Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Jälkipyykkiä ja kummallisia kytköksiä

Peli poikki -mielenosoitus näyttää onnistuneen odotetusti ja se oikea kansan enemmistö on puhunut. Soraääniltä ei vältytty, sillä perussuomalaiset nuoret puheenjohtajansa Sebastian Tynkkysen johdolla rikkoivat röyhkeästi omaisten nimenomaista pyyntöä ja järjestäjien vaatimusta olla tuomatta puoluepolitiikkaa mukaan mielenosoitukseen. Tynkkynen kumppaneineen karnevalisoi tapahtuman pukeutumalla englantia puhuviksi supersasankareiksi ja politisoi sen jakamalla PS-nuorten logolla varustettuja vihellyspillejä.

Facebook-päivityksessään Tynkkynen kertoo osallistuneensa mielenosoitukseen puolueen pyynnöstä eli hän siis edusti hallituspuoluetta, joka nähtävästi käski hänen mennä paikalle Batmanina tai sitten ei. Käskyäkään en enää ihmettelisi, sillä puolue on kiemurrellut jo viikon, kun pitäisi olla rasisti kannattajien miellyttämiseksi ja pitäisi olla rasismin vastustaja poliittisen uskottavuuden säilyttämiseksi ja hallituksessa pysymiseksi. Koettakoot nyt päättää, mutta sen sanon, että Tynkkysen sietää hävetä kunnolla. Varsinkin, kun hän heti illalla oikein rehvasteli tekemisillään.

14364683_10210689914504200_8719891006431517735_n

Näinkö puolue ohjeisti toimimaan ja onko tämä puolueen puheenjohtajan ja puoluesihteerinkin mielestä hauskaa?

Muut perussuomalaiset ovat kommentoineet marssia. Olli Immonen näki tapansa mukaan kaikissa marssijoissa anarkistin.

immonen

Varavaltuutettu Riku Nevanpää on perussuomalaisten Harjavallan osaston puheenjohtaja ja Satakunnan Perussuomalaiset ry:n hallituksen jäsen. Hän on myös Suomen Sisun piiripäällikkö. Suomen Sisun puheenjohtaja on Olli Immonen.

nevanpaa

Mitenkäs tämä asiapuolueena oleminen nyt sujuu ja olisikohan puolueessa jotain siivottavaa?

Rajat kiinni -vastamielenosoituksen järjestäjän otti poliisi kiinni niskoittelusta ja ilman johtajaa jääneistä epätietoisista johdettavista otetussa kuvassa on aineksia vaikka vuoden lehtikuvaksi.

vuoden-lehtikuva

Samaan aikaan uutisissa levisi tieto, että kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä epäilty ei ole mikä tahansa rivinatsi. Vasta muutama päivä sitten mm. Jussi Halla-aho julisti joko tietämättömyyttään tai tahallaan näin:

Kun yksittäinen taparikollinen sitten potkaisee ihmistä rautatieasemalla, ei edes vaadita taparikollisia lukkojen taakse, vaan käytetään tapausta keppihevosena ja hyökätään niitä vastaan, jotka ovat valinneet väkivallattoman ja demokraattisen toimintatavan.

Kaleva-lehden mukaan epäilty ei todellakaan ole pelkkä yksittäinen taparikollinen, vaikka rikoshistorian perusteella taparikollinen onkin. Hän on nimittäin Magneettimediaa julkaisevan Pohjoinen perinne ry:n puheenjohtaja. Magneettimedia on juutalaisvastainen, rasistinen ja salaliittoteorioita julkaiseva roskamedia, josta nykyisin johtava roskajulkaisu MV on ottanut mallia. Aiemmin Magneettimediaa julkaisi tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen Oy ja sen päätoimittajana oli Juha Kärkkäinen.

J. Kärkkäinen Oy on edelleen www.isomagneetti.fi-nimisen verkko-osoitteen rekisteröity käyttäjä. Verkko-osoite vie Magneettimedian verkkosivulle.

Magneettimedian suora yhteys Suomen Vastarintaliikkeeseen ei koskaan ole ollut salaisuus. Tiedot löytyvät yhdistysrekisteristä ja jo huhtikuussa 2015 yhteyden kertoi Suomenmaa ihan nimien kanssa.

Natsijärjestö siis pyörittää yhdistystä, joka julkaisee laajasti leviävää Magneettimediaa ja harjoittaa myös kauppaa erilaisilla tuotteilla. Aiemmin toimintaa harjoitti tavarataloyhtiön toimitusjohtaja, joka toiminnastaan tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Toimitusjohtaja luovutti koko toiminnan järjestölle, joka yleisen tietämyksen mukaan ei ainakaan rahamiehistä koostu.

