Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kenen puolella, ketä vastaan?

Peli poikki on SVL:n vastainen mielenosoitus. Mikäli teette SVL:n vastaiselle miekkarille vastamielenosoituksen, silloin ei ole enää kovin kaukaa haettua ryhtyä esittämään natsisympatiasyytöksiä. (Jiri Keronen)

Keronen sen tiivisti ytimekkäästi. Jos vastustaa natsien vastustamista, niin minkä puolesta silloin on?

Perussuomalaiset ovat ryhtyneeyt massiiviseen vastaiskuun häivyttääkseen itseensä kohdistuvat epäilyt kytköksistä ääriryhmiin eli käytännössä Suomen Vastarintaliikkeeseen. Puolueen paniikista kertoo se, että paikalle piti hälyttää Brysselistä ns. maahanmuuttokritiikin pääideologi neuvomaan miten pitää ajatella ja puhua. Puolue julkaisi oikein kuvankin, jotta kaikki ymmärtäisivät puhua ja kirjoittaa nettikeskusteluun oikeita sanoja.

jha

Halla-ahoa ja puoluetoimistoa ei tippaakaan häiritse se tosiasia, että kaikista noista rikoksista on uutisoitu näyttävästi. Linkkejä löytyy tästä uutisesta.

Halla-ahon sujuvakynäisimmät opetuslapset ovat julkaisseet omia blogejaan, joissa neuvotaan oikeita sanoja, ilmaisuja ja listoja somessa käytettäväksi. Esimerkiksi tämä Terhi Kiemungin julkaisema listaus äärivasemmiston ”paremmasta väkivallasta” kopioitiin heti tuoreeltaan eilen sivullani käytyyn keskusteluun. Epäilemättä se löytyy nyt useilta sivuilta, sillä hallabotit ovat eteviä copypasten käyttäjiä. Ajatteleminen ihan omalla päällä onkin jo harvinaisempi taito.

Kyse on ilmiselvästä argumentointivirheestä nimeltä savusilli eli Red Herring. Se tarkoittaa sumuverhoa, harhauttavaa ja harhaanjohtavaa argumenttia. Keskustelija voi häiritä keskustelukumppaninsa keskittymistä itse asiaan keksimällä sumuverhon asia-argumentin sijaan. ”Natsitko? Entäpä turvapaikanhakijoiden rikollisuus, miksi siitä ei puhuta?”

Tämä sumutusyritys tehoaa vain uskollisiin, kaikki muut näkevät sen läpi. Puolue ampuu omaan nilkkaansa yrittäessään epätoivoisesti kääntää keskustelua omalle mukavuusalueelleen.

Ainakin Suomi Ensin -porukka on järjestämässä vastamielenosoitusta. Heidän natsisympatioistaan ei ole pienintäkään epäilystä, mutta jokainen siinä joukossa näkyvä perussuomalainen on naula puolueen kirstuun.

Siteeraan vielä Ville Niinistön viisaita sanoja:

Miksi silloin, kun puolustaa vähemmistöjen, naisten tai maahanmuuttajien ihmisoikeuksia, joku aina sanoo, että pitäisi puhua jostakin muusta?

Miksi silloin, kun puolustaa demokratiaa ja tasa-arvoa rasismilta ja poliittiselta väkivallalta, joku aina sanoo, että pitäisi puhua jostakin muusta?

Kun he sanovat, että pitäisi puhua jostain muusta, he oikeastaan taitavat tarkoittaa, että olisitte vain hiljaa. Koska silloin äänekäs vähemmistö saisi rauhassa heikentää muiden ihmisten oikeuksia. Ei olla enää hiljaa. Puhalletaan #pelipoikki. Nyt lauantaina, klo 12 Kansalaistorilla. Tule mukaan!

Verratkaa keskenänne Halla-ahon ja Niinistön viestejä. Toinen niistä on sitä hyytävän tuttua muukalaisvihaa, jonka tarkoitus on ohjata keskustelua pois asiasta ja sulkea eri mieltä olevien suut. Toinen on järki-ihmisen puhetta. Päättäkää itse kumpi on kumpaa.

***
Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (78)

 1. Juho Palmroos

  Whataboutismi valunut itärajan yli muihinkin aiheisiin kuin idänsuhteisiin…

  • Esko Lammijärvi

   Paras lääke Neuvostoliiton whataboutismille oli lännen itsekritiikki. Missä on punavihreiden itsekritiikki?

   ”Another is for outsiders to show a bit more self-criticism. It is worth noting early on in the discussion some outrageous flaws in American (or British, or German, or French) foreign policy, as well as recent scandals involving corruption and abuse of power.

   The most powerful western asset during the last cold war was not bigger nukes or higher living standards, but self-criticism. However bad western governments may be, they risk trouble eventually—from the media, the courts or the voters. That is not something that one can say with much confidence about Russia now.”

   http://www.economist.com/node/10598774

 2. Kiki

  Niinpä: kun ei saisi puhua seksuaalivähemmistöistä, naisista tai maahanmuuttajista, niin mihin sitten puhe halutaan kääntää? Usein juuri siihen, että homot ovat epäluonnollisia ja sairaita, naiset liian femakkoja, maahanmuuttajat rikollisia – eli puhutaan juuri niistä, mutta kieltäjän ehdoilla. Ei suinkaan aleta puhua vaikkapa siitä, että nyt laitetaan kuntoon vanhustenhoito tai lasten psykiatriset palvelut tai poistetaan koulukiusaaminen tai veronkierto, vaikka sitten pitäisi raiskata suvakkihuoria sen takia. Ei tietenkään. Eivät yhteiskunnalliset suuret ongelmat oikeasti kiinnosta. Kiinnostaa vaan niiden kiusaaminen ja syrjiminen, joita haluaa pitää itseään huonompina.

  Minulle riittää. Kiltti kirjastotätisuvakkikin suuttuu lopulta. Siispä osallistun miekkariin ja pistän takin kaulukseen niin Pride-merkin kuin Roosan nauhan ja päälle vielä Je suis PKN -paidan. Tunnustaudun sitten samalla tukemaan kaikkia punavihreitä juttuja kuten sateenkaarivähemmistöjä, naisia, terveydenhuollon tarpeessa olevia, vammaisia ja lukihäiriöisiä ja ylipäätään erilaisia ihmisiä. Kuten sanottu: ”Ahdistaako uusnatsismin nousu? Nyt on aika avata suusi!”

  • Heli Heikkinen

   Hienoa, juuri näin!

   On muuten upeaa, miten moni ihan tuikitavallinen tuttuni on nyt (tietääkseni) ensimmäistä kertaa lähdössä miekkariin vastustaakseen rasismia, suvaitsevaisuuden puolesta. Todellisen tolkkuuden puolesta, sanoisin. Ehkä mitta nyt todella tuli täyteen ja suomut putosivat silmiltä.

 3. Heikki

  Uutisten mukaan rasismin ja vihapuheen kannattajat ovat järjestämässä useampia vastamielenosoituksia.
  Yksi niistä järjestetään Kansalaistorilla samaan aikaan Peli poikki-mielenosoituksen kanssa. Sama aika ja samassa paikassa.
  Toinen järjestetään Kolmen sepän patsaalla, jonka ohi Pelit poikki-mielenosoituskulkue etenee kohti Senaatintoria.
  Kolmas (ja ilmeisesti neljäs) vastamielenosoitus pidettänee Senaatintorilla, jälleen samaan aikaan ja samassa paikassa, kuin Peli poikki-mielenosoitus.

  Sillä pienellä vastamielenosittajien joukolla pitää kiirettä. Kun Peli poikki-kulkue lähtee liikkeelle, niin vastamielenosoittajien pitää pinkaista vauhdilla Kolmen sepän patsaalle ollakseen ajoissa paikalla. Pieni ryhmä etenee suoraan Senaatintorille.

