Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Puolesta vai vastaan?

– Kun lähdetään Kehä III:n ulkopuolelle, niin keskustelutapa ja -tyylit ovat kovin erilaisia. Eri ihmisillä on eri ajatukset, mikä on rasistista puhetta ja mitä voi vitsillä heittää ja mitä ei.

Näin perustelee perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sitä, että puolue ainoana ei edellytä kuntavaaliehdokkailtaan sitoutumista rasisminvastaisuuteen. Oikeastaan hän sanoo, että rasismi ei ole objektiivisesti määriteltävissä, vaan jokainen määrittelee sen itse. Näin nämä asiat koetaan, kuten hänen tunnettu lausahduksensa kuuluu.

Myös muilla puolueilla on kannattajia Kehä III:n ulkopuolella, mutta niillä ei ole ongelmia löytää rasisminvastaisuuteen sitoutuvia ehdokkaita. Myös Kehä III:n sisäpuolella on rasisimia, mutta mikään muu puolue ei aio huolia heitä listoilleen. Tässä tulee nyt väkisin mieleen sellainen ajatus, että puolue sallii kaiken sen, mitä heidän potentiaaliset kannattajansa sallivat.

Niin puolue on tehnyt jo kauan ja seuraukset näkyvät eduskuntaa myöten. Tänään pidettävään Peli poikki -mielenosoitukseen aikovat osallistua muun kansan joukossa presidentti Tarja Halonen, pääministeri Juha Sipilä, sisäministeri Paula Risikko ja valtiovarainministeri Petteri Orpo sekä suuri joukko kansanedustajia. Yksi on kuitenkin varmasti poissa.

Laura Huhtasaari haluaisi osallistua Rajat kiinni -vastamielenosoitukseen eli hän haluaisi vastustaa rasismin, väkivallan ja ääriliikkeiden vastustamista.

laura-rk

Huhtasaari siis haluaa vastustaa rasismia vaatimalla rajoja kiinni. Oletan hänen tietävän millä tavalla Rajat kiinni -liike vastustaa rasismia. Jos hän ei tiedä, niin näytän esimerkin.

rk-ampuu

Mielenosoituksessa ei varmasti nähdä myöskään Olli Immosta, joka niputtaa kaikki marssiin osallistujat yhteen väkivaltaisten anarkistien kanssa.

immonen-takku

En tiedä millaisessa komerossa Immonen on kasvanut, mutta harvoin näkee noin pelokasta miestä. Hänelle Tarja Halonen, istuvat ministerit ja kansanedustajakollegatkin näyttäytyvät vaarallisten anarkistien liittolaisina. Jos olisin ilkeä, niin käskisin Immosta vähän miehistymään ja rohkaistumaan, mutta en taida viitsiä.

Tosin minähän Kehä III:n ulkopuolella asuvana saisin puoluesihteeri Slunga-Poutsalolta ymmärrystä pääkaupunkiseudusta poikkeavalle tavalle heittää vitsiä.

Kysyn taas samaa kuin eilenkin: Jos vastustaa natsien vastustamista, niin minkä puolesta silloin on?

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (39)

 1. Niko Mikkanen

  Tässä sopassa unohtuu jatkuvasti se, että SVL ei ole vain rasistinen organisaatio, vaan SVL:n ja sen sisarjärjestöjen tarkoituksena on luoda yhteispohjoismainen, kansallissosialistinen diktatuuri. Jos siis vastustaa SVL:n vastaista mielenosoitusta, niin vastustaa Suomen valtion itsenäisyyden säilyttämistä. Huhtasaaren puoluehan on nimenomaan kunnostautunut siinä, kuinka isänmaallisiksi he itseään kehuvat. Jännä siis, että sympatia onkin yhtäkkiä isänmaan itsenäisyydestä eroon haluavien puolella.
  ”Maahanmuuttokriittisyys” on vain osa SVL:n toimintaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että SVL:n tavoitteita on pitkä lista, ja rasismi on vain pieni siivu siitä. Esimerkiksi antisemitismi on myös heidän ohjelmassaan. SVL:n vastaisen mielenosoituksen vastustaminen on siis myös antisemitismin puolustamista.

