Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kotomaamme koko kuva?

Kotomaamme koko kuva, sen ystävälliset äidinkasvot, olivat ainiaaksi painuneet hänen sydämensä syvyyteen. Ja tästä kaikesta syntyi hänen tahtoonsa halua ja pyrkimistä kohden maamme onnea ja parasta.

Nämä Aleksis Kiven sanat tulivat hakematta mieleeni tänä aamuna, kun näin Facebookin uutisvirrassa tämän kuvan. Tässäkö meillä on tämän hetken kotomaamme koko kuva, sen ystävälliset äidinkasvot? Tai ehkä sittenkin on parempi siteerata Nummisuutarin Eskon nousuhumalaa:

Tilulii, tilulii, tilulilu lilulii. Minä siivet selkääni saan ja pyllyyni pitkän pyrstön, ja kohoon korkeuksiin ylös.

sari päivärinta

Kuva: Sari Päivärinta

Kyse on eilisestä Itäkeskuksen mielenosoituksesta, jossa puolueeksi aikovan Suomi ensin -liikkeen piti vallata ostoskeskus takaisin maahanmuuuttajilta. Vastamielenosoittajia oli lehtitietojen mukaan kaksinkertainen määrä ja sen verran jaksoin seurata videotallenteita, että niiden perusteella ei tulevalla puolueella ole kovin loistavaa tulevaisuutta. Tilaisuuteen oli lähettänyt kirjallisen tervehdyksen MV:n julkaisija Ilja Janitskin ja sille oli hurrattu kovasti. Näin edistää isänmaan asiaa maahanmuuttoa vastustamalla Espanjassa vapaaehtoisessa maanpaossa elävä maahanmuuttajan poika.

Olen jo kauan ihmetellyt näiden äärioikeistolaisten piirien käsitystä isänmaasta. He tuntuvat oikeasti kuvittelevan olevansa sodassa isänmaan puolesta maahanmuuttajia ja ennen kaikki suvakeiksi haukkumiaan syntyperäisiä Suomen kanslalaisia vastaan. Sotaretoriikkaa ja hysteriaa lietsotaan monella tavalla. Lietsojina ovat monet perussuomalaiset poliitikot, jotka eivät keksi mitä olisi sellainen perussuomalainen talouspolitiikka, jolla voisi perustella kansalle puolueen toimintaa hallituksessa. Lietsojina ovat politiikan alalla ensiaskeleita tapailevat joutomiehet, joilla ei tähän mennessä ole ollut mitään agendaa politiikassa etenemiseen. Lietsojina ovat elämän syrjäpoluilla ja lain rajalla tasapainoilevat puolisyrjäytyneet, jotka ovat löytäneet elämälleen tarkoituksen näennäisestä isänmaallisuudesta. Ja lietsojina ovat olleet ne tavalliset ihmiset, jotka ovat uskoneet näiden hurmahenkien puheita.

Kaiken tämän lopputuloksena on sikamaskiin pukeutuneen naisen ahterin päällä surkeasti lepattava Suomen lippu. Hyvällä syyllä voi sanoa, että nämä ihmiset ovat käsittäneet isänmaallisuuden päin persettä.

En tiedä miten te käsitätte isänmaallisuuden, mutta minulle se on aina ollut jotenkin itsestään selvä asia. Kansakoulussa laulettiin siniristilipusta, armeijaan mentiin ajallaan, opiskelu, työnteko ja verojen maksaminen ovat aina olleet sitä arjen isänmaallisuutta. Juhlapuheista en ole koskaan perustanut ja olen aina pitänyt omasta isänmaallisuudestaan liikuttuvia vähän höhlinä.

Sukuni on suomalaista niin pitkälle kuin sitä yleensä pystytään selvittämään ja yksi esi-isäni, Olli Timonen, oli Suomen sodan aikaan Itä-Suomessa vaikuttaneen sissipäällikkö Olli Tiaisen adjutantti. Kirkonkirjojen mukaan hän tosin oli raaka ruoja, moninkertainen huorintekijä ja kirkossa viihtymätön sälli, mutta luonnehdinta saattaa kuvata enemmän miehitykseen alistuneen virkavallan asennetta kuin todellisuutta. Isoisäni taisteli talvi- ja jatkosodan etulinjassa ja nähdessään aikoinaan upseerioppilaan natsat kauluksessani toivoi vakavana, että kenenkään ei koskaan tarvitsisi kokea samaa kuin hän itse joutui kokemaan.

Tätä taustaa vasten pidän näitä Rajat kiinni- ja Suomi ensin-porukoita tärähtäneinä. Heillä ei ole mitään muuta kuin suuria sanoja ja kelvotonta sotaretoriikkaa, jossa keskitytään hekumoimaan suvakkien ja maahanmuuttajien tappamisella, kidutuksella ja kansalaisuuden riistämisellä.

tillanen karkoittaa

Paskasakkia, sanon minä. Silti he ovat samoja suomalaisia kuin minäkin ja arvostan heitä ihmisinä ja Suomen kansalaisina ihan tasavertaisesti. Samalla tavalla arvostan jokaista ihmistä hänen taustastaan, lähtömaastaan tai uskonnostaan riippumatta. Suomessa on tilaa asua ja työskennellä jokaisella, joka haluaa. Kaikilla ei ole työtä, mutta Suomella on oltava varaa huolehtia myös heidän hyvinvoinnistaan. Jos ei ole, niin syrjäytettyjen radikalisoituminen tulee jatkumaan ja tulemme vielä näkemään paljon pahempaa isänmaallisuuden runtelemista kuin pyllyn päällä lepattava Suomen lippu.

Tehkäämme, veljet, ankara liitto ja heittäkäämme pois kaikki viha, riita ja vaino täällä lintukodossa, kuten Seitsemän veljeksen Juhani lausui.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (93)

 1. Antero Pönni

  Tähän on sitten jouduttu/ päästy, kun Suomesta mielenterveyspalvelut on ajettu alas.

  • Sami Ranta

   Tällaisten kommenttien esittäminen on mielenterveyspotilaiden aliarviointia.

   • Poikkeuksellisesti Nimimerkillä

    Totta. Itse lukeudun kyseiseen joukkoon, ja lähipiiristäni löytyy mielenterveysongelmaisia enemmän ja vähemmän masentuneista skitsofreenikoihin ja persoonallisuushäiriöisiin. Yksikään meistä ei ole ns. ”rajakki”. Harmillisen usein tämän blogin kommenteissa viitataan mielenterveyden ongelmiin tai niiden hoidon alasajoon muukalaisvihamielisyyden ja muun oikeistokeuhkoamisen syynä, mutta oma kokemukseni on aivan toinen. Mikäli yleistää pitää, tuntemani vakavasti mielenterveysongelmaiset ovat usein kaiken kokemansa jälkeen usein ymmärtäväisiä muiden ahdinkoa kohtaan, oli sen syynä sitten köyhyys, sairaus tai pakolaisuus. Ne jotka ilman lääkehoitoa jäädessään kärsisivät harhoista tai vainoharhoista, harvemmin ovat siinä pisteessä sitten kunnossa että pystyisivät järjestelmällisesti vihapuheita nettiin kirjoittelemaan.

    Viha on vihaa. Pelko on pelkoa. Patoutunut viha ja pelko voi purkautua kummallisilla tavoilla, ja puutteellinen itseanalyysin kyky edelleen kierouttaa ihmisen ajatusmaailmaa. Vaikka äärioikeiston parista varmasti löytyy, niin kuin kaikkialta muualtakin mielenterveysongelmaisia ihmisiä, viha ja pelko eivät kuitenkaan itsessään ole mielen sairauksia. Toivoisin ettei tämän blogin älykäs lukijakunta alentuisi jatkuvasti sekä loukkaamaan mielenterveysongelmaisia, että vähättelemään ”rajakki”-menoa kuittaamalla sen ”hullun houreiksi.” Nämä ihmiset kun ovat enimmäkseen aivan terveitä aikuisia, jotka tekevät tietoisen päätöksen käyttäytyä miten käyttäytyvät.

