Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Politiikan kattila kiehuu

Eeva-lehden Suomen seksikkäimmäksi mieheksi valitsema valtiovarainministeri Petteri Orpo on valmistautunut budjettiriiheen pilaantunein eväin. Hän ihmettelee, miksi työllisyys ja talous eivät kasva, vaikka kaikkensa on tehty. On annettu yrityksille verohelpotuksia, on pakotettu työttömiä töihin ilman palkkaa, on leikattu koulutuksesta, terveydenhoidosta, päivähoidosta ja köyhiltä. On tehty kiky-sopimus, jossa palkkoja alennettiin vapaaehtoisesti, mutta kun ei niin ei. Talous polkee paikallaan, työpaikkoja ei tule lisää ja kansan ostovoima heikkenee.

Orpo ajattelee kuten puoskari, jonka lääkkeistä potilas näyttää käyvän entistä huonommaksi. Hän päättää lisätä lääkitystä. Hän väläyttelee ensi keväänä tehtäviä lisäleikkaukisa ja moittii työttömiä työhaluttomuudesta. Perinteisen kokoomustavan mukaan työttömyys on työttömän oma vika, joten häntä pitää potkia persauksille entistä kovemmin.

Orpo osoitti myös johtajuutta tuomitsemalla jyrkästi eräiden perussuomalaisten rikostutkintaan päätyneet kirjoitukset. Lausunto tulkittiin selkeäksi viestiksi hallituskumppani perussuomalaisille: joko ollaan hallituksessa ja puhutaan hallituksen linjan mukaisesti, tai sitten ei olla hallituksessa.

Orpo tuomitsee jyrkästi perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen kirjoitukset, mutta samaan aikaan omista joukoista tulee samanlaista tekstiä:

rydman

Totta on, että Tynkkysen uskottavuus on BB-tasoa. Tynkkystä ei arvosta edes netin roskajulkaisu MV, joka pilkkaa häntä avoimesti.

Perussuomalaisten oma lehti Suomen Uutiset on eri linjoilla. Lehti puolustaa Tynkkystä vastoin valtiovarainministerin näkemystä ja on leipomassa hänestä sananvapauden marttyyria, kujanjuoksuun tuomittua viatonta ja suoranaista sananvapaussoturia. Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila viittaa kintaalla Orpon puheille ja hallituksen linjauksille.

Näkyy muuten viittaavan kintaalla rikoslaillekin. Lehti julkaisee sanasta sanaan juuri niitä samoja lausuntoja, joista Tynkkynen joutui tutkittavaksi. Jos lakia noudatettaisiin johdonmukaisesti, niin myös Turkkilaa pitäisi ruveta tutkimaan epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Yhdestä asiasta olen Suomen Uutisten kanssa samaa mieltä. Suomalaisessa politiikassa tosiaan kiehuu. Kattilassa on sekoitus neuvottomuutta, kyvyttömyyttä ja ylimielisyyttä talousasioissa. Sekaan on heitetty aimo annos rasismia, jotta siitä lähtevä lemu peittäisi alleen pohjaanpalaneen hajun.

Onhan se ongelma, kun ihmiset vaativat työstään palkkaa, mutta elinkeinoelämä ei haluaisi sitä maksaa. Kokoomuksen ongelma on aina ollut tasapainoilu rahoittajansa EK:n vaatimusten ja äänestäjiensä halujen välillä. Kansalaisten katseet on saatava pois tästä tasapainoilusta, joten katseenvangitsijan osa on langennut perussuomalaisille. Siinä he ovatkin hyviä, sillä vaalilupausten syömisen jälkeen heillä ei ole ollut minkäänlaisia poliittisia linjauksia. Suunsoittoa ja rähinää riittää sitäkin enemmän.

Kun tämän hallituksen kausi joskus on ohi, niin sitten lasketaan ruumiit. Yksi ihan oikea ruumis on jo, kun Kuopiossa kuoli leipäjonoon 70-vuotias henkilö, jonka jokapäivänen leipä olisi pitänyt olla eläkkeellä turvattu. En uskalla arvailla kuinka moni vielä kuolee leikkauspolitiikan seurauksena.

Henkisiä ruumiita tulee kaikista niistä, joiden moraali tuhoutuu tämän hälläväliä-politiikan seurauksena. Ja poliittisia ruumiita tulee suunnilleen kaikista juuri nyt tapetilla olevista kansankiihottajista. Heillä ei ole tarjottavana mitään muuta kuin vihaa ja väkivaltaa.

