Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Vastakkainasettelun aika

-Nyt me jaamme kaikille sellaista, johon meillä ei ole varaa. Elämme yli varojen ja siihen on tultava loppu, joko hyvällä tai pahalla.

Näin kirjoittaa upporikas kansanedustaja ja liikemies Hjallis Harkimo (kok) Iltalehden blogissaan ja taitaa ehkä tajuamattaan kertoa avoimesti hallituksen valitseman linjauksen. Nyt on oikeasti tarkoitus pistää kansa polvilleen ja siirtää yhteiskunnan rahat rikkaille. Säästökohteet on valittu siten, että oheistappioina tulee vainajia, mutta he ovat tuottamattomia yksilöitä vailla merkitystä.

Hallitus päätti jo keväällä tehdä ihan tietoisesti 10 000 uutta köyhää leipäjonojen jatkeeksi leikkaamalla lähes 30 sosiaaliturvaetuutta, kuten vähimmäispäivärahoja, kansaneläkkeitä, asumistukea, lapsilisiä sekä työmarkkinatukea. Yksittäisistä ryhmistä köyhyysrajan alla on eniten eläkeläisiä, kaikkiaan 180 000 henkeä. Erityisesti eläkeläisiin iskevät muiden leikkausten lisäksi terveydenhuollon säästöt, kuten asiakasmaksujen ja lääkekorvattavuuksien omavastuuosuuksien nostot.

Eläkeläiset ovat jo työnsä tehneet, joten he saavat mennä.

Budjettiesitykseen sisältyy 134 miljoonan euron säästötavoite lääkekorvauksista, josta valtion osuus on 60 miljoonaa euroa. Säästötoimenpide on jatkumoa vuoden 2016 alussa toteutetuille 25 miljoonan euron lääkekorvaussäästöille, jolloin otettiin käyttöön muun muassa kokonaan uusi 50 euron alkuomavastuu lääkekuluissa. Vuoden 2017 leikkaukset ovat koitumassa erityisesti diabeetikkojen maksettavaksi.

Sairaat eivät tuota muuta kuin kuluja, joten hekin saavat mennä.

Sen lisäksi hallitus aikoo rakentaa itselleen ja koko maalle aikapommin leikkaamalla ammatillisesta koulutuksesta 190 miljoonaa euroa. Kuten eräs Fb-kaverini sanoi, niin tämä ei ole säästötoimi, vaan velanlykkäys. Lasku tästä siirtyy myöhemmin maksettavaksi syrjäytyneisyyden muodossa. Kun myös jo ennalta pieniä eläkkeitä leikataan samaan aikaan lääkekorvausten kanssa, tarkoittaa se sitä, että ihmisiä tulee kuolemaan tauteihin, nälkään tai pakkasiin, riippuen siitä leikkaako köyhä henkilökohtaisesti lääkkeistä, ruoasta vaiko asumiskuluista.

Sanoi tämä ajatteluaan avartanut entinen ns. maahanmuuttokriittinen muutakin. Hän sanoi, että kaikesta tästä huolimatta ihmiset jaksavat jauhaa turvapaikanhakijoista, joiden aiheuttamat kustannukset suhteessa kokonaisuuteen ovat mitättömät. Milloin oikeasti nähdään mielenosoituksia nuorison, vanhusten ja sairaiden puolesta?

Niinpä, turvapaikanhakijoista tosiaan jaksetaan jauhaa. Rajat Kiinni- ja Suomi Ensin-porukat pitävät silmät kiiluen palopuheita mielenosoituksissa, joissa vaaditaan turvapaikanhakijoita pois syömästä suomalaisten köyhien leipää. Rajat kiinni-liikkeen Fb-sivulla kysellään, moneko muun ryhmän jäsenen pankkitili on nollilla ja maha tyhjä, kun samaan aikaan turvapaikanhakijoille tarjotaan päivittäiset ateriat ja annetaan vastaanottorahaa.

Liian moni luulee, että juuri nämä ovat mielenosoituksia vanhuksien, sairaiden ja köyhien puolesta. Eivät ole. Ne ovat köyhien yllyttämistä toisia köyhiä vastaan, jotta tappelun metelin suojissa rikkaat saavat täyttää taskunsa rauhassa. Joskus hiipii mieleen epäilys, että elleivät nämä puuhamiehet ole suoraan hallituksen palkkalistoilla, niin ainakin heidän toiminnallaan on hallituksen täysi tuki. Jos ei ole suoranaista tukeakaan, niin ainakin hallitus ja viranomaiset tietoisesti ummistavat heidän toiminnaltaan silmänsä.

