Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Lainkuuliaisuutta, hämäystä ja valehtelua

– En tiedä miten voidaan selvittää perussuomalaisten jäsenten järjestösidonnaisuuksia, koska järjestöjen jäsenrekisterit ovat salaisia. Sitä ei voi lakia rikkomatta tehdä.

Näin sanoi Jussi Halla-aho tiedotustilaisuudessa.

Halla-aho on tällä kertaa ilahduttavan huolissaan lain noudattamisesta. Kun hänet tuomittiin KKO:ssa, niin hän piti lakia pilkkanaan ja sanoi tuomiota vain muutaman tuomarin mielipiteeksi. Hän ei edes poistanut poistettavaksi määrättyjä verkkoviestejä, vaan lisäsi niihin maininnan, että tämä viesti on määrätty poistettavaksi. 

Halla-aho on tapansa mukaan taas väärässä juridiikkaa koskevissa asioissa. Viranomaisilla on laillisuusvalvontaa suorittaessaan oikeus tutustua täysin laillisesti myös yhdistysten muuten salassa pidettäviin jäsenrekistereihin. Halla-aho jättää sanomatta myös sen, että Suomen Vastarintaliike ei ole rekisteröity yhdistys, joten sillä ei ole velvollisuutta pitää virallista jäsenrekisteriä. Epävirallinen rekisteri puolestaan voidaan tulkita vaikka laittomaksi henkilörekisteriksi, joka jo sellaisenaan oikeuttaisi tutkinnan.

Rekistereiden tutkiminen ei kaikissa tapauksissa ole edes tarpeen. Esimerkiksi Olli Immosen tapauksessa riittää, että osaa ratkaista yksikertaisen kuva-arvoituksen: Löydä Olli kuvasta, jossa seisoo hänen lisäkseen kymmenen natsia hakaristivöineen.

Halla-ahon mukaan poliittisesta henkirikoksesta puhuminen on tapauksen yhteydessä harhaanjohtavaa, sillä hänen mielestään on selvää, että pahoinpitelyn tarkoituksena ei ollut murha. Tapauksella sen sijaan yritetään siirtää huomiota pois turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien rikollisuuden aiheuttamasta turvallisuusuhasta, Halla-aho uskoo.

Tämä on jo epätoivoinen yritys siirtää keskustelu pois asiasta eli joidenkin perussuomalaisten natsiyhteyksistä. Tätä puolueessa on tehty jo monta päivää niin samanlaisin sanankääntein, että se vaikuttaa jo ihan ohjatulta toiminnalta. Tällainen puhe on pelkkää retorista bluffia ja sen tarkoitus on saada ihmiset unohtamaan, että niitä natsiyhteyksiä löytyy liiankin helposti.

Kaikkein tökeröimmän hämäysyrityksen tekee puolueen lehti Suomen Uutiset nostaessaan esiin edesmenneen Tony Halmeen ja Helsingin rautatieasemalla vuonna 2003 tapahtuneen kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn.

Suomen Uutiset ”unohtaa” mainita, että teosta tuomitut eivät olleen somaleja, vaan toinen oli jamaikalainen ja toinen albanialainen. Tämän tosiasian kertominen olisi tehnyt tyhjäksi koko jutun tarkoituksen eli kansanryhmän leimaamisen väkivaltaiseksi samalla tavalla kuin natsiliike on hyvästä syystä leimattu.

Kun näinä päivinä kuuntelette perussuomalaisia heidän puheenjohtajastaan alkaen, niin olkaapa varuillanne. Jos he eivät vääristele lakia omaperäisillä tulkinnoillaan, niin he hämäävät. Jos he eivät tee kumpaakaan, niin he valehtelevat.

Anteeksi nyt vaan, mutta näin luokattomaksi on tämä epätoivoinen valkopesu mennyt.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (40)

 1. Martti Muukkonen

  Onko sulla lähdettä noiden 2003 tekijöiden kansallisuudesta. Yritin googlata mutten löytänyt

  • Saku Timonen

   Muistinvaraista tietoa ja joku Suomen Uutisten kommentoija muistaa samalla tavalla.

