Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Jokohan alkaisi riittää?

Timo Soini kuittasi kesäkuussa kolmen puolueensa kansanedustajan etnistä ja seksuaalista vähemmistöä loukkaavat puheet  hassuksi kesäiseksi hupsutteluksi ja piti niiden uutisointia Ruokolahden leijonaan verrattavana kesäuutisena. Nyt tätä hullunhauskaa hupsuttelua tulee lisää siihen malliin, että minua kansalaisena alkaa oksettaa puolueen politiikan tila. Se muistuttaa kestokännissä rähisevän juoppoporukan mölyämistä.

MV-lehden siirtymistä uudelle palvelimelle juhlistanut Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustajan avustaja Terhi Kiemunki oli juhlajuomaa hakiessaan törmännyt alkoholia alaikäisille välittäneeseen ilmeisen ulkomaalaiseen mieheen. Hän ei säästellyt sanojaan.

tk

Jos tuntomerkkeihin lisätään silmälappu, kyttyrä ja olkapäällä istuva papukaija ja kerrotaan vielä miehen suunnanneen kohti saastaista ryövärien piiloluolaa, niin ollaan pahkasikatodellisuudessa. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos ja on ihan oikein ilmoittaa siitä poliisille, mutta Kiemunki saisi viimeinkin siivota suunsa. Häntä ei ole vielä harjattu entisistäkään puheistaan ja nyt hän taas nimittelee itselleen tuntematonta ihmistä julkisesti paskaläjäksi.

Kuten tuosta linkistä näkyy, niin aiemmin hän nimitteli tavallista kansalaista ressukaksi, ikuiseksi opiskelijaksi, luuseriksi, kurittomaksi kakaraksi  ja vieroitushoitoa vailla olevaksi narkomaaniksi. Kyseisen henkilön mukaan syyttäjä on nyt päättänyt, että nimittelyssä ei ole tapahtunut rikosta. Rikoslakia tulkitaan siis nykyisin siten, että perussuomalaisten paikallisosaston puheenjohtaja ja kansanedustajan avustaja saa solvata kansalaisia vapaasti.

Espoon perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Seppo Huhta vertasi suorastaan käsittämätöntä vihaa tihkuvassa Facebook-päivityksessään vihreitä nuoria Hitler Jugendiin.

sh1

sh1

Näin siis Espoossa, puolueen puheenjohtajan kotikunnassa. Huhta on raivostunut vihreiden nuorten ehdotuksesta kriminalisoida järjestäytynyt rasismi, mutta järkevästi perustellen hän ei osaa esitystä vastustaa. Hänen on pakko räyhätä ja nimitellä.

Miten ihmeessä nämä kaikki moukat ovat kerääntyneet yhteen ja samaan puolueeseen? Milloin olette viimeksi huomanneet minkä tahansa muun puolueen edustajien käyttävän samanlaista kieltä? Älkääkä tulko sanomaan, että niistä vain ei uutisoida, sillä se ei pidä paikkaansa. Mikään muu puolue ei siedä omissa nimissään tuollaista käytöstä.

Jokohan tämä nyt alkaisi riittää tälle kesälle? Tällaiset ulostulot syövät armotta koko puolueen ja jopa kaiken politiikan uskottavuutta. Perussuomalaiset alkaa yhä enemmän näyttäytyä puolueena, joka on koonnut kaikki rähisevät typerykset, alkoholiongelmaiset ja muuten vain tärähtäneet helmoihinsa ja antaa heidän riehua vapaasti. Kun kaiken lisäksi puoleen puheenohtaja ja maamme ulkoministeri pitää käsittämättömän sekavaa plokia, niin kansalainen alkaa miettiä, onko hallituksen tarkoitus saada kansa nauramaan demokratialle. Tai sitten on tarkoitus, että kansalaiset käyvät kiinni toistensa kurkkuun.

