Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Aatteellinen julkaisu

Tämä on aatteellinen julkaisu. Tätä kun lukee, niin rupee kyllä aatteleen, että mitähän tämänkin pitäis oleman.

Näin esitteli Pahkasika itsensä joskus 80-luvun alussa. Samanlaisia ajatuksia on jo kauan herättänyt verkko”lehti” MV. Sisältö on rasismia, kiihottamista kansaryhmää vastaan, kunnianloukkauksia, väkivaltaa, valtamedian salaliittoa ja yleistä yhteiskunnanvastaisuutta. Erityisesti mystinen vihervasemmisto on MV:n hampaissa ja kommunistin leiman saa vaikka kokoomuslainen tai arkkipiispa, jos erehtyy puhumaan apua tarvitsevien turvapaikanhakijoiden puolesta. Lukijoiden tai ainakin kommentoijien valtaosa näyttää olevan täysiverisiä idiootteja, jotka haluavat päästä tappamaan.

-Millee raholla se sitten mällevää?

-Tiijä häntä vaikka ois mahviapomo!

Näin kuiskuttelivat kylän naiset tyhjän kansakoulun itselleen ostaneesta liikemies Hägglundista Markku Pölösen Heikki Turusen romaaniin perustuvassa  elokuvassa Kivenpyörittäjän kylä. Mälläysrahojen alkuperää voisi nyt joku kysyä myös MV:n perustajalta ja julkaisijalta, sillä hän näkyy antavan haastattelun rasistisen ääriaineksen suosikkikirjoittajaksi nopeasti nousseelle Tuonen Joutsenelle eli Tiina Wiikille.

ilja haast

Wiik voisi esittää Janitskinille kaksi kysymystä. Saako Janitskin rahaa Venäjän propagandakoneistolta? Kun vastaus tulee olemaan jyrkkä ei, niin sitten seuraava kysymys. Onko Janitskin niin tyhmä, että tekee propagandatyötä ilmaiseksi?

Minä en tiedä vastausta kumpaankaan kysymykseen, mutta perustelen kysymyksiä kolmella esimerkillä. Venäjän valtiojohtoinen media uutisoi virheellisesti, että Suomen viranomaiset sulkivat kaksi venäläismielistä mediaa. Virheellisesti sikäli, että MV:tä ja Über-uutisia ei suljettu, vaan vaatimus on vasta vireillä oikeudessa. Venäjämielisyys onkin sitten jo toinen juttu. Mistä Venäjän medialle on tullut sellainen käsitys, että julkaisut olisivat Venäjälle myötämielisiä?

mv 1

MV:n selitys asialle on odotettu: kaikki on tietenkin valtamedian syytä. Venäjän aina niin valppaat mediat ovat tällä kertaa haksahtaneet uskomaan Helsingin Sanomien ja Bonnier-yhtymän valheisiin. MV:n lukijat uskovat tämän, sillä heidät on ehdollistettu uskomaan valtamedian olevan pelkkää vääristelyä ja salailua.

Toinen esimerkki. Tampereella aloitti ja lopetti toimintansa venäläismielinen radiokanava Love FM, jonka omistajaa ja rahoitusta ei kukaan tiennyt ja jolla ei ollut edes päätoimittajaa. Asialla näyttävät siis olleen harrastelijamaiset tunarit, mutta MV:n mielestä kanavan nopea sulkeutuminen on maanpetoksellista kokoluokkaa oleva valtamedian rikos.

mv 2

Kolmas esimerkki. Venäjän trollitehtaita tutkinut toimittaja Jessikka Aro on ollut MV:n revittävänä kymmeniä kertoja. Kertaakaan ei MV ole edes yrittänyt kumota Aron tekstejä, vaan on keskittynyt ainoastaan Aron leimaamiseen hänen kahdentoista vuoden takaisen rikostuomionsa takia.

Mistä tämä vanha tuomio yleensä putkahti julkisuuteen? Selitys on yksinkertainen, sillä käräjäoikeuden julkiset tuomiot saa jokainen ihan vain pyytämällä. Pyynnöstä jää kuitenkin merkintä lokitiedostoihin ja sen saa asianosainen halutessaan selville. Aro kysyi asiaa oikeudelta ja sai tietää, että häntä koskevan tuomion oli pyytänyt Johan Bäckman. Näin asiasta kertoi New York Times jo toukokuussa:

The hardest blow, Ms. Aro said, came early this year when a Finnish-language news site, MVLehti.net, which is based in Spain and mostly focuses on vilifying immigrants, dug up and published court records that showed she had been convicted of using illegal amphetamines in 2004. She had been fined 300 euros.

 The website’s headline: “NATO’s information expert Jessikka Aro turned out to be a convicted drug dealer.” It also posted photographs of Ms. Aro dancing in a slinky outfit at a nightclub in Bangkok.

Mr. Backman requested and received Ms. Aro’s old case file from the court shortly before the website published the documents. He denied passing them on to the site.

