Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Palautetta ja ”palautetta”

Kun tänä aamuna julkaisin päivitetyn jutun kolmesta netissä jatkuvasti kiertävästä maahanmuuttajiin liittyvästä myytistä, niin heti toisessa kommentissa minua pyydettiin selittämään kansantajuisesti Turkin perustuslakituomioistuimen päätös, joka maailmalla leviävien uutisten mukaan sallii aikuisten seksisuhteen lapsen kanssa.

Kommentti ei mitenkään liittynyt jutun aiheeseen, mutta sai minut kiinnostumaan asiasta. Tällainen järkyttävältä tuntuva uutinen tosiaankin on levinnyt kautta maailman. En minäkään ole Turkin oikeusjärjestelmän asiantuntija enkä tunne mitään tarvetta selittää muutenkaan parhain päin Turkin nykyistä menoa, mutta pitäisi kai sentään merkittävien uutisten olla totta.

Turkin perustuslakituomioistuimen tiedotteen mukaan Turkki ei ole sallimassa seksiä alaikäisten kanssa, vaan entinen laki mitätöidään sen ongelmien takia ja parlamentti velvoitetaan säätämään uusi laki kuuden kuukauden sisällä. Sinä aikana nykyinen laki suojaikärajoineen on voimassa. Kansainvälinen lehdistö on ymmärtänyt asian niin, että kriminalisointi kokonaisuudessaan lopullisesti kumotaan. Perustuslakituomioistuimen tiedotteen mukaan tästä ei ole kuitenkaan kyse.

Tämä palaute oli aiheeseen liittymättömyydestään huolimatta positiivinen, sillä se pani miettimään, että mitähän tuonkin uutisen takana oikein on. Näyttää vähän siltä, että kukaan toimittaja ei missään vaiheessa ole saanut päähänsä tutkia uutisen todenperäisyyttä ja taustoja.

Toisenlaista palautetta antoi sitten Tiina Wiik, joka Tuonen Joutsenena taistelee blogissaan ja videoilla verenhimoista islamia vastaan silloin, kun ei haastattele noin sadan sanan sanavarastolla ja monipuolisella ähkimisellä varustettua Ilja Janitskinia. Wiik tarttui eiliseen juttuuni, jossa käsittelin sisäministeriön selvitystä ekstremistisistä väkivaltarikoksista vuonna 2015.

Eilen julkaisemallaan videolla Wiik leimaa koko raportin valehteluksi ja minut valtakunnanvalehtelijaksi. Raportissa todettiin taulukon avulla uskonnollisten ääriryhmien väkivaltarikoksiksi nolla. Tätä Wiik ei voinut hyväksyä, sillä raporttiin oli kirjoitettu myös näin:

Vuonna 2015 Keskusrikospoliisi ja paikallispoliisi käynnistivät kymmenkunta väkivaltaiseen jihadismiin liittyvää, terrorismirikoksina ja niitä sivuavia rikoksia koskevaa esitutkintaa. Rikosnimikkeinä jutuissa ovat terroristisessa tarkoituksessa tehty murha, värväys terrorismirikoksen tekemistä varten ja terroristisessa tarkoituksessa tehty laiton uhkaus. Näiden lisäksi muut terrorismia sivuavat tapaukset liittyivät laittomiin uhkauksiin, pahoinpitelyihin, törkeisiin vapaudenriistoihin, lapsikaappauksiin sekä väärennös- ja ampuma-aserikoksiin. Terrorismiin liittyvien rikosepäilyjen lisääntyminen on seurausta pääosin Syyriaan suuntautuvasta vierastaistelijailmiöstä. Syksyllä 2015 käynnistyi ensimmäinen rikostutkinta, jossa epäillyt ovat syksyllä 2015 maahan saapuneita turvapaikanhakijoita ja epäilty rikos on tapahtunut ulkomailla.

Koska raporttiin on kirjoitettu näin, mutta taulukkoon ei ole merkitty yhtään rikosta, niin Wiik leimaa koko raportin valehteluksi.