    • Antero Pönni

     Mitenkään halveksimatta ja aliarvioimatta mielenterveyden kanssa taistelevia, kun etenkin lähipiiriini kuuluu paljon heitä. Yksi sukulaisistani teki sen viimeisen ratkaisun. Kun ensimäinen kerta ei onnistunut ja sairaalassa ei ollut muka tilaa itsemurhaa yrittäneelle, vaan jätettiin jonoon, niin toinen kerta sitten onnistui, vaikka vanhenmat vahtivat koko ajan.
     Edelleen tuosta pidän kiinni, että palvelut niistä on ajettu alas. Apua saa vasta viime hetkellä, jos edes silloinkaan. Itsemurhaluvut pomppasivat pilviin tilastojen mukaan kun sairaalat ”tyhjennettiin” potilaista. Avohoito kahlasi kunnolla jälkijunassa. Eikä edes vielä ole päässyt siihen missä sen pitäisi olla.
     Kolmekymmentä vuotta sitten nämä Rajat kiinni pahimmat uhoojat olisivat suljetulla osastolla alle aikayksikön. Samoin siellä olisivat huuhtaset witit kaltaisineen. Vaikka 90 prosentia heistä nykypäivänä sinne ei kuuluisikaan. He kuuluisivat raastupaan, mutta valitettavasti oikeuslaitos katsoo sormien läpi tätä vihapuhetta edelleenkin. Vaikka laki antaa selkeästi mahdollisuuden nostaa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

    • Jarkko

     ”Totta. Itse lukeudun kyseiseen joukkoon, ja lähipiiristäni löytyy mielenterveysongelmaisia enemmän ja vähemmän masentuneista skitsofreenikoihin ja persoonallisuushäiriöisiin.”

     Ei kannata niputtaa kaikkia mielenterveysongelmaisia samaan kategoriaan. Monet kaikkein vakavimmista persoonallisuuden häiriöistä kärsivät saattavat olla hyvinkin toimintakykyisiä ja aktiivisia. Heitä löytyy myös hyvinkin korkeista asemista yhteiskunnassa ei pelkästään pohjalta.

     Arvioiden mukaan noin 2,5% – 5% ihmiskunnasta on psykopaatteja, narsisteja tai sadistisia persoonallisuuden piirteitä omaavia. Se joukko tulee ikuisesti etsimään keinoa päästä kiusaamaan muita, käyttämään valtaa muihin, huijaamaan muita. Eikä se porukka ikinä lopeta tai muutu. Yleensä kaikkein naiveimmat ihmiset ovat sille porukalle helpompia uhreja. Kaikki paikat missä pääsee käyttämään valtaa, kiusaamaan muita tai jopa tappamaan vetää puoleensa noita kuin kärpäspaperi kärpäisiä.

     Noita piirteitä omaavat eivät ikinä muutu eikä niitä piirteitä voi hoitaa pois mitenkään.

     • Minna Ylitalo

      Moni rajakki kärsii selvästi pakkomielteistä sekä vainoharhoista ja heillä on selkeä nettiriippuvuus viharyhmiin. Feikkiprofiilien määrästä ja someryhmissä vietetystä ajasta voi päätellä miten syvälle henkilö on addiktioitunut. Myös kommenttien radikalisoituminen heijastaa henkisen tilanteen vakavuutta.

      Pakkomielteet ja riippuvuudet ovat hoidettavissa. Ikävä kyllä nämä henkilöt yllyttävät toisiaan valitsemallaan tiellä, eikä heillä ole läheisiä, jotka viheltäisivät pelin ajoissa poikki. Kyseiset henkilöt ovat vihan sokaisemia, vainoharhaisia ja syrjäytyneitä, osa työkyvyttömiksi addiktioituneita ja jokunen tapaus on tunnetusti jopa menettänyt työpaikkansa.

      Väkivaltafantasioilla mässäilijät taas oireilevat sadismia, mikä on luonnevika, eikä sille ole mitään tehtävissä. Sitten on näitä suuruudenhulluja rotuhygieenikkoja tyyliin ”kun valta vaihtuu tässä maassa, niin MINÄ hoidan puhdistuksen”.

      Perussuomalaiset ovat viestittäneet useampaan otteeseen, että tällainen monifobinen ja pakkomielteinen häiriökäyttäytyminen on silkkaa lupsakkaa letkauttelua, kännissä ja läpällä. Timo Soini suorastaan hyllyy ja hytkyy naurusta, kun pelkotilojensa kanssa painiskeva Kansa hupsuttelee mielenterveysongelmaisena työkyvyttömyyden rajoilla.

 2. Jukka Laine

  Onhan Suomessa mielenterveyspalveluita. Mutta sitä tarvitsevat ovat avohoidossa. Ennen vanhaan hullut eivät saaneet kulkea vapaana.

  • Poikkeuksellisesti Nimimerkillä

   Mielenterveysongelmaisena ja syvästi ihmisoikeuksista ja politiikasta välittävänä, tulen hyvin surulliseksi siitä empatian puutteesta jonka ”hullut kulkevat vapaana”-tyylisestä kommentoinnista välittyy, vaikka se usein hyvin kevytmielisesti lauotaankin. Toivon että blogin lukijat ja kommentoijat hiukan tarkastaisivat omaa meihin ”hulluihin” kohdistuvaa asennettaan. Osastohoito on sairaiden, vammaisten ja mielenterveysongelmaisten oikeus silloin kuin he sitä tarvitsevat, eikä mikään yhteiskunnallisen keskustelun rajoittamisen keino. Enkä usko että kukaan terveen ihmisarvokäsityksen kannattaja oikeasti kukaan kaipaa yhteiskuntaan jossa ”hulluus” on rikos josta automaattisesti rangaistaan vankeudella.

   Rajakeissa voi olla mielenterveysongelmaisia, ja mielenterveysongelmaisissa rajakkeja, mutta enemmän nämä Eeron kaltaiset tyypit ovat vihan sokaisemia ja johdateltuja.

   • Antero Pönni

    Taidat olla täysin oikeassa. Mikäli joku/ jotkut näistä Rajat kiinni porukoista syyllistyvät rikoksiin, niin epäilen että 90 prosenttia heistä katsotaan täysin tietoisesti tehneen sen rikoksen. Ettei ole ollut ”sekaisin” rikosta tehdessään.

 3. Angie

  Miksi aasialaisessa hikipajassa valmistettuun leijonapaitaan pukeutunut juoppo rasisti on isänmaallisempi kuin minä, suvakkihuoraksi nimitelty, joka ostan Finlaysonin Suomessa valmistettuja Tom of Finland -lakanoita??

  • timo harju

   Hyvä Angie:) Napakymppi! Oivallinen ja aiheellinen kysymys!

   Nämä isänmaallisuuden käsitteen itselleen omineet ovat vastenmielistä porukkaa. Osalla on selkeästi vikaa ajattelukoneessa ja osa vallanhimoisia tomppeleita – en vieläkään ymmärrä, miten esim. historiasta täysin tietämätön ja evoluution kieltävä Huhtasaari on onnistunut järjestämään itselleen opettajan paperit – jotka kyynisesti käyttävät hyväkseen kiihottuneen lauman arvostelukyvyttömyyttä. Surkeaa ajatella, että yhteisistä varoista elätetään jotakin Terhi Kiemunkia jolta ei ole järjen sanaa kuultu.

  • Helena Koskinen

   Koko suuren ongelman ydinhän on tässä: heillä ei ole varaa ostaa niitä Finlaysonin lakanoita, on tyytyminen hikipajan provokatiivisella ja alatyylisellä tekstillä varustettuun paitaan.

   Jo kauan on varoitettu eriarvoisuuden vaaroista, tässä on nähtävissä niiden alku.

   Ehkä ei kannattaisi kokea kovin suurta isänmaallisuutta niiden suomalaislakanoidenkaan syleilyssä.

   • Jarkko

    ”Jo kauan on varoitettu eriarvoisuuden vaaroista, tässä on nähtävissä niiden alku.”

    Suomen kaltaiselle pienelle maalle on lähinnä vain haittaa äärettömän huonosta muiden kulttuurien ja kielten tuntemuksesta, sekä jatkuvasta vihamielisten valheiden syytämisestä muista kulttuureista. Suomen kaltaiselle pienellä maalla ei ole varaa olla sellainen jos halutaan, että Suomalaisilla on töitä ja kauppa käy joka suuntaan.

    Huvittavaa on se, että jos öyhöttäjät panostaisivat Islamin ja Muslimien haukkumisen sijaan saman tarmon opiskelemaan Hepreaa ja Arabiaa, sekä opettelemaan lähi-idän kielet ja kulttuurit alkaisivat sen sijaan tehdä bisnestä. Suomesta olisi mahdollista hävittää työttömyys kokonaan, mutta kun ei haluta. Eikä kiinnosta muu kun valheet, väkivalta, raiskaukset ja liioitellut sadut ja fantasiat.

    • Helena Koskinen

     Näinhän se optimaalisesti olisi, mutta kuten ymmärrät, tämä ei ole mahdollista eikä korkeinkaan mahdollinen koulutus ole rokote muukalaisvihaa vastaan – senhän olemme nähneet.

     Kuitenkin on vähän pelottavaa että yhä enemmän näkee tätä ei-taloudellistakin vastakkainasettelua minä-hyvä-sinä-huono. Omaa isänmaallisuutta kehumalla, vastapuolta huonommiksi ihmisiksi leimaamalla tunnelmat vain kärjistyvät ja sietorajat lähestyvät.