  Kun Pelit poikki-kulkue on ohittanut patsaan, niin vastamielenosoittajille tulee kiire Senaatintorille (jossa ilmeisesti on pieni vastamielenosoittajien ryhmä jo valmiiksi).

  Netissä tuo pieni joukko kertoo käyneensä Kansalaistorin, Kolmen sepän patsaan ja Senaatintorin taistelut.

  • Mikko Kari

   Busseillahan nuo tuppaavat liikkumaan, kun pitää paikasta toiseen päästä.

  • Sampsa

   Neljäs on ilmeisesti Näpit irti Rojavasta! Mielenosoitus Turkin hyökkäystä vastaan, joka on (ilmeisesti) ollut jo pidempäänkin tulossa eli se ei ole vastamielenosoitus.

  • Angie

   Ei vastamielenosoittajilla, mitään kiirettä ole, koska Peli poikki-kulkueessa on niin paljon porukkaa, että kun alkupää on Senaatintorilla, niin loppupää ei ole vielä lähtenyt Kansalaistorilta liikkeelle. Vastamielenosoittajat voivat tehdä niin, että laittavat samaan aikaan yhden seisomaan Kansalaistorille, yhden Kolme sepän patsaalle ja yhden Senaatintorille. Näin kun tomii, niin kaikki kolme vastamielenosoittajaa voivat seisoa rauhassa koko pävän, ei tarvi juoksennella.

   • Tio Delikouras

    naurahdin ääneen 😀

   • liisa hirvonen

    Aa porukalla on oman ilmoituksensa mukaan lauantaina koko perheen Aito-kulkue. He aikovat marssia senaatintorilta kansalaistorille alkaen klo 13. Kulkueet tulevat siis vastakkaisista suunnista samoja katuja pitkin ja törmäävät. Vaiko ohittavat? Vai miten mahtaa käydä?

 4. Joni Pelkonen

  Halla-aho väittää olevansa ”maahanmuuttopolitiikan asiantuntija.” Hän ei käsittääkseni keskustele oikeiden asiantuntijoiden kanssa, vaan hakee itse tietoa ja omaksuu näköjään ne tiedot ja ”tiedot” jotka häntä eniten miellyttävät. Eteenpäin hän jakaa vain sellaista tavaraa joka varmasti edistää hänen poliittisia tarkoitusperiään, jotka voi tiivistää kahteen sanaan: oma pankkitili.

  Hän vaikenee rasismista, äärioikeiston soluttautumisesta politiikkaan, äärioikeiston ja rasistien väkivallasta sekä tietenkin netissä kaiken aikaa vellovasta muukalaisvihasta, jota hän saisi yllinkyllin nähdä vaikka oman facebook-sivunsa kommenteissa. Jännät lasit kaverilla kun ei näe edes sitä, mitä hänen omalle tietokoneruudulleen jatkuvasti ilmestyy.

  Juuri tästä syystä meillä täytyy olla kaikensorttisten itseopiskelleiden puolueellisten kellokkaiden lisäksi oikeista puolueettomia asiantuntijoita: jotta on ihan oikeaa, puolueetontakin tietoa.

  Halla-ahot tietysti kaikkein ensimmäisenä syyttävät puolueetonta tutkimusta puolueelliseksi.

 5. Tuomo Kuivamäki

  Itse haluaisin jonkun toimittajan kysyvän kaikilta perussuomalaisilta kansanedustajilta, mitä kohtia he eivät YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa kannata ja miksi?

 6. Tero Vanhanen

  Eiköhän se ole persuissa tarkkaan laskettu, että tuolla taktiikalla saa ääniä.

  Ei ne kaikki äänestäjät Suomessa ole olleskaan mitään vihapuheen vastustajia tai kiinnostuneita natsien kieltämisestä.

  Mikä niiden prosentuaalinen määrä on, olisi kiinnostavaa tietää.

  Ruotsissa on vielä persujakin kovempi oikeistopuolue olemassa ja se on noussut gallupeiden mukaan jo 2. suurimmaksi valtakunnassa. Luultavasti kyseinen puolue istuu Ruotsin seuraavassa hallituksessa. Ns. Allianssi on nimittäin aloittanut jo keskustelut SD:n kanssa eli ne eivät enää olekkaan ”persona non grata” Ruotsin politiikassa.

  Vanhat puolueet Ruotsissa eivät voi enää ummistaa silmiään Ruotsin maahanmuuttokriitikoille – jos haluavat itse että heillä olisi jotain kannattajiakin.

  • Tuula Puhakka

   SD Ruotsissa on kolmanneksi suurin (paha sekin). Tuskin pääsevät seuraavaan hallitukseen vaikka vielä saisivat enemmän äänestäjiä.

 7. maria kynsijärvi

  Anteeksi nyt, mutta Sakun postaama, Halla-ahon julkaisema kuva itsestään ja kammottavasta tekstistään tuo etsimättä mieleen Goebbelsin. Tekstikin on kertakaikkinen kiteytymä vihanlietsonnasta ja siitä, miten ihmisiä johdetaan harhaan. Halla-aho on oikeasti sairas ja paha ihminen. Ai joo, ja kuvahan on persujen sivuilta. Että ihan virallinen kannanotto siis.

  • Heli Heikkinen

   Aivan sama mielikuva on mulle tullut Halla-ahosta aina. Kylmäävä tyyppi. Veikkaan, että hän olisi aikanaan ollut korkealla natsihallinnossa.

   • timo harju

    Veikkaat oikein. Himlerin näköinenkin, ajatusmaailman yhtäläisyydestä puhumattakaan.

 8. Tero Vanhanen

  Tää nykyinen maahanmuuttopolitiikka nostaa kovan oikeiston valtaan Suomessa.

  Niin se on ainakin tehnyt muualla Euroopassa. Hollannissa. Ranskassa. Saksassa. Ruotsissa. Kaikkialla noissa maissa maahanmuuttokriittinen ns. Alt-Right nostaa kannatustaan kovasti.

  Minusta vasemmiston kannattaisi nyt ryhtyä pieneen itseanalyysiin tilanteesta. Kannattaako nykypoliitiikka jatkaa ? Se johtanee väistämättä äärioikeiston demokraattisen kannatuksen nousuun meilläkin. Mitään syytä olettaa toisin ei ole.

  Eikä homma ratkea kyllä mitään ajatuspoliisi-lainsäädäntöjä laatimalla. Se luultavasti vain räjäyttää pankin eli suomalaiset liittyvät oikeistoon oikein uhallaankin koska ”orwellilaisia ajatusrikoksia pukkaa”.

  • Reija Haapanen

   Tero Vanhanen kirjoitti: ”Minusta vasemmiston kannattaisi nyt ryhtyä pieneen itseanalyysiin tilanteesta. Kannattaako nykypoliitiikka jatkaa ? ”

   Itse kokoomusta äänestäneenä (ja jatkossakin, jos löydän tarpeeksi ihmisoikeuksille suopean ehdokkaan) kysyn Tero Vanhaselta: Vasemmistoko nykypolitiikkaa tekee?

   Minusta hallitus tekee aina sen hetken politiikkaa ja oppositio voi vain parhaansa mukaan koettaa siihen vaikuttaa. Taas tyypillistä sumutusta tällaiset kommentit. Perkuleen vasemmisto!