Onko tosiaankin niin, että tämä on vain sirkusta, jolla kiinnitetään kansalaisten huomio pois hallituksen todellisista tekemisistä? Vai ovatko asiat niin huonosti, että poliittisiin tehtäviin hakeutuu yhä enemmän näitä toistaitoisia, joilla ei ole mitään asiaosaamista ja jotka korvaavat puutteen törkeällä kielekäytöllä? Vai onko osa ihmisistä kadottanut alkeellisetkin käytöstavat, sikäli kun on niitä koskaan oppinutkaan?

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Täällä noudatetaan käytöstapoja.

Kommentit (45)

 1. Elina Häkkinen

  Tuomitsisiko Terhi Kiemunki samalla lailla valkoihoisen naisen, joka on ostanut teineille alkoholia? Kysynpähän vaan… Alaikäiselle alkoholin ostaminen on toki tuomittavaa, mutta liekö siitä FB-julkaisua tehty… Sikälimikäli koko tarina pitää edes paikkansa..

  • A.J. Numminen

   Ei tietenkään. Terhi on rasisti. Ei siitä ole kahta sanaa.

  • Minna Ylitalo

   Suomessa nuorison alkoholinkäyttö on ongelma. Nuorten terveystapatutkimuksen mukaan 14-vuotiaista raittiita on enää vain 50%. 16-vuotiaista enää vain 20%. Kuka heille sitä alkoholia ostaa? Monissa suomalaiskodeissa aikuisten alkoholivarastot on nuorison käytössä ja vanhemmat sisarukset ja kaverit ostavat nuoremmille. Kiemungin perhe on varmasti poikkeus, sillä heillä vain aikuinen juo satunnaisesti kuohuviiniä.

   Perussuomalaisissa on perinteisesti suhtauduttu humalaiseen mölinään huumorilla ja vähätellen ”kännissä ja läpällä”. Kiemungin emäntäkin on taas vaihteeksi alkoholiostoksilla, ei erota Prismaa Cittarista eikä parkkihallia parkkipaikasta. Mutta yhden asian erottaa. Nimittäin sen yhden erirotuisen nuoren sadasta, joka legendan mukaan sinä päivänä ostaa alkoholia alaikäisille kavereilleen. Nostaa metelin, lähtee autolla takaa-ajoon, yrittää valokuvata, soittaa hätäkeskukseen ja kutsuu somessa lynkkaajat koolle. Aikamoinen vaivannäkö ja älämölöö suhteessa siihen, miten valitettavan yleinen rike tämä tapaus on. Merkillistä, ettei Alkon kanta-asiakas ole moiseen koskaan aikaisemmin törmännyt. Pitäisikö Peruspersujen ihan ottaa tämä suomalaisten alkoholisoituminen asiakseen? Tarkoitan siis, että sen vastainen kampanja asiakseen.

  • Suvi Pelkonen

   Lielahden Prismassa ei ole Alkoa. Terhi Kiemunki on valepukki.
   https://www.prisma.fi/fi/prisma/myymalat/tampere-lielahti/osastot

 2. Hannu Mäkelä

  Tossahan tuli Terhille jo semmonen virhe, että Lielahden Prismassa ei ole Alkoa mistä hakea mitään.

  • Kai Nurmi

   Tosin, mitä Aamulehden (tai joku muu) uutisointia luki, niin lukijoiden kommenteissa, että eipä ole Prismassa parkkihalliakaan, mutta Citymarketissa on molemmat.

   Eipä tuo ensimmäinen kerta ole, kun ne menevät tavan ihmisillä sekaisin puheessa, saati sitten ihmisillä, jotka sekoilevat minkä kerkeävät joka päivä.

   • Kai Nurmi

    Se on sitten eri asia, aivan eri asia.
    Ulkopaikkakuntalaisena en ole Lielahdessa kaupassa käynyt vuosiin muuten kuin jossain Jyskissä, Prismassa en muistaakseni koskaan. En nyt ihan heti olettanut Prisman parkkihallin olemassa olon olevan ensimmäinen asia, josta joku valehtelisi. Mutta näinpä on kyllä päässyt näemmä käymään.