Tässäpä tutkiville journalisteille ja poliisin talousrikosyksikölle tutkittavaa. Rekisteröitynä yhdistyksenä toimiminen mahdollistaa haluttaessa henkilökohtaisten verojen ja muiden vastuiden välttelemisen.

Kun Suomen Vastarintaliikettä nyt ruvetaan perkaamaan, niin epäilemättä myös Pohjoinen perinne ry ja sen rahavirrat joutuvat suurennuslasin alle. Jokuhan näitä natseja rahoittaa, mutta minä en tiedä kuka.

Ehkä sekin selviää, kunhan asiat tutkitaan loppuun asti. Koko touhu alkaa vaikuttaa vastuunpakoilun lisäksi myös ruumiinhäpäisyltä ja mesenaattitoiminnalta.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (37)

 1. Marko Enqvist

  Olisi todellakin suotavaa, että Suomen vastarintaliikkeen rahoituskuvioita tutkittaisi aiempaa tarkemmin lain asettamissa rajoissa.

  Magneettimedian ohella valemedia MV-lehdellä on tunnetusti tiiviit yhteydet Suomen Vastarintaliikkeeseen, toisaalta Magneettimedia saa myös näkyvyyttä MV-lehden sivuille, mikä tuskin on kenellekään yllätys.

  Kotimaisen rahoituksen ohella olisi ehkäpä syytä tutkia myös se, että onko Suomen vastarintaliikkeellä ulkomaisia rahoittajia. Kanavoidaanko heille rahaa katto-organisaatio Nordic Resistance Movementin taholta ja jos kanavoidaan, miltä kaikilta tahoilta rahaa liikkeen piiriin tulee.

  Julkisten lähteiden perusteella voidaan päätellä, että Nordic Resistance Movement on saanut ainakin kertaalleen rahalahjoituksen venäläiseltä äärikansallismieliseltä RID:iltä (englanniksi Russian Imperial Movement) puolueen perustamista varten. Tämä tapahtui syyskuussa 2015. (lähde: http://anton-shekhovtsov.blogspot.fi/2015/09/russian-fascist-militants-give-money-to.html ).

  Kiintoisaa tässä kuviossa on se, että samaisen vuoden loppupuolella Suomeen polkaistiin ilmoille tyhjästä Soldiers of Odin -katupartio-organisaatio, joka linkittyy hyvin tiiviisti SVL:ään. ja joka levittyi lyhyessä ajassa usean valtion alueelle. Rahoitus tuskin tullut ”lippismyynnillä” ja onko edes Magneettimedian tms. tahojen rahat riittäneet toiminnan aloittamiseen ja organisointiin?

  SVL, Suomi ensin! ja Rajat kiinni tms. ovat liikkeitä, jotka eivät aja suomalaisten etua – niiden ”patriotismi” kätkee taakseen tarkoitushakuista provosointia, agitointia ja yhteiskuntarauhan vastaista toimintaa. Koko kuvio ”satunnaisena” kirjoittajana kiinnostaa paljonkin. Mitä kaikkea tunkiosta paljastuisikaan jos se pöyhittäisi kunnolla?

  • Angie

   Uskon, että poliisi jo tutkii näitä rahavirtoja. Vangitsemisoikeudenkäynnin yhteydessä tutkinnanjohtaja kertoi, että svl:n toimintaa tutkitaan tarkemmin muutoinkin. Oikeuden rattaat jauhaa jo…

   • Marko Enqvist

    Itsekin uskon, että tilisiirtoja ja vastaavia käydään läpi lain sallimissa rajoissa. Kysymys on sitten se, että missä määrin SVL on käyttänyt muita menetelmiä rahojen siirtoihin ts. onko rahalähetyksiä siirtynyt kolmansien henkilöiden tilien kautta lopulta käteisenä SVL:n edustajille, jolloin suoraa todistetta tilisiirrosta ei ole olemassa.

    Tai missä määrin viranomaisemme voivat tutkia kv. joukkorahoituskampanjoiden käyttöä rahoituksen keräämisessä. Ainakin Janitskin on vihjannut tällaisten hyödyntämisestä, mikä toki antaa poliisille vinkin tällaisesta mahdollisuudesta.

    Kokonaisuuden selvittämisen kannalta tärkeää liene myös se, että voidaan tutkia teletunnistetietoja ja tarvittaessa suorittaa takavarikkoja. Toivon vaan, että viranomaiset suhtautuvat tehtävään riittävällä vakavuudella.