     Kannattaa varmaan pitää aina mielessä, että ihminen ei sinänsä ole huonompi tai parempi, vain teot ovat.
     Niitä voi arvostella rankoinkin sanakääntein kun vain muistaa pohtia sitäkin, mistä kaikki johtuu.

     • Jarkko

      ”Kuitenkin on vähän pelottavaa että yhä enemmän näkee tätä ei-taloudellistakin vastakkainasettelua minä-hyvä-sinä-huono. Omaa isänmaallisuutta kehumalla, vastapuolta huonommiksi ihmisiksi leimaamalla tunnelmat vain kärjistyvät ja sietorajat lähestyvät.”

      Sellaista se on kun joku porukka alkaa irtisanoutua muiden oikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamisesta.

   • Angie

    Kaikki köyhät eivät ole islamofobisia rasisteja ja toisaalta myös moni hyväosainen on.

  • Maija Joki

   Angie, Tom of Finland -lakanasi ovat Suomessa suunniteltuja, mutta tuskin Suomessa valmistettuja. Hikipajoja Finlayson toivottavasti ei käytä, vaan maksaa tuottajille asiallisesta.

   • Angie

    Avainlipputuotteita nyt kumminkin. Pointti oli siinä, että miksi se hikipajassa valmistettuun leijonapaitaan pukeutunut rasisti on mukamas isänmaallisempi kuin minä? Sitä paitsi Touko Laaksonen oli myös sotaveteraani.

 4. Markku Kemppainen

  Joka haluaa minulta viedä kansalaisuuden ja ihmisoikeudet olla eri mieltä hänen kanssaan on megaluokan paskianen. Ei ihminen. Vasta kun käsittää mikä rikos ajattelussaan on ja muuttaa sen voin sanoa häntä ihmiseksi. Olivatko keskitysleirien komentajat ja vartijat ihmisiä? En menisi vannomaan.Vaikka kuinka pelon alla asiansa hoitivatkin.

  • Juha Ylä-Lahti

   Taitaa olla kuitenkin niin, että dehumanisoijien dehumanisointi on vain heidän kelkkaansa menemistä. Sitä että kadottaa koko homman ytimen. Esimerkiksi emme voi taistella kuolemanrangaistusta vastaan teloittamalla sen toteuttajat.

   En minäkään heistä pidä, en ole ole varsinaisesti vihainen, surullinen lähinnä lasten ja heikoimmassa asemassa olevien puolesta.

   • Jarkko

    ”Taitaa olla kuitenkin niin, että dehumanisoijien dehumanisointi on vain heidän kelkkaansa menemistä. Sitä että kadottaa koko homman ytimen. Esimerkiksi emme voi taistella kuolemanrangaistusta vastaan teloittamalla sen toteuttajat.”

    Ehkä mutta joskus asiat ovat yksinkertaisia. Jos joku lauma on uhka olemassaolollesi ja ihmisarvoillesi, niin kyllä se jo oikeuttaa vaikka mitä toimia. Kyllä neuvottelut on siinä vaiheessa pidetty jos joku osapuoli irtisanoutuu ihmisarvosta ja ilmoittautuu kannattamaan rikollista toimintaa ajaakseen asiaansa. Minä en ainakaan neuvottele tahojen kanssa jotka uhkaavat joko minun tai itselleni tärkeiden ihmisten ihmisarvoa, terveyttä tai henkeä.

    • Juha Ylä-Lahti

     En minäkään neuvottele heidän kanssaan missään tilanteessa. Tarkoitan vain, että en ole riistämässä ihmisoikeuksia niiden riistäjiltä jos ja kun he saadaan tuomiolle. Mutta itsepuolustustilanteessa toimin tietenkin tarpeen vaatimalla tavalla. Siihen asti ei koskaan uskoakseni ja toivoakseni Suomessa päästä, että sellaiset ryhmät pääsisivät laajalti valtaan. Silloin on täysi ihmisjahti päällä, eikä kukaan ole turvassa.

 5. jotu karjalainen

  Mitäs muuta noikaan on ku niitä syrjäytyneitä.

  • Paulina Grotenfelt

   Onko syrjäytynyt jotenkin huonompi ihminen kuin muut, nk. ”kunnon kansalaiset”? Toisaalta huudetaan ja hoilataan ihmisarvoa ihan kaikille, mutta kotimaan omille syrjäytyneille sitä ei suotaisi.

   • Jan Sergejeff

    Ei ole huonompi. Vaan avun tarpeessa, jota ei saa vaikka pyytäisi. Valitettavasti tällaiseen syrjäytyneiden avustavaan toimintaan on mahdollisuuksia, tilaisuuksia ja avustajia. Ne ei ole tietystikään virallisia tahoja, vaan juuri näitä Iljoja.

    • Angie

     Sääli vaan, että nämä ihmiset syrjäyttävät itsensä lopullisesti tällä rasismillaan. Työpaikan saaminen on entistä vaikeampaa, jos netti on täynnä henkilön suoltamaa vihapuhetta. Kannattaisi keskittyä oman tilanteensa parantamiseen, sen maahanmuuttajien vihaamisen sijaan.

 6. Jussi Pelkonen

  Onneksi maailmaan mahtuu huulten hörinää.

  Eero Tillanen olisi jopa hauska nähdä määrittelemässä, kuka on suvakki ja kuka ei. Toki hänen pitäisi tehdä se suljettujen ovien takaa…

 7. T. K. Lehtinen

  Vallataan kauppakeskus takaisin? Ravintolaa vai kauppaako tässä touhussa ollaan perustamassa, olenko ymmärtänyt jotain väärin… Tämä sotaveteraaneilla ratsastaminen saa myös veren kiehumaan, mummuni sai aikoinaan pahimman kirjeen, minkä saada voi ja vaikken koskaan setääni tuntenutkaan, kai se kallein hinta on maksettu jo. Minulla tuskin on asiaa setäni muistolla itseäni nostaa, mutta asia jo aikoinaan herätti ajattelemaan, kuinka julmaa ja tuskallista sota on. Nyt sitä oikein toivotaan ja esitellään ”isämmaallisuutena” Hävetkää, perkeleet!

 8. penttinen

  Mitenkähän tuo sionismi on vielä uitettu kuvioon?

  • Pekka Rantamäki

   Se on napattu Magneettimediasta.

 9. seppo mahkonen

  Olenko mamu? Kirkonkirjojen mukaan meidän suku on tullut Vatjan maalta 1550 Viipuriin. Sukunimi oli silloin Mahkuev. Me mamut asuimme Samolassa, Viipurin maalaiskunnassa. En ole koskaan ajatellut olevani mitään muuta kuin suomalainen. Jos Suomi pantaisiin jakoon, jokainen saisi 16 neliökilometriä maata, riittääkö se? Saisi huutaa eikä naapuri häiriintyisi.

  • erkki

   Ihan tarkalleen ottaen 1550-luvun tieto lienee vaikkapa maakirjoista. Kirkon arkistot alkavat jostain 1600-luvun puolivälistä. Haitanneeko tuo… Oman sukuni löydän samoilta ajoilta… Monenlaista ”persoonaa” on aikakirjoihin jäänyt. Geenitutkimus kertoo jostain eteläisestä euroopasta parin prosentin ”virheestä”. Joukossa on siis mamuja. Epäilen kuitenkin kyseessä olleen hakkapeliittojen Euroopan kiertueeltaan matkamuistona tuodun esiäidin geenejään antaneen. Kaukaisella sukulaisellani Elias Lönrotilla oli samasta syystä ”vierasta verta”. Aleksis Stenvalllin (sittemmin Kivi) veljen lapsilla, kaukaista sukua hekin, ei pikaisesti tutkaillen noita geeniyhteyksiä ole… No joo, senverran pieni joukko metä pari vuosisataa sitten oli, että ”kaikkihan me olemme sukua keskenämme”. Ehkä sentään eivät Benjaminit ja Hakkaraiset ja… jotka osaltaan voisivat
   aiheellisestikin sukuaan tutkiskella. Todennäköisesti löytyisi jokunen laukkuryssä ( siis ihan tavallinen karjalainen kauppias), senaikainen maahanmuuttaja ja jokunen lehtolapsi , jonka sukuperä, rotu. uskonto ja maailmankatsomus on vaikeammin selvitettävissä. Niinpä siinä sitten suvun alkukoti, uljas ”arjalainen” alkuperä, katoaa lippuperseiltä ja muilta rotuvalioilta 😉
   Tuo maahanmuuttaja on esimerkiksi 1700-luvun alkupuolelta läntisestä valtakunnasta pakkosiirretty sotilas. Suhteessa silloiseen väestöön heitä oli reilusti enemmän kuin nykyisiä rajanylittäjiä. Läntisellä valtakunnalla tarkoitan nyky-Ruotsia. Suomi-nimistä valtakuntaahan ei tuolloin edes ollut.