Ei kannattaisi sulkea silmiään. Kun hallitus leikkaa koulutuksesta, niin kyllä nuorison kouluttajia löytyy. Tästä hyvänä esimerkkinä on Suomi Ensin-likkeen puuhamies Marco de Wit, jonka levittämästä videosta tämä pysäytyskuva on. Klipissä de Wit neuvoo innokkaille nuorille maahanmuuttovastaisen taistelun strategiaa: Nyrkkiraudat jätetään tähän. Kun ne käyvät päälle, niin vetäydytään tänne ja jos ne tulevat perässä, niin sitten otetaan raudat käyttöön.

de wit

Hallitus leikkaa köyhiltä ja samaan aikaan ääriliikkeet kouluttavat syrjäytymiseen ja köyhyyteen tuomittujen nuorten armeijaa käymään toisia köyhiä vastaan. Nyt on vastakkainasettelun aika, mutta asetelma on ylhäältä annettu. Saatte ihan itse miettiä, kuka nämä osapuolet on vastakkain asettanut ja miksi.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (27)

 1. Kiki

  Tulipa mieleen se, miten usein nämä maahanmuuttokriittiset nimittävät suvakkeja ”hyödyllisiksi hölmöiksi” tms. He ovat itse sitä. He ovat ne, jotka auttavat pitämään fokuksen ja syyllistämisen pienessä vähemmistössä samaan aikaan kun suuren kansanosan elinehtoja ja työoloja huononnetaan. He sanovat olevansa Suomen kansan asialla, mutta he pyllistävät suurimmalle osalle suomalaisista – niin suvakeille, punavihreille kuin köyhimmille – ja kumartavat niitä, joille sopii oikein hyvin syntipukin löytäminen muualta kuin kansakunnan kaapin päältä.

  Mikään määrä maahanmuuttajien terrorisointia ei tuo ropoakaan lisää leskille, orvoille, köyhille ja kodittomille. Edes heidän karkottamisensa ei tuo lanttiakaan lisää näille ihmisille. Ne lantit menevät heille, jotka jo ovat voittajia, koska he ovat saaneet rukata yhteiskunnan raha-automaatit toimimaan omaksi hyväkseen. Säästetyt eurot sijoitetaan esim. sotehäkkyrään, josta sen ulosmittaavat kaupallisten toimijoiden kautta veroparatiisiyhtiöissä rahojaan makuuttavat ihmiset. Mutta ulospäinhän se tulee näyttämään hyvältä, jos muutama miljoona lisää pannaan soten toteuttamiseen. Tai annetaan muutama miljoona takaisin koulutukseen, josta on leikattu kymmeniä tai satoja miljoonia. Tapelkaa köyhät, niin rikkaat heittävät kakkunsa päältä yhden sokeriruusun!

  • Jussi Pelkonen

   Vastakkainasettelu on noussut maassamme jo sellaiseen mittaan, että kovin paljon lisää ei enää tarvita ennen kuin suurempi sota syntyy.

   Minusta hallitus ei tee niitä asioita, joilla tätä kahtiajakoa voitaisiin lieventää. Ja kun puhun ”hallituksesta” tarkoitan tietysti sitä, että keskusta ja kokoomus eivät reagoi riittävällä tavalla. Perussuomalaisia on tässä asiayhteydessä turha edes mainita.

   Älyllisesti vähäpätöiset (oliko tuo rumasti sanottu?)

   Kansainväliseen maailmaan tutustumattomat, eivät kovin paljon koulutuksen piirissä aikaansa viettäneet kantasuomalaiset ihmiset ovat tulleet siihen tulokseen, että joku ulkomaalainen vie kaikki rahamme.

   Jokaisena vuosikymmenenä joku toinen on vienyt meidän rahamme.

 2. Tuomo Aaltonen

  Tämän kaiken keskellä ihmetyttää suuresti pääministeripuolue keskustan kannatuksen suuruus. Tämä on ilmeisesti se suunta mitä maassamme halutaan.

 3. Juha Sinkko

  Eikös kekkonen jo sanonut, että ”älkää päästäkö kokoomusta hallitukseen tai se tuhoaa maamme talouden” ?

  Ja nyt tuntuu pääministerikin olevan kokoomuslainen keskustalaisen vaatteissa. Jotain kertoo sekin, että P. Väyrynen jätti puolueen ja perusti omansa.

