Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Jokohan poliisia kiinnostaisi?

Lieneekö syynä aamulla julkaisemani kirjoitus maahanmuuttajien sosiaalietuuksia koskevasta valheellisesta uutisesta, torstain Sana-lehdessä julkaistu minusta ja blogistani kertova juttu vai tänään ilmestyneessä Talentia-lehdessä oleva haastatteluni, niin joka tapauksessa pitkäaikainen häirikköni aktivoitui taas.

Ollessani tänään mukana haastattelemassa kunnan talouspäällikön virkaa hakeneita alkoi puhelimeni sähköposti kilahdella rytmikkäästi. Viestejä tuli tiheässä tahdissa yli 40 ja ne kaikki tulivat Kokoomuksen aluetoimistoista ympäri maan. Viestissä kiitettiin lähettämästäni palautelomakkeesta ja näytettiinpä se palautekin, joka nimissäni oli lähetetty. Se oli tällainen:

kokoomus 26.8.16

Tämä palaute oli mennyt täsmälleen samanlaisena ainakin seuraaviin Kokoomuksen aluetoimistoihin: Satakunnan Kokoomus 6 kertaa, Keski-Suomen Kokoomus 12 kertaa, Pohjanmaan Kokoomus 10 kertaa ja Varsinais-Suomen Kokoomus 10 kertaa.

Sanomattakin on selvää, että viestit eivät ole minun lähettämiäni, vaan joku on kirjoittanut palautelomakkeeseen minun nimeni ja sähköpostiosoitteeni. Osoitettani on levitetty ahkerasti erilaisilla vihasivuilla vuosikausia ympäri nettiä kehoituksin lähettää minulle palautetta. Viimeksi näin sitä levitettävän yhdessä katuosoitteeni kanssa Rajat kiinni-liikkeen Facebook-ryhmässä.

Tämä temppu ei ole uusi, sillä jo viime keväänä Kokoomus sai vastaavia Orpon tappouhkauksia minun nimissäni. Kerroin siitä silloin vain poliisille tekemässäni rikosilmoituksessa, joten asialla on taas sama henkilö. Hän lähetteli keväällä myös törkeitä kommentteja ja vastaavia tappouhkauksia blogiini käyttäen oikeiden poliisien nimiä ja sp-osoitteita. Keväällä poliisi lopetti kaikkien näiden viestien esitutkinnan, koska lähettäjän selvittäminen on vaikeaa, todennäköisesti mahdotonta ja joka tapauksessa liian kallista.

Juuri siksi julkaisen tämän tappouhkauksen nyt blogissani. Ei tekijää saada nyt selville sen paremmin kuin keväälläkään. Tai saadaan, jos vaikka julkisuus saisi poliisin huolestumaan valtiovarainministerin turvallisuudesta ja ottamaan tutkinnan tosissaan. Autan tarvittaessa mielelläni poliisia kertomalla muutamien sellaisten henkilöiden nimiä, joiden tietokoneet kannattaisi tutkia.

Tällaista ja paljon pahempaakin saa kokea jokainen, joka uskaltaa kyseenalaistaa äärioikeistolaisten rasistien puheet. Ei ole mikään ihme, että monet vaikenevat ja juuri pelolla vaientaminen tässä on tarkoituksena. Minun tapauksessani se ei kuitenkaan tule onnistumaan.

Voihan tietysti olla, että asialla on vain joku surkimus, joka on pyhittänyt koko elämänsä minun inhoamiseeni. Ehkä minä saan hänet tuntemaan oman pienuutensa ja mitättömyytensä, en osaa sanoa. Joka tapauksessa hän haaskaa aikaansa. Tuuli ei mahda kivelle mitään.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (23)

 1. Ingmar Forne

  8.5.2011 silmään sattui Turun Sanomien uutinen että edellisvuonna oli lopetettu noin 1700 tapauksen tutkinta kesken säästösyistä. Tein vuonna 2009 rikosilmoituksen arviolta miljoona-luokan kavalluksesta, jonka uhreiksi olivat joutuneet työvoimatoimistoissa puhelimitse asioineet monen vuoden aikana. Sekin jätettiin tutkimatta. Luultavasti myös sen takia että korkeita valtion virkamiehiä todennälöisesti olivat kuvioissa mukana. Ja aivan todistettavasti muutama johtava poliitikko. Ei sellaista voi tutkia. Mikä onkin helppoa kun rikoksen uhrit ovat lähes kaikki työttömiä. Asia taitaa nykyisin olla maallisissa tuomioistuimissa vanhentunut, mutta on vielä eräs tuomioistuin jossa mikään asia ei koskaan vanhene.
  Tämän takia tämä on kinnostava. Saa nähdä jos viranomaiset ryhtyvät tekemään sitä työtä, jolle me veronmaksajat maksavat heille palkkaa. Tai sitten ei.
  Kaikkea hyvää blogin kirjoittajalle.

