Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kuka, ken, mikä, kumpi…

Äärikansallismielisten rasistien vallankumous tuntuu kompastelevan sisäisiin ristiriitoihin ja keskinäiseen selkäänpuukottamiseen. Ainakin Rajat Kiinni- ja Suomi Ensin -liikkeiden kannattajien on ollut vaikea tietää missä mennään ja suurelle yleisölle molemmat näyttäytyvät samanlaisina mölyäjinä.

Rajat Kiinni-liike perustettiin viime syksynä ja se hajosi jo alkuvaiheessa kahteen osaan. Toista johti Marco de Wit ja toista Susanna Kaukinen yhdessä Pekka Kemppaisen kanssa. Viime talvena Kaukinen ja Kemppainen olivat jopa Aamu-tv:ssä esittelemässä liikettään. Joskus keväällä de Wit perusti Suomi Ensin-liikkeen ja juuri se porukka järjesti Helsingin Itäkeskuksessa kaksi mielenosoitusta. Heillä on tarkoitus myös järjestäytyä puolueeksi.

Rajat Kiinni-liike järjesti viime syksynä bussimatkoja Tornioon osoittamaan mieltä maahan tulevia turvapaikanhakijoita vastaan. Nykyisin liike toimii enimmäkseen Facebookissa, jossa sen somesoturit pyörittävät päivästä toiseen muukalaisiin ja suvakkeihin kohdistuvia väkivaltafantasioita. Erityisen paljon siellä tuntuu olevan nuoria naisia, joita turvapaikanhakijat tuijottavat hävyttömästi joka nurkalla. Iso osa jutuista vaikuttaa maallikonkin silmin katsottuna vainoharhaisilta, mutta se ei tunnu jäseniä häiritsevän.

Nyt Rajat Kiinni-liike aikoo kuitenkin päästä osille Suomi Ensin-liikkeen saamasta kyseenalaisesta julkisuudesta ja järjestää bussimatkan Itäkeskuksessa 10.9. pitämäänsä mielenosoitukseen. Matkaa markkinoi myös viime syksynä Tornioon kuljeutuksia järjestänyt Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustajan avustaja Terhi Kiemunki.

rk terhi

rk

Googlettakaapa huviksenne kuvahaulla Fortress Europe, niin saatte vähän vihiä millaisista ajatuksista siinä on kysymys. Ihan oikein, hakaristiä pukkaa.

Terhi Kiemunki tuntuu olevan koskematon. Hän on solvannut virpovia maahanmuuttajalapsia, ylistänyt julkisesti Soldiers of Odinia, haukkunut yksittäistä kansalaista piripääksi ja paskasakiksi sekä onnistut jopa tekemään rikosilmoituksen itsestään. Hänen tekemisistään löytyy lisää tietoa täältä.

Puolueeseenhan mahtuu rosoa ja kesäistä hupsuttelua, joten se siitä. Näistä keskinäisisitä riidoistahan minun piti puhua.

Rajat Kiinni- ja Suomi Ensin -porukat eivät siis mahdu samoihin mielenosoituksiin tai jos mahtuvatkin, niin mikrofonia ei anneta väärän järjestön edustajalle. Tähän asti netin roskajulkaisu MV on tukenut tasapuolisesti molempia, mutta nyt on tullut ryppy rakkauteen. MV on pistänyt välit poikka Rajat Kiinni-liikkeen kanssa ja tukee avoimesti Marco de Witin Suomi Ensin-liikettä.

rk mv

mv suski

Puhdistus on siis meneillään ja tästä närkästyneenä Susanna Kaukinen, tällä kertaa Sanna Kaukiaisen nimellä,  päätti taas kerran lopettaa kansanjohtajana toimimisen. Alkukesällä hän ilmoitti pitävänsä lomaa taisteluista, mutta nyt hän lopettaa sotimisen kokonaan.

suskin ero

kitin

Kansanjohtajana toimiminen on vaikeaa ja erityisen vaikeaa se on silloin, kun kansa ei halua seurata johtajaansa. Saa nähdä miten täyteen Kiemungin bussi tulee nyt, kun yksi johtaja on poistunut areenalta.