 10. Tino rossi

  Kauppakeskus hieroo käsiään kun ihmiset tulevat ilmaiseksi laumoissa ja vastalaumoissa melskaamaan. Kun puhkut on päästelty voidaankin mennä pitsalle ja prismaan kun kerran paikalla ollaan. Paitsi osalle kelpaa toki vain räätikkäloota ja kurri.

 11. Minna Ylitalo

  Näin keittiöpsykologina sanoisin, että tuo uus-ristiretkeläinen sairastaa kansankielellä sanottuna suuruudenhulluuden vainoharhaa. Ongelma on tietysti se, että näitä ihmisiä on vaikea saada hoitoon, varsinkaan jos eivät itse ymmärrä olevansa psykiatrisen hoidon tarpeessa.

  Mitä tulee mielenilmauksen tilannekuvaan, niin tuolla pinkinpullealla naisenkuvatuksella ei ole mitään hätää, onhan hänellä vallan leveäharteiset odikit ympärillään suojelemassa.

  Anna mun kaikki kestää.

 12. Paula Lehtimäki

  Toni Halmeella luki pyrstön suunnalla teksti ”Exit only”. Kuvan naisella lukee ”Varattu”, ja siniristilippu vihjaa pyrstöpään olevan varattu vain suomalaiselle, mutta Halmeen tapaista kulkusuuntarajoitetta ei liene…

 13. Kirsti Kuusisto

  Tuolle naiselle olisi pitänyt antaa sakot Suomen lipun häpäisystä.

 14. Sauli

  Niin, onhan tämä natsilarppaajien isänmaallisuus jotenkin liikuttavaa. Kun voisi luulla, että nämä jatkuvassa syrjäytymisvaarassa elävät ovat juurikin niitä, joille isänmaa on näyttänyt aina takalistoaan. Ennen muinoin he olivat niitä jotka lähetettiin miinoja polkemaan, nykyään he ovat niitä joita hallituksen kikypaketit pahiten kyykyttävät.

  Mutta jotenkin vain he ovat onnistuneet uskottelemaan itselleen, että he ovat kansakunnan suola, valittu kansaosa jonka kohtalo on pelastaa meidät loput itseltämme ja varsinkin niiltä jotka haluaisivat olla kuin me.

  En tiedä ovatko ”leijonahenkilöt” ollenkaan miettineet mitä tapahtuisi siinä äärimmäisen epätodennäköisessä tilanteessa, että he todella pääsisivät päättämään kansakunnan kaapinpaikasta. Kävisikö mahdollisesti kuten Britanniassa brexitin pääpuhujalle Nigel Faragille, joka ulkoisti jälkisiivouksen aiheuttamastaan kaaoksesta seuraajilleen. Lippumiehet ja naiset ovat tuomittu ikuiseen oppositioon, josta kuten tiedämme on helppo huudella.

 15. Tiina Kuikka

  Kyllä tossa kuvassa kiteytyy koko maahanmuuttovastaisen/rasistisen liikkeen kuva. Suomen lippu päin p*rsettä, kunnolla häväistynä!

 16. Kotomaamme koko kuva? | Suomi Tykkää

  […] Kotomaamme koko kuva, sen ystävälliset äidinkasvot, olivat ainiaaksi painuneet hänen sydämensä syvyyteen. Ja tästä kaikesta syntyi hänen tahtoonsa halua ja pyrkimistä kohden maamme onnea ja parasta… …read more […]

 17. Anna Sivula

  Suomella ei ole varaa tinkiä senttiäkään koulutuksesta, jos joku peruskoulunsa suorittanut kansalainen onnistuu kuvittelemaan siionistit, islamistit ja ”rivisuvakit” samaan salaliittoon.

 18. Matti Ikävalko

  Olet Saku iisimpi mies kuin minä; en kykene arvostamaan näitä tyyppejä ihmisinä…en vain pysty. En kykene sulattamaan sitä tietoista tyhmyyttä ja taitamattomuutta, jota nämä ihmiset edustaa.

 19. Salla Nazarenko

  Minä suorastaan juutuin tuohon muilutusfantasiaan, koska epäilemättä minutkin heitetään rajojen yli sitten aikanaan kun Tillanen on diktaattori.
  Niin mistäs niitä islaminuskoisia löytyy meitä kiduttamaan, kun rajanaapureitamme ymmärtääkseni edelleen ovat Ruotsi, Norja ja Venäjä, jossa islaminuskoa on lähinnä eteläosissa ja väkisinkin päätyisin länsiosiin?
  Ja mites sitten siihen, jos Suomi on itsenäinen ja ”isänmaallinen” niin siihen yhdistetään toi Siperian GULAG-fantasia? Ne leiritkin pitäisi ihan vallan avata ja rakentaa uudestaan kun ei niitä enää ole.
  Vakavasti puhuen, yhtyisin pikemminkin huoleen tämän kansan syrjäytymisestä ja pahoinvoinnista, jota tämä kaikki mölinä niin sydäntäsärkevästi heijastaa. Perussuomalaiset saisivat pitää huolta omistaan ja lakata leikkaamasta heikko-osaisilta, näin siinä käy, voimattoman parkua epäoikeudenmukaisuuden yössä tämä lähinnä on.

 20. Tiina Rantanen

  Olen aina ollut ylpeästi suomalainen ja isänmaallisuuteni on perustunut lähinnä juuri Sakun mainitsemiin, arkisiin asioihin. Mutta kyllähän se lipunnosto ja Maamme-lalu urheilukisoissa tai Finskin sinivalkoiset siivet reissusta palatessa saavat liikutuksesta silmäkulman kostumaan. Olenhan suomalainen. Mutta voin todella pahoin siitä, että nämä ”Rajat kiinni” tyypit riistävät minulta jotain tärkeää ja arvokasta eli kansalliset tunnusmerkkimme, heilutellen niitä tilaisuuksissa, joissa mitään ihmisarvoa ei tunneta ja joissa lietsotaan lähinnä kansanmurhaan .Kyseistä oksettavaa, ”isänmaallista” kuvaa kutsuisin jo siniristilipun häpäisyksi!

 21. Jori

  Tuo Tillasen kommenti todistaa taas kerran, että Suomessa on pieni mutta äänekäs äärikoikeisto. Jonka tarkoitus on Suomalaisen demokratian kaataminen ja siirtyminen
  johonkin muuhun, diktatuurisempaan, järjestelmään. En tunne lakia tältä osin, mutta luulisin että kyseessä on rangaistava toiminta. Toivottavasti viranomaiset ottavat tämän huomioon, jos ao. porukka joskus yrittää rekisteröityä puolueeksi. Suomen lipun liimaaminen perseen päälle on Suomen lipun halventamista. Ao. naishenkilö on myös kirjoittanut ”varattu” samaisen anuksensa päälle. Henkilön kasvoja ei näy kuvassa, mutta veikkaanpa, että 90% miehistä ei koskisi ao. henkilöön edes 5m kepillä. Tuo tämänkin porukan viljelemä ajatus, että he ovat muka ”kansan” asialla on paitsi täysin väärä myös iljettävä. Jo lukumääränsä
  puolesta ao. porukka ei todellakaan edusta Suomen kansaa.

 22. Päivi Kalenius

  En suotta kutsu noita Suomen Isikseksi. Tillasen kuvitelmat on toteutettu Lähi-idässä. Sääli, että pääministerimme elää hyväosaisen heränneen kuplassa, eikä näe eikä kuule hallintaansa uskotun maan hätähuutoja.

 23. Angie

  Ihmettelen myös näiden porukoiden itsepetosta. Millä ilveellä he kuvittelevat edustavansa enemmistöä? Katsoisivat miekkareissaan ja tapahtumissaan ympärilleen. Osallistujia on ollut 3-100. Meillä on unelma -tapahtumassa oli 25 000 ja Helsingin Pridekulkueessa 35 000 osallistujaa.

 24. Katja Koski

  Satuin kävelemään tämän tapahtuman ohi eilen illalla. Ei siellä muuta kuulunut kuin buuausta Rajat kiinni -porukalle. Buuaajat olivat suurimmalta osin kantasuomalaisia kaljaveikkoja, joten näyttää siltä, että Itä-Helsinki olisi tyytyväisempi ilman näitä hörhäkkeitä. Poliiseja oli todella paljon, niin kyllä siinä veroeurot hukkaan menee, kun tällaisia turhia örkkitilaisuuksia pitää järjestää. Eräs vanha supisuomalainen juoppo sanoikin minulle viereisellä Ärrällä, että miksi ihmeessä tällaiselle provokaatiolle annetaan lupa. Niin että turha tulla Itikseen näiden Rajat kiinni -örkkien mistään koloistaan. Ei ole, eikä tule kannatusta Itä-Helsingistä.