Wiik ei ole ymmärtänyt, että Suomessa ei ihan oikeasti tapahtunut yhtään uskonnollisen ääriryhmän väkivaltarikosta vuonna 2015. Tutkinnan alla olevat tapaukset ovat joko tapahtuneet ulkomailla ennen epäillyn tuloa Suomeen tai sitten tutkittavana on laajempi kokonaisuus, jossa vasta selvitetään onko rikoksia tapahtunut. Tällaisia poliisissa vireillä olevia laajoja selvityksiä ei raportoida, tilastoida eikä kerrota yksityiskohtaisesti kaikille tiinoille julkisuudessa reposteltaviksi.

En linkitä Wiikin videota, mutta kerron siitä lyhyesti. Hän aloittaa esityksensä Koraanin pahuudella, siirtyy sujuvasti sharia-lakiin ja leimaa sen hyväksyjiksi, kannattajiksi tai jopa täytäntöönpanijoiksi kaikki maailman muslimit. Ihan samalla perusteella minä voisin lukea Vanhan Testamentin määräämiä kuolemantuomioita ja leimata itseni lisäksi kaikki muutkin kristityt verenhimoisiksi pedoiksi.

Wiikin saarna huipentuu horrossaarnaajan lailla silmiä pyöritellen raportin leimaamiseen valehteluksi ja minun päätymiseeni valtakunnanvalehtelijaksi. Seurakunta on palautteesta päätellen samanlaisessa hurmostilassa.

tw

tiina w 17.8.16

Bloggaajien keskinäinen kinastelu ei kiinnosta erityisen paljon yleisöä, mutta jostain syystä taidan olla Wiikille melkoinen piikki lihassa. Annan hänelle sellaisen ystävällisen setämiehen neuvon, että ollakseen uskottava kannattaa pitäytyä faktoihin eikä antaa ministeriön raportille sellaista sisältöä, jota siellä ei ole tai väittää sieltä puuttuvan jotain sellaista, jota siellä on. Ei myöskään ole kovin viisasta rynnätä toisen blogiin solvaamaan kirjoittajaa valehtelijaksi.

Siinä käy helposti niin, että siirryn Imagen bloggaajakollega Vesa Linja-ahon linjalle.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Tiina Wiik voi kirjoittaa palautteen omaan blogiinsa tai tehdä vaikka videon.

Kommentit (34)

 1. T.K. Lehtinen

  Ihailtavaa, että jaksat selittää suomeksi asioita, jotka pienellä pohdinnalla voisi aueta itse kullekin, jos ei lähtisi tunneryöppyilemään ja itkupotkuraivoilemaan. Tällä hetkellä minut saa raivon partaalle Turussa tapahtunut pahoinpitely, jossa facebook on ratkaissut jo tekijän. Poliisin tutkintaahan jokainen elämänkoululainen on, laintulkinnan ohella, opiskellut ja tehnyt. Fingerporissa on hyvä strippi, jossa poliisi pyytää vihjettä lapsen olinpaikasta ja Heimo soittaa vihjeen:”Ammeessa”. Ja toden totta, poliisin julkaisemassa kuvassa lapsi oli ammeessa!!
  Nämä tulkinnat tilastoista ja olemassa olevasta tilanteesta alkavat muistuttamaan absurdia sarjakuvaa. Tämä ei vaan naurata tai ilahduta minua, joten taidan vetäytyä Fingerporiin.

 2. A.J. Numminen

  BBC:n mukaan – jonka journalistinen taso on yleensä sangen korkea – Turkin perustuslakituomioistuimen päätöksen taustalla on erään sisäoppilaitoksen (käännös on ehkä ontuva, BBC puhuu ”guesthouseista”) opettajaa vastaan nostettu syyte kymmenen alaikäisen lapsen hyväksikäytöstä Karamanin kaupungissa Anatoliassa. Näitä sisäoppilaitoksia pyörittää – ilman lainmukaista toimilupaa, sivumennen sanoen – kaksi islamilaista organisaatiota, joista toisella, Ensar-säätiöllä sanotaan olevan erittäin läheinen suhde Turkin nykyhallitukseen.

