Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Asiapuolue asialinjalla

Asiakeskeisyys erottaa meidät tunnepohjaisesta politikoinnista.

Näin sanoi perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo viime viikolla A-studiossa ja viikonlopun aikana sattui Facebookissa silmiin kaksi esimerkkiä siitä menemisestä asiat edellä, ilman mitään turhaa tunteilua.

Puolueen lehti Suomen Uutiset julkaisi jutun Kalasatamaan ilmestyneestä uhkaavasta seinäkirjoituksesta, jossa kehotetaan tappamaan valkoinen kuningas. Tähän reagoi asiapuolueen kansanedustaja asiallisesti parahtamalla uhatuista kantasuomalaista, joiden esi-isät taistelivat meille itsenäisyyden ja loivat selkänahastaan meille hyvän yhteiskunnan.

meri white

Kun kansanedustajalle kerrottiin töhryn liittyvät suosittuun tv-sarjaan, niin reaktio oli asiapitoinen epäily siitä, että huomauttaja itse on käynyt tuon töhryn tekemässä.

lm

Tämä muistuttaa jo kovasti Laura Huhtasaaren reaktiota kesällä 2015, jolloin hänen huomattiin olevan Facebookissa umpirasistisen ryhmän jäsen ja hän päätti syyttää ensimmäistä lehden uutista sivullaan kommentoinutta kieroilusta ja hakkeroinnista.

Epäilevä voisi nyt huomata tässä jotain tunne edellä menemistä, mutta samaa ei voi epäillä saman puolueen mieskansanedustajasta. Juho Eerola ei hätkähdä ihmiskaupan uhrien palauttamista takaisin seksiorjuuteen, vaan suorastaan ylpeilee kovuudellaan ja säälimättömyydellään. Ihmiskaupan uhrit ovat huoria eikä huorilla ole mitään oikeutta turvapaikkaan, sillä hän itse on hallitusneuovotteluissa niin linjannut.

eerola

Jatkokeskustelussa Eerola täsmentää näkemystään sanomalla, että näihinkään nigerialaiskirjeisiin ei kannata uskoa eikä asia muutenkaan kuulu meille.

je

On se hyvä, että meillä on tällainen asiakeskeinen ja suoraselkäinen kansanedustaja, joka ei haaskaa aikaansa vaikkapa ulkomaalaislakiin ja Suomea sitoviin kansanvälisiin sopimuksiin tutustumiseen. Hän tuomitsee ihmiskaupan uhrit suoralta kädeltä valehteleviksi huoriksi ja viittaa ilmeisesti Dublin-sopimuksen määrittelemään turvapaikkahakemuksen käsittelymaahan, joka joidenkin nigerialaisten tapauksessa tiukasti tulkiten olisi Italia.

Koska Eerola ei selvästikään ole tutustunut turvapaikkaa, rajoja ja maahanmuutoa koskevaan eurooppaoikeuden käsikirjaan, niin laitan tähän vielä kuvan kirjan sivulta 50:

s50

Ihan turhaan minä taas tämänkin kerroin. Kun populistipuolueessa mennään asialinjalla, niin se ei tarkoita lain ja sopimusten tuntemista eikä yleistä tulkintaperiaatetta, jonka mukaan aina on tulkittava heikomman osapuolen eduksi. Populistipuolueessa ollaan kovia kuin Kruppin teräs ja ylpeillään sekä kovuudella että asiantuntemattomuudella. Harveneva äänestäjäkunta haluaa kuulla tunteellista tarinaa esi-isien selkänahasta ja raakaa puhetta maahan tulevista huorista.

isänmaallinen enemmistö

Kuva: Facebook/Isänmaallinen Enemmistö

***

Vain asiallinen kommentointi sallittu ja vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (51)

 1. Antero Pönni

  Tässä yllätettiin Leena Meri housut kintuissa, niinkuin Laura Huhtasaarikin aikaisemmin
  Olisikohan ensin viisainta selvittää taustat, ennenkuin annetaan näppäimistön laulaa Meri ja Huhtasaari?
  Näin kun olette toimineet, niin olette tuoneet koko oman tyhmyytenne koko kansan pällisteltäviksi.