   • Matias Turkkila

    Tuomion saaneita on tämänhetkisen tiedon mukaan kolme. Kansallisuuksista ei ole täällä päässä muuta tietoa kuin se, mitä Halmeen kirjasta löytyy. Kommenttilaarissa oli tosiaan nuo mainitsemasi, mutta tarvitaan lisäinfoa.

    Päätekijä sai kaksi vuotta ehdollista, tuomio tuli kahdesta pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Muut tekijät selvästi lievempiä tuomiota. Tiedot tarkentuvat, kunhan saamme ne itse.

    Halme-tekstin julkaisun motiiveista on ollut liikkeellä aika monenlaisia versioita. Sinullakin oli tuossa ylempänä omasi. Ei siinä mitään, voihan niitä esittää.

    Itse aatostin tuota tekstiä lähinnä mittapuuna sen arvioimisessa, millaista sanktiota potkunatsi voi odottaa. Pohdiskelin pienessä mielessäni sitäkin, mitä tapahtuisi jos saisi ehdollisen tuomion. Se olisi monen mielestä kirkuva vääryys, ihan niinkuin tuo vuoden 2003 tuomiokin tuntuu liian kevyeltä. Mutta niin vain on tuollainenkin tuomio tullut, joten ei kai se nyt ihan mahdotonta tälläkään kerralla ole.

    Minkälaista rangaistusta itse odotat?

    • Saku Timonen

     Yleensä en rupea arvailemaan tuomioita etukäteen, koska pitäisi tietää kaikki tuomioon vaikuttavat seikat. Tässä tapauksessa kuitenkin jo tekijän yleisessä tiedossa oleva rikoshistoria antaa aihetta olettaa, että tuomio ei tule ehdollisena.

     • Ilkka Vaittinen

      Sakari,kun nyt kuitenkin olet lakia lukenut niin tiedät että edelliset rikokset joista on jo tuomiot kärsitty eivät vaikuta uuteen tuomioon.

      Tosiaankin odotellaan ruumiinavauspöytäkirjoja,amfetamiinin yliannostuksesta seuraa myös aivoverenvuoto,moni nuorikin kuollut siihen.

      • Angie

       Ilkka Vaittisen on turha levitellä täällä huhuja ja spekulaatioita jostakin amfetamiinista. Se, mikä on tällä hetkellä täyttä faktaa, on se, että tekijä on vangittu todennäköisin syin törkeästä kuolemantuottamuksesta. Etkö luota Suomen poliisiin, että se osaa vaatia vangitsemista oikein perustein?

      • Angie

       Ilkka Vaittiselle vielä tiedoksi, että Suomessa voidaan rangaistusa koventaa. Rangaistusta voidaan siis koventaa, mikäli tähän on erityistä syytä.
       Koventamisperusteita ovat esim. rikollisen toiminnan suunnitelmallisuus, rikoksen tekeminen järjestäytyneen vakavia rikoksia toteuttavan rikollisryhmän jäsenenä, rikoksen tekeminen palkkiota vastaan, rikoksen kohdistaminen joko kansalliseen, rodulliseen, etniseen tai muuhun sellaiseen kansanryhmään kuuluvaan henkilöön, perusteena tähän ryhmään kuuluminen, rikoksen tekijän aiempi rikollisuus, mikäli sen ja uuden rikoksen suhde osoittaa rikosten samankaltaisuuden taikka muun seikan johdosta, joka ilmentää rikoksen tekijässä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

       Kannattais painuu hittoon täältä jauhamasta skeidaa.

      • Tero Vanhanen

       Koventamisperusteiden lisäksi on myös alennuksia.

       Yksi sellainen on julkisuusalennus. Ottaen huomioon millainen julkisuusmylly tämänkin ympärillä on ollut, ei ole kohtuutonta antaa alennusta. Onhan sitä annettu paljon pienemmänkin mediahuomion kohteeksi joutuneille tekijöille kuten Tapanilan joukkoraiskauskeissi.

       Kuoleman ja pahoinpitelyn välissä on kuitenkin 6 vuorokautta ja siinä on menty kotiinkin välillä, joten syy-yhteys pahoinpitelyn ja kuoleman välillä on kaikkea muuta kuin päivänselvä.