Mutta ei se mitään. Kun köyhtä tappelevat, niin herrat nauravat.

Kommentit (36)

 1. Joni Pelkonen

  Teenpä leikkimielisen ennustuksen n. kolmen vuoden päähän: Soini on poistunut parrasvaloista, Persujen puheenjohtaja on suomensisulainen ja avoimesti rasisti, puolueen kannatus on n. kuusi prosenttia tai alle ja Rydman on siirtynyt persuihin varapuheenjohtajaksi. Hänen nimikkeensä on puolueen uusien nimikelinjausten mukaisesti
  Obersturmbannführer.

  • Teppo Virtanen

   Kannattaa katsoa mitä Ruotsissa tapahtuu. Ruotsi demokraatit kun taitavat jo olla suurin puolue… Tämä tosin siitä hyvästä, ettei takki ole kääntynyt.

   Turkki tulee avaamaan porttinsa. EU tuskin haluaa enää kovin montaa lisämiljardia maksaa. Viime vuoden tulva on siinä kohtaa varsin pieni harjoitus.

   • Joni Pelkonen

    Onneksi viimeisimmän mittauksen mukaan persujen kannatus on jälleen laskenut, nyt mennään jo seitsemässä prosentissa. Lyhyt matka ennustukseeni 😀

    Mitä ”tulvaan” tulee, mikään rasistisen pähkähulluista ennustuksista ei oikein toteutunut. Ei tullut raiskausaaltoa, ei tullut pysyvää miljoonien turvapaikanhakijoiden aaltoa, ei tullut oikein mitään aaltoa. Ei tullut sitä ”roturealistien” kannatusaaltoakaan.

    Yhden asian porukassa hoilaamisessa on se huono puoli, että kannatus vaihtelee täysin sen yhden asian mukaan.

    • jusse

     Onneksi ”takinkääntäjäin” puolueen kannatus edelleenkin laskee. Eivät ne valheet viisaimmille loputtomiin maistu.

     Mitä tulee raiskaamiseen, ei mitään ”aaltoa” tullut. Raiskataanpa yksittäin, tahi joukossa, kaikki raiskaukset ovat ”yksittäistapauksia”, eikä sovi yleistää. Ruotsissakin 2015 vain 77% raiskauksista oli muiden kuin ruotsalaisten tekemiä.

     Suomen Tukholman suurlähetystön mukaan Ruotsissa oli 9.7.2015 9 784 445 asukkia. Tähän lisätkäämme maahan tulleet pakolaiset, Riippumaton media (nopea Googlaus, ei mitään poliittista, enkä tunne sivustoa), väitti 2015 Ruotsiin tulleen n. 163 000 pakolaista, jolloin 9 947 445 tulisi kokonaismääräksi. Kerrotaan 0,77:llä, tulee 7 659 532. Tämä todistaa aukottomasti, että Ruotsissa on n. 7 659 532 muunmaalaista, eivätkä he näin ollen raiskaa yhtään enempää kuin ruotsalaisetkaan, vaan vähemmän, koska oletan, että tytöt eivät raiskaa ja pakolaisista suurin osa on poikia. Suomalaisia tässä ”tutkimuksessa” jopa suojeltiin, sillä ”suomalaisia nimiä” ei raporteissa ollut ollenkaan. Tämä voi johtua kolmesta eri asiasta: Suomalaisia suojellaan, en ymmärrä miksi, suomalaiset ovat ottaneet ruotsalaiset nimet, suomalaiset ottivat arabialaisen oloiset nimet, jotka johtavat aivan viattoman ihmisryhmän jäljille. Pirullista tämä rikollisten suojelu!

 2. T.K. Lehtinen

  Niin, yksi tämän hallituksen ongelmaryhmistä on eläkeläiset: miten saat syyllistettyä vuosikymmeniä työtä tehneen, joka joutuu hakemaan ruokansa leipäjonosta? No, onhan meillä jo melkoinen määrä propagandaministereitä ja liuta räksyttäviä rakkikoiria (anteeksi, koirat!), odotankin kokoomukselta tässä asiassa tiukkaa linjaa. Onneksi voimme aina syöttää persujen kautta muualta tulleiden vievän rahat, sitten voi joku muka-huolissaan oleva kirjoitella eläkeläisten juopottelusta, uhkapeliriippuvuudesta ja tupakanpoltosta ja, katso!: Kädet on pesty, Pontius Kokoomus!