Mitä me tästä opimme? Ainakin sen, että nämä porukat eivät koskaan tule pääsemään mihinkään tavoitteeseensa. Nämä ”kansanliikkeet” ovat vain muutaman suurudenhulluuteen sairastuneen ihmisen haavekuvia, jotka eivät koskaan toteudu. Sääliksi käy niitä, jotka ovat jo vuoden verran käyttäneet kaiken aikansa nettisotaan muukalaisia ja suvakkeja vastaan ja siinä sivussa menettäneet työnsä ja osa mitä ilmeisimmin myös mielenterveytensä.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (48)

 1. Anne

  Hyvä kirjoitus. Poimin tästä yhden asian :”Äärikansallismielisten rasistien vallankumous tuntuu kompastelevan sisäisiin ristiriitoihin ja keskinäiseen selkäänpuukottamiseen.”
  Sama ongelma kattaa itseasiassa mielestäni koko suomalaista yhdistyskenttää. Saman asian äärellä pyöriviä yhdistyksiä on tarjolla paljon, koska juuri sisäiset ristiriidat ja selkään puukotukset ajavat porukan eri leireihin. Huomio itse asian hoitamisesta herpaantuu, kun vallan himoiset ihmiset taistelevat keskenään.

  Sellainen huomio. Rasististen ryhmien kohdalla asia ei haittaa yhtään, mutta esim. ammattiyhdistykset tai potilasjärjestöt hyötyisivät yhteen hiileen puhaltamisesta keskenään torailun sijaan.

 2. Niko Mikkanen

  ”Oikeiston leiriin on pesiytynyt huomattava määrä vasemmistolaisia soluttautujia.” Kun ottaa huomioon tämä oikeiston mielenosoituksissa näkyvän väen määrän, niin herää kysymys, että onko siellä niitä ei-soluttautujia enää ollenkaan?
  https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s–zAnT-v2y–/1479349290165976134.jpg

 3. Mirjami Virtanen

  Terhi Kiemunki julkisella fb-sivullaan kertoo sukulaisistaan, joita hän ei vastusta, vaikka ovat ulkomaalaistaustaisia. He ovat suomalaisia. Samaan aikaan hänen viitepiirinsä Rajat kiinni-porukka julkaisee julistetta, jossa kerrotaan vain Suomessa syntyneiden suomalaisten olevan suomalaisia. Heillä, kuten Hommaforumillakin, on jatkuva kauna myös monikulttuurisia lapsia kohtaan, nimitellen heitä ja heidän äitejään erittäin rumin sanoin. Kiemungin ”näin kaupungilla” kertomuksiahan on myös paljon, kun jonkun äskettäisen vinkin perusteella päädyin punk in finland sivuille. (luulin, että tuo ”Prisman Alko” oli kertaviritys.) Ilmeisesti kansanedustaja Mäkipää seisoo kuitenkin vahvasti Kiemungin takana.

  Naisia tosiaan näyttää olevan paljon mukana, Roihuvuoren moskeijalla laskin 9 naista, kun heitä kaikkiaan oli n. 15. Paitsi ulkomaalaiset miehet näitä kauniita naisia ahdistelevat ja vähintään tuijottavat koko ajan, heillä on myös omissa piireissä kysyntää, Heillä näkyy olevan joku tragedia, kun rk-kaveri on n. 20 naisen kanssa seurustellut vuoden aikana ja jokainen on luullut löytäneensä elämänsä miehen tai jotain sellaista.

  Maahanmuuttokriittisissä taitaa olla kuin uskonnoissa niin monta alalahkoa, On FDL ja patriootit, sitten on toimijoita, kuten Junes Lokan porukat, joilla on omat kuvionsa. Lähinnä tuntuu, että kaikki kuitenkin viihdyttävät lähinnä vain itseään, puoluetta ei se-liikkeestä tule, mutta pääasia, että tuntevat tekevänsä jotain. Hiukkasen sääli niitä, joilla homma on mennyt selvästi ylitse normaalin, mutta heitähän nuo johtajat tarvitsevat.

