Huonosti harjatut

Eilen pääministeri Juha Sipilä totesi A-studiossa jämerästi, ettei kansanedustajilla saisi olla yhteyksiä ääriliikkeisiin. Itseäni hiukan häiritsi konditionaalin käyttö, mutta kaipa hän kuitenkin tarkoitti mitä sanoi. Saa sitten nähdä, kehtaako hän tämän jälkeenkin edelleen olla uskovinaan, ettei Olli Immonen tunne kavereitaan.

Helsingin Sanomat julkaisi eilen jutun näistä yhteyksistä ja siinä oli mukana selventävä kuva. Tästä jokainen voi miettiä niitä yhteyksiä, jotka ovat jo kauan olleet sen nähtävissä, joka on halunnut nähdä.

hs

Helsingin Sanomat mainitsi myös viime kesänä julkaisemastani kuvasta, jossa Immonen yhdessä Teemu Lahtisen, Kai Murroksen ja Timo Hännikäisen kanssa piti suunnittelupalaveria. Voin vakuuttaa, että kuva on otettu suoraan Immosen Fb-päivityksestä. Otin sen heti sen jälkeen, kun yhteiskuva natsien kanssa tuli julkisuuteen. Tämän päivityksen Immonen julkaisi muutama päivä ennen vierailua Schaumannin haudalla.

immonen-lahtinen-murros-hannik

Vuosittainen vierailu Schaumannin haudalla on Suomen Vastarintaliikkeen perinteinen tapahtuma, kertoi SVL itse heti tilaisuuden jälkeen.

schaumann-svl

Tilaisuuden jälkeen Immonen itse kiitti tapaamisesta ja lupasi jatkaa yhteistyötä. Kiitoskirjoituksen hän julkaisi Hommafoorumilla.

immonen-homma

Kerroin kaiken tämän tuoreeltaan jutussani Yhteensattumia ja kuulopuheita 2.8.2015. Kun juttu alkoi levitä lehtiuutisten linkkinä, niin blogiini kohditui massiivinen palvelunestohyökkäys, joka sai blogialustan tarjoajan lyömään hanskat tiskiin.

Melkoisia yhteensattumia, joiden seurauksena Immonen harjattiin huolella, kuten Timo Soini silloin sanoi. Käytännössä hän erosi eduskuntaryhmästä vähäksi aikaa ja lähti ulkomaille palkalliselle lomamatkalle.

Immosta sentään edes vähän harjattiin, mutta kokonaan harjaamatta on Espoon kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Teemu Lahtinen. Hän on Suomen Sisun entinen puheenjohtaja ja pitkän linjan perussuomalainen. Hän oli Suomen Sisun sihteeri vuosina 2003–2004, puheenjohtaja 1998–2002 ja 2005–2007 sekä varapuheenjohtaja 2008. Suomen Sisun nykyinen puheenjohtaja on Immonen.

Kokonaan harjaamatta ovat myös Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja perussuomalaiset monta kertaa kiusalliseen valoon asettanut eduskunta-avustaja Terhi Kiemunki. Hän on ollut näkyvä ja suorastaan liikkeellepaneva hahmo erilaisissa Rajat kiinni- ja Suomi Ensin -tapahtumissa. Hänen tempauksistaan löytyy kooste täältä.

Tässäpä pääministerille vähän vinkkiä. Katsotaan mitä hän tarkoittaa.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (56)
 1. Jorma Hiekkanen
  21.9.2016, 10:22

  Perussuomalaisten jargonia:”Immonen sattumalta osui samaan kuvaan – ei tunne ko. henkilöitä…”

  1. Minna Ylitalo
   21.9.2016, 11:24

   Perussuomalaisten Vaasan kaupunginvaltuutetu Helin lahjoitti äärioikeiston kerhotilaan Hitler-kellon. Hän ei kuitenkaan ymmärtänyt vierailleensa äärioikeiston kerhotilassa, eikä koko aate ollut hänelle muutenkaan ennestään tuttu. Näissä porukoissa kukaan ei koskaan tunne ketään, eikä kukaan ole kansallissosialismista kuullut puhuttavankaan.

   1. Heidi Reponen
    21.9.2016, 17:41

    Se on kummallista, että natsien on vaikea myöntää olevansa natseja. Miksi pitää kierrellä ja kaarrella, kun aate kuitenkin tuntuu olevan kaikki kaikessa? Itse olen uskovainen, oikein tiukkapipoinen viidesläinen vieläpä. Hengellinen kotini on samassa liikkeessä, jossa Päivi Räsänenkin vaikuttaa. Tiedän, että oma vakaumukseni on monelle punainen vaate ja moni tämänkin blogin lukija varmaan pitää minua nyt jonakin fanaattisena kahjona. Kaikin mokomin. Jostain syystä minua ei silti hävetä yhtään omat aatteeni; kehtaan oikein hyvin tunnustaa missä tahansa seurassa, millainen hihhulli olen.
    Sama pätee muihinkin aatesuuntiin ja vakaumuksiin. Anarkisteilla ei ole mitään ongelmaa tunnustaa väriään. Eikä niillä kuuluisilla vihervassareilla. Joten: miksi natsi ei kehtaa myöntää olevansa natsi? Voisiko olla, että niitä kuitenkin jossain sielun sopukoissa hävettää? Toivon niin.

 2. Jorma Hiekkanen
  21.9.2016, 10:26

  Sipilä tulee ilmeisesti toistamaan hallituskauden loppuun :”Ei saisi olla..”

  1. Minna Ylitalo
   21.9.2016, 11:25

   Ehkä Sipilän ei pitäisi olla pääministeri?

   1. Maana Backman
    21.9.2016, 20:14

    Minä jättäisin tuon “ehkä” pois. Sitten lause näyttää hyvältä 😉

Kommentointi suljettu.