Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Myllärin siat

– Joutavilla jotain. Jos ei muuta, niin sitten ihan mitä tahansa.

Olen jo pitemmän aikaa seurannut koko ajan yhä pienemmäksi käyvän, mutta yhtä äänekkäänä pysyvän joukon itseään isänmaallisiksi kutsuvien edesottamuksia. Vuosi sitten he aloittivat Rajat kiinni -liikkeen nimellä, mutta nopeasti siitä erkaantui Suomi ensin -liike. Nyt nämä molemmat järjestävät mielenosoituksia milloin missäkin päin Suomea ja osallistujat ovat yleensä aina samoja ihmisiä. Heitä kuljetetaan bussilla paikalle, mutta kuljetusten järjestäjää ja maksajaa he eivät ole kertoneet.

Lauantaina Järvenpäässä oli peräti kaksi mielenosoitusta, joissa ainakin Keski-Uusimaan jutun mukaan yleisö oli samaa. Ensimmäisen mielenosoituksen järjesti Rajat kiinni -liike ihan vain siksi, että rap-artisti Paleface eli Karri Miettinen on syntynyt Järvenpäässä. Hänen kesällä julkaisemansa Emme suostu pelkäämään-videon joukkokohtauksessa vilahti syksyllä henkirikoksesta epäiltyä vangittu mies ja lisäksi Paleface on joskus vuonna 2012 sanonut Mannerheimia sotarikolliseksi. Niinpä Rajat kiinni -liike vastustaa Palefacen lisäksi myös hänen syntymäkaupunkiaan.

Ja tietenkin ollaan uhoamassa maanpettureille koettavalla tilinteon hetkellä.

14666253_344395472560677_142606916195783664_n

Isänmaallisuus on siis kovassa kurssissa tässä liikkeessä, mutta mikä on se isänmaa? Sitä sopii kysyä ihan sen takia, että parikymmenpäinen joukko vaati näkyvästi itärajaa auki ja toivoi Putinin tulevan putsaamaan Suomen. Paikalla oli puhumassa myös Järvenpään perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Kristiina Vainikka.

raja-auki

kristiina-vainikka

Melkoista isänmaallisuutta. Tämän tilaisuuden jälkeen osanottajat siirtivät paikallisten perussuomalaisten nuorten järjestämään kynttilämielenosoitukseen, jossa osoitettiin kunnioitusta maahanmuuttajien tekemien rikosten uhreille.

Mikäs siinä, kyllähän jokaisen rikoksen uhrit muistohetken ansaitsevat, mutta oudon valikoivaa on tämä muistaminen. Minun mielestäni jokainen rikos on väärin ja jokainen uhri on uhri samalla tavalla.

Näitä mieltään osoittavia joutomiehiä ja -naisia on koko ajan yhä vähemmän. Lisäksi he tuntuvat olevan jatkuvasti riidoissa keskenään. Viikonlopun aikana joku Rajat kiinni -liikkeen Fb-ryhmän ylläpitäjä oli poistanut ryhmästä tuhansia ihmisiä ja nyt rivejä ollaan ilmeisesti taas kasaamassa. Itse epäilen, että aika moni ei viitsi liittyä enää uudelleen tähän väkivallasta fantasioivaan ja ties mistä isänmaasta haaveilevaan joukkoon. Epäilemättä he kuitenkin tulevat jatkamaan reissaamistaan niin kauan kuin joku sen kustantaa.

Koska aloitin isävainaan mietteellä, niin lopetan myös:

– Joitain asioita minä tiedän ja joitain en. Sen minä tiedän, että myllärin siat ovat lihavia. Sitä minä en tiedä, kenen jauhoilla ne on lihotettu.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (36)

 1. Pekka Löppönen

  Tuo yhdistelmä rasistinen isänmaallisuus-venäjäihannointi kuulostaa hieman ristiriitaiselta. Se tuntuu tulevan esiin monessa paikassa. Mistäköhän siinä on kyse?