  • Kai Nurmi

   No eipä tuo kyllä oikeasti taida aueta kuin sarjan tosifaneille, GoT ei kuitenkaan vielä kuulu yleissivistykseen. Aika harva ns. normiseuraajakaan tuota yhdistää, tai sitten olen vain poikkeus.

   Ehkä se sanan ”king” (mitä sillä sitten kai ajettiin takaa) lisääminen sinne loppuun auttaisi hieman ymmärtämään, että tässä ei tällä kertaa ehkä puhuta rodusta. Oli miten oli, tuo on niin räikeästi tavallisuudesta poikkeava seinäkirjoitus, että aivan ensimmäiseksi tuli mieleen RK-kansan false flag. Nimittäin ”tappakaa islamistit” ja ”suvakkien on kuoltava” tyylisiä tuhruja ja tarroja tulee vastaan kyllä huomattavasti enemmän kuin noita. Niistä tosin ei kyllä näe kenenkään juuri ulisevan.

   • Väinö Lilius

    Tuossa pakolaiskriisin alettua kaikkien SVL-natsien julisteiden ja vastaavien hakaristitarrojen liimaus loppui näillä kylillä suunnilleen yhdessä yössä ja samalla ISIS-liput ilmestyivät jokikiseen puistopenkkiin ja lyhtypylvääseen. Kaiken lisäksi tarroissa olevat ”arabinkieliset” (oikeasti persian) verkkolinkit ovat väärillä aakkosilla väärin kirjoitettua siansaksaa. Ei sen arvoituksen ratkaiseminen kovin monimutkaista ole.

  • jarmo

   persut johtava natsiporukka.onneksi kuihtuu pois.eikä pikkuhitlerit pääse valtaan.

 2. Jukka

  Saattaa olla, että Meri yllätettiin ” housut kintuissa” niinkuin aiempi kommentoijakin huomautti. En ole kuitenkaan kovin varma, että näin olisi. Valheita paljon toistettaessa, ne muuttuvat pöljissä päissä isämmaalliseksi totuudeksi. Ei oikein uskoisi lainoppineen noin herkästi reagoivan. Eikös muuten edk avustajilla luulisi olevan aikaa googlailla vähän taustoja. Minulta meni viisi sekuntia.

  • Hannu Ala-Olla

   Ei poliitikon nykyisin kannata mitään tiedonhakuja faktantarkistustarkoituksessa tehdä. Kannattaa sanoa se, mikä parhaiten omaa asiaa ajaa kun vääristä tiedoista tai suusta päässeistä sammakoista ei kuitenkaan ole mitään seurauksia.

 3. Joni Pelkonen

  Nyt, kun Eerola on yrittänyt hoitaa henkilökohtaisia avioerotraumojaan jo hallituspolitiikankin avulla, eikä ahdistus siitä varmaankaan mihinkään kadonnut, mitähän hän yrittää seuraavaksi. Kenties kirjoittaa kirjan, jossa syyttää jotakin ihmisrotua kaikista maailman ongelmista, kuten eräs hänen esikuvansa teki?

  Ehkä hän sittenkin jonakin päivänä käsittää että omat päänsisäiset ongelmat eivät katoa muita ihmisiä vihaamalla. Peili löytyy jokaisesta kylpyhuoneesta.

  • Mirjami Virtanen

   Eerola kommentoi nk. Valtteri-kohua, ettei hänen värillistä lastaan ole koskaan kiusattu, lapsiin ei siis rasismia kohdistu, keksittyjä juttuja. Hyvä niin, kuitenkin taas paljon voi lukea, miten aikuisia vihastuttavat värilliset lapset päiväkodeissa, kouluissa ja kaupoissa. Toivottavasti Eerola itsekin muistaa kohdella muiden poikkeavia lapsia lapsina.

   • Antti talvela

    Missä Eerola kommentoi: ” Minun värillistä lastani ei ole koskaan kiusattu, lapsiin ei siis kohdistu rasismia vaan ne ovat keksittyjä juttuja”

    Laitahan linkkiä ja/tai lainausta niin voidaan käydä muutkin katsomassa.