  • Ari Makela

   Suomi on sivistysmaa, ei mielenosoitukseen tarvita lupaa. Ilmoittaa siitä pitää.

 25. Kari Miettinen

  Surullista, eikö joku Eero Tillasen tunteva voisi tilata hänelle välittömästi piipaa-autoa?

 26. Jarno Laivola

  Tutkailin jokin aikaa sitten Migrin turvapaikanhakijatilastoja, jotka koostuvat viikoittaisista tulijoiden määrää ja kansallisuutta kuvaavista raporteista. Viime syksynä voitiin puhua kai jonkinlaisesta hakijatulvasta. Vilkkaimpana aikana jätettiin viikoittain muutama tuhat turvapaikkahakemusta, kunnes virta sitten talvea kohti mentäessä vaikioitui noin 200 hakemuksen viikkovauhtiin. Muistan miten nämä ”maanpuolustuksen eturintamaan” itsensä ylentäneet vauhkoilivat lämpenevien kelien nostattavat taas uuden vyöryn, miten rajat on suljettava ja miten tulisi valmistautua suureen puolustussotaan. Maaliskuun alussa määrä tipahti nopeasti puoleen eli noin sadan tuntumaan. En jaksanut kaivaa esille tietoa siitä, tehtiinkö tuolloin jotain erityisiä päätöksiä tai linjanvetoja, mutta oleellisempaa on se, että tuo tahti on jatkunut nyt yli 5 kk. Ko. ajanjakson saldoa silmäillessä huomaa, että vaikka Irak, Afganistan ja Syyria ovat edustettuina, mukaan mahtuu piikkejä, jolloin turvapaikkaa on haettu voittopuolisesti Intia-Pakistan -akselilta tai huomattavissa määrin vaikkapa Kiinasta tai Venäjältä. Toisin sanoen, kesä tuli, turvapaikanhakijavyöry ei. Jos minulta kysytte rajakkien touhu alkaa mennä jehovontodistajien taholle. Nimetään aina vain uusia ja uusia maailmanloppuja, kun se kovasti vuorollaan vaahdottu ei lopulta tullutkaan.

 27. Sami Tissari

  En menisi pelkistämään rasismia psykiatriseksi tilaksi. Näillä ihmisillä luultavasti toki on monilla mielenterveyden ongelmia, jotka liittyvät päihteisiin, työttömyyteen, varattomuuteen ja osattomuuteen kaiken kaikkiaan. He ovat maahantulijoissa löytäneet sen ainoan ihmisryhmän, joka on vielä alempana sosiaalisessa asteikossa, kuin he itse. Klassinen itsetehostuskeino. Mutta ei se mikään lääketieteellinen kategoria ole.

  En osaa näissä ihmisissä kuitenkaan nähdä vaarallista yhteiskunnallista liikettä. Enemmän tunnen sääliä ja myötätuntoa. Ei pidä syyllistyä siihen samaan, mitä he itse tekevät – potkivat sitä, jonka näkevät ravintoketjussa alempana. Ihan tarpeeksi he ovat sitä lajia jo luultavasti saaneet.

  • Juha Ylä-Lahti

   Ymmärrän toisaalta sinua, mutta mitä ajattelisit tuosta alemmasta melko pitkästä kommentistani?

   • Sami Tissari

    En oikein jaksa uskoa, että yhteiskunnallisen kontrollin kiristäminen olisi erityisen toimiva konsti rasististen viharyhmien mahdollisen väkivaltaisen radikalisoitumisen estämiseksi. Useimmat heistä ovat jo valmiiksi viranomaiskontrollin – poliisin, ulosoton, sossun, terveydenhuollon yms. – kohteita. Voi olla niinkin, että liikehdintä on joltain osin vastareaktiota kontrollille. Rasismirikoksista tuomituista saattaisi organisoitua vankiloissa todella häijy desperadojen ryhmä.

    Yleensä ottaen päihderiippuvaisten pikkurikollisten ja syrjäytyneiden porukat saattavat olla välittömälle lähiympäristölleen kiusallisia ja vaarallisiakin, mutta laajempaan systemaattiseen toimintaan ei heistä taida oikein olla. Tilanne ehkä saattaa muuttua, jos ulkopuolelta löytyisi joku organisoiva voima, joka kanavoisi yksinäisten susien vihan iskuiksi. Siis samaan tapaan kuin ISIS kanavoi nuorten miesten eksistentiaaliahdistuksen joukkomurhiksi. Siinä tapauksessa väkivaltakoneiston kontrolli olisi välttämätöntä. Mutta siitä kärsisimme me kaikki.

    • Jarkko

     ”Rasismirikoksista tuomituista saattaisi organisoitua vankiloissa todella häijy desperadojen ryhmä.”

     Voivat yrittää heidän vastustajiaan on kuitenkin 100 kertaa enemmän yleensä poliisi joutuu suojelemaan noita öyhöttäjiä eikä toisin päin. Se on heille vain hyväksi, että joutuvat välillä huomaamaan eron mielikuvitusmaailmansa ja todellisen maailman välillä. Sen verran paksua juttua siellä tulee muiden ihmisoikeuksien viemisesta ja omaisuuden viemisestä.

 28. Hannu Marttila

  Rajakkien muilutusfantasioissa hämmentää tuo globaali näkökulma: oletetaan että maasta poistettavat noin vain sijoitetaan vieraan valtion alueelle Siperian vankileireille. Vai onko jokin piiloviesti jäänyt lukematta? Kuuluuko isammaallisten agendaan myös elintilan valtaaminen idästä, Uraliakin kauempaa?

  • Kennett Ylitalo

   Hokasin saman mutta ite veikkaan että Suomi on näitten mielissä Venäjän autonominen osavaltio..

 29. Tero Sivula

  Eero Tillanen; puheet on aivan kuin natsi saksan aikaan, huh huh.

  Minulla on tullut jo pitkään mieleen mitä jos ns. vastaiskua voisi kehitää, yksi juttu mitä on tullut mieleen, hiljainen mielenosoitus. Saisi varmaan jonkin tarra firman mukaan ja painattaisi tarroja joissa lukisi jotain STOP rasismi. Niitä voisi tilata postimaksun ja vaikka kulut tarroista maksaisi tilaaja, isoissa tilauksissa tarran hinta on max euro kpl.

  Yksinkertaisen sivuston mistä tarran voisi tilata maksaa max. 50 euroa vuosi.
  Itse laittasin ainakin heti sellaisen auton perään.
  Myös pieniä tarroja ja kangasmerkkejä voisi tehdä, kaikilla ei ole autoa ja itse laittaisin kamerareppuun myös kyseisen tarran sekä takin rintaan.
  Onko ideassa mitään mieltä?

  Vihreää liittoahan voisi kysyä mukaan?
  Voisivat vaikka maksaa kulut, että saataisiin muutamaan 100 tuhanteen autoon sellainen tarra ja vaikka se sivuston osoite, missä kerrotaan ytimekkästi mistä on kysymys.

  Itsenä tässä nykyisessä tilanteessa harmittaa se eniten miten jos vuosia suomessa olleet maahanmuuttajat (Suomalaiset) saavat kärsiä nahoissaan kyseisestä tilanteesta.
  Tämä hulluus täytyy saada loppumaan. Ihmiset ovat tulleet hulluksi, ikävä kyllä.
  Itse olen asunut ympäri maapalloa ja kaikkialla ihmiset ovat aivan samanlaisia (en puhu turisti kohteista, vaan tavalisista ihmisistä). Ihmiset ovat ympäri maailmaa kusipäitä, ystävällisiä, auttavaisia, ongelmissa, jne. aivan kuin me suomalaiset, mutta aina kuten me kaikki, aivan tavallisia ihmisiä. Mitä köyhemmissä paikoissa olen käynyt, sitä enemmän ystävällisyyttä ja aitoa kiinnostusta muukalaista kohtaan ilma epäluuloa ja pelkoa.

 30. Juha Ylä-Lahti

  Sakari. Juuri näin minäkin ajattelen. Myös murhaajilla ja raiskaajilla, kenellä vain, on tietysti ihmisarvo. Ja en nyt suoraan rinnasta rasistisia väkivallalla fantasiovia sikailijoita rankan väkivallan käyttäjiin, vaikka he miinoittavatkin erittäin vakavalla tavalla järjestäytyneen yhteiskunnan perustuksia. Siten heidän ihan oikea vaarallisuutensa ei ole mitenkään vähäteltävissä verrattuna niihin, joiden kädet ovat veressä ei vain puheen tasolla. He ovat jollakin tavalla jopa vaarallisempia. Sitä vain, että sanoit hienosti, että heillä on ihmisarvo. Heistä ei tarvitse pitää, heidän kanssaan ei tarvitse olla tekemisissä, mutta heille kuuluu ihmisarvo.

