Tuskallinen herääminen

Suomi on herännyt kamalaan krapulaan. Vuosikausia olen muutamien muiden tavoin yrittänyt valistaa kansaa natsien aiheuttamasta vaarasta, mutta meille on viitattu kintaalla. Meitä on sanottu kuunatsien jahtaajiksi ja epäilty näkevän natseja oman sänkymme alla. Meille on kerrottu, että nehän ovat vain pieni joukko harmittomia kloppeja, jotka melskaavat aikansa ja kasvavat sitten aikuisiksi. Tolkun ihmiset ovat sanoneet meitä toiseksi ääripääksi, joka lietsoo ja ärsyttää natseja aktivoitumaan ja jota ilman ei natsejakaan olisi.

Kahdesta ääripäästä puhuneet tolkun ihmiset ovat nyt viimeinkin tajunneet, että se oikea toinen ääripää on viimeinkin löytynyt ja hän on nyt kuollut. Kyllä, hieron ihan tahallani tämän karmean totuuden jokaisen kahdesta ääripäästä höpöttäneen tolkun ihmisen naamaan. Te saitte tämän aikaan välinpitämättömyydellänne. Nyt teidän kuuluukin potea krapulan katumusta, kun oma tyhmyys alkaa valjeta.

Kirjoitin ensimmäisen kerran Suomen Vastarintaliikkeestä huhtikuussa 2010, jolloin se oli vain yön pimeydessä hiippaileva pieni tarranliimaajaporukka. Jo silloin sen ohjelma kertoi ihan selvää kieltään tavoitteista. Sen jälkeen olen palannut aiheeseen säännöllisin väliajoin, mutta eipä se ole paljon kiinnostanut. Ei edes silloin, kun SVL alkoi syyllistyä väkivaltarikoksiin julkisilla paikoilla keskellä päivää. Ei edes silloin, kun natsit alkoivat marssia kaduillamme eikä vielä silloinkaan, kun natsit omivat itsenäisyyspäivän viettämisen ja hämäsivät osan kansaa liittymään soihtumarssiin ensimmäisen kerran. Toisella kertaa marssia edeltävässä ohjelmassa oli jo mukana hallituspuolueen kansanedustajakin, mutta eipä asia jaksanut ketään kiinnostaa.

Media on nyt viimeinkin ruvennut puhuttelemaan natseja natseiksi ja unesta herääville tiedoksi laitan tähän koosteen SVL:n historiasta ja rikoksista. Lista on epätäydellinen, mutta sellaisenakin puhutteleva. Jokaisesta tapauksesta on aikanaan uutisoitu ja melkein kaikista olen minäkin turhaan kirjottanut varoituksen sanoja.

Sisäministeri Paula Risikko on nyt ilmoittanut selvittävänsä SVL:n ja muiden äärijärjestöjen laillisuuden ja krapulassa tärisevä kansa on äänekkäästi vaatimassa lääkkeeksi äärijärjestöjen kieltämistä lailla. Se on tyypillinen suomalainen tapa reaogoida ikäviin asioihin: laaditaan kieltolaki ja unohdetaan koko juttu. Olen tämän asian suhteen samalla linjalla kuin poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, jonka mielestä kieltäminen ei lopeta toimintaa, vaan ajaa sen vain maan alle.

Kieltämisessä on lisäksi sekin riski, että lain on aina oltava yleinen. Mitään Lex Suomen Vastarintaliikettä ei voida säätää, vaan sama laki mahdollistaisi sopivasti tulkittuna minkä tahansa järjestön kieltämisen. Sopivia tulkintoja tehtäisiin tietenkin aina poliittisten valtasuhteiden mukaan. Viime aikojen oikeistolainen talouspolitiikka ja politiikan ilmapiiri ovat sellaisia, että paluu 1930-luvun kommunistikieltoon saattaisi olla hyvin lähellä.

Kerron taas ties kuinka monennen kerran, että meillä on jo aseet Suomen Vastarintaliikettä vastaan olemassaolevassa laissa.