  • Mikko Kari

   Eläkeläisiähän syyllistetään mm. siitä että vievät eläkkeistä saatavat verotulot Espanjaan tai muualle Eurooppaan, jossa rahat riittävät pidemmälle ja elämäkin saattaa olla monin tavoin helpompaa.

   Sen sijaan pitää jäädä kylmään, pohjoiseen Suomeen ja käydä leipäjonosta leipänsä hakemassa…

 3. Petri Sainio

  Pieni korjaus: Petteri Orpoa ei valinnut Suomen seksikkäimmäksi mieheksi Eeva-lehti, vaan Eeva-lehden lukijat.

 4. seppo mahkonen

  Orpo taitaa olla sen verran nuori ettei muista 60-70 lukujen aikana olleita ”intiaani leirejä”, parakkikyliä, jonne maaseutujen miehet pakotettiin. Teitä rakennettiin ja esimerkiksi Tekninen korkeakoulu Otaniemeen. Ennestään köyhät joutuivat ylläpitämään kahta taloutta. Sitten aukesi ovet Ruotsiin. Ruotsi kiitti. Naapureilla on eri ongelmat.

  • Työtön alkuperäisasukas

   > ”intiaani leirejä”

   Eikös se Soini jo kutsunut työttömiä ”elämäntapaintiaaneiksi”?

 5. Susanna Miettinen

  Siinäpä se jälleen seisoo Sakun kynästä, mustana valkoisella. Asiat juuri sellaisina kuin ne ovat. Ei kaunistellen, eikä liioitellen. Tässä ajassa ei ole juuri muuta hyvää kuin se, että seinä tulee vastaan ennemmin kuin myöhemmin. Sitten nähdään mitä tuhosta jäi jäljelle. 🙁

 6. Tommi Nieminen

  Tietenkään lakia ei noudateta samoin teko toistuessa (Tynkkynen vs. Turkkila), tähänhän persujen ja muiden ääriryhmien toiminnan logiikka perustuu. Jos ensimmäinen vihapuhuja joutuu sanoistaan vielä vastuuseen, kynnys oikeustoimiin pikkuisen aina kohoaa seuraajien osalta. Jo nyt on havaittavissa, ettei kukaan jaksa enää korviaan lotkauttaa sellaiselle vihapuheelle, josta vielä vuosi pari sitten olisi takuuvarmasti päätynyt leivättömän pöydän ääreen.

 7. Rauni Kaskinen

  Hallitus on parhaillaan alentamassa perintö- ja lahjaveroja 60 000 000€. Helpotukset koskevat vain kaikkein varakkainta kansanosaa.

  Mitähän tapahtuisi, jos helpotus peruttaisiin ja näin säästyneet rahat ohjattaisiin koulutukseen, vanhusten hoitoon ja infrastruktuurin paikkaamiseen? Kumpi vaihtoehto työllistää paremmin?

  • Teppo Virtanen

   Kannattaa laittaa rahojen suuruusluokat kuntoon. 60 miljoonalla ei ole mitään merkitystä missään sote asiassa. Pelkästään Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen menot on 127 miljoonaa….

   • Rauni Kaskinen

    No mitäs ne rikkaat niin pienellä verojen alennuksella tekee!
    Lopetetaan koko varhaiskasvatus ja annetaan nekin rahat Sipilän ja Bernerin kavereille!
    Eikä kukaan kerkiä vastaanpanemaan, kun persut hoitaa öyhötysjulkisuuden.

 8. Kaija Pikkarainen

  Sixten Korkman ei sitten olekaan enää Suomen seksikkäin mies! Milloinkas tämmöinen vallanvaihdos on tapahtunut? Tämä äänestys on nyt mennyt minulta huomaamatta ohi.

  • Pekka Rantamäki

   Mikään ei ole seksikkäämpää kuin hyvin toimeentuleva porvarismies kuristamassa köyhää kurkusta <3

 9. Minna Ylitalo

  Aina tätä samaa vinkumista tyyliin ”islamista ei saa sanoa mitään negatiivista ilman, että heti leimataan rasistiksi ja natsiksi.”