    • keke

     ”En nyt ihan heti olettanut Prisman parkkihallin olemassa olon olevan ensimmäinen asia, josta joku valehtelisi. Mutta näinpä on kyllä päässyt näemmä käymään.”

     Joo ihan tälleen vinkkinä heitän että jos jossakin luet näitä maahanmuuttokriitikoiden juttuja tai toilailuja niin kantsii varautua siihen että pitää kaikki sanotut asiat tarkastaa muualta. Siis tuli se sanottu sieltä lähteestä tai kommenteista nämä kaverit luottavat siihen vanhaan kunnon totuuteen että tarpeeksi monta kertaa kerrottu valhe muuttuu hyväksi propagandaksi sekä sitä harrastetaan tuolla kommenteissa aika lailla

     • Toni Ruotsalainen

      ”Näille fasistisille,dikataatuuriin(sic) pyrkiville ja sitä ihannoiville liikkeille on yhteistä juuri tuo eli ne väittävät edustavansa kansan enemmistöä ja olevansa tulevaisuuden asialla ja siis ikään kuin positiivisia.”

      Seppo Huhtahan puhuu asiaa. Jos siis otetaan lausunto täysin pois kontekstista ja sovelletaan sitä Perussuomalaisten näennäisesti yhteiseen agendaan. En ole nähnyt Vihreiden nuorisojärjestön, saati sitten Vihreiden kansanedustajien ehdottavan julkisesti tietyn kansanryhmän poistamista Suomesta, toisin kuin Perussuomalaisilta on kuulunut useammalta suunnalta.

   • Tuomas

    Hieman meni väärin. Prismassa ei ole Alkoa, mutta on parkkihalli:
    https://www.prisma.fi/fi/prisma/myymalat/tampere-lielahti/osastot

    Alko on Citymarketin yhteydessä, mutta siellä ei ole parkkihallia, vaan ulkoparkkipaikka, kuten tuosta Paavo Lielahden linkistä tai tästä satelliittikuvasta https://goo.gl/maps/9jwd7jzKPrJ2 voipi päätellä.

    • Jarkko Laine

     Menee vähän jo off-topiciksi, mutta Lielahden Citymarketissa on parkkihalli alakerrassa. Sisäänajo on ao. kuvasta enemmän Lidlille päin.

  • Pekka Rantamäki

   ”Se on kuinka nämä asiat koetaan.” …vai kuinka se Slunga-Poutsalon selitys nyt menikään? Ei sen ole väliä, onko Lielahden Prismassa Alkoa vai ei. Eikä senkään, myikö ”matu” alaikäisille alkoholia. Pääasia on, että se VOISI olla totta, ja näin nämä asiat koetaan…

  • Sami Orelma

   Tuli jo mieleen, että olikohan alkoholin välittäjä ulkomaalainen ensinkään, ja olivatko teinit edes alaikäisiä.

 3. Markku Kannasoja

  Nyt asia on niin että keskusta ja kokoomus hyväksyvät rasismin jos jatkavat persujen kanssa hallituksessa

 4. Angie

  Onhan tässä persujen moukkajoukon älämölössä se hyvä puoli, että vähänkään tolkulliset äänestäjät ovat kaikonneet jo. Ja lisää kaikkoaa…

  • Juha Sinkko

   Mutta onhan persuilla vielä melkein 3 vuotta aikaa touhuta kaikennäköistä.

   • Angie

    Niin, jos hallitus pysyy pystyssä koko sen ajan.

 5. Harri Kekki

  Todellin tollien trolli tuo Kiemugin kirjoitelma. Kuten edellä jo mainittiin LIELAHDEN PRISMASSA EI OLE ALKOA. Jos Terhi on kuoharin Lielahden Prismasta hankkinut, se on ollut ”pimeä” pullo.