    • Kirsti era

     Yksityisille henkilöille tehtävien siirtojen suuruutta luulisi rajoittavan pankkien velvollisuus estää rahanpesu. Käteisenä esim Western Unionin kautta sitten on eri juttu, joskaan en itse noin ”luotettaville” tyypeille käteistä toimittaisi järjestökäyttöön enkä muutenkaan.

     • Marko Enqvist

      Pankit joutuvat tietty suorittamaan valvontatoimia tilillepanojen yhteydessä mutta entäpä tilisiirtojen? Nehän voi naamioida vaikkapa ”maksuiksi jonkin tavaran ostosta”.

      Mitä tulee sitten Western Unionin tms. käyttöö, niin on syytä huomioida se, että ne lahjoittajat kenties pitävät näitä SVL:n tyyppejä luotettavina, toisin kuin me. Rahoittajille riittänee, että SVL aiheuttaa provokaatioita, rikkoo yhteiskuntarauhaa, tekee tarvittaessa väkivallantekoja – kaikessa yksinkertaisuudessaan, rahoittaja liene tyytyväinen kun Suomessa yhteiskuntarauha rikkoutuu SVL:n toiminnan tähden. Toivoa siis sopii, että SVL:n rahoituskuvio ja organisaatiorakenne saadaan perattua kunnolla.

 2. Ville Fagerholm

  Sieltä tunkion pohjalta paljastuisi mitä todennäköisimminen Venäjä.

 3. jaanus

  Samaan selvitykseen voisi liittää erikoisen, venäjämielisen paikallisradio hankkeen LoveFM:n ja sen oikeiden rahoitus ja ohjauskanavien pengonta. Järviradio on ainakin ”hengessä” mukana ja sieltä löytyy Perussuomalaisten Vistbacka hallituksesta. Vahvoja viitteitä on Bäckmanin ja Putkosen mukana olosta.

 4. Marko L.

  Se, että Tynkkynen näkee tuossa touhussa jotain ”hupaisaa”, tarkoittaa siis sitä, että hän pitää itseään ja Persuja rasisteina. Eihän tuon jutun ”hauskuus” synny muusta kuin siitä ajatuksesta, että ”hähää, vastustitte rasismia rasistien pilleillä”.

  Itse asiassa koko viikon olen ihmetellyt tätä suunnatonta intoa asemoida itsensä natsin kylkeen ja rasistiksi. Hirveässä vihervasemmisto- ja mediavihassa ollaan pää sumeana natsin rinnalla omien ajatusten ja puheiden kanssa.

  Twitterissä törmäsin keskusteluun, jossa mainittiin, että kun toisessa mielenosoituksessa on tuhansia ja toisessa kymmeniä, niin se siitä kansan kahtia jakautumisesta. No tähän persu tuli tietenkin kertomaan, että kertoo vain mielenosoitukseen osallistuneiden mielipiteestä ei koko kansan. Vaikka siis teknisesti onkin noin (tosin tilastotieteestä voisi löytyä apuja tähän), niin mikä pointti tuolla vastauksella oli? Sen viesti kun näyttää olevan, että meitä rasisteja on kuulkaas paljon enemmän.

  Tapahtuuko tämä tarkoituksella vai täysin omaa tyhmyyttään? En tiedä, kumpi olisi parempi vaihtoehto…

  • Angie

   Se on propagandan aikaansaannosta.
   Halla-aho on pitänyt blogia vuodesta 2003 lähtien. Sen lisäksi, että sen blogin sisältö on ollut Gates of Vienna -sivustolta kopioitua islamofobiaa, niin se on ollut myös vihaa suvaitsevaisia ihmisiä kohtaan. Halla-aholla on ollut sama näkemys kuin Breivikillä, että syyllisiä (islamisaatioon?) ovat pohjoismaiset sosialidemokraatit (ja vihreät).

   Tämän propagandan seurauksena moni suomalainen tunnustautuu ennemmin natsiksi kuin normaaliksi ihmisoikeuksia ja lakia kunnioittavaksi ihmiseksi. Tämän propagandan seurauksena jopa Kokoomuksen Petteri Orpo nähdään äärivasemmistolaisena.

  • jore puusa

   niin se siitä kansan kahtia jakautumisesta.
   ——————–
   Ajoin viikossa idän kautta Keravalta Otanmäkeen ja juttelin kymmenien ihmisten kanssa kuvausten lomassa toreilla ja sisätiloissa..Voin vakuuttaa – että yhtään suvaitsevaista en tavannut. Kansa on pahemmin kuin kahtia jakautunut. Kansa on syvästi rasistinen niiltä osin maata jossa liikuin. Suosittelen vastaavaa matkaa avoimin mielin.

