-eroa kannattaa vähemmistö ja näin on ollut siitä lähtien kun Suomi liittyi EU:hun. Kansanäänestysten järjestäminen ei ole ilmaista touhua ja kun asiasta on kerran jo äänestetty ja mielipidekyselyiden mukaan kansan enemmistö haluaa pysyä EU:ssa, ei äänestyksessä olisi järkeä.

      Jos mielipidemittaukset alkavat näyttämään pidemmälläkin aikavälillä sitä että enemmistö haluaa eron, silloin äänestyskin voidaan järjestää.

      • Antti talvela

       Että ihan joidenkin galluppien varaanko pitäisi tälläinen asia jättää?

       Eikö kaikkein selvintä olisi järjestää neuvoa-antava kansanäänestys jonka jälkeen kansan mielipide olisi ihan virallisesti tiedossa, eikä tarvitsisi olla näiden kaikenkarvaisten kyselyiden ja nettiarpajaisten varassa?

       Ja tuo kustannusargumentti nyt on lähinnä myötähäpeää herättävä, saati sitten selitys siitä että perustuslakia on hankala muuttaa.

      • Pekka Rantamäki

       No järjestetään äänestys, ja Antti Talvela maksaa…

      • liisa hirvonen

       Antti Talvela, se neuvoa-antava kansanäänestys on jo järjestetty. Kansan mielipide oli, että Suomi liittyköön ja myös neuvotelkoon rahaliittoon liityvistä kysymyksistä.

 14. Ilkka Tuukkanen

  Tynkkynen jatkaa persujen vainoharhasiiven kunniakasta perinnettä hörhöilemällä tulevaisuuden Suomesta sharia-lain, kunniamurhien ja minareettien maana, jossa arabit ja somalit määräävät kaapin paikan. Voi voi, meitä poloisia, jotka jäämme omassa maassamme vähemmistöön, kun muualta tulleet sikiävät kuin kanit. Mullahit tulevat ja pakottavat lapsesi käyttämään huivia ja noitaeukot ympärileikkaavat väkisin tyttölapset….meidän miesten varmaan pitää ruveta käyttämään kaapua myös.
  Ei hitto mitä paranoidia roskaa. Ja MV-uskovaiset imevät joka pisaran tästä höpönlöpöstä. On niin ihanaa vihata!
  Toisaalta: jos suomalainen kulttuuri ja yhteiskunta sitten olisi niin heikko, että kuihtuisi maahanmuuttajien ansiosta, niin siinäpä kuihtuisi sitten. Ei tainnut kovin vahvalla pohjalla ollakaan.

 15. Mirkku Pulliainen

  Tämä on ihan oikeasti pelottavaa, ja tästä pitää keskustella! Kiitos että pidät asiaa vireillä!! Oma veljentyttäreni, yliopistotason koulutuksen omaava, kommentoi facebook -sivuillaan Tynkkysen olevan oikeassa siinä, että rajat pitäisi sulkea, kun on niin paljon ulkomaalaisia raiskaajissa. Eiköhän suurin osa raiskaajista ole edelleenkin ihan suomalaista syntyperää. Joka kansasta löytyy sairaita yksilöitä, ei sillä asialla ole mitään tekemistä uskonnon tai ihonvärin kanssa. Huvittavinta/surullisinta asiassa on se, että kyseisen neidon isä ansaitsi taannoin suuria summia tekemällä ruoat vastatulleille pakolaisille : / Lisäksi hänen sisarpuolellaan on afrikkalainen mies ja lapsi hänen kanssaan;, ja minun poikani on puoleksi musta. Nolottaa hänen puolestaan ihan hirveästi!

 16. Kari Antila

  Saku Timonen, kiitos, että linkkasit blogi-kirjoitukseesi pätkiä tuosta Alan Parkerin / Pink Floydin taideteoksesta The Wall. Se osoittaa – ainakin minulle -, että taide voi muuttaa muuttaa maailmaa edes pienissä erissä.

  Tunnustan, että teini-ikäisenä, epävarmana poikana olin kallellaan fasismiin. Sitten näin tuon elokuvan ja nimenomaan nuo kaksi kohtausta. Ne saivat minut voimaan pahoin. Ne saivat minut hetkellisesti inhoamaan itseäni ja ne saivat minut miettimään arvomaailmaani radikaalisti uusiksi.

  Nykyään häpeän teini-ikäistä itseäni. The Wall rakensi osaltaan minut uudelleen, kivijalasta lähtien.

  Nyt, 53-vuotiaana uskoisin olevani ihan käypäinen ihminen! Ja kaikenlainen rasistinen syrjintä saa sappeni kiehumaan!