    • Mirjami Virtanen

     Hänhän kommentoi paljon eri puolilla facebookkia. En jaksa edes hänen omaa kommentointiaan Nikanderin ja Valtterin kohdalla käydä lävitse. Kuitenkin hän kirjoitti, ettei hänen tyttärensä ole kohdannut minkäänlaista rasismia. Epäiletkö, että on, kun epäilet kommenttiani? (tottakai kansanedustajan tytär on eri asia kuin vaikkapa somalilapsi tai muun maahanmuuttajan lapsi.)

     • Angie

      Rasismia on olemassa, vaikka sitä ei itse tai oma lapsi olisikaan kokenut. Joku muu voi toki törmätä siihen. Miksi kenelläkään olisi syytä kiistää rasismin olemassaolo?

     • Mirjami Virtanen

      En nyt tosiaan lähtenyt haravoimaan kaikkia mahdollisia lähteitä, missä Eerola kirjoittelee. Valtterin tapauksessahan suuri osa somelaisista oli sitä mieltä, että keksittyjä juttuja, kuka nyt mustaa lasta syrjisi tai kiusaisi.

      Eerola kuitenkin kirjoittaa Nikanderia ( musta barbaari) koskevassa keskustelussa: ”Tää on ihan älytöntä. Mun vanhempi tytär on huomattavan tumma. Ei ole ikinä tullut mitään huutelua missään kun ollaan yksissä liikuttu, eikä kuulemma yksinkään. Metsä vastaa miten metsälle huudetaan. ”

      Niin, eli mustat lapset ja heidän vanhempansa provosoivat saadakseen huutelua tms. osakseen.? Kuinka moni vanhempi nyt koulun alkaessa motkottaa lapsensa luokalla olevista erivärisistä lapsista?

      Niin, ja tosiaan toivon, että kansanedustajan tytär saakin olla rauhassa eikä kukaan kiusaa häntä, niin myös adoptiolapset kuin sitten kaikki maahanmuuttajien lapset myös.

    • Virve Valoheimo

     Tämmöistä löytyy Suomen Kuvalehdestä ihan googlettamalla.

     ”Eerola on kahden tytön isä, mutta hänellä on kontakti vain toiseen lapseen. Vanhemman – viime kuussa 9-vuotta täyttäneen – tyttären äidin kanssa hän joutui vuosia kestäneeseen rumaan huoltajuustaisteluun. Ex-vaimo kaappasi lapsen ulkomaille useita kertoja, ja hänet tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa vuonna 2009 ehdolliseen vankeuteen kolmesta lapsikaappauksesta. Tuomiosta huolimatta tytär määrättiin lopulta äidille, koska lapsen katsottiin vieraantuneen isästään. Eerola tapasi tyttärensä viimeksi vuoden 2011 tammikuussa.”

     ”Median, ja lukuisien internetkeskustelijoiden, mielenkiinto tapaukseen heräsi siinä vaiheessa, kun kävi ilmi, että ex-vaimo oli afrikkalaistaustainen, puoliksi kongolainen. Asetelma herättääkin kysymyksiä. Voiko tällaisen liiton solminut henkilö olla rasisti? Vaikuttaako hänen poliittisiin mielipiteisiinsä henkilökohtainen katkeruus? Eerolan mielestä ei. Hän kuului perussuomalaisiin ja kirjoitteli Suomen Sisun sivuille jo ennen avioeroaan. Ex-vaimo ei myöskään ollut erityisen ”etninen”, vaan eurooppalaistunut protestantti, eivätkä pariskunnan ongelmat liittyneet kulttuurieroihin.