 2. Marko Malezer

  Minulle on tullut yksi tappouhkaus tosin se kirjoitettiin netin roskajulkaisun facebook kommentteihin josta tein rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta kyseinen uhkaus oli sanasta sanaan ”Marko Malezer sinä se saatkoht kuulankabiiniin v..n persreikävatipää” ja vielä sen jälkeen haukuttiin v…n lelukyttä koska omassa kommentissani näkyy, että olen järjestyksenvalvoja/vartija. Vähän sensuroituna tosin ja sitten keskiviikkona tuli minun Facebook messengeriin viesti missä sanottiin ”Ihanaa Tuet Suomen muuttumista Islam Valtioksi Saudi Arabia on tulevaisuus rauhan valtiosta” kun taistelen pakolaisten ihmisoikeuksien puolesta mikä ei äärioikeistolle kelpaa. Sakari sinulla on hyviä kirjoituksia ja totuus paistaa niistä läpi onneksi Suomessa on vielä sinun kaltaisia oikeudenmukaisi ihmisiä. Jatka samaan malliin

 3. Angie

  Iso halaus Uuninpankkopojalle!

 4. Kiki

  Tämä on niin törkeää, että tuon tekijä saisi mennä peilin eteen ja katsoa, näkyykö sieltä enää ihminenkään. Niin pieni ja kieroutunut pitää mielen olla, kun tuollaista pitää harrastaa.

  Tämmöiset luultavasti myös jauhavat ”siitä toisesta ääripäästä” niin kuin olisi olemassa jokin suvakkiarmeija, joka harrastaa tällaista munatonta, määrätietoista kiusaamista, lähettelee tappo- ja raiskausuhkauksia, sortuu rikoksiin ja yrittää lavastaa muita rikollisiksi.

  Tämä ei ole isänmaallista, tämä ei ole poliittista, tämä ei ole järkevää. Tämä on vain sairasta. Koska kerran kyttäät Sakarin blogia, niin lue tämäkin: hae apua ongelmiisi ja hanki elämä. Kun ihmisellä on elämää edes sen verran, että siinä on ajattelemista, ei ehdi omistautua tuntemattomien kiusaamiseen. Jos et pysty hankkimaan elämää, mene kirjastoon. Siellä on paljon jännempää lukemista. Ihan ilmaiseksi.

 5. Juha Remes

  En ole lakimies mutta osaan toki lukea: tietääkseni tuo on identiteettivarkaus, ks Rikoslaki 38 luku 9 a §.

  ”Joka erehdyttääkseen kolmatta osapuolta oikeudettomasti käyttää toisen henkilötietoja, tunnistamistietoja tai muuta vastaavaa yksilöivää tietoa ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa tai vähäistä suurempaa haittaa sille, jota tieto koskee, on tuomittava identiteettivarkaudesta sakkoon.”

  Eli rikosilmoitusta vain menemään. Voi olla että kaveri saadaan kiinni esimerkiksi palvelintietojen perusteella.

  Tsemppiä, jaksamista ja kaikkea hyvää!

  • Joni Pelkonen

   Identiteettivarkauden lisäksi se on myös laiton uhkaus, sillä eihän tekijä siitä viattomaksi muutu että teki uhkauksen väärällä nimellä.

   • Jarkko

    ”Identiteettivarkauden lisäksi se on myös laiton uhkaus, sillä eihän tekijä siitä viattomaksi muutu että teki uhkauksen väärällä nimellä.”

    Laiton uhkaus se on ainoastaan silloin jos Petteri Orpo on syytä pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa. Uhkauksen takia. Ainakin itse tiedän tapauksia missä poliisi on katsonut, että tappamisella uhkaaminen ei ole laiton uhkaus jos uhkauksen uhri on sanonut, että ei ole pelännyt.

    Muussa tapauksessa se lienee Sakari Timoseen kohdistuva identiteetti varkaus ja kunnian loukkaus.

 6. TR

  Välillä on vaikea uskoa, että aikuinen, oikeustoimikelpoinen ihminen alentuu tuollaiseen. On siis oikein nähnyt vaivaa lähettääkseen usealle taholle tuollaista roskaa toisen ihmisen nimissä. Aivan käsittämätöntä. Tsemppiä sinne uuninpankolle!

 7. Pasi Karonen

  Mikähän siinä on, että nämä ”isänmaalliset” primitiivit eivät useinkaan osaa edes äidinkieltään?

 8. Jussi Pelkonen

  Sakari: Työsi on niin tärkeää, että jos se joskus tavoittaa globaalit mittasuhteet, Sinua voi ehdottaa Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi!

  ”(Älyllisesti) köyhät teillä on aina keskuudessanne, ja milloin tahdotte, voitte heille tehdä hyvää (mutta järkeä heillä ei ole juuri konsanaan)”. – Mark. 14:7. (muokattu)

 9. Päivi Korpiola

  Myös minä tavis olen saanut tappouhkauksia kaupunginosani fb-sivuilla. Samoin toiveita, että joutuisin mamujen raiskaamaksi. Myös lapseni (tosin aikuiset) on minun sivuillani toivottu raiskattaviksi. Nerokkain kommentti (yksityisviesti mesessä) oli: Ime huora faijas munaa, muuhun sun suusta ei ole. Isäni kuoli 2000, joten pikkasen vaikea toteuttaa kohtelias pyyntönsä. Tietty feikkiprofiili.

