Kun ei mene perille…

-Kolme kertaa oikeutta on jo ja ne on todettu perättömiksi.

Janitskin viittaa myös kahteen oikeuden päätökseen, joista hänellä on kopiot. Toisessa oikeus hylkäsi yksityishenkilön tekemät vaatimukset MV-lehden sisällön poistamisesta lain vastaisina. Toisessa tapauksessa oikeus hylkäsi poliisin vaatimuksen sulkea MV-lehti kahdelta eri palvelimelta. Suomessa palvelimia hallinnoineet yhtiöt lopettivat myöhemmin itse MV-lehden jakelun.

Näin sinnikkäästi jatkaa MV:n julkaisija Ilja Janitskin itselleen ja muille valehtelemista. Toinen vakavasti otettava vaihtoehto on, että hän ihan oikeasti ei ymmärrä mistä on kysymys. Siinä tapauksessa hän tarvitsisi kiireellisesti jonkun juristin kertomaan tosiasioita Suomen lainsäädännöstä.

Väännetään vielä kerran rautalangasta. Oikeus ei ole kertaakaan käsitellyt rikosepäilyjä, vaan ainoastaan esitutkintaviranomaisen hakemuksen verkkoviestin jakelun keskeyttämisestä sekä yksityishenkilön vaatimuksen poistaa viesti verkkosivulta. Tästä esitutkintaviranomaisen hakemuksesta olen kertonut heinäkuun 29. päivä.

Oikeus on hylännyt nämä vaatimukset sananvapauden suojan perusteella, mutta ei ole ottanut mitään kantaa esitutkinnassa oleviin rikosepäilyihin. Ei olisi voinutkaan ottaa, sillä esitutkinta oli ja on yhä edelleen kesken. Juuri siksi syyttäjä nyt hakee Janitskinin vangitsemista pakkokeinolain perusteella. Vaatimuksen tarkoituksena on saada Janitskin kuulusteltavaksi, koska muuten se ei ole onnistunut.

Oikeus ei vielä perjantainakaan ota mitään kantaa Janitskinin syyllisyydestä siihen pitkään listaan rikosnimikkeitä, joiden perusteella vangitsemismääräystä nyt haetaan. Rikosepäilyjen käsittelyn aika tulee sitten joskus, kun Janitskinia on kuulusteltu ja esitukinta muutenkin saatu valmiiksi. Nyt halutaan vain varmistaa se, että häntä voidaan kuulla esitutkinnassa syylliseksi epäiltynä.

Tämä pitäisi kertoa myös sille Janitskinin fanijoukolle, joka aikoo perjantaina järjestää mielenosoituksen oikeustalalolle Järvenpään perussuomalaisen kaupunginvaltuutetun johdolla.

oik

Tälle fanijoukolle pitäisi kertoa myös se, että syyttäjä vaatii asian käsittelyä suljetuin ovin esitutkinnan keskeneräisyyden takia. Melko varmasti vaatimus hyväksytään, joten yleisöllä ei ole mitään asiaa oikeussaliin. Jos käsittely on avoin, niin oikeussalissa ei taatusti pidetä mielenosoitusta.

Oikeusalin oven ulkopuolella voi tietysti yrittää järjestää mielenosoituksen, mutta tuskinpa poliisi sallii sitä talon sisällä. Ulkona voi tietysti pitää mielenosoituksen, mutta siinäkin tapauksessa minulla on tälle joukolle muutama kysymys.

Vastustatteko Suomen lakia ja oikeusjärjestelmää yleensä vai vain tässä yksittäistapauksessa? Jos vastaus ensimmäiseen kysymykseen on kyllä, niin oletteko anarkisteja vai vallankumouksellisia ja mitä tekemistä perussuomalaisella kaupunginvaltuutetulla on tuollaisen porukan johdossa?

Jos vastaatte myöntävästi vain toiseen kysymykseen, niin miten luulette mielenosoituksenne vaikuttavan oikeuden päätökseen? Uskotteko ihan tosissanne, että voitte estää riippumatonta tuomioistuinta tekemästä ratkaisunsa lain mukaan? Luuletteko voivanne edes vaikuttaa tuomioistuimeen jotenkin?

Ja vielä muutama kysymys. Eikö Ilja Janitskin saa oikeutta parhaiten juuri noudattamalla lakia ja tulemalla kuulluksi esitutkinnassa? Vai aiotteko ottaa lain omiin käsiinne ja vapauttaa rikoksesta epäillyn tuomioistuinta painostamalla? Jos tämä on tarkoituksenne, niin aiotteko jatkossakin ruveta käyttämään omankädenoikeutta silloin, kun se teille sopii? Jos kannatatte omankädenoikeutta, niin pitäisikö Janitskinin mahdollisten rikosten uhrienkin mielestänne päästä toteuttamaan sitä? Jos ei, niin miksi ei? Onko teidän omankädenoikeutenne jotenkin parempaa kuin muiden? Jos on, niin siinä tapauksessa totean kuten Juuso Koponen tänään Fb-sivullani totesi:

Ehkäpä lait onkin laadittu suojelemaan ihmisiä siltä kansan oikeustajulta.

Jos ja kun ei vieläkään mene perille, niin minulta loppui rautalanka. Tyhmyyttä vastaan taistelevat jumalatkin turhaan.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kannsani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (14)
 1. Tuomas-Heikki Koivisto
  28.9.2016, 17:48

  Mukavaa, että suurella osalla MV:n lukijoita taitaa olla vapaa-aikaa arkipäivänä klo 12:30. Joten osanottajamäärä voi olla korkeakin. Täytyy toivoa, että on hyvät ilmat, jottei reppanat kastu <3

  1. Minna Ylitalo
   28.9.2016, 19:06

   ”Tapahtuma on päihteetön.” Kuinkahan tämä onnistuu arkena klo 12.30.

 2. Mursu Heikkinen
  28.9.2016, 17:51

  Ehkä tämäkin tapaus osoittaa koulujärjestelmämme heikkouden. Pisa testi tutkii luonnontieteiden osaamista.

  Mutta kansa ei osaa yhteiskuntaopin perusteita.

  Voi vain miettiä mitä näin huonosti sivistetystä kansasta enää saa aikaan.

  1. Tuomas Reku
   28.9.2016, 19:18

   Suosittelisin Kristiina Vainikalle tuon viestin luettuani paluuta myös äidinkielen tunneille.

Kommentointi suljettu.