   • Marko

    Kansan kahtiajakautuminen on ollut helppoa havaita enkä näe asiaan helppoa ratkaisua. Valitettavasti rasismi ei lopu sillä, että sanotaan ”älä ole rasisti”. Rasismi ei myöskään poistu sillä, että ihmiset marssivat rasismia vastaan. (hyvä että marssivat, ei sillä) Eikä se poistu sillä, että kielletään rasistiset järjestöt. Korkeintaan painuu maan alle. (vrt. Moottoripyöräkerhot)

    Joskus kannattaisi kokeilla avointa keskustelua esim maahanmuuton hyvistä ja huonoista puolista ilman natsi/suvakki jakoa. Joskus sillä eri mieltä olevallakin voi olla perustelut ajatuksilleen. Väkivallalla uhkailu jne ei ole mielipide, eikä kuulu keskusteluun.

    Jos tuntuu, että keskustelet idiootin kanssa, varmistu ettei keskustelukumppanisi tee samoin.

    • Henry Gill

     Avointa keskustelua on tietääkseni käyty jo pitkä tovi. Keskustellaanko saman pöydän äärellä ja samasta asiasta on iso kysymysmerkki.

     Neekeriukkoismi, suvakkihuorittelu ym. joka johtaa näihin ”saunan taakse”-ilmaisuihin taisi vähän jarrutella sitä.

     Kansa on kahtia. Ehkä sen tilanteen ja luodun keskusteluympäristön huomioon ottaen pitääkin olla. Ehkä asioiden kärjistyminen on ainoa vaihtoehto. Se kertoo paljon meistä kansana.

     Turha pelottelu ja oman leivän turvaaminen populistisella pelottelulla ei ole keskustelua. Se on toteamusta, jolla toki on jotain totuuspohjaakin.

     Ei varmastikkaan kukaan täällä halua rikollisia eräänlaiseen utopiaamme rikkomaan sitä luotua mallia. Harmikseen täytyy silti todeta, että utopian rikkojia ovat nuo ’inkvisiittorit’, jotka huumassaan särkevät mitä tahansa tieltään jahdatessaan Valkoista Valasta.

     Olen maahanmuuttokriittinen. Skeptisyyteni johtuu täysin luottamuksesta (tai sen pulasta) johtajiimme. Reaktiokyky, johtamistaito, pitkäkatseisuus… Asiaa ei auta, että SOS-kolmikosta yksi lapioi kaikkea kavereille, toinen on odottanut maallista valtaa vuosia ilman mitään vastinetta sille vallalle ja kolmas yrittää vain pitää panttivangit ja ryöstäjät samassa huoneessa, ettei paletti vain kriittisellä hetkellä hajoaisi.

 5. Kiki

  Kommentoin vain Nevanpäätä: Pitää olla todella päästään sairas, että näkee kymmenen tuhatta anarkistia siinä joukossa, joka käveli rauhallisesti ja hyväntuulisesti läpi keskustan Senaatintorille. Siellä oli ihan tavallisia mummoja ja pappoja, perheitä vauvoineen ja koirineen, kenen tahansa naapureilta näyttäviä setiä ja tätejä.

  Ainoa, mikä sattui silmääni porukassa, oli se, miten monella oli jonkinlainen reppu. Itse olen kokonaan repunkäyttäjä ja se tuntuu kotikaupungissa hiukan oudolta, koska ihmiset huomauttavat joskus repuistani. Mutta miekkarissa meitä oli paljon. Kai me sitten olemme reppuanarkisteja – me tädit ja sedät ja lapset ja vanhukset, jotka haluamme lopettaa väkivallan ja väkivallalla uhkailun.

  Kysytään nyt vielä kuitenkin: mitä haluavat ne, jotka vastustivat meitä? Vapauden väkivaltaan? Lisää suvakkihuorittelua, raiskaus- ja tappouhkauksia?

 6. Janne Johansson

  Minusta tuo Tynkkysen pilliasia on ollut ihan turhaan kauhistelun kohteena. Toki siinä rikottiin pyyntöä jättää mielenosoitus vaille poliittisia symboleita, mutta loppupeleissä he kuitenkin tukivat mielenosoitusta, tarjoamalla ihmisille tavan pitää meteliä PS-nuorten piikkiin.

  Sen lisäksi että he tukivat näin mielenosoitusta taloudellisesti, heidän kantamassaan plakaatissa oli ihan ok sanoma ja tämän lisäksi he poseerasivat yhteiskuvissa mm. turvapaikanhakijoiden kanssa, ilahduttaen näitä ja näiden kaukana asuvia sukulaisiaan, joille kuvat on joissain tapauksissa tarkoitus lähettää.

