Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kello on lyönyt

Rikoslaissa on säädetty rangaistavaksi myös järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistuminen. Järjestäytyneen rikollisryhmän määritelmä kattaa myös rasistiset rikollisryhmät, jotka toimivat tehdäkseen rasistisia kiihottamisrikoksia. Kysymys on otettu nimenomaisesti huomioon rangaistussäännöstä säädettäessä.

Muun muassa näin sanotaan oikeusministeriön tiedotteessa, joka ainakin minun silmissäni nostaa oikeusministeri Jari Lindströmin osakkeita huomattavasti. Ministeriö painottaa juuri niitä asioita, joista itsekin olen puhunut vuosen varrella monta kertaa.

Yleinen ilmapiiri on nopeasti muuttunut sellaiseksi, että natsien aika tässä maassa on lopussa. Poliitikot yli puoluerajojen ovat tuominneet SVL:n toiminnan, kuten demokraattisessa sivistysvaltiossa pitääkin. Vain muutamat vähän sakeaverisemmät eivät ole ymmärtäneet viisareiden uutta asentoa.

Jussi Halla-aho jatkaa vielä tänäänkin SVL:n puolustelua ja rikoksen selittelyä parhain päin.  Hän puhuu edelleen tönäisystä verraten sitä joka viikonloppu tapahtuviin nujakoihin. Uutiset ovat varmasti ennättäneet Brysseliinkin asti, mutta sieltä käsin ei näköjään voi aistia poliittisen ilmapiirin nopeita muutoksia.

Kaikkein sakeaverisin on natsiyhteyksistään tiukille pistetty Olli Immonen. Hän suorastaan kompastuu sukkiinsa valittaessaan vainoa, jonka äärivasemmistolaiset Li Andersson ja Ville Niinistö ovat häneen kohdistaneet vihervasemmiston äänitorvi Helsingin Sanomien avustuksella.

immonen-20-9-16

Immonen sanoo, että ei tunne ollenkaan tätä nyt rikoksesta epäiltyä natsia, vaikka he ovat yhteyksissä myös Facebookin kautta:

14370375_1376151032413877_6688600515751811917_n

Tiedän toki, että kaveruus Facebookissa ei todista yhtään mitään. Minäkään en ole koskaan tavannut suurinta osaa kavereistani enkä ole koskaan heidän kanssaan vaihtanut edes yksityisviestejä. On kuitenkin ihan varmaa, että en päädy yhdenkään Fb-kaverini kanssa samassa tilaisuudessa otettuun yhteiskuvaan paiskaamatta ensin hänen kanssaan kättä ja juttelematta.

Siten löytyy tietysti vielä vähäisempiäkin kellotaulun viisareita tuntemattomia. Helsingin kaupunginvaltuutettu Helena Kantola on kovasti pahastunut siitä, että kansallissosialisteja sanotaan natseiksi. Hänen yleissivistyksessään on saksankielisen sanojen Nationalsozialismus ja Nazismus merkityksen mentävä aukko.

kantola

No, opissa variksenpoika tuulessa, kuten sanotaan. Kyllä viesti varmasti menee perille hitaimmillekin, mutta Immosesta en ole enää ihan varma. Hän vaikuttaa olevan sen verran syvällä omassa ideologisessa suossaan, että en tiedä onko hän enää nostettavissa ylös ja harjattavissa kuivaksi. Olen minä kuullut Ville Niinistöä ennenkin äärivasemmistolaiseksi ja Helsingin Sanomia vihervasemmistolaiseksi sanottavan, mutta en sentään hallituspuoleen kansanedustajan sanomana.

***
Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (25)

 1. Joni Pelkonen

  Äärioikeisto on parhaillaan suunnittelemassa seuraavaa itsenäisyyspäivän marssia Helsingin keskustaan. Marssin järjestysmiehinä (naisia näissä porukoissa näkyy hyvin vähän ja johtoporukoissa ei koskaan) on eräinä aiempina vuosina esiintynyt Suomen Vastarintaliikkeen uusnatseja. Uskaltavatkohan toimia näin enää tänä vuonna, vai onko röyhkeys aivan loputonta?

  Miksi äärioikeiston ylipäänsä annetaan pitää tilaisuuksiaan ja vieläpä itsenäisyyspäivänä ja pääkaupungin keskustassa? Edellisissä tilaisuuksissa on fantasioitu poliitikkojen raiskaamisista ja uhottu vihaa ja väkivaltaa tavallisia suomalaisia kohtaan. Ainoa äärioikeistoa ja näitä tavallisia suomalaisia erottava tekijä on, että äärioikeisto ei voi sietää heidän olemassaoloaan.