  • Minna Ylitalo

   Näitä pro-Putin patriootteja näkee ympäri Eurooppaa. Heillä on tavaramerkkinä asettaa mielenosoituksellisesti maansa lippu ylösalaisin ja vinkua Putinia apuun. Tätä ulkomailta kopioitua käytäntöä näkyy nyt Suomessakin. Jostain merkillisestä syystä he kutsuvat itseään tahoillaan isänmaallisiksi.

  • Mika Etelä

   Putinista on tullut vanhakantaisen ’koti, uskonto ja isänmaa’ -henkisen nationalismin symboli. Tämä ulottuu Eurooppaa pidemmälle, sillä Atlantin toisella puolella Trump on useampaan kertaan kehunut Vladimiria täysin vailla sarkasmia vahvaksi johtajaksi, ja monet Trumpin äänestäjistä ovat sitä mieltä, että Putin on Obamaa parempi presidentti.

   Maailma on nykyisin paljon monimutkaisempi kuin se oli vielä pari vuosikymmentä sitten ja tähän ’Putinin malli’ tarjoaa lohtua vanhalla tutulla ’me vastaan ne’ -ajattelulla. On hyvä kotimaa ja pahat ulkoiset uhat, joilta suojaamaan tarvitaan vahva mies, johtaja isolla J:llä.

   Näille ihmisille isänmaallisuudella ei ole mitään tekemistä Suomen itsenäisyyden, suomalaisten arvojen, perustuslain, tai minkään muunkaan kanssa. Heidän päässään kyse on jonkinsortin rotusodasta (tämä porukka käyttää termiä ’valkoisten kansanmurha’ tosissaan), siksi he itkevät itselleen totalitaristista kansanjohtajaa. Ja kun kotimaasta ei löydy, niin pitää hekumoida naapurin omaa.

   Onneksi tämä joukko on äänekkyydestään huolimatta todella pieni.

  • Hannu Ala-Olla

   Ei pidä unohtaa, että Venäjä oli joskus osa Suomea.

 2. seppo mahkonen

  Ainut näkyvä rahamies tossa lössissä on Kärkkäinen. Kierrän Lahden Kärkkäisen tavaratalon kaukaa.

 3. Mikko Nieminen

  ”Heitä kuljetetaan bussilla paikalle, mutta kuljetusten järjestäjää ja maksajaa he eivät ole kertoneet.” Yksi Suomi ensin -porukan ”johtajista” on ihan itse mainostanut FB:ssä ainakin yhden tällaisen mielenosoituksen kohdalla, että kuljetukset sponsoroi MV-lehti. Tästä voinee kukin vetää omat johtopäätöksensä.

 4. Angie

  Siis hallituspuolueen poliitikko vastustaa Palefacea ja Järvenpäätä ??
  Ilmeisesti tälle persujen typeryydelle ei löydy mitään rajaa.

  • Jouko Norvapalo

   Ja on huomattava, että hallituspuolueen poliitikko on mielenosoituksessa, jossa piilotetusti pyydetään Venäjää valtaamaan Suomi. Mitähän maanpetoslait asiaan ovat mieltä???

  • ulpukka

   Vain persujen kannattajat voivat olla näin tyhmiä.Miksi persut eivät järjestä mielenosoitusta Oulussa, sillä Olli Immonen esiintyi Suomen Vastarintaliikkeessä mukana olleen murhaajan kanssa samassa kuvassa.. On typerää järjestää kynttilä mielenosoitusta, ellei se koske kaikkia uhreja, esim. Vastarintaliikkeen jäsenen surmaamaa Jesse Kärkkäistä.

 5. Rami Kuusisto

  Eiköhän se raha tule – varmaankin muutaman mutkan kautta – tuolta itärajan toiselta puolen. Sellaista isäm maallisuutta.