  Ainoa ihmetyksen aihe minun osaltani on, että miksi nämä supersankareiksi puheutuneet persut kuvasivat mielenosoittajia?

  No, joka tapauksessa. Minulle tämä osoittaa vain, että PS-nuoret kykenevät tekemään hyvää ja ilahduttamaan ihmisiä, vaikka luonto ei kestä sitä myöntämäänkään ja jälkikäteen pitää selitellä miten se oli ironista taloudellista tukea ja ilahduttamista. Yhtä kaikki, he oikeasti auttoivat mielenosoitusta onnistumaan.

  • Elmo Mustonen

   Jokseenkin samaa mieltä. Itse olin pillistä ihan kiitollinen, kunnes huomasin, että pärstäni komeilee ps-nuorten tiedotteessa, jossa tempauksella leveiltiin kuin ilmaisten pillien jakaminen olisi suurikin voitto suvaitsevaistosta.

   Kuvassa oli myös tyttöystäväni ja alaikäinen siskoni. Keneltäkään meistä ei kysytty, haluammeko tulla kuvatuiksi tai että saako kuvia levittää. Kun pyysin Tynkkystä kohteliaasti poistamaan kuvan, vastauksena tuli syvä hiljaisuus. Että sellaista vastuullista politikointia.

  • Kennett Ylitalo

   Noinkin voi asiat nähdä, tai sitten voi käyttää faktoja. Supersankaripuvut päällä julkirasistit levittää puolueen tunnuksia ja leveilee siitä jälkikäteen? Pitää olla melkosen persulasit ettei voi tunnustaa että se oli puhdasta vittuilua. Tätä ”teknisesti oikein” tekosyytä käyttää äärioikeisto jatkuvasti, lapsellista edes yrittää. Persut mokas tämän homman aika railakkaasti, ei kansaa oikeasti kiinnosta miten sitä yritetään selitellä kun asiat on aivan selkeesti niin kuin sanoin: pelkkää vittuilua. Olisko pillit menneet jos olis ollu omat naamat esillä ja puolueen osuus selkeästi esillä? Jos vasauksesi on ”no ei niitä olis menny” alkaa motiivi hahmottua. Oikea tukeminen olisi tarkoittanut pillejä ilman yhtään PS kuvaa tai logoa. Silloin naaman piilottaminen olisi toiminut mielenosoituksen hyväksi puhtaasti koska nimettömät pillit olis menny katuojaa jakajan takia.

   Motiivina ei ollut hyvänteko ja sen väittäminen on puhdasta valehtelua ja sen tiedät itsekin.. Sun ei oo pakko puolustaa puoluetta joka tekee tällaista, vaikka pitäisit heidän sanomastaan jossain vaiheessa tarkoitus ei pyhitä keinoja: onko ajamasi asia niin tärkeä että sen takia voi olla natsin kaveri?

   • Janne Johansson

    Niin siis jokaisella on toki oikeus loukkaantua mistä haluaa ja se kokemus on varmasti ihan aito itselleen. Minä kuitenkin valitsen kokea asiat niin, että ikäväkin ihminen voi tehdä hyviä asioita ja se ei pilaa niitä asioita mitenkään välillisesti.

    Jos persunuoret olisivat ”vittuillessaan” maksaneet ”Meillä on unelma”-mielenosoituksen sähkökaapin avaamisen, niin olisiko koko mielenosoitus mennyt piloille ja joutanut katuojaan? Joidenkin mielestä varmaan. Persunuoret olisivat varmaan leveilleet sillä vielä jälkikäteen.

    Logo (jota kukaan ei tunnu tunnistavan) pilleissä oli toki väärin, kuten oli osallistujen kuvaaminen ja lapsellinen lällätys jälikäteen, mutta minusta ilmaiset pillit olivat ihan jees ja samoin oli viesti heidän kantamassaan pahvissa.

    Erona tässä nyt sit on varmaan se, että haluaako tuomita teot vai ihmisen. Voiko hyväksyä mitään positiivista ihmiseltä joka tekee myös jotain pahaa ja/tai tyhmää? Eikä persupilliin hyvän asian puolesta puhaltaminen tee minun silmissäni kenestäkään natsin kaveria.

 7. Jouko Norvapalo

  Tuo Immonen on sitten kummallinen, kun ei näe eroa keskustelufoorumin ja järjestön välillä. Minulle ainakin nimi takku.net kertoo keskustelufoorumista, jossa käydään keskustelua aisoista, joista foorumin jäsenet ovat kiinnostuneita. Foorumi sinänsä ei täytä järjestön tunnusmerkkejä löyhyytensä takia, sen sijaan eillä ollut vastarintaliike on järjestö.