  • Tero Paananen

   Hieman pilkunviilausta, mutta kuitenkin…Minusta kuitenkin on parempi, etta niin aarioikeistolla ja muillakin on lupa pitaa tilaisuuksia.

   SVL:n luvan olisin kuitenkin kieltamassa.

   Lisaksi viela hieman asian vieresta…naiden natsi-jarjestoiden vahvuushan on se, etta ne ovat hyvin jarjestaytyneita. He saavat aukoa paataan miten vain lystaavat, milloin haluvata ja missa haluavat, koska vastassa ei ole koskaan, tai hyvin harvoin, mitaan jarjestatynytta toimintaa. Silloin harvoin, kun vastassa on ollut jarjestaytynyt vastamielenosoitus, natseille on mennyt herne nenaan varsin nopeasti varsinkin kun vastamielenosoitukset ovat yleensa saaneet kymmen-tai satakertaiset osaanottajamaarat.

 2. Angie

  Tämän poliittisen ilmapiirin muutoksen voi käsinkosketeltavasti tuntea Helsingin asema-aukiolla siinä paikassa, jossa on kynttilä- ja kukkameri Jimin muistolle. Tämän paikan ohi, itseni lisäksi, kulkee kymmeniä tuhansia ihmisiä töihin pari kertaa päivässä. Ihmiset ovat järkyttyneitä ja todella haluavat nykymenoon muutosta. Rasistinatsimaahanmuuttokriitikkoääliöt ovat saaneet mellastaa Helsingissä riittävästi. Ihmisten mitta on täynnä!

  Tänään vähän ennen viittä kynttilä- ja kukkameren ympärillä oli kokoontuneena kolmisenkymmentä ohikulkijaa, kun paikalle tuli lippalakkipäinen uhoava keski-ikäinen setämies (ei siis mitenkään osaton tai syrjäytynyt, vaan ihan kohtuullisen hyväosaisen oloinen) hän laittoi kukkameren keskelle kirjoittamiaan pahvilappuja, joissa halvensi kuolleen nuoren miehen muistoa.

  Sanoin hänelle, että hän on törkeä äijä ja ihmiset keräsivät laput pois ja setämies luikki paskat housuissa pois.

  Eikö riitä, että nuori ihminen on menettänyt henkensä äärioikeistolaisen väkivallan seurauksena? Pitääkö tulla vielä hyväksikäyttämään hänen kuolemaansa oman viha-agendansa ajamiseen.

  Ei tarvitse olla kovin kummoinen ennustaja, kun voi ennustaa, että persujen kannatus tullee romahtamaan Helsingissä. Uskon, että myös muualla maassa.

  • liisa hirvonen

   Kannattaa muuten seurata miten kuntuen ja kaupunkien valtuustoissa mistäkin asiasta äänestetään ja mitkä puolueet äänestävät mm leikkauksia vastaan tai niiden puolesta. Ne löytyvät kaupunkien ja kuntien omilta sivuilta. Se varmin tieto on valtuustosalissa tehdyt päätökset, ei se mitä vaalien alla puhutaan ja luvataan.

  • Minna Ylitalo

   Missähän facebook-ryhmässä tätäkin setämiestä on yllytetty kyseiseen sankaritekoon. Ei kukaan pelkästään uutisia lukemalla saa moista kuningasideaa, saati ihan vain omaksi ”ilokseen”.

  • liisa hirvonen

   Niinpä, jonkunsorttista somekiihotusta tarvitaan, että ihminen toimii noin törkeästi kuin tuo kertomasi äijä.

   • Tero Vanhanen

    Enpä usko että tarvitaan. Kyllä jotkut ihmiset ovat käsittämättömän ajattelemattomia.

 3. erkki

  Mitä eroa on ”natsilla” ja kansallissosialistilla?
  Eikös se ole sama miten äärilaidankulkijan nimeää?

  Jotta saanko sanoa häntä Heikiksi vai pitääkö sanoa Häntäheikiksi?

  • Minna Ylitalo

   Voidaan myös kutsua heitä alkuperäiskiellelä nimellä Neonazi. Eihän tämä koko aate muutenkaan ole suomalaista alkuperää. Kaikki kopioitua tuontitavaraa, logoa ja habitusta myöten.