  Kyllä saa. Kaikkia uskontoja ja poliittisista aatteita saa arvostella ja kyseenalaistaa. Toisaalta jos henkilö ei tosiaankaan erota ääriliikkeitä ja terrorismia valtaväylän maltillisista maallikoista, niin on aika noloa lähteä huutelemaan tyhmyyttään somessa.

  Lapsuudenmaisemissani on radikalisoituneita herätysliikkeitä ja opin siten jo lapsena, että kyläyhteisössämme ja jopa suvuissani nyt vain oli niitä ”hihhuleita”. Heitä arvosteltiin ja he arvostelivat meitä. Yleensä elettiin sovussa. Nyt meillä on näitä hihhuleita politiikassa joka oksalla ja kovin tutulta kuulostaa tuo uskonylpeä kansanryhmien vainoaminen. Siihen porukkaan sekottuu sitten näitä säälittäviä opportunisteja, jotka yhtyvät mölinään ihan vain siinä toivossa, että siinä imussa pääsisi pitemmälle.

  • Mauri Pulkkinen

   Oikein hyvin oivallettua ja kiteytettyä. Hyvä!

 10. Angie

  Elinkeinoelämän etu ei ole sama kuin kansantalouden etu. Hallitus vois halutessaan tehdä myös sellaista talouspolitiikkaa, joka hyödyttää kansantaloutta. Nyt maata johdetaan kuin yritystä. Eikä se kansantalous näillä yritysopeilla kohene, vaikka kuinka yrittäis. Lääkkeet pitää vaihtaa.

 11. Petri Vesterinen

  Kokoomus tuomitsi Rydmanin rasistiset puheet jo Jyrki Kataisen aikana. Sitten hänet kaikessa hiljaisuudessa palkattiin Kokoomuksen eduskuntaryhmän kansainvälisten asioiden sihteeriksi syksyllä 2014. Että sellaista harjaamista Kokoomuksessa. Tekopyhästi voidaan sitten sormi pystyssä tuomita muiden rasismi.

  Ilmeisesti öyhöttäjien äänet kiinnostavat enemmän kuin oikeasti rasismin lopettaminen Kokoomuspuolueessa. Tosin onhan persuillakin nollatoleranssi rasismille mikäli oikein muistan Soinin sanat 😛

 12. Rintsu

  Mulla tulee mielee kriitikon hommat?

  Osaava kriitikko tietää aiheestaan sen verran, että hän voi aiheellisesti kritisoida kirjoitusta/näytelmää/elokuvaa/jne sen sisällöstä/tekniikasta/toteutuksesta/sovituksesta tai kyseisen päivän suorituksesta verrattuna aikaisempiin.

  Olalle taputtajia riittää. He seuraavat menestyjiä ja ilmaisella kaljalla saa aina olalle taputtajia kunnes menestys floppaa. He eivät ole kriitikoita.

  Kriitikko ei myöskään ole hän joka ilmoittaa, että ei tykkää Metallicasta, eikä ymmärrä sitä, joten kaikki mitä Metallica tekee on paskaa.

  Milloin kelpuuttaa vain olalle taputtajat tai samanmieliset siitä, että ”Metallica on paskaa” niin ei ymmärrä kritiikistä yhtään mitään.

  Mulla on semmoinen kutina, että jos pankkopoika joskus minun mielestäni kirjoittaa ihan puutaheinää, niin kyllä mä uskoisin voivani sitä kritisoida. Kun vaan osaan tarttua asioihin sen sijaan, että kirjoittaisin mitä tahansa henkilöönkäypää sontaa vain ilmoittaakseni, että en tykkää enkä ymmärrä.

  Orpon valinta ”Suomen seksikkäimmäksi mieheksi” ei kerro mistään mitään. Paitsi ailahtelevaisesta mielestä. Jos Orpo olis pätkätyöläinen putkimies niin hän ei pääsisi edes äänestettävien listalle.

  • Antti talvela

   Sakun heitto leipäjonoon kuolleesta eläkeläisestä on sekä mauton, että myöskin kovin makaaberi siinä mielessä, että demarit ovat olleet valtiomme kirstunhaltijoina leikkomassa pienituloisilta jo vuosikaudet.

   Jos Orpo on jossain äänestetty seksikkääksi, niin eihän se Orpon vika ole missään nimessä.

   Metallica on maailman paras heavybändi.