     ”Tällainen kokemus vaikuttaa koko persoonaan, en luota kehenkään luultavasti enää ikinä. Mutta ei sillä ollut tekemistä maahanmuuttomielipiteideni kanssa. En ole koskaan ollut rotuoppeihin uskova rasisti, mutta olen aina ollut hyvin kansallismielinen.”

     http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/juho-eerola-tyoskenteli-10-vuotta-turvapaikanhakijoiden-kanssa-siina-ajassa-nakee-etta-se-on-turhaa-tyota/

     • Angie

      Mitä helvettiä tää Ahti talvela täällä jankuttaa? Siinä se suora lainaus Eerolalta oli Mirjami Virtasen kommentissa. Jätä se Mirjami rauhaan. Saku vois hyvin poistaa tän Ahti talvelan täältä tuputtamasta persupotaskaansa.

      • Saku Timonen

       Hyvä havainto. Poistin muutaman hänen kommenttinsa ja jos jankutus jatkuu, niin hänen kommentointinsa loppuu kokonaan.

 4. Sauli

  No hupsista heijaa, pääsikö Leenalta primitiivireaktio. Ei kyllä pitäisi tuossa asemassa antaa pelolle ja tunteelle niin paljon valtaa, että ryntää faceen munaaman (taas) itsensä.

  Pikkuisen pelottaa kun lakeja laatii ja toteuttaa ihmiset jotka eivät pysty pitämään sen vertaa tunteitaan kurissa, että malttaisivat hetken hyödyntää kallista koulutustaan ja tarkastaisivat faktat ennen kuin hutkivat.

 5. Angie

  Persut nimenomaan ylpeilee asiantuntemattomuudella. Normaalit ihmiset ottavat asioista selvää. Tosi huono näyttää myös olevan Meren yleisivistys. Olis kannattanut miettii ja selvitellä asioita muutaman minuutin, ennen kuin avautuu facessa ja tekee itsestään pellen. Vaikka ei tietäiskään, mihin toi spreijaus liittyy, niin kuka todella tollaisesta pelästyy? Ei kannattais ajaa itseään näihin irrationaalisiin pelkoihin. Ainoa asia, mistä kannattaa olla peloissaan, on tää persujen ääretön typeryys.

  • Pekka Rantamäki

   Totta. Kuinkahan monta graffittia, jossa mustat uhataan tappaa, löytyy Suomen seinistä, jos oikein aletaan etsimään. Mutta eipä kukaan niitä laskeskele.

  • V. Laulajainen

   Eipä näy muidenkaan puolueiden asiantuntevuus poistaa maastamme esim. työttömyyttä.

   Lisäksi se, mitä vaalipuheissa lupaavat puolueesta kuin puolueessa ei päde hallitukseen päästessä

 6. Minna Ylitalo

  Peruspersut ovat Saudi-Arabian kanssa ällistyttävän monessa asiassa samoilla linjoilla. Molemmat hyväksyvät vai työperäisen maahanmuuton, naisia painostetaan uusavuttomiksi kotirouviksi ja ihmiskaupan uhrit saavat asianmukaisen rangaistuksen.

  • Anni P.

   Lisäksi peruspersut myös mielellään sanelisivat miten naisten kuuluu pukeutua.

 7. Mirjami Virtanen

  Ihmettelen, ettei Suomen Uutiset millään lailla oikaise tuota juttua kertomalla, että graffitti on yksittäinen ja todennäköisesti kuuluu sielläpäin pidettäviin musiikkijuhliin ja on musiikkikappaleen nimi. Tietenkin, jos uutinen on paperilehdessä, se painuu netittömien muualla Suomessa asuvien ihmisten mieleen, kamala, kun uhkailevat tappaa valkoihoiset.

  • Johannes Keränen

   Tietenkään Suomen Uutiset ei oikaise juttua, eiköhän siellä tiedetty juttua kirjoittaessa totuus mutta nähtiin se hyvänä tilaisuutena levittää vihaa ja pelkoa.

   Suomen Uutiset uutisoi alkukeväällä valheita että ovat saaneet varmaa tietoa kuinka turvapaikanhakijat suunnittelevat joukkoraiskauksia Helsingissä. Suomen Uutisten ”faktatiedosta” uutisoivat kaikki Suomen isommat lehdet ja poliisi jalkautui kaduille pitämän silmällä tummaihoisia.