  • Jani Jansson

   Teoriassa. Jos kansallissosialisti kokee nimityksen ”natsi” halventavana, häntä ei tulisi kutsua natsiksi. Mielestäni poliittisena ideologiana kansallisvaltion rajoihin sidottu sosialismi on typerä utopia, mutta se ei tarkoita että saa halveerata henkilöä. Jos kansallissosialisti toteuttaa politiikkaansa rasistisin toimin (myös viestintä) tai jos kansallissosialistisen puolueen agenda on rasistinen lankeaa minulta suuri paheksunta ja tuomio, enkä epäile kutsua sitä rasismiksi.

   • Minna Ylitalo

    Natsi ei ole nimittelyä. Sanakirjan mukaan natsi on substantiivi, joka tarkoittaa kansallissosialismin kannattajaa. Tämän SVL ikäpolven jäsenet ovat tarkalleen sanoen uusnatseja, sillä natsit ovat jo yhdeksänkymppisiä. Tässä ei siis ryhdytä kyselemään uusnatseilta mikä sana heitä loukkaa ja mikä ei. He eivät sentään voi ryhtyä mielivaltaisesti sensuroimaan suomen kieltä.

    Saksassa Nazia sanotaan Naziksi tai Neonaziksi. Jos kuitenkin sanot Naziksi jotakuta, joka ei ole Nazionalsozialist, niin kyseessä on törkeä kunnianloukkaus, josta seuraa sakkorangaistus. Esimerkiksi rasistia ei saa sanoa Naziksi, jos tämä ei muuten todistettavasti kannata kansallissosialistista aatetta. Saksan media on uutisoinut tästä Helsingin tapauksesta ja SVL kuvataan uutisessa virallisesti sanalla ”die finnische Neonazi-Gruppe” eli suomalainen uusnatsijärjestö.

 4. juha louhelainen

  Hyvä Angie. Kansalaisrohkeutta. Sekin setä olisi voinut olla joku menneiden aikojen karatemestari. Mutta aikomukseni oli kertoa että aamutelkkarin kiken esiintyminen oli luokatonta yrittipä ajaa Li:n miinaan asettamalla hänen suuhunsa omia sanojaan. Varmaan Timppa oli neuvonut. Minkähänlainen uhriutiminen siitä olisi seurannut jos Li olisi sanonut persuja rasisteiksi suorassa lähetyksessä joita he nyt ilmiselvästi kuitenkin ovat.

  • Angie

   Kiitos Juha. Paikalla ollut harmaatukkainen mummo kyllä myös tiukasti kommentoi setämiehelle.
   Itse koin yllättävänä sen, että ihmiset tulivat minulle sanomaan, että kiitos kun laitot sen äijän aisoihin. Yleensä kun puutun rasistiseen häiriköintiin, niin saan kuulla, että olen suvakkihuora, jota irakilainen panee perseeseen jne jne. On se välillä ollut tosi raskasta kuunnella sitä huorittelua. Mutta se on kuitenkin aika pientä eikä nää rasistinatsimaahanmuuttokriitikkoääliöt täällä tätä julkista tilaa tule valtaamaan älämölöllään.

   Lopulta ne setämiehen kirjoittamat pahvilaput oli kaikki mun kädessä. Kysyinkin siinä porukoilta, että olenko minä joku natsien roskis? No, nyt mulla on kotona sen äälilön hengentuotteita.

   Lauantaina 24.9 klo 12 on Kansalaistorilla mielenosoitus https://www.facebook.com/events/708050872692504/

 5. Aaltonen

  Kun eräillä tahoilla on ollut viime vuosina pyrkimys tiivistää Suomen poliittinen kenttä kaksinapaiseksi ja kutsua toista poolia vihervasemmistoksi, niin pitäisikö nyt alkaa kutsua toista päätä sinimustaoikeistoksi?

 6. Pasi Karonen

  Suomen kielen dosentti, Kotimaisten kielten keskuksen erityisasiantuntija Vesa Heikkinen pohdiskelee Kotuksen tuoreessa blogissa tänään 20.9.2016 sanojen merkityksiä: ”Voiko nykynatsia sanoa natsiksi?”