  • Pekka Rantamäki

   Hmmm, tuosta tulikin mieleen… Jospa ne ovatkin rakkaushuolet ja kolmio/neliö/viisiödraamat, jotka repivät Rajat Kiinni -teatteriseuruetta hajalle =D

 4. Ilkka Jokinen

  Marcolla seuraajia on ehkä kymmenen, Susannalla oli ehkä tuplasti se. Susannasta en osaa muuta sanoa, että hän on tietyllä tavalla erittäin kouluttautunut ja fiksu, mutta käyttää energiansa ihan vääriin asioihin ja aina jonkin sortin ääriajatteluun. Ensin se oli vasemmistolaista ääripropagandaa ja sittemmin hänestä tuli yhtäkkiä joku valkoisen suomen puolesta puhuja.
  Kaikki kaikessa, niin näitä kahta voi seurata lähinnä hymy suupielessä, kun vaahtovat sanomaansa. Ei heitä kukaan tosissaan ota, mutta koska ovat aktiivisia niin MV:lllä ja muillakin foorumeille riittää jutun aihetta.

  Erittäin valitettavaa, että se kritiikki, mitä itsekin maahanmuuttoa vastaan haluaisin esittää, jää aina näiden pölkkypäiden jalkoihin. Ja kun uuninpankot, MV:t ja muut antavat heille kaiken huomion, niin keskustelu tärkeämmistä asioista unohtuu kokonaan.

  • Angie

   Itse pidän ”maahanmuuttokritiikiksi” naamioitunutta rasismia ja islamofobiaa huomattavasti yhteiskunnallisesti vaarallisempana kuin muutaman sekopään mielenosoituksia monikulttuurisessa Itä-Helsingissä.

  • Kennett Ylitalo

   Jos teddykarhujen halaamisella saisi huomiota, Kaukinen olisi suurin teddyjen halaaja. Jos niitten polttaminen on muutaman kuukauden päästä muotia, Sanna polttaa teddyt. Kyseessä on immeinen joka kääntää takkia aina sen mukaan jos saa jossain porukassa päällepäsmätä, kyseessä on kuitenkin äärivasemmistolainen anarkistijohtaja joka lähti hippulat vinkuen siitä porukasta kun ei tullu tarpeeksi huomiota, aatetta tai logiikkaa on turha yrittää etsiä. Hyvä manipuloija.

   • Kati Härkönen

    Kenneth, näitähän äärestä toiseen vetäjiä on nationalistisissa piireissä ollut puuhastelemassa useampia jo ennenkin kutwn Risto Tammen muutos Abdullah Tammeksi ja mikäs tämä ”entinen feministi ja nykyinen sovinisti” käännös oli tällä Kerberoksen Sarastukseen vaihtaneella Timo ”Ilman” Hännikäiselläkin. Kemppaisellakin taitaa olla taustat kommunismissa tai jossain samoissa kuin Kaukisella ennen Lapuan liikkeen uudelleen pystyttämistä. Niin kuin kaikissa miekkareissa on aina joku jolle on ihan sama mikä se aihe on kunhan pääsee riehumaan kylille niin samalla tavalla aateliikkeiden johtoporukoihin kipuaa ihmisiä joille aate on vain väline johtaa joukkoja ja sen voi vaihtaa jos joku toinen aate tuntuu saavan massaa enemmän äkäiseksi ja mellakkalinjalle. Näin mä sen koin ja tuossa linkissä nyt yks todistekin.

    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Abdullah_Tammi

  • JoriN63

   Näin se menee. Jo Adolf Hitler aikoinaan sanoi, että kommunistista on paljon helpompi muovata natsi kuin esim. sosiaalidemokraatista. Jotkun kun vain näkevät maailman joko mustana tai valkoisena. Onneksi tuota porukkaa on aina ollut Suomessa vähän. Niinkuin sitä on tänäkin päivänä. Tuon Kiemungin bussireissun pystyy varmaan hoitamaan aivan hyvin tilataksilla.