 6. Veli Räsänen

  On luultavasti niin, että kaikki nämä ”Suomi” ja ”rajat” -liikkeet saavat vettä myllyynsä jokaisesta tämmöisestä kirjoituksesta. 1) Pitäisikö kaikki ”ääriliikkeet” vaieta merkityksettömiksi? 2) Vai pitäiskö lyödä koivuklapia takkaan niin paljon että tuli veisi pirtinkin muassaan? Nämä liikkeet aiheuttavat ehkä materiaalista vahinkoa, mutta tuskin kenenkään ruumiiseen tai henkeen kohdistuvaa.

  • Pekka Rantamäki

   Entäs SVL?

 7. Pasi Karonen

  Mikä tosiaan muka tekee ”isänmaallisia” sellaisista primitiiveistä, jotka eivät osaa äidinkieltään, eivät osaa toista kansalliskieltä, eivät kunnioita kansakunnan kulttuuria ja sivistystä, eivät noudata kansakunnan oikeusjärjestystä – ja näköjään tosiaan jopa haluavat kutsua maahanhyökkääjiä ulkomailta?

  Isänmaalliset henkilöt kunnioittavat maan laillista järjestystä, kulttuuria ja sivistystä, osaavat äidinkielensä, arvostavat toistakin kansalliskieltä ja täyttävät yhteiskunnalliset velvoitteensa.

  Syyllinen tilanteeseen on Timo Soini, joka vennamolaisessa oman etunsa tavoittelussa päästi pirun irti pullosta eli masinoi primitiivit räyhäämään.

  • Merja Nurmi

   Timo Soini on astunut siististi syrjään valokeilasta näissä asioissa, mutta yhtä kaikki, hän juuri toi rillumarein ja rasismin politiikkaan. Hän on se ihminen, joka avasi padon.

   • Jartsa Kangas

    Kaikki alkoi oikeastaan jo Tony Halmeen naurettavasta kansanedustajanurasta. Halme sai ihan vapaasti puhua kamelinpaskanuotioista ja nenärengasfeministeistä ja perseillä pyssyjen kanssa. Mitä sanoi Soini? Ei mitään.

    • Tanja H K

     Ei tietenkään. Sehän oli vain pientä hupsuttelua ja poikien pukuhuone puheita.

 8. Myllärin siat | Suomi Tykkää

  […] – Joutavilla jotain. Jos ei muuta, niin sitten ihan mitä tahansa. Olen jo pitemmän aikaa seurannut koko ajan yhä pienemmäksi käyvän, mutta yhtä äänekkäänä pysyvän joukon itseään isänmaallisik… …read more […]

 9. Marko

  Itselläni särähti silmään blogistin kappale: ”Mikäs siinä, kyllähän jokaisen rikoksen uhrit muistohetken ansaitsevat, mutta oudon valikoivaa on tämä muistaminen. Minun mielestäni jokainen rikos on väärin ja jokainen uhri on uhri samalla tavalla.”

  Tästä olen blogistin kanssa aivan samaa mieltä. Siksi onkin hämmentävää, miten yksi joukkio nostaa älämölöä maahamuuttajien tekemien rikosten uhreista ja toinen joukkio nostaa lähes pyhimyksen asemaan esim. Aseman aukion uhrin. (ja vastavuoroisesti vaikenevat niistä ”vääristä”) Elämme nähtävästi ajanjaksoa, jossa jopa kuolleiden ruumiit valjastetaan oman poliittisen agendan edistamiselle. Sairasta.

  • Angie

   Kyse on väkivallan luonteesta.
   Asema-aukion tapaus on poliittisesti motivoitunutta väkivaltaa, jolla yritetään pelotella uusnatsien kanssa eri mieltä olevia olemaan hiljaa.

   ”Tavallisia” henkirikoksia ja muita väkivaltarikoksia tapahtuu Suomessa koko ajan. Niitä voivat tehdä sekä kantasuomalaiset että maahanmuuttajataustaiset henkilöt. Näissä teoissa ei ole POLIITTISTA motiivia. Näiden tekojen taustalla voi olla vaikka mielenterveysongelmia ja/tai päihdeongelmia jne. Poliittinen motiivi ei ole se, että tekijä on maahanmuuttajataustainen, vaikka rasistit niin yrittävät uskotella.

