Ontuu kahdella jalalla

Meille on kerrottu, että poliisi ei tiennyt natsien järjestämän ja yhden ihmisen kuolemaan johtaneen mielenilmaisun todellista luonnetta ja että paikalla ei ollut poliisipartiota. Saattaa hyvinkin olla, että ensimmäinen selitys on totta ja että poliisille kerrottiin vain muutaman henkilön aikeista jakaa lentolehtisiä. Sellainen ilmoitus sähköpostissa voi hyvin lipsahtaa ohi silmien ja olla soittamatta hälytyskelloja.

Toinen selitys ei ainakaan natsien itse kuvaaman videon mukaan pidä paikkaansa. Videosta otetussa pysäytyskuvassa näkyy selvästi poliisiauto. Tähän saadaan varmaan selitys sitten, kun joku poliitikko tai toimittaja hoksaa kysellä poliisiylijohtajalta ja Helsingin poliisilta syytä ristiriitaan.

poliisi

Kuva on siis otettu tästä videosta.

Näin ontuu yksi jalka tänään kuulluissa selityksissä.

Myös eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat tänään lausuneet asiasta painavan sanansa. Näissä lausunnoissa huomio kiinnittyy perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ritva ”Kike” Elomaan puheisiin, joissa hän antaa ymmärtää teon johtuneen maahanmuuttopolitiikasta:

Ihmisten mielissä kuohuu, koska esimerkiksi maahanmuuttopolitiikkaa on hyssytelty kauan, vaikka siitä pitäisi puhua avoimesti. Tällaisia lopputuloksia sitten tulee, mikä on ihan järkyttävää.

Suomen Vastarintaliike ei ole koskaan osallistunut maahanmuuttokeskusteluun, vaan se on keskittynyt kumoamaan demokratian ja perustamaan natsivaltion. Sen vihollinen on jokainen, joka näitä pyrkimyksiä vastustaa. Elomaan lausunto osoittaa, että hän ei tiedä mitään Suomen Vastarintaliikkeestä eikä tunnu oleven jyvällä edes siitä, mitä Elielin aukion tapahtumista on julkisuudessa keskusteltu. Hän toistaa vanhasta muistista puolueensa maahanmuuttovastaista mantraa ja tekee itsestään typeryksen, jonka on mahdotonta tuomita äärioikeiston väkivalta syyttämättä siitä samalla maahanmuuttopolitiikan hyssyttelyä. Laitetaan tästäkin ontumisesta vielä kuva.

14390922_10154171266693778_1149264177402207322_n

Kansanedustaja Juho Eerola ei tänään onnu. Hän heitti sekä minulle että Isän pikajuna -blogia pitävälle Jussi Korhoselle haasteen. Vastasin jo tähän haasteeseen edellisen juttuni päivityksellä, mutta haluan näyttää uudelleen, kuinka Eerola tuomitsee äärioikeistolaisen väkivallan.  Jokainen vinoilee tyylillään, joten siitä ei sen enempää. Jossittelu lienee poliitikon ammattitauti, joten ei siitäkään sen enempää. Tärkeintä on selkeä irtianoutuminen, josta soisin kaikkien perussuomalaisten ottavan mallia.

sanasta-miesta

***
Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (108)
 1. Jari Kähkönen
  18.9.2016, 21:35

  Nyt ovat hyvät poliisin kenttäjärjestelmän tiedot tarpeen. Sivustakatselun sijasta kyseessä saattoi olla kiinniotetun nouto rautatieaseman järjestyksenvalvojien työtilasta tai jalkautuminen partioimaan asemalle/asematunneliin/metroasemalle. Tai aivan yhtä hyvin maija on voitu jättää tuohon syistä, joista osaa parhaiten kertoa partionjohtaja itse. En selittele, vähättele tai puolustele, sanon rutiininomaisesti rumasti poliisista ja poliisin toiminnasta julkisesti, mutta siitä pidän kiinni että tiedän mitä puhun. Tiedän, vaikka koko maailman poliisit omaisineen olisivat anonyymisti toisin huutelemassa netissä(Vennäällä kun tästä pitää jo vallan maksaa palkkaa, Suomessa ne tekee sen ilmaiseksi) ja seuraavaksi käymässä persoonani kimppuun.

 2. Kike on saanut paljon paskaa niskaan ja ihmettelen että Kaikkonen on jätetty niin rauhaan:

  ”Kaikkonen ei tunne kyseisen vastarintaliikkeen toimintaa, mutta uskoo, että viranomaiset ovat ajan tasalla valvoessaan ääriliikkeitä.”

  On suorastaan loukkaavaa, että Suomen eduskunta on niin pihalla siitä mitä ympärillä tapahtuu.

  *olen siis samaa mieltä Elomaasta, ettei se jää epäselväksi…

Kommentointi suljettu.