  Perustuslakituomioistuimen päätöksen keskeinen sisältö oli, että alle 15-vuotiaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei pitäisi langettaa tuomiota kategorisesti, vaan jokainen yksittäinen tapaus on arvioitava erikseen koska jo 12-vuotias voi olla seksuaalisesti niin aktiivinen, ettei suojaikärajan tarvitse aina koskea tätä – että tämä on lain edessä aikuinen. Perustuslakituomioistuin tarttui toimeen sen jälkeen kun parlamentti oli hylännyt lakiesityksen lasten seksuaalisen hyväksikäytön ehkäisemiseksi, ilmeisenä aikomuksenaan legitimoida parlamentin enemmistön toiminta. Kuvaavaa on, että perheasiain ministeri Sema Ramazangolu sanoi lausunnossaan ettei yksittäistä tapausta saa käyttää Ensar-säätiön mustamaalaamiseen, koska ”Ensar tukee hallitusta sen pyrkimyksessä kasvattaa ’hurskas sukupolvi’ […]”

  Länsimainen paralleeli tälle voisi olla ajatus, että lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on tuomittavaa ja rangaistavaa, paitsi jos siihen syyllistyy esim. katolinen pappi, koska katolisen kirkon rooli yhteiskunnan arvopohjan ylläpitäjänä on niin merkittävä ettei yhden (tai sadan, tai tuhannen jne.) papin toiminta saa vaarantaa koko kirkon mainetta.

  • Saku Timonen

   Kiitos. Tämä oli erittäin valaiseva kommentti.

   • Leena Salmela

    Ei tolokun häivää täsä elämäsä, että sisäministeriökin harrastaa työntekua vain saahakseen Sakulle lokiaihetta – siis sisäministeriö levittää valheita ja Saku senku jatkaa levittämistä: häpeäisit Saku! (anteeksi tämmöinen tuttavallisuus).
    Ja minä ko oonnii tyhymä blondimummo, että meinaan ihan väkisten uskua sisäministeriötä ja Sakua ja nii morraaliton, että levittelen vielä etteenpäinki – tiiä vaikka sattus joku yhtä tyhymä uskommaa meitä… Oispaha saatu oikein hallituksen taholta asti ees pikkusta kiusaa aikaseksi…

    • Leena Salmela

     Vielä jatkan sevverran, että minuha ei tartte hävetä, koska mitä isot eellä sitä pienet peräsä…

  • Taha Islam

   Tarkoitat varmaan, että alle 15-vuotiaan kanssa harrastettu ei ole automaattisesti lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, vaan tapaukset pohditaan yksilöllisesti? Niinhän se tehdään Suomessakin. Suojaikärajat on, mutta ne eivät ole sitovia.

   Analogia kirkkoon ei toimi, koska Islamissa oppineilla ei ole päätösvaltaa toisten asioihin. He toimivat pelkästään arvovaltansa nojalla.

   En ole ihan varma Turkin tilanteesta, mutta sharian ero Suomen käytäntöön on se, että sharian mukaan ennen seksiä pitää mennä naimisiin, eli liitto pitää julkistaa ja sen säännöt sopia ja siihen taas tarvitaan ensikertaa avioitujalta vanhempien tai holhoojan suostumus. Moni suomalaisvanhempi toivoo tiettävästi samaa 🙂

 3. Angie

  En ymmärrä näiden islamofoobikkojen logiikkaa. Eikö se ole hyvä asia, että Suomessa ei tapahtunut yhtään uskonnollisen ääriryhmän väkivaltarikosta vuonna 2015? Ihan kun he vihassaan ja vainoharhassaan nimenomaan TOIVOVAT niitä Suomeen.

  • Mika Suominen

   Voisiko olla että koska juuri ’he’ ovat ennustaneet sen kuinka koko maa poltetaan, ja kaikki vastaantulijat raiskataan, niin väärässä oleminen aiheuttaa suurempaa kärsimystä kuin se että ’ne’ olisivatkin alkaneet jo rajalla sen systemaattisen tuhon?