  • Heli Heikkinen

   Ainakaan persut eivät seuraavissa vaaleissa ole niiden valtaannousijoiden joukossa. Heidät on jo punnittu ja köykäiseksi havaittu, ja siksi he niin vimmalla ripustautuvat ”maahanmuuttokriittisyyteen” ainoana jäljellä olevana agendanaan. Ruotsissa tai muissa maissa saattaa olla näkyvissä Suomen kaltainen kehitys, mutta eiköhän meillä ole jo populismin huippu nähty. Alamäki on jo alkanut, vaikkei se realisoidu ennen seuraavia vaaleja. Sikäli lämmitelköön Soini mieltään niillä 500 000 entisellä äänestäjällään (joista on jäljellä enää ”maahanmuuttokriittinen” siipi). Muistot ovat tärkeitä tuleville entisille politiikan suuruuksille.

   Vasemmisto epäilemättä jatkaa nykyistä politiikkaansa, koska sen pohjana on vähän muutakin kuin äänten kalastelu keinolla millä hyvänsä. Nimittäin arvot.

   • Pekka Potka

    Valitettavasti me emme ole nähneet populismin ja maahanmuuttokriittisyyden (lue: rasismi) huippua. Soinilaisuuden huipun olemme kyllä jo nähneet. Seuraavissa eduskuntavaaleissa tulee olemaan ”uudistunut” eli avoimen rasistinen Perussuomalaiset-puolue. Sen johtohahmoja ovat Halla-aho ja Sampo Terho. Se tulee keräämään suuremman äänisaaliin kuin persut viime eduskuntavaaleissa. Valitettavasti. Toivoisin olevani väärässä.

    Tolkun ihmisten on nyt ryhdistäydyttävä. Vaikeneminen ja silmien sulkeminen antaa rasisteille vapaan oikeuden kasvattaa pahuutta.

    • Joni Pelkonen

     Monien persutappien äänisaalis on ollut laskussa. Soinin äänisaalis oli viime eduskuntavaaleissa toistakymmentä tuhatta pienempi kuin parhaimmillaan, Immosen äänisaalis tipahti kolmanneksella (hän ei sitäpaitsiole kertaakaan päässyt läpi pelkästään omilla äänillään), ja niin edelleen. Persujen äänisaalis putosi viime eduskuntavaaleissa 50 000 verrattuna edellisiin. Vaalimatematiikka ja onnekkuus vaalilistojen viimeisten läpipääsijöiden arpapelissä piti kansanedustajamäärän samana kuin edelliskerralla.

     Persut epäilemättä siirtyvät kohti entistä avoimempaa rasismia, mutta ei se enää peliä pelasta. Tulemme näkemään pikkupuolueen joka huutelee marginaalista, muttei toivottavasti kiinnosta mediaa enää entiseen tyyliin. Median ilmaisella mainostuksellahan persut ylös nousivat. Jos sama määrä julkisuutta olisi annettu vaikka jollekin Suomen useista pikkuruisista kommunistipuolueista, kyllä sielläkin olisi ”yllättävää kansansuosiota” nähty.

   • JoriN63

    Juurikin näin. Kannattaa muistaa, että kunnallisvaalit on myös tulossa. Paras tapa vastata Halla-Ahoilla ja Terhi Kiemungeille on äänestää heidät pois viroistaan. Lisäksi nämä ”yhden asian” kansanedustajat ovat huonoja edustajia. He katsovat kaikkea maahanmuuton läpi ja ovat kykenemättömiä muihin näkökantoihin. Katselin taannoin eduskunnan keskustelua tasa-arvoisesta avioliittolaista ja Teuvo Hakkarainen onnistui tämänkin asian linkittämään muslimeihin. Se vaatii jo taitoa, myönnettäköön. Aivan kuten yllä oleva Halla-Ahon kommentti. Jos puhutaan tuosta kuolemantapauksesta, niin siinä kanta-Suomalainen potkaisi toista kanta-Suomalaista ja mahdollisesti tappio hänet. Ei liity millään tavalla maahanmuuttoon tai Islamiin. Eli kaikki äänestämään jokaisessa tulevassa vaalissa. Hoidetaan populistit ulos kunnanvaltuustiosta, eduskunnasta, kirkollisista elimistä jne.

    • Tero Vanhanen

     ”Paras tapa vastata Halla-Ahoilla ja Terhi Kiemungeille on äänestää heidät pois viroistaan.”

     Ihan uteliaisuudesta kysyn, miten ajattelit teknisesti toteuttaa tuon ”pois äänestämisen”?

     Suomessa ei ”negatiivisia ääniä” ole (en tiedä onko missään demokratiassa?).

     Joten ”pois äänestäminen” on kohtuullisen hankalaa teknisesti?

     • Jussi Salminen

      Pois äänestäminen on päin vastoin hyvin yksinkertaista: riittää, että kukaan ei äänestä heitä. Kun rasisteja ei äänestetä, he eivät myöskään pääse vallankäyttäjiksi, ja heille jää jäljelle vain Facebookissa mölyäminen.

      • Tero Vanhanen

       ”Kukaan ei äänestä” on kyllä aika utopistinen ajatus. Kyllähän noilla aina sen verran kannattajia löytyy, että läpi pääsevät. Luin juuri uutisen tänään (olikohan Maikkari), että joka 7. suomalainen olisi rasisti. Kaippa se rasisti sitten rasistia äänestää jos ei muuta?

       Mutta hyvä, vastasit kysymykseeni kun jäin funtsimaan että miten ihmeessä ”pois äänestäminen” onnistuisi. Siihen tuli selko, kiitos vastauksesta.

      • Angie

       Ei se vaalimatematiikka niin kauhean monimutkaista ole. Jos joka 7. äänioikeutettu suomalainen on tutkimusten mukaan rasisti, se tarkoittaneen noin 14% kannatusta. Eipä sillä vielä kovin kummoista enemmistöä saada.

     • Angie

      Naurettavaa saivartelua Tero Vanhaselta. Kaikki normaalit järkevät ihmiset ymmärtävät, mitä JoriN63 tarkoittaa.

      Sivumennen sanoen, niin psykologisesta näkökulmasta, on mielenkiintoista seurata näiden persujen paniikkia, ahdistusta ja lässytystä.

  • Pekka Rantamäki

   Eikös se kova oikeisto juuri tee nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa? Vai onko minulta mennyt jotain ohi? (vai onko T. Vanhaselta mennyt kaikki ohi?) Hallitustahan ei nykyisellä puoluekentällä yhtään sen oikeistolaisemmaksi saa, eli äärilaidalla seilataan.

  • Angie

   Eipä taida nostaa. Tässä toinen näkemys.

   Persut jakautuu ainakin kahteen pienempään poppooseen, joiden kannatus on 1-4% luokkaa. Suomi Ensin -porukat perustavat oman puolueensa ja kaikkein änkyrimmät rasistit siirtyvät persuista äänestämään heitä.
   Persujen kannatus on tällä hetkellä jotain 8 prosentin luokkaa. Se on siis romahtanut ja jatkaa romahtamistaan.
   Tutkimusten mukaan persujen perusäänestäjä ei ole mikään syrjäytynyt vässykkä, vaan kohtuullisen hyvin ansaitseva (30-50 tonnii/vuosi) 30-50 vuotias mies. Nämä perusjampat ovat ihan lainkuuliaisia kansalaisia ja kun poliisi ja muut viranomaiset nyt ottavat persunatsismiin tiukemman kannan ja osoittavat, mikä tässä yhteiskunnassa on hyväksyttävää ja laillista, nämä äänestäjät kaikkoavat puolueesta. Se epoolainen it-insinööri, joka mahdollisesti äänesti mukaälykkäästi Halla-ahoa, kaikkoaa.
   Kaikki maltilliset äänestäjät häipyvät ja rasistien äänet jakautuvat uusien pienpuolueiden kesken.
   Toi persujen propaganda ei yksinkertaisesti enää uppoa ihmisiin. Maailmanloppu ei tullutkaan, vaikka tänne tuli turvapaikanhakijoita. Ihmisten arki ja elämä jatkuu normaalisti ja Suomi on monikulttuurinen kansakunta. Ihmiset keskittyvät perheisiinsä ja töihinsä eivätkä jaksa pilata elämäänsä islamofobiseen vihaan ja rasismiin. Saatika, että hyväksyisivät ja puolustaisivat uusnatsismia.