  • Nimetön

   Aivan. On outoa että liike jonka tavoitteena on selkeästi laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoaminen saa jatkaa toimintaansa. Olisi Ukko-Pekalle töitä.

   • Jari

    Saavathan anarkistitkin jatkaa, hekin vastustavat laillista yhteiskuntajärjestystä. Valitettavasti kavereissani on näitä, jotka seuraavat näitä blogeja, niin pompsahtavat minunkin Faceseinälle aika-ajoin. Näissä blogeissa ei ole muuta agendaa, kuin jollain tavalla aina morkata kaikkia perussuomalaisia. Nyt meuhkataan tästä valitettavasta kuolemaan johtaneesta potkusta. Joka sattui oleman jonkun liikkeen kannattajan tekemä. Mutta kuten Halla-aho sanoi, niin näitähän tapahtuu viikottain, mutta tämä oli helppo politisoida. Hävettävää minun mielestäni, on käyttää kuolemantapausta oman asian keppihevosena. Ei nämät samat vauhkoojat olleet mieltään osoittamassa, kun pari turvapaikan hakijaa tappoi ja ryösti Kajaanissa ihmisen. Tai muissa vastaavissa. Nämä painetaan yksittäistapauksina hiljaisesti pois mielestä. Kaksinaismoralistista.

    • Antero Pönni

     Halla- aho taas esitteli omaa tyhmyyttään tuolla lausunnolla. En tiedä ajateleeko mitään, kun suoltaa täyttä potaskaa suustaan.
     Omiin silmiini ei ole ainakaan osunut, että viikottain jonkun mielenosoituksen kylkiäisenä, joku olisi potkaistu tajuttomaksi ja sitten viikon päästä kuollut.
     Sillä kyse on SVLn jäsenen mielenosoituksen yhteydessä tekemä pahoinpitely. Eikä mikään nakkikioskin yhteentto. Vaikka Halla- aho tymyyksissään näin koettaa saada huomion pois asiasta. Se ei ole jokaviikkoista kauraa, vaikka Jyväskylässä vuosi sitten yhtä henkilöä puukottivat ja tänä kesänä samaa henkilöä taas pahoinpitelivät oikein joukolla.
     Suositelen kirjoitajaa ottamaan omatoimisesti asiosta selvää, ennen avautumistaan. Halla- ahon juttuihin uskominen, on samaa luokkaa jos uskot Aku Ankan olevan todellinen henkilö.

     • Jari

      Tämä on taas sitä, että asian saa väännettyä siksi, miksi sen haluaa. Nyt sattui olemaan mielenosoituksen yhteydessä, mutta loppujen lopuksi siinä ei ole mitään eroa nakkikioskilla tapahtuviin pahoinpitelyihin. Molemmissa alkanut suunsoitosta jota varmaan ollut molemmin puolin. Ja joku YKSITTÄINEN henkilö järjettömyyksissään tästä hermostunut. Ei ollut minkään ryhmittymän suunniteltu tai johdettu kuolemaan johtanut pahoinpitely, kuten ei ollut se kajaanissa tapahtunutkaan. Samanlailla sen voi joku halutessaan laittaa ryhmän syyksi, kuten tämänkin.

      • Antero Pönni

       Tuosta oli tehty ilmoitus poliisille. Lehtisten jakamisena, mikä sitten lopulta olikin mielenosoitus. Väärän ilmoituksen takia ei poliisi katsonut aiheelliseksi tulla paikalle, niinkuin muihin mielenosoituksiin.
       Viimeisimmässä Itäkeskuksessa olleessa Suomi ensin mielenosoituksessa poliisi esti kymmenkunta konflikkia heti alkuunsa, kun Suomi ensin porukasta ryntäsi yksittäisiä henkilöitä vastamielenosoituksen sekaan haastamaan riitaa.
       Eli siellä ei ehditty poliisin läsnäolon takia väkivallan tekoihin.
       Kuinka paksusta rautalangasta sinulle on väännettävä, ettei tuo Karttuseen kohdistunut potku ollut mitenkään verrattavissa nakkijonon nahisteluihin? Nakkijonossa nahistellaan paikasta jonossa, naisista ym. Ei rasistista, eikä fasistista, niinkuin mielenosoituksissa. Eli kyseessä on kaksi täysin eri asiaa.
       Siinä mielenosoituksessa ollut SVLn henkilö juoksi Karttusen perään, joka oli jo poistumassa paikalta ja potkaisi täysin puskista rintaan, niin että Karttunen kaatui maahan ja löi päänsä tunnetuin seurauksin. Tätähän ei olisi päässyt tapahtumaan, jos poliisille olisi tehty asianmukainen ilmoitus tilaisuuden luonteesta. Silloin ainakin yksi partio olisi ollut paikalla.
       Jos haluatte olla niin tyhmiä, että uskotte kaiken mitä Perussuomalaisten rasistiseen siipeen kuuluva Jussi Halla- aho höpäjää, niin ei voi muuta kun pyörittää päätä henkilöiden hyväuskoisuudelle. Niin ja ne lehmätkin lentää. Siinä vaiheessa kun Halla- aho päästää tuon suustaan, niin uskotte siihenkin täydellisesti.