  Rikollinen tulee tuomita lain mukaan siihen rangaistukseen, niissä puitteissa, jotka siinä on määrätty. Laeissa määrättyjä rangaistuksia ei tietenkään voida revisoida kansan huutoäänestyksellä iltapäivälehtien kommentointipalstoilla, mutta keskustelua niistä pitää voida käydä, niiden joilla on siihen kompetenssia. Voidaan esimerkiksi ajatella, edellämainitun valossa, onko poliisin esitutkintakynnys liian korkea rasistisesti sävyttyneissä kansanryhmää vastaan kiihottamisissa, ja ovatko rangaistukset ajanmukaisia. Resurssikysymys, sanotaan. Silloin pitää vakavasti miettiä, ovatko poliisin resurssit riittäviä ja onko priorisointi kohdillaan. Itse ajattelen että 1+1=2, eli on helpompaa ja järkevämpää ehkäistä vakavia yhteiskuntarauhaa uhkaavia rikoksia ennaltakäsin, kuin sammutella tulipaloja siellä täällä, kun mopo on jo lähtenyt lapasesta. Vaikuttaa ikävä kyllä siltä, että Poliisissa (tai maan päättäjien joukossa) ei ajatella samalla tavalla. Miksi? Poliisissa ei voi olla rasisteja, eihän? ”Perussuomalaisissa ei ole rasisteja”, ja heitä kiinnostaa puuttua Suomessa kytevään rasismiin, eikö vain?

  On aivan realistista ajatella, että joku/jotkut RajatKiinniSuomiEnsinTiesMikä-porukoista kilahtaa lopullisesti, ja ryhtyy johonkin todella epätoivoiseen hankkeeseen. Toivottavasti olen väärässä.

  Näistä asioista puhumisessa ja huolestumisessa on se huono puoli, että se ei kohtaa oikeaa kohderyhmää. Toivoisin kuitenkin, että edes joku Sakun kirjoituksia lukeva suomalainen, ehkä populismin uhriksi ajautumassa oleva, alkaisi ajatella oikeasti kriittisesti ja kavahtaisi väkivaltaa, henkistä tai fyysistä, ihan sama. Ajattelisi ja toimisi vanhemmilta saadulla kasvatuksella niin kuin Suomessa ollaan tututtu ajattelemaan: ei valehdella eikä levitetä valheita, ketään ei loukata, väkivaltaa ei sallita, ollaan reiluja ihmisiä kohtaan ja kunnioitetaan lakeja ja järjestystä. Toisaalta myös joukkovoiman osoittaminen on hyvä keino, niin kuin joku täällä on painottanut. Luotan siihen, että on paljon enemmän järjellään ajattelevia ihmisiä kuin niitä, jotka eivät pohjimmiltaan edes halua oikeita ratkaisuyrityksiä mahdollisiin ongelmakysymyksiin.

 31. Petri Sakkinen

  ”Kansakoulussa laulettiin siniristilipusta”

  Pidän itseäni ihan isänmaallisena miehenä, mutta kansa- ja oppikouluaikaiset laulut, joissa nuorukaiselle kuolla kuuluu, jonkun kangaspalan puolesta piti kuolla ja pahimmillaan meill’ armoa ei kotimaata, eivät edusta minulle isänmaallisuutta.

  • Kennett Ylitalo

   Elä huoli, ite en oo koskaan maammelaulua laulanut ja silti pidän itseäni isänmaallisena. Toinen vaari veteraani, toinen vaari aseistakieltäytyjä. Kummatkin toimi oikein omassa tilanteessaan. Kummatkin sai rintamaeläkettä mutta se taas on armeijan oma moka kun ei usko kun mies sanoo ettei nosta asetta tappaakseen jonkun. Veivät telotuskomppanian eteen kun kerran on kyseessä rintamakarkuruus kun on väkisin rintamalle viety ja ukolta tuli sama vastaus. Linnaan se lopulta joutu ja sieltä heitettiin orpo kadulle kalsarit päällä, vaatevarastot oli käännetty.. Kyllä mä niin paljon suomalaisuutta siinä asenteessa kuin myös rintamalla oikeasti sen 3 vuotta olleella toisella vaarilla joka myös puri hammasta puolustaakseeen hänelle rakasta ja sen seurauksena menetti suuren osan ihmisyyttään..

 32. Kiki

  Onhan tuossa jo heikäläisten talousohjelmakin hahmoteltuna: omaisuus pois kaikilta vääränvärisiltä, vääräuskoisilta, väärin ajattelevilta ja sanovilta ja itseä rikkaammilta, entiset omistajat ulos maasta ja sitten tämä harvalukuinen jäljelle jääneiden ”oikeiden” suomalaisten joukko voi jakaa muutaman miljoonaa asuntoa ja autoa ynnä muuta kulutushyödykettä keskenään. Kuinkahan pitkään Suomi pysyisi pystyssä? Miten nämä toteuttaisivat toistensa hoivapalvelut, ruoan tuottamisen, lakien valvomisen, teollisen tuottamisen, koulutuksen? Vai olisivatko sitä mieltä, että ei me mitään eliitin hienosteluja tarvita, ostetaan netin kautta ulkomailta mitä tarvitaan? Kuinkahan kestävä mahtaisi ylipäänsä olla näin vihamielisten ihmisten yhteiskunta? Epäilen että se hajoaisi hyvin pian yhä pienempiin joukkoihin ja omien joukkojen puhdistuksiin ahneuden ja vallanhalun rehottaessa valloillaan…

  • Jarkko

   ”Kuinkahan pitkään Suomi pysyisi pystyssä?”

   Ei kai sillä ole väliä kuinka kauan Suomi pysyy pystyssä kunhan pääsee jollain verukkeella valtaamaan elintilaa joukolla ja voimalla. Eikö se ole jo itsestään selvää, että tuo porukka on irtisanoutunut muista ratkaisukeinoista.

 33. Rintsu

  Miksi ihmeessä kukaan nainen pilaa kesämekon kirjoittamalla takalistoon ”varattu”
  Mitä hän sillä viestii?
  Ja miksi ihmeessä pitää häpäistä Suomen lippu teippaamalla se takalistoon?

  Milloin ikinä olen seurustellut niin mieleeni ei ole juolahtanut pultata lipputankoa etumukseeni.
  Neljännesvuosisadan avioliitostakin selvisin niinkin simppelisti kuin käyttämällä vihkisormusta.

  Minua totisesti hävettäisi jos seurustelukumppanini kulkisi julkisilla paikoilla ”varattu”- teksti ahterissaan. Ihan kuin kyseisen takapuolen omistaisin minä.

  Jos venytän kuminauhani äärimmilleen niin burkhankin käyttöpakossa on varmasti jokin siveys- tai kunniakysymys. En tiedä, en ole perehtynyt.

  Mutta että länsimaalainen nainen tekstaa ahteriinsa ”varattu” ja julistaa koko maailmalle, että takalistonsa ei ole hänen, niin se on burkhaakin pahempaa alistuneisuutta.

  • Mirjami Virtanen

   Jos luet Rajat kiinni-facebook-sivustoa, huomaat noiden siellä pyörivien naisten ajatusmaailman. Enimmäkseen liikkuu seksijutuissa mamujenkin kohdalla, siellä mielenosoituksissa ja omissa piireissä on parisuhdeleikit näköjään käynnissä parin viikon periodeissa,, mitkä pitää heti julistaa niille omille seurapiireille. En voisi kuvitella, että normaali mies seurustelisi heistä kaikkein hurjimpien kanssa, jutut ovat sitä luokkaa. Nimiä mainitsematta.

  • Maana Backman

   Juuri näin. Joku toinen omistaa hänet, eikä älyä minkäänlaista paradoksia ajattelussaan. Muuten, jossain välissä hän todennäköisesti on myös istunut lipun päällä, eikä varmasti ole tullut mieleenkään lipun häpäisy. Äärettömän surullinen tapaus, tämä ”lady”.

  • Pekka Rantamäki

   Tarkoittaako tuo ”varattu” nyt sitä, että nainen on oikeasti parisuhteessa, vai sitä, että hänet on varattu vapaasti kaikkien oikeanväristen miesten käyttöön? Hohhoijjaa, etten sanoisi.

 34. Kennett Ylitalo

  Aika erikoista on että Siperian Gulagit on osa Suomea. Vai olisko niin että Suomea ei enää ole näissä unelmissa vaan ollaan siinä vaiheessa osa Venäjää kun alkaa tämä ”takaisinmaksun aika”.. Kun ottaa huomioon RK porukan älykkyyden, ei ollenkaan olisi mahdotonta, ne kaiffarit kun ei rivien välistä osaa lukea edes omaa tekstiään.