   • Jarkko

    Angie pitkäaikaistyöttömien keskuudessa persut oli viimevaaleissa suosituin puolue. Vasemmisto ja nukkuvien puolue oli vasta sen jälkeen. Tosin oletettavasti pitkäaikaistyöttömät palaavat nukkuvien tai vasemmiston äänestäjiksi huomattuaan, että persujen hallistustaipaleella työttömien kurittaminen ratkaisujen sijaan lähinnä vain lisääntyi.

    Ainoa millä perut enää voivat löydä kiilaa on mamukortilla pelottelu ja luottaminen siihen, että ihmisten poliittinen muisti on niin lyhyt, että he ovat unohtaneet kurittamisensa lisääntymisen persujen hallituksessa ollessa vaaleihin mennessä.

    • Angie

     En nyt haluaisi saivarrella, mutta …

     Suomen Kuvalehti aikanaan teetti tutkimuksen perussuomalaisten kannattajista. Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen perusteella tyypillinen perussuomalaisten äänestäjä on keski-ikäinen mies, joka asuu maakunnassa. Hän työskentelee joko työntekijänä tai alempana toimihenkilönä ja on normaalituloinen. Suosikkiauto on Mercedes Benz.

     Tämä on mielestäni tärkeää tiedostaa, jotta ymmärrämme persuissa esiintyvän rasismin syitä. Sen (rasismin) syy ei ole huono-osaisuus tai köyhyys.
     Miksi etuoikeutettu keski-ikäinen työssäkäyvä normaalituloinen maakunnassa asuva persuäänestäjä on rasisti?

     • Jarkko

      Vasemmistopuolueet SDP ja Vasemmistoliitto menettivät viime eduskunta vaaleissa eniten ääniä perusuomalaisille kuin yksikään toinen puolue. Eniten ääniä meni duunarimiehistä ja pitkäaikaistyöttömistä. Vasemmistoliitto onnistui saamaan jonkin verran uusia äänestäjiä perusuomalaisten nousuun närkästyneiden joukosta, mutta suurin osa heistä äänesti vihreitä, joka oli viime vaaleissa yksi suurimpia voittaja puolueita PS lisäksi.

      Duunari miehiä meni PS riveihin sen takia, että vasemmisto on ajan saatossa muuttunut yhä enemmän naisten puolueeksi. Samalla kun taloudenmurros on heikentänyt miesten asemaa eniten sitä ei olla nähty edes tarpeelliseksi asiaksi hoitaa millään tavalla. Pitkäaikaistyöttömät taas menivät protestina.

      Moni myös näkee SDP puolueena jota kuvaillaan näin ”saavutetuista eduista ei luovuta. Kiva se olisi työllistää ihmisiä, mutta taantumassa rahaa tulee vähemmän sisään, ja silti pitäisi maksaa nousukauden palkkoja”. Erityisesti niille kenelle lama ei edes ole ongelma, koska lama on vain työttömien ongelma ja työmarkkinoille tulevien.

      Nämä olivat syyt vasemmiston romahdukseen eikä nämä asiat oikeastaan ole muuttuneet. Se joukko jolla ei koskaan ole ollutkaan mitään on kasvanut erityisesti miesten keskuudessa samalla kun vasemmisto on keskittynyt puuhastelemaan naisten oikeuksien ja julkisen sektorin turvatussa asemassa olevien duunareiden oikeuksien parissa. Vihreät on ainoa puolue jolla on edes jotain uusia ehdotuksia kuten perustulo.

      • Angie

       Viimeisten puoluekannatusmittausten mukaan nyt kuitenkin näyttää siltä, että iso osa näistä duunarimiehistä on palannut SDP:hen. Persujen kannatus on vain 8-9 prosentin luokkaa.

 9. Mauri Pulkkinen

  Halla-aho pitää tiedotustilaisuuden Perussuomalaisten tiloissa julkaisee teesejään itseään parempien kirjoittajien kielikuvia muunnellen Perussuomalaisten logolla varustetussa ”lentolehtisessä”.

  Soini ei taida edelleenkään nähdä mitään eikä Sipilän korviin ole kantautunut edes avustajien kuiskutuksia.

  Optikoita on Helsingissä runsaasti ja kaipa pääministerikin kuuluu työterveydenhoidon piiriin, jotta kuulon voi tarkistuttaa asiantuntijalla.

 10. Antti Anonyymi

  Suomi ensin! – liikkeen vastamielenosoituksessa eittämättä suuressa äänessä Marco De Wit, joka kävi kesällä Venäjän strategisen tutkimuksen instituutin edustaja Johan Bäckmanin järjestämällä opintomatkalla nk ”Donetskin kansantasavallassa.”

  Ihan sattumalta sen jälkeen De Witin julkisiin agitaatiopuheisiin ilmestyi tarkkoja taktisia ohjeita ”spontaanin” kansannousun järjestämiseksi. Alkaen soluihin järjestäytymisestä.

  Monelle perussuomalaisten jäsenelle ja kannattajalle voisi tulla melkoisena järkytyksenä, että puolueessa hääräilee de facto Venäjä ensin! – liikkeen aktiiveja.

  Nimimerkin takaa. Toivottavasti Timosella riittää ymmärrys.

  • Maana Backman

   No, sehän täytyy sitten tehdä kaikille tiettäväksi.

 11. Nina Lilja

  Olen kurkkuani myöten täynnä selittelyä, takinkääntöä, sumutusta ja silkkaa valehtelua. Enkä ymmärrä miten on vaikeaa vähän suoristaa ryhtiä ja sanoa: ketään ei saa syrjiä eikä tappaa. Ei se ole sen vaikeampaa.

 12. Ari Roud

  Miksi vedetään aina mukaan tuo Perussuomalainen Natsikortti??… Ihmiset tuomitsevat natsismin ilman muuta! Suurin osa Perussuomalaisten kannattajista on rauhaa rakastavia EI-natseja, mutta kun heitä ruvetaan joukkona syyttämään aiheettomasti muutaman tapauksen vuoksi, niin silloin kelkka monella kääntyy… Eivät he voi tulla toreille mukaan rauhanmarsseille ja vastustamaan itseään, koska heidät on syyllistetty aiheettomasti yksittäisen tai muutaman hullun takia. Näkee, että on vaalit tulossa… ”Jos et ajattele, niinkuin minä.. Olet vastustajani”…

  • Kennett Ylitalo

   Et voi väittää etteikö olisi perusteita persujen syyllistämiseen. Kyllä täällä suvakkimetsässä on hyvin tiedossa perus persu ja ettei tämä todellakaan ole rasisti. Tosiasia on myös se että puoluekartasta, vain kokoomusnuorilla on yhtä paljon rajat kiinni, suomi ensin, vastarintaliike etc kytköksiä. Eli kun näyttää siltä että puolue on johtoa myöten rasistisissa liikkeissä mukana, miten helkkarissa voit vielä puolustaa puoluetta? Se että puolustat liikkeen perusideoita, esim eu kriittisyys ei velvoita sinua hyväksymään kaiken mitä se puolue ajaa takaa ja jossain vaiheessa, joudut kysyä että onko kokonaan äänestämättä jättäminen parempi kuin persujen äänestäminen? Ansaitseeko se puolue mitään kunnioitusta vai voidaanko jo nyt alkaa sanoa mitä se on; populismia ilman sielua? Eli ootko ihan varma että oot oikeassa porukassa edes? Persuilla kun on ollu tapana antaa hyvin ristiriitaisia lausuntoja joista voi puolueen sisälläkin saada aivan väärän kuvan mitä puolue on oikeasti ajamassa; osa on EU kriittisyyden, osa maahanmuuttokriittisyyden, osa on suomen kulttuurin kannattajia, osa on sysimustia rasisteja ja natseja.