 5. Mattila

  Tuo Kaukinen on täysi rasisti, jakelee rotuoppejaan jopa Janitskille ja kehoittaa niitä julkaisemaan. Onneksi Janitski ei ole rasisti ja jättää sellaiset julkaisematta, bannaten samalla Kaukisen. Olen syksystä saakka seurannut Kaukisen toimintaa ja kyseinen ihminen on vain taakaksi sinänsä hyvälle asialle eli rajat kiinni likkeelle. Tuollaiset mätäomenat pitää karsia pois, ne vie sitä uskottavuutta käydä asiallista dialogia. Samanlaisia hörhöjä on myös suvaitsevaiston leireissä, ihmisiä on erillaisia. Sitten on vielä MV-lehden kommenttiosiossa majaansa pitelevä Pekka Heikkinen joka on samaa sarjaa Kaukisen kanssa, umpirasisti jonka internetin käyttö pitäisi lailla kietää.

  • Angie

   Väittääkö täällä Uuninpankkopojan blogissa joku tosissaan, että Ilja Janitskin ei ole rasisti ja jättää rasistiset jutut julkaisematta? Ei hyvää päivää sentään!

  • Jukka Salakari

   ”…sinänsä hyvälle asialle eli rajat kiinni liikkeelle.”

   Mitä hyvää on rajojen täydellisessä sulkemisessa?

   • Angie

    Hyvä kysymys Jukka. Eihän rajoja voida edes laittaa kiinni. Eivät ne tosin ole koskaan kokonaan aukikaan. Nää rajat kiinni -tyypit eivät vaan tajua sitä. Tämä ”sinänsä hyvä liike” huutelee mielenosoituksissaan: rajat kiinni, uunit auki! Mitää hyvää siinä todellakaan on??????

 6. Tanja Takalo

  Jaha,kansa hylkäsi johtajan ja lähti jonottamaan ilmaisia ämpäreitä. Näinhän se menee kansan osalta. Kiemunki lienee erehtynyt luulemaan omaavansa kovinkin karsmaattisen ja vetovoimaisen persoonan. Kun todellisuus sitten pinkoilee säteitään sinne satumaailman vaaleanpunaiseen taivaaseen, alkaa arki hahmottumaan kovin harmaana ja sateisena. Parempi kai Kiemungin perääntyä sinne takavasemalle ja pelastaa haurastuvasta omakuvastaan mitä vielä pelastettavissa on.
  Ryhmien naisiakin taitaa vaivata jonkin sortin satuprinsessa kuvitelma. Minä olen ihmetellyt lukiessani heidän fantasioitaan,että kuvittelevatko he todella olevansa niin suuren maailman kaunottaria,etteivät miehet saa pidettyä silmiään irti. Minun silmiini,tarkastellessani heidän profiilikuviaan,he ovat sangen tavanomaisen näköisiä naisia. Toki suurimmaksi osaksi vaaleita ja sinisilmäisiä,ja kakkihan me olemme lukeneet blondivitsejä. No voihan se olla että he jonkun miehen mielestä ovat vetäviä kaunottaria, mene ja tiedä.

  • Mirjami Virtanen

   Nyt en ole kiltti, Kiemunkikin on vetäissyt kunnon ”tissikuvan” profiilikuvakseen, Järvenpään kunnanvaltuutetulla on samantapainen kuva. Eihän niissä tisseissä mitään salattavaakaan tietysti ole, mutta asialinjalla liekö nuo puolikkaat rinnat välttämättömiä. Eikös niiden perussuomalaisten pitänyt tiukasti asialinjalla olla.

   Nämä naiset, jotka hakevat näitä miesten katseita, on jäänyt oman itsensä arvostaminen miehen kautta arvostamiseksi. Monet ovat vielä iäkkäitäkin, joita aina ”katsotaan” ja pyritään seuraamaan. Tiedä häntä sitten. Itelläni on pari somaa vaaleaa miniää ja nuorehko tytär, ei nyt ihan rumakaan, mutta ketään eivät ole maahanmuuttajat koskaan häirinneet. Asuvat Helsingissä. Kerran oli puhetta siitä.