 35. Panu Huuhtanen

  Koko kuva??? Miksei sitten tätä kuvaa näistä Sakun tavalla paremmista isänmaallisista jutussa käsitelty lainkaan. Jopa Sakun valhemaailmassa harvinaisen yksipuolinen ’kokokuva’ nyt 🙁

  • Saku Timonen

   Tietääkseni kyseessä oli mielenosoitus. Mielenosoituksissa huudetaan.

  • Angie

   Oliko jollakin vastamielenosoittajalla Suomen lippu liimattuna perseeseen?

  • Mirjami Virtanen

   Olisi hauskaa, jos Huuhtanen perustelisi, miksi hän on isänmaallisempi kuin esim, minä, suurten ikäluokkien maalta lähtenyt, työiän loppuun asti töitä tehnyt , verot maksanut ja kolme veronmaksajaa kasvattanut. Vaikka en rieku kuin höhlä pitkin toreja, onko Huuhtanen työssä käyvä harvinaisuus maahanmuuttokriittisissä?

   Tai miten Wit tai se Argenta Turusta voivat olla isänmaallisia suomalaisia, eihän heistä ole tullut hevosia, kun eivät ole edes tallissa syntyneitä. He ovat ihan yhtä ulkomaalaisia kuin Husu, Nasima tai ruusunjakaja. Ilja ei ole isänmaallinen, koska ei edes selvitä asioitaan Suomen kanssa, maksa veroja Suomeen jne. Eikä ne kaikki virolaiset ja venäläiset, jotka pyörivät joukoissanne Mamuja vastustamassa., Minulla ei ole heitä eikä värillisiä mamuja vastaan mitään, mutta ihmettelen, eikö teillä minkäänlainen logiikka pelaa? Edes noissa ”hiirestä ei tule hevosta” – jutuissanne.

 36. Mirjami Virtanen

  Nämä johtajat vielä käyttävät härskisti hyväkseen näitä naisia, esim, yhtä innokasta kommentoijaa, joka on tullut julkisuuteen lopputilistään. Jostain putkahti puhujalavoille ja televisioon kuntoutuseläkeläinen, tyttö, joka oli raiskattu, joku ulkomaalainen nimi. Nyt on Itiksessä laulanut niin ikään kuntoutuseläkkeellä oleva tyttö, nimi ilmeisesti on nimimerkki, jolla kirjoittelee esim, rk-sivuille. Hänen touhujaan, jotain kynsilakalla piirtelemistä seiniin, kannusti myös kansanedustaja Juho Eerola. ”islamia pitää vastustaa kaikin tavoin.” Olisiko kuitenkin ulospäin vakuuttavampaa, jos ei näitä avuttomassa tilanteessa olevia laitettaisi etulinjoihin? Ikäänkuin moraalisempaa.

  • Antti talvela

   Kuntoutuja avuttomassa tilanteessa? Häpeä jos osaat.

   • Mirjami Virtanen

    Kyllä se voi olla toipumiselle hidaste, jos joutuu julkisuuteen räävittäväksi, jota ei terveys kestäkään. Tai innostuu yhä radikaalimmaksi unohtaen toipua jatkamaan opintojaan tai hakeutumaan työelämään. Tuo työpaikkansa menettänyt nainen on hyvä esimerkki, kielenkäyttö on pahentunut jatkuvasti, hän kehuu, monen lapsen äiti, että nämä rk-piirit ovat hänen perheensä, lisää sekavuutta elämään tuo nämä miehet, jotka hyväksikäyttävät näitä naisia muutenkin. Kaits sen voi ääneenkin sanoa, jos tämäkin henkilö on tämän vuoden puolella jo kahdesta parisuhteesta ottanut onnitteluja vastaan ”perheeltään” eli rk-väeltä.

   • Mirjami Virtanen

    Kuntoutuseläkkeellä oleminen on tarkoitettu väliaikaiseksi, mutta etenkin jos henkisen terveyden takia on työkyvytön, kyllä olo on vielä hauras. Kuntoutuseläkehän alkaa juoksemaan, kun Kelan päivärahat loppuvat, tietysti hakemuksesta. Eli 300 päivää työnantajan+Kelan maksamia tuloja, sitten kuntoutuseläke. Se muistaakseni on nykyisin tuon väliaikaisen eläkkeen nimi.

    ja tälläistä menoa heillä piireissään on, petettyjen naisten keskustelu.

    https://www.facebook.com/groups/rajat.kiinni.kansanliike/permalink/1559660424340764/?pnref=story

    • Antti talvela

     Jos jos ja jos… Ja loput asian vierestä lätinää.

     Kyllä sinun pointtisi tuli hyvin selväksi.

     Kuntoutujat ovat ”avuttomassa tilanteessa olevia”, joilla ei ole lainkaan kykyä tehdä itsenäisesti päätöksiä vaan joita viedään kuin pässiä narussa.

     Kuten jo sanoin, häpeä, vaikka tuskin edes osaat ja kykenet.

     • Angie

      Valitettavasti monet vahingoittavat itseään tällä maahanmuuttajien vihaamisella. Ajavat itseään yhteiskunnan marginaaliin radikalisoitumaan ilman toivoa, että kukaan työnantaja voi heitä koskaan työllistää. Sen sijaan, että lietsoo muukalaisvihaa ja liimaa Suomen lipun takapuoleensa, nuorten kuntoutuseläkeläisten kannattaisi keskittyä oman tilanteensa parantamiseen, vaikka yrittämällä opiskella jotakin.

     • Minna Ylitalo

      Olen itsekin huomannut, miten parista raiskauksen uhrista on tehty tavallaan tapahtumien maskotteja. Eikä tyttöjen noin vain anneta toipua traumoistaan omissa yhteisöissään. Eräs uhri tuli muistaakseni viime vuonna julkisuuteen ja kertoi miten oli toipunut ja antanut anteeksi. Mölinäporukat hyökkäsivät somessa tätä ”epäsolidaarista” uhria vastaan ja toivoivat, että tämä joutuisi uudelleen raiskatuksi.

     • Mirjami Virtanen

      Ei terve, nuori ihminen ole eläkkeellä. Kuntoutuseläke vaatii lääkärintodistuksen. Eikä varmaan tee hyvää olla fanaattisilla kierroksilla, jos terveys ei ole kestänyt opiskelua tai työntekoa.

 37. Jyrki Mäkinen

  Suomessa on tilaa asua ja työskennellä jokaisella, joka haluaa. Kaikilla ei ole työtä, mutta Suomella on oltava varaa huolehtia myös heidän hyvinvoinnistaan…..Saku,jos rajat pidetään auki ja työtilanne on huono,niinkuin nyt…..ja rajat auki pitämällä vaan huononee.Haluaisin tietää mikä on ratkaisusi työ -ja turvallisuustilanteeseen,jos ja kun tämä ovet auki politiikka jatkuu??? Kaikille ei töitä löydy vaikka itkis ja pieris!!!!

  • Saku Timonen

   Rajat eivät ole täysin vapaasti auki. Eivät ole koskaan olleet eivätkä tule olemaan.

  • Angie

   Mikä rajat auki politiikka? Suomi noudattaa solmimiaan kv-sopimuksia eikä ole missään tulevaisuudessa edes harkitsemassa niiden sopimusten noudattamatta jättämistä. Mikä ihme siinä on, että jollekin on yllätys, että täällä on voimassa oikeusvaltio, jossa noudatetaan lakeja ja kv-sopimuksia!

 38. Antti talvela

  Vieläkö jollain on muuten pokkaa väittää ettei ole olemassa kahta ääripäätä kun on katsellut tuota tragikoomista perseilyä itä-helsingistä jossa toinen puoli vaatii ulkomaalaisperäisen johtajansa toimesta kaikkea ulkomaalaisperäistä poistettavaksi maasta, samalla kun toinen puoli ulvoo megafooniin poliisin olevan natsi ja sika, sekä kertoen kuinka Suomi kuuluu juuri hänelle ja hänen viiteryhmälleen?

  Itse en ainakaan koe kuuluvani kumpaankaan leiriin. En millään muotoa, enkä mistään syystä tai hinnasta.