Kiistäähän aina sopii, mutta kukaan muu niitä tetoja ei ollut pyytänyt ainakaan juuri ennen kuin MV asian julkisti. Sen jälkeen niitä on joku tietysti voinutkin pyytää. Bäckmanin toimeksiantajasta ei kenelläkään enää liene epäselvyyttä.

Näihin tosiasioihin perustuu tuo toinen kysymykseni: Onko Janitskin niin tyhmä, että tekee venäjämyönteistä propagandaa ilmaiseksi? Vastausta odotellessani kysyn MV:n isämaallisuutta uhkuvilta lukijoilta: Ymmärrättekö olevanne vain hyödyllisiä idiootteja?

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Minua koskevia rikostuomiota saa jokainen vapaasti kysellä ja löytäjälle lupaan pullakahvit.

Kommentit (35)

 1. Mark Andersson

  Toinen, ihan validi näkökulma aiheeseen:

  http://blogit.savonsanomat.fi/mita-sita-tyhjaa/kiima-mv-lehdesta/

  Valtamediaa saa ja sitä pitää voida kritisoida myös ilman että tulee leimatuksi MV-henkiseksi ja Persuksi.

  Mitä trollaukseen ja propagandaan tulee, valtamedia on keskittynyt viime vuosina vain Venäjään samalla hyvin tietäen että USA tekee nuo asiat paljon paremmin, tehokkaammin – ja huomaamattomammin. On aika erikoista että määrällisesti ja laadullisesti kymmenkertaiseen propagandaan ei kiinnitetä lähes mitään huomiota joitain Wikileakseja lukuun ottamatta, jolloin uutisointi melkein pelkästään henkilöidään Snowdeniin.

  Pelko myy, ja Suomessa erityisesti Venäjän pelko. Ja sitä media käyttää estottomaksi hyväkseen myyntitarkoituksessa – muista seurauksista vähääkään piittaamatta.

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000000385825.html

  • Sami Laakso

   Tietenkin ”valtamediaa” saa ja pitääkin kritisoida, kuten mitä tahansa muutakin – se on ainoa tapa, millä mikään voi kehittyä ja parantaa omaa toimintaansa. Kritiikin tulee kuitenkin olla perusteltua ja asiallista, ei pelkkää mölinää.

  • Kaija Laine

   Niin kauan kuin Suomella ei ole yhteistä rajaa Yhdysvaltojen kanssa, olen jostain kumman syystä kiinnostuneempi Venäjän tekemisistä maamme suhteen.

  • Teemu Helenius

   ”USA tekee nuo asiat paljon paremmin, tehokkaammin – ja huomaamattomammin.”

   Jokainen, joka on seurannut USA:n presidentinvaalien ympärillä vellovaa sekasortoa, tai vaikka ihan vain katsonut joskus Fox Newsiä, näkee että ei tee. USA:n äärioikeisto räiskii joka suuntaan täyslaidallisia propagandaa ja trollauksia aivan holtittomasti, ja muutenkin maa on niin kaaoksessa ettei siellä nyt tapahdu oikein mitään huomaamatonta.

   Lisäksi, Venäjä on tuossa rajan takana, USA ei. Ei mikään ihme että Venäjän tekemiset kiinnostavat vähän enemmän.

   ”Venäjämielisten” suosikkipuolustus Venäjän törttöilyjen edessä on osoittaa sormella meren taa: ”Mutta katsokaa, USA:kin tekee väärin!” Lapsellista ja typerää, mutta tehoaa tietysti lapsellisiin ja typeriin ihmisiin, joita riittää.

  • Eero Kovanen

   Mark Anderssonille:

   Totta ihmeessä kaikkea valtamedian suoltamaa saa kritisoida. Mitään ei pidä uskoa märehtimättä, mutta mitä tuohon Venäjäpropagandaan tulee, se on huomattavasti vaarallisempaa kun se tulee naapurista. Lähihistoriasta voimme ottaa esimerkkejä Venäjän agressiivisesta tavasta vaikuttaa naapureihin enkä viittaa sotaisiin konflikteihin esim. Viroa kritisoitiin viron venäläisten kohtelusta, kiista Ukrainan kaasuista. En halua MV-lehden synnyttävän eripuraa Suomen sisällä.

   En yhtään epäile etteikö Yhdysvalloista levitetä propagandaa. Yhdysvaltojen hegemonia leviää tänne viihteen kautta. Meidät on kyllästetty jenkkikulttuurilla. Televisio ja internet viihde on suurimmaksi osaksi peräisin USA:sta. Valtamedian kritisoiminen Yhdysvaltojen ihailusta on sinääsä turhanpäiväistä, jos itse kuluttaa suurimmaksi osaksi jenkkiviihdettä.

  • Angie

   Mediakritiikkiä voi taatusti esittää syyllistymättä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan tai törkeään kunnianloukkakukseen.

   • Teppo Virtanen

    Kuka on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan tai törkeään kunnianloukkakukseen?
    Sinulla on varmaankin linkittää tuomioita väittämäsi tueksi!

    • Sami Laakso

     Tulihan se sieltä.

 2. Pekka Lampela

  Rahaa tulee Janitskille jokaisesta klikkauksesta MV sivuilla. Näin toimii nettimainonta.