   Ääriliikkeet ovat perseestä, molemilla äärilaidoilla.

   Tässä minun vaatimattomat, mutta vahvat mielipiteeni, nähtäväksi jää suvaitaanko ne tässä blogissa vai ei.

   • Angie

    Viimeisten n 30 vuoden aikana Kokoomus on ollut hallitusvastuussa enemmän kuin mikään muu puolue.

 13. Heikki

  Olihan Vanhanenkin jossakin vaiheessa Suomen seksikkäin mies, joten olkoon nyt sitten Orpon vuoro. Ei kuitenkaan pidä ihmetellä syntyvyyden pienenemistä, jos nuo ovat maamme seksikkäimmät miehet.

  Kokoomus on ollut yhtä vaalikautta lukuun ottamatta hallituksessa jo vuodesta 1987. Sillä on ollut jokaisessa hallituksessa joko pää-, tai valtiovarainministerin salkku. Jatkuvasti on leikattu, yksityistetty, kilpailutettu ja kannustettu niin opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, kuin lapsiperheitäkin leikkaamalla heidän tulojaan ja palvelujaan.

  Samaan aikaan toisaalla on kannustettu hyvin toimeentulevia, sekä suurempia yrityksiä ja pörssiyhtiöitä ynnä niiden omistajia verohelpotuksin. Tulosta ei vain ole tullut, ellei sellaiseksi lasketa tuloerojen kasvua ja lisääntyvää köyhien määrää.

  Kokoomukselle ja nyt myös kepulle kelpaa hyvin persujen maahanmuuttoon liittyvä älämölö. Kun jo tehdyt leikkauspäätökset astuvat ensi vuonna voimaan ja kiky-sopimus alkaa purra, niin silloin kaikki, mikä vie huomion pois talous-, vero- ja yhteiskuntapolitiikasta on tervetullutta. Siksi Soini saa jatkossakin ihan rauhassa heilua maailmalla Suomen varapääministerinä esiintyen ja persut saavat aivan rauhassa melskata entiseen malliin.

  Seksikäs Orpo väläyttelee lisäleikkauksia, kun edelliset eivät ole vielä edes voimassa kaikilta osin. Kunnon uusliberalistina Orpo siis yrittää sammuttaa tulipaloa bensiinillä, tai kuten Saku asian ilmaisee: annetaan kituvalle potilaalle lisää samaa vahingollista lääkettä.

 14. Teppo Virtanen

  Lääkkeet on väärät. Suomen perinteiset suuryritykset ovat bulkin tuottajia (= EK). Ne suomalaiset yritykset jotka perustavat liiketoimintansa high techiin pärjäävät hyvin. Nämä yritykset eivät tarvitse kiky-sopimusta vaan innovatiivisiä huippuosaajia.
  Niin pitkään kun kännykkä oli high end tuote niin Nokia pärjäsi. Kone on keskittynyt high end hisseihin ja pärjää hyvin. Valmet tekee vähän parempia paperikoneita kuin halppis tuottajat ja pärjää kohtuudella. Sama koskee telakoita….

  Kokonaan oma juttunsa on työnjohto ja omistaminen. Turun telakka alkoi menestymään heti kun sai saksalaisen johdon. Suomen kannattaisi muutenkin miettiä mitä Saksa tekee erilailla. Palkat on Saksassa isommat mutta yksikkötyökustannukset pienemmät. Saksalainen omistaja on jatkuvasti investoinut tuottavuuden lisäämiseen. Suomalainen omistaja puolestaan osinkojen maksamiseen ja palkkojen polkemiseen. Jotenkin tuntuu, jotta saksalainen tapa on parempi

  • Angie

   Nyt tapahtui sekin ihme, että olen Teppo Virtasen kanssa joskus samaa mieltä. Tää on Teppo hyvä kommentti. Kyllä esim. kaupan puolella on yritysjohto tehnyt hirveitä virheitä kun ei aiemmin lähdetty kehittämään esim. verkkokauppaa. Kauppa ja palveluala on kuitenkin iso työllistäjä ja tehtyjen liikkeenjohdollisten virheiden vuoksi työpaikkoja on menetetty. Ihmiset ostaa tuotteita edelleen, heikentyneestä ostovoimasta huolimatta, mutta ostit menevät ulkomaisiin verkkokauppoihin.