   • Janne Kuusinen

    32 vuotiaana suomalaisena miehenä olen vuosien varrella saanut monen monta kertaa todeta suomalaisten naisten hyvin usein olevan vainoharhaisia omasta vetovoimastaan. Esimerkiksi jutellessani naisille eri tilanteissa minut on monesti keskeytetty ja todettu ”minulla on poikaystävä” tai kesken kaiken saanut kuulla kuinka ”kelpaisin jos olisin jotenkin erilainen”… ja muuta sellaista. Olen vaan jäänyt ihmettelemään mistä syntyi käsitys että olisin ollut kiinnostunut tai siksi puhunut heidän kanssaan. En meinaan ole ollut pokailemassa missäkään näistä tilanteista. Analyysin tuloksena olen päätellyt että nämä henkilöt varmaan haluaisivat olla halutumpia ja huijaavat itseään.

    • Tanja Takalo

     Minä olen saanut samanlaista palautetta miehiltä. Olen ammatiltani myyjä. Tervehtiessäni miesasiakkaita on muutaman kerran sattunut että mies on ilmoittanut olevansa liikkeellä vaimon kanssa,tai ehdottanut seksiä ilalla. Kun olen selittänyt että tervehtiminen kuuluu myyjän ammattiin eikä tarkoita seksuaalista kiinnostusta on tietysti huoriteltu. Ehkä kyse on tyhjinä kumisevista vaskikelloista. Kun ei ole mitään tarjottavaa yläpäässä,tarjotaan sitten alapäätä.

 7. Pekka Pehkonen

  ”Soluttautuja” on vihollisleiriin tunkeutuva vakooja, tässä tapauksessa äärioikeistolaiseen ryhmään tunkeutuja. Jos ulkopuolisia kutsutaa soluttautujiksi, kyseessä on toimintaa jossa salataan jotain julkisuudelta. Haiskahtaa siltä, että liikaa sarjakuvia lukeneet kaukislaiset ovat pilvissä unelmoineet suurine kannattajajoukkoineen vallankumouksesta jonka tuloksena putsataan Suomi kaikesta sellaisesta mistä eivät pidä. Silloin tehdään lakupiipuistakin valkoisia. Suomi on vapaa maa, jokainen saa päättä miten pilaa elämänsä… Tunnen nimeltä parikymmentä henkilöä. He kaikki eivät istu saman hiekkalaatikon reunalla…

 8. Sauli Meriläinen

  Voi kuinka monta hienoa vallankumousta maailma onkaan menettänyt, kun tekijät ovat osoittautuneet luonteenpiirteiltään hiukan huithapeleiksi. Se ei ole mikään sattuma, että varsinkin väkivaltaiset vallankumoukselliset eivät ole pärjänneet elämän normaaleilla osa-alueilla. Heikko itsehillintä yhdistettynä olemattomaan keskittymiskykyyn ja elämyshakuisuuteen takaavat sen, ettei tulevaisuudessakaan nähdä kovin mullistavia muutoksia kyseisten tahojen toimesta.

  Oma lukunsa ovat tietysti nämä narsistiset wanna be kansankiihottajat jotka haaveilevat johtajuudesta omaamatta ensimmäistäkään piirrettä joka kelpuuttaisi heitä johtamasta pientä katujengiä suurempaa kansaliikettä. Luulot ovat suuret, mutta teot puhuvat karua kieltään kompetenssista. Kysymys onkin, kannattaako heille antaa senkään vertaa palstatilaa kuin mitä he nyt ansiotta saavat.

 9. Markku Haapanen

  Jos nämä muutamat ovat vain haaveilijoita ja heidän edustamansa ajatukset eivät tule suurempaa kannatusta saamaan, miksi siis noteerata heitä lainkaan? Antaa poliisin ja oikeuslaitoksen huolehtia pahimmista ylilyönneistä…

  • Pasi Riihelä

   Kiemunki nyt kuitenkin on Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja hallituksessa istuvan puolueen kansanedustajan avustaja. Tuskin minkään muun puolueen toimesta suvaittaisiin tällaista rasistista ”agitaatiota”.