  • Erkki

   Mitä rahaksi muuttuvaa MV-lehti mainostaa? Tai siis kuka niistä klikkauksista maksaa?
   Taisi mahdollinen maksaja jo edellisistä teksteistä selventyä 😉

 3. Angie

  Äläpä pullaas tukehdu Antti Kukkonen.
  Tämä kai tiedetään ihan FAKTANA, että Pietarissa Savuškinin kadulla toimii trollitehdas, joka työllistää noin 200 ihmistä. Näiden päätyönä on kehua internetissä Venäjää ja Putinia sekä haukkua Ukrainan hallintoa ja osoittaa, että Yhdysvallat on syypää Ukrainan kriisiin.
  Hakkeriryhmä Anonymous paljasti tämän jo aikoja sitten ja vuoti nettiin suuren määrän sähköposteja, keskustelunauhoitteita ja tietoja kirjanpidosta, jotka todistavat trollitehtaan olemassaolon. Myös nimettömien työntekijöiden kertomukset venäläislehdissä vahvistavat asian.
  Lähteitä asiaan voit kaivaa itse.

 4. Teppo Virtanen

  Mitä yhteistä on MV:llä ja Trumpilla? Molempien kanssa ”valtamedia” on ongelmissa. Kummankaan palleista ”valtamedia” ei saa otetta. Molemmille on heilutettu natsikorttia, sovinistikorttia, punaistakorttia mutta ei auta ihan pakko on vielä kaivaa korteista kovin, ässä hiasta. VENÄJÄkortti.

  Jos mvlehdestä ottaa sattuman varaisesti 100 juttua niin moniko käsittelee Venäjää tai hyödyttää Venäjää vaikkapa haukkumalla natoa? Niinpä….

  • Pekka Rantamäki

   Venäjää varmasti hyödyttää kansojen kahtiajako maahanmuuttoälämölön avulla. Tämähän näkyi jo Suomessa, kun piti uudelleenneuvotella käytännöt Venäjän kanssa sieltä tulevien maahanmuuttajien osalta. Venäjän medioissa mielellään silloin mainostettiin, että Suomi on lipsumassa EU:n pakoterintamasta.

 5. Jari Kähkönen

  MV nyt on vain kansanluonteen ilmentymän seurausta. Muinainen sotilaspoliisijoukkueen johtajanikin jo tiesi, että suomalainen herraviha on pelkoa kusetetuksi tulemisesta. Normaalisti en muuten hänen viisauksiaan julkisesti siteeraa ja pidän tarkasti huolta etten vahingossakaan noudata niitä. Sama johtui mieleeni männäviikolla luettuani Heikki Turusen Hämärätunnin tarinoita -kirjan, erityisesti sen Kauhujuttu -luvun osalta. Eli kuinka todellisista vaan jotenkin marginalisoiduista henkilöistä levitellään kaikennäköistä höpöhöpöä, ja jos sellaisia ei ole saatavilla, mörkö keksitään omasta päästä. Nämä kaksi siis kiertävät hyvin epätervettä kehää keskenään, toinen toistaan ruokkien, koska inhimillisen identiteetin olennaiset osat eli minäkuva, ihmiskäsitys ja maailmankuva ovat hunningolla. Sano se kliseellä: ihmiset uskoo mitä haluaa/tekee itse omat johtopäätöksensä.

  Jos se nyt on jollekin MV:n ÄLYSSÄÄN OLEVALLE lukijalle vielä epäselvää, kyseisen ”julkaisun” toimituksellinen taso on äärimmäisen matala. Älyssään olemisesta on valitettavasti leimaavuudestaan ja rumien puhumisesta huolimatta kirjoitettava, koska jotkut heistä ovat jo niin täynnä vihaa sekä yksinkertaisesti inhimilliseltä identiteetiltään suorastaan vanhatestamentillisellä tasolla, että se vaikuttaa kielteisesti kaikkeen mitä he tekevät. Surkea esitys, mutta osoittaa kuinka henkilökohtaisen elämän epäonnistumiset, pelot ja epävarmuudet voivat mahdollistaa sellaisen aivopeseytymisen, jotta eipä olisi uskonut vakaassa liberaalissa demokraattisessa oikeusvaltiossa näkevänsäkään.

  Ainakaan minulle ei tee vähääkään vaikeaa uskoa todeksi Sakarin mainintaa Jessikka Aron muinaisen tuomion hankkijasta. Se sopii kuvaan, kun…heh…itse kansainvälinen journalisti sijaitsee ulkomailla, kotomaista työvoimaa ei ole eikä juurikaan mitään toimita ennen sisältönsä julkisuuteen tuuttaamista. Niin, jos yhtään mitään oikeasti toimittaisi, siinähän saattaisi jopa tulla ottaneeksi selvää, että kuinka vahvalla pohjalla tuomio on, mitä sillä on merkitystä nyt ja tulla jopa ottaneeksi yhteyttä asianomaiseen itseensä kysyäkseen häneltä asiasta. Mutta ilmeistähän on, että tämä oli halvimmalla mahdollisella tavalla tehty teilausyritys, toisen ammatissaan menestymisen kadehdintaa, ulkopuolisuutensa ulvomista ja hunajana suolakurkun päällä: vieraan vallan asialla juoksemista Suomea vastaan.