 6. Minna Ylitalo

  Siis hallituspuolueen poliitikot saavat nimitellä yksittäisiä kansalaisia paskaläjäksi ja se on halituksen mielestä ihan ok? Kiemunki yllyttää tässä kaiken lisäksi tarkat tuntomerkit antaen lynkkaajat liikkeelle.

 7. Pertti Jussila

  Oliko se nyt Jari Tervo, joka kutsui persuja kylähullujen puolueeksi. Aika osuva nimitys, sanoisin.

 8. Jussi Pelkonen

  Minä olen niin låhetellyt persuiksi tunnustaneille henkilöille asiallisia viestejä ja kysymyksiä FB:n yksityisen kanavan kautta.

  Arvatkaa, kuinka monta vastausta on tullut!

 9. Jouni Rikkinen

  Hetkonen, eikös Perussuomalaisten jäsenmäärä ole 10 000? Tässä on mainittu 2, kyllä sieltä löytyy niitä järkeviäkin ihmisiä. En ymmärrä tota, että ne ”huonoimmat” pitää nostaa esiin ja haukkua samalla koko puolue niiden perusteella.
  Puhuit sirkuksesta ja kansalaisten harhauttamisesta, mutta näyttäis siltä, että sä oot itse menny samaan vipuun.
  Muistan sen ajan, kun vielä kirjoittelit työttömien puolesta. Ne oli hyviä ja oon pitkään ootellu, että niitä tulis lisää.

  • Saku Timonen

   Sehän tässä asiallisten ja järkevien persujen puolesta harmittaakin, että pieni jokko pilaa kaikkien maineen.

   Kyllä niitä työttömyysjuttujakin tulee, kunhan hallitus rupeaa taas lomalta palattuaan antamaan keppiä työttömille.

   • Tomi Peltonen

    Perussuomalaisilla olisi, tai on itseasiassa ollut jo pitkään, tuhannen taalan paikkoja pelastaa uskottavuutensa erottamalla näitä pahimpia ylilyöjiä puolueesta, vähintään määräajaksi. Ongelmaksi vain muodostuu se, että tällä listalla on monta paikallispoliitikkoa, nuorisojärjestön puheenjohtaja, kansanedustajia ja niin edelleen eikä Soinilla ole mitään intressiä erottaa näitä sankareita puolueesta kannatuksen tehdessä nokkasyöksyä.

    Niin kauan kuin puolueen jäseninä toimivat henkilöt saavat tehdä tällaisia ulostuloja ilman seuraamuksia on täysin perusteltua määrittää Perussuomalaiset rasistiseksi puolueeksi ja vaatia puolueen johdolta toimia. Järkevillä Perussuomalaisilla on myös mahdollisuus siihen mihin näiden sankarien uhreilla ei ole: he voivat äänestää jaloillaan.

    • Hulivilipoika

     Timolla ei ole munaa tehdä oikeita ratkaisuja. Perussuomalaisten harha on se, että luullaan kaikkien äänestäjien olevan maahanmuuttovastaisia. Tämähän ei pidä paikkaansa, sillä äänestäjistä suuri osa oli ns. tolkun immeisiä, jotka kokivat persut protestiksi aikaisemmalle politiikalle. Pieni kovaääninen vähemmistö sai äänivallan puolueessa ja seuraukset näkyvät nyt kannatusmittauksissa.

   • Jori

    Saku on aivan oikeassa. Itse asiassa PS:n piiristä tulee joskus (tosin aika harvoin) järkeviä ja kannatettavia ehdotuksia. Mutta niin kauan kuin tämä äärioikeistolainen / rasistinen puolueen siipi saa riehua vapaasti en minä (eikä moni muukaan) tule koskaan äänestämään PS:ää. Antamalla Kiemunkien, Hakkraisten ja Huhtien möläytellä puolue myös epäsuorasti hyväksyy ao. puheet. Lukee puolue- tai hallitusohjelmassa sitten mitä hyvänsä. Mieluumin annan ääneni RKP:lle tai Kristillisille. Ja se on meikäläiseltä todella paljon luvattu. Täytyykin pitää huoli siitä, että ao. möläytykset tulevat julkisuuteen joka kerta. Ja niitähän tulee lisää, se on aivan varma. Ja pitää ne tapetilla, niin että seuraavissa vaaleissa PS häviää ja häviää rutkasti.