 10. Juha Toivoniemi

  Näihin uhkauksiin saa tottua sillä itsekin niitä saanena totean vain että totuutta pelkäävät ja piilottelevat näitä kirjoittelee. Internetin kautta kun voidaan levittää mitä vain toista ihmistä kiusaavaa kohtaan eikä virkavalta voi/haluakaan käyttää resursseja moiseen. Niin se vaan on tässä nykymailmassa. Omalla nimellä kun julkaisee niin altistuu hyvin herkästi tälläiseen saastaan. Parasta olisi tietysti että tälläiset saataisiin kiinni ja rangaistua mutta se ei taida nykyajassa onnistua. Jatka vain kirjoittelua samaa henkeä noudattaen

 11. Pirkko Aura

  Kirjoituksen tasosta ja siità ettà samankaltaiset viestit olivat ”tauolla” voi pààtellà ettà niiden runoilija on todennàkòisesti taas pààssyt vapaaksi jostain hàirikkòlàstà.
  Toivottavasti tàmà pysyy vain kirjoittelun tasolla, mutta koska viestintà on toistuvaa, olisi syytà tarkistaa asia ettei tàmà henkilò luule voivansa tehdà jotain radikaalimpaa.

 12. Esa Ruoho

  Mikähän se näiden isäm_maa on? Eise ainakaan se minun isänmaa ole ja olen kuitenkin 110% Suomalainen. Onneksi jatkosodan veteraani isäni ei ole tätä näkemässä.

 13. Kalle Katz

  Olen niin kiitollinen että tästä kaikesta tästä typeryydestä huolimatta jaksat tehdä tätä työtä. Kiitos!

 14. Jukka Salakari

  Kiitos kirjoituksistasi, Sakari. Hyvä kun jaksat kivenä tuulessa.

 15. Minna Ylitalo

  Tämä on kai sitä yksinäisen suden hassua kesäistä hupsuttelua.

 16. Tero Paananen

  Pyyda Satakunnan Kokoomusta ja muita viesteja vastaanottaneet sailyttamaan webbi-palvelimensa lokitiedostot kyseiselta ajalta ja/tai muut tallennetut tiedot viestista. Voisit myos pyytaa lahettajan tietoja myos itse. Jos poliisia ei kiinnosta tutkia tallakaan kertaa, olisi sinulla seuraavaa kertaa varten enemman tietoa jaljittaa nettirikollista.

  Niista ilmenee aivan varmasti lahettajan IP-osoite, joka useimmiten tallaisten jarjen jattilaisten hairikoinnissa viittaa suoraan heidan tyopaikkansa, kodin tai kirjaston Internet-liittyman osoitteeseen.

  Asian selvittaminen ei ole kallista tai vaikeaa. Jos hairikko on alamoloillyt Internetissa pitkaan tai samaa IP-osoitetta kayttaen useamminkin, naiden tietojen avulla hairikon nimeaminen onnistuu jo joskus pelkastaan Google-haulla, ei tietenkaan aina.

  • Virve Valoheimo

   Ihan oikein Saku; ihan v:n surkimuksia. On ilo lukea sun blogeja ja kommentteja.

 17. Jussi Törmänen

  Kunnioitusta miehelle joka jaksaa jatkaa.

 18. Mari Virtanen

  Kiitos kirjoituksistasi ja suoraselkäisestä asenteestasi. Arvostan Sinua, ja toivon, että tapaamme joskus.

  Uskon, että saat vihapostia monin verroin enemmän kuin fanipostia – faneja on toki enemmän, mutta olemme vähän ujoja.

 19. Tatu Virta

  Kunnioitusta, voimaa ja sinnikkyyttä miehelle, jolle ensimmäistä toivoo juuri sellaisella voimalla jota vain itse pidät hyväksyttävänä ja suotavana, ja noita kahta löytyy selkeästi omastakin takaa enemmän kuin pienestä kylästä. Hyvää viikonloppua!

 20. Reko Lehtilä

  Tsemppiä vain sinullekin – äärioikestosta löytyvät ne pahimmat höyrypäät. Itse uskon että loppupeleissä tämä liittyy useimmilla jonkinlaiseen syrjäytymiskokemukseen ja riittämättömyyden tuntoon, ehkä jo lapsuudesta alkaen. Sitten tuntuu hienolta esittää voimakasta ja muita (pakolaisia tai vasempaan kallellaan olevia) parempaa. Sivusta katsottuna se on lähinnä surullista. En itse jaksaisi samalla vaivalla taistella tällaisia tuulimyllyjä vastaan. Mutta ehkä kuitenkin nuo asioita vähänkin ajattelevat ex-persut eli ns. ”liikkuvat äänestäjät” joskus myös huomaavat faktoja ihan rehellisesti ja siksi faktojen esille tuominen (uudestaan ja uudestaan) ilman liikoja tunnelatauksia on tärkeää.

Kommentoi »

Comments are closed