  Hän päätyy mielestäni osuvaan tulokseen:

  ”Yksi mahdollinen tapa selvitellä merkityksiä on katsoa, mitä (uus)natseiksi kutsutut ihmiset itse ajattelevat asiasta. Vastarintaliikkeen verkkosivuilla todetaan, että liike ’tunnustaa kansallissosialistisen maailmankatsomuksen’. Tämän perusteella monet ovat päätelleet, että liikkeen ihmiset ovat kansallissosialisteja. Ja kansallissosialistithan taas ovat vanhastaan julkisessa kielenkäytössä – natseja.”

  (http://www.kotus.fi/nyt/kotus-blogi/vesa_heikkinen/uudet_ja_vanhat_natsit.21931.blog)

 7. Minna Ylitalo

  Ylen dokumentin mukaan useilla SVL:n johtohahmoilla on ”laajat henkilöyhteydet mm. Suomen Sisun jäsenistöön” ja ”tiiviit yhteydet Suomen Sisuun”. Pitääkö tämä Immosen kommentti nyt sitten ymmärtää niin, että SVL:llä on kytkökset Suomen Sisuun, mutta Suomen Sisu ei tiedä tästä mitään? Eikä Suomen Sisun Olli Immonen ei koskaan ole kuullut näistä henkilöistä puhuttavankaan? On siinäkin amatöörimäinen järjestön puheenjohtaja, ei edes tiedä kuka hänen järjestössään hääräilee, vaikka tämä seisoisi vieressä.

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/05/15/miehet-jotka-johtavat-natsiliiketta

 8. Juha Savolainen

  Immosen muisti on niin valikoiva, että hän ei ilmeisesti enää edes muista kenen muistoa hän oli kunnioittamassa muiden Suomen Sisun ja SVL:n ”taistelutoverien” kanssa.

  Ja minkälaista arvostelukykyä ja vastuullisuutta osoitti muiden ”kansallismielisten” rohkaiseminen osallistumaan 612-kulkueeseen/tapahtumaan, jonka ”turvajoukoiksi” oli värvätty juuri SVL:n aktivisteja?

  Mutta eihän tässä ole kyseessä varsinaisesti Olli Immonen-ongelmasta. Todellinen ongelma on ollut se, että perussuomalaisten vaikuttajien yhteydenottoja ja yhteistyötä uusnatsien , fasistien ja muiden oikean laidan äärimmäisyysainesten kanssa on harjailtu niin myötäsukaisesti. Kun ongelma on noussut julkiseen keskusteluun, Timo Soini on kartellut julkisuutta ja kuitannut sen tyhjillä ravikielisillä heitoillaan.

  Soinin menettelyssä ei tietysti ole mitään yllättävää, sillä se edustaa juurii sitä kaksilla korteilla pelaamisen strategiaa mitä monet muutkin eurooppalaiset oikeistopopulistit ovat käyttäneet. Julkisuudessa esiintyvät näiden liikkeiden ja/tai puolueiden huolellisesti harjatut edustajat, jotka vakuuttavat rauhantahtoisuuttaan ja demokraattisuuttaan. Samaan aikaan kentällä monet liikkeiden aktivistit viljelevät väkivaltaisten äärioikeistolaisten retoriikkaa. Tällä tavallahan Soini, itse populismia tutkineena ”maisterisjätkänä”, rakensi Perussuomalaisten ensimmäisen ydinjoukon 2000-luvun alkuvuosina.

  Suomen nykytilan kannalta kohtalokasta oli kuitenkin se, että Keskustapuolue ja Kokoomus katsoivat hyödylliseksi, hyväksyttäväksi ja välttämättömäksi ottaa hallitukseen Perussuomalaiset omien yhteiskuntapoliittisten pyrkimystensä saavuttamiseksi. Tämä yhteistyö on johtanut vakavaan demokratian ja oikeusvaltion periaatteiden hämärtymiseen niin hallituksen, virkamieskunnan kuin tavallisten kansalaisten piirissä.

  Kriittiset äänet hallituspuolueiden leirissä ovat olleet valitettavan harvassa eivätkä esim. pääministeri Sipillän kommentit ole vielä todistaneet minkäänlaisesta viisastumisesta. Sitä meidän kuitenkin on vaadittava, tie poliittisen väkivallan jatkumiselle on katkaistav.a.