       En ole lainoppinut, mutta jopa tämmöinen maallikko näkee puolustuksen mahdollisuudet kiistää syy-yhteys kohtalaisen hyviksi. Paljon riippuu nyt esitutkinnasta ja mitä siellä on onnistuttu selvittämään.

      • Ilkka Vaittinen

       Angie Pohja,älä nyt kiukkuus tukehdu

       Kuten sanoin niin mielenkiinnolla odotan ruumiinavauspöytäkirjoja,Jimihän päästettiin sairaalasta kotiin.
       Saattaa vaikka tulla hoitohenkilökunnalle syyte sen takia.
       Eihän jimi mikään unelmavävy ollut,poliisi teevestäkin tuttu.

       • Saku Timonen

        Nimimerkki ”Angien” oikea nimi ei ole Angie Pohja, joten äläpä levittele Rajat kiinni-ryhmässä väärän henkilön Fb-profiilia ja yllytä häiriköimään. Minulla on kuva siitä postauksestasi ja tarvittaessa annan sen poliisin käyttöön. ”Angien” oikeaa nimeä en tietenkään sinulle kerro.

    • liisa hirvonen

     Matias Turkkila, eikö sinusta ole mitään eroa järjestäytyneellä poliittisella väkivallalla (mm SVL) ja yksittäisten tekijöiden julmilla väkivaltarikoksilla joihin ei liity poliittista ja organisoitua väkivaltaa? Se tässä on oleellista, eikö? En tunne yhtään ihmistä, joka ei tuomitsisi väkivaltaa, mutta nyt vaikuttaa siltä, että poliittiseen ja ideologiseen väkivaltaan yllyttävien järjestöjen toimintaa halutaan jotenkin mitätöidä, pienentää, hämärtää.

     • Tero Vanhanen

      Minusta poliittinen väkivalta on sellaista, jossa mennään ihmisryhmien kimppuun provosoimatta.

      Pelkkä jäsenkirja jossain ei kyllä riitä ”poliittiseksi väkivallaksi”.

      Muutenhan kokoomus pitää sitten julistaa äärijärjestöksi, koska kokoomuslainen viestintäpäällikkö istuu parhaillaan elinkautista maahanmuuttajanaisen raa’asta murhasta.

     • Matias Turkkila

      Liisa Hirvonen: Pidän Otanmäkeä pahempana. Turvapaikanhakijat pyysivät suojaa, mutta tappoivat itse. Heidän toimintansa määrättömän törkeää, kuten on potkunatsinkin, mutta lopputulos tietysti näissä molemmissa sama. Täysin turha kuolema.

      Kirjoitit myös: ”nyt vaikuttaa siltä, että poliittiseen ja ideologiseen väkivaltaan yllyttävien järjestöjen toimintaa halutaan jotenkin mitätöidä, pienentää, hämärtää”

      Olen periaatteessa samaa mieltä.

      Suomessa on useita organisoituja ryhmiä, jotka joko suoraan yllyttävät tai vähintäänkin flirttaavat väkivallalla. Siinä, miten näiden aiheuttamaan uhkaan suhtaudutaan, on eroja. Tämä on outoa. Kaikkia ryhmiä, jotka valitsevat väkivallan ja laittomuudet toimintatavakseen, pitäisi suhtautua yhtäläisellä ankaruudella.

    • Jari Kähkönen

     Päätoimittajamies opetelkoon mitä tarkoittaa trial-by-media, jotta osaa sitä jatkossa välttää.

 2. erkki

  Näinköhän onkin 😉
  Esimerkiksi vaikka lainaus: Tietoturvavaltuutetun toimiston julkaisusta Yhdistyksen jäsenluettelo ja henkilötietolaki (27.7.2010)
  Jäsenluetteloon merkitään vain jäsenen nimi ja kotipaikka. Nämä tiedot muodostavat sen varsinaisen jäsenluettelon, johon kaikilla yhdistyksen jäsenillä on yhdistyslain mukaan oikeus tutustua

  Meinaan jotta ei ne rekisteritiedot mitään salaisia ole (olleetkaan). Aina joku jäsen , vaikka tarkoitusta varten liittynyt, voi nimitiedot ”vuodattaa”.

