Kello on lyönyt

Rikoslaissa on säädetty rangaistavaksi myös järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistuminen. Järjestäytyneen rikollisryhmän määritelmä kattaa myös rasistiset rikollisryhmät, jotka toimivat tehdäkseen rasistisia kiihottamisrikoksia. Kysymys on otettu nimenomaisesti huomioon rangaistussäännöstä säädettäessä.

Muun muassa näin sanotaan oikeusministeriön tiedotteessa, joka ainakin minun silmissäni nostaa oikeusministeri Jari Lindströmin osakkeita huomattavasti. Ministeriö painottaa juuri niitä asioita, joista itsekin olen puhunut vuosen varrella monta kertaa.

Yleinen ilmapiiri on nopeasti muuttunut sellaiseksi, että natsien aika tässä maassa on lopussa. Poliitikot yli puoluerajojen ovat tuominneet SVL:n toiminnan, kuten demokraattisessa sivistysvaltiossa pitääkin. Vain muutamat vähän sakeaverisemmät eivät ole ymmärtäneet viisareiden uutta asentoa.

Jussi Halla-aho jatkaa vielä tänäänkin SVL:n puolustelua ja rikoksen selittelyä parhain päin.  Hän puhuu edelleen tönäisystä verraten sitä joka viikonloppu tapahtuviin nujakoihin. Uutiset ovat varmasti ennättäneet Brysseliinkin asti, mutta sieltä käsin ei näköjään voi aistia poliittisen ilmapiirin nopeita muutoksia.

Kaikkein sakeaverisin on natsiyhteyksistään tiukille pistetty Olli Immonen. Hän suorastaan kompastuu sukkiinsa valittaessaan vainoa, jonka äärivasemmistolaiset Li Andersson ja Ville Niinistö ovat häneen kohdistaneet vihervasemmiston äänitorvi Helsingin Sanomien avustuksella.

immonen-20-9-16

Immonen sanoo, että ei tunne ollenkaan tätä nyt rikoksesta epäiltyä natsia, vaikka he ovat yhteyksissä myös Facebookin kautta:

14370375_1376151032413877_6688600515751811917_n

Tiedän toki, että kaveruus Facebookissa ei todista yhtään mitään. Minäkään en ole koskaan tavannut suurinta osaa kavereistani enkä ole koskaan heidän kanssaan vaihtanut edes yksityisviestejä. On kuitenkin ihan varmaa, että en päädy yhdenkään Fb-kaverini kanssa samassa tilaisuudessa otettuun yhteiskuvaan paiskaamatta ensin hänen kanssaan kättä ja juttelematta.

Siten löytyy tietysti vielä vähäisempiäkin kellotaulun viisareita tuntemattomia. Helsingin kaupunginvaltuutettu Helena Kantola on kovasti pahastunut siitä, että kansallissosialisteja sanotaan natseiksi. Hänen yleissivistyksessään on saksankielisen sanojen Nationalsozialismus ja Nazismus merkityksen mentävä aukko.

kantola

No, opissa variksenpoika tuulessa, kuten sanotaan. Kyllä viesti varmasti menee perille hitaimmillekin, mutta Immosesta en ole enää ihan varma. Hän vaikuttaa olevan sen verran syvällä omassa ideologisessa suossaan, että en tiedä onko hän enää nostettavissa ylös ja harjattavissa kuivaksi. Olen minä kuullut Ville Niinistöä ennenkin äärivasemmistolaiseksi ja Helsingin Sanomia vihervasemmistolaiseksi sanottavan, mutta en sentään hallituspuoleen kansanedustajan sanomana.

***
Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (25)
 1. Joni Pelkonen
  20.9.2016, 18:29

  Äärioikeisto on parhaillaan suunnittelemassa seuraavaa itsenäisyyspäivän marssia Helsingin keskustaan. Marssin järjestysmiehinä (naisia näissä porukoissa näkyy hyvin vähän ja johtoporukoissa ei koskaan) on eräinä aiempina vuosina esiintynyt Suomen Vastarintaliikkeen uusnatseja. Uskaltavatkohan toimia näin enää tänä vuonna, vai onko röyhkeys aivan loputonta?