 4. Joonas Mustonen

  Kukaan ei tykkää leikkauksista, mutta paha se on leikata niiltä jotka ei mitään etuuksia saa (ennenkuin joku sanoo jotain niin verojen korottaminen EI ole leikkaamista). Parempi se olisi tietysti leikata keskiluokalta kuin köyhiltä. Eniten näin juuri työttömäksi jääneenä entisenä yrittäjänä riepoo tämä jäätävä sekamelska: kun on sata eri etuutta mitä voi saada ja työkkärin tarkoituksena on yrittää antaa ulos rahaa mahdollisimman vähän niin kyllä tää aika pahasti kyykyttämiseltä tuntuu. Vai oletteko ikinä kuullut työttömästä jonka mielestä tämä suomen systeemi on hyvä? Kaikki hakeminen kestää julmetun kauan ja koska prosessissa on niin paljon virkamiehen omaa harkintaa mukana niin tuleva tuki on aina ihan arvailujen varassa ja prosessi niin läpinäkymätön kuin vain voi olla.

  Eniten ketuttaa kaikki nämä työllistämis härpäkkeet: kaiken maailman pakolliset koulutukset ym. josta kukaan ei edes julkaise mitään tilastoja, että toimiiko ne vai ei. Palkkatuki yksi surkeimmin toteutettuja systeemejä ikinä: sen myöntäminen ja suuruus on aina tapauskohtaista, joten kun menen työhaastatteluun niin en pysty antamaan edes summitaista arviota siitä, kuinka paljon palkkaa työnantaja minulle joutuu maksamaan. Työnantajaa kiinnostaa ihan ketusti alottaa se reilun kuukauden paperisota TE-keskuksen kanssa vain todetakseen että ei sitä palkkatukea myönnetäisikään tarpeeksi. Ja mikä hemmetti siinä on, että valtiolla ei ole pienintäkään luottoa mun omaan kykyyni neuvotella oma palkkani vaan siihenkin täytyy väkisin ottaa virkamies väliin? Ei vaikka mulla on parempi koulutus ja reilusti enemmän kokemusta oikeista neuvotteluista kuin sillä paperinpyörittäjällä. Jos haluan apua neuvotteluihin, niin sitä varten ne ammattiliitot kai nyt on olemassa??

  Jos ei mikään hallitus ole tässä 20vuoden aikana osannut korjata näitä kannustinloukkuja edes takaisin sitä tukisekamelskaa hinkkaamalla, niin antaisivat minun edes itse hoitaa homma. Annetaan sen työkkärin keskittyä täyspäiväisesti niihin, jotka sitä apua kaipaavat.

  Tarvittaisiin joku todellisesti rehellinen vertailu esimerkiksi nykyjärjestelmän ja perustulon+paikallisen sopimisen välillä. Hyvä esimerkki on juuri tuo palkkatuki, joka vastaisi lähes täysin sitä, että saisin perustulon + TESiä alempaa palkkaa. Mistä tulee se luulo, että joku virkamies osaisi tehdä sen sopimuksen paremmin kuin minä itse?

  Tuntuu, että tämä vastustaminen tulee tahallaan asioiden väärin ymmärtämisestä, ammattiliittojen painostuksesta ja siitä, että asiaa ehdotti väärä puolue. Kaikissa muissakin pohjoismaissa yleissitovuudesta on päästy eroon, ja jotenkin kummasti sekä työllisyys, talouskasvu ja tuloerot on niissä paremmalla tolalla, eikä mihinkään katastrofiin olla vajottu.

  Rakennetaan mieluummin yhdessä kaikissa puolueissa oikeasti toimiva järjestelmä ja yritetään hetkeksi unohtaa se omien takapirujen valtapeli. Oli sitten kyseessä kokkarit ja EK tai demarit ja SAK.

  Oli se toimiva järjestelmä sitten minkä näköinen tahansa, niin ei sinne ainakaan tätä nykyistä viidakkoa hinkkaamalla päästä, niinkuin ei olla 20vuoteen päästy. Minä en ole mikään sosiaalipolitiikan ammattilainen, mutta en ainakaan vielä ole nähnyt mitään simppelimpää ja oikeudenmukaisempaa systeemiä, kuin se että jokaisen tilille jysähtää sama perustulo köntsäsumma oli sitten opiskelija, työtön tai eläkeläinen. Eläkekertymät ja erikoistapausten lisätuet yms. on sitten niitä detaljeja jotka siihen täytyy hioa myös kuntoon.

  Onhan se ihan naurettavaa, että ei ole pienintäkään luottoa siihen, että ihminen osaisi itse käyttää rahansa oikein, vaan on jokaiseen pikkuasiaansa oma tuki, paperisota ja virkamies. Kuka muu kuin kiinteistösijoittaja esimerkiksi hyötyy asumistuesta? Mitä se kuuluu kenellekkään että maksanko 600e/kk tuella yksiön keskustasta vai 400e/kk yksiön lähiöstä ja 200e urheiluvarusteita ja kuntokeskuskortin?