   Todellisuudessahan Suomeen oli tulossa raiskauksia ylistävä ja naisia vihaava yhdysvaltalainen äärioikeistolainen joka tunnetaan nimellä ”Roosh”. Suomen Uutiset ei suostunut kommentoimaan mitään vedoten lähdesuojaan, vaikka oli käynyt selväksi että SU oli levittänyt valheita.

   Mitään erikoistahan siinä ei ole, SU:n päätoimittajana toimii Matias Turkkila joka on ihan julkisesti kertonut olevansa rasisti.

   • Johannes Keränen

    Lisään tähän vielä sen että Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila on Hommaforumin perustaja, Halla-ahon entinen kampanjapäällikkö ja Suomen Sisun entinen varapuheenjohtaja.

   • Mirjami Virtanen

    Itselleni tuli sama talvellinen juttu mieleen, voiko Suomen Uutisten uutisointiin luottaa yhtään, jos se etsii mv-lehdestä juttunsa ja uutisoi jokaisen maahanmuuttokriittisten antaman ”vihjeen.”

 8. Heikki

  Persut ovat ryhtyneet tekemään tikusta asiaa, kun jäljellä on enää muisto jytkystä ja nyt on paniikki päällä.

  Kun hallituksen tekemät ns. vaikeat päätökset tulevat ensi vuoden alusta voimaan ja pakkolakien uhan alla tehty kiky-sopimus alkaa purra, niin persujen ”asialinjalla” oleminen kiihtyy vielä nykyisestäkin.

 9. keke

  Siis onko tämä Slunga-Puotsalo sama poliitikko joka ensin perustelee asioita siten, että ”Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan.” ja jonkun aikaa myöhemmin hehkuttaa sitä miten vain asialinja ratkaisee eikä mikään tunnepohja?

  • Saku Timonen

   Sama on.

  • Rintsu

   Todellinen poliitikko on sellainen jolla on perusteltu mielipide. Perusteiden muuttuessa hän on valmis muuttamaan mielipidettään eikä sitä kutsuta takinkäännöksi. Sellaisiakin on, tai on ainakin ollut, koska muussa tapauksessa maa olisi yhä litteä.

   Populisti taas on aina sitä mieltä mitä olettaa yleisönsä haluavan hänen olevan.
   Hän menee lauman mukana ja olettaa johtavansa laumaa.
   Eilisiä mielipiteitään ei kannata huomioida koska lauma on jo toisella laitumella.

   • Angie

    Toki populistipoliitikko voi myös täysin tietoisesti valehdella tänään tätä ja huomenna toista. Aina sen mukaan, millä valheella luulee saavansa suurimman kannatuksen.

 10. Rintsu

  Eerola tuossa ilmoittaa ”ottavansa kunniaa” tiukentuneesta maahanmuuttopolitiikasta.

  Kummallinen kunnia koska viimeaikaisten uutisten perusteella maahanmuuttopolitiikka ei ole mitenkään tiukentunut. Vaan se on muuttunut samanlaiseksi kuin hallituspolitiikka, eli asioiden puolivillaiseksi valmisteluksi ja lukuisiin ”eiku”- lakiesityksiin.

  Ihmiskaupalta karanneen uhrin käännytys takaisin kaupattavaksi – paljonko kunniaa siinä on jaossa?

  Vaikka olisi prostituoitu, niin prostituutio ei ole rikos. Ihmiskauppa ja paritus ovat.

  Eerolalla on muutenkin termit hakusessa. Ison kirjan mukaan huorin tekee hän joka pettää puolisoaan. Usein näin tehdään ihan ilmaiseksi joten rahanvaihdolla ei ole huoruuden kanssa mitään tekemistä.

  • Maana Backman

   Eerola ei ole parittajaa kummempi, tai no, parittaja yleensä ymmärtää kieltää olevansa parittaja, tämä Eerola haluaa siitä kunnian.

   • Rintsu

    Parittaja- termikin on monasti väärin ymmärretty.
    Jos julkaisen prostituoidun mainoksen hintaan viiskymppiä kuussa ja samaan hintaan julkaisen vaikkapa paikallisen Kookaupan mainoksen, niin minä en ole parittaja vaan mainostaja. Koska en vaadi osuutta tuotosta.