  • Hannu Ala-Olla

   Ei jäsenillä yleensä ole pääsyä jäsenrekisteriin muuten kuin lain mukaisesti omiin tietoihinsa. Hallitukseen asti tai jäsenrekisteriä käsitteleväksi toimihenkilöksi tuskin pääsee ihan helposti missään yhdistyksessä, jonka rekisterissä on mitään vuotamisen arvoista.

   • erkki

    Yleensä ei tosiaankaan ole 😉 Kaupunkilegendat ja yleinen harha tätä jopa vahvistavat. En muuten liity yhdistykseen, jonka muita ”osakkaita” en saa tietää – tuskin sinäkään 😉
    Yhdistyslaki lupaa oikeuden ”katsoa” yhdistyksen muut(kin) jäsenet ja heidän kotipaikkansa.
    Yhdistyslaki
    11 §
    Jäsenluettelo
    Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä kunkin jäsenen täydellinen nimi ja kotipaikka. (30.12.1992/1614)

    Yhdistyksen jäsenelle on pyydettäessä varattava tilaisuus tutustua 1 momentissa tarkoitettuihin tietoihin. Jäsenluettelossa olevien tietojen luovuttamisesta muutoin säädetään henkilörekisterilaissa (471/87). Luovuttamisesta voi päättää yhdistyksen hallitus.

 3. Jukka Laine

  Muistan kyllä selvästi mikä pettymys oli rasisteille, kun ne eivät olleetkaan somaleja. Somalit olivat tuohon aikaan erityisenä silmätikkuna.

  Nimet, kansallisuudet ja syntymäajat saa selville Helsingin käräjäoikeudesta.

  Tuonaikaiset suositut foorumit on lopetettu, kuten jippii.fi, saunalahti.fi, suomensisu.fi ja iltalehti.fi.

  S24 on yhä jäljellä, mutta veikkaan että sieltä on siivottu henkilötietoja jälkikäteen.

 4. Mauri Pulkkinen

  Ehdin jo todeta aiemman postauksesi yhteydessä Halla-ahon lausumista, että niillä on tarkoitus poistaa kognitiivinen dissonanssi persujen viestinnästä.

  Kaikki yritykset ovat tuhoon tuomittuja. Lopputulos on yhtä sekava ja perusteet ontuvat enhän minä mutta pojat -hengessä.

  Nykyaikana faktatietoa saa lähdekritiikkiä noudattaen lähes reaaliaikaisesti ja tosiasioiden hämärtäminen ei onnistu enää vanhoin konstein.

  • Jorma

   Voisin kysyä, mitä on ”kognitiivinen dissonanssi”, vaan en ilkiä.

   • Mauri Pulkkinen

    Tässä yhteydessä sen voisi suomentaa järjellinen riitasointu.

    Psykologian terminä siitä saa tietoja nettihaulla.

 5. Merja Nurmi

  Jamaikalainen, albaani, somali… Sieltä Ulkomaasta kuitenkin, missä kaikki pahuus sikiää?

  • Pekka Rantamäki

   Nimenomaan, Ulkomaasta. Kuten vastaanottokeskuksissa turvapaikanhakijat ovat yhtenäinen ryhmä (irakilaisia, syyrialaisia, somaleja, vietnamilaisia, nepaleja, shiioja, sunneja, buddhalaisia, hinduja…), jotka ovat yhteisvastuullisesti kaikki vastuussa toistensa tekemisistä.

 6. Teppo Lahti

  Vuoden 003 tapahtumasta: Aivan sama, mistä valtiosta nuo mamut olivat, mutta siinä vaiheessa, kun suomalaisia upseereita ryhdytään hakkaamaan hengiltä, jotain olisi tehtävä. Sama pätee vieläkin.

  • Saku Timonen

   Kritiikki pitää kohdistaa tuomioistuimeen ja lainsäädäntöön, jos tuomiot tuntuvat liian lieviltä. Sitä varten meillä on kansanedustajia, että he muuttavat tarvittaessa lakeja.

  • Jukka Laine

   Ei se ole aivan sama. Jo vuonna 2003 pyrittiin lietsomaan vihaa tiettyä kansanryhmää vastaan tämän keissin kanssa.

   Valitus hiljeni kun nämä eivät olleetkaan niitä vihattuja somaleita.