  • Kennett Ylitalo

   Kukaan ei ole edes jaksanu vertailla miten SVL vastatapahtumaa markkinoi, ketkä sitä levitti ja mitä taustoja siellä on ,missä foorumeilla sitä mainostettiin.. Taikka edes jaksanut sanoa että jos takku on jotenkin epäeettinen järjestäytymätön yhdistys, SVL on rekisteröitynä järjestönä itse täysin sitä itteensä; vertailu olisi sujuva jos takkunet olisi ollu tapahtuman pääjärjestäjä eikä vain tiedottava osapuoli.. Perusmeininki, pitää muistaa että kyse on koulunpihalla maleskelevasta teinilaumasta joka ei teknisesti ole mitään pahaa tehnyt ja roskis on levällään vieressä.. Tasan samaa lapsellista vääntöä.

 8. Marko Enqvist

  jaanus nosti esille LoveFM-radion, mutta koska kyseessä on Saku Timosen blogi, kunnioitan hänen kirjoitusta, ja LoveFM:ään liittyen tyydyn mainitsemaan sen, että mielestäni on hyvin selkeää näyttöä siitä, että ainakin Venäjä uutisten taustalla on Bäckman & Putkonen tiimi muodossa tai toisessa.

  Olen ollut yhteydessä Järviradioon LoveFM:n tiimoilta, tähän päivään mennessä en ole saanut asialliseen tiedusteluuni vastausta. Perussuomalaisten taholta on tyydytty toteamaan se, että puolueella ei ole osuutta radiotoiminnassa, että Vistbacka on itsenäisesti Järviradiossa mukana.

 9. Angie

  Rauno-kulta se Mikael Brunilan puheen kohta tai koko puhekaan ei sisällä mitään viittausta väkivaltaan. Näitkö eilen jotakin väkivaltaa Pelin poikki-mielenosoituksessa?

  Miksi pitäisi antaa rasistien ja uusnatsien mellastaa julkisilla paikoilla ja häiritä ihmisiä metroissa ja asemilla rasistisin nimittelyin ja jopa väkivallalla?
  Nyt suuri hiljainen enemmistö sanoo, että se ei käy!

  Kunnioitan kyllä Raunoa siinä, että hän jaksaa päivästä toiseen tulla tänne Uuninpankkopojan blogiin kertomaan omista uusnatsi- ja rasistisympatioistaan. Rauno voi kiittää onneaan siitä että, minä en ole Uuninpankkopoika. Nimittäin, jos olisin, olisit joutunut banniin jo aikaa sitten. Uuninpankkopoika on paljon kärsivällisempi kuin moni muu.

 10. Antero Pönni

  Poliisi voisi myös selvittää mistä Suomi ensin saa rahoituksensa? Olisiko sillä mitään yhteyttä, kun Marco deWitt kävi Ukrainan kapinallisalueella, jota Venäjän joukot miehitävät, yhseddä dosentti Bäckströmin ja Janus Putkosen kanssa.?
  Neuvoja mellakointiin tuli varmasti, ja samassa taisi tulla pullea kassillinen dollareita Suomi ensin porukalle.
  Sen jälkeen ovat ilmoitaneet ilmaisista kuljetuksista eri paikoista suunnitellulle mielenosoituspaikalle. Ilmeisesti mukana on ollut myös miestä väkevämpää, kun eivät pysty olemaan heille rajatulla alueella.
  Entinen sotilaskarkuri ja konkurssin tehnyt hauturi Witt tuskin pystyy omistaan näitä kustantamaan. Puhumattakaan Huuhtasesta.
  Muistaakseni pelkkä bussin vuokra pyörii 500 euron pinnassa sadalta kilometriltä.Siihen vielä kuljettajan palkka päälle.

 11. Toni Tapio

  Sinivihreä toteamus heti kärkeen on tämä asian tiimoilta `FINSIN With Sebastian`?