  Sekä ymmärsinkö ihan oikein, että tuleva haastateltava mainostaa itse omaa haastatteluaan ”lehdessä” minkä toimituksellisena vastuuhenkilönä esiintyy? Niinpäniin. Jätänpä siis persoonallisuusluonnehdinnat väliin, koska on tämä kaikkinensa vain niin räikeää. Ei ole pakko tietää terminologiaa, mutta suhtautumistapa kertoo aivan riittävästi siitä minkälainen vaihtoehto tässä julkaisutoiminnassa on kyseessä. Niinjoo ja sitten on anarkosananvapauden, disruptiivisten liiketoimintamallien sekä muiden kummallisuuksien kannattajat. Rehelliset heistähän myöntävät sentään ilmeisen totuuden MV:n toiminnan tasosta. Toisella esimerkillä sanoen moisille kummallisille ihmisille: sitä saa siis vaikka varastaa kunhan ei varasta sinulta tai voi ajaa ajo-oikeudetta kännissä autolla kunhan ei vain mennessään telo ketään sinun rakastasi? Ei tainnut ihminen sittenkään olla kyllin fiksu itseään hallitakseen ilman sääntöjä, koneistoa ja seuraamuksia.

  Someaalisen parviälyttömyyden ajassa toimimisessa on omat haasteensa, mutta eiköhän siitäkin silti selvitä. Maailmankuva on sellainen juttu, että pitää sovinnolla uskoa että mikäli ”me ei siitä huolehdita niin joku muu kyllä tulee sen tekemään”. Olikohan se joku ukko Metin Pressistä Lontoossa, kun jotakuinkin noin sanoi. Suomalainen toisen maailmansodan aikainen turpa kiinni -linja huhun- ja juorunkylväjien tuomiollemetsästämisineen ei vain enää toimi. Tässä tapauksessa sen näkee kaikkein selvimmin. Valitettavasti höpöhöpön joutuu kuitenkin ensin kohtaamaan, jotta sen voi seuraavaksi kumota. Jatkuvasti muokkautuva inhimillinen identiteetti käsityksineen alkaa mennä vinoon niin äärimmäisen helposti, jos sitä ei jatkuvasti ylläpidetä esimerkiksi valistuksella.

  • Jarkko

   ”Suomalainen toisen maailmansodan aikainen turpa kiinni -linja huhun- ja juorunkylväjien tuomiollemetsästämisineen ei vain enää toimi. ”

   Nykyään huhun ja juorunkylväjillä on somen myötä kulta ajat. Ainoa ongelma on, että kaikki tieto ei ole saman arvoista. Jotta tietoa voi arvioida pitää omata aiheesta aika laaja yleissivistys. Oma lukunsa on sitten se, että kun tietty porukka on rakentanu identiteettinsä tietyn näkemyksen varaan sitä ei oikein enää faktoilla voi korjata. Oma lukunsa on se, että todellisuudessa on aina niin monta muuttujaa, että sen vääntäminen helppotajuiseksi kokonaisuudeksi on muutenkin vaikeaa. Niillä ketkä vääntävät jutut vaikka Islam sitä tätä tota on aina helpompaa. Kuin sivistyneempää historian tulkintaa tekevillä tai akateemista tulkintaa tekevillä.

   • Jari Kähkönen

    Kyllä. Oikein tankkaavat itseensä ihmisvihaa, uskonvainoa ja vainoharhaa sieltä MV:n pohjattomasta kaivosta. Alunperin sitä kauhisteli, että eikö nyt jo nokkaan tuleva hajukin jo kerro avatun ihan vääränsortin kaivo, koska se mistä ihmisten piti juoda oli tuo tuolla missä on vintti tai muu ylösnostoväline. Näin niinkuin kielikuvalla sanoen. Jos siis sen ja toimitetun sisällön eroa määrittelee lyhyesti, alkaisi kaikki faktojen tarkistuksesta, jatkuisi olennaisuuden kautta ja päättyisi vastuuttamiseen. Oli kuinka vaihtoehtoinen tahansa, on vähintään kyettävä tekemään tiliä siitä miksei esimerkiksi faktoja pystytä tarkistamaan kuin vain tiettyyn rajaan asti.

    Sitä huolta ei ole MV:n kaltaisella äläys-klikkaus-tienaus-vastuunpakoilu -nettisivuilla. Ei, koska ihmisluonto kaikessa alhaisuudessaan ei kaipaa sellaista. Tarinaa se kaipaa. Faktaa, fiktiota tai pahantahtoista puolitotta, se ja sama, ei haittaa. Jos ei ole idealisti tai romantikko, vaan on tuntenut karvaan totuuden kansanluonteesta, tuskin tämä silloin yllätyksenä tulee. Ainahan sitä on ollut korkeakoulut, kulttuuripiirit ja sun muut kokolattiamattotilat, joihin ei ole järjestyspoliisin eräiden kenttäryhmien sangen ihmisarvopakoinen karkeakielisyys tai kansanmiesten spekulointi läpi tullut. Pääosin näin oli kai tarkoituskin…ainakin toisilla niistä.