  • Angie

   Ne huonoimmat nousee esiin juuri siksi, että tämä älämölörasistiporukka on ainoat äänessä olevat. Multa ainakin alkaa mennä usko siihen, että fiksuja persuja edes on. Ei niitä missään näy eikä kuulu. Luulis, et olisivat kyenneet edes käytöstapoja opettaa näille rasisteille, jos olisivat halunneet.

 10. Ismo Heikkilä

  Jos kiinnostaa, niin seuraavalta sivustolta löytyy eräs todella aktiivinen maahanmuuttovastaisten mielipiteiden lietsoja. Sinne olisi ehkä tarvis saada vähän vastakkaisiakin mielipiteitä. Itse en viitsi, kun olen aikanaan ollut tuossa foorumissa töissä.
  http://alypaa.com/keskustelu?f=2&t=4692&p=46

 11. Rami Nieim

  Herra Huhtahan on muotoillut äksyn kirjoitusoksennuksensa kuvaamaan Perussuomalaista meininkiä vaihtaen tilalle Vihreät nuoret 😀

 12. Päivi Pellikka

  Kansanedustaja xxx xxx,
  Olisin normaalista aloittanut “Arvoisa kansanedustaja”. Kukaan Kokoomuksen tai Keskustan kansanedustajista ei ansaitse nimensä eteen etuliitettä Arvoisa. Niin kauan kuin ette aktiivisesti puutu Perussuomalaisten kansanedustajien vihapuheeseen, kiihotukseen kansanryhmää vastaan, rasismiin ja fasismiin, ette ansaitse kenenkään kunnioitusta tai kannatusta. Minun silmissäni olette samaa jengiä Perussuomalaisten kanssa. On varmaan mukava kuulla, että teidät muiden hallituspuolueiden kansanedustajat mielletään nykyään todella monen suomalaisen mielessä samaan hylkiöjengiin. Onneksi olkoon! Minun silmissäni te ette edusta enää kansaa, vaan haluatte kaikin keinon pitää kiinni oikeistolaisesta politiikasta, joka ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille. Olette aivan käsittämättömän opportunistinen ryhmä. Saitte mandaattinne Perussuomalaisten siivellä. Puolue, joka oikeasti ymmärtää yhtä paljon suomalaisesta eduskuntatyöstä kuin sika satelliitista, on varsin oivallinen käsikassara teille arvon porvarit. Siinä ovat menneet hyvät käytöstavat, eduskuntakäytännöt, perustuslaki, ihmisoikeudet ja kansainväliset sopimukset viemäriin. Onnea! Varsinkin Kokoomuksen leirissä hykerrellään, kun saatiin vain Suomen maineen kustannuksella köyhät kyykkyyn!

  • erkki

   Kun tosiaankaan Kokoomus ja Keskusta eivät osaa, halua tai uskalla uskalla ottaa ns hajurakoa, olla julkisesti ajatuksissa ja teoissa erimieltä Perussuomalaisten julkisuuteen mielivän roskasakiksi kuvittelemani joukon kanssa, niin kyllä Päivi Pellikka saa osanottoni, sympatiani ja kannatukseni kommenttitekstilleen.
   Uskon toki, että mätien omenoiden joukossa voi olla ihan kunnollisia ja terveitäkin…

   • Angie

    Ne persujen kunnolliset omenat on ihan yhtä vahingollisia kuin ne mädät. Nimittäin jokainen ääni sellaiselle kunnolliselle sataa suoraan niiden mätien hyväksi. Siksi kenenkään ei pidä äänestää yhtään ketään persua koskaan missään vaaleissa.

 13. Mäki Seppo

  Kyllä on raivostuttavaa että tänne tullaan eikä noudateta lakeja.