  Näin kyseiset ressukat jakelemassa supersankarihahmoissa näitä kyseisiä pillejä siinä provokaatiseen tyyliin. Jokseenkin hieman itse koin tämän suoranaisesti mauttomuuden huipuksi. Jos toimeenpano aate kriittisyydellään ollaan henkeen ja vereen puolustelemassa tappoa ennen tätä kyseistä tempausta.Tämä kyseinen mitä keskustassa Helsingissä sattui tapahtumaan muutamien ei isämmaallisien toimesta, vaan natsismin! 28vuotias sai vaan henkensä, vain oman mielipiteidensä tähden. Tällä aaveratsulla itse politikointi on toki varmaankin hauska ja verrannollinen oikeuksineen vertauskuvannollisesti pelleasuiseen katupartioon. Sitä isänmaan aatteen puolelta? Alleviivaten omaa hyväkäytöksisyyttä mukamas ´kun puolueelta tuli käsky!´ ja hädin tuskin uskalletaan edes kohdata itse äänestäneitä keskustelu tuokiioon?! Pitää tehdä supersankari roolin muodossa näyttäytyminen ja irvailla. Harmi kun noi supersankarin roolin voimat eivät vaan siirry täysin sinne hallituksen puolelle, sinne missä päätetään niistä kinkkistä asioista! Niille jotka ovat äänestäneet persuja niiden asioiden puolelta, jota kansa on odottanut korjauksina( ja eikä leikkauksina).Nämä jäi toteuttamatta, -ainoastaan vihan lietsomiselle on löydetty se motivaatio ja puolustelu? Minulla aika paljon kysymyksiä näihin tapahtumia koskien itse kansanedusta Tynkkyseltä! Puhallettu on pilliin ja peli tältä osin on poikki! Kun ruvetaan peilaamaan kohti jotain mauttomuuden puolta, niin mittani täten alkaa olla täynnä. Ja hyvästi persut teitä äänestäneenä olitte viimeinen vikatikki moraalittomienne kommentteiden kanssa, -levätkää rauhassa tulevaisuudessa. Koska minulta sitä ääntä enään tuleviin vaaleihin ei heru! Ja yli puoleen saisi tipauttaa määriltään noita salkun omaavia kansan edustajia pois eduskunnasta, -sieltä ne leikkaukset saataisiin ja tehot kuntoon suomen nousemisesta ahdingosta! Roska sakki ulos! Päätelmä vielä kommentiin että ilahduinko siitä mitä Tynkkynen teki? EN! En elä siinä haavemaailmassa että koko puolue Persujen ottavan enään opikseen!

 12. Mauri Pulkkinen

  Sipilä ja Orpo toimivat viikonloppuna ryhdikkäästi. Kummankin suusta lausuttiin, että maanantaina hallitus ryhtyy lainsäädännöllisiin ja muihin toimiin rasismin ja väkivaltaisten järjestöjen suitsimiseksi Suomesta.

  Soini ärähti plokissaan populistiulvonta-plokin jälkeen Orpolle ja korosti, että Perussuomalaiset on itsenäinen puolue, joka ei ota ohjeita tai käskytystä muilta puolueilta.

  Maanantaina siis pitäisi pyykinpesun alkaa. Kuinka mahtaa pesukone käynnistyä ja laittaako Soini omaa pyykkiään koneeseen? Jos maanantai tuntuu Soinista mustalta, lienee syytä hoitaa hänen pyykkinsä eri erässä.

 13. Jälkipyykkiä ja kummallisia kytköksiä | Suomi Tykkää

  […] Peli poikki -mielenosoitus näyttää onnistuneen odotetusti ja se oikea kansan enemmistö on puhunut. Soraääniltä ei vältytty, sillä perussuomalaiset nuoret puheenjohtajansa Sebastian Tynkkysen johdol… …read more […]

 14. Heh

  Tuo Sebastian Tynkkysen riemuitseminen onnistuneesta hämäyksestä Helsingin Sanomien toimittajaa kohtaan panee pohtimaan kannattaisiko Perussuomalaisiin perustaa nuoriso-osaston lisäksi myös lastentarhaosasto.

 15. Saku Timonen

  Kommentointiin sellainen neuvo, että bloggaajalle vittuileminen ja uhkaaminen kantelulla a-lehdille ei mitenkään edistä kommentin hyväksymistä. Kumma juttu, kun tällainenkin asia pitää erikseen kertoa.

 16. Angie

  Mikael Brunila on toimittaja ei poliitikko.

  Hänen puheensa Peli poikki -mielenosoituksessa oli toki poliittinen. Se otti voimakkaasti kantaa siihen, että me suuri enemmistö voimme rikkoa hiljaisuuden kun kohtaamme rasisteja ja sanoa, että tästä te ette kulje, koska me olemme täällä ja meitä on paljon enemmän.
  Puoluepoliittinen puhe se ei ollut. Siinä on vissi ero! Kyseessä oli poliittinen mielenosoitus, ei puoluepoliittinen. Ymmärrä se!