 4. Mies Heijala

  Tämä uutinenhan alunperin julkaistiin Nykysuomi Media -nimisessä julkaisussa, joka on no… tiedät kyllä minkä vastaavan äärioikeistosivuston kopio tahi alainen, jonka julkaisutiedoissa ei ole mitään eikä ketään. Siitä voikin sitten päätellä, kuinka vakavasti uutinen otetaan tietyissä piireissä ja kuinka vakavasti ei valtaosin.

 5. mika satta

  VT:n lait ja saannokset eivat koske kristittyja, jotka ovat ns. uuden liiton alaisia, ts. usko riittaa.
  Pew-research(2014), 70% muslimeista kannattaa shariaa maan laiksi, siis aika moni, monikohan kristitty kannattaa VT:n lakikokoelmaa maan laiksi.
  Ovatkohan yaziditkin islamofoobikkoja?

  • Angie

   No voi hyvät hyssykät sentään. Suomeen tai EU:hun tai ylipäänsä Eurooppaan ei ole tulossa sharialakia. Jos joku sellaista pelkää, niin ystävän neuvona sanon, että kannattaa ottaa yhteyttä oman kunnan mielenterveystoimistoon. Sieltä saa apua omiin pelkotiloihin ja alkaa elämä tuntua kivammalta ilman järjettömiä pelkoja.

   • mika satta

    No, Britanniassa toimii 85 sharia-tuomioistuinta http://www.dailymail.co.uk/news/article-3358625/Inside-Britain-s-Sharia-courts-EIGHTY-FIVE-Islamic-courts-dispensing-justice-UK-special-investigation-really-goes-doors-shock-core.html
    Ad hominem argumentointi on mautonta ja ei oikein istu tahan blogiin, mutta kukin tyylillaan, tai tyylittomyydellaan.

    • Saku Timonen

     Britannian shariatuomioistuimet käsittelevät vain perheoikeudellisia asioita ja vain siltä osin, kun sharia ei ole ristiriidassa Brittannian lainsäädännön kanssa. Tämän pitäisi olla yleisesti tiedossa, mutta ei näköjään ole.

    • Angie

     Jos kommenttini eivät sovi tähän blogiin, niin blogisti varmaankin poistaa ne täältä tyylittöminä. Luotan blogistin moderointiin täysin. Enkä edelleenkään pelkää, että Suomeen tulee sharialaki.

     • mika satta

      Pointti ei ole siina, mita kukakin pelkaa tai ei pelkaa, vaan siina, etta jos isolla osalla tulijoista mielenmaisema on taysin tormayskurssilla lansimaisten arvojen kanssa, niin eteen voi tulla ongelmia, joihin ei loydy ratkaisuja.
      Ja mita Suomen sharia-tilanteeseen tulee, niin eikohan moskeijan mukana tule jonkinmoinen shariallinen ”perheneuvola”, kuten muuallakin.

      • Angie

       Entä sitten? Suomessa on uskonnonvapaus. Ihminen saa ja voi kuulua johonkin uskontoon tai olla kuulumatta. Jos joku on muslimi, niin hän on muslimi. Se ei mitenkään vaikuta ei-muslimien elämään. Aivan samoin kuin se, että joku on lestadiolainen, niin se ei mitenkään vaikuta ei-lestadiolaisten elämään. Miksi pitää demonisoida ja uhkailla sharialailla? Kuinka todellinen uhka se muka on?

      • Riitta Häkkinen

       Mika Satta…”jos isolla osalla tulijoista mielenmaisema on taysin tormayskurssilla lansimaisten arvojen kanssa, eteen voi tulla ongelmia, joihin ei loydy ratkaisuja”.

       Suomessa on kuitenkin lait ja oikeusjärjestelmä.
       Ne koskevat kaikkia riippumatta siitä, minkä sisäisen syyn (uskonnollisen tai rasistisen) motivoimana mahdollinen rikos on tehty.

  • Saku Timonen

   Saahan sitä kannattaa shariaa maan laiksi, mutta Suomessa noudatetaan vain säädettyä lakia.