 14. JAAKKO MUSTAKALLIO

  Hei Sakari! Tarkennuksena, Huominen ilman pelkoa – järjestäytynyt rasismi rikoslakiin -kampanjan tarkoituksena on kriminalisoida järjestäytynyt rasismi. Jos mahdollista, voisitko tarkentaa tuon kohdan blogistasi, ettei tule ihmisille vääriä mielikuvia kampanjan tarkoituksesta? Kiitos paljon!

  -Jaakko Mustakallio

 15. Rauno Toivainen

  Tässä on nyt sellainen dilemma, että kepu ja kokkarit hyväksyvät persujen hallituksessa olon pitkin hampain, koska oppositiossa puolue vain lihoisi. Voi vain kuvitella, millaisiin lukemiin persujen kannatus olisi kohonnut oppositiossa viime syksynä, kun hallitus leikkasi, kun Kreikalle annettiin kolmas tukipaketti ja, ennen kaikkea, kun maahan tuli turvapaikanhakijoiden tulva. Nythän persujen kannatus on romahtanut sitten viime vaalien, kiitos hallitusvastuun. Tästä huolimatta Kiemunki ja muutama muu on ylittänyt sen rajan, jossa hallituskumppanien olisi syytä kovistella Soinia pitämään joukkonsa edes jonkinlaisessa ojennuksessa.

 16. Tomppa Marjamäki

  Politiikasta jaksa muuta todeta, kuin että perseestähän nuo on ja syvältä.

  Enemmän kuitenkin kiinnitti huomiota tämän Huhdan kielioppi. Ymmärtääkseni entinen uutistoimittaja, toki MTV:llä, mutta silti. Ja kirjallinen anti tuolla tasolla.
  Oikean puolueen immeisiä…

 17. Vesa Sorvoja

  Kuka uskoo, että tämä nimenomainen kansanedustajan avustaja olisi ostanut kuohuviiniä? Käsi ylös!

 18. Helena Solin

  ” Kansa” ja ” tavallinen kansa olemme me” lienee enemmän Seppo Huhdan heiniä kuin vihreiden nuorten.
  Jouduttuani jatkuvasti po herran ryöpytysten alle määrättyä palstaa seuratessani, huomasin tämän siellä tavanomaisen taktiikan.

  Puoluetoverinsa kehoitti jopa menemään lahtaamaan mamunaapureita,kun ei ne ISIS- pommitukset näytä tehoavan.
  En tiedä,onko kyseessä systemaattinen siedätyshoito äärimmäisen älyttömyyden ja äärimmäisen kierouden ja häikäilemättömän valehtelun ja väkivaltaisten uhkausten suhteen – vai ainoastaan mistään piittaamaton törkeys.
  Se,ettei tuota enää pidetä juuri minään,on tässä se pahin juttu.

 19. Jari Kähkönen

  Jotain erikoista on tapahtunut, koska aiempina kesinä näitä on ollut yksi tai kaksi ja siitä on syntynyt aivan hirveä meteli. Nythän näitä on joka viikko, mutta ei tapahdu juuri mitään. Onko aika muuttunut? Voisi olla. Kykenemättömyys pitää kerran erotettu Tynkkynen puolueen ulkopuolella männäsyksynä saattoi olla senluokkainen heikkouden merkki Soinilta, että sillä hyvinkin lipsuu ote. Tai sitten kohta tulee Soiexit. On se sellaista settiä, että ei tätä ihan järkeillen ymmärrä, kremlologia kaivataan.