    Verkkoviestinnän erikoislaatuisuudella on myös sekin puolensa, että se tapaa tuoda kielteisen ihmisessä. Jos ennenaikaan ei ainakaan joissain piireissä kehdannut heti suutaan avata, koska kuitenkin joutui loputtomiin liikkumaan samalla naamalla piirissä mikä olisi myös tarvittaessa nauranut hiljaiseksi, harkitsi mitä puhui ja otti asioista selvää. Se on tosiaan ihan silkkaa postmodernia harhaa, että jokainen inputti on samanarvoinen. Ei todellakaan ole vaikka kaikki pääsevät ”Lähetä kommentti” -nappia painamaankin.

    Siinäkin voisi olla jo kyllin puhdetta, että MV:n tapauksessa saadaan samat ymmärtämään olevansa narrattuja mukaan yhden yhteiskunnanvastaisella tavalla poikkeuspersoonan tienaamiseen ja sun muuhun hämärään informaatiovaikuttamiseen. Kun oikeasti tämä ei edes ole se omien eväiden periaatteella toimiva kalarannan, pyykkituvan ja telakan jutturinki, jolla oli vilpittömästi vain osallistensa terveyden sekä hyvinvoinnin edistämisen tarkoitus. Koska kaikki MV:ssä sanottu ei jää ja katoa sinne nettiin. Siinä ei ole vähääkään vilpitöntä mieltä eikä hyvää tai edes välttävää tarkoitusta. Sen kummemmat eivät MV:n aatteet ole.

    • Jarkko

     ”Verkkoviestinnän erikoislaatuisuudella on myös sekin puolensa, että se tapaa tuoda kielteisen ihmisessä.”

     Internetin alkuaikoina keskustelu oli siistimpää, koska verkkoon ei päässyt yhtä helposti kuin nykyään vaan piti oikeasti nähdä valtavasti vaivaa, että sai kaikki asetukset kohdilleen ja laitteet toimimaan. Nykyään ei juuri muuta osaamista tarvitse kuin pitää osata laittaa johdot kiinni ja virrat päälle laitteista, niin pääse jo painelemaan läheta nappia jutuilleen.

     ”Siinäkin voisi olla jo kyllin puhdetta, että MV:n tapauksessa saadaan samat ymmärtämään olevansa narrattuja mukaan yhden yhteiskunnanvastaisella tavalla poikkeuspersoonan tienaamiseen ja sun muuhun hämärään informaatiovaikuttamiseen.”

     MV lehden logiikka on aika pitkälle sama kun populismissa yleensäkin. Myydään tietylle porukalle sitä mitä he haluavat kuulla. Eli vahvistetaan olemassaolevia ennakkoluuloja. Tämä ei aina ole sama kun heidän oma etunsa, mutta populismissa sillä ei ole väliä.

     Jokainen voi kysellä mistä tuollaisen lehden rahoitus millä sitä ylläpidetään mahtaa tulla. Kuka siellä mainostelee. Lehteä toimittavalla on venäjän kielinen nimi. Lehteä toimittava huutelee omissa sosiaalisen median päivityksissään, jopa ulkomaalaisia tietotekniikka taitajia apuun estämään lehden sulkemista. Mistähän maasta sitä apua sitten odotetaan saavan? Samalla voidaan havaita, että tunnetut suomalaiset Venäjän ihmisoikeusaktivistit ja äänitorvet ovat hakeneet materiaalia käräjäoikeudesta jota hetken päästä on julkaistu MV lehdessä. Miksi?

     Tuo herättää monenlaisia kysymyksiä.

     • Jari Kähkönen

      Maanantainahan tuo MV:n ami(i)ri oli tosiaan jonkin samanmielisen bloggarin nettipuheluhaastattelussa, jonka katsoin. Toimittelee yksinään lähinnä deskiä muistuttavassa kokonaisuudessa, mukana ”toimitustyössä” joitakin T-tunnisteella kulkevia ja mainostajia ei ole, kaikkea tunkkaa&pitää käynnissä voittopuolisesti hänen muut bisneksensä. Lähimpänä sidosryhmänään on joku maanalainen verkkoyhteisö, jottei kaikessa banaaliteetissään ole peräti FB-ryhmä. Ehei, affizer ei ole ainakaan ja tuskin on illegaalioperatiivikaan ellei sitten ole valmennettu esiintymään sellaisena International Man of Mysterynä, josta on tarkoituskin uskoa ihan mitä tahansa ja siten pidättäytyä kysymästä mitään todella merkityksellistä(on osa peitettä).