    Eerola taas on omien raiskausfantasioidensa pauloissa.

    KullervoKalervonpoika taas on omissa ajatusmaailmoissaan niin syvällä, että sieltä ei nousta.

    Kullervon tarinasta kiinnostuneet lukekoot tuon.
    http://www.risingshadow.fi/library/book/6464-kullervo

 11. Tanja Takalo

  Ensin menin ihan sanattomaksi ihmiskaupan uhrin huorittelusta. Sitten iski fyysinen pahoinvointi,mistä näitä ylimielisiä pissapäitä oikein riittää?Ja missä hemmetin tynnyrissä ne on oikein kasvaneet kun kaikki oikudenmukaisuus, rehellisyys, kunniantunto ja isänmaallisuus näyttää näiltä tyypeiltä täysin puuttuvan. Suomessa ollaan aina oltu ylpeitä siitä,että olemme heikomman ja sorretun puolella. Kunniantunto on sitä, että uskalletaan puolustaa riiston kohteeksi joutunutta. Rehellisyys, että teemme parhaamme uhrien hyväksi. Isänmaallisuus, että pidämme tämän maan niin hyvänä ja turvallisena paikkana,että ihmiskaupan uhrikin voi tulla tänne turvaan. Kuvottaa nämä Juho Eerolat ja Laura Huhtasaaret jotka ovat lähinnä isänmaalllisen suomalaisen irvikuvia.

  • Rintsu

   Mä olen panssarintorjuntakessu.
   Olen vannonut ja valani pidän.
   Vähäjärkisille älämölöttäjille en tietääkseni ole vannonut mitään?

 12. timo harju

  Vuonna 1967, lähes puoli vuosisataa sitten, Väinö Kirstinä julkaisi kirjan nimeltä Pitkän tähtäyksen LSD-suunnitelma.

  KIrjassa on tällainen runo:

  Tiedättekö että /
  apinalle voi voi laittaa aivoon /
  sellaiset sähköjohdot ,
  että niillä voi ohjata
  apinan mieltä. /

  Kun ärsyttää jotakin aivolohkoa,
  apina raivostuu,
  ja kun ärsyttää toista lohkoa,
  se riemastuu. /

  Apina oppii myös painamaan nappia niin,
  että toinen apina
  lakkaa raivoamasta
  ja on iloinen aina. /

  Apina oppii myös
  että se itse pääsee
  hurmioon
  nappia painamalla. /

  Ja se painaa nappia,
  kunnes se kuolee
  riemunsa kyllyyteen.

  Moraali:
  Paina nappia harkitsevasti,
  ja myös lukijan on viisasta olla nirso.

  Viisas mies se Väinö. Kirjan nimeä myöten kaikki on toteutumassa, eikä tämänlaisista persuista ollut tietoakaan puoli vuosisataa sitten.

 13. Leena Meri

  Saanko kysyä bloggaajalla onko tekijä saatu kiinni vai mihin perustat väitteesi TV sarjasta ja jota tietoa jaat täällä selvitettynä totuutena ? Jaat muuten myös virheellisiä lainauksia täällä. Kommentoija facesivuillani, joka on myös hyvä tuttavani, puhui musiikkitapahtumista ja biisin nimestä, jonka epäili olevan taustalla, varmaa tietoa ei ollut hänelläkään. Lainaa nyt edes oikein. Hän ei puhunut mistään TV sarjasta. Sen olen ottanut muualta. Olisi toivottavaa pysyä faktoissa kun pilkkaa muita. Lopuksi kysyn että jos jossain kaupungin rakennuksen seinällä lukisi tappakaa mustat niin olisiko asia sillä kuitattu että joku muistelee olevan sen nimisen biisin tai TV sarjan tai mitä tahansa? Asiaa ei silloin tarvitse miettiä enemmälti. Niinkö?