  Pahoittelen, että tuli pitkä postaus, mutta kun mikään suomalainen puolue ei tunnu oikeasti haluavan ratkaista näitä ongelmia, koska jokaisella on joku oma sidosryhmä joka menettäisi muutaman euron tai joku taustajärjestö joka menettäisi valtaa.

  Sinä olet Saku varmaankin ihan fiksu ihminen, niin pistetään asiat liikkeelle, jätetään halpa populismi ja yritetään oikeasti etsiä joku elegantti ja tasapuolinen ratkaisu asiaan!

  • Henry Björklid

   Joonaksen kanssa samaa mieltä:
   Ja eikä tässä auta mikään muu kuin kansalaisten oma toiminta.
   Virkamiehellä on aina pomo ja ylhäältä tulee paimenkirjeitä. Ja kun tarpeeksi ylös mennään, niin siellä ei ole todellisuudentajua tai sitten liikkumavara on niin kapeaksi tehty.
   Ainoastaan tiedottamalla ja koordinoimalla saadaan jotakin aikaan.
   Mutta miten aloittaa?

  • Vappu

   Joopa joo, eiköhän sopivampi foorumi jutuillesi olisi esim. Uusi Suomi.
   Ammattiliitothan ne on saamattomia ja jokainen pärjäisi paremmin ihan yksin neuvottelemalla. Voit ihan rauhassa olla kuulumatta liittoon ja neuvottella itsellesi työsopimuksen ihan sellaisella palkalla kun haluat jos neuvottelukumppanisi ei kuulu työnantajaliittoon ja ole muuta sopinut.
   Onnea kahdenkeskisiin neuvotteluihin, eiköhän noilla mielipiteillä paikka irtoa ja palkkaneuvotteluissakin vähän tule extraa.
   (Ex?)Yrittäjä kaverisi kertookin blogissaan olevansa globaalin markkinatalouden kannattaja.

  • Mika Hämäläinen

   ”Palkkatuki yksi surkeimmin toteutettuja systeemejä ikinä: sen myöntäminen ja suuruus on aina tapauskohtaista, joten kun menen työhaastatteluun niin en pysty antamaan edes summitaista arviota siitä, kuinka paljon palkkaa työnantaja minulle joutuu maksamaan.”

   No jopas oli vaikeaa, itse tiedustelin asiaa omalta kohdaltani että paljonko työnantaja voi saada palkkatukea ja kuinka kauan….Vastaus oli että minun tapauksessa työnantaja voi saada vähintään 6kk ja 50% palkkakuluista pois oli minulle luvattu palkka suuruudeltaan mitä tahansa!!!

   Ja kauanko päätöksessä meni…Eli kun toukokuussa sovin haastettelun oli kesäkuun puolivälissä niin sekä työpaikka selvillä ja työnantajalla selvillä että sanomani 50% palkkatuki myös. Ettö sinällään systeemi toimi aivan hyvin eikä moittimista ollut joten sinällään ihmetyttäää kritiikki……

  • Taha Islam

   Ongelma on se, että verotetaan ihmistyötä, ei omaisuutta. Silloin kapitalisti siirtää työn verorajan ulkopuolelle ja itkee omaisuudestaan koituvia kuluja.

  • Samppa Haapavaara

   Koko palkkatukityö pitäisi lopettaa. Jos kapitalistilla ei ole varaa maksaa palkkaa ilman palkkatukea, ei sitä työtä tarvitse sitten varmaan tehdäkkään.

 5. Harri Koskinen

  Kauanko menee, että Suomi Finland OY:n kansalaiset saavat kuulla legendaarisen ”palava öljylautta” -puheen? Sen mitä siitä seuraa kaikki jo tietävätkin.

 6. Kennett Ylitalo

  Miten käy irtisanotuille Suomi Oy:ssä?

  • Taha Islam

   He jäävät minimitoimeentulotuelle lähiöön, kuten heidän lapsensakin. Täytyyhän verokarja sentään hengissä pitää, että valtiolla olisi jotain, jota vastaan lainata rahaa ”markkinoilta”.

   • Jarkko

    ”He jäävät minimitoimeentulotuelle lähiöön, kuten heidän lapsensakin. Täytyyhän verokarja sentään hengissä pitää, että valtiolla olisi jotain, jota vastaan lainata rahaa ”markkinoilta”.”