      Toivottavasti Pohan sisäinen tarkastus, HooPeeÄllän paljastavan rikostutkinnan se kokonaisuus mitä ei tiedusteluksi julkisesti sanota tai valtakunnallisten erillisyksiköiden verkkotiedustelu penetroi tuon yhteisön ja profiloi hängärit siltä osin kun ovat poliiseja tai muita viranomaisia, sekä loppujen osin selvitetään esitutkinnan käynnistämisen edellytykset. Ehkä olen sinisilmäinen, ehkä en, kun oletan ettei yksikään virassaoleva ole jo ylittänyt tuota samaa kynnystä, mutta perustan ajatteluni ensisijassa MV:n julkaisutoiminnan heikkouteen. Tunari, amatööri tai suorastaan journalistiksi sopimatonkin tekee kyllä skuupin, koska hyvä, tuore ja ensimmäisenä saatu tieto on tärkein kaikesta. Ja niin paljon se myös tasaa pelikenttää.

      Niin. Kaksoispelihän tässä on ilmeisesti päällä, esitetään huomioonotettavaa tekijää tai kehittyvää voimaa vaikka muuta ei ole kuin yksi nettisivu ylläpitäjineen, jolla on vain henkilökohtaisista syistä alentunut arvostelukyky. Oikeasti tuo ukko on ihan yksin, tällä hetkellä tosiasiassa maanpakolainen ja lähitulevaisuudessa maahanlyöty entinen yhden skenen superstara, joka näkee vielä kokoamansa hajaantuvan joukon selät, kun se pulisten sekä höhötellen vaeltaa kohti seuraavaa uusinta hottia. Ja tietää sen kyllä itsekin. Näinhän se on aina mennyt kaikkialla, sekä etenkin Ilja Janitskinin edellisissä vielä Suomessa tapahtuneissa bisneksissä. Tiedä sitten, että onko hänellä itsellään muuta kuin hyväksikäytettävän hölmön osa kauttaan tapahtuvassa informaatiovaikuttamisessa. Ehkä kolmoispelikin on mahdollinen, jos tarkoitamme sillä sitä että Ilja Janitskinin elämäntyö on sekurokratialle kuin suomalaisen kommunismin tilannekuva oli stalinismille.

      Vai samastetaan sitä itsensä ihan Fria Tideriin(”haastattelussaan”)? Hah. Sallikoon minun nauraa Suomen olemassaolemattomalle protofasistiselle peruskalliolle, joka suorastaan samanaikaisesti kukki selän takana Kansankoti-Ruotsissa, kun kreivi Bernadotte humanitäärisesti huhki sodanrepimässä Euroopassa. Ja sen on muuten näköistäkin sielläpäin tätänykyä. Ehei, ei tule toteutumaan Suomessa. Muistuikin tässä mieleeni muuan vuosia meitä edellä olevan ruåttalaisen trollijääkäritoiminnan osanen, kun Il Corruptio, vai mikä se kummallinen bloggari nyt olikaan, otettiin kiinni. Jokainen arvioikoon itse, että kumpi tulee Ilja Janitskinista/MV:stä(jos nyt edes tuntee verrokkeina olevat tapaukset).

      Tuon luokan persoonat haluavat poistua stagelta paukulla, joka voi mennä tynkkysmäisesti suoraan omiin housuihin suorassa lähetyksessä, wallenbergmäisesti jäljettömiin kadoten kuten noille International Man Of Mysteryille yleensäottaen tapaa käydä tai jotenkin muuten mitä en näitä rivejä naputtaessani vielä osaa hahmotella. Se on se rajattomuus, syyllisyyden ja häpeäntunteiden puute, itsekeskeisyys, pinnallisuus, kyvyttömyys sitoutua lakeihin tai yleisiin eettisiin normeihin sekä empatiavaje. Siksi ne eivät koskaan tajua, että hovinsa ovat pelkkiä selkääntaputtelijoita, jotka katoavat aina laskunmaksuhetkellä.

 6. Pauli Räsänen

  Kyllä nyt täytyisi kaataa vähän kaikkien osapuolten korvile kylmää vettä, ensiksikin avoimessa yhteiskunnassa ja vapaassa maailmassa, täytyy ihmisten saada ilmaista itseään, niiden kyvykyykkksien rajoissa, joita yksilälle on kertynyt.
  Totalitäärisen yhteiskunnan ensimmäisiä ilmenemispiirteitä on usein kuvitellun ulkoisen tai sisäisen vihollisen toiminnan estämisessä.
  Huolestuttavinta ja samalla paljatavinta on varsin useiden täälläkin esiteltyjen tekstien heikko taso,ilmeisesti mukavuuden haluiset, ihmiset tulevat olemaan se uusi hegemonian tuottava kriittinen massa, jonka voimiin nojautuen lähivuodet, varsinkin läntistämaailmaa tulaan hallitsemaan.

  Mv lehden sisältö, joka suurelta osin on varsin yksinkertaista, joukosta kuitenkin mahtuu hyviäkin artikkeleita, esimerkiksi Syyrian sodan taustoista.

  Trolli hysteria on oma juttunsa,ilmeisesti jos Pietarissa sellainen tehdas on,sen kohde taitaa kuitenkin olla maan oman mielipide ilmaston muokkaus,mutta meillä sitä käytetään keskustelun kahlitsiana, vastoin avoimen yhteiskunnan periaateita.