Suomen Vastarintaliike pyrkii kumoamaan väkivaltaisesti laillisen yhteiskuntajärjestyksen ja siitä Rikoslain 13 luvun 3 §:n 3 momentti sanoo näin:

Valtiopetoksen valmistelusta tuomitaan myös se, joka perustaa tai organisoi yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on Suomen valtiosäännön tai valtiojärjestyksen väkivaltainen kumoaminen tai muuttaminen, osallistuu johtavassa asemassa tai muuten merkittävällä tavalla sellaisen yhteenliittymän toimintaan tai tietoisena yhteenliittymän tarkoitusperästä antaa sille merkittävää taloudellista, järjestöllistä tai muuta vastaavaa tukea.Rangaistus on vähintää neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta.

Jos tämä tuntuu liian järeältä aseelta, niin otetaan seuraava pykälä. Järjestö on korostetun sotilaallisesti organisoitunut, joten RL 13 luvun 4 § olisi käyttökelpoinen:

Joka laittomasti perustaa, organisoi tai varustaa sotilaallisesti järjestäytyneen yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on vaikuttaa valtiollisiin asioihin, toimii sellaisessa yhteenliittymässä johtavassa asemassa, taloudellisesti tai muutoin merkittävällä tavalla tukee sitä tai siinä toimeenpanee tai antaa sotilaallista koulutusta, on tuomittava laittomasta sotilaallisesta toiminnasta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Nämä sankarit haluavat tietenkin tulla kohdelluiksi poliittisesti vainottuina, joten ehkä sittenkin olisi viisainta kohdella heitä tavallisen rikollisryhmän jäseninä RL 17 luvun 1a §:n mukaisesti:

Se, joka:

1) perustamalla tai organisoimalla järjestäytyneen rikollisryhmän taikka värväämällä tai yrittämällä värvätä väkeä sitä varten,

2) varustamalla tai yrittämällä varustaa järjestäytynyttä rikollisryhmää räjähteillä, aseilla, ampumatarvikkeilla tai niiden valmistamiseen tarkoitetuilla aineilla tai tarvikkeilla taikka muilla vaarallisilla esineillä tai aineilla,

3) toimeenpanemalla, yrittämällä toimeenpanna tai antamalla järjestäytyneelle rikollisryhmälle koulutusta rikollista toimintaa varten,

[…]

osallistuu järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan, jossa tavoitteena on tehdä yksi tai useampi rikos, josta säädetty enimmäisrangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta, taikka yksi tai useampi 11 luvun 10 §:ssä tai 15 luvun 9 §:ssä tarkoitettu rikos, ja jos tällainen rikos tai sen rangaistava yritys tehdään, on tuomittava järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Siitä vaan sitten soveltamaan olemassaolevaa lakia.

indianajonesnazis

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (89)
 1. Erkki Posti
  19.9.2016, 10:13

  Minä käsitin Risikon tarkoittavan juuri, onko natsiääliöyhteosö SVL rikollisjärjestö tai jopa väkivaltaiseen sotilaalliseen vallankumoukseen pyrkivä ryhmä.

  1. Jännää, että ministerin tämä pitää tutkia, kun sitä varten on olemassa oikeuslaitos.

   1. Kallematti Waris
    19.9.2016, 21:50

    Tai Google?

 2. Markku Kemppainen
  19.9.2016, 10:23

  Valtiojohdon ja poliisin pitää NYT osoittaa johtajuutta ja kitkeä tämä vastenmielisyys Suomesta. Niiden kanssa ei neuvotella eikä niitä kuunnella. Ei enää ”arvioida ja selvitetä”. Nyt pitää toimia, Risikko! Lait on tehty noudatettaviksi. Vai onko pientä ylinopeutta ajava autoilija suurempi uhka maan turvallisuudelle kuin sivullisia mukiloiva natsi.

  1. Pekka Rantamäki
   21.9.2016, 08:30

   Petteri Orpohan teeveessä vihjaili jotenkin siihen tyyliin, että kun asia on nyt taas ”ajankohtainen”, niin nyt se ”taas kerran tutkitaan.” Eli tutkitaan, tutkitaan, kuitenkaan tekemättä mitään. Pelkään, että näin tässä taas käy.

Kommentointi suljettu.