  Onko nyt hyvin? Talous ei kasva, työttömyys kasvaa pitkittyen ja His Master’s Voice kuuluu idästä. Ja seuraavaksi varmaan tulee ydinsodanpelkoinen 1980-luvun ensimmäinen puolisko milloin neuvostojohtajaa menee käytännössä joka toinen vuosi. Ydinsodanpelkoinen? No, kun yksi niistä oli venäläisen sekurokratian kantaisä, ennen häntä oli aina päivän päätteeksi jouduttu lähtemään kotiin linnoituksesta. Kantaisä, jonka lempivitsi oli yllätyksellä tehty vihamielinen läntinen ydinaseen ensi-isku. Vitsi, joka oli niin voimakas, että pokassa oli piteleminen jo Jasenovon johdon saunaan toisinaan kutsutuilla ulkomaantiedustelumiehilläkin, jotka eivät todellakaan olleet…herkkiä poikia. Mutta jos se siitä, kun pukkarissa kaikki reenasivat tahdissa käsilihaksiaan tennispalloa puristelemalla, Juri Vladimirovitš näytti henkilökohtaisesti mallisuorituksen.

  Kyllä nyt on maisterisjätkä-peruspomolla niin rivit sekaisin ja virta pois, että sopii vallan ihmetellä kuinka hän enää palauttaa järjestyksen, jos kurinpalautus on odotettavissa. Tarpeen se on ainakin. Niin, olisiko Maria Tolppanenkaan muuten nostanut kytkintä, jos…jos sitä ei ole enää tulossa? Koska koko persupuolue on kollektiivisella Kolmannen Naisen lautalla ajelehtimassa…Ties minne. Mitä tulee erityisesti Huhtaan, hän on entinen ja koskaan tulematon, oli sitä viimeistään silloin kun jäi järjestökähinässä toiseksi puoluesihteeri Slunga-Poutsalolle. Ei tullut pääsarjalaista, kun soinismia lainaten kelkka alkoi kulkea, ei tullut puoluelehden sheefiä(sinänsä sääli, olisi ollut ammattimies ja varmasti pärjännyt Turkkilaa paremmin). Ja Kiemunki taas, hän on sitäluokan nolla sekä mitättömyys, joka olisi edes ensimmäisellä pykällä vasta postuumisti, poliittisesti tai persoonallisesti. Eihän Pyysalo ja Eronenkaan saaneet aikanaan kenkää. Don’t shoot the pianist on nykyään älä lyö avustajaa.

  Ainoa viisaus tässä on se, että Soini vetää uutta linjaa tosiasiassa kieltäytyen ottamasta asialistalle sinne kuulumattomia persun törähdyksiä, jotka päästi joku hörhö. Silloin Peruspomon sivuille kirjautunut jeremiaadi Hirvisaaresta jälkipuinteineen oli linjan kääntö, joka alkaa nyt näkymään. Siksi Soini isotteli KSF Mediallekin, kun kolumnistiset veetuilut olivat käyneet minäkuvan päälle. Siitä päädyn kysymykseen, että olivatko ne sitten aiheettomia….vai? Eipä muuten tähän mustikka- ja hillasatoon katsottuna kovin aiheettomilta näytä. Soini on täysin liisterissä, ei tunnustava katolinen voi käydä keskustelua kaikkien ihmisten yhtäläisestä arvosta…niinkuin Sakarin ylösnostamissa äläyksissä…kauniisti sanottuna tehdään.

  Ajankohtaisen lisäksi on myös eräs yleisempi huomautus. Persupuolue on menetelmällisesti alakynnessä kahdenportaisen jäsenyyden kanssa, joka ei yksinkertaisesti enää sovi tämän kokoluokan puolueeseen. Maakunnalliset satraapit kyykyttävät nuorempiaan ja potkivat ne ulos keiden kohdalla se ei onnistu, valtakunnallisella esiintymisellä ongelmahenkilöksi profiloituneiden kanssa taas välttämättömyyden toteutuminen kestää. Niin, millaistahan oli lohjalainen peruselo silloin, kun Slunga-Poutsalo ei vielä ollut edes kenttäsihteeri? Rohkenen väittää, että tämä on sumaksi muuttunut ongelma, jossa on muitakin tukkeja jumissa kuin Soini. Mutta sitä Kuningasjätkää odotellessa.