  Miksi äärioikeiston ylipäänsä annetaan pitää tilaisuuksiaan ja vieläpä itsenäisyyspäivänä ja pääkaupungin keskustassa? Edellisissä tilaisuuksissa on fantasioitu poliitikkojen raiskaamisista ja uhottu vihaa ja väkivaltaa tavallisia suomalaisia kohtaan. Ainoa äärioikeistoa ja näitä tavallisia suomalaisia erottava tekijä on, että äärioikeisto ei voi sietää heidän olemassaoloaan.

  1. Tero Paananen
   20.9.2016, 20:01

   Hieman pilkunviilausta, mutta kuitenkin…Minusta kuitenkin on parempi, etta niin aarioikeistolla ja muillakin on lupa pitaa tilaisuuksia.

   SVL:n luvan olisin kuitenkin kieltamassa.

   Lisaksi viela hieman asian vieresta…naiden natsi-jarjestoiden vahvuushan on se, etta ne ovat hyvin jarjestaytyneita. He saavat aukoa paataan miten vain lystaavat, milloin haluvata ja missa haluavat, koska vastassa ei ole koskaan, tai hyvin harvoin, mitaan jarjestatynytta toimintaa. Silloin harvoin, kun vastassa on ollut jarjestaytynyt vastamielenosoitus, natseille on mennyt herne nenaan varsin nopeasti varsinkin kun vastamielenosoitukset ovat yleensa saaneet kymmen-tai satakertaiset osaanottajamaarat.

 2. Tämän poliittisen ilmapiirin muutoksen voi käsinkosketeltavasti tuntea Helsingin asema-aukiolla siinä paikassa, jossa on kynttilä- ja kukkameri Jimin muistolle. Tämän paikan ohi, itseni lisäksi, kulkee kymmeniä tuhansia ihmisiä töihin pari kertaa päivässä. Ihmiset ovat järkyttyneitä ja todella haluavat nykymenoon muutosta. Rasistinatsimaahanmuuttokriitikkoääliöt ovat saaneet mellastaa Helsingissä riittävästi. Ihmisten mitta on täynnä!

  Tänään vähän ennen viittä kynttilä- ja kukkameren ympärillä oli kokoontuneena kolmisenkymmentä ohikulkijaa, kun paikalle tuli lippalakkipäinen uhoava keski-ikäinen setämies (ei siis mitenkään osaton tai syrjäytynyt, vaan ihan kohtuullisen hyväosaisen oloinen) hän laittoi kukkameren keskelle kirjoittamiaan pahvilappuja, joissa halvensi kuolleen nuoren miehen muistoa.

  Sanoin hänelle, että hän on törkeä äijä ja ihmiset keräsivät laput pois ja setämies luikki paskat housuissa pois.

  Eikö riitä, että nuori ihminen on menettänyt henkensä äärioikeistolaisen väkivallan seurauksena? Pitääkö tulla vielä hyväksikäyttämään hänen kuolemaansa oman viha-agendansa ajamiseen.

  Ei tarvitse olla kovin kummoinen ennustaja, kun voi ennustaa, että persujen kannatus tullee romahtamaan Helsingissä. Uskon, että myös muualla maassa.

  1. liisa hirvonen
   20.9.2016, 19:52

   Kannattaa muuten seurata miten kuntuen ja kaupunkien valtuustoissa mistäkin asiasta äänestetään ja mitkä puolueet äänestävät mm leikkauksia vastaan tai niiden puolesta. Ne löytyvät kaupunkien ja kuntien omilta sivuilta. Se varmin tieto on valtuustosalissa tehdyt päätökset, ei se mitä vaalien alla puhutaan ja luvataan.

  2. Minna Ylitalo
   20.9.2016, 20:04

   Missähän facebook-ryhmässä tätäkin setämiestä on yllytetty kyseiseen sankaritekoon. Ei kukaan pelkästään uutisia lukemalla saa moista kuningasideaa, saati ihan vain omaksi ”ilokseen”.

  3. liisa hirvonen
   20.9.2016, 21:34

   Niinpä, jonkunsorttista somekiihotusta tarvitaan, että ihminen toimii noin törkeästi kuin tuo kertomasi äijä.

   1. Tero Vanhanen
    21.9.2016, 00:40

    Enpä usko että tarvitaan. Kyllä jotkut ihmiset ovat käsittämättömän ajattelemattomia.

Kommentointi suljettu.