Jokohan alkaisi riittää?

Timo Soini kuittasi kesäkuussa kolmen puolueensa kansanedustajan etnistä ja seksuaalista vähemmistöä loukkaavat puheet  hassuksi kesäiseksi hupsutteluksi ja piti niiden uutisointia Ruokolahden leijonaan verrattavana kesäuutisena. Nyt tätä hullunhauskaa hupsuttelua tulee lisää siihen malliin, että minua kansalaisena alkaa oksettaa puolueen politiikan tila. Se muistuttaa kestokännissä rähisevän juoppoporukan mölyämistä.

MV-lehden siirtymistä uudelle palvelimelle juhlistanut Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustajan avustaja Terhi Kiemunki oli juhlajuomaa hakiessaan törmännyt alkoholia alaikäisille välittäneeseen ilmeisen ulkomaalaiseen mieheen. Hän ei säästellyt sanojaan.

tk

Jos tuntomerkkeihin lisätään silmälappu, kyttyrä ja olkapäällä istuva papukaija ja kerrotaan vielä miehen suunnanneen kohti saastaista ryövärien piiloluolaa, niin ollaan pahkasikatodellisuudessa. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos ja on ihan oikein ilmoittaa siitä poliisille, mutta Kiemunki saisi viimeinkin siivota suunsa. Häntä ei ole vielä harjattu entisistäkään puheistaan ja nyt hän taas nimittelee itselleen tuntematonta ihmistä julkisesti paskaläjäksi.

Kuten tuosta linkistä näkyy, niin aiemmin hän nimitteli tavallista kansalaista ressukaksi, ikuiseksi opiskelijaksi, luuseriksi, kurittomaksi kakaraksi  ja vieroitushoitoa vailla olevaksi narkomaaniksi. Kyseisen henkilön mukaan syyttäjä on nyt päättänyt, että nimittelyssä ei ole tapahtunut rikosta. Rikoslakia tulkitaan siis nykyisin siten, että perussuomalaisten paikallisosaston puheenjohtaja ja kansanedustajan avustaja saa solvata kansalaisia vapaasti.

Espoon perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Seppo Huhta vertasi suorastaan käsittämätöntä vihaa tihkuvassa Facebook-päivityksessään vihreitä nuoria Hitler Jugendiin.

sh1

sh1

Näin siis Espoossa, puolueen puheenjohtajan kotikunnassa. Huhta on raivostunut vihreiden nuorten ehdotuksesta kriminalisoida järjestäytynyt rasismi, mutta järkevästi perustellen hän ei osaa esitystä vastustaa. Hänen on pakko räyhätä ja nimitellä.

Miten ihmeessä nämä kaikki moukat ovat kerääntyneet yhteen ja samaan puolueeseen? Milloin olette viimeksi huomanneet minkä tahansa muun puolueen edustajien käyttävän samanlaista kieltä? Älkääkä tulko sanomaan, että niistä vain ei uutisoida, sillä se ei pidä paikkaansa. Mikään muu puolue ei siedä omissa nimissään tuollaista käytöstä.

Jokohan tämä nyt alkaisi riittää tälle kesälle? Tällaiset ulostulot syövät armotta koko puolueen ja jopa kaiken politiikan uskottavuutta. Perussuomalaiset alkaa yhä enemmän näyttäytyä puolueena, joka on koonnut kaikki rähisevät typerykset, alkoholiongelmaiset ja muuten vain tärähtäneet helmoihinsa ja antaa heidän riehua vapaasti. Kun kaiken lisäksi puoleen puheenohtaja ja maamme ulkoministeri pitää käsittämättömän sekavaa plokia, niin kansalainen alkaa miettiä, onko hallituksen tarkoitus saada kansa nauramaan demokratialle. Tai sitten on tarkoitus, että kansalaiset käyvät kiinni toistensa kurkkuun.

Onko tosiaankin niin, että tämä on vain sirkusta, jolla kiinnitetään kansalaisten huomio pois hallituksen todellisista tekemisistä? Vai ovatko asiat niin huonosti, että poliittisiin tehtäviin hakeutuu yhä enemmän näitä toistaitoisia, joilla ei ole mitään asiaosaamista ja jotka korvaavat puutteen törkeällä kielekäytöllä? Vai onko osa ihmisistä kadottanut alkeellisetkin käytöstavat, sikäli kun on niitä koskaan oppinutkaan?

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Täällä noudatetaan käytöstapoja.

 

 

Kommentit (45)
 1. Elina Häkkinen
  5.8.2016, 17:47

  Tuomitsisiko Terhi Kiemunki samalla lailla valkoihoisen naisen, joka on ostanut teineille alkoholia? Kysynpähän vaan… Alaikäiselle alkoholin ostaminen on toki tuomittavaa, mutta liekö siitä FB-julkaisua tehty… Sikälimikäli koko tarina pitää edes paikkansa..

  1. A.J. Numminen
   5.8.2016, 20:28

   Ei tietenkään. Terhi on rasisti. Ei siitä ole kahta sanaa.

  2. Minna Ylitalo
   6.8.2016, 08:04

   Suomessa nuorison alkoholinkäyttö on ongelma. Nuorten terveystapatutkimuksen mukaan 14-vuotiaista raittiita on enää vain 50%. 16-vuotiaista enää vain 20%. Kuka heille sitä alkoholia ostaa? Monissa suomalaiskodeissa aikuisten alkoholivarastot on nuorison käytössä ja vanhemmat sisarukset ja kaverit ostavat nuoremmille. Kiemungin perhe on varmasti poikkeus, sillä heillä vain aikuinen juo satunnaisesti kuohuviiniä.