   Monta eri ”heimoa” saman lipun alla; ei voi oikein olla mitään mieltä mistään ilman että just sen verran porukkaa eroaa ettei ollakaan vallan kahvassa.. Huomattavaa on että persujen ensimmäinen teko uudessa hallituksessa oli puooetuen uudelleen järjestäminen; jos puolue hajoaa, tuki pysyy lipun kantajilla mutta tästähän ei tullut sitten mitään, vielä.. odottavat vaan sopivaa meteliä jonka aikana valmistella pikana laki läpi koska tämä on kaikkien puolueitten mieleen, kukaan muu vain ei ole ollut tarpeeksi röyhkeä; plus valtapuolueelle sellaisen ehdottaminenkin merkkaa heikkoutta..

   Persut on aina ”altavastaavia”, under dog imagoa kyllä käytetään hyväksi vaikka oltaisiin ykkösiä silti joku vainoaa.. Jos oikein ajattelet niin et voi puolustaa persujen politiikan tekoa oikein mitenkään. Enkä tarkoita että automaattisesti muut ovat yhtään parempia, persut vain ovat osoittaneet kuinka pohjamudista voi vielä yrittää johtaa, vaikkei muuten niin sameuttamalla koko veden.

   Ne ”muutama yksittäinen hullu” ei ole puolueen kannattajien kuva mutta se kyllä kertoo että jokin muu ajatus siellä on taustalla, jokin toive jostain kun vieläkin jaksaa uskoa: puolueella kun ei ole tuloksia oikein esittää mistään vaikka otetaan siihen huomioon suht lyhyt taival huipulla. Keskustan ja kokoomuksen hieno sumuverho, teatteriesitys.

 13. Stina

  Tero Vanhanen, mistä tulee tieto että Ruotsin Allianssi puolueet keskustelevat Sverigedemokraattien (Ruotsin persut) kanssa seuraavan hallituksen kokoonpanosta?

  Entä se, että SD (Ruotsin persut) olisi toiseksi suurin puolue?

  Minun tietoni tulee lähteestä, joka tekee laajimmat mielipidekyselyt Ruotsissa, http://www.tns-sifo.se/rapporter-undersokningar/valjarbarometern
  Joka kuukaudelle löytyy tutkimus tältä sivulta.

  Syyskuun tilanne on se. että SD on kolmannella sijalla reilulla 15%. Seuraavaan lähes 10% ero, Moderaateilla (kokoomus) on reilu 24%, sosdem 28%.

  • erkki

   Itse lukuihin kantaa ottamatta.
   Tiedot tulevat joko ”sylttytehtaalta” (siis huhuja eli kaupunkilegendoja) tai ovat mukaelmia esim Timo Soinin lukuavaruudesta. Kukin toimii taitojensa ja tavoitteidensa kahlitsemana.

  • Tero Vanhanen

   Ihan Aftonbladet/Inizion gallupeista. Luotettavina niitäkin pidetään. AB:tä pidetään sossuihin kallellaan olevina, joten en usko että heillä on intressiä ainakaan SD:n kannatusta todellista paremmaksi vääntää.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22117739.ab

   Ero tuohon Sifon tutkimukseen on kyllä merkittävä. Olisikin mielenkiintoista tietää mikä selittäisi tuota eroa?

   Allianssipoliitikot käynnistivät dialogia SD:hen päin jo viime vuoden puolella, joten olen hämmästynyt ettei tieto siitä ole saavuttanut sinua, Stina? Seuraat kuitenkin Ruotsin asioita kuten minäkin?

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=6037262

   Nyt viimeisimpänä uusi moderaattijohtaja kertoi kesällä, että ”keskusteluyhteys SD:n kanssa on syytä avata”.

  • Tero Vanhanen

   Osuipa silmään sopivasti kun eksyin Metroa lukemaan. Kaksi päivää vanha Yougovin mittaus (Metro julkaisee noita)

   http://www.metro.se/nyheter/yougov-miljopartiet-under-sparren-fjarde-matningen-i-rad/EVHphr!npdCRrIbUR68Q/

   Yougov mittaa vähän eri lailla kuin perinteiset gallup-firmat mutta väittää mittaustensa olevan tarkkoja jos verrataan esim. vaalitulokseen 2014 vs. heidän ennusteensa (+-2.5% vaihteluvälin tosin antavat mikä on minusta iso variaatio). Yougovin tyyppiset menetelmät ovat kovan tutkimuksen alla akateemisissa piireissä ja luultavasti tulevaisuutta mielipidetutkimuksissa.

   Yougovin paneeli on kyennyt ennustamaan SD:n vaalimenestyksen paremmin kuin satunnaisotannallinen TNS Sifo (joka perustuu random puhelinnumerovalintaan)

   KD:llä alliansista ei mee kyllä hääppöisesti. Tuolla tuloksella voi käydä että eivät ylitä Ruotsin äänikynnystä eli jäävät parlamentista pois kokonaan. Voi kyllä olla, että Yougovin tyylinen mittaustapa dissaa just KD:n perinteistä kannattajajoukkoa.

 14. Eeva Koiranen

  Menen nyt sivuraiteelle, joka yhtyy pääraiteeseen. Jo muutama vuosi sitten alettiin puhua maailman talouden romahtamisesta, vilauteltiin vuosilukuja 2016 tai 2017. Noita talouden heikkenemisviestejä on sitten tullut vähän sieltä sun täältä. Samoin on tullut viestejä suurista tulonsiirroista ja muutamia vihjeitä veroparatiiseista.

  Viime syksynä tuosta noin vaan avattiin rajat Eurooppaan turvapaikanhakijoille. Euroopassa kuten myös Suomessa kaikki mielenkiinto kiinnittyi noihin turvapaikanhakijoihin ja maamme jakaantui kahteen, sanois kolmeen ryhmään kriittisesti tulijoihin suhtautuvat, suvaitsevaisesti suhtautuvat ja hiljaiset enemmistöön kuuluvat. Tähän en enempää tuosta kommentoi, niistä on puhuttu ja kommentoitu ja tullaan kommentoimaan.

  Jäin miettimään miksi tuo Uusnatsien mielenilmaus järjestettiin juuri nyt? Miksei noihin vihapuheisiin, väkivallan lietsomisiin kuin kaikkeen siihen törkyyn, mitä nyt täällä viimeaikoina on jaettu, miksi niihin ei olla vallanpitäjien taholla puututtu? Ei puututtu, koska haluttiin katseet kohdentaa pois rahasta. Nyt tuo ikävä ja surullinen kuoleman johtanut pahoinpitely on tullut kuin tilauksesta. Nyt on pakko vallanpitäjien kommentoida. Mutta, mutta!

  Jos joku on seurannut talouslehtien kirjoittelua, niissä povataan suurta maailmanlaajuista taloudellista romahdusta, vanhojen rakenteiden romahtamista. Kehoitetaan ihmisiä luopumaan pörssiosakkeeistaan ja sijoituksistaan, joista uhkaa tulla taloudellisia menetyksiä. Vain harva tästä tietää, minä en tiennyt. Meidän mielenkiinto ja katseet on esim. nyt kohdistettu rasismiin ja väkivaltaan, niitä mitenkään tässä väheksymättä.