  • Antero Pönni

   Tämä menee kyllä vähän aiheesta sivuun, mutta tuohon Antin kommenttiin vastapuolen huutelusta poliisille natsi ja sika nimittelyineen. Olisikohan poliisi antanut omalta osaltaan tähän aihetta?
   Mustan Barbaarin 60 vuotias hento äiti lyötiin maahan ja käsirautoihin ilman mitään selittelyjä riskin poliisimiehen toimesta! Kun ainoastaan kysyivät miksi pitää näyttää paperit henkilölle, joka ei näyttänyt edes poliisimerkkiään! Siinä ei poliisin papereita näytelty, ennenkuin poliisiasuiset toiset poliisit tulivat paikalle.
   Kaiken huipuksi toisella siviileissä olevalla poliisilla ei edes ollut virkamerkkiä mukana! Mikä pitää AINA olla virantoimituksessa mukana!
   Tästä kyllä helposti saa käsityksen poliisin toimineen rasistisesti, jopa natsi myönteisesti. Eivätkö kyseiset poliisit osanneet Suomea kun piti tankero englannilla jotain sopertaa?
   Samoin poliisi on jättänyt paljon tutkimatta viharikoksia, sekä rasistisia rikoksia. ym. vastaavaa. Mitkä varmasti täyttäisivät laissa säädettyjen rikosten tapahtuneen.
   Ei tarvitse ihmetellä jos aletaan poliiseja nimittää natseiksi ja sioksi. Siellä toinen mielenosittajien joukko on sitä mieltä ettei heitä kohdella tasavertaisesti lain edessä Rajat kiinni sakkiin verrattuna. RKlta poliisi sallii vaikka mitä. siinä kyllä menee vastapuolelta ”käpy”!

   • Antti talvela

    Antero on ilmeisesti ollut paikalla kun tämän ns. Barbaarin äidille tapahtui mitä hän on kertonut?

    No, oletetaan että kertoma pitää paikkaansa.

    Eli yksi poliisi toimi väärin = poliiseja saa sanoa natsi-sioiksi.

    Yksi mustaihoinen raiskaa suomessa = kaikkia mustaihoisia voi sanoa raiskareiksi.

    Näinhän tämä ajatusmalli toimii äärilaidoilla.

    • Antero Pönni

     Hyvä kello kauas kuuluu, huono vielä kauemmaksi. Tämä on vanha hokema, mikä valitettavasti pitää paikkansa joka alalla! viisikymmentäyksi vuotta kaupan alalla toimineena piti olla aina tarkana, ettei asiakkaat saaneet missään tapauksessa negatiivista kuvaa.
     Anarkisteilla on negatiivisia kokemuksia poliiseista enenmänkin. Joten en yhtään ihmetele miksi näin huutavat. Miten se menikään poliisilta sillä uudella aseella ampuminen yhtä anarkistia silmään?
     Entäs nämä rikosilmoitukset SOOn ja RKn uhkailuista ja vihapuheista? Toistan vielä, niistä isommasta osasta olisi pystynyt aloittaa tutkinnan, mutta jostain kumman syystä näin ei käynyt.
     Joten ei tarvitse ihmetellä mitä poliisille huudellaan mielenosoituksissa.
     Tietysti löytyy myös päinvastaisia tapauksia. Yhtenä tämä, kun poliisi mainitsi jollekin paikalla olleelle toimitajalle, ”Olisi muutakin tekemistä, kun olla valvomassa näiden rasistien mölyämisiä!”
     Barbaarin äidin ja siskon tapauksessa paikalla oli myös sivullisia todistamassa siviliipukuisten poliisien rasistista toimintaa. Joten se siitä. Valitettavasti tämä ei edes ollut ainoa tapaus sillä saralla.
     Pitääpä ottaa ihan puheeksi kahden Yli- konstaapelin kanssa näitä tapauksia. Mitä mieltä he ovat näistä tapahtumista. Molemmat ovat samalta kylältä kotoisin ja vielä palveluksessa. Molemmat tunnen myös erittäin hyvin jo pikkupojista asti. Ovat 16 vuotta nuorempia kun allekirjoitanut. Sivujuonteena vielä, kumpikaan ei ole Perussuomalaisten kannattaja 🙂
     Itse en allekirjoita noita haukkumanimiä poliisista. Vaikka toiminta osassa kyllä vaatii ehdottomasti terävöittämistä ja toimintatapojen päivittämistä. Jos luottamus menee poliisiin, poliisin omien toiminta tapojen takia, niin se ei ole ollenkaan hyvä!

     • Jarkko

      ” asiakkaat saaneet missään tapauksessa negatiivista kuvaa.”

      Jossain tutkimuksessa todettiin, että poikkeuksellisen huonoa palvelua saanut yleensä ei enää ikinä palaa samaan kauppaan. Varsinkaan jos kyse ei ole mistään monopoli alasta jossa on pakko asioida. Lisäksi huonoa kohtelua saanut mainitsee huonosta kohtelusta 10-20 ihmiselle.

      Poikkeuksellisen positiivista kohtelua saanut usein palaa kauppaan helpommin ja mainitsee positiivisesta kohtelusta 2-3 ihmiselle. Tästä syystä kun maine menee sen palauttaminen vaatii aivan valtavan työn. Jossain tapauksissa se ei enää onistu millään jos laiminlyöntejä on ollut useampia.

      Huono kello kilkattaa aika paljon kauemmaksi. Sen takia esim. USA on ihan helisemässä kun se maine on niin totaalisesti mennyt monissa osavaltioissa. Kun siellä poliisit ovat ensin möhlineet ja monissa tapauksissa on jääty kiinni asioiden peittely yrityksistä jopa täysin selvissäkin tapauksissa missä on ammuttu aseetonta selkään monta kertaa ja tapahtuma on tallentunut videolle.

      • Antero Pönni

       Toivon totisesti ettei Suomen poliisilla ole tuo tapa kartoittaa pakolaisia kadulla. Ensin otetaan olkapäästä tiukka ote ja ilman mitään esittelyjä aletaan vaatimaan henkilöllisyystodistuksia englanniksi, suomalaisilta henkilöiltä siviilit päällä! Mikäli poliisi toimii näin kaikkiin ulkomaalaisiin nähden henkilöselvityksissään, niin kyllä Suomen poliisin maine menee maailmalla hyvin äkkiä!
       Pakolaiset ovat jo muutenkin säikkyjä, niin he eivät osaa vaatia oikeuksiaan, jos näin toimitaan joka tilanteessa. Mikäli tästä Barbaarin äidin ja siskon tapauksesta ei tule mitään seuraamuksia poliisikaksikolle, niin ei kyllä hyvältä näytä Suomen poliisin toiminta!
       He ovat yleisön palvelijoita niin kuin missä tahansa palveluammatissa. Siinä on myös käyttäydyttävä sen mukaisesti. Säilyykö luottamus poliisiin hyvänä, jos näitä tapauksia alkaa tulla enenmänkin ilmi?
       Kyllähän siinä jokainen säihkähtää, että mikä konna häneltä vaatii papereita näytettäväksi. Etenkin vielä kun polisii on julkisissa tiedoitusvälineissä vielä painottanut näistä valepoliiseista. Tapauksia on reilusti yli sata.
       Näyttää siltä että poliisin koulutukseen on saatava pakolliseksi työskenteleminen rautakaupan kassalla vähintään viikon seuraamassa, miten joudutaan kysymään kaikilta tiliasiakkailta henkilöllisyystodistusta, kun he ostavat laskuun tuotteita. miten pitää käyttäytyä, kun kysyt papereita!

    • Pekka Rantamäki

     Siinä on vaan se, että poliisi ei ole kansanryhmä, vaan ammatti. Kai ammattiryhmittymää voi arvostella, ellei se suorita ammattiaan kunnolla? Mustaihoinen ei taas ihonvärilleen mitään voi, joten hän ei voi ryhtyä ”paremmaksi mustaihoiseksi”. Kai tämän eron sentään ymmärrät?

  • Angie

   Antti Talvela on tuskin itse koskaan joutunut poliisin rasistisen käytöksen kohteeksi. Ja tämähän tietty todistaa hänelle, että poliisi ei voi olla rasistinen. Mikä ihme siinä on, että nämä valkoiset setämiehet aina luulee, että heidän kokemansa asiat ovat ainoa totuus? Voin aivan hyvin kuvitella, että maahanmuuttajataustaiset suomalaiset joutuvat poliisin epäasiallisen kohtelun kohteeksi, vaikka itse en valkoisena ihmisenä olekaan joutunut.

   • Antti talvela

    Jos nyt lähdetään liikkelle siitä ettet sinä oleta, tai varsinkaan esitä tietäväsi mitä minä olen kokenut tai jäänyt kokematta. Varsinkaan kun esität noita ”tietojasi” nimimerkin takaa.

    Sitten kun rohkaistut esittämään arvailusi ihan omalla nimelläsi, niin voidaan jatkaa aiheesta ”Antti Talvelan omakohtaiset kokemukset”.

    • Angie

     Nimimerkin käytöstä voit reklamoida Saku Timoselle. Hän on antanut luvan sille.

 39. Mikael Jokela

  Onhan paikalle raahatusta ranskalaisesta vihasaarnaajasta tehty rikosilmoitus? Todistelun pitäisi onnistua ihan poliisin ominkin voimin, sillä niin paljon reinikaisia oli paikalla antamassa työrauhaa muslimien hävittämisestä hekumoivalle.

Kommentoi »

Comments are closed