Höynäytettäviä riittää

Valheista elävä netin roskamedia luottaa siihen, että sen ensisijainen kohderyhmä ei osaa, viitsi tai halua googlettaa mitään eikä myöskään muista jo pari vuotta sitten kerrottujen valheiden oikaisuja. Siksi näitä valheita tarjoillaan uusintoina ja aina ne uppoavat samaan, otolliseen yleisöön.

Sosiaalisessa mediassa leviää taas vuoden 2011 lehtileikkeisiin perustuva ”uutinen”, joka kiersi puolitoista vuotta sitten Suomimedian julkaisemana. Nyt lyhennelmää samasta jutusta levittää Uutismaailma-niminen nettijulkaisu. Jutun mukaan yhteiskunta maksaa Lieksassa maahanmuuttajille autokoulun, ajokortin, tulkin autokoulun ajaksi ja vieläpä bensat ajelua varten.  En linkitä kumpaakaan juttua, koska en levitä roskaa. Sen sijaan kumoan taas kerran koko jutun käyttäen julkaisun omia valokuvia.

Jutussa ”todistetaan” lehtileikkeellä, että autokoulun ja ajokortin maksaminen maahanmuuttajille on fakta, koska lehdessä niin lukee ihan toimittajan omana tekstinä:

ajokortti1

Tästä näkee heti, että teksti ei ole toimittajan omaa. Se on asiayhteydestä irroitettu sitaatti jonkun Riikonen-nimisen kunnallispoliitikon puheista toimittajalle. Sen näkee selvästi juttuunkin laitetusta lehden koko kunnallispolitiikkaa käsittelevästä sivusta. Tai näkisi, jos viitsisi katsoa.

ajokortti-2

Seuraavaksi tulee kömpelösti rajattu leike sosiaalialan ammattilaisten Talentia-lehden Lieksan maahanmuuttoa käsittelevästä jutusta.

hurja-huhu1

No niin, selvä näyttö, sanotte tietysti tekin. Eipäs ole, vaan tahallista valehtelua. Leikkeestä on vain jätetty pois juoneen sopimaton alkuosa, jossa selvästi sanotaan kyseessä olevan hurja huhu. Tässä oikea leike.

hurja-huhu2

Tämän valehtelun jälkeen päästään taas vanhaan tuttuun Lieksan huoltoaseman roskakorista löytyneeseen bensakuittiin, joka mukamas todistaa jonkun maahanmuuttajan ostaneen polttoainetta sosiaaliviraston laskuun.

bensakuitti

Tästä kuitista näkee vain sen, että sosiaaliviraston laskuun on tankattu. Olen pariinkin otteeseen kertonut, että tämä kuitti on yhtä pätevä todiste kuin karamellipaperi. Lukekaa totuus täältä ja täältä.

Valheiden teho perustuu jo valmiiksi niihin uskovien kritiikittömyyteen ja toiston tehokkuuteen. Jatkuva samojen valheiden toistaminen on myös paljon helpompaa kuin niiden oikaiseminen. Juuri siksi nämä jatkavat ja jatkavat valehtelemistaan, ja kaikkein ihmeellisintä on, että aina löytyy uusiakin valheisiin uskovia ja niitä kauhistelevia.

Mitä me tästä opimme? Toivottavasti ainakin sen, että ns. maahanmuuttokriittisten juttuja ei pidä koskaan uskoa sellaisenaan. Niistä on seulottava totuus esiin yhtä tarkasti kuin puhdas vesi kaivosta, jonne on kaatunut sontakuorma. Jos jokin juttu kuulostaa uskomattomalta, niin sitä ei kannata uskoa.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunmiellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Kun näette tuon Uutismaailman roskajutun. niin linkittäkää tämä sinne  oikaisuna. Ihan piruuttanne. Saatte hupia, kun seuraatte totuutta kestämättömien pillastumista.

Kommentit (26)
 1. Kati Brusin
  26.8.2016, 09:24

  Onneksi jaksat päivästä toiseen oikoa näitä. Iso kiitos siitä.

 2. Joni Pelkonen
  26.8.2016, 09:40

  Valehteleminen on varma merkki siitä, että faktoja ei omien mielipiteiden tueksi ole. Miksi joku haluaa tukea omia vääriksi tietämiään ennakkoluuloja valehtelemalla sen sijaan että yksinkertaisesti myöntäisi olevansa väärässä, en ainakaan minä ymmärrä. Kenties taustalla on vain inho erilaisia ihmisiä kohtaan ja ilkeys.

  1. Erkki Posti
   26.8.2016, 10:37

   Paskan levittäminen on joidenkin PS-poliitikkojen leipä. Koko heidän tulevaisuutensa riippuu siitä, että baarijuntit ja vajaakykyiset saadaan äänestämään heitä. Valehtelu kannattaa aina. Allah-aho olisi jossain pimeässä kellarissa tutkimassa muinaishölynpölyä 9€ päiväpalkalla jos vääristely ja valehtelu kiellettäisiin.

   1. Minna Ylitalo
    26.8.2016, 12:56

    Mölinäporukat toki jakavat feikkejä somessa ilmaiseksi, mutta pääpäsmärit rahastavat niillä. Merkillistä, ettei patrioottirahvas ole noussut tätä rahastavaa mölinäeliittiään vastaan. Eikö se ole vähän epäreilua, että yhdet tekevät muukalaisvihaan ja uskonvainoon yllyttävää työtä ilmaiseksi lähes kellon ympäri ja vain mölinäeliitti nostaa edustusasemissaan siitä palkkaa.

Kommentointi suljettu.