   • Rintsu

    Kuinkahan monta ”tuomioistuinta” tai kurinpitolautakuntaa Suomessa on jo nyt, esim. herätysliikkeiden sisällä?
    Veikkaan, että monta.

 6. Rintsu

  Raivotauti mainittu. Vaikka sitä ihmisillä kutsutaan vesikauhuksi niin se ei ole fobia vaan virustauti.
  Pelot ja fobiat taas ovat ihmisen omassa päässä, eikä niissä tarvitse olla järkeä. Tosia ne silti ovat.
  Lentopelkoinen oikeasti pelkää lentämistä, joku pelkää hämähäkkejä jne mutta fobiat yleensä eivät aiheuta pakonomaista tarvetta levittää sitä omaa fobiaa raivotaudin tapaan.
  Niinpä lentopelkoinen ei vietä päiviään television ääressä katsellen non- stoppina uusintoja sarjasta ”lentoturmatutkinta” eikä kommentoi jokaista jaksoa netissä.

  Islamofobia on fobia siinä missä muutkin fobiat, mutta mistä siihen tulevat nuo raivotautimaiset piirteet?

 7. Petri Sakkinen

  Suuressa osassa Etelä-Amerikkaa suojaikä on 14 tai 15 vuotta. Onko katolisten maahanmuutto syytä kieltää?

  • Mirjami Virtanen

   Vuosi sitten heinäkuussa päivätyssä uutisessa, paitsi Espanjasta, mainitaan Viro. Ja kuitenkin on virolaiset islamkriitikoiden kovassa suosiossa. ”Virossa saa mennä naimisiin 15-vuotiaana oikeuden suostumuksella. Saksassa, Britanniassa ja Italiassa täytyy olla 16-vuotias. Ranskassa, Belgiassa ja Ruotsissa vaaditaan 18-vuoden ikää. ”

   Koko juttu http://www.hs.fi/ulkomaat/a1437622098843

 8. Eeva Vainio

  Voi kammotus…jälleen projektio-niminen defenssi, jälleen Paha Äitipuoli lakeijoineen, kädessään rikkinäinen peili, jossa sädehtii kuviteltu hahmo. Sokeina itselleen näkevät vihansa, pelkonsa ja torjuntansa heijastettuina ulkopuolelleen, muihin, toisiin.
  *Valehtelu *harhaanjohtaminen *vääristely *vihapuhe *paskaa *agitaattori *raivotautinen *piski ???
  Kyllä, kyllä, jep jep! Mutta kuka ja missä?

  Kiitos ja voimia, Saku!

 9. Mikko Viitamaa

  Minua ihmetyttää nämä nykyiset rasistit. Rasismihan itsessään ei ole mikään uusi ilmiö, mutta uutena ilmiönä minua huolestuttaa tämä halu ja valmius lynkata myös kanssasuomalaisia. En ymmärrä sitä miten toisaalta kehutaan omaa isänmaallisuutta, mutta toisaalta ollaan valmiita suunnilleen tappamaan tai vähintääkin haukkumaan maanrakoon toinen kantasuomalainen vain siksi että tämä on asioista eri mieltä. Kuulostaa jotenkin hirveästi Hirlerin logiikalta haluta eroon jokaisesta joka ei ole samaa mieltä itsensä kanssa. Mistä tällainen pelko ja viha kumpuaa?

  Ärsyttää myöskin käytöstapojen puute. 50 vuotta sitten kenellekkään ei olisi tullut edes mieleen sanoa päin näköä asioita, joita nykyään sanotaan internetissä päivittäin. Osa näistä ihmisistä ei edes oikeasti ymmärrä mitä sananvapauteen liittyvää vastuu sanoistaan tarkoittaa. Paras esimerkki edelläolevasta on mielestäni tämä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016050321511441_uu.shtml

  Tuossa ei ole erotetun henkilön haastattelua enkä sitä tähän hätään löytänyt, mutta muistaakseni kyseinen henkilö oli erittäin ihmeissään saamistaan potkuista. Tällaiset ihmiset eivät näe rasistisissa kirjoituksissaan tai muiden ihmisten haukkimisessa mitään outoa koska ”kaikkihan niin tekevät”.

