Vastakkainasettelun aika

-Nyt me jaamme kaikille sellaista, johon meillä ei ole varaa. Elämme yli varojen ja siihen on tultava loppu, joko hyvällä tai pahalla.

Näin kirjoittaa upporikas kansanedustaja ja liikemies Hjallis Harkimo (kok) Iltalehden blogissaan ja taitaa ehkä tajuamattaan kertoa avoimesti hallituksen valitseman linjauksen. Nyt on oikeasti tarkoitus pistää kansa polvilleen ja siirtää yhteiskunnan rahat rikkaille. Säästökohteet on valittu siten, että oheistappioina tulee vainajia, mutta he ovat tuottamattomia yksilöitä vailla merkitystä.

Hallitus päätti jo keväällä tehdä ihan tietoisesti 10 000 uutta köyhää leipäjonojen jatkeeksi leikkaamalla lähes 30 sosiaaliturvaetuutta, kuten vähimmäispäivärahoja, kansaneläkkeitä, asumistukea, lapsilisiä sekä työmarkkinatukea. Yksittäisistä ryhmistä köyhyysrajan alla on eniten eläkeläisiä, kaikkiaan 180 000 henkeä. Erityisesti eläkeläisiin iskevät muiden leikkausten lisäksi terveydenhuollon säästöt, kuten asiakasmaksujen ja lääkekorvattavuuksien omavastuuosuuksien nostot.

Eläkeläiset ovat jo työnsä tehneet, joten he saavat mennä.

Budjettiesitykseen sisältyy 134 miljoonan euron säästötavoite lääkekorvauksista, josta valtion osuus on 60 miljoonaa euroa. Säästötoimenpide on jatkumoa vuoden 2016 alussa toteutetuille 25 miljoonan euron lääkekorvaussäästöille, jolloin otettiin käyttöön muun muassa kokonaan uusi 50 euron alkuomavastuu lääkekuluissa. Vuoden 2017 leikkaukset ovat koitumassa erityisesti diabeetikkojen maksettavaksi.

Sairaat eivät tuota muuta kuin kuluja, joten hekin saavat mennä.

Sen lisäksi hallitus aikoo rakentaa itselleen ja koko maalle aikapommin leikkaamalla ammatillisesta koulutuksesta 190 miljoonaa euroa. Kuten eräs Fb-kaverini sanoi, niin tämä ei ole säästötoimi, vaan velanlykkäys. Lasku tästä siirtyy myöhemmin maksettavaksi syrjäytyneisyyden muodossa. Kun myös jo ennalta pieniä eläkkeitä leikataan samaan aikaan lääkekorvausten kanssa, tarkoittaa se sitä, että ihmisiä tulee kuolemaan tauteihin, nälkään tai pakkasiin, riippuen siitä leikkaako köyhä henkilökohtaisesti lääkkeistä, ruoasta vaiko asumiskuluista.

Sanoi tämä ajatteluaan avartanut entinen ns. maahanmuuttokriittinen muutakin. Hän sanoi, että kaikesta tästä huolimatta ihmiset jaksavat jauhaa turvapaikanhakijoista, joiden aiheuttamat kustannukset suhteessa kokonaisuuteen ovat mitättömät. Milloin oikeasti nähdään mielenosoituksia nuorison, vanhusten ja sairaiden puolesta?

Niinpä, turvapaikanhakijoista tosiaan jaksetaan jauhaa. Rajat Kiinni- ja Suomi Ensin-porukat pitävät silmät kiiluen palopuheita mielenosoituksissa, joissa vaaditaan turvapaikanhakijoita pois syömästä suomalaisten köyhien leipää. Rajat kiinni-liikkeen Fb-sivulla kysellään, moneko muun ryhmän jäsenen pankkitili on nollilla ja maha tyhjä, kun samaan aikaan turvapaikanhakijoille tarjotaan päivittäiset ateriat ja annetaan vastaanottorahaa.

Liian moni luulee, että juuri nämä ovat mielenosoituksia vanhuksien, sairaiden ja köyhien puolesta. Eivät ole. Ne ovat köyhien yllyttämistä toisia köyhiä vastaan, jotta tappelun metelin suojissa rikkaat saavat täyttää taskunsa rauhassa. Joskus hiipii mieleen epäilys, että elleivät nämä puuhamiehet ole suoraan hallituksen palkkalistoilla, niin ainakin heidän toiminnallaan on hallituksen täysi tuki. Jos ei ole suoranaista tukeakaan, niin ainakin hallitus ja viranomaiset tietoisesti ummistavat heidän toiminnaltaan silmänsä.