   Perussuomalaisissa on perinteisesti suhtauduttu humalaiseen mölinään huumorilla ja vähätellen ”kännissä ja läpällä”. Kiemungin emäntäkin on taas vaihteeksi alkoholiostoksilla, ei erota Prismaa Cittarista eikä parkkihallia parkkipaikasta. Mutta yhden asian erottaa. Nimittäin sen yhden erirotuisen nuoren sadasta, joka legendan mukaan sinä päivänä ostaa alkoholia alaikäisille kavereilleen. Nostaa metelin, lähtee autolla takaa-ajoon, yrittää valokuvata, soittaa hätäkeskukseen ja kutsuu somessa lynkkaajat koolle. Aikamoinen vaivannäkö ja älämölöö suhteessa siihen, miten valitettavan yleinen rike tämä tapaus on. Merkillistä, ettei Alkon kanta-asiakas ole moiseen koskaan aikaisemmin törmännyt. Pitäisikö Peruspersujen ihan ottaa tämä suomalaisten alkoholisoituminen asiakseen? Tarkoitan siis, että sen vastainen kampanja asiakseen.

  3. Suvi Pelkonen
   6.8.2016, 15:58

   Lielahden Prismassa ei ole Alkoa. Terhi Kiemunki on valepukki.
   https://www.prisma.fi/fi/prisma/myymalat/tampere-lielahti/osastot

 2. Hannu Mäkelä
  5.8.2016, 17:50

  Tossahan tuli Terhille jo semmonen virhe, että Lielahden Prismassa ei ole Alkoa mistä hakea mitään.

  1. Tosin, mitä Aamulehden (tai joku muu) uutisointia luki, niin lukijoiden kommenteissa, että eipä ole Prismassa parkkihalliakaan, mutta Citymarketissa on molemmat.

   Eipä tuo ensimmäinen kerta ole, kun ne menevät tavan ihmisillä sekaisin puheessa, saati sitten ihmisillä, jotka sekoilevat minkä kerkeävät joka päivä.

   1. Se on sitten eri asia, aivan eri asia.
    Ulkopaikkakuntalaisena en ole Lielahdessa kaupassa käynyt vuosiin muuten kuin jossain Jyskissä, Prismassa en muistaakseni koskaan. En nyt ihan heti olettanut Prisman parkkihallin olemassa olon olevan ensimmäinen asia, josta joku valehtelisi. Mutta näinpä on kyllä päässyt näemmä käymään.

    1. ”En nyt ihan heti olettanut Prisman parkkihallin olemassa olon olevan ensimmäinen asia, josta joku valehtelisi. Mutta näinpä on kyllä päässyt näemmä käymään.”

     Joo ihan tälleen vinkkinä heitän että jos jossakin luet näitä maahanmuuttokriitikoiden juttuja tai toilailuja niin kantsii varautua siihen että pitää kaikki sanotut asiat tarkastaa muualta. Siis tuli se sanottu sieltä lähteestä tai kommenteista nämä kaverit luottavat siihen vanhaan kunnon totuuteen että tarpeeksi monta kertaa kerrottu valhe muuttuu hyväksi propagandaksi sekä sitä harrastetaan tuolla kommenteissa aika lailla

     1. Toni Ruotsalainen
      5.8.2016, 21:49

      ”Näille fasistisille,dikataatuuriin(sic) pyrkiville ja sitä ihannoiville liikkeille on yhteistä juuri tuo eli ne väittävät edustavansa kansan enemmistöä ja olevansa tulevaisuuden asialla ja siis ikään kuin positiivisia.”

      Seppo Huhtahan puhuu asiaa. Jos siis otetaan lausunto täysin pois kontekstista ja sovelletaan sitä Perussuomalaisten näennäisesti yhteiseen agendaan. En ole nähnyt Vihreiden nuorisojärjestön, saati sitten Vihreiden kansanedustajien ehdottavan julkisesti tietyn kansanryhmän poistamista Suomesta, toisin kuin Perussuomalaisilta on kuulunut useammalta suunnalta.

   2. Hieman meni väärin. Prismassa ei ole Alkoa, mutta on parkkihalli:
    https://www.prisma.fi/fi/prisma/myymalat/tampere-lielahti/osastot

    Alko on Citymarketin yhteydessä, mutta siellä ei ole parkkihallia, vaan ulkoparkkipaikka, kuten tuosta Paavo Lielahden linkistä tai tästä satelliittikuvasta https://goo.gl/maps/9jwd7jzKPrJ2 voipi päätellä.

    1. Jarkko Laine
     5.8.2016, 22:54

     Menee vähän jo off-topiciksi, mutta Lielahden Citymarketissa on parkkihalli alakerrassa. Sisäänajo on ao. kuvasta enemmän Lidlille päin.

  2. Pekka Rantamäki
   5.8.2016, 20:51

   ”Se on kuinka nämä asiat koetaan.” …vai kuinka se Slunga-Poutsalon selitys nyt menikään? Ei sen ole väliä, onko Lielahden Prismassa Alkoa vai ei. Eikä senkään, myikö ”matu” alaikäisille alkoholia. Pääasia on, että se VOISI olla totta, ja näin nämä asiat koetaan…

  3. Sami Orelma
   6.8.2016, 07:15

   Tuli jo mieleen, että olikohan alkoholin välittäjä ulkomaalainen ensinkään, ja olivatko teinit edes alaikäisiä.

Kommentointi suljettu.