  Radio kanavissamme todellakin tarvitsisimme monimuotoisuutta, ja miksipä ei vaikkapa slaavilaisen kaihon taustamusikkkia tarjoava ,toisi kansallisen tradittioon,jo osittain unohdettua vaihtelua.
  Maailman, jossa elämme seuraaminen ja erityisesti, mikäli haluamme menestyä siinä,edellytää silmien ja korvien avaamista maailmaan, juuri sellaisena, kuin se on, eikä sellaisen minkä sen toivoisimme olevan.

  • Angie

   Sinäkin Pauli Räsänen olet luultavasti ihan lainkuuliainen kansalainen ja noudatat Suomen lakeja. Suomessa ihmiset saavat ilmaista itseään vapaasti, niinhän mv:kun tekee. Suomessa on kunnianloukkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan kriminalisoitu ja näistäkin rikoksista annetaan ihmisille koko ajan tuomioita Suomen oikeusistuimissa. Miksi ihmeessä mv voisi saada vapautuksen olla noudattamatta lakia? Sitä vastaan on tehty rikosilmoituksia ja poliisi tutkii laillisesti ne ja homma tulee johtamaan oikeudenkäynteihin. Kaikkien laillista yhteiskuntaa kannattavien ihmisten tulee toivoa, että mv ei saa mitään erityisvapautta lakien noudattamiseen, on mv:stä muuten mitä mieltä tahansa.

   • Pauli Räsänen

    Kaikkihan me olemme joutuneet elämämme varrella jos jonkinlaisen epäsiallisen kohtelun kohteeksi, aina koulukiusaamisesta alkaen.
    Itäsuomalaisessa kasvatusperinteessä,oli myös sen kaltaisia piirteitä, jossa toleranssia sai kasvataa, vaikkapa erehtesään teurastuspäivänä, hakemaan saparonsuristus veistä naapurista, siellä naurunhörähdykset ja varsinkin isän vastaavat kasvattivat ns huumorinsietokykyä, nykymaailman aikaan ilmeisesti meidät moisen kasvatuksen kohteet olisi ilmeisesti huostaan otettu, moisen henkisen väkivallan vuoksi.
    Länsimaisen yksilön henkinen ohuthipiäisyys yhdistettynä taloudelliten resurssien käytettävyyteen ovat edesauttaneet, mainitsemasi oikeuskäytännön yleistymistä, ilmiö taitaa olla vähän sukua,yhdysvaltalaiselle terapia kultuurillle, jossa tervehtyminen tapahtuu samaa tahtia rahojen loppumisen kanssa.
    Paras tapa selviytyä loukaavista media hyökkäyksistä on iskeä samalla mitalla takaisin, jos mahdollista ja kapasiteettiä löytyy analyyttisesti laadukaammmin.

    • Angie

     Minusta vaikuttaa siltä, että et jostakin syystä ymmärrä, mitä kiihottamisella kansanryhmää vastaan tarkoitetaan ja miksi se on kriminalisoitu. Nimittäin pointtina on kansanmurhien ehkäisy. Euroopan historiassa on esimerkkejä siitä, miten voi käydä kun vuosia annetaan kiihottaa kansanryhmää vastaan. Oman kunniansa loukkaamiseen kukin voi suhtautua, miten haluaa. Mielestäni sinun ei kannata syyllistää ihmisiä herkkänahkaisuudesta kunnianloukkauksen suhteen. Syyllistä mieluummin mv:tä. Ja joka tapauksessa oikeudenkäyntejä on tulossa ja rikoksista epäiltynä on mv

     • Pauli Räsänen

      Tuokin kansanryhmää kohtaan suoritettu kiihotus, varsinkin sen kriminalisointi tuntuu olevan kovinkin valikoivaa,esimerkiksi viimeaikaien venäläisiin kohdistuva epäily ja kiihotus on ollut vähintään yhtä törkeää, kuin vaikkapa muslimeihin kohdentuva.
      Yleisenä ilmiönä erilaiset äkkiväärät persoonat ja varsinkin ajatus suuntaukset lisäävät omia toimintamahdollisuuksia, hyödyttämällä vastapuolensa peilikuvamaisia toimintoja.
      Se että yhdysvaltalaisissa, konservatiivisessa ajatushautomoissa luotu käsite kulttuurim arxismi,on saatu niinkin hyvin lancerattua myös meikäläiseen polittiseen käsitteistöön, on osoitus erään kielitieteiliä, mestarin nerokuudesta,aasian toinen puoli on kyseisellä leimalla signeerattujen halukuus tuohon kieli ja käsitete tieteelliseen sosiaaliseen peliin,jos olisitte onnistuneet analysoimaan ja purkamaan käsiteen, ei tällaista taistelutannerta olisi muodostunut.

      • Angie

       En tiedä, minkälaisia rikosprosesseja on menossa venäläisvähemmistöä vastaan kiihottamisesta. Voi niitä olla vireillä, en vaan ole sattunut kuulemaan niistä. Halla-ahoa en pidä ninkäänlaisena mestarina yhtään missään asiassa. Päin vastoin, pidän häntä ihan ääliönä ja epälen suuresti niiden ihmisten älyllistä tasoa, jotka pitävät häntä mestarina.