   • Mirjami Virtanen

    En tietenkään tunne kaikkien kansanedustajien avustajia nimeltään, mutta ainakin perussuomalaisten avustajat ovat ainakin aktiivisia somessa, sivuilla, joissa heidän kirjoittelunsa ihmetyttää, miksi he tukevat jotain älyttömiä juttuja. Viime päivinä huomasin Simulan, Lithin (tarkoitan Saarakkalan avustajaa), Kiemungin, Tuomen kommentteja. Voiko olla perussuomalainen, jos on paljon ”äärempi” mielipiteiltään?

  • Tapio Osala

   Kyllä minä ainakin luen mielelläni Sakun päivityksiä näiden minulle oudon ajatusmaailman edustajien touhuista.

 10. Antero Pönni

  Kuvittelin Lea Mäkipäätä äänestäneen tolkut ihmiset. Tuskinpa monikaan rasististiksi mielettävä äänesti häntä.
  Nyt ainakin rouva Mäkipää ratsastaa rasismilla, kun pitää vieläkin Kiemunkia avustajanaan. Tämä tulee karkoitamaan Mäkipäätä äänestäneet tolkut ihmiset äänestämään kokonaan toista puoluetta, tai jättää kokonaan äänioikeuden käyttämättä.
  Sama koskee niin monia persujen kansanedustajia. Soinista alkaen. Kuvitelevat menettävänsä äänestäjiä, jos tuomitsevat rasismin. Paljon paljon enenmän menettävät, kun jättävät tuomitsematta!
  Hyvä näin, sillä populistia ei eduskunnassa kaivata. Etenkään hallituksessa!

 11. Jussi P

  En kannata Perussuomalaisia kuten en aikoinaan Vennamoakaan. Lea Mäkipäästä minulla on sellainen mielikuva että kyseessä on kunniallinen ,osaava asiapolitiikko.Kyllä tuon henkisesti häiriintyneen avustajansa johdosta täytyy tarkistaa mielikuviaan !

  Susanna Kaukinen on myös hivenen pelottavan oloinen hörhö. Hyvin älykäs, manipulointikykyinen, fanaattinen nainen joka vaihtaa aatetta kuin toiset kenkiään. Kultalusikka suussa syntynyt. Tässä saattaisi olla maammeikioma ulrikemeinhof !

  Onneksi nämä rasistiliikkeet maassamme ovat niin amatöörimäisiä ja keskinäiseen riitelyyn hajoavia että isoon huoleen ei liene aihetta. Ei näistä uutta Lapuan liikettä saa millään.

  • Juha Nordman

   Pakko todeta, että ihmetykseni on suuri aina jonkun luonnehtiessa näitä kaiken maailman kaukisia ja halla-ahoja älykkäiksi tai kyvykkäiksi. Ilmeisesti muut näkevät jotain, mitä minä kerta kaikkiaan en näe, vaikka kuinka katsoisin, kaikesta ihmistuntemuksestani huolimatta. Katsoessani ja kuu(nne)llessani Kaukista ja Halla-ahoa näen ja kuulen kaksi jälkeenjääneesti ölisevää moukkamaista ja sivistymätöntä rasistia. Enkä mitään muuta.

   • Angie

    Et ole ainoa Juha Nordman. Mä myös.

   • Rintsu

    Kuin myös.

    • Veli-Pekka Saarinen

     Jep, älykäs ihminen ei fantasioi homojen ampumisella tai puhu sekarotunussivista yh-kusipäistä. Haluaisin myös uskoa, että älykkäille ihmisille ovat kaikkien ihmisten yhtäläiset ihmisoikeudet itsestäänselvyys. Eikä kyllä halla-ahojen ja kaukisten ”asiallisemmassa” argumentoinnissaan älykkyys juurikaan loista kuin poissaolollaan, kun argumentteja vähän raapii pintaa syvemmälle.