Ei kannattaisi sulkea silmiään. Kun hallitus leikkaa koulutuksesta, niin kyllä nuorison kouluttajia löytyy. Tästä hyvänä esimerkkinä on Suomi Ensin-likkeen puuhamies Marco de Wit, jonka levittämästä videosta tämä pysäytyskuva on. Klipissä de Wit neuvoo innokkaille nuorille maahanmuuttovastaisen taistelun strategiaa: Nyrkkiraudat jätetään tähän. Kun ne käyvät päälle, niin vetäydytään tänne ja jos ne tulevat perässä, niin sitten otetaan raudat käyttöön.

 

de wit

Hallitus leikkaa köyhiltä ja samaan aikaan ääriliikkeet kouluttavat syrjäytymiseen ja köyhyyteen tuomittujen nuorten armeijaa käymään toisia köyhiä vastaan. Nyt on vastakkainasettelun aika, mutta asetelma on ylhäältä annettu. Saatte ihan itse miettiä, kuka nämä osapuolet on vastakkain asettanut ja miksi.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (27)
 1. Tulipa mieleen se, miten usein nämä maahanmuuttokriittiset nimittävät suvakkeja “hyödyllisiksi hölmöiksi” tms. He ovat itse sitä. He ovat ne, jotka auttavat pitämään fokuksen ja syyllistämisen pienessä vähemmistössä samaan aikaan kun suuren kansanosan elinehtoja ja työoloja huononnetaan. He sanovat olevansa Suomen kansan asialla, mutta he pyllistävät suurimmalle osalle suomalaisista – niin suvakeille, punavihreille kuin köyhimmille – ja kumartavat niitä, joille sopii oikein hyvin syntipukin löytäminen muualta kuin kansakunnan kaapin päältä.

  Mikään määrä maahanmuuttajien terrorisointia ei tuo ropoakaan lisää leskille, orvoille, köyhille ja kodittomille. Edes heidän karkottamisensa ei tuo lanttiakaan lisää näille ihmisille. Ne lantit menevät heille, jotka jo ovat voittajia, koska he ovat saaneet rukata yhteiskunnan raha-automaatit toimimaan omaksi hyväkseen. Säästetyt eurot sijoitetaan esim. sotehäkkyrään, josta sen ulosmittaavat kaupallisten toimijoiden kautta veroparatiisiyhtiöissä rahojaan makuuttavat ihmiset. Mutta ulospäinhän se tulee näyttämään hyvältä, jos muutama miljoona lisää pannaan soten toteuttamiseen. Tai annetaan muutama miljoona takaisin koulutukseen, josta on leikattu kymmeniä tai satoja miljoonia. Tapelkaa köyhät, niin rikkaat heittävät kakkunsa päältä yhden sokeriruusun!

  1. Jussi Pelkonen
   27.8.2016, 17:40

   Vastakkainasettelu on noussut maassamme jo sellaiseen mittaan, että kovin paljon lisää ei enää tarvita ennen kuin suurempi sota syntyy.

   Minusta hallitus ei tee niitä asioita, joilla tätä kahtiajakoa voitaisiin lieventää. Ja kun puhun “hallituksesta” tarkoitan tietysti sitä, että keskusta ja kokoomus eivät reagoi riittävällä tavalla. Perussuomalaisia on tässä asiayhteydessä turha edes mainita.

   Älyllisesti vähäpätöiset (oliko tuo rumasti sanottu?)

   Kansainväliseen maailmaan tutustumattomat, eivät kovin paljon koulutuksen piirissä aikaansa viettäneet kantasuomalaiset ihmiset ovat tulleet siihen tulokseen, että joku ulkomaalainen vie kaikki rahamme.

   Jokaisena vuosikymmenenä joku toinen on vienyt meidän rahamme.

 2. Tuomo Aaltonen
  27.8.2016, 17:16

  Tämän kaiken keskellä ihmetyttää suuresti pääministeripuolue keskustan kannatuksen suuruus. Tämä on ilmeisesti se suunta mitä maassamme halutaan.

Kommentointi suljettu.