 15. liberaali

  Ei kai mikään estä PerusS:a tai Halla-ahoa järjestämästä noita peräänkuuluttamiaan muistokulkueita…

 16. Stina

  Myös Ruotsin persuilla on kytköksiä Venäjälle. Heidän valtiopäiväkansliassansa työskentelee venäläistaustainen mies, ”egor putilov” tai ”Alexander fridback”. Henkilö vaihtaa nimeään usein ja käyttää eri profiileja somessa.

  Ruotsin public service radion mukaan korkeat turvavirkamiehet pitävät miestä varteenotettavana turvallisuusriskinä koska hän on tehnyt outoja kiinteistökauppoja venäläisten liikemiesten kanssa. Epäillään että venäläisillä on ote miehestä, koska hän on tienannut useita miljoonia kruunuja näissä kaupoissa. Persut kohauttelee olkapäitään, so what??

 17. Pekka Potka

  Humiseva hiljaisuus ja valtamedia vaikenee. Tämä on mielenkiintoista retoriikkaa, kuten Sakukin kommentoi, sillä mitään noista Halla-ahon mainitsemista tapauksista ei ole vaiettu. Ainakin minulla on ollut tilaisuus lukea ja kuulla ne valtamediasta.

  Tässä on kyse kahden erilaisen ”kulttuurin” törmäyksestä. Perinteinen uutisointi kertoo tapahtuman ja joko epäillyn pidättämisen tai etsinnän. Jonkin ajan kuluttua uutisoidaan syyttämisestä päättämisestä, edelleen myöhemmin oikeudenkäynnin alkamisesta ja lopulta tuomion julistamisesta. Samalla aikavälillä uutisoidaan ja keskustellaan sadoista tai tuhansista erilaisista tapahtumista koti- ja ulkomailla. Tämä toinen ”kulttuuri” on keskittynyt laput silmillä maahanmuuttajien rikoksiin, todellisiin ja kuviteltuihin mutta aivan varmasti tehtyihin ja tulossa oleviin. Ihminen, jonka elämä kuluu näissä nettislummeissa näkee maailman aivan eri tavalla kuin ne, jotka haluavat ymmärtää koko todellisuutta.

  Käyn MVlehden sivustolla pari kertaa viikossa. Sivusto on aina samanlainen: muslimit ovat tehneet rikoksia ja Suomen hallinto on mätä. Totta kai muslimit ovat tehneet rikoksia ympäri maailmaa, ja MVlehti vyöryttää ne päin lukijaa. Otsikosta vain ei koskaan ilmene, että kyse ei ole Suomesta vaan sinne poimitaan agendaan sopivaa aineistoa koko maailmasta. Ihminen, joka elää tämän uutistarjonnan varassa ja alkaa pitää sitä normina, slummiutuu väistämättä. Tottakai valtamedia ”vaikenee” tähän verrattuna.

  Suomessa muslimien tekemät raiskaukset ovat oma lukunsa. Jokainen niistä on rikos ja jokainen tekijä pitää tulla rangaistuksi. Mutta samaan aikaan rasistiset sivustot vaikenevat raiskauksista, ja tarkoitan nimen omaan raiskauksia yleisesti rikoksena. Siellä uutisoidaan harvaa poikkeusta lukuunottamatta vain vain muslimien tekemät raiskaukset ja lähentelyt. Kyse ei siis ole taiskauksista vaan muslimeista. Olen sen verran vanhempi netin käyttäjä, että tunnen sen aivan alusta alkaen. Aiemmin raiskaustapauksissa saman tyyppisten sivustojen kommentoijat (pääosin siis miehet) pyrkivät syyllistämään naisen (pukeutumisen ja käyttäytymisen). Nyt meillä miehillä on suojeltavana suomalainen nainen ja tuomittavana vääräuskoinen ja – rotuinen mies. Toivottavasti myöhemmin savun hälvettyä edes naisen asema jää kohonneeksi…

  Halla-aho syyttää puoluejohtajia siitä, että he eivät ole tuominneet muslimien tekemiä rikoksia yksi kerrallaan. Jälleen sama asia: tapoihin ei ole kuulunut se, että puoluejohtajat tuomitsisivat jokaisen maassa tehdyn rikoksien. Aiemmin Suomessa tehtyjä rikoksia yhdisti ylivoimaisesti eniten tekijöiden uskonto, kristinukso. Nyt siihen on tullut variaatiota, osa rikollisista on toisesta uskonnollisesta taustasta. Miksi puoluejohtajien pitäisi nyt ryhtyä tuomitsemaan muslimi-rikolliset? Halla-aholainen näköharha niputtaa muslimi-rikolliset yhtenäiseksi ryhmäksi mutta kristillis-rikollisia ei. ISIL on ryhmä/järjestö samalla tavalla kuin SVL on ryhmä/järjestö. En ole huomannut yhtäkään vakavaa kommenttia SVL:n jäsenen tekemän pahoinpitelyn yhteydessä hänen uskonnollisesta taustastaan. Enkä ole kaivannutkaan, koska se ei ole selittävä tekijä samalla tavalla kuin järjestö, johon hän kuuluu. Suomen muslimi-rikollisilla ei tietääkseni ole tähän saakka ollut selittävänä tekijänä järjestöä ja sen agendaa. Korjatkaa, jos olen väärässä.

  • Maarit L.

   Pekka Potka kirjoitti: ”Aiemmin raiskaustapauksissa saman tyyppisten sivustojen kommentoijat (pääosin siis miehet) pyrkivät syyllistämään naisen (pukeutumisen ja käyttäytymisen). Nyt meillä miehillä on suojeltavana suomalainen nainen ja tuomittavana vääräuskoinen ja – rotuinen mies. Toivottavasti myöhemmin savun hälvettyä edes naisen asema jää kohonneeksi…”

   Kyllähän sitä uhria edelleenkin syyllistetään, tälläkin viikolla persupoliitikko syyllisti kuubalaislentopalloilijoiden raiskaamaa naista ja sai aikaan mukavan somekohun.

  • Mauri Pulkkinen

   Viimeinen kappale on erinomaisen hyvä ja hyvin perusteltu tiivistelmä. Sama pätee koko juttuun ja sen paljastamaan näköharhaan, minkä itse arvioin olevan aivan tietoisesti, harkitusti ja kyynisen kylmäävästi laadittu yhtäältä sumuverho ja toisaalta yllyke sopivalle kasvualustalle.

 18. Markku Hänninen

  Tämä on sitä kuuluisaa perspektiiviä, Halla-Aholla on värilasit päässä niin siltä nuo asiat näyttää sieltä perspektiivistä. On niitä laseja toki toisellakin puolella, tuntuu että nykyään kaikki persut on natseja, jos vain löytyy samoja kirjaimia nimestä kun jollain randomnatsilla. Kyllä tuolla raitilla tulee kesällä päivittäin vastaan ihmisiä Guevara-paita päällä, mutta en ole vielä ajatellut että oikeasti Chen murhatekojen takana seisoisivat tai niitä kannustaisivat. Jollakin saattaa moinen ihminen olla feispook-kaverinakin, ilman että kaverimäärä käy tuhansissa.

 19. Kenen puolella, ketä vastaan? | Suomi Tykkää

  […] Peli poikki on SVL:n vastainen mielenosoitus. Mikäli teette SVL:n vastaiselle miekkarille vastamielenosoituksen, silloin ei ole enää kovin kaukaa haettua ryhtyä esittämään natsisympatiasyytöksiä. (… …read more […]

 20. Mauri Pulkkinen

  Timo Soinin panos rasismin ja väkivallan vastaisessa toiminnassa kiteytyy hänen vanhan ajan kansakouluaineen tyylillä kirjoitettuun plokiinsa: Populismin ulvojat. Hän kaipaa yhteydenottoja, missä kerrottaisiin hänelle populismista kaiken kamaluuden alkulähteenä. Teksti on sydämestä tulvivaa sorretun vaikerrusta.