   • Rintsu

    Jepulis.
    Yksittäinen rattijuoppo on yksittäinen rattijuoppo.
    Mut jos ”Vapaa viina – leveämmät kadut”- järjestö alkaa pitämään rattijuoppojen kokoontumisajoja niin se on vähän eri juttu.

   • Marko

    Osasin jotain tuon kaltaista vastausta odottaakin. Oletko siis sitä mieltä, että Asema-aukion uhri on jotenkin ”arvokkaampi”?

    Oman maailmankatsomukseni mukaan nyrkinisku sattuu ihan saman verran, lyötiin se sitten vasemmiston nimissä, oikeiston nimissä, tai nakkikioskijonossa. Uhrille ”väkivallan luonteella” tuskin on merkitystä. Henkirikoksen uhri on aina uhri ja omaisten suru tuskin muuttuu sen mukaan, onko tekijä maahanmuuttaja, kantasuomalainen, poliittisesti aktiivinen vai ei tai onko tekijällä mielenterveysongelmia vai ei.

    Kuten blogisti sanoi: ”Minun mielestäni jokainen rikos on väärin ja jokainen uhri on uhri samalla tavalla.”
    Jos aletaan asettaa uhreja arvojärjestykseen ja määrittelemään toisen ihmisen elämää arvokkaammaksi kuin toisen, ollaan vaarallisella tiellä.

    • Angie

     Kukaan ei ole väittänyt, että väkvaltarikos olisi jotenkin hyväksyttävämpää, jos sillä ei ole poliittista motiivia. Vain sinä täällä Marko olet jotenkin asettanut uhreja arvokkuusjärjestykseen.
     Poliittinen väkivalta on ERI yhteiskunnallinen ongelma kuin esim. nakkikioskiväkivalta.

     • Marko

      Nyt kun esitit tuollaisen ”syytöksen”, esitänkin pyynnön:
      Voisitko osoittaa tekstistäni kohdan, jossa MINÄ asetan uhreja arvokkuusjärjestykseen?

      Ei keskustelussa kovin pitkälle päästä, mikäli aletaan vääristellä toisen sanomisia oman näkemyksen tukemiseksi. En kuitenkaan usko, että näkemyksemme ovat niin kaukana toisistaan, mitä näin netissä vaikuttaisi.

    • Minna Ylitalo

     Missäs Angie on sitä mieltä, että Asema-aukion uhri on jotenkin ”arvokkaampi”?

     Fakta on se, että Suomessa ei ole miesmuistiin tapahtunut polittisesti motivoitunutta murhaa ja se kynnys on nyt ylitetty. Tämä käänne herättää toki asianmukaista levottomuutta ja keskustelua.

     • Marko

      En ole myöskään sanonut Angien väittäneen niin. Esitin kysymyksen, että onko hän siis sitä mieltä.

      Jälkimmäisestä kappaleesta olen sikäli samaa mieltä. Jotta keskustelu pysyisi kuitenkin faktapohjaisena, kehotan tarkistamaan mikä ero on kuolemantuottamuksella ja murhalla. Sikäli lopputulos on sama: uhrilta lähtee henki. Tekotapana vain kovin erilainen.

    • Pekka Rantamäki

     Ei taida tämän maailman markot vieläkään ymmärtää termiä ”poliittinen väkivalta”. Onko se käsitteenä jotenkin vaikea, ”Marko”?

     • Marko

      Ei ole, kiitos kysymästä.

      Koko ”keskustelun” ajan ole vain korostanut blogistin toteamusta, jonka mukaan kaikki uhrit ovat saman arvoisia. On varsin kummallista, että vaikka olemme samaa mieltä, (oletan siis, että kaikki loppupeleissä ovat sitä mieltä, että kaikki uhrit ovat samanarvoisia, kun kukaan ei sitä ole vielä kiistänyt) asiasta saadaan aikaan ”kina”.