   • Antti talvela

    Minä en taas luetteloi lainkaan kommentin esittäjää vaan ainoastaan kommentin ja mielipiteen sisältöä, siksi minusta ei taida koskaan tulla muuta kuin tylsä, hajuton ja mauton keskitien kulkija.

    Mutta joo, Suomi tyydyttäytyi makaamaan Nokian ja paperinvalmistuksen mallimaana laakereilleen, muut painoi sataa ohi, nyt yritetään paniikissa repiä ”taunuksesta ferrarin tehoja” että saataisiin muut kiinni.

    Ja senhän voi ennustaa kuinka siinä käy…

    • Teppo Virtanen

     Kyllä Nokiassa yritettiin. Nokian leipälajissa eli teknisesti loistavissa kännyköissä ei ollut mitään vikaa niin kauan kun kilpailtiin tekniikalla (pienin koko, pisin akun kesto, paras kamera). Kannattaa muistaa, että Nokian puhelimella pääsi vaikkapa verkkopankkiin paaaaaaljon ennen iphonea (wap). Iphone ei koskaan ole ollut teknisesti loistava puhelin MUTTA se on helppo ja mukava käyttää sekä se markkinoitiin loistavasti.

     Paperiteollisuus taas…. Noh konetekniikka kehittyi niin paljon ettei paperin tarvitse olla pitkästä havukuidusta tehtyä. Lyhyt eukalyptus kuitu riittää mainiosti suurimpaan osaan papereista ja kartongeista ja samalla paperin kysyntä on romahtanut. Toisaalta paperiteollisuus ei ole viitsinyt lobata tehokkaasti! Miksi paperiteollisuus ei aja voimalla muovipussien kieltämistä? Lähes kaikki muovinen pakkausmateriaali voitaisiin korvata pahvilla ja paperilla.

     Omalukunsa on meidän ikiomat poliittiset broilerit. Vihreät saivat huseerata hallituksessa liian kauan, jonka vuoksi suomalaista vientiteollisuutta on ammuttu useamman kerran jalkaan (mm. rikkidirektiivi).

     • Angie

      Sitä muovipussikieltoa monet pitää viherhippien puuhasteluna. Suomen teollisuudessa voitaisiin hyvin innovoida uusia ympäristö-, energia- jne tuotteita, jos ei aina vaan pitäydytä vanhassa ajattelussa. Onneksi on sentään tänä vuonna tullut nyhtökaura, josta ennustetaan maailmanlaajuista menestystä. Senkin tuotanto työllistää uusia ihmisiä. Vielä vuosi sitten kukaan meistä ei tiennyt tuosta keksinnöstä yhtään mitään. Toivottavasti tulevaisuuden yritysjohtajat innovoivat uusia vastaavia.

 15. Jari Kähkönen

  Ei se rasismi ole hölmön hommaa ollenkaan, koska siinä on etnisessä erityisasemassa kiinni yleensä rahat, valta tai sekä raha että valta, mutta varsinaisia rasistisia tekoja tekemän kelpaa kyllä pöljempikin yksilö. Varmaan parempikin niin, kun hieman pelkää oman asemansa puolesta luullen olevansa joku kenen tehtäviin kuuluu pitää ”noi” järjestyksessä. Tai että sananvapauden käyttämisen periaatteet ja muotomääräykset elävät jotenkin täysin omaa todellisuudelta erillistä elämäänsä. Tynkkysenkin äläyksestä on tehty meemi, jonka liikkeellelaittanut julkirajakki valehtelee muka autettavan nimeltämainittua tukkimalla rikosoikeusjärjestelmä punk-henkisellä kansalaistottelemattomuudella. Tai sitten koettavat vain ottaa hänestä irti minkä saavat, kun nyt marttyyria pukkaa.

  Pahinta kaikesta kuitenkin on, että halventava tai suorastaan silkasta ihmisvihasta koostuva ihmiskäsitys ei ole mitenkään pannassa Suomessa….No, jos tämä nyt tuli kenellekään oikeasti yllätyksenä. Siellähän se Rydman ihan ihquaidosti päästelee ”mikä se luulee olevansa” vaikka oikeasti on itse ihan samanlainen kuin Tynkkynenkin, ellei suorastaan pahempi. Kyllä tällekin on selityksensä eikä se ole sen vaikeampi, kuin sama vanha minkä vuoksi yksi suomalainen tietää toisen suomalaisen olevan hänen puolellaan vaikka kuinka etnis-, uskonnollis-, syntyperäis- tai muita karkeuksia päästelisi. Toinen ei välttämättä ole, mutta yksi on silti valmis uskottelemaan itselleen sellaisia kantaväestön etuoikeuden eng. white privilege vuoksi. Siksi tarkoituksenmukainen poliittinen kaksoisviesti vallitsee.