 2. Angie

  Kiitos Saku hienosta blogista ja Nikolle hyvästä kommentista. Hyvää Peli poikki -kulkuetta kaikille!

 3. Jorma Lehikoinen

  Kiitos Saku isänmaaideologian kampaamisesta!
  Väärällä jalalla mielenosoitukseen lähtijät kaikki kertausharjoituksiin, olivatpa totaalikieltäytyjiä tai muulla tavalla elämää kunnioittavia.

 4. Antero Pönni

  Sakulta jälleen ajainkohtaista ja asiallista tekstiä. Kiitos siitä!
  Myöskin Niko komppasi hyvin kirjoituksessaan.
  Ihmettelen vain, miten Huhtasaari on noin tyhmä ja tuo vielä sen kaiken kansan tietoisuuteen.
  Kauhulla odotan vuotta 2019, kun Huhtasaari palaa opettajaksi. Sääliksi käy jo hänen oppilaitaan Huhtasaaren harhaanjohtamisopeista.

 5. merja

  uskon että rakkaus voittaa lopulta- ja ihmisten erimielisyydet ratkeavat.
  siihen tarvitaan vuoropuhelua ja empatiaa.

  ihanaa syksyn alkua,

 6. Angie

  Eipä tainnut L. Huhtasaari muistaa, että rajat kiinni porukoiden mielenilmauksissa on useasti huudettu: rajat kiinni, uunit auki!

 7. AMK

  Politiikka,no ei ehkä tässä ole kyse siitä,tai on (vai onko?)media toitottaa että muut asiat unohdetaan tai saavat vähemmän huomiota,joten herrat saavat tehdä rauhassa heikompiosaisten pois potkimista rauhassa,sillä sitä nyky hallitus ”harrastaa”
  Jostakin olin lukevana (untako oli)uusi liianalhaisesta sosiaaliturvasta muistutus menossa …niin minne wc pönttöön.Ainakaan se ei suomen päättäjien pönttöön mene???

 8. Matilda Mattson

  Onhan tuo surullista, että ex-presidenttikin osallistuu kyseisen äärijärjestön sekamelskaan. Onneksi vain muutama prosentti helsinkiläisistä on tässä mukana. Yli 90% korkeintaan hymähtelee koko jutulle. Erityisesti niille vihaisille viherdemareille, mutta myös oikealle riittää hyminää. Teille nauretaan oikeasti paljon nykyään.

  • Demokratian puolesta fasismia vastaan

   Minuakin naurattaa.
   Peli poikki -mielenosoituksessa arviolta 15 000 osallistujaa, teillä muutama kymmenen.

  • Lauri Randla

   Tulihan se propaganda, jossa yritetään väittää, että mielenosoittaminen ihmisoikeuksien puolesta, olisi muka ääriliikehdintää. Ilmeiseti koko maailma on ollut tämän ihmisoikeusien ”ääriliikeen” uhri siitä lähtien, kun natsi-saksa kaatu. Väitteessä on viisivuotiaan lapsen tasoista logiikkaa, mutta pelkästä elämänkoulusta on hankalaa ponnistaa ihmiseksi. Tämä on samantasoista kakkaa, kuin että Otanmäessä tapahtunut ryöstö, on muka rinnastettavassa poliittisesti motivoituneeseen kuolemantuottamukseen. Kaipa rasistien pitää yrittää alentaa puheillaan tavalliset, sivistyneet ihmiset, heidän tasolleen.