      • Arnold Kallio

       Vai luulette kaikkien uhrien olevan samanarvoisia? Luuletteko todellakin mediassa kauhisteltavan Kiinassa murhattua Qing Nobodya, tai USA:ssa murhataan senaattori John Nobody? Kumpi on tasa-arvoisempi?Hyvää päivää.

      • Pekka Rantamäki

       Ethän ole korostanut uhrien samanarvoisuutta, vaan ”ihmetellyt yhden uhrin nostamista lähes pyhimyksen asemaan”. Toistan nyt vielä kysymykseni: etkö todellakaan ymmärrä poliittisen väkivallan eroa muuhun väkivaltaan nähden? Ei tässä uhreista ole kysymys, vaan väkivallasta politiikan välineenä.

 10. Rintsu

  Rahoitusidea taitaa olla tuossa:

  http://kansanmarkka.fi/

  • Jartsa Kangas

   Kävin lukemassa näitä kansanmarkkajuttuja. Vaikutti ihan joltain larpilta. Paitsi että larpit on paremmin kirjoitettu.

   • Rintsu

    Tilanne muuttuu jos googletat sanat janitskin ja kansanmarkka yhtäaikaa.

 11. Jari Kähkönen

  Liekö se suurikaan yllätys, ja kenelle on kenelle ei, että fasistit ja kommunistit itseasiassa kilpailevat samoista äänestäjistä? Jo vuosia olen tiennyt maassamme olleen sellaisia kummajaisia, jotka pystyivät samaan aikaan sisäpolitiikassa kannattamaan sukupuolineutraalia avioliittolakia ja ulkopolitiikassa olemaan putinisteja etenkin Ukrainan kysymyksessä. Sellaiselle ei oikein muuta saata sanoa, että menehän vaan jakamaan ilosanomaasi Vennäälle niin minä tuon sinulle (kohta uudelleen perustettavan)MGB:n tutkintavankilan pakettiluukulle Veshmeshokin(reppu) missä on talvivaatteet ja kolmen päivän muona, kun affizer on soittanut ilmoittaakseen mihin tutkintavankilaan sinut on viety. Leirikoulukeikkaa pukkaa, paakelssin mittaa en käy arvailemaan!

  En siksi saata kummastua suurestikaan, kun Sakari nyt bloggasi näistä kummallisista mielenosoitusliikkeistä, joilla ei ole sen paremmin massaa, eliitin tukea kuin ulkoparlamentaarista voimaakaan. Vai olisiko sanottava videokiusaamisliikkeet, kun ne tekevät niin paljon niin ilmeisen tarkoituksetonta tallennusta? Ei mene näin. Ei Suomessa. Tämä on ylhäältä käskytetty yhteiskunta, jonka syvältä olevat rivit eivät syty kuin junttikulttuurista, naisvihasta, erilaisuuden vihasta ja yleisestä mopotuksesta sekä lannistamisesta. Eivät ne ole todellisuudessa moisten liikkeiden puolella, kunhan sauhuavat vain. Jotkut heistä. Kunnes riitaudutaan ja aletaan tappelemaan. Osoittaa myös melko erikoista tilannekuvaa, jos katsoo maan olevan mitenkään sisäiseen sekasortoon valmis. Ehei. Yhdellä on tarve tulla uskotuksi ja toisella uskoa.

  Tässä on ihan selkeä tasoero. Suomen media on valmis vahvistamaan informaatiosodan viestimies Putkosen ja antamaan hänelle ammattiselittäjän statuksen. Ja siksi teeskentelemään, että hänen taisteluliivin taskustaan viskomat paukut eivät haise savut hämää sekä sokaise. Mielenosoitusliikkeitä ne eivät juuri mitenkään huomioi. Silti molemmat käyvät samaa kulttuurisotaa hyvin pitkälle samansuuntaisiin päämääriin tähdäten, antiliberalismista ja autoritäärisyydestä tässä on puhe. Ei Putkonen ole amerikanismillä sanoen batsh**crazy tai ’liikaa lepakoita tapulissa’, kuittasi vartiopäällikkö työhönpyrkijästä joka lähes naurettiin ulos työhöntulotarkastuksessa. Samoja teemojahan käsitteli se sitäedellinen Docventuresin dokkarikin, asia itse on vanha kuin Ronald Reaganin lukemat puheäänilevyt siitä ”sosialisoidusta lääketieteestä”. Kaiketi vanhempikin, kuka tietää.