   Upseerillakaan ei ollut arvomerkkejä matkassa. Yleensä ei ole, kun meuhkataan taksijonossa humalassa. Siitä arvostus Suomen upseereille.

  • Kaija Laine

   Millä lailla suomalaisen upseerin henki on arvokkaampi kuin jonkun muun? Mielestäni ihmishenki on aina arvokas. Sotatilan aikana voi olla tilanteita joissa upseerin menetys johtaa käynnissä olevan operaation epäonnistumiseen mutta siitä ei liene ollut kysymys vuonna 2003?

 7. Teppo Lahti

  Samaa mieltä. Oikeuden tulee olla tasapuolista. Tässä niin ei käynyt.

  • Marko

   Mikäli tuomio on tullut kuolemantuottamuksesta, on siitä monesti tuomittu ehdollista vankeutta. Näin ollen oikeuden päätös olisi ”tasapuolista”. Vai onko tämä ollut ainoa tapaus, josta on selvinnyt ehdollisella?

   On käsittämätöntä, että riistämällä toiselta ihmiseltä hengen, voit selvitä ehdollisella, mutta kuten Timonenkin jo totesi: kritiikki pitää kohdistaa lainsäädäntöön ja tuomioistuimeen.

 8. Torsti T.J. Hammarberg

  Herra patologinen väärinymmärtäjä, Halla-aho tarkoitti, että PS-puolueella ei ole mahdollisuutta selvittää jäsenyyksiä. Paitsi tietysti kysymällä edustajiltaan.

  ”Lainkuuliaisuutta, hämäystä ja valehtelua” – sitä on sinun blogisi.

  • Saku Timonen

   Puoluehan kertoi selvittäneensä asian jo tämän päivän aikana. Siihen riitti Soinin ja Terhon keksustelu, jonka tuloksena julistettiin, että yhteyksiä ei ole.

 9. Jouko Norvapalo

  On se vaan kummallista, kun kaikki muut tietävät Immosen yhteydet natseihin, mutta Slunga-Poutsalo on niin sokea ettei yhteyttä näe. Tieto Ylen klo 17 uutisista. Sampo Terho julisti asian tutkituksi ja yhteyksiä ei kuulemma ole. Hämäystä vai onko odotettavissa jälleen pieni harjaus???

 10. Pekka Potka

  Ideologiaa on suojeltava. Mielenkiintoista, että Halla-aho aloitti jo nyt noin voimakkaan kampanjan ideologian ja Jesse Epun toiminnan erottamiseksi toisistaan. Kaverihan vain toimi doktriinin mukaisesti aina poliisille ilmoittautumista myöten. Menikö mestarille pupu pöksyyn? Tämä kyllä hankaloittaa oikeudenkäynnin politisointia. Toisaalta kohdeyleisö tuskin muistaa tätä myöhemmin, ja ehkä toisaalta tämä ”kausti” tuli liian aikaisin. Kenties Jesse käskytettiin ilmoittautumaan…

  • Janne J. M. Muhonen

   Uskotko vakavissasi siihen mieltä, että Suomessa vallitsee jokin äärioikeistolainen Halla-ahon tai kenen lie johtama organisaatio, johon kuuluu x määrä järjestöjä jäsenineen ja jossa joitain tyyppejä käskytetään tekemään mitä käsketään? Eikö tällaisille väittämille kerrassaan millään saataisi kelvollisia perusteluita ja mieluiten lähteitä?

 11. Jari Kähkönen

  Niin, mitä sitten jos joka vakaumuksenmukaisen yliolennon lauantai- ja sunnuntaiaamu Pasilan sumpulla on ruutuyksiöt kortilla väkivallantekijöistä sekä seuraavana arkena pohjakerroksen kuulusteluhuoneet useimmin varattuina kuin vapaina kebab-rootelin/poliisilaitoksen mustan aukon kohdatessa vuorostaan uhrit? Useimmiten rautatieaseman ympäristössä ei ONNEKSI kukaan kuitenkaan kuole. Ja vaikka nyt Suolen Uutiset onkin löytänyt erään sellaisen, jonka attribuutit kaiken hyvän lisäksi ovat maksimaalisen poliittisesti kontroversiaaliset…taas kerran 13 vuoden päästä sattumalta. Tämä, tuo, se, nämä, nuo, ne eivät mitenkään muuta tai lievennä ajankohtaista tapahtumaa yhtään miksikään. Se on kuulkaas ihan silkkaa kravaattikaulaosaston siistien toimitilojen uhrinsyyttelyä tuollainen, joka nyt on vain valtamediallisesti painokelpoisella tavalla tehtyä sellaista.