 17. Tiina Wiik

  Muutoksen hitaus ei tarkoita, että se ei olisi todellinen. Islamisaatio on todellisutta. Se on halal-lihaa kaupoissa, burkinien ja erillisten uimavuorojen sallimista, moskeijoita, rukouskutsuja, naisten säkitystä ja sen normalisointia sekä kunniakulttuuria. Suomi on nyt islamilaisempi kuin se oli 10 vuotta sitten, ja 10 vuotta sitten se oli islamilaisempi kuin 20 vuotta sitten. Miksi sitä muutosta kutsuisi? Islamisaatioksi? Ruotsissa tilanne on jo paljon pahempi, mikä näkyy esim. rikollisuudessa ja kunniakulttuurin leviämisessä. Et kai sinäkään halua Suomeen ghettoja, joissa autot palavat joka yö, ensihoitajia kivitetään ja palomiehille viritellään pommiansoja? Se on vääjäämätöntä, jos tätä menoa jatketaan. Yksikään maa ei ole selvinnyt muslimien massamaahanmuutosta ilman niitä samoja ongelmia. Suosittelen lukemaan vaikka VHEK-järjestön tutkimuksen, joka paljastaa kunniakulttuurin yleistymisen Ruotsissa tyttöihin kohdistuvan sosiaalisen kontrollin myötä.

  Asiahan on äärimmäisen yksinkertainen. Kun siirrämme tänne muslimimaiden ihmisiä, siirrämme tänne samalla muslimimaata, koska ne maat ovat ihmistensä tuote. Siksi maahanmuutto tuottaa enklaaveja. Ryhmävalinta, kulttuuri ja uskonto estävät todellisen integraation, joten monikulttuurisissa yhteisöissä elävät kokevat tutkitusti enemmän turvattomuutta, yksinäisyyttä ja eristäytyneisyyttä (Robert D. Putnamin tutkimustyöt). Saksaan ja Ranskaan islamisaatio iskee nopeimmin, koska Saksassa kantaväestön syntyvyys on mitättömät 1,3 ja muslimeilla monta kertaa enemmän. Sen asetelman matematiikka on vääjäämätön: tietyssä kohtaa muslimeita on enemmän kuin kantaväestöä. Se tapahtuu kaikkialla Euroopassa vääjäämättä, ellemme rajoita maahanmuuttoa ja lisää omaa syntyvyyttämme. Vaikka muslimienemmistö on pitkän ajan päässä, sieltä se matemaattisella varmuudella tulee. Onko oikein tuomita jälkipolvemme elämään islamilaisen sorron alla vain siksi, että vielä meidän elinaikanamme siltä kehitykseltä voi sulkea silmänsä?

  • Tiina Wiik

   Minulta unohtui tuosta linkit tutkimuksiin. Tyttöihin kohdistuva kontrolli: http://www.varkenhoraellerkuvad.se/wp-content/uploads/2016/03/VARKEHORAELLERKUVAD.ELVAHUNDRA.RAPPORT.pdf
   Putnamin tutkimus siitä, miten monimuotoisuus tuhoaa yhteisön keskinäisen luottamuksen: http://macaulay.cuny.edu/eportfolios/benediktsson2013/files/2013/04/Putnam.pdf

  • Saku Timonen

   Autot palavat ja ghetoissa kivitetään poliiseja. Kuulostaa ihan ”Paavo Tajukankaan” mielikuvitukselta, joka on Jussi Halla-ahon siivittämää. Eiköhän ole viisainta, että pysyt julistamassa omassa blogissasi. En minäkään sinne tuppaa.

  • Jarkko

   ”Muutoksen hitaus ei tarkoita, että se ei olisi todellinen. Islamisaatio on todellisutta. ”

   Islamin tai muidenkaan uskontojen haukkumisen sijaan. Kannattaisi pohtia sitä miksi yksikään ateistinen yhteisö ei ole selvinnyt historiassa kovinkaan merkittäväksi kulttuuriksi tai valtioksi. Ihmisyhteisöjen välisessä kilpailussa. Koko ihmiskunnan hyvin pitkän historian aikana.

   Jos ei tunne edes itseään ei omaa mitään mahdollisuuksia voittoon.

   Sen jälkeen voi alkaa tutustua lähi-idän ja islamin historiaan ja pohtia vaikka sitä oliko väkivaltaa enemmän ennen islamia vai sen jälkeen. Sekä pohtia sitä miksi Muhamed sen Islamin kehitti. Tunne vastustajasi sanoi klassikko sotataidon kirja. Huhupuheet ja mustamaalaus ei ole todellista tuntemista ne maahanmuuttoriitikkojen blogit ja sisällöt kannattaa tässä suhteessa heivata roskakoriin minne ne kuuluvat.

  • Rintsu

   Anteeksi pankkopoika. Poista tämä jos vastaukseni TiinaWiikille on liikaa.

   Minä nimittäin en ole kiltti.

   Jos tahtoisin tehdä pahaa, niin en tyytyisi pelleilemään muutamalla kuolonuhrilla vaan kuolonuhreja olisi oikeasti tuhansia.
   TiinaWiik pelkää vääriä asioita.

  • Mikael Jokela

   Melkoisen hämärä askel tuossa halal-lihan ja siitä seuraavan autonpolttamisen välillä. Toki näinhän niitä faktoja öyhötysblogeissa rakennetaan – väite ”islamisaatiosta” tai muusta uuskäsitteestä voi olla loogisesti tai oletuksiltaan kuinka heikosti perusteltu tahansa, mutta kymmenen vuoden toistamisen jälkeen muuttuu kiistattomaksi luonnonlaiksi.

Kommentoi »

Comments are closed