  Noh, tulemme tästä kysymyksen ääreen, että onnistuvatko videokiusaamisliikkeet lopulta löytämään teeman joka myy tai vaihtoehtoisesti yhteistyökumppanin minkä tekonurmitusosastona toimivat. Valitettavasti niiden johtajat kuitenkin ovat rähinämoottori -tyyppisiä ongelmapersoonia, joten anteeksi vaan etten nauramatta saata tarttua pohdintaan, että tekeekö joku heistä halla-ahot. Hakee hakee, se on ainakin selvää, mutta Paleface nyt on ihan hutikuti: ei tuollainen pelle, trendillä ratsastava keskiluokkainen poppari sytytä kuin kolmikymppistyvät milleniaalisnaiset…Ostamaan hänen musiikkiaan. Tässä se tasoero näkyy. Eikä sekään vielä autuaaksi tee mikäli yksi julistaa itsensä amerikkalaishenkisen vaihtoehtoisen oikeiston edustajaksi eikä toisen kummallinen Ukrainan matkailukaan. Näitä International Man Of Mysteryjä nyt on nähty ennenkin, seriöösejä kuin Mike Meyersin esittämä Austin Powers -hahmo yhtään minkään tiedustelupalvelun operatiivimiehenä.

  Siitä tässä on kyse, että kukaan kardinaaleista ei tahdo pyrkiä Paaviksi Paavin paikalle, koska Timo Soinia ei ole vielä julistettu Pyhäksi Timoksi. Maailma on vain siinä suhteessa armoton, että päivänpolitiikka laukkaa vauhdilla eteenpäin eikä ole helppoa olla rodeoklovni kun uusliberalismin ja kapitalismin ultravaiheen välillä olevan raa’an politiikan ratsastajat sinnittelevät satulassa kellon kilahdusta odottaen. Sääntelynpurku, julkisen yksityistäminen, työmarkkinoiden uusjako, ankeuspolitiikat joka lajia ja köyhien kyykytys etenevät joka päivä jonkin verran, koska niinhän ne tekevät muuallakin. Jos puhuttelisin mielenosoittajasakkia suoraan, kysyisin että käsitättekö edes mitä se kiljukaulaoikeisto tässä kuviossa tekee ja pystyttekö samaan tai parempaan? Muka. ”Kestätkö leikin?” kysyi jo Veikko Vennamo -vainaa.

 12. Jukka

  Öyhöttäjien joukossa näkyy olevan ainakin pari isäM maan ystävää, jotka todennäköisesti ainakin ikänsä puolesta ovat vannoneet sotilasvalan. Kaikki sen vannoneet tietävät sisällön. Nyt huudetaan vierasta valtaa apuun. Valapatto on pahimman luokan roisto. Häpeäisivät edes, mutta eiväthän he edes osaa sitä.

 13. jore puusa

  Järvenpää, naapurikaupunkini on uusi Joensuu. Matuakäkättimeen miehen ja Janitskinia tukevan naisvaltuutetun mellastuspaikka. Hyi helvetti.
  ( Joensuussa skinit mm. paukuttivat pesäpallomailoilla mustan koripalloilijan maasta ulos.)

 14. Ilkka Vaittinen

  Sen verran Sakullekin tiedoksi että rajat kiinni ryhmän yp:n tunnukset oli hakkeroitu erään vihreiden kannattajan toimesta,hän oli poistanut jäseniä sieltä.Identiteetivarkaus on nykyään rikos joten saattaa kaverille tulla postia poliisilta.
  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/identiteettivarkaus_rikos-40335

Kommentoi »

Comments are closed