  Yritetään päästä normaalitilaan, jossa mitä hirvittävin sanallinen ja someaalinen saasta ei tunnu yhtään miltään. Ollaan todellakin yhtä vitsiä ja sarkasmia liian kaukana, kun jopa ääriliike SVL itse sukelsi, lukittui, deletoi sekä vaikeni. Halla-aho voi olla tohtorismiehiä, mutta jos hän yhä näin monta päivää jälkeenpäin tuollaisia puhuu niin hänen ihmiskäsityksensä täytyy olla rikki. Niinikään laillisuusperiaatteeseen vetoaminen, kun on tätä ennen ollut noinkin pitkään ja vahvasti nihilistisen tarkoituksenmukaisuuden kannalla olisi lähestulkoon naurettavaa ellei asia olisi niinkin vakava kuin on. Voiko kukaan edes kertoa, että mikä SVL-natsien message silloin toista viikkoa sitten oli ja oliko siinä sanaakaan maahanmuutosta? Hälinä, väistely, uudelleennäkökulmaaminen ja tulihan se oma perusluonnekin sieltä pressissä ärsytettynä esiin: hän vain ilmoitti ettei enää vastaa kysymyksiin.

  Olennaista on, että kuinka ihmeessä suomalaiset voivat olla näin heikosti ihmisarvoon sitoutunut kansa? Koska Sakarin bloggaama hämäys on vain antamista kansalle sitä mitä kansa haluaa. Yksityisen turvallisuusalan työntekijätkin ovat kohta viikon juoruilleet lähimenneen väkivallanteon uhrista iljettäviä asioita, eräät ovat jopa tehneet sen julkisesti. Tuliko rikottua salassapitoa vai pelkästään häpäistyä itsensä toistamalla edesmennyttä loukkaavia yleisiä kyläjuoruja? Jos ei olisi tälläistä kansaa ei olisi tälläisiä poliitikkoja. Kyllä siellä syvissä riveissä on nekin, jotka eivät ymmärrä miksi SVL on ääriliike ja sellaisenakin PAHA, erittäin paha. Siksi on varaa esittää, että natsi- tai ääriliikeyhteydet muka on tutkittava ennenkuin niihin voidaan ottaa kantaa ja lässynlässyn.

  Sakari päättää huomautukseen luokattomuudesta, mutta minä jatkan muistuttamalla että ainoa kenen syytä luokattomuus on ja kenellä on valta se poistaa, on kansa itse. Helppoko se on vetää nyt nähtyä pallottelua Halla-ahon laillisuuden ja Slunga-Poutsalon saivartelun välillä, jos tämä kelpaa. Jos Olli Immonen pääsikin lähimenneessä pelkällä palkallisella ulkomaanmatkalla, kun oli niin ämpäripäätyhmä ja holhouksenalaisesti arvostelukyvytön, että meni SVL-natsien kanssa samaan kuvaan sekä kiitteli viimeisestä jatkoa luvaten, niin valitettavasti hallituspuolueen kansanedustajalta se ei todellakaan ollut siinä. Häneltä voidaan todellakin vaatia uudelleenarviointia ja etäisyydenottoa vielä nytkin, koska kävi kuten tiedetään käyneen. Ja ellei ala käymään, siitä on tultava johtopäätökset&seuraukset. Syyttäköön itseään, että yhteyksistä kysellään, kun on noin käyttäytynyt.