  • Janne J. M. Muhonen

   Ilmeisesti tämä on vastaus minulle ja kommenttiini, joka on yllätysyllätys poistettu, koska sisälsi kiusallisen tosiasian tilaisuuden viimeisen päälle politisoidusta luonteesta.

   Totta ihmeessä Brunilan puhe oli puoluepoliittinen, koska julisti hallituksen kaatamista ja yhden nimeltä mainitun puolueen boikotoimisesta.

   Puoluepoliittiseksi julistamiseen ei edellytetä sitä, että puhuja on poliitikko. Riittää, että aihesisältö on politisoitu ja käydään puolueiden kautta.

   Ymmärrä se.

   • Saku Timonen

    Eikö hallituksen kaatamista saa vaatia sananvapauden nimissä?

    • J Hautamäki

     Minun mielestäni on kyllä hupaisaa, että hallituksen jäseniä osallistui mielenosoitukseen, jonka pääpuhuja (oliko hän?) vaatii hallituksen kaatamista.

    • Ismo Liukko

     Olisi osoittanut hyvää makua jättää puoluepolitiikka pois myös tuossa. Tarkoitus
     kai oli osoittaa mieltä rasismia vastaan. Riippumatta siitä kannattaako nykyhallitusta vai onko oppositiossa. Samoin poliisien haukkumisen olisi voinut säästää jonnekkin muualle. Jos kerran oli tarkoitus koota ihmisiä saman asian taakse.

     Sananvapautta kai on arvostella myös muita kuin Tynkkystä tapauksen luontelle sopimattomasta toiminnasta. Varmasti kiusaus on suuri, kun omat tapahtumat tuskin vetää samanlaisia väkijoukkoja.

   • Angie

    Sanakirjamääritelmä sanalle puoluepolitiikka: poliittisten puolueiden toteuttama politiikka.

    On nää persut kyllä uskomattomia vänkäreitä, jotka pyrkivät määrittelemään jokaisen sanan uudestaan omaan propagandaansa sopivaksi. Kansallissosialistit eivät ole natseja, rasistit eivät ole rasisteja ja kun yksityishenkilö pitää puheen se on poliittisen puolueen toteuttamaa politiikkaa.

   • Jukka Tanttari

    En puutu tuohon mielenosoitukseen sinänsä, mutta sananen puoluepolitiikasta.

    Janne, mitä ihmettä on tapahtunut puolueelle, jota joskus vuosia sitten melkein, lievästi, sympatisoin?

    Blogissa ylempänä joku osaston puheenjohtaja, piiripäällikkö Riku Nevanpää puhuu mielensä pahoittaneena ultrarasistisista tyhjäpäistä ja on samassa hengenvedossa fantasioimassa kuljetuksia Siperiaan.

    Läppä, läppä, kuten on totuttu, mutta ehkei kannata läppäillä noin ainakaan virolaisille tai muille ent. Neuvostoliiton vähemmistökansoille. Juutalaisista nyt puhumattakaan.

    Retorisia kysymyksiä: Onko puolueellanne mitään asialistaa? Entä siihen perustuvaa työnjakoa? Onko olemassa käytännesääntöjä, joissa kuvataan, millä tavalla ja tyylillä asioita ajetaan ja toimitaan ulospäin?

    Vai onko teillä vain yleisohje ja lähetyskäsky: ”menkää kaikkeen maailmaan ja öyhöttäkää”?

    Aina toki on valopilkkuja, kuten Tiina Elovaara tai Arja Juvonen.

    • Antero Pönni

     Valitettavasti Perussuomalaisissa nämä järkevät ja varauksella tolkut ihmiset, eduskuntaryhmää myöten ovat jääneet pahasti vähemmistöön.

 17. Pekka Pehkonen

  Naamioituminen ei vaadi kovinkaan suuria taitoja. Tynkkynen ilmaisee tällä lapsellisella tempullaan olevansa vielä lapsen asteella.

 18. Kimmo Pelkonen

  Näyttää siltä, että perussuomalaiset, Ilja ja Magneettimedian miehet ovat lukeneet Orwell-1984 teoksensa hyvin ja ottaneet sieltä oppinsa. Väkivaltaa vastaan marssiva ihminen on oikea pikku-Hitler, Viherkupla kaatuu omaan mahdottomuuteensa ja irtopisteet siitä vielä, kun PS pilli kelpasi tekopyhälle suvakille.

  P.S. En nähnyt sankarien viitoissa tai kylteissä mitään puolueen logoa, kunnes vasta Tynkkysen hykertelevissä päivityksissä.

  Orwell was optimist. Matkalla sinne taas.

Kommentoi »

Comments are closed