Jälkipyykkiä ja kummallisia kytköksiä

Peli poikki -mielenosoitus näyttää onnistuneen odotetusti ja se oikea kansan enemmistö on puhunut. Soraääniltä ei vältytty, sillä perussuomalaiset nuoret puheenjohtajansa Sebastian Tynkkysen johdolla rikkoivat röyhkeästi omaisten nimenomaista pyyntöä ja järjestäjien vaatimusta olla tuomatta puoluepolitiikkaa mukaan mielenosoitukseen. Tynkkynen kumppaneineen karnevalisoi tapahtuman pukeutumalla englantia puhuviksi supersasankareiksi ja politisoi sen jakamalla PS-nuorten logolla varustettuja vihellyspillejä.

Facebook-päivityksessään Tynkkynen kertoo osallistuneensa mielenosoitukseen puolueen pyynnöstä eli hän siis edusti hallituspuoluetta, joka nähtävästi käski hänen mennä paikalle Batmanina tai sitten ei. Käskyäkään en enää ihmettelisi, sillä puolue on kiemurrellut jo viikon, kun pitäisi olla rasisti kannattajien miellyttämiseksi ja pitäisi olla rasismin vastustaja poliittisen uskottavuuden säilyttämiseksi ja hallituksessa pysymiseksi. Koettakoot nyt päättää, mutta sen sanon, että Tynkkysen sietää hävetä kunnolla. Varsinkin, kun hän heti illalla oikein rehvasteli tekemisillään.

14364683_10210689914504200_8719891006431517735_n

Näinkö puolue ohjeisti toimimaan ja onko tämä puolueen puheenjohtajan ja puoluesihteerinkin mielestä hauskaa?

Muut perussuomalaiset ovat kommentoineet marssia. Olli Immonen näki tapansa mukaan kaikissa marssijoissa anarkistin.

immonen

Varavaltuutettu Riku Nevanpää on perussuomalaisten Harjavallan osaston puheenjohtaja ja Satakunnan Perussuomalaiset ry:n hallituksen jäsen. Hän on myös Suomen Sisun piiripäällikkö. Suomen Sisun puheenjohtaja on Olli Immonen.

nevanpaa

Mitenkäs tämä asiapuolueena oleminen nyt sujuu ja olisikohan puolueessa jotain siivottavaa?

Rajat kiinni -vastamielenosoituksen järjestäjän otti poliisi kiinni niskoittelusta ja ilman johtajaa jääneistä epätietoisista johdettavista otetussa kuvassa on aineksia vaikka vuoden lehtikuvaksi.

vuoden-lehtikuva

Samaan aikaan uutisissa levisi tieto, että kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä epäilty ei ole mikä tahansa rivinatsi. Vasta muutama päivä sitten mm. Jussi Halla-aho julisti joko tietämättömyyttään tai tahallaan näin:

Kun yksittäinen taparikollinen sitten potkaisee ihmistä rautatieasemalla, ei edes vaadita taparikollisia lukkojen taakse, vaan käytetään tapausta keppihevosena ja hyökätään niitä vastaan, jotka ovat valinneet väkivallattoman ja demokraattisen toimintatavan.

Kaleva-lehden mukaan epäilty ei todellakaan ole pelkkä yksittäinen taparikollinen, vaikka rikoshistorian perusteella taparikollinen onkin. Hän on nimittäin Magneettimediaa julkaisevan Pohjoinen perinne ry:n puheenjohtaja. Magneettimedia on juutalaisvastainen, rasistinen ja salaliittoteorioita julkaiseva roskamedia, josta nykyisin johtava roskajulkaisu MV on ottanut mallia. Aiemmin Magneettimediaa julkaisi tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen Oy ja sen päätoimittajana oli Juha Kärkkäinen.

J. Kärkkäinen Oy on edelleen www.isomagneetti.fi-nimisen verkko-osoitteen rekisteröity käyttäjä. Verkko-osoite vie Magneettimedian verkkosivulle.

Magneettimedian suora yhteys Suomen Vastarintaliikkeeseen ei koskaan ole ollut salaisuus. Tiedot löytyvät yhdistysrekisteristä ja jo huhtikuussa 2015 yhteyden kertoi Suomenmaa ihan nimien kanssa.

Natsijärjestö siis pyörittää yhdistystä, joka julkaisee laajasti leviävää Magneettimediaa ja harjoittaa myös kauppaa erilaisilla tuotteilla. Aiemmin toimintaa harjoitti tavarataloyhtiön toimitusjohtaja, joka toiminnastaan tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Toimitusjohtaja luovutti koko toiminnan järjestölle, joka yleisen tietämyksen mukaan ei ainakaan rahamiehistä koostu.

Tässäpä tutkiville journalisteille ja poliisin talousrikosyksikölle tutkittavaa. Rekisteröitynä yhdistyksenä toimiminen mahdollistaa haluttaessa henkilökohtaisten verojen ja muiden vastuiden välttelemisen.

Kun Suomen Vastarintaliikettä nyt ruvetaan perkaamaan, niin epäilemättä myös Pohjoinen perinne ry ja sen rahavirrat joutuvat suurennuslasin alle. Jokuhan näitä natseja rahoittaa, mutta minä en tiedä kuka.