  Soini voisi palauttaa maisterintodistukset, jos hän ei tiedä riittävästi gradunsa aiheesta.

  Yleisesti ottaen populismi tarkoittaa kansansuosioon usein kansankiihotuksellisin keinoin tähtäävää poliittista toimintaa.

  Vakavin puoli ainakin Suomessa on, että populistiseksi liikkeeksi tunnustautuva Perussuomalaiset on Troijan hevonen ”pimeyden voimille”, jotka sinänsä lailliseen liikkeeseen soluttautuneina pyrkivät päämääriin, jotka eivät ole yhteiskuntamme arvojen mukaisia ja keinot vähintäänkin kyseenalaisia.

 21. Rauno Lukala

  Voisiko joku avata tätä ajatussolmua? Ville Niinistö, poliitisen vähemmistön edustajana, haluaa puolustaa vähemmistöjen asiaa riistämällä tosi pieneltä vähemmistöltä (n.70 jäsentä) yleisen ja yhtäläisen oikeuden mielipiteen ilmaisuun. Tämä pieni vähemmistö on ollut liian äänekäs ja siksi hiljaisuus pitää rikkoa???

  Oikeusvaltiossa viranomaiset arvioivat onko joku väärinkäyttänyt oikeuksiaa, ei poliitisen vastustajan nostama lynkkaysjoukko ja samoin on olemassa syyttömyysolettama kunnes toisin todistetaan. Tämä on taas on oikeuslaitoksen tehtävä, ei somekuplassa nettiraivon vallassa suoritetun kenguruoikeuden.

  Lauantaina suoritettava puhallus rikkoo toista vuotta jatkuneen papatushiljaisuuden lisäksi useita demokratiamme kulmakiviä. On murheellista nähdä miten raadolliseksi ja makaaberiksi on vallantavoittelu oppositiossa mennyt. Ilmeisesti demokratiaan ei enää luoteta.

  • Pekka Potka

   Et näytä ymmärtävän mitä on tapahtumassa enkä usko että ajatussolmusi on avattavissa nettikeskustelulla. Sen verran kuitenkin, että ilmeisesti viittaat 70:llä SVL:ään. Se on rekisteröimätön, yhdistyslain ulkopuolinen järjestö, jonka tavoite on Suomen liittäminen pohjoismaiseen kansallissosialistiseen natsivaltioon. SVL on Ruotsin emojärjestölle alistettu. SVL ei usko saavuttavansa tavoitettaan demokratialla vaan väkivallalla. Tuossa on jo tarpeeksi syytä sille, että jokaisen isänmaallisen suomalaisen on syytä vastustaa ja tuomita SVL.

   Arvoliberalismi ei toimi ääriaatteita vastaan. Kaikilla ihmisillä on vapaus omaan ajatteluun, mutta millä tahansa järjestöllä ei ole oikeutta toimia miten tahansa yhteiskuntaa vastaan.

  • Saku Timonen

   Väkivalta ei ole laillinen mielipide.

   • Rauno Lukala

    Niin, pointtini kylläkin oli se, että nyt ajettava ajatus, että kansalaiset voisivat omatoimisesti pyrkiä keskeyttämään epämieluisiksi kokemansa mielenilmaisut, on vaarallinen ja demokratian vastainen. Nämä asiat on jätettävä viranomaisten päätettäväksi lain mukaan, eikä minkäänlaisen painostuksen johdosta. On päivänselvää, ettei tämä tule jäämään kouralliseen uusnatseja vaan keinoa tullaan käyttämään poliittisena painostuskeinoa kaikenlaisen toisinajattelun tukahduttamiseksi.

    • Angie

     Nythän nimenomaan viranomaiset toimivat tässä uusnatsiasiassa. Poliisi nimenomaan on vaatinut uusnatsin vangitsemista ja oikeus hänet vangitsi. Sehän on viranomaistoimintaa parhaimmillaan. Miksi se poliisin toiminta ei nyt kelpaakaan? Onko poliisista tullut suvakki?

     Oletko koskaan ollut huolissasi syyttömyysolettaman toteutumisesta, jos syytettynä on ollut vaikkapa turvapaikanhakija?

     Peli poikki -mielenosoittajat nimenomaan toteuttavat vapaan demokratian heille takaamaa mielipide- ja kokoontumisvapautta.

     Inhimilliseltä kannalta toki ymmärrän huolesi. Onhan se tosi pelottavaa kun 10 000 suvakkia kävelee kadulla. Halla-aho ja mv ovat opettaneet, että suvakit ovat vihollisia, jotka pitää viedä saunan taakse. Mutta älä Rauno pelkää, sinulle ei tapahdu mitään pahaa, suvakit on kilttejä.

     • Rauno Lukala

      Niin, viranomaiset ovat toimineet hyvin tässäkin asiassa, joten turha heitä on syyttää minkään suosimisesta tai laiminlyönneistä, jos eivät muita tehtäviltään ehtineet kiinittää huomiota provokaatioon asti rauhallisesti sujuneeseen mielenilmaisuun. Viranomaistoiminnan puolesta olen koko ajan puhunut, joten ymmärsitkö väärin vai rakentelitko vain olkiukkoa???

      Oikeudenpalvelijana toimineena aina huolissani, kun syyttömyysolettama unohtuu median ja somen ottaessa tuomioistuimen tehtävät itselleen, sillä kyseessä on oikeusjärjestelmämme kulmakivi.

      Jos aidosti pyrittäisiin ratkaisuun, niin silloin toimitaisiin rasistien kanssa kuin Mandela, joka toimillaan yhdisti jakaantuneen kansakunnan ja siksi hänet tunnustetaan suurmieheksi ympäri maailmaa. Mitenkä sinä, Angie, suhtaudut häneen?

      Valittevasti ”Peli poikki”-tilaisuus ei toimi Mandelan lailla, vaan pyrkii kaventamaan yleistä ja yhtäläistä mielenilmaisuoikeutta ottamalla ensimaalikseen kaikkien inhoaman pienryhmän. Näin on toimittu jo aiemmin historiassa.

      On myös mielenkiintoista, millaista olkiukkoa yrität vääntää persoonastani vain siksi, etten ole täysin samaa mieltä. Tätä, ”jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan”-asennetta onkin ”Peli poikki”- tilaisuuden sympparit viljeleet varsin laajalti ja sillä valitettavasti estetty hakemasta Mandelan esimerkin mukaisia ratkaisuja.

      Itseni puolesta en pelkää, mutta ”kiltit” rasisminvastustajat kävivät Vuosaaressa käsiksi pyörätuolilla liikkuneeseen invaliidiin, koska olettivat hänet rasistiksi. Selkäydinvammaista auttamaan tullut vanhempi eläkeläinen saikin jo sakinhivutuksen. Siksi pelkään yhteiskuntamme puolesta, sillä rauhantekijät ovat harvassa ja heidät järjestää leimataan vastapuolen asiahenkilöiksi.

      • Angie

       Nelson Mandela oli juuri sellainen ihminen, jonka olisi voinut kuvitella osallistuvan Peli poikki -mielenosoitukseen rasismia vastaan. Aivan kuten Mandelan ystävä Tarja Halonen teki. Nelson Mandela ei ollut rasistien ja natsien puolella.

       Peli poikki -mielenosoituksessa ei ollut 10 000 vaan, poliisin arvion mukaan, 15 000, jopa 20 000 osallistujaa.

   • Ilkka Vaittinen

    Totta,ei ole vasemmistolainenkaan väkivalta hyväksyttävää.

