Ja taas mentiin…

Nousua jopa 521 % – ulkomaalaisten tekemät seksirikokset kovassa kasvussa.

Erityisesti ovat lisääntyneet ulkomaalaisten epäillyt seksuaaliset ahdistelut. 

Viime vuoden tammi–syyskuussa ulkomaalaisten tekemiä seksuaalisia ahdisteluja kirjattiin 19. Tämän vuoden tammi–syyskuussa ulkomaalaisia on epäilty jo 118 seksuaalisesta ahdistelusta. Kasvua on siis noin 521 prosenttia.

Näin revitteli Helsingin Uutiset ja mylläkkä sosiaalisessa mediassa on hyvällä alulla. Ihan saman teki MTV. Näin kivuttomasti tiedotusvälineet tunkeutuivat roskajulkaisu MV:n tontille ja kertoivat puolittaista ja analysoimatta jätettyä poliisin tilastoon perustuvaa tietoa. Sitä tilastoa vain ei joko viitsitty tai osattu lukea ja avata myös lukijoille. Kyse on tästä poliisin tilastosta, jossa kerrotaan poliisille tulleet rikosepäilyt.

Lueskelkaa nyt ensin itse tuota tilastoa niin katsotaan sitten tuota varsinaiseksi uutiseksi nostettua huikeaa prosentuaalista kasvua, joka on jo sytyttänyt rasistista raivoa somessa. Siis tätä:

poltil

Numerot ovat hurjat, mutta jäi kertomatta, että seksuaalinen ahdistelu tuli rikoslakiin vasta syksyllä 2014. Kun kansalaisten tietoisuus uudesta ja tarpeellisesta rikosnimikkeestä kasvaa, niin rikosilmoitukset lisääntyvät. Jäi kertomatta, että ulkomaalaisten osuus ahdistelun asianomistajina eli uhreina on kasvanut vielä enemmän eli peräti 750 %. Jäi kertomatta, että kyse on poliisille ilmoitetuista rikoksista, ei suinkaan tuomioistuimissa käsitellyistä ja tuomituista. Jäi kertomatta se jokaiselle prosenttilaskua osaavalle itsestään selvä asia, että kasvu yhdeksästätoista tapauksesta sataankahdeksaantoista oikeasti on prosentteina 521.

Helsingin Uutiset muisti sentään kertoa, että suomalaisten tekemät seksuaaliset ahdistelut lisääntyivät 59 %, mutta MTV kertoi vain sen, että ulkomaalaisten tekemät raiskaukset lisääntyivät samaiset 59 %.

Mutta hällä väliä, saatinhan taas kohua aikaan ja MV:kin lukijoineen suhtautunee yhden illan ajan suopeasti vihaamaansa valtamediaan. Sopivasti valikoitu tieto sopii tiettyjen kansalaipiirien ajatusmaailmaan ja sitä kai tällä uutisoinnilla haettiinkin.

Nyt kun on kauhisteltu porukalla ulkomaalaisten suurta osuutta epäillyistä rikoksista, niin katsotaanpa kaikkien ilmoitetuista rikoksista epäiltyjen kansalaisuutta rikostyyppien mukaan. Ainakin henkeen ja terveyteen kohdistuneiden rikosten kokonaismäärä on laskussa ja suomalaisten osuus on ylivoimaisesti suurin.

jari-lipsanen-1

Ihan sama juttu omaisuusrikosten osalta.

jari-lipsanen-2

Ja ihan sama seksuaalirikosissa.

jari-lipsanen-3

Tämä ei ole mitään suvakkimädätystä, vaan matematiikkaa. Se on vain se vanha totuus, että kun yhteen lisätään yksi, niin kasvu on sata prosenttia. Vuoden 2012 piikki selittynee lakimuutoksilla, joilla seksuaalirikoksista tuomittavia rangaistuksia kovennettiin.

Käyrät on laatinut Jari Lipsanen ja hän julkaisi ne juuri äsken Facebookin Rasmus-ryhmässä.

Nyt moni taas sanoo, että minä yritän vähätellä ja selittää parhain päin. En vähättele, sillä jokainen rikos pitää tutkia ja tuomia. En selittele parhain päin, vaan teen edes pikkuisen sitä, mikä median olisi pitänyt tehdä, jotta se ei olisi vajonnut MV:n tasolle.

***

Kommentonti vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

 

 

Kommentit (25)
  1. Seppo Laitinen
    25.10.2016, 18:36

    Hyvä Saku, valaiseva selvitys/ASIAN SELKEYTYS

  2. Iso kiitos Uuninpankkopojalle tästä!

Kommentointi suljettu.