Politiikan kattila kiehuu

Eeva-lehden Suomen seksikkäimmäksi mieheksi valitsema valtiovarainministeri Petteri Orpo on valmistautunut budjettiriiheen pilaantunein eväin. Hän ihmettelee, miksi työllisyys ja talous eivät kasva, vaikka kaikkensa on tehty. On annettu yrityksille verohelpotuksia, on pakotettu työttömiä töihin ilman palkkaa, on leikattu koulutuksesta, terveydenhoidosta, päivähoidosta ja köyhiltä. On tehty kiky-sopimus, jossa palkkoja alennettiin vapaaehtoisesti, mutta kun ei niin ei. Talous polkee paikallaan, työpaikkoja ei tule lisää ja kansan ostovoima heikkenee.

Orpo ajattelee kuten puoskari, jonka lääkkeistä potilas näyttää käyvän entistä huonommaksi. Hän päättää lisätä lääkitystä. Hän väläyttelee ensi keväänä tehtäviä lisäleikkaukisa ja moittii työttömiä työhaluttomuudesta. Perinteisen kokoomustavan mukaan työttömyys on työttömän oma vika, joten häntä pitää potkia persauksille entistä kovemmin.

Orpo osoitti myös johtajuutta tuomitsemalla jyrkästi eräiden perussuomalaisten rikostutkintaan päätyneet kirjoitukset. Lausunto tulkittiin selkeäksi viestiksi hallituskumppani perussuomalaisille: joko ollaan hallituksessa ja puhutaan hallituksen linjan mukaisesti, tai sitten ei olla hallituksessa.

Orpo tuomitsee jyrkästi perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen kirjoitukset, mutta samaan aikaan omista joukoista tulee samanlaista tekstiä:

rydman

Totta on, että Tynkkysen uskottavuus on BB-tasoa. Tynkkystä ei arvosta edes netin roskajulkaisu MV, joka pilkkaa häntä avoimesti.

Perussuomalaisten oma lehti Suomen Uutiset on eri linjoilla. Lehti puolustaa Tynkkystä vastoin valtiovarainministerin näkemystä ja on leipomassa hänestä sananvapauden marttyyria, kujanjuoksuun tuomittua viatonta ja suoranaista sananvapaussoturia. Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila viittaa kintaalla Orpon puheille ja hallituksen linjauksille.

Näkyy muuten viittaavan kintaalla rikoslaillekin. Lehti julkaisee sanasta sanaan juuri niitä samoja lausuntoja, joista Tynkkynen joutui tutkittavaksi. Jos lakia noudatettaisiin johdonmukaisesti, niin myös Turkkilaa pitäisi ruveta tutkimaan epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Yhdestä asiasta olen Suomen Uutisten kanssa samaa mieltä. Suomalaisessa politiikassa tosiaan kiehuu. Kattilassa on sekoitus neuvottomuutta, kyvyttömyyttä ja ylimielisyyttä talousasioissa. Sekaan on heitetty aimo annos rasismia, jotta siitä lähtevä lemu peittäisi alleen pohjaanpalaneen hajun.

Onhan se ongelma, kun ihmiset vaativat työstään palkkaa, mutta elinkeinoelämä ei haluaisi sitä maksaa. Kokoomuksen ongelma on aina ollut tasapainoilu rahoittajansa EK:n vaatimusten ja äänestäjiensä halujen välillä. Kansalaisten katseet on saatava pois tästä tasapainoilusta, joten katseenvangitsijan osa on langennut perussuomalaisille. Siinä he ovatkin hyviä, sillä vaalilupausten syömisen jälkeen heillä ei ole ollut minkäänlaisia poliittisia linjauksia. Suunsoittoa ja rähinää riittää sitäkin enemmän.

Kun tämän hallituksen kausi joskus on ohi, niin sitten lasketaan ruumiit. Yksi ihan oikea ruumis on jo, kun Kuopiossa kuoli leipäjonoon 70-vuotias henkilö, jonka jokapäivänen leipä olisi pitänyt olla eläkkeellä turvattu. En uskalla arvailla kuinka moni vielä kuolee leikkauspolitiikan seurauksena.

Henkisiä ruumiita tulee kaikista niistä, joiden moraali tuhoutuu tämän hälläväliä-politiikan seurauksena. Ja poliittisia ruumiita tulee suunnilleen kaikista juuri nyt tapetilla olevista kansankiihottajista. Heillä ei ole tarjottavana mitään muuta kuin vihaa ja väkivaltaa.

Mutta ei se mitään. Kun köyhtä tappelevat, niin herrat nauravat.