  Mistä johtuu että ihmiset luulevat saavansa sanoa mitä tahansa omalla nimellä ja naamallaan ilman seuraamuksia vain siksi että kommunikointi tapahtuu internetissä?

  Sakulle pisteet, puolisenvuotta olen blogiasi lueskellut ja teet hyvää duunia.

  • Mirjami Virtanen

   Hän radikalisoituu edelleen, näyttää olevan ahkerasti mielenosoituksissa, viikonloppuna Roihuvuoren moskeijan edessä. Tekstit ovat rajuja edelleen, joku on näköjään perustanut fb-ryhmän Luetaan marttaa. Suljettu ryhmä, en ole liittynyt. On todella vaikea ymmärtää, miten jonkun kehittyminen tuohon suuntaan kulkeutuu. Yksityiselämä on tietysti jokaisella oma, mutta monen alaikäisen lapsen äiti? MIten työelämään sijoittuminen onnistuu vai onko ammattitaitoiselle ihmiselle työpaikka löytynyt?

  • Veli-Pekka Saarinen

   Toisaalta kuinka moni olisi kuullutkaan jostain Iin Tiina Wiikistä, Martta Pettmannista, Suski Kaukiaisesta, Mika Satoista jne. ilman sosiaalista mediaa? Kyllä näitä vajavaisen ajattelukyvyn omaavia elämäm koululaisia on aina ollut, mutta nyt heille on luotu areena, jossa he pääsevät ääneen yllyttämään toisiaan yhä kiihtyvään irrationaalisille peloille perustuvaan impotenttiin raivoon. Viha perustuu lähes aina pelkoon ja nämä raasut pelkäävät kaikkea, ei kaikkein vähiten elämää, joten he haluavat viedä sen myös muilta pois. Hienoja aikoja…

   • Angie

    Olet aivan oikeassa Veli-Pekka. Islamofobia on yksi rasismi muoto, jolla tarkoitetaan islaminuskoisiin kohdistuvaa vihamielisyyttä, ennakkoluuloisuutta ja syrjintää. Ksenofobia taas on äärimmäistä pelkoa ja vastenmielisyyttä ulkomaalaisuutta kohtaan. Ksenofoobikko kokee muukalaisuuden itselleen uhkana. Pelkoreaktio johtaa joskus väkivaltaan tai sanalliseen hyökkäykseen esim. turvapaikanhakijoita vastaan.

    Eri puolilla maailmaa tehtyjen lukuisten psykologisten tutkimusten mukaan ihmisen vihan tunteita ei hälvennä vihan lietsominen. Se pahentaa ja syventää vihaa ja aggressiota. Jokainen, joka kuuluu netissä islamo- ja ksenofobisiin ryhmiin, kuten rajat kiinni-porukka, pahentaa omaa psyykkistä tilaansa. Aivan varmaa on myös se, että vihan ja aggression kanssa eläminen on äärimmäisen tuhoavaa yksilön elämässä. Monilla näyttää vihasta ja aggressiosta tulleen elämän pääsisältö ja se syrjäyttää näitä ihmisiä yhteiskunnan marginaaliin radikalisoitumaan rasistisiin porukoihin. Omaan vihaan ja aggressioon ihmisten kannattaa hakea ammattilaisten apua, jotta voi parantaa omaa elämänlaatuaan.

    Tietyt poliittiset piirit ovat myöskin vuosia tietoisesti ylläpitäneet tätä ihmisten irrationaalista vihaa ja aggressiota omien valtapyrkimystensä vuoksi. Kuten vaikkapa norjalainen Breivik, joka pyöri samalla Gates of Vienna –foorumilla, josta myös Jussi Hallla-aho aikanaan kopioi islamvihan omaan blogiinsa.

    Tyypillinen islamofobinen argumentti ja vainoharhan ilmentymä on pelottelu sillä, että Suomeen tulee nyt sharialaki voimaan kun tänne tulee turvapaikanhakijoita. Tällainen väite ei ole mitään asiallista uskontokritiikkiä, vaan ilmentää väitteen esittäjän todellisuudentajun selvää heikkenemistä.