    Sotiminen ja maanpuolustaminen ovat vielä nykypäivänäkin työvoimavaltaista hommaa. Maat jossa on vaikka 1000 rikasta jotka omistavat kaiken eivät vielä toistaiseksi pärjää sodassa maille joissa on miljoonia köyhiä. Heti kun keksitään robotti joka hoitaa sotimisen työvoimavaltaisuuden niin sitten köyhille ei enää tarvitse rahottaa edes elossa pitävää ruokakassia.

 7. Angie

  Saku Timonen kirjoittaa asiaa, Hjallis paskaa. En jaksa olla tämän rakentavampi tänään.

 8. Jari Kähkönen

  Sitä luulisi että niin sanotut maahanmuuttokriittiset ja muu persukansa ovat suuriakin Orwellin tuntijoita, kun kerran hänen käsitteistöään niinkin paljon viljelevät kuin on nähty. Mutta tuskin ovat nidettäkään lukeneet, ja siitäkään mitä ehkä ovat selailleet, eivät ole paljoakaan ymmärtäneet. Ihan selkeästihän he kuvittelevat olevansa Eläinten vallankumouksen sikoja tai 1984:n Puolueen sisäpiiriläisiä, mutta lähempänä totta mahtaisi olla sittenkin lampaat ja prolet. Jokatapauksessa ne eläimet ketkä vielä sallittujen väittelyiden aikana hekottelivat vain mukana ja olivat johdonmukaisesti samaa mieltä juuri edellisenä lopettaneet puhujan kanssa. Tai kansalaiset vailla mitään yleisempää motiivia ja tavoitetta, kunhan nyt vain huutavat sekä rähjäävät siitä yhdestä asiasta mistä kulloinkin rähjäävät.

  Erityisesti ihan silkkaa ihmisvihaa ja ennakkoluuloisuutta oleva niin sanottu maahanmuuttokritiikki pohjaa pelkkään valheelliseen tunteeseen omasta etuoikeutetusta asemastaan, jonka menettämisen pelkoviha-sekasotkussa sitä ollaan. Ei myönnetä, että jokainen ihminen on yhtä arvokas ja ainutkertainen, jolloin minkäänsortin pokkurointi, luvan anominen tai annettuun tyytyminen ei yksinkertaisesti vain käy päinsä. Yhteiskunnassamme ei kuitenkaan ole sellaista ylisatavuotista alisteisen monietnisyyden ellei suorastaan orjuuden historiaa, jonka oikeudellisesti pakottavaan purkamiseen vaan käytännössä yhä olemassaolevaan ongelmatiikkaan moiset älyttömät vaatimukset perustuvat. Jos mitään älyäisi, älyäisi tässä kohdin hämmästellä kuinka heikolla pohjalla ja vähällä yrittämällä samaan konfliktiin on päästy. Pelkoon ja huonoon asenteeseen vetoaminen ei petä koskaan.

  Mutta turhaa, kun eivät edes saman mölyköörin natsitkaan älyä jo keisarillisen venäläisen salaisen poliisin runoilleen erään heidän kuolemattoman klassikonsa, Siionin viisaiden pöytäkirjat, aikansa parhaan informaatiosodankäynnin manööverinä. Sen varmasti maailman mitassa kaikkein vähin ja mitättömin maali oli autonimisen Suomen lainsäädännön jo kauan sitten puretut tunnustuksellisesti antisemitistiset osat. Liekö tavallinen ihminen olisi niitä aikoja muuten edes tarkkaanottaen tiennyt sanoa, että mikä se sellainen juutalainen oikein onkaan? Eppäillä soppii. En mene sanomaan, että kenen puolesta lukuun useiden meidän aikamme kiihkoiluliikkeiden johto toimii nyt 2010-luvulla, sillä saattaisipa tuo olla niinkin, että selitys on huomattavasti nolompi kuin vielä arvataankaan.

  Sensijaan, että puheena olisi ison talon(en sano kenen omistaman) riittävillä rahoilla ja hyvillä vehkeillä, mukaan lukien pelastussuunnitelma ja pakoreitti, varustetut, ammattiinsa koulutetut illegaalioperatiivit, on todennäköisempää äänessä sekä kuvissa olevan silkkoja rahastajia, monipuolueänkyröitä, ongelmapersoonia ja sun muita puolihulluja. Että ei heitä kukaan ole asialle laittanut, mutta moni naureksii ilolla heidän disruptiiviselle vaikutukselleen. Jotta edes kukaan keskiluokanpudokas tai yhtä ansioitunut vanhempien ikäluokkien edustaja ei joko huomaisi yhteiskunnan todella tärkeitä asioita eikä ainakaan saisi puheenvuoroa. Let’s face it: iso keskiluokka, hyvinvointivaltio ja ne kaikki muutkin olivat pelkkä ilmeisesti tahaton toisen maailmanrähinän jälkiseuraus, mitkä on nyt uudelleen arvioitu kuin pankkipalveluiden maksuttomuus(ketkä teistä vielä senkin muistavat).

