Myllärin siat

– Joutavilla jotain. Jos ei muuta, niin sitten ihan mitä tahansa.

Olen jo pitemmän aikaa seurannut koko ajan yhä pienemmäksi käyvän, mutta yhtä äänekkäänä pysyvän joukon itseään isänmaallisiksi kutsuvien edesottamuksia. Vuosi sitten he aloittivat Rajat kiinni -liikkeen nimellä, mutta nopeasti siitä erkaantui Suomi ensin -liike. Nyt nämä molemmat järjestävät mielenosoituksia milloin missäkin päin Suomea ja osallistujat ovat yleensä aina samoja ihmisiä. Heitä kuljetetaan bussilla paikalle, mutta kuljetusten järjestäjää ja maksajaa he eivät ole kertoneet.

Lauantaina Järvenpäässä oli peräti kaksi mielenosoitusta, joissa ainakin Keski-Uusimaan jutun mukaan yleisö oli samaa. Ensimmäisen mielenosoituksen järjesti Rajat kiinni -liike ihan vain siksi, että rap-artisti Paleface eli Karri Miettinen on syntynyt Järvenpäässä. Hänen kesällä julkaisemansa Emme suostu pelkäämään-videon joukkokohtauksessa vilahti syksyllä henkirikoksesta epäiltyä vangittu mies ja lisäksi Paleface on joskus vuonna 2012 sanonut Mannerheimia sotarikolliseksi. Niinpä Rajat kiinni -liike vastustaa Palefacen lisäksi myös hänen syntymäkaupunkiaan.

Ja tietenkin ollaan uhoamassa maanpettureille koettavalla tilinteon hetkellä.

14666253_344395472560677_142606916195783664_n

Isänmaallisuus on siis kovassa kurssissa tässä liikkeessä, mutta mikä on se isänmaa? Sitä sopii kysyä ihan sen takia, että parikymmenpäinen joukko vaati näkyvästi itärajaa auki ja toivoi Putinin tulevan putsaamaan Suomen. Paikalla oli puhumassa myös Järvenpään perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Kristiina Vainikka.

raja-auki

kristiina-vainikka

Melkoista isänmaallisuutta. Tämän tilaisuuden jälkeen osanottajat siirtivät paikallisten perussuomalaisten nuorten järjestämään kynttilämielenosoitukseen, jossa osoitettiin kunnioitusta maahanmuuttajien tekemien rikosten uhreille.

Mikäs siinä, kyllähän jokaisen rikoksen uhrit muistohetken ansaitsevat, mutta oudon valikoivaa on tämä muistaminen. Minun mielestäni jokainen rikos on väärin ja jokainen uhri on uhri samalla tavalla.

Näitä mieltään osoittavia joutomiehiä ja -naisia on koko ajan yhä vähemmän. Lisäksi he tuntuvat olevan jatkuvasti riidoissa keskenään. Viikonlopun aikana joku Rajat kiinni -liikkeen Fb-ryhmän ylläpitäjä oli poistanut ryhmästä tuhansia ihmisiä ja nyt rivejä ollaan ilmeisesti taas kasaamassa. Itse epäilen, että aika moni ei viitsi liittyä enää uudelleen tähän väkivallasta fantasioivaan ja ties mistä isänmaasta haaveilevaan joukkoon. Epäilemättä he kuitenkin tulevat jatkamaan reissaamistaan niin kauan kuin joku sen kustantaa.

Koska aloitin isävainaan mietteellä, niin lopetan myös:

– Joitain asioita minä tiedän ja joitain en. Sen minä tiedän, että myllärin siat ovat lihavia. Sitä minä en tiedä, kenen jauhoilla ne on lihotettu.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

 

 

 

Kommentit (36)
 1. Pekka Löppönen
  17.10.2016, 08:01

  Tuo yhdistelmä rasistinen isänmaallisuus-venäjäihannointi kuulostaa hieman ristiriitaiselta. Se tuntuu tulevan esiin monessa paikassa. Mistäköhän siinä on kyse?

  1. Minna Ylitalo
   17.10.2016, 09:48

   Näitä pro-Putin patriootteja näkee ympäri Eurooppaa. Heillä on tavaramerkkinä asettaa mielenosoituksellisesti maansa lippu ylösalaisin ja vinkua Putinia apuun. Tätä ulkomailta kopioitua käytäntöä näkyy nyt Suomessakin. Jostain merkillisestä syystä he kutsuvat itseään tahoillaan isänmaallisiksi.

  2. Putinista on tullut vanhakantaisen ’koti, uskonto ja isänmaa’ -henkisen nationalismin symboli. Tämä ulottuu Eurooppaa pidemmälle, sillä Atlantin toisella puolella Trump on useampaan kertaan kehunut Vladimiria täysin vailla sarkasmia vahvaksi johtajaksi, ja monet Trumpin äänestäjistä ovat sitä mieltä, että Putin on Obamaa parempi presidentti.

   Maailma on nykyisin paljon monimutkaisempi kuin se oli vielä pari vuosikymmentä sitten ja tähän ’Putinin malli’ tarjoaa lohtua vanhalla tutulla ’me vastaan ne’ -ajattelulla. On hyvä kotimaa ja pahat ulkoiset uhat, joilta suojaamaan tarvitaan vahva mies, johtaja isolla J:llä.

   Näille ihmisille isänmaallisuudella ei ole mitään tekemistä Suomen itsenäisyyden, suomalaisten arvojen, perustuslain, tai minkään muunkaan kanssa. Heidän päässään kyse on jonkinsortin rotusodasta (tämä porukka käyttää termiä ’valkoisten kansanmurha’ tosissaan), siksi he itkevät itselleen totalitaristista kansanjohtajaa. Ja kun kotimaasta ei löydy, niin pitää hekumoida naapurin omaa.

   Onneksi tämä joukko on äänekkyydestään huolimatta todella pieni.

  3. Hannu Ala-Olla
   17.10.2016, 17:19

   Ei pidä unohtaa, että Venäjä oli joskus osa Suomea.

 2. seppo mahkonen
  17.10.2016, 08:23

  Ainut näkyvä rahamies tossa lössissä on Kärkkäinen. Kierrän Lahden Kärkkäisen tavaratalon kaukaa.

Kommentointi suljettu.