A-studion luontoilta

– Haluan kiittää lehdistöä ja lepakkoa. Niiden yhdistelmää. Mä mietin miten tämä asia saadaan jokaisen suomalaisen tietouteen – me pohdimme sitä pitkään.

– Lepakosta tehtiin tällainen uusi Rapalan viehe, kolmikoukkuinen, jonka heitin sinne toimittajamereen. Ja hups! Tarttui.

Näin selitti eilisillan A-studiossa perussuomalaisten viestintäasioista vastaava työmies Matti Putkonen taannoisia puheitaan tuulimyllyjen lähellä räjähtelevistä lepakoista. Samalla hän tuli paljasteneeksi kaksi asiaa puolueensa kunnallisvaalikampanjasta.

Ensimmäinen on, että vaaleihin lähdetään vankasti tyhjänpuhumisen pohjalta ja toinen on, että se tehoaa yhä edelleen. Putkonen osaa manipuloida osan kansaa niin taitavasti, että tekisi melkein mieli puhua hypnoosisista. Kaikkihan me tiedämme, että osa ihmisistä uskoo suunnilleen  ihan mihin tahansa, kun se vakuuttavasti kerrotaan. Uskoihan iso osa äänestäjistä viime eduskuntavaalien aikaan MV:n julkaisemaa valeuutista turvapaikanhakijoiden tekemästä raiskauksesta ja se sai leijonapaitajengin ryntäämään vaaliuurnille. Tällä tempulla on muuten MV ihan itse kehuskellut, jos ette minun puheitani usko.

Nyt sitten lähdetään kunnallisvaaleihin höpöttämällä tuulivoimaloiden todistamatta olevista ja luultavasti todistamatta jäävistäkin terveyshaitoista. Se on siitä kiitollinen aihe, että tieteellisistä faktoista ei tarvitse piitata, vaan riittää, että nämä asiat koetaan näin.

Silloin ei tarvitse piitata vaikkapa sote-uudistuksen vaikutuksista kuntatalouteen eikä niinkään perustavaa laatua olevasta asiasta kuin sote-uudistuksen jälkeen jäävän kunnan toimintojen kehittämisestä. Vaahdotaan vain tuulimyllyistä, niin kyllä osa äänestäjistä innostuu. Paikallistasolla sitten voi valita jonkin muun aiheen, jos tuulivoima ei ole omalla paikkakunnalla ajankohtainen.

Annan A-studiolle sellaisen vinkin, että älkää viitsikö päästää Putkosta enää höpöttämään ajankohtaisohjelmaan näitä juttujaan, jotka hän itsekin myöntää suunitelluksi vedätykseksi ja näkyvyyden hankkimiseksi. Jos aiotte tehdä A-studiosta huumoripitoisen luonto-ohjelman, niin kutsukaan paikalle huumorin ammattilaisia.

Kommentit (23)
 1. Eräältä keskustelupalstalta poimittu:
  – Lopeta idiootti persu! Huusi esiteini veljelleen.
  Kun tätä termiä oli kuulunut muutaman kerran perheessä,
  jossa politiikasta ei puhuta, kysyi äiti lapselta: Mitä tuo persu
  tarkoittaa? Lapsi: no niinku tyhmä!

 2. Putkonenhan sanoi myös, että asia pitää “tutkia niin, että kaikki voivat tuloksen hyväksyä “.
  Ei syvällistä, mutta syvältä Putkosen putkosesta.

Kommentointi suljettu.