 9. Jari Kähkönen

  Kumman vaikea Olli Immosella käsitellä tilannetta, jossa tulee ihan livenä ikäviä kysymyksiä ja kommentteja. Oliko tuo mies koskaan poliitikko alkuunkaan vai pelkkä väärään seuraan eksynyt tahdoton onneton, joka parhaimmillaankin on vain pelkkä keulakuvan tapainen tai äänten talteenottaja. Ei valtiopäivämies voi Schaumannin hautakäynnin valokuvan julkiolon ja Facebook-kaveruuden julkitulon yhteisvaikutuksen jälkeen enää tuollalailla pokkana kieltää kaikkea uskottavasti. Jos Immonen sellainen olisi, hän kyllä käsittäisi sen. Halla-ahokin! Ei ole äijän nupissa sisällä ihan kaikki kohdallaan, jos tuollaisia vertailuja tekee niinkuin julkisesti kerrotaan. Ehkä siihen on ihan perusteltu syy, että kuullaan jatkuvasti pelkkää ennakkoluuloista ja ihmisvihaista kuraa? Identiteetti on vääntynyt kyseenalaiseksi, koska sen muodostavat peruskäsitykset ovat ihan rikki.

  Nyt on menty yksi vitsi, kännissäolo, satiiri ja mikäikinä liian kauas. Kysymys on ihmiarvosta, joka rapaantui pahasti, kun lähimmeen nettilevitettävän jankuttavan salakielisanainen salonkikelpoinen rasismi tekijöineen rynnisti päätyäkseen lopulta hallitusvaltaan. Ihmisarvosta, josta ei voi olla mitään kevytversioita, koska muuten kukaan tässä maassa ei ole turvassa, jos vain sattuu silloin ties kuinka mielivaltaisista syistä päätymään itse itsensä ylimmäksi valvojaksi tehneen vihan kohteeksi. Voi jopa olla, että kaikki eivät alunperin edes olleet natseja, no, mitä nyt vaan vähän toiseudenpelkoisia, naisvihaajia, autoritäärisiä persoonia ja sun muita sellaisia kummajaisia. Tai ihan vaan juoppoja, joutomiehiä ja omaneduntavoittelijoita ketkä nauroivat ruumiineritteet rinnuksilla sekä housuissa koskeivät voineet uskoa kuinka pitkälle pääsivät.

  Niin, se siinä vaan on, että kunhan nyt eivät vaan tällä kellonlyömällä mitään penteleen pusero- ja sensekätämän rauhan lakeja laita, jotka pilaavat ilmapiirin sekä rajoittavat niidenkin perusoikeuksia, jotka eivät ole natseja. Mistään muusta eivät poliisit niin tykkää kuin laista, joka antaa laajasti valtaa hätistää, sakottaa ja pakottaa. Enkä minä siitäkään niin varma ole, että lukevatko kaikki kellonlyömää yhdenmukaisella tavalla. Olen tässä vuorokauden sisään nimittäin saanut tai joutunut lukemaan niin kaikenlaista tulkintaa tulkintaa tähän asiaan liittyen. Eksyksissä ollaan eikä vaikuteta tuntevan kellotaulua lainkaan. Sieltä löytyy uhrinsyyttelyt, mediansyyttelyt, keppihevosselitelmät, kummalliset käsitykset kokoontumisvapaudesta ja tietysti mukapuolueeton vasemmistonsyyttely.

  • Minna Ylitalo

   Tämä nyt on sitä tyypillistä äärioikeistolaista pääpäsmärien vastuuntunnottomuutta, mistä blogissa on jo useaan kertaan kirjoitettu. Rivimiehellä menee överiksi, jolloin järjestö sulkee nettisivunsa ja taustajoukoissa hääräilevät pääpäsmärit pesevät kätensä asiasta. Kukaan ei tunne ketään.

   Tässä nyt ensireaktiona syyllistetään, uhriudutaan, vähätellään ja tehdään muita säälittäviä väistöliikkeitä. Loppumetreillä tätä pahoinpitelijää ei tule ensimmäinenkään aatesuunnan johtohahmoista tukemaan oikeudenkäynnin ja vankeusrangaistuksen aikana. Yksinäinen susi vastatkoon itse syksyisestä hupsuttelustaan.

