Taas höynäytettiin

Mahtaa MV:n kaiken nielevä lukijakunta lähipäivinä taas kerran tuntea itsensä hölmöksi, kun heille selviää heidän puolijumalansa Ilja Janitskinin viimeisin vedätys. Tällä kertaa Janitskin väittää, että hän on espanjalaisen tuomioistuimen päätöksellä täysin vapaa mies. MV-kansa hurraa suomalaista oikeuslaitosta pilkaten.

Viimeksi Janitskin teki saman tempun elokuussa väittämällä, että Helsingin käräjäoikeus vapautti hänet kaikista syytteistä. Silloin oikeus käsitteli ja hylkäsi vain vaatimuksen verkkoviestin jakelun keskeyttämisestä sananvapauslain nojalla.

Tänään Janitskin kertoo espanjalaisen tuomioistuimen vapauttaneen hänet. En minäkään tiedä tarkalleen mitä on tapahtunut, mutta jo tämä lehtiuutinen kertoo paljon sille, joka ymmärtää ja osaa ajatella asioita. Esitänpä valistuneen arvauksen.

Ensinnäkin on selvää, että Janitskin otettiin Espanjassa kiinni Suomessa annetun kansainvälisen pidätysmääräyksen nojalla. Espanjalainen tuomioistuin päättää aikanaan luovutuksesta, mutta ensin se vain päättää pidetäänkö pidätysmääräyksen nojalla kiinni otettu vangittuna vai päästetäänkö hänet odottelamaan vapaalta jalalta oikeuden luovutuskäsittelyä.

Ilmeisesti espanjalainen tuomioistuin on nyt päättänyt, että Janitskin voi odotella luovutuskäsittelyä vapaalta jalalta. Siihen viittaa tieto, että hänen tulee olla viranomaisten tavoitettavissa ja pitää sekä puhelin- että osoitetietonsa ajan tasalla. Hänet on siis määrätty käytännössä matkustuskieltoon.

Häntä ei edelleenkään syytetä vielä mistään, vaan kyse on vieläkin vain esitutkinnan varmistamisesta. Mikään tuomioistuin  ei ole vielä käsitellyt varsinaisia rikosepäilyjä ja kaikkein vähiten niitä käsittelee espanjalainen tuomioistuin.

MV-kansa raivoaa myös muka vaaditusta kolmentoista vuoden rangaistuksesta. Sellaista vaatimusta ei ole, vaan kyse on eri rikosnimikkeistä, joiden rikoslain mukaisista enimmäisrangaistuksista yhteenlaskettuna muodostuu 13 vuotta. Jokaisen pitäisi tajuta, että syyttäjä ei tule vaatimaan tällaista rangaitusta, vaan kyse on lain mukaisesta laskentamenettelystä kansainvälisissä pidätysmääräyksissä.

Janitskin siis höynäyttää lukijoitaan jatkuvasti. Toinen vaihtoehto on, että hän ei itsekään ymmärrä asemaansa ja oikeuden päätöksiä. Sekään ei ole ihme, jos tiedot rauhoittavien lääkkeiden antamisesta pitävät paikkansa. Ainakin tänään julkaisemallaan videolla hän kiskoo tuon kertomansa lääkityksen päälle olutta, joten ei ihme, jos todellisuudentaju hämärtyy.

En usko kenenkään pystyvät puhumaan järkeä MV:n lukijakunnalle, mutta toivottavasti edes muut ymmärtävät ajatella.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (31)
  1. Mikael Habbaba
    29.10.2016, 20:26

    Uskoni oikeusvaltioon ja oikeuden toteutumiseen ei ole sittenkään kuollut.

  2. Cogito, ergo sum. Ajattelen, siis olen. 😀

Kommentointi suljettu.