   • Jari

    Kerro Lauri mitä eroa näissä kuolemantapauksissa lopulta on ja mitä ero muihin vastaaviin kuolemaan johtaneisiin pahonpitelyihin. Kyseessä oli kuolemantuottamus, mikäli oikeus näin tulee päättämään. Tuskin ainakaan murha tai edes tappo. Uhri ei ollut täysin sivullinen joka seisoi kaikessa rauhassa tuolla. Vaan tilannetta oli edeltänyt julkisuudessa olleiden tietojen mukaan sanaharkka. Vastaavia tapauksia sattuu nakkikioskin jonoissa joka viikonloppu, onneksi ei aina yhtä huonolla lopputuloksella, että toinen menehtyy. Silloinkaan harvoin kukaan nostaa asiasta hirveän julkisen metelin, tai edes tutki taustoja. Kajaanissa kyseessä oli ryösty ja tappo. Eli lähtökohtaisesti vakavampi rikos. Mutta ei ole järjestetty isoa mielenosoitusta. Viikonloppuna Turussa kolme ulkomaalaistaustaista henkilöä otettiin kiinni puukotuksesta. Missä otsikot ja mielenosoitukset. Kuten toisessa kommentissani totesin, niin tätä tapausta on vaan todella helppo käyttää keppihevosena oman asian ajamiseen ja meuhkaamisen. Kuten uhrin omaiset sanoivat, niin he eivät tykkää, että uhrin kuolema on politisoitu ja sitä käytetään hyväksi. Minun mielestäni suorastaan hävettävää.
    En myöskään olisi uskonut, että kuulen Li Anderssonin suusta sellaista puhetta, jota jopa minäkin voin kehaista. Hän sanoi, että haluaisi aiheesta kunnon keskustelua, mutta nyt toinen puoli vetää heti esiin rasisti syytökset ja toinen suvakki sanan. Jolloin kunnon asiallista keskustelua ei synny.

  • Veli-Pekka Saarinen

   Surullista tässä on vain, että natsien vastainen mielenosoitus jouduttiin yleensä järjestämään. Sivistysvaltioissa asiaan olisi puututtu muutenkin – ilman kuolonuhria. Surullista on kyllä myös se, että on olemassa ihmisiä kuten Matilda Mattson (lieneekö oikea nimi), joiden mielestä natsismin vastustamisessa on jotain vikaa. Oikeastaan ainoat, jotka voivat olla sitä mieltä ovat natsit itse, joten MM lienee natsi. Tai sitten vain harvinaisen tyhmä, mikä usein on kyllä sama asia.

  • Kaija Laine

   Minua nauratti tänään ihan mahdottomasti kun S. Kaukinen totesi, muutaman kymmenen ihmisen mielenosoituksensa keskeltä, että Peli Poikki-kulkue on vain valtaeliitin järjestämää poliittista teatteria. Iso on valtaeliitti maassamme: 15 000 henkeä!!!

   • Jaakko Latavala

    Onko 15.000 paljon vaiko vähän?
    Pelkästään Helsingissä on vajaa 600.000 ihmistä ja suomessa yli 5 miljoonaa, ja te meuhkaatte kuinka koko Suomi on nyt julki tuonut tukensa rasisminvastaisuudelle, totuushan on, että nyt vasemmisto ja muut saivat kokoon kaikki kynnelle kykenevät ihmiset, tosin niitäkin piti tuoda muualta maasta oikeen SPR:n järjestäminä kyyteinä sekä muiden anarkistiryhmien yhteiskuljetuksina, ja ehkäpä se valtaeliitti olikin järjestelemässä tätä miekkaria, mene ja tiedä, kaikki heistä ei tietenkään ollut paikalla miekkarissa eihän heidän tarvitsekkaan olla, kun osaa kansasta voi viedä kuin pässiä narussa teurastamolle…

    • Saku Timonen

     Taas yksi, joka ei näe missä suhteessa 15 ja 15 000 ovat Suomen asukaslukuun.

 9. AMK

  mainos uskallatko katsoa silmiin seksin aikana,voisi ihan hyvin päteä myös herra päättäjille,joka asiassa katsovatko he silmiin kun pienituloisilta viedään…vai katsovatko vain omaa napaansa???Ehkä ei ollut asiaan kuuluva kommentti mutta mainos oli sivulla.