     • teemu tuomaala

      Itsehän en ole näiden nykyhörhöjen juttuja kuullut tai lukenut kuin välikäden kautta, kuten tästä blogista. Halla-ahon kirjoituksiakaan en ole jaksanut seurata vuosiin, kun eipä niistä paljoa kostu. En myöskään tiedä, mihin Veli-Pekka Saarinen viittaa yhtäläisten ihmisoikeuksien itsestäänselvyydellä. Minulle se toi mieleen kumminkin muutaman vuoden takaisen Halla-ahon kirjoituksen, josta nousi pienoinen kohina. Se kirjoitus, kevyt arvofilosofinen pyörittely, oli mielestäni jokseenkin ainoa lukemani Halla-ahon kirjoitus mihin minulla ei ole vastaansanomista. Eihän se omaperäistä ollut ja pohdiskeluna se jäi ihan alkutekijöihinsä, mutta samaa relativismia se oli mitä löytyy hyllymetreittäin kirjastojen filosofia-osastolta arvofilosofiaa käsittelevistä kirjoista.

   • Maana Backman

    Kuin myös.

 12. Mauri Pulkkinen

  Eilen tuli mieleeni kypsyneitä puolukoita katsellessani Eino Leinon Helkavirsien runo Tumma:

  ”Tuo oli tumma maammon marja
  syntymässä säikähtänyt,
  näki kauhut kaikkialla,
  haltiat pahat havaitsi,
  ei hyviä ensinkänä.

  …”
  Poika kohtasi sisäsyntyisiä pelkoja kaikessa, mihin hän ryhtyi. Runon kuvaus kestää aikaa ja on universaali metafora myös näille kaukisille, petmaneille, witeille ja wiikeille ym.

  Kehityskaari päättyi Tuonelan kauhujen kypsyttämänä seesteiseen arkielämään. Parempi minäni toivoo samaa nyt näille pelkojensa synnyttämässä vihassaan kiehuville.

  • Tanja Takalo

   Ihanaa että joku siteeraa wanhaa runoutta. Niissä on yllättävää syvyyttä ja tarkkanäköisyyttä myös nykyhetkeen.

 13. Pertti Merta

  Kiitos, Saku!
  Yhä kuulolla. Terveisin, Pertti Merta
  Kiitos kaikille kommentoijille!

 14. seppo mahkonen

  Olin aikoinaan töissä VTT:llä. Siellä arkistoitiin kaikki. Siis niidenkin mielenvikaisten kirjoituksia, joissa tarjottiin naapureita tai sukulaisia tutkimuskäyttöön. Se oli kirjeposti aikaa se. Nyt digiaikana näitä häiriintyneitä lentelee kun Kiviojalla kärpäsiä: Väinö Linna täällä pohjantähden alla. Tosin siihen aikaan vaan kirosanoja.

 15. Jyrki

  Huom! Mielenosoitusbussilla menopaluu Tampere-Helsinki on varsin edullinen (€14 ). Vinkkinä vaan, jos sattuu jollakulla Tamperelaisella olemaan käyntiä Helsingissä tuona päivänä. 😉

  • Angie

   Onnibussi on kyl halvempi

 16. erkki

  Eihän tätä ihan vakavissaan jaksa ottaa… Eihän. Tulee niin surku henkisesti osattomien suuntaan.

  Indefiniittipronominit eli kvanttoripronominit, muun muassa seuraavat
  joka, jokainen, joku, jompikumpi, jokin, kukin, mikin, kumpikin, kumpainenkin, kukaan, kenkään, mikään, kumpikaan, kumpainenkaan, eräs, muuan, itse, kaikki, molemmat, moni, muu, muutama, toinen, sama, samainen, ainoa, usea, harva.

  Noistahan on kiva valita tekstin tekemiseen: Itse kukin kaikki uskoo?
  Eräs monesta on ainoa. Muutama muu ei ole mikään.
  Vain harva tietää (Harva on harvinainen sukunimi 😉

 17. Matti Hyvärinen

  Onko moraalisesti väärin jos alkaapi rystysiä syyhyttämään aina kun joku käyttää ihan vakavissaan sanaa ”suvakki”?

 18. Rintsu

  Minäpä uteliaisuuttani googletin tuon ”fortress europe”:n. Tuommoinen löytyi:

  http://kansanliike.net/tiedotteet/helsingissa-kilpaileva-mielenosoitus-6-2-2016/

  Eli hiekkalaatikon valtiasta on leikitty jo alkutalvesta. Tulee mieleeni takavuosilta yhden miehen bändi nimeltä ”Paska” – joka hajosi sisäisiin ristiriitoihin.