  • Saku Timonen

   Bändi, tv-sarja tai todellinen uhkaus, mistäpä näistä tietää. Viimeisen sanan korvaaminen kruunulla pistää epäilemään, että tuskin ainakaan todellinen uhkaus. Samaan aikaan levisi somessa kuva bussikatoksesta, johon oli töhritty hakaristillä koristeltu kehoitus tappaa suvakit. En tiedä lieneekö kesäistä hupsuttelua vai uhkaus, mutta sen tiedän, että molemmissa tapauksissa on kyse vahingonteosta.

  • timo harju

   On sinulta Leena Meri todella jäänyt huomaamatta, että lukemattomilla seinillä on tappokehotuksia. Tappaa ja raiskata pitää muslimeja, ählämeitä, mustia, suvakkeja etc. Osassa kirjoituksia tappaminen eri tavoin, räjäyttämällä, ampumalla, kuristamalla ja jopa hukuttamalla on ilmaistu niin, että se tuo asiaan suorastaan fyysisen tunnun.

   Ne seinät sijaitsevat verkossa ja ovat paljon näkyvämpiä kuin joku rakennuksen seinä. Linkejä seuraamalla voit perehtyä asiaan, joka sinulta selkeästi on jäänyt huomaamatta:

   http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/haulikot-esiin-blogi-koostaa-hatkahdyttavia-esimerkkeja-suomalaisesta-facebook-raivosta/5548694

   http://vihamuki.tumblr.com/

   Juristeja arvostetaan. Jos kuitenkin sivistyksestä puhutaan, yliopiston voi selvästikin käydä läpi ilman että se jättää naarmuakaan.

  • Mirjami Virtanen

   Jos läheisyydessä olisi ollut musiikkijuhlat, joissa ko, kappaletta mustista olisi esitetty ja olisi faniensa suosiossa, miksi ei. Olen käsittänyt tämän Kalasataman olevan siinä musiikkitapahtumien lähellä.

   • Antero Pönni

    Ihmettelen Leena Meren tartumista tuohon tappakaa valkoinen kuningas lauseeseen. Tietääkseni Suomi on edelleen tasavalta, eikä edes ole tarkoitus muuttaa kuningaskunnaksi.
    Tappakaa valkoinen kuningas on taasen biisin nimi. Jonka tuo seinäkirjoitus yhdistää suoraan biisiin, eikä muuhun. Ainoastaan PSn edustajien villi ja vilkas mielikuvitus saa siitä mitä hurjimpia uhkakuvia aikaiseksi.
    Tappakaa mustat ei voi yhdistää mihinkään lauluun, eikä muuhunkaan kulttuuriin. Muuta kun rasistiseen vihapuheeseen ja uhkailuun.
    Joten taas Leena Meri menee riman ali, niin että heilahtaa!

 14. Leena Meri

  No. Hyvä että myönnät että sinullakaan ei ole varmaa tietoa asiasta vaikka niin annat ymmärtää. Näitä ihmisiä herjaavia tekstejä esiintyy ja ne ovat kaikki tuomittavia. Ensi kerralla kun pilkkaat muita niin toivon että siteeraat tekstejä edes oikein. Ymmärrän että haluat lukijoita ja julkisuutta mutta jos itse vetelet omiasi niin menee uskottavuus pilkaltakin.

  • Mirjami Virtanen

   Esimerkiksi avoimella sivulla Kännissä ja läpällä on nähtävissä tosi rajuja pysäkkikirjoituksia, tekeekö Suomen uutiset niistä jutun? Eikö, kansanedustaja Meri, nuo Timosen lainaukset ole suoraan teksteistä otettuja valokuvia? Kansanedustaja on tietysti lähinnä omien äänestäjienne ”palkkaama”, mutta nostaako yleensä puolueenkannatusta kovin vihamielinen ja nenäkäs vastailu muille kansalaisille, jota näkyy kansanedustajien fb-sivuilla ja blogien kommentointi-osioissa olevan?

  • Johannes Keränen

   Jotenkin huvittava kommentti kansanedustajalta joka kauhistelee kuinka kantasuomalaisia saa uhkailla ja veti vielä turvapaikanhakijat mukaan. Ja ”punaviherkupla” tekstisi mukaan hyväksyy tappouhkaukset eikä myöskään tuota verorahoja.

