Kuka, ken, mikä, kumpi…

Äärikansallismielisten rasistien vallankumous tuntuu kompastelevan sisäisiin ristiriitoihin ja keskinäiseen selkäänpuukottamiseen. Ainakin Rajat Kiinni- ja Suomi Ensin -liikkeiden kannattajien on ollut vaikea tietää missä mennään ja suurelle yleisölle molemmat näyttäytyvät samanlaisina mölyäjinä.

Rajat Kiinni-liike perustettiin viime syksynä ja se hajosi jo alkuvaiheessa kahteen osaan. Toista johti Marco de Wit ja toista Susanna Kaukinen yhdessä Pekka Kemppaisen kanssa. Viime talvena Kaukinen ja Kemppainen olivat jopa Aamu-tv:ssä esittelemässä liikettään. Joskus keväällä de Wit perusti Suomi Ensin-liikkeen ja juuri se porukka järjesti Helsingin Itäkeskuksessa kaksi mielenosoitusta. Heillä on tarkoitus myös järjestäytyä puolueeksi.

Rajat Kiinni-liike järjesti viime syksynä bussimatkoja Tornioon osoittamaan mieltä maahan tulevia turvapaikanhakijoita vastaan. Nykyisin liike toimii enimmäkseen Facebookissa, jossa sen somesoturit pyörittävät päivästä toiseen muukalaisiin ja suvakkeihin kohdistuvia väkivaltafantasioita. Erityisen paljon siellä tuntuu olevan nuoria naisia, joita turvapaikanhakijat tuijottavat hävyttömästi joka nurkalla. Iso osa jutuista vaikuttaa maallikonkin silmin katsottuna vainoharhaisilta, mutta se ei tunnu jäseniä häiritsevän.

Nyt Rajat Kiinni-liike aikoo kuitenkin päästä osille Suomi Ensin-liikkeen saamasta kyseenalaisesta julkisuudesta ja järjestää bussimatkan Itäkeskuksessa 10.9. pitämäänsä mielenosoitukseen. Matkaa markkinoi myös viime syksynä Tornioon kuljeutuksia järjestänyt Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustajan avustaja Terhi Kiemunki.

rk terhi

 

rk

Googlettakaapa huviksenne kuvahaulla Fortress Europe, niin saatte vähän vihiä millaisista ajatuksista siinä on kysymys. Ihan oikein, hakaristiä pukkaa.

Terhi Kiemunki tuntuu olevan koskematon. Hän on solvannut virpovia maahanmuuttajalapsia, ylistänyt julkisesti Soldiers of Odinia, haukkunut yksittäistä kansalaista piripääksi ja paskasakiksi sekä onnistut jopa tekemään rikosilmoituksen itsestään. Hänen tekemisistään löytyy lisää tietoa täältä.

Puolueeseenhan mahtuu rosoa ja kesäistä hupsuttelua, joten se siitä. Näistä keskinäisisitä riidoistahan minun piti puhua.

Rajat Kiinni- ja Suomi Ensin -porukat eivät siis mahdu samoihin mielenosoituksiin tai jos mahtuvatkin, niin mikrofonia ei anneta väärän järjestön edustajalle. Tähän asti netin roskajulkaisu MV on tukenut tasapuolisesti molempia, mutta nyt on tullut ryppy rakkauteen. MV on pistänyt välit poikka Rajat Kiinni-liikkeen kanssa ja tukee avoimesti Marco de Witin Suomi Ensin-liikettä.

rk mv

mv suski

Puhdistus on siis meneillään ja tästä närkästyneenä Susanna Kaukinen, tällä kertaa Sanna Kaukiaisen nimellä,  päätti taas kerran lopettaa kansanjohtajana toimimisen. Alkukesällä hän ilmoitti pitävänsä lomaa taisteluista, mutta nyt hän lopettaa sotimisen kokonaan.

suskin ero

kitin

Kansanjohtajana toimiminen on vaikeaa ja erityisen vaikeaa se on silloin, kun kansa ei halua seurata johtajaansa. Saa nähdä miten täyteen Kiemungin bussi tulee nyt, kun yksi johtaja on poistunut areenalta.

Mitä me tästä opimme? Ainakin sen, että nämä porukat eivät koskaan tule pääsemään mihinkään tavoitteeseensa. Nämä ”kansanliikkeet” ovat vain muutaman suurudenhulluuteen sairastuneen ihmisen haavekuvia, jotka eivät koskaan toteudu. Sääliksi käy niitä, jotka ovat jo vuoden verran käyttäneet kaiken aikansa nettisotaan muukalaisia ja suvakkeja vastaan ja siinä sivussa menettäneet työnsä ja osa mitä ilmeisimmin myös mielenterveytensä.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (48)
 1. Hyvä kirjoitus. Poimin tästä yhden asian :”Äärikansallismielisten rasistien vallankumous tuntuu kompastelevan sisäisiin ristiriitoihin ja keskinäiseen selkäänpuukottamiseen.”
  Sama ongelma kattaa itseasiassa mielestäni koko suomalaista yhdistyskenttää. Saman asian äärellä pyöriviä yhdistyksiä on tarjolla paljon, koska juuri sisäiset ristiriidat ja selkään puukotukset ajavat porukan eri leireihin. Huomio itse asian hoitamisesta herpaantuu, kun vallan himoiset ihmiset taistelevat keskenään.

  Sellainen huomio. Rasististen ryhmien kohdalla asia ei haittaa yhtään, mutta esim. ammattiyhdistykset tai potilasjärjestöt hyötyisivät yhteen hiileen puhaltamisesta keskenään torailun sijaan.

 2. Niko Mikkanen
  22.8.2016, 11:08

  ”Oikeiston leiriin on pesiytynyt huomattava määrä vasemmistolaisia soluttautujia.” Kun ottaa huomioon tämä oikeiston mielenosoituksissa näkyvän väen määrän, niin herää kysymys, että onko siellä niitä ei-soluttautujia enää ollenkaan?
  https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s–zAnT-v2y–/1479349290165976134.jpg

Kommentointi suljettu.