    • Sauli

     Täytyy tässä nyt tunnustaa, että itsellänikin ”pää” synnyttää joskus ajatuksia ja tunteita jotka jälkikäteen tulkitsen rasistisiksi. Siis sellaista epämääräistä vihaa (jälleen tulkinta) joka ei välttämättä perustu tosiasioihin. Voinko tunteilleni mitään?

     Fobiaan on kyllä olemassa jokin peruste. Käärmeen pelkääminen on varmasti järkevää, mutta perustanko käärmevastaisen vihasivuston, tuskin, mutta joku saattaa sen hyvinkin tehdä. Samalla logiikalla joku perustaa islamofobisen vertaistukisivuston. Yhteistä molemmille on, etteivät ne paranna ketään, vaan ylläpitää tunnetta, pelkoa ja lopulta vihaa.

     Hoitokeino yleisimpiin fobioihin on siedätys. Ensin katsellaan kuvia käärmeestä ja lopuksi kohdataan pelon aiheuttaja. Vihasivustot eivät koskaan kohtaa ketään, ne kieltäytyvät ottamasta käärmettä käteen, kohdatakseen oman pelkonsa. Sillä siitähän tässä lopulta on kysymys, itsensä kohtaamisesta.

     • Angie

      Ihan mahtava kommentti Sauli, niin pelastit tällä mun päiväni. Kiitos!

 10. Markku Martiskainen

  Sakulla se leikkaa,lue Saku päevässä niin pysyy ajantasalla eikä aevot breikkaa!

  • Angie

   Ihan mahtava riimi Markku! ”… lue Saku päevässä, kaksi parhaassa…”

 11. Tommy Björklund

  Tässä taannoin kävin FB:ssa keskustelua, jossa vastapuoli kiven kovaan väitti, että kaikki muslimit kannattavat homoille kuolemantuomiota, perustuen sharia-lakiin. Pyysin tietysti jotain lähdeviitettä, mitä en väitteen alkuperäiseltä esittäjältä yllättäen koskaan saanut. Mutta väitteen esittäjälle apuun tuli islam-”asiantuntija” Tiina Wiik, joka linkkasi Pew Research Centerin kaksi tutkimusta muslimeista, joiden piti tukea ko. väitettä. En tiedä luulitko Tiina että en osaa englantia, tai että en jaksa tutkimuksia käydä lävitse, mutta joka tapauksessa ko. tutkimuksissa kävi ainoastaa ilmi että Amerikassa asuvista muslimeista 61 %, eli koko maailman muslimeista 1,2‰, suhtautui homoseksuaalisuuteen kielteisesti. Lähi-Idän muslimeista 91% piti sitä ”moraalittomana”, kuolemantuomiosta homoille kummassakaan tutkimuksessa ei puhuttu mitään.

  Nämä tutkimukset neiti Wiik kuitenkin linkkasi ”todisteeksi” siitä, että muslimit haluavat tappaa kaikki homot. Neiti Wiik, kuten hengenheimolaisensakin, suhtautuu näissä asioissa totuuteen melko luovasti. Neiti Wiik kun kirjoittaa keskiverto elämänkoululaista sujuvammin, niin hänen jorinoitaan pidetään noissa piireissä ehdottomana totuutena. No, sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on kuningas, tässä tapauksessa kuningatar.

  • Pekka Rantamäki

   Eiköhän kristityistä heteroistakin ”suurin osa” suhtaudu homoseksuaalisuuteen kielteisesti. Kannattaisi Wiikinkin vähän tarkastella faktojaan.

 12. Viikon valinnat #7: Näkökulmia lehdistön kriisiin – Somessa

  […] Turkin lakimuutoksiin ja niistä eritoten seksin alaikärajoihin liittyvää kohua. Bloggari Saku Timonen otti asian puheeksi saatuaan aiheesta palautetta bloginsa kriitikoilta ja kävikin ilmi, että esimerkiksi Naisasialiitto Unioni oli noussut […]

Kommentoi »

Comments are closed