  Se on se hullujen yllytys vain siinä suhteessa hankalaa, että kaikki vielä terveyspuolen amk:kaan käyneet eivät älyä varoa. Ovat nimittäin siinämäärin rajattomia, arvaamattomia ja suhteettomia ne seurauksena syntyvät tulokset. Yllytetty itse ei sitä kyllä tajua, kun parhaimmillaan sen ties kenen ampuman ainoan pysäyttävän laukauksen tai raudoituksen jälkeen alkaa prosessi missä tulee joko vuositolkulla linnaa kaikesta tehdystä tai sellainen pakkolähete ettei sairaalan sosiaalityöntekijän tarvitse ihan äkkiä asuntohakemusta tarjota. No, parhaimmillaan ja parhaimmillaan, pirusti käy sääliksi niitä onnettomia ”suvakkeja” keitä vainoavat, joku heistäkin joutuu pakosta kärsimään kukaties kuinkakin pahasti. Jos taas hullun parina olikin tervepäinen niin häntä, entistä ”tolkun ihmistä”, jo saattaisi tuo oma ylen kolkko kohtalonsa jo vähän harmittaa. Miksi piti tulla järki aina jälkikäteen päähän?

  Yllyttäjien varalle on tuskin laadittu muuta suunnitelmaa kuin tulla telotuksi kiltin hoitotahtoiseksi ja viranomaisten kanssa hyvin toimeentulevaksi asiakas-potilaaksi, jos, ja alleviivaus sanalee jos, jää henkiin mistä tahansa oman porukan keskinäisestä välienselvittelystä. Voi sieltä kyllä kovaakin paakelssia silti leipoutua, terveisiä vaan pelkääjien osastolle, millä ikinä nimellä sitä linnaslangissa sitten sinä vuonna/siinä kivitalossa kutsuvatkin. Välienselvittely voi pamahtaa päälle mistä hyvänsä kateuden tai kiiman ilmenemismuodosta sattuukin, noissa piireissä kun ei välttämättä todellakaan pätevin aina voita. Ja jotakuinkin niin ovat tämän maaiman rahaa sekä valtaa pitäneet sen ajatelleetkin. Tilannekuva, ihmisten nimet, aika ja villitykset muuttuvat, mutta tavoitteet eivät. Tämänpäiväinen radikaali on huomisen vallanpitäjä ja ylihuomisen rahamies/eminenssi/hallitusammattilainen/rauhantekijä. Kansa sivuutetaan unohtaen.

 9. Tanja Takalo

  Demokratiassa saavat idiootit valita, diktatuurissa he saavat hallita (Bertrand Russell)

 10. Venla Vanamo

  Helsingissä pidetään suurmielenosoitus hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan 3.9. Joukkovoiman fb-sivuilta lisäinfoa.

  Kenkää hallitukselle!

  • Joonas Jormalainen

   Hyvä Venla, ehditkin jo mainostaa tätä ennen minua!

 11. AMK

  Kunpa päättäjissä olisi edes yksi joka tietäisi pienituloisten ahdingon arjenpyörittämisen vähillä rahoilla,mutta kun päättäjinä on yksinomaan isokenkäisiä raharikkaita ja hyvillä liksoilla eläviä (verovaroilla eläviä pummia)mutta he eivät ymmärrä sitä vaan syyttävä sormi osoittaa aina työttömiin?ja vähävaraisiin.1190 ekee kuukaudessa köyhä tämän mukaan olen rutiköyhä koska en edes työmarkkinatukea saa.toivokaan että pääsisin perustulokokeiluun.No jaa sainpa senkin tietää??pääsen ensi vuonna eroon ikuisuuskarenssista ja arvaatteko kuinka ensi alkuun tulee kahden viikon karenssi.sillai säästetään tai herrat säästää kun otetaan toisten selkänahasta.

 12. Joonas Jormalainen

  Herra Timonen, heititte ilmoille kysymyksen ”Milloin oikeasti nähdään mielenosoituksia nuorison, vanhusten ja sairaiden puolesta?”

  Vastaan tuohon kysymykseen: viikon päästä lauantaina 3.9. Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan! -kansanliike järjestää suurmielenosoituksen Helsingissä leikkauksia ja kurjistamispolitiikkaa vastaan. Mukana on mainitsemiasi nuorisoa, vanhuksia ja sairaita edustavia tahoja; lisäksi myös työväkeä, työttömiä ja kaikkia heitä, joita SOS- ja sitä edeltävä SSS-hallitus on potkinut päähän. Mielenosoitouksessa on nollatoleranssi rasismille.