   Aika rankkaa tekstiä kansanedustajalta, ja vieläpä sellaista mikä voidaan helposti tulkita vihan lietsomiseksi. Ja kun asiasta mainitaan, leikit uhria.

  • keke

   ”Näitä ihmisiä herjaavia tekstejä esiintyy ja ne ovat kaikki tuomittavia.”

   Oletan nyt kansanedustaja Leena Mereltä ulostuloa asian suhteen. Voi vaikka aloittaa sieltä omasta puolueestaan ja sen de facto keskustelufoorumin homma-foorumin kirjoitusten selkeää tuomitsemista vai onko asianlaita niin että tuulet heiluttelevat huulia ja rahkeet riittävät vain johonkin seinätöherrykseen ihan oikeiden vihahuutelijoiden tuomitsemisen sijaan?

   • Antero Pönni

    Hyvä Keke! Osuit aivan naulan kantaan!
    Vai onko kaikkien PSn kansanedustajien mielestä nämä vihapuheet ja uhkailut eri foorumeilla pelkkää hupsuttelua Soinin sanoin?
    Entä jos asia kääntyisikin päinvastoin? ”Suvakit” pitää tappaa, kääntyy Perussuomalaiset pitää tappaa, joku kirjoittaisi vihasivustoille?
    Mikä olisi silloin vastaanotto? Huudetaan varmasti poliisia apuun heti. Poliisi vaan ei ota mitään kantaa siihen, kun ei edes ota kantaa vastaavasta kirjoitelusta ”suvakkien” kohdistuvaa vihakirjoitusta vastaan.

 15. Veli-Pekka Saarinen

  Jonkin verran hymyilyttää Leena Meren ulostulo uskottavuudesta. Ymmärrän, että Leena Meri haluaa äänestäjiä ja julkisuutta, mutta heikolla kirjoitustaidolla raapustetuista surkeista yrityksistä siirtää huomio pois omasta ja oman puolueen kansanedustuslaitokselle sopimattomasta vihanlietsonnasta menee kyllä uskottavuus propagandaltakin paitsi ehkä niiden 6 prosentin mielissä, jotka eivät edelleenkään ole pienillä nestemäisillä aivoillaan ymmärtäneet, että heitä kusetetaan ja käytetään hyväkseen.

 16. Pasi Riihelä

  Asiapuolueen kansanedustajalta taisi jäädä uhriutuessaan huomioimatta koko tämän blogikirjoituksen ensimmäinen rivi ja varsinainen aihe eli saman puolueen puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon kommentti: ”Asiakeskeisyys erottaa meidät tunnepohjaisesta politikoinnista.”

 17. Juha Kajander

  Kantasuomalaiset ovat epäilemättä uhanalainen kansanosa. Itse asiassa olen luullut, että heitä ei enää ole ollut pitkiin aikoihin. Fennougristiystäväni totesi, että jos on, niin he ovat todennäköisesti kielentutkijoita, jotka ovat vaivautuneet opettelemaan varhais- tai myöhäiskantasuomea. Humanistiset tieteet ovat nykyisen hallituksen aikana selkeästi uhanalaisia, ja määrärahojen loppumisen uhka kohdistuu myös tutkijoihin.

 18. Turvapaikkaa ei myönnetä sillä perusteella että on huora – Lotta Aarikka

  […] jonka olen postittanut pääministeri Juha Sipilälle 16.8.2016. Blogiini poimittu otsikko on mukaelma kansanedustaja Juho Eerolan (ps) FB-kommentista käsittelemääni Long Playn artikkeliin ja nigerialaisnaisten – ihmisten – […]

 19. Puhdista kansasi veriset kädet, herra pääministeri!

  […] myös saaneet lukea, kuinka Perussuomalaisten kansanedustaja nimittelee ihmiskaupan uhreja huoriksi, joita meidän ei tarvitse auttaa. On vaikea ymmärtää, että kansanedustaja voi tuoda omat […]

Kommentoi »

Comments are closed