Ehkä sekin selviää, kunhan asiat tutkitaan loppuun asti. Koko touhu alkaa vaikuttaa vastuunpakoilun lisäksi myös ruumiinhäpäisyltä ja mesenaattitoiminnalta.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (37)
 1. Marko Enqvist
  25.9.2016, 07:40

  Olisi todellakin suotavaa, että Suomen vastarintaliikkeen rahoituskuvioita tutkittaisi aiempaa tarkemmin lain asettamissa rajoissa.

  Magneettimedian ohella valemedia MV-lehdellä on tunnetusti tiiviit yhteydet Suomen Vastarintaliikkeeseen, toisaalta Magneettimedia saa myös näkyvyyttä MV-lehden sivuille, mikä tuskin on kenellekään yllätys.

  Kotimaisen rahoituksen ohella olisi ehkäpä syytä tutkia myös se, että onko Suomen vastarintaliikkeellä ulkomaisia rahoittajia. Kanavoidaanko heille rahaa katto-organisaatio Nordic Resistance Movementin taholta ja jos kanavoidaan, miltä kaikilta tahoilta rahaa liikkeen piiriin tulee.

  Julkisten lähteiden perusteella voidaan päätellä, että Nordic Resistance Movement on saanut ainakin kertaalleen rahalahjoituksen venäläiseltä äärikansallismieliseltä RID:iltä (englanniksi Russian Imperial Movement) puolueen perustamista varten. Tämä tapahtui syyskuussa 2015. (lähde: http://anton-shekhovtsov.blogspot.fi/2015/09/russian-fascist-militants-give-money-to.html ).

  Kiintoisaa tässä kuviossa on se, että samaisen vuoden loppupuolella Suomeen polkaistiin ilmoille tyhjästä Soldiers of Odin -katupartio-organisaatio, joka linkittyy hyvin tiiviisti SVL:ään. ja joka levittyi lyhyessä ajassa usean valtion alueelle. Rahoitus tuskin tullut ”lippismyynnillä” ja onko edes Magneettimedian tms. tahojen rahat riittäneet toiminnan aloittamiseen ja organisointiin?

  SVL, Suomi ensin! ja Rajat kiinni tms. ovat liikkeitä, jotka eivät aja suomalaisten etua – niiden ”patriotismi” kätkee taakseen tarkoitushakuista provosointia, agitointia ja yhteiskuntarauhan vastaista toimintaa. Koko kuvio ”satunnaisena” kirjoittajana kiinnostaa paljonkin. Mitä kaikkea tunkiosta paljastuisikaan jos se pöyhittäisi kunnolla?

  1. Uskon, että poliisi jo tutkii näitä rahavirtoja. Vangitsemisoikeudenkäynnin yhteydessä tutkinnanjohtaja kertoi, että svl:n toimintaa tutkitaan tarkemmin muutoinkin. Oikeuden rattaat jauhaa jo…

   1. Marko Enqvist
    25.9.2016, 11:33

    Itsekin uskon, että tilisiirtoja ja vastaavia käydään läpi lain sallimissa rajoissa. Kysymys on sitten se, että missä määrin SVL on käyttänyt muita menetelmiä rahojen siirtoihin ts. onko rahalähetyksiä siirtynyt kolmansien henkilöiden tilien kautta lopulta käteisenä SVL:n edustajille, jolloin suoraa todistetta tilisiirrosta ei ole olemassa.

    Tai missä määrin viranomaisemme voivat tutkia kv. joukkorahoituskampanjoiden käyttöä rahoituksen keräämisessä. Ainakin Janitskin on vihjannut tällaisten hyödyntämisestä, mikä toki antaa poliisille vinkin tällaisesta mahdollisuudesta.

    Kokonaisuuden selvittämisen kannalta tärkeää liene myös se, että voidaan tutkia teletunnistetietoja ja tarvittaessa suorittaa takavarikkoja. Toivon vaan, että viranomaiset suhtautuvat tehtävään riittävällä vakavuudella.

    1. Yksityisille henkilöille tehtävien siirtojen suuruutta luulisi rajoittavan pankkien velvollisuus estää rahanpesu. Käteisenä esim Western Unionin kautta sitten on eri juttu, joskaan en itse noin ”luotettaville” tyypeille käteistä toimittaisi järjestökäyttöön enkä muutenkaan.

     1. Marko Enqvist
      25.9.2016, 22:08

      Pankit joutuvat tietty suorittamaan valvontatoimia tilillepanojen yhteydessä mutta entäpä tilisiirtojen? Nehän voi naamioida vaikkapa ”maksuiksi jonkin tavaran ostosta”.

      Mitä tulee sitten Western Unionin tms. käyttöö, niin on syytä huomioida se, että ne lahjoittajat kenties pitävät näitä SVL:n tyyppejä luotettavina, toisin kuin me. Rahoittajille riittänee, että SVL aiheuttaa provokaatioita, rikkoo yhteiskuntarauhaa, tekee tarvittaessa väkivallantekoja – kaikessa yksinkertaisuudessaan, rahoittaja liene tyytyväinen kun Suomessa yhteiskuntarauha rikkoutuu SVL:n toiminnan tähden. Toivoa siis sopii, että SVL:n rahoituskuvio ja organisaatiorakenne saadaan perattua kunnolla.

 2. Ville Fagerholm
  25.9.2016, 08:28

  Sieltä tunkion pohjalta paljastuisi mitä todennäköisimminen Venäjä.

Kommentointi suljettu.