 10. AMK

  En kommeitoi maahanmuutosta,sehän on politiikkaa mistä en ymmärrä mittään,politiikka pilaa monen ihmisen elämän,koska politiikkaa tekevät eivät ymmärrä tavallisen ihmisen elämää he elävät omassa kuplassaan ja he saavat palkkansa veroveroista ja vielä ruhtimaallisesti kuin työttömät,silti ollaan aina leikkaamassa työttömyyskorvauksia mutta ei omia palkkioita nekin maksetaan verorahoilla.

 11. Rintsu

  Tynkkynen yllättää jälleen. Se ei kylläkään ole yllätys.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092322360556_uu.shtml

  Nyt hän siis vaatii SVL:ää lakkautettavaksi. Eikä mielestään poliittiselle väkivallalle ole Suomessa sijaa. Toisaalta hänen mielestään kansanryhmää vastaan kiihottaminen pitäisi mielestään poistaa rikoslaista. Johtuneeko siitä, että asiasta on itseään koskeva esitutkinta menossa?

  Mutta siis ainakin tänään hän on sitä mieltä, että poliittiseen väkivaltaan johtava kiihottaminen tulee sallia mutta itse väkivaltaa ei? Menee melko hankalaksi päätellä onko hän puolesta vai vastaan.

  Olemme tässä perussuomalaisen logiikan lähteillä, jossa asiasta kuin asiasta voi olla mitä mieltä tahansa jos sen voi ilmaista hauskalla kolmesanaisella sutkauksella.

  • Veli-Pekka Saarinen

   Tynkkysen logiikka on julkisuus. Sitä ei ohjaa mikään muu kuin se millä saa eniten palstamillimetrejä.

 12. AMK

  Puolue ja puolue ,kansa on åånestänyt oman ehdokkaan,mutta hän ei saa käyttää omaa näkemystään vaan puoluejohtajan näkemystä elikkä kansanedustajat eivät ole kansanedustajia vaan oman edun tavoittelijan puheenjohtajia päämääriä.sitähän pölikkikka.ön
  sorry aiheesta lipsuen.saku voit poistaa kirjoitukseni mutta muttakuin??olen jääräpää

 13. Marko

  Osittain samaa mieltä Huhtasaaren kanssa.
  En missään nimessä kannata natseja ja vastustan rasismia. Vastustan myös holtitonta maahanmuuttoa, jossa ei-hädänalaiset tulevat maahan ilman aikomustakaan kotoutua ja kunnostautua työtä tekevinä kansalaisina (ei siis lasketa turisteja). Ei siis tarkoita, että haluaisin laittaa rajat kiinni kaikilta tai en pitäisi mamuja ihmisinä. Maailma ei ole mustavalkoinen.

  Tarkoittaa siis kääntäen myös sitä, että ihminen voi marssia rasismia vastaan, mutta ei silti kannata holtitonta maahanmuuttoa ja ”ilmaisen elämän tarjoamista kaikille”.

  • Angie

   Älä jaksa tota ”holtitonta maahanmuuttoa”. Sellainen ei ole ainakaan Suomeen kohdistunut. 30 000 turvapaikanhakijaa ei ole holtitonta. Nyt jotain suhteellisuudentajua kiitos.

   • Veli-Pekka Saarinen

    Kukaan ei missään ole kannattanut ”holtitonta maahanmuuttoa”. Kuinka helvetin monta kertaa se pitää todeta. Jos tästä on eri mieltä, olisi toivottavaa antaa esimerkki siitä, missä ja milloin ja kenen toimesta ”holtitonta maahanmuuttoa” on kannatettu. Muuten kommentti jää ”en ole rasisti, mutta…” -tasolle.

   • Janne J. M. Muhonen

    Minun – ja monen muunkin – mielestä yli 30 000 vuosittaista turvapaikanhakijaa sen sijaan koettelee Suomen vastaanottokapasiteettia enemmän kuin rajusti. Kuinka paljon sinun mielestäsi on sellainen määrä vai onko mikään? Pitääkö järjestelmää koeponnistaa ja koetella entistä suuremmilla määrillä, jotta lopulliset raja-arvot saadaan selville?