  Suomalaiset eivät vain näytä ymmärtävän, että eihän tässä mitään kahta keskenään tappelevaa ääripäätä ole. Oikeasti ne ääripäät ovat siinä, että joko on ihmisarvon puolella tai ei ole. Monesti näkee ja kuulee nimissä puhumista, joka suolletaan maailmaan oletuksella, että muka puhutaan hiljaisen enemmistön puolesta…vai oliko se nyt niiden tolkun ihmisten. Oikeasti he ovat pelkureita, henkisesti laiskoja, omaneduntavoittelijoita ja niin edelleen, jotka haluavat vain olla turvassa, kuluttaa, tuhlata aikaa jonninjoutavaan sekä etenkin Suomessa ”tulla jätetyksi rauhaan”, sillä ihanhan tässä menetelmällisesti puhutaan jo suorastaan sosiaalisesti sopimattoman liki tulemisesta.

  Normaali debatti eli vastamielenosoitus on suomalaiselle kauhistus ja se on loukkaantuvinaan mielenosoitus”luvan” hakemattajättämisestä, kun ei joko uskalla tai älyä sanoa suoraan turpa kiinni, ******* . Koska se ei suostukaan jäämään toiseuteensa ulkopuolisena hieman masentuneen kateena katselemaan, kun ainakin viimeisimmissä tapauksissa vain mielestään kantaväestöön kuuluvat julistavat sanomaa ja totuutta, mutta ainoastaan kaltaisilleen. Kyllä tällä on ihan selkeä kytkentä oikeistokonservatiiviseen politiikkaan, joka ei ollut koskaan mitenkään yhdenvertaisuuden tai ihmisrakkauden puolella. Siinä kuin sosialidemokratiakin on voinut uudelleenajatella itsensä hyvinvointivaltion purku- ja pakkotyöpuolueeksi tässä äärimmäisen läpinäkymättömässä, kieroutuneen konsensuksen sekä ylhäältäkäskyttämisen maassa kuin mikä Suomi on.

  Mikäs siinä. Sopiihan siihen toki tällä kertaa sisähallituksellinen klovnipuolue, joka on nyt Perussuomalaiset siinä missä se on männävuosina ollut Vihreät tai Vasemmistoliittokin. Olisiko itseasiassa sittenkin niin, että vaalikausi 11-15 oli pelkkä sattumanvarainen poikkeama, joka johtui etnisyyden ja uskonnon tulosta uudella tavalla relevantiksi Suomen politiikkaan? Niin. 1990-luvulla oli muutama terävä irtiotto, mutta sitten maailmassa rupesi taas näyttämään valoisammalta vuosikymmen-puolitoista, jolloin faktori näistä jutuista tuli vasta halla-aholaisuuden rynnistyksen myötä. Maailmallisestihan pelitilanne on ollut toisenlainen ja uskonto tai etnisyys halutaan kaikin voimin pois politiikasta, mutta ne keiden pyrkeenä on kansan pitäminen ”kestovihaisena” tekevät parhaansa pitääkseen ne siellä.

  Kyllä siinä muuten on taas Matias Turkkilalla harkintakyky pettänyt pahemman kerran. Yritetään parhaaseen hommaforum-tyyliin ylikävellä laista toistamalla epäillyn sananvapausrikoksen sanat vielä niin myöhään, että sanojen kyseenalaisuuden olisi jo tullut olla täysin ilmeinen. Juristisesti voitaisiin todellakin kysyä, että tuliko toistettua loukkaus vai ihanko tämä on vain niissä piireissä tavallista ylimielisyyttä ja yläpuolelle asettumista, mistä vastaava päätoimittaja on tehtäväänsä noussut. Jos toimitusjärjestelmässä olisi jonkun toisen käyttäjätunnus rivillä, on tapahtunut osoitus ymmärtämättömyydestä sille miksi lehdessä sellainen päätoimittaja oikein onkaan. Vakuuttavaa linjaa tehdään, väärä mies väärällä paikalla, niin minä olen sanonut jo koko tämän vuoden. Liikaa oli jo puoluelehdeltäkin.