  Kyllä tässä on niin monta monessa, että tuskinpa näissä töräytyksissä vielä riittää. Ei, vaikka moisen ihmisvihan, uskonvainon ja heikosti tekosyin katetun sortamisen katseleminenkin jo ottaa voimille. Timo Soinin 20 vuotta sitten saamat yhtenäisyyden ja johtajuuden opetukset ovat nyt virallisesti hyödyttömiä. Nolla. Luotettujen lähipiiri on pelkkä virtaamaa estävä suma, joka samanaikaisesti toimii täysien nollien mellastamissuojana. Ei kuule, ei mene noin. Siihen on ihan syynsä, että miksi lentokonemekaanikko ei koskaan platalla kulje käynnissäolevan suihkumoottorin edestä vaan aina joko alitse tai etäältä. Vähän niinkuin maitolaiturilla kylänhurjan kohdatessaan kysäisi, että ”no, kannattiko virtsata siihen sähköpaimeneen?”. Jos se enää kävelee itse.

 20. Rintsu

  Soinilla on just nyt kaikki avaimet käsissään tehdä puolueestaan puolue jolla on valtaa ja vaikutusvaltaa.
  Perussuomalaiselle puolueelle olis tilausta ja käyttöä ja luvassa olis myös ääniä.
  Jos puolue olis oikea puolue eikä vähäjärkisten hiekkalaatikko.

 21. Mauri Pulkkinen

  Kiemunki on Kiemunki vaikka voissa paistaisi.

  Hänen jutussaan termi avautuminen tarkoittaa nykyään primitiivireaktiota. Voi hyvin kuvitella, kun hän itsensä Jeanne d’Arc:ksi kokevana on käynyt räävittömään verbaaliseen taistoon nuorten neitojen ”pelastamiseksi” hirviömäiseltä pedolta.

  Sitä vain ihmettelen, ettei hän ole videoinut tilannetta ja omaa vapautumistaan kännykällä. Siitä olisi saanut hitin YouTubeen.

  Seppo Huhta pääsi takavuosina otsikoihin omilla purkauksillaan. Silloin ihmeteltiin, kuinka hillityn oloinen uutistoimittaja voi päästellä suustaan mitä sattuu.

  Nyt sekä Kiemunki että Huhta ovat löytäneet ”kodin”, missä primitiivireaktiot ja alatyyliset ilmaisut hyväksytään ja suorastaan kilvoitellaan, kuka pahimmin suutaan ja kynäänsä käyttää.

  • Ilkka Tuukkanen

   Kiemunki on Kiemunki. Niin on. Niinkin kaunis ihminen kun on, niin sopisi pitää mölyt mahassaan toisten ihmisten ulkonäöstä. Muutenkin Kiemungille voisi suositella virkistävää terapiaa, jossa hänelle kerrottaisiin, että pääkaupunkiseudulla eletään ihan sopuisasti niin pakolaisten, maahanmuuttajien kuin kaikkien muidenkin kesken.

 22. Teppo Virtanen

  Timosta on persut oksettanut vähintään jytkystä asti eli ei mitään uuttaa auringon alla. Kokonaan oma lukunsa on, että tuota samaa ihmisten nimittelyä harrastaa oikeastaan kaikki puolueet. Viimeisimpänä asiassa on kunnostautuneet esimerkiksi Suldaan Said Ahmed (vasemmistoliiton puoluevaltuuston varapuheenjohtaja) sekä aikaisemmin ”husu” Hussein.

  Kokkareiden mielipiteet, jotta työtön on työtön vain laiskuuttaan on mielestäni vähintäänkin rasismiin verrattavaa syyllistämistä.

 23. Ilkka Tuukkanen

  Voi jestas sentään, että te kaikki jaksatte vääntää! Eiköhän tämän kaiken kiukuttelun lopputulema ole se, että rasistiset persuääliöt ovat syvältä ja konsensus politiikassa on parempi kuin ilmiriita. Olisko tässä ideaa?

Kommentoi »

Comments are closed