    Mielenkiinnolla odotan mielenosoitusta koska sinne on ilmoittautunut takku.net porukkakin jotka ovat tunnetusti väkivaltaisia.
    Veikkaus:montako viedään putkaan mielenosoituksesta ja mistä porukasta?

    Itse veikkan 4 anarkistia menee pahnoille.

    • Angie

     Joo, poliisi vois viedä pahnoille vaikka Tarja Halosen, Paula Risikon tai jonkun seuraavista: SAK, STTK, Akava, Metalliliitto, PRO, PAM

    • liisa hirvonen

     Ilkka Vaittisen veikkaus meni ihan pieleen. 🙂

     • Angie

      Niin, sinne pahnoille meni Rajat kiinni-ääliö.

 22. Miika T. Meijer

  Halla-ahot, immoset, kiemunkit ynnä muut kaltaisenne ”marunkutangit”. Kun teitä lukee, en voi olla mitenkään siteeraamatta Efesoksen Hämärää; hänen nimiinsä pantua lausetta:

  130. Non convenit ridiculum esse ita, ut ridiculus ipse
  videaris. / 130. Ei ole soveliasta olla niin naurettava, ettei enää erotu naurettavuudesta.

  Suomennos allekirjoittaneen.

 23. Hannu Ala-Olla

  Eikös Rajat Kiinni ainakin alkuvaiheessa julistanut vakaasti ettei kyse ole rasistisesta liikkeestä vaan kyse on maahanmuuttokritiikistä? Jos nyt järjestävät vastamielenosoituksen rasisminvastaiselle mielenosoitukselle, eikö se voida tulkita avoimen tunnustuksena omasta rasistisuudesta?

  • Saku Timonen

   Kyllä.

 24. Veli-Matti Hurskainen

  Tuohon huomion kiinnittämiseen muualla, erityisesti turvapaikanhakijoihin ovat syyllistyneet myös monet muut eliittipoliitikot kuin Halla-aho. Eturivissä Sipilä, Soini ja kepun vpj Kurvinen. Orpo yritti samaa hieman eri teemalla.

 25. Ilkka Kattilakoski

  Kaippa tämäkin tulkitaan Uuninpankolla Persuvastaisesti:

  http://www.hs.fi/kotimaa/a1474594918189?utm_source=oikotie.fi&utm_medium=tf-desktop&utm_campaign=hs

  Veikkaan jotain muminaa takinkäännöstä ja pisteiden kalastelusta.

  • Saku Timonen

   Ei, vaan sanon suoraan tuon olevan Tynkkyselle tyypillistä opportunismia. Hänelle ei tuota mitään ongelmia olla samasta asiasta vaikka kolmea eri mieltä samana päivänä.

 26. Ethel Phantom

  Minä itsehän menisin muuten tuohon mielenosoitukseen huomenna, mutta meen tuttuni synttäreille. Mut siis aivan mahtavasti olet kirjoittanut tämän. Ihana kun on ihmisiä, joilla on sydän paikoillaan. Silloin kun turvapaikanhakija tekee rikoksen, siitä uutisoidaan kovasti, mutta kun katsotaan uutisia, niin pikku-uutisissa on paljonkin meidän kantasuomalaisten tekemiä rikoksia. Mutta kuka välittää? Ei kukaan. Nehän on kauheita elintasopakolsisia jotka tuolta jostain tulee, kyllä niistä kuuluu uutisoida, eiku. Joo, uutisoikaa pois, mutta kirjoittakaa yhtä isolla muutkin rikokset. Eikä ne ees oo elintasopakolsisia. Ne on rikkaimpia ja lähtee turvattomuuden takia.

 27. Ethel Phantom

  Minä itsehän menisin muuten tuohon mielenosoitukseen huomenna, mutta meen tuttuni synttäreille. Mut siis aivan mahtavasti olet kirjoittanut tämän. Ihana kun on ihmisiä, joilla on sydän paikoillaan. Silloin kun turvapaikanhakija tekee rikoksen, siitä uutisoidaan kovasti, mutta kun katsotaan uutisia, niin pikku-uutisissa on paljonkin meidän kantasuomalaisten tekemiä rikoksia. Mutta kuka välittää? Ei kukaan. Nehän on kauheita elintasopakolsisia jotka tuolta jostain tulee, kyllä niistä kuuluu uutisoida, eiku. Joo, uutisoikaa pois, mutta kirjoittakaa yhtä isolla muutkin rikokset. Eikä ne ees oo elintasopakolsisia. Ne on rikkaimpia ja lähtee turvattomuuden takia.

 28. Simo Salmela

  Mikä Uuninpankkopojalla perussuomalalaisia vastaan on?

  • Saku Timonen

   Ei mitään. Rasismia vastaan on paljonkin.

 29. Stina

  Tero Vanhanen

  Linkit joita olet jakanut puheesi tueksi, ovat vanhoja, paitsi yksi josta alempana lisää. Tiedot mitä olet antanut näistä linkeistä ovat joko väärin ymmärrettyjä tai vääristeltyjä. Olen mennyt ne kaikki läpi ja myös sinun tekstisi. Koska olet johdonmukainen oikeisto/rasismi propagandassasi, ovat ne vääristeltyjä.

  Tuorein linkeistäsi sisältää Yougovin tuloksen. Yougovia ei pidetä luotettavana siksi, että heidän paneeliinsa osallistujat ovat sinne itse hakeutuneet. Ymmärrät varmaan mikä riski on olemassa? Tällä tutkimusmenetelmällä tehtyjä tuloksia eivät julkaise muun muassa Sveriges Radio ja SVT (Ruotsin TV), ei edes Expressen iltapäivälehdistä. Aftonbladet tekee oman tutkimuksen, kun Yougov on julkaissut omansa, katsoakseen kuinka paljon luvut eroavat. Sinun linkki Aftonbladetiin on tammikuulta 2016, eli ei aivan tuore.

  Alla olevissa linkeissä on, professoria myöten, arvostelua Yougovin käyttämää menetelmää kohtaan. Mikään julkaisu ei kallistu vasemmalle, SVD on konservatiivinen.

  http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2015/08/20/youguv-kritiseras-for-sds-rekordmatning/
  https://www.medievarlden.se/diskussion/2013/05/yougov-for-medvetet-in-felaktiga-matt/
  http://www.svd.se/slutsatsen-att-sd-ar-storsta-parti-ar-fel

  Tero Vanhanen

  Sanot näin: ”Allianssi on nimittäin aloittanut jo keskustelut SD:n kanssa eli ne eivät enää olekkaan ”persona non grata” Ruotsin politiikassa.”

  Luin linkkisi joka on joulukuulta 2014. Jonkun asteen johtaja Kristillisistä, länsiruotsista, sanoo radiohaastattelussa, että myös SD pitää ottaa mukaan dialogiin, eikä jättää ulkopuolelle. Eikä kyse ollut hallitusneuvotteluista, vaan ylipäänsä keskustelua mistä tahansa asiasta. SD:tä ei pidetty, eikä pidetä, kelvollisena yhteistyöhön tai edes dialogiin parlamentaarisissa yhteyksissä.

  Tero Vanhanen ihmettelee

  Ero tuohon Sifon tutkimukseen on kyllä merkittävä. Olisikin mielenkiintoista tietää mikä selittäisi tuota eroa?

  – Ero syntyy jo pelkästään siitä, että sinun tietosi ovat puoli vuotta vanhoja. Ja niin kuin monet tietävät, on SDn kannatus mennyt alaspäin jo pitkän aikaa.

 30. Hemmo Kaskinen

  Olisiko linkkiä sivulle, josta tuo alun lainaus Keroselta on peräisin?

  • Saku Timonen

   Facebookissa vastamielenosoitusryhmässä. Linkkiä ei ole, näin siitä sitaatin.

Kommentoi »

Comments are closed