 16. Mika P

  Mutta, kun on Suomen seksikkäin, on Suomen seksikkäin.
  Pieni pohjaanpalaneen haju siellä täällä on ihan sivuseikka.

 17. Päivi Korpiola

  Onko tuo Rydman muka siirtynyt persuihin? Sori en jaksanut lukea kaikkea. Norssi varmaan kiittää.

 18. Matias Turkkila

  ”Näkyy muuten viittaavan kintaalla rikoslaillekin. Lehti julkaisee sanasta sanaan juuri niitä samoja lausuntoja, joista Tynkkynen joutui tutkittavaksi. Jos lakia noudatettaisiin johdonmukaisesti, niin myös Turkkilaa pitäisi ruveta tutkimaan epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.”

  .. aivan samalla tavoin kuin myös Uuninpankopoika Saku Timosta, joka 20.7 julkaistussa Rajojen kokeilua -kirjoituksessaan toistaa sanasta sanaan Tynkkysen kontroversiaaleja lausuntoja.

  • Saku Timonen

   Iso ero. Siteeraan jutussani Tynkkystä sanasta sanaan mainiten selkeästi, että sanat ovat Tynkkysen Fb-seinältä. Kullervo Kalervonpoika käyttää luvatta kuvaa, jonka tekijänoikeudet ovat minulla.

 19. Matias Turkkila

  Asia ei muutu miksikään sillä, mainitsetko tarkan lähteen vai et. Jos toistat sellaisenaan sanoja, joiden käyttämisen olet itse määritellyt ”kintaan viittaamiseksi rikoslaille”, niin teet itse täsmälleen sitä mistä muita moitit.

  Isompi asia – ja toki ihan oikeastikin mielenkiintoinenkin – on kysymys siitä, ovatko bloggarit, erilaiset verkkoyhteisöt ja iso media vapaa julkaisemaan tällaisia lausumia vai ei. Tynkkystä siteerattiin suomalaisessa mediassa melko surutta, tässä joitain esimerkkejä:

  http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/rikoksesta-epailty-tynkkynen-seisoo-sanojensa-takana-aion-jatkaa-islamista-varoittamista-vaikka-sitten-vankilasta/6019384
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001223310.html
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016071921931416_uu.shtml

  http://www.aamulehti.fi/kotimaa/nain-tynkkynen-on-kirjoittanut-islamista/
  http://yle.fi/uutiset/sanailu_jatkuu_perussuomalaisten_kansanedustaja_syyttaa_kaikkosta_ja_zyskowiczia_hiekkalaatikkoleikeista/9057138

  http://m.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3584370/tutkija-perussuomalaisista-hiljainen-hyvaksynta-rasismipuheille

  http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Sebastian-Tynkkynen-kiehuu-j%C3%A4lleen-Facebookissa-Hirvi%C3%B6/807093

  Osassa näistä Tynkkystä käsitellään kriittisesti, osassa ei. Ja niinkuin Jersild vs Tanska -casesta olemme oppineet, käsittelytavalla saattaa olla merkitystä sille, ropiseeko kyseenalaisten väitteiden joukkotiedottamisesta penaltya vai ei.

  En lähtisi kovin heikoin perustein rajoittamaan poliittista ilmaisuvapautta. Vielä vähemmän journalistista vapautta raportoida politiikasta. Vaikutat itse olevan päinvastaista mieltä, mutta saatan tulkita sinua väärin. Korjannet, jos näin on.

  • Saku Timonen

   Tynkkynen on ainoana esitutkinnassa, joten tapausta Jersild ei voida käyttää mahdollisesti tulevassa oikeudenkäynnissä. Sitten olisi eri asia, jos jokin median edustaja joutuisi tutkittavaksi Tynkkysen siteeraamisesta.

   Kullervo Kalervonpoika käytti luvatta valokuvaani eikä niin selkeä tekijänoikeurikos kuulu sananvapauteen eikä edes poliittiseen ilmaisuvapauteen. Millään muulla tavallahan en ole yrittänytkään rajoittaa Kullervon sananvapautta. Kritiikki ei ole sananvapauden rajoittamista, vaan oman sanavapauden käyttämistä.

Kommentoi »

Comments are closed