Samarialaiset jäätelöautot ja helman pituus

Sanni G-L lappaa yliopistojen rahat Kummolan jääkiekkomausoleumiin, Berner käyttää ministerinvaltaansa varmistaakseen että valtiolle pitää saada tehdä persnettoa ilman tutkintaa, ja perussuomalaiset mättävät käteistä samarialaisiin jäätelöautoihin. Paras. Hallitus. Ikinä.

… ja jos olisin Timo Soini, niin väsäisin jo pää höyryten plokia, jossa esiintyisi ilmaisu ”samarialaiset jäätelöautot”. (Jussi Jalonen Facebookissa)

Nämä historioitsija Jussi Jalosen sanat kuvaavat täydellisesti hallituksemme toimintaa. Pienten piirien kähmintä sekä itselle ja kavereille jakaminen tuntuvat olevan hallituksen kärkihankkeita. Nuo samarialaiset jäätelöautot tarkoittavat tietenkin kuviota, jolla kansanedustajat Mika Niikko ja Toimi Kankaanniemi junailivat helluntailaistaustaisen Samaria rf:n johtamalle ja koordinoimalle hankkeelle 765 000 euroa joululahjarahaa kylmäkuljetusautojen hankintaan ruokajakelua varten vastoin THL:n esitystä. Ilman rahaa jääneellä Sininauhaliitolla autot olisivat olleet jo valmiina, joten kaikki raha olisi voitu käyttää suoraan avun saaamiseen perille.

Koko hanketta koordinoiva Samaria sai lisäksi itselleen 100 000 euroa, vaikka sillä ainakaan omien kotisivujensa mukaan ei ole ruoka-aputoimintaa ollenkaan, vaan se on ansioitunut lähinnä päihdehuollon alalla.

Lisäksi Niikon perustama  Takaisin Elämää -yhdistys sai 52 000 euroa. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Hallitus siis jakoi yhteensä 1,1 miljoonaa euroa joululahjarahaa ruokajonojen ylläpitoon sen sijaan, että se pyrkisi poistamaan ruokajonot kokonaan tai edes osittain. Kädet on nostettu pystyyn ja hyväksytty se raamatullinen tosiasia, että köyhät ovat aina keskuudessamme. Lisäksi on hyväksytty sekin tosiasia, että toisten rahoilla on kiva antaa almuja ja nostaa omaa häntää. Tässä tapauksessa Perussuomalaiset on kehunut avoimesti omaa panostaan tässä veronmaksajien rahojen lahjoittamisessa.

Hyvään tarkoitukseen ne rahat epäilemättä menevät, en minä muuta väitä. Asiat nyt vaan tuppaavat olemaan sitä miltä ne näyttävät, ja tässä tapauksessa ne näyttävät kaupankäynniltä. Tähän asti Perussuomalaiset on saanut paljon ääniä helluntailaisten avulla ja nyt lienee tullut vastapalveluksen vuoro.

Otsikon toinen osa viittaa hallituspuolueen askarteluun itselleen oikeasti tärkeässä asiassa eli yhden uskontokunnan edustajien elämän tekemisessä mahdollisimman vaikeaksi. Huntukieltoa koskeva Perussuomalaisten lakiesitys on aktivoinut puhumaan juuri ne kansanedustajat, joilla ei koskaan mitään muuta asiaa olekaan. Tai onhan aloitteen tekijä Vesa-Matti Saarakkala aiemmin kunnostautunut pelkäämällä homojen ilmestymistä uimahallin suihkutiloihin, kun tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan, mutta esimerkiksi Olli Immosesta ei ole kuulunut mitään sittten reilun vuoden takaisen yhteispotretin natsien kanssa.

Nyt on päästy asian ytimeen eli määrittelemään naisten pukeutumista. Tämä tapahtuu tietenkin älyllinen kuperkeikka tehden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden nimissä. Tätä kuperkeikkaa kuvastavat hyvin Simon Elon sanat:

Sinänsä kulttuurisia erityispiirteitä pitää sallia, kun ne eivät loukkaa kenenkään oikeuksia, mutta ei niitä pidä myöskään sallia vain siksi, että kyseisen kulttuurin edustajat itse sanovat, että ei tässä mitään oikeuksia loukata. Sen arvioimiseen pitäisi tietysti yhteiskunnalta, meiltä kansanedustajiltakin, löytyä rohkeutta.

Jos siis musliminaiset sanovat, että huntu ei loukkaa heidän oikeuksiaan, niin sitä ei pidä uskoa, koska kansanedustajat, erityisesti yhden puolueen kansanedustajat, tietävät asian paremmin.

Jos tälle tielle lähdetään, niin kyllä löytyy kiellettävää. Voidaan aloittaa vaikka liian lyhyestä uimapuvun helmasta, joka loukkaa säädyllisyyttä. Käyttäjän mielipidettä ei tietenkään pidä uskoa, vaan pitää kysyä siltä kaikkien tiukkapipoisimmalta moraalinvartijalta.

14705812_10207873797903117_8489476567466677210_n

 

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (19)
 1. Hannu Ala-Olla
  15.10.2016, 11:44

  Eikä siitä edes ole niin kovin kauaa kun Perussuomalaiset uhosivat lopettavansa poliittiset nimitykset ja lehmänkaupat. Äkkiä ovat oppineet hallituspuolueen tavoille.

 2. teemu heinola
  15.10.2016, 12:33

  Samaria groupin etusivulta (liekä sama kuin tämä samaria rf?) poimittua:
  http://www.samaria.fi/samaria/samariauutiset/haetaan_projektityontekijaa_vaasaan/?session=54747266

  Silmiin pisti tämä ”kuntouttavaan työtoimintaan”.

Kommentointi suljettu.