   • Marko

    Tässä puhutaan taas näkemyseroista ”holtittoman” kohdalla (tai sanavalinnan).

    Vuonna 2012 Suomeen tuli 3129 turvapaikanhakijaa
    Vuonna 2013 3238.
    Vuonna 2014 3654
    Vuonna 2015 määrä oli 32476.
    Mikäli siis tulkitsen tilastoa oikein. (jos en, osoita virheeni kiitos. Linkki alla, sivu 2)

    http://www.migri.fi/download/64996_Tilastograafit_2015_valmis.pdf?648f1dee21bdd388

    Määrä siis kymmenkertaistui yhtäkkiä. Onhan maassa tilaa, ei siinä mitään. Missä kohtaa tulee raja kelläkin vastaan? Paljonko elättejä voimme maahan ottaa? 30000? 300000? Huomaa, että sanoin ”jossa ei-hädänalaiset tulevat maahan ilman aikomustakaan kotoutua ja kunnostautua työtä tekevinä kansalaisina” Ei tarvitse selventää turvapaikkakäsittelyä, kiitos. Aikaa ja rahaa se kuitenkin vie, sitä tuskin voit kiistää?

    Töitä tekevät/yrittäjät ovat edelleenkin maahamme tervetulleita, ihonväriin ja etnisyyteen katsomatta. Tämä ei liity ”holtittomaan maahanmuuttoon” (en valitettavasti keksi sille parempaa sanavalintaa. Kerro sinä jos tiedät?)

    • Antero Pönni

     Ettei totuus unohtuisi, niin vuonna 1922 Suomessa oli 37000 turvapaikan hakijaa. Asukkaita silloin oli kolme miljoonaa.
     Se vastaisi suhteutettuna asukaslukuun tälle päivälle tuollaiset 60000 turvapaikanhakijaa. Eli ollaan vielä kaukana 1922 vuoden luvuista. Puhumattakaan vuodesta 1944, jolloin jouduttiin sijoitamaan 450000 ihmistä luovutetusta Karjalasta.
     Ja jos puhutaan rahasta, niin tällä hetkellä yritykset jakavat kaksinkertaisen määrän osinkoja, mitä 8 vuotta sitten.
     Tuolla toisella osinkosummalla työllistettäisiin kaikki 345000 työtöntä 5000 euron kuukausipalkalla.
     Joten turvat tukkoon, että pakolaiset vievät rahamme. Kyllä ne vie joku muu taho!

     • Marko

      Itse näkisin kuitenkin melko suuren eron siinä, uudelleensijoitetaanko oman maan kansalaisia sodassa hävityiltä alueilta vai ”puolen maailman takaa” tulevia pakolaisia. Muuten en kiistele kommenttiasi vastaan.

      Enempää en nyt tätä asiaa kommentoi. En ikävä kyllä ole verbaalisesti niin lahjakas, että osaisi keksiä joillekin sanoille parempia ilmaisuja. Ongelma on hieman sama, kuin sanan ”maahanmuuttokriitikko” kanssa. Äärioikeisto on sanan pilannut, mutta en parempaakaan ole keksinyt ihmiselle, joka kritisoi hallituksen politiikkaa maahanmuuton(kin) osalta. ”maahanmuuttopolitiikan kritisoija” kuulostaa tosi kömpelöltä…

      Kunnioitan kuitenkin Timosen oikeuksia bloginsa suhteen, joten, yritän välttää sanaparin käyttöä jatkossa. Tarkoitukseni ei kuitenkaan ole bannia hankkia. Pyrin kuitenkin asialliseen keskusteluun, vaikka eri mieltä asioista olisimmekin.

      Oikein hyvää viikonloppua kaikille.

   • Tero Vanhanen

    Määrä oli 4. eniten Euroopassa – ja käytännössä eniten kun otetaan huomioon vastaanottomme taso (joka on Euroopan korkeimpia) ja valtiomme varakkuus (joka on kehno).

    Oliko määrä holtiton tai ei, se on kiistelyä makuasiasta eli millä adjektiivilla asiaa halutaan kuvata.

    Selvää kuitenkin on, ettei meillä ole kovin moneen vuoden 2015 kaltaiseen kansakuntana varaa. Jo nyt leikataan rajusti koska turvapaikkateollisuus.