 7. Tiina Wiik

  Hei, Saku! En löydä täältä sähköpostiosoitetta sinulle, niin kysyn sitten tässä, että haluaisitko tulla vieraaksi meidän Monokulttuuri FM -lähetykseen joku kerta? Siinä on siis Junes Lokka, Paavo Tajukangas, Tuukka Kuru ja minä. Ei ole mikään ansa tai huutokilpailujuttu, ihan vaan kutsutaan keskustelemaan asiallisesti maahanmuutosta. Lähetyksiä ei kaupallisteta, eli kukaan ei niillä rahaa tee. Minulle voi laittaa Facebookissa viestiä tai sähköpostiin tiinawiik85@gmail.com.

  • Taha Islam

   Mä voin tulla, mikäli saan ilmaisen ämpärin ja/tai vartin poniratsastusta.

   • Kati Härkönen

    Kas vanha naama suomi24 keskusteluista… Mutta repesin kyllä tolle kommentille. Just noin poniratsastusta ja ämpäreitä eikä saa unohtaa sotisovassa tarjoiltua soppaa 🙂

  • Saku Timonen

   Kiitos, mutta ei kiitos. Olen Junes Lokan kanssa keskustellut Facebookissa joskus ja saanut tarpeekseni. Paavo Tajukangas taas ei taida olla edes oikea henkilö, vaan toimii salanimellä ja keksityllä tittelillä.

 8. Hannu Järvinen

  Katsokaa nyt se MV-sivustolla julkaistu video, jossa Janitskinia haastatellaan, ja miettikää sitten, millainen uhka hän ja hänenkaltaisensa oikeasti ovat. Ei kovin pelottava, surullinen ehkä.

  Kannattaa muistaa, että ennen nettiä tämä MV-porukka notkui keskiolutkuppiloissa, eikä heitä kukaan silloin minään suurena vaarana pitänyt. Mikään ei ole muuttunut, nyt vain mölinä näkyy ja kuuluu paremmin.

  • Taha Islam

   Kun Hitler piti ensimmäisen puheensa, hänellä oli 9 kuulijaa. Tietenkin Janitskin on hiukan ressukka, mutta fasismille ei pidä antaa lainkaan elintilaa.

   • Hannu Järvinen

    Suomen ressukat mittauttivat kannatuksensa viime vaaleissa. Sen jälkeen he ottivat vastuun maan asioiden hoitamisesta, minkä seurauksena kannatus putosi nopeasti puoleen. Terve yhteiskunta ei kannattele fasismia, natsismia, persuilua ym. Mitä Janitskiniin tulee, hän on täysin harmiton. Kyllä maailmaan MV-mölyä mahtuu, eikä siitä todellakaan kannata olla huolissaan.

    • Taha Islam

     Mitä Janitskiniin tulee, niin hän on ilmeisesti rikollinen ja rikollisuus ei ole harmitonta.

    • Angie

     Paitsi silloin siitä mölystä kannattaa olla huolissaan, jos se rikkoo lakeja. Oikeusvaltiossa rikokset tulee tutkia ja rikoksiin syyllistyneet tulee saattaa rikollisista teoistaan rikosoikeudelliseen vastuuseen. Se möly voi olla ihan harmitontakin, mutta tämä mvcase nyt kuitenkin etenee oikeuteen. Mielestäni joku harmittomuuden raja on ylitetty silloin kun kirjoitukset johtavat oikeustoimiin.

   • Jarkko

    ”Kun Hitler piti ensimmäisen puheensa, hänellä oli 9 kuulijaa. Tietenkin Janitskin on hiukan ressukka, mutta fasismille ei pidä antaa lainkaan elintilaa.”

    Iljalta puuttuu Hitlerin karsima ja kovapintaisuus. Vaikka nythän taas on menossa aika jolloin tietyt kansankerroksen janoavat vastauksia vaikka sitten keksittyjä sellaisia. Tähän väliin mahtuu monenlaista populistia iskemään ja esiintymään kansan suurena pelastajana. Erdogania ja Donald Trumppia.

 9. Rintsu

  Nyt kun Hitler- kortti on vedetty pakasta niin kannattaa muistaa se, että Hitlerillä oli visio. Visio hänen euroopastaan, tai pikemminkin maailmastaan ja tuhatvuotisesta kolmannesta valtakunnasta. Kaikki mitä hän teki tai aikaansaattoi oli pyrkimystä sitä kohti. Oliko asiassa järkeä tai oikeudenmukaisuutta on toinen juttu. Mutta kyseessä ei ollut ainoastaan juutalaisvaino, rotuoppi tai viha.

  Mitävitulla, rajatkii- väellä ja jokapaikan populisteilla ei ole edes sitä visiota.
  Heillä ei ole ratkaisua mihinkään. He ovat lauma pikkupoikia keskellä metsää ilman sahaa huutamassa, että kaikki puut pitäisi kaataa että heidän suolleen saisi hiekkalaatikon.

Kommentoi »

Comments are closed