  Mutta vielä oudompaa on se, että ”Suomi ensin”- nimisen järjestön pitää kysyä ”lupaa” ”fortress europe”- järjestöltä voidakseen järjestää mielenosoituksen Tallinnanaukiolla?
  Ööh siis… ”joo me ollaan tämmöinen suomiensin-liike niin annattekste sieltä Brysselistä meille luvan pitää mielenosoitus?”

  Ei edes Pahkasika olisi osannut keksiä moista.

 19. Aleksi Vehniäinen

  *taputtaa karvaisia käsiään*

 20. Sanna

  Janitskin on ihan erilainen kuin luulette. Ei hän ole rasisti vaikka onkin erittäin raadikaalinen puheissaan. Voisitteko joskus keskittyä häneen ja kirjoituksiin ilman ennakkoasennetta. Janitskin oli vasureiden kanssa ennen erittäin hyvä kaveri, en tiedä mitä tapahtui, ehkä Ilja ei tajunnut politiikasta yhtään mitään. Ennen kuin tuomitsette ihmisen niin onko se esimerkillistä olla itse juuri samanlainen ketä tuomitaan.?

  • Saku Timonen

   Minua ei kiinnosta Ilja Janitskin henkilönä, ainoastaa hänen toimintansa MV:n julkaisijana on kiinnostavaa.

   • Timo Holappa

    Hieno periaate: otetaan kantaa henkilön toimintaan, ei hänen persoonaansa! Voisiko blogissa julkaistu aineisto kauttaaltaan mukailla tätä periaatetta :). Nyt blogissa on hyvinkin henkilöön meneviä näkökulmia blogin omistajalta ja komentoijilta.

    • Saku Timonen

     Kritisoin useinkin näkyvien henkilöiden toimintaa ja käytöstä, mutta en koskaan esim. heidän ulkonäköään. Kommentoijat vastaavat itse omista mielipiteistään.

 21. Kimmo Klemola

  MV-lehden kuvakaappauksessa vilahti sana oikea sektori. Nämä Suomen ryhmäthän muistuttavat äärioikeistolaista ukrainalaista Oikea sektori -porukkaa, joka oli väkivaltaisin toimija Euromaiden-protesteissa 2014 ja joka on sittemmin sotinut mm. Itä-Ukrainassa hakaristitunnuksin varustettuna.

  Koska maailma on nykyään ihmeellinen, on Ukrainan Oikea sektori brittiläisen veljesporukkansa English Defence Leaguen (tietenkin Suomessa on jo Finnish Defence League!) tapaan hakaristeistään välittämättä järjestänyt Israelia tukevia mielenosoituksia.

 22. Ville Virtanen

  Marco de Wit on myös jonkinsortin takinkääntäjä vai liekö tullut tunnontuskiin, kun kolmekymppisenä pakeni vuosiksi ulkomaille kaksoiskansalaisuuden turvin, että ei olisi joutunut vankilaan. Hän nimittäin kieltäytyi sekä armeijasta että aseettomasta palveluksesta. Siinä ei ollut Suomi ensin -ajatuksesta vielä tietoakaan. de Wit lähti lentokentälle suorasta talk show-ohjelmasta, olisiko ollut Hyvät, pahat ja rumat. Kävi siinä haastateltavana mm. siitä paostaan. Oli periaatekysymys hänelle, ja sen kaksoiskansalaisuuden turvin sai hoidettua homman ”aatteensa” mukaan. Pakolainen siis hänkin.

  • Antero Pönni

   Marco de Witt muuten kävi dosentti Bäcströmmin kanssa tutustumassa Ukrainan kapinallialuluuen Venäläisiin ja Venäjän mielisiin joukkoihin joku aika sitten.
   Kävivät sielä venäläisiltä ottamassa oppia, miten saadaan rauhattomuutta aikaan täälläkin.
   Toivottavasti Witt on Supon seurannassa dosentin malliin. Sekä toivon mukaan molemmat noudettaisiin jossain vaiheessa säilöön. Syitä varmasti löytyy pitkä jono.

Kommentoi »

Comments are closed