  • Saku Timonen

   Jaaha, täällä pitää näköjään ruveta vetämään rajoja kiinni. Seuraava holtittomasta maahanmuutosta höpisijä lentää ulos ikuiksi ajoiksi.

 14. Juha Sinkko

  ”Joka muuta väittää, on pölhö populisti ja lietsoo vihaa”. Hah, salli mun nauraa ! Kannattaisikohan edustaja Huhtasaaren vilkaista oman puolueensa ulostuloja ihan vaikka kolmen-neljän viime kuukauden ajalta ja miettiä tuo lause uudelleen ?

  Samoin odinit ovat sekoilleet tuon kansallissosialisminsa kanssa. Eikös itse johtohahmolta kysytty haastattelussa, että ”oletko natsi ?”. Ja vastaus oli, että en, kun kansallissosialisti. Kansallissosialismistahan tuo natsi-sana on juuri väännetty 😀

 15. Angie

  Ajattelin vielä näin hienon lauantai-illan päätteksi kirjoittaa Peli poikki -mielenosoituksen tunnelmista. Niitä, jotka eivät päässeet mukaan, voi kiinnostaa.

  Kansalaistorille alkoi kokoontua ihmisiä puoli kahdentoista aikoihin. Aika nopeasti näki, että ihmisiä on tulossa paljon. Tunnelma oli hieno ja aurinko paistoi. Poliisin mörkö-autokin oli mukana.

  Kansalaistorilla jaettiin oransseja ja mustia pillejä. Naamioituneet persunuoret jakoivat valkoisia pillejä. Moni mielenosoittaja iloisesti puhalsi persupilliin vastustaen persujen kytköksiä uusnatseihin. Harmi vaan, että persunuorten piti rikkoa Jimin omaisten toivetta, että puoluetunnuksia ei käytettäisi.

  Senaatintori ja kirkon rappuset täyttyivät ääriään myöten täyteen ja siellä liehui valtava Suomen lippu. Tilaisuuden ensimmäinen puhuja oli presidentti Tarja Halonen. Hän sai aivan järjettömät aplodit. Mikael Brunila piti päräyttävän No pasarán – puheen. Ehkä paras poliittinen puhe, minkä olen koskaan kuullut. Kannattaa lukea täältä: http://www.mikaelbrunila.fi/

  Tilaisuudessa pidettiin hiljainen hetki Jimin muistolle ja hiljaisuus oli todella korvia huumaavaa, nyyhkytyksiä kuului sieltä täältä. Lopuksi 60 henkinen Meillä on unelma-sinfoniaorkesteri soitti koko Sibeliuksen Finlandian.

  Suomalaiset ottivat tänään tilan ja isänmaansa takaisin rasisteilta.

 16. Tuula Komsi

  Muistuttaisin, että Finlandia-hymnin sanat on tehnyt runoilija, joka on ollut hengeltään kaikkein lähimpänä natseja. Siis niitä ihan oikeita 30-luvun saksalaisia natseja. Finlandia on Suomen ehkä kaikkien aikojen kansallismielisin teos sekä sävellettynä että sanoiltaan. Eli älkää nyt ainakaan moittiko enää kansallismielisyyttä miksikään fasismiksi tai natsismiksi. Finlandia, jota kurkku suorana lauloitte, ei puolla monikulttuurisuusaatetta, vaan voimakasta suomalaisuusaatetta ulkoisia uhkia vastaan. Jos ette tätä(kään) tiedä, menkää takaisin historiantunnille – tai ihan vain googlettakaa.

  • Angie

   Siellä ei laulettu Sibeliuksen Finlandia-hymniä vaan sinfoniaorkesteri soitti koko Sibeliuksen Finlandian.

   Kannattaa vaan ihan itse käyttää sitä Googlea…

   • Angie

    Tiedoksi vielä Tuula Komsille kun hän ei näytä tietävän, milloin Finlandia on sävelletty: Finlandia, op. 26, on Jean Sibeliuksen vuosina 1899 ja 1900 orkesterille säveltämä sävelruno.

    Suomalaiset siis todellakin ottivat eilen tilan ja isänmaansa takaisin rasisteilta.

Kommentoi »

Comments are closed