  Tulkaa ihmeessä mukaan, jos suinkin ehditte! Lisää Joukkovoiman tavoitteista ja tukijoista täällä: http://joukkovoima.com/

 13. Jyrki

  Tosiaan voi olla niinkin, että rahanvalta tai sanotaanko harvainvalta. On tajunnut, että he ei voi loputtomiin asti usuttaa vähäosaisia toistensa kimppuun kertomalla tarinoita vaikka, että siellä se työtön makaa sohvallaan ja juo päivät pitkät kaljaa KELA-rahoilla kuten vaikka joku ”sossu tatu”. Ja sen jälkeen voi leikata kaikesta vaan lisää.

  Se ei typeryksiinkään taida aivan loputtomiin upota. Jossain vaiheessa viimeistään se ”menestyjäkin” itse työttömäksi jouduttuaan tajuaa, että ei niillä KELA-rahoilla tosiaan muuta kuin juotaisi hetki kun ne tulee. Ja loppu aika nähtäisi nälkää kunnes uudet KELA rahat tulisi. Ja jossain vaiheessa nämä typerykset tajuaa ehkä senkin, että 9e/pvä orjatyöt ei vaan toimi. Ja päiväunelma ”sossu tatuista”, joilla vaan rahat riittää ja riittää särkyy ikävästi.

  No nyt rahanvalta/harvainvalta on varmasti tajunnut tämän. Ja on aika lisätä soppaan uusia aineksia. Ja kas tilanne voi jatkua. Typerykset sättii ja pieksee toisiaan entistä kiivaammin sanoin ja kepein. Nyt nämä uudet ainekset soppaan tuli rajan yli osittain myös varmasti tilattuna.

  Ja mitä tulee tilattuun ainekseen. Niin kysyn onko meidän nykyinen pääministeri typerä? Minun mielestä ei voi olla, että ei ymmärrä miten käy kun huutelee maansa pääministerinä medioissa tänne vaan meille sopii annan asuntonikin teille. Sitten ei antanutkaan mitään omistaan lopulta. Vai onko kustantanut jotain sijoituspaikkoja suojapaikan hakijoille omasta pussistaan? Vaikkapa joku kunnon siivu kuukauden tuloistaan vastaanottokeskuksia ylläpitäville tahoille. Voisi sen ihan reilusti kertookin. Ihme myös, että muiden maiden pääministerit ja vastaavat ei ole vastaavaa huudelleet medioissa. Miksei ole? Onko ne jotenkin meidän nykyistä pääministeriä fiksumpia?

  Niin tästä voi miettiä tosiaan vaikka mitä salaliittoteoriaa tai ”salaliittoteoriaa” rahanvallan ja harvainvallan suhteen. Toki voihan olla jonkun viisaan sanonta tottakin. Että ette tosiaan tiedä kuinka typeriä ihmisiä johtopaikoille pääseekään. Kannattaa siis laittaa foliohattu päähän torjumaan vale. Leikkaukset heikompiosaisilta, koulutuksesta jne. Ne on täysin totta.

  • Jarkko

   ” Kannattaa siis laittaa foliohattu päähän torjumaan vale. Leikkaukset heikompiosaisilta, koulutuksesta jne. Ne on täysin totta.”

   Fakta on myös se, että raha ei katoa minnekään vaan siirtyy taskusta toiseen jos se raha ei enää ihmisille tule työpaikan menettämisen jälkeen. Jokainen sentti joka on työttömiltä otettu pois tai työpaikkansa menettäneiltä menee jonkun toisen taskuun. Fakta on myös se, että Suomi on nykyään paljon rikkaampi valtio kuin mitä oli 80-luvulla, mutta silti rikkaammalla suomella 2010-luvulla on varaa pitää pienempi joukko palkkatöissä kun köyhemmällä suomella oli. Kun raha ei katoa minnekään niin jonkun toisen taskussa nekin eurot ovat mitkä aikaisemmin menivät työpaikkansa menettäneille työntekijöille.

   • Taha Islam

    Rahan arvo katoaa, koska pankit painavat sitä lisää. Tästä systeemistä hyötyy ne, jotka omistavat (tai hallitsevat) tuotantovälinettä, kuten nyt vaikkapa maata tai etuoikeutta. Maattomat ja etuoikeudettomat ovat kuin feodaaliorjia.