 

Kommentit (36)
 1. Joni Pelkonen
  9.8.2016, 12:05

  Teenpä leikkimielisen ennustuksen n. kolmen vuoden päähän: Soini on poistunut parrasvaloista, Persujen puheenjohtaja on suomensisulainen ja avoimesti rasisti, puolueen kannatus on n. kuusi prosenttia tai alle ja Rydman on siirtynyt persuihin varapuheenjohtajaksi. Hänen nimikkeensä on puolueen uusien nimikelinjausten mukaisesti
  Obersturmbannführer.

  1. Teppo Virtanen
   9.8.2016, 17:17

   Kannattaa katsoa mitä Ruotsissa tapahtuu. Ruotsi demokraatit kun taitavat jo olla suurin puolue… Tämä tosin siitä hyvästä, ettei takki ole kääntynyt.

   Turkki tulee avaamaan porttinsa. EU tuskin haluaa enää kovin montaa lisämiljardia maksaa. Viime vuoden tulva on siinä kohtaa varsin pieni harjoitus.

   1. Joni Pelkonen
    10.8.2016, 15:05

    Onneksi viimeisimmän mittauksen mukaan persujen kannatus on jälleen laskenut, nyt mennään jo seitsemässä prosentissa. Lyhyt matka ennustukseeni 😀

    Mitä ”tulvaan” tulee, mikään rasistisen pähkähulluista ennustuksista ei oikein toteutunut. Ei tullut raiskausaaltoa, ei tullut pysyvää miljoonien turvapaikanhakijoiden aaltoa, ei tullut oikein mitään aaltoa. Ei tullut sitä ”roturealistien” kannatusaaltoakaan.

    Yhden asian porukassa hoilaamisessa on se huono puoli, että kannatus vaihtelee täysin sen yhden asian mukaan.

    1. Onneksi ”takinkääntäjäin” puolueen kannatus edelleenkin laskee. Eivät ne valheet viisaimmille loputtomiin maistu.

     Mitä tulee raiskaamiseen, ei mitään ”aaltoa” tullut. Raiskataanpa yksittäin, tahi joukossa, kaikki raiskaukset ovat ”yksittäistapauksia”, eikä sovi yleistää. Ruotsissakin 2015 vain 77% raiskauksista oli muiden kuin ruotsalaisten tekemiä.

     Suomen Tukholman suurlähetystön mukaan Ruotsissa oli 9.7.2015 9 784 445 asukkia. Tähän lisätkäämme maahan tulleet pakolaiset, Riippumaton media (nopea Googlaus, ei mitään poliittista, enkä tunne sivustoa), väitti 2015 Ruotsiin tulleen n. 163 000 pakolaista, jolloin 9 947 445 tulisi kokonaismääräksi. Kerrotaan 0,77:llä, tulee 7 659 532. Tämä todistaa aukottomasti, että Ruotsissa on n. 7 659 532 muunmaalaista, eivätkä he näin ollen raiskaa yhtään enempää kuin ruotsalaisetkaan, vaan vähemmän, koska oletan, että tytöt eivät raiskaa ja pakolaisista suurin osa on poikia. Suomalaisia tässä ”tutkimuksessa” jopa suojeltiin, sillä ”suomalaisia nimiä” ei raporteissa ollut ollenkaan. Tämä voi johtua kolmesta eri asiasta: Suomalaisia suojellaan, en ymmärrä miksi, suomalaiset ovat ottaneet ruotsalaiset nimet, suomalaiset ottivat arabialaisen oloiset nimet, jotka johtavat aivan viattoman ihmisryhmän jäljille. Pirullista tämä rikollisten suojelu!

 2. T.K. Lehtinen
  9.8.2016, 12:12

  Niin, yksi tämän hallituksen ongelmaryhmistä on eläkeläiset: miten saat syyllistettyä vuosikymmeniä työtä tehneen, joka joutuu hakemaan ruokansa leipäjonosta? No, onhan meillä jo melkoinen määrä propagandaministereitä ja liuta räksyttäviä rakkikoiria (anteeksi, koirat!), odotankin kokoomukselta tässä asiassa tiukkaa linjaa. Onneksi voimme aina syöttää persujen kautta muualta tulleiden vievän rahat, sitten voi joku muka-huolissaan oleva kirjoitella eläkeläisten juopottelusta, uhkapeliriippuvuudesta ja tupakanpoltosta ja, katso!: Kädet on pesty, Pontius Kokoomus!

  1. Eläkeläisiähän syyllistetään mm. siitä että vievät eläkkeistä saatavat verotulot Espanjaan tai muualle Eurooppaan, jossa rahat riittävät pidemmälle ja elämäkin saattaa olla monin tavoin helpompaa.

   Sen sijaan pitää jäädä kylmään, pohjoiseen Suomeen ja käydä leipäjonosta leipänsä hakemassa…

Kommentointi suljettu.