  Eletään poliittista vedenjakajahetkeä, jossa on nähtävä vuoden 2011 vaaleista asti kiristynyt jännitys joka kerta vain yltyvän väkivallan muodossa. Ensin vedettiin tonttiin, kun jollain oli kamera käsissä. Näin ei tee muu kuin aktivisti, jolla on ruotsalainen perehdyttämiskoulutus missä varoitetaan expoporukoista. Sitten tuli mielipiderekisteröinnit ja profiloidut kohteet keiden perään syöksytään vaikka kesken demon suoraan marssirivistöstä sisälle tavarataloon. Ja nyt siellä vetäistiin potkulla poispäin liikkeessä olevaa ihmistä siitä piittaamatta että mihin se kaatuu tai millä seurauksilla. En ennusta, että mihin tämä menee seuraavaksi, mutta siitä olen varma ettei mitään hyvää tapahdu, jos kansa ei havahdu vaatimaan parempaa. Kauanko natsit kyyristelevät peläten reaktiota, joka jää tulematta?

 12. Siru Pola

  Eikös se Tony aikoinaan ammuskellut jossain kaupungilla, käyttänyt huumeita ja joidenkin lähipiirilausuntojen mukaan pahoinpidellyt läheisiään? Kunnia silti hänen muistolleen.

 13. Pekka Potka

  Ihmettelin yllä Halla-ahon puheita, vaan en ihmettele enää nähtyäni ja luettuani lisää persujen kommentteja. Menossa on ”Pidetään Perussuomalaiset kasassa” -kampanja. Sisulaiset (ym) ovat päättäneet pitää persut yhtenäisenä Soinin eroilmoitukseen saakka. Heidän kannattaa olla kärsivällisiä, koska sitä kautta saadaan haltuun toimiva puolueorganisaatio. Persujen gallup-tuloksista voi hyvinkin vetää johtopäätöksen, että viime eduskuntavaaleissa puoluetta äänestäneistä selvästi yli puolet oli ”maahanmuuttokriittisiä”. Vanhakantaisemmat ”soinilaiset” äänestäjät tuskin ovat niitä pettyneitä ja sivuun siirtyneitä. Nämä rajatkiinni-porukat tulevat kyllä takaisin, kun uusi sisulainen johto ottaa puolueen haltuunsa. Sampo Terhon äänenpainoissa kuuluu jo tuleva linja ja isännän ääni.

  Soini-reppanalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin leikkiä mukana puoluejohtajaa kunnallisvaalien yli ja antaa sopivalla hetkellä ilmoitus ettei ole käytettävissä puolueen puheenjohtajaksi enää seuraaviin eduskuntavaaleihin valmistauduttaessa. Eihän Soini tyhmä ole. Kyllä hän tietää, että palatsivallankaappaus on jo tehty de facto. Soini sai palkintonsa viime vaalien kautta ulkoministerin asemassaan. Ei hänellä ole enää paukkuja muuhun kuin hyväksyä tilanne ja toivoa kunniallista sivuun siirtymistä politiikasta.

 14. Jaakko Lautaoja

  Nuo äärimielisethän kutsuvat Halla-ahoa ”mestariksi” ja siis pitävät suurena messiaanaan. Hänen nimeensähän taitaa vannoa se Breivikkin. Häneltä on oikeastaan joutavaa kysellä, onko puolueen jäsenistöllä suhteita ääriaineksiin. Hänhän on ääriaineksen ykkösmies itse. Jokainen, jolla on suhteita häneen, on samalla jo suhde ääriainekseen. Onhan hänet tuomittukin.

 15. Riitta Vepsäläinen

  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perussuomalaisten-soini-kokoaa-uutta-puoluetta/1823844

  Sitä saa, mitä tilaa. Älkää nyt hyvät ihmiset peskö Timo Soinia puhtaaksi – hän on ihan itse tätä halunnut jo vuodesta 2000 lähtien. Timo Soini => persut => vallanhalu => populismi => reppanoiden houkuttelu sutkauksin ja jytkytyksin => koko tämä rasistinen ulostulo => rasistinen henkinen ja fyysinen väkivalta => natsismi => toisinajattelijoiden eliminointi. Tuossa sitä prosessia, mihin väärin valittu vallanhalu johtaa.

 16. Stina

  “Jos he eivät vääristele lakia omaperäisillä tulkinnoillaan, niin he hämäävät. Jos he eivät tee kumpaakaan, niin he valehtelevat.“ Nappiin meni!…Kannanottosi (jälleen kerran) kruunaa, ei pelkästään tätä päivää, vaan monta tästä eteenpäin!

Kommentoi »

Comments are closed