 10. Karo Kankus

  Vuosi sitten Immoskohun aikana todettiin Immosen kaverilistalla olevan useita Vastarintaliikkeen natseja. Iltalehti mainitsee Immosta lähimpänä seisoneella natsilla olevan tuomio ulkomaalaisen puukotuksesta. Allaolevassa kuvassa lukee Jesse Torniaisella olevan tuomio muun muassa puukotuksesta. Esa Holappa kertoi myös Ylelle natseilla olevan yhteyksiä SS-mieh… Anteeksi, SuSi:n porukoihin.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081720191192_uu.shtml

  https://vaestotiede.files.wordpress.com/2015/06/11173317_1150003728359262_6113233871852005534_n.jpg

 11. Nasri

  Samat naamat jankuttaa samoja asioita Sakun jokaisessa julistuksessa.
  Eipä ihmetytä kun kukaan ”ulkopuolinen” ei ole halunnut tänne mitään kirjoitella aikoihin.
  Ja turhaahan se kirjoittelu on muutenkin koska sensuuri Sakari iskee armotta eriäviin mielipiteisiin… ihan kuin natsi-saksassa. =)

  Itse en ole viitsinyt näitä edes lukea puoleen vuoteen, enkä ole näköjään mitään menettänyt.
  Dialogi puuttuu.

  • Saku Timonen

   Tämä kun ei olekaan mikään netin keskustelupalsta, jossa jokaine ketju päätyy jo kolmennessa kommentissa kilometrin päähän aiheesta.

 12. Anssi Keskiväli

  Mielelläni paiskaisin kättä Sakarin kanssa jos törmättäisiin jossakin mielenosoituksessa tai muussa vastaavassa poliittisessa tapahtumassa. Veikkaan vaan, että häntä (kuten ei minuakaan enää pahemmin) kiinnosta moisiin osallistua ellei ihan kotinurkilla satu moisia tulemaan.

  Synkältä näyttää nykymeininki, hyvin synkältä.

 13. Markku T Koivisto

  Sakari on hieno mies. Mahtavaa, että on ihminen, joka välittää. Kiitos Sakke. Kummasti helpottaa.

 14. Johanna Maula

  Helena Kantola (PerSSu) on paitsi ilmeisen sivistymätön myös muuten varsin erikoinen henkilö. Muutama vuosi sitten Joulun alla istuin Stockmannin vintillä afrikkalaistaustaisen ystävättäreni ja tämän silloin n 9-vuotiaan CP vammaisen tyttären kanssa. Tytön hieman hallitsemattomat pakkoliikkeet aiheuttivat sen, että hän ojentaessaan käsivarttaan, vahingossa kosketti takanaan istuvaa Kantolaa. Ko henkilö kääntyi raivoissaan ja kahdella kädellä aggressiivisesti työnsi tytön käsivarren pois, kasvoillaan uskomaton raivon ja inhon ilme, joka tietysti pelästytti kovasti tyttöä. Täysin käsittämätön reaktio aikuiselta ihmiseltä! Ystävättäreni luonnollisesti hermostui lapsensa puolesta ja samoin minä, ja selitimme, että kyseessä on vammainen lapsi, joka ei voi täysin hallita liikkeitään. Tilanne oli todella epämiellyttävä ja olin valmis todistamaan ystävättäreni puolesta, jos hän olisi halunnut tehdä esitutkintapyynnön Kantolasta. Mielestäni lapseen kajoaminen on aina täysin väärin ja erityisesti vammaiseen lapseen, joka on täysin puolustuskyvytön. Kantola ja henkilö jonka kanssa hän istui (joka ei kyllä nähnyt mitään, Kantolan peittäessä näkyvyyden) koettivat väittää, ettei tämä ollut muka kajonnut lapseen, mutta meitä oli kaksi henkilöä, jotka näimme sen suoraan alle metrin päästä ja lapsi itse, joka koki sen ja puhui pitkään jälkeenpäin tilanteesta, jonka oli tietysti kokenut ahdistavana. Ystävättäreni ei kuitenkaan halunnut tehdä esittutkintapyyntöä, syystä että on jo aiemmin joutunut rasististen viestien ja puhelujen kohteeksi ja toiseksi epäillessään, että poliisi ei olisi puolueeton… Minusta se oli harmi, sillä Stockmannilla olisi silloin varmasti ollut valvontavideon nauha ko tilanteesta, mutta kirjoitin tuolloin tilanteesta FBssa.
  Näin siis ovat asiat nyt Suomessa ja tällaiset, sydämen ja yleissivistystä vailla olevat henkilöt ovat nyt päättämässä yhteisistä asioistamme. Hyvin surullista ja huolestuttavaa ja pahoin pelkään, että pahempaan suunta meno jatkuu. Itse koetankin olla mahdollisimman paljon poissa koko maasta. 🙂

Kommentoi »

Comments are closed