    • Jarkko

     Jos tarkkoja ollaan nykymuotoisella rahalla ei koskaan mitään arvoa ole ollutkaan. Kaikki rahan arvo on aina kuvitteellista ja perustuu toiveajatteluun ja uskonnolliseen voimaan siitä että tulevaisuudessa sillä voi ostaa jotain. Todellisuudessa ainoa rahan käytöstä tuleva hyöty on se, että se helpottaa kaupankäyntiä. Jos kaupankäynti on pelkkää keinottelua josta on lähinna haittaa suurimmalle osalle ihmisistä niin rahan hyödyt katoavat hyvin nopeasti.

     Rahan arvo perustuu suurelta osin siihen, että suurin osa ihmisistä on ”uskovaisia” jotka uskovat uskonnollisesti siihen, että rahalla voi vielä huomennakin ostaa jotain. Heti kun tämä uskonto lakkaa rahan arvo myös katoaa.

     Työntekijän, työttömän tai työttämäksi joutuneen kannalta oleellisinta kuitenkin on kenen taskuun tuotto valuu varsinkin jos se alkaa mennä entistä harvemman ihmisjoukon taskuun. Osa-aika orjia vähintään me kaikki ollaan, koska ihminen on niin pahansuopa eläimellinen olento, että kovin vapaaksi ei suurinta osaa ihmisistä voi päästää. Hyvin harva on niin sivistynyt, että kykenisi elämään ilman mitään sääntöjä, lakeja, etiikkaa tai moraalinormeja.

 14. Risto Sinervo

  Maahanmuuton kustannuksista ja muista vaikutuksista esiintyy tavatonta tarkoituksellista liioittelua. Toisaalta hallituksen toimia koskevat ”sairaat ja eläkeläiset saavat mennä”-liioittelut tuskin auttavat ketään. Jos säästöt joissakin asioissa saattavat ollakin viivästettyä menoa, on velka viivästettyä veronmaksua, jonka kohteina ovat lapsemme ja lastenlapsemme.

  Suurimpia julkisia menoja eli sotea ja koulutusta koskevat säästöt hersyttävät aina jyrkimpiin vastaväitteisiin. Säästöissä ei vielä olla lähelläkään 90-lukua, mutta rutinaa on aina ollut. Muistan tilanteen vuoden 2010-tienoilla, kun Ammattiopiston talousarviota selostaessani osa henkilökunnasta rutisi ”moninkertaisesta” hintojen noususta, palkkojen huonosta kehityksestä ja valtion ”kuristavasta otteesta”. Oli pakko tarkistaa indeksit: hinnat olivat nousseet 10 vuodessa noin 22 %, kunnalliset palkat 54 % ja valtion maksamat opiskelijakohtaiset yksikköhinnat 70 %. Luulot ovat väärin, mutta harva siitä välittää.

  • Jarkko

   ”Suurimpia julkisia menoja eli sotea ja koulutusta koskevat säästöt hersyttävät aina jyrkimpiin vastaväitteisiin. ”

   Näin se menee suurin osa ihmisistä herää vasta siinä vaiheessa jos omista eduista vähennetään -1%. Sitä että muut ympärillä leikkasivat omista eduistaan -80% jo muutama vuosi aikaisemmin ei yleensä edes olla huomattu. Tämä johtuu aika pitkälle siitä, että ihminen on itsekäs ja kukaan ei pakota huomaamaan asiaa, koska talouskriisit ovat länsimaissa vain työttömäksi joutuneiden tai työmarkkinoille tulevien ongelma. Vakiintuneessa asemassa olevia kriisit harvoin koskettavat. He voivat jopa hyötyä taloskriisista jos tulot säilyvät ennallaan ja asuntojen hinnat laskevat ja korot pysyvät nollassa ja muutkin hyödykkeet halpenevat.

   Tosin tämä kaikki tulee sosiaalisen koheesion murenemisen kustannuksella ja lisää korruptiota ja rikollisuutta, mutta siitäkään ei oikein tarvitse välittää ellei mene todella pahaksi, koska näitä ilmiöitä voi käyttää hyväksi oman poliittisen agendan ajamiseen. Tosin sillä varauksella, että ei mene todella pahaksi. Muiden ihmisten hyväksikäyttö kaikin eri keinoin harhauttamalla, väärinymmärtämällä, propagandalla ja ihan silkalla uhkailulla ja korvien sulkemisella on maailman tuottoisinta bisnestä ainakin niin kauan kun ei ihan piekse lypsylehmäänsä kuoliaaksi saakka.

   Ihmisten hyvän tahdon varaan ei kannata laskea elämässään mitään jos haluaa olla enemmänkin kuin kerjäläinen.

Kommentoi »

Comments are closed