Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Taas höynäytettiin

Mahtaa MV:n kaiken nielevä lukijakunta lähipäivinä taas kerran tuntea itsensä hölmöksi, kun heille selviää heidän puolijumalansa Ilja Janitskinin viimeisin vedätys. Tällä kertaa Janitskin väittää, että hän on espanjalaisen tuomioistuimen päätöksellä täysin vapaa mies. MV-kansa hurraa suomalaista oikeuslaitosta pilkaten.

Viimeksi Janitskin teki saman tempun elokuussa väittämällä, että Helsingin käräjäoikeus vapautti hänet kaikista syytteistä. Silloin oikeus käsitteli ja hylkäsi vain vaatimuksen verkkoviestin jakelun keskeyttämisestä sananvapauslain nojalla.

Tänään Janitskin kertoo espanjalaisen tuomioistuimen vapauttaneen hänet. En minäkään tiedä tarkalleen mitä on tapahtunut, mutta jo tämä lehtiuutinen kertoo paljon sille, joka ymmärtää ja osaa ajatella asioita. Esitänpä valistuneen arvauksen.

Ensinnäkin on selvää, että Janitskin otettiin Espanjassa kiinni Suomessa annetun kansainvälisen pidätysmääräyksen nojalla. Espanjalainen tuomioistuin päättää aikanaan luovutuksesta, mutta ensin se vain päättää pidetäänkö pidätysmääräyksen nojalla kiinni otettu vangittuna vai päästetäänkö hänet odottelamaan vapaalta jalalta oikeuden luovutuskäsittelyä.

Ilmeisesti espanjalainen tuomioistuin on nyt päättänyt, että Janitskin voi odotella luovutuskäsittelyä vapaalta jalalta. Siihen viittaa tieto, että hänen tulee olla viranomaisten tavoitettavissa ja pitää sekä puhelin- että osoitetietonsa ajan tasalla. Hänet on siis määrätty käytännössä matkustuskieltoon.

Häntä ei edelleenkään syytetä vielä mistään, vaan kyse on vieläkin vain esitutkinnan varmistamisesta. Mikään tuomioistuin  ei ole vielä käsitellyt varsinaisia rikosepäilyjä ja kaikkein vähiten niitä käsittelee espanjalainen tuomioistuin.

MV-kansa raivoaa myös muka vaaditusta kolmentoista vuoden rangaistuksesta. Sellaista vaatimusta ei ole, vaan kyse on eri rikosnimikkeistä, joiden rikoslain mukaisista enimmäisrangaistuksista yhteenlaskettuna muodostuu 13 vuotta. Jokaisen pitäisi tajuta, että syyttäjä ei tule vaatimaan tällaista rangaitusta, vaan kyse on lain mukaisesta laskentamenettelystä kansainvälisissä pidätysmääräyksissä.

Janitskin siis höynäyttää lukijoitaan jatkuvasti. Toinen vaihtoehto on, että hän ei itsekään ymmärrä asemaansa ja oikeuden päätöksiä. Sekään ei ole ihme, jos tiedot rauhoittavien lääkkeiden antamisesta pitävät paikkansa. Ainakin tänään julkaisemallaan videolla hän kiskoo tuon kertomansa lääkityksen päälle olutta, joten ei ihme, jos todellisuudentaju hämärtyy.

En usko kenenkään pystyvät puhumaan järkeä MV:n lukijakunnalle, mutta toivottavasti edes muut ymmärtävät ajatella.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (31)

 1. Mikael Habbaba

  Uskoni oikeusvaltioon ja oikeuden toteutumiseen ei ole sittenkään kuollut.

 2. Raili

  Cogito, ergo sum. Ajattelen, siis olen. 😀

 3. Timo Rajamäki

  Juuri näin…Täyttä asiaa….siis aivan törkeää vedätystä mutta sitähän se koko MV on ollut…siis ei mene kaaliin mutta ei kai tarvitsekaan…

 4. Saku Timonen

  Ilmeisesti aihe ja lauantai-ilta yhdessä aiheuttavat halua asiattomaan suunsoittoon. Ei kannata, sillä kommentin poistaminen ja kommentoijan estäminen ei kestä kauan.

 5. Tero Vanhanen

  Saku pohtii, että ”eikö MV-lehden lukijakunta tajua tulevansa puijatuksi”?

  Veikkaan, että iso osa tajuaa. Ei piiruntarkka totuudenmukaisuus taida olla heille se ykkösjuttu kun sinne mennään lueskelemaan? Eivät he ole hakemassa absoluuttisia totuuksia MV-lehden sivustoilta vaan vaihtoehtomediaa + viihdettä.

  Janitskin tarjoaa heille hyvän shown. Ei sillä niin väliä vaikuta olevan meneekö joka detalji totuudenmukaisesti.

  Mutta tajuaako Saku ja monet muut tämän kupletin juonen? Miksi Janitskin toimii kuten toimii?

  Minäpä paljastan: Janitskinhan tekee hyvää bisnestä tällä showlla.

  Joka kerta kun tulee joku dramaattinen käänne, MV-lehden käyntimäärät lähtevät nousuun.

  MV-lehti ylittää saittina jo reilusti esim. Aamulehti.fi tai Kaleva.fi saittien kiinnostavuusindeksit. Just tsekkasin netin viipymästatistiikoista.

  Aamulehti ja Kaleva, ovat kumpikin kohtalaisen isoja maakuntalehtiä. Moni lehtipomo rupeaa olemaan oikeasti kateellinen MV-lehden kävijämääristä.

  • Mandoliinimies

   Klikkimääristä en tiedä, mutta Janitshkinin tilanteessa ei ole mitään kadehdittavaa.

  • Risto Lukka

   Eiköhän tuo ”kupletin juoni” ole ollut alusta asti täysin selvää, ei pienintäkään epäilystä. Se, mihin on puututtu ja tullaan puuttumaan, on Janitskinin rikollinen toiminta johon sakukin on alusta lähtien ottanut kantaa.

   • Risto Lukka

    Siis Sakukin. Isolla ÄSSÄLLÄ. 😀

  • jore puusa

   tnsmetrixlistauksessa MV:tä ei ole ainakaan 50 suurimman joukossa…siellä suurin on Ilta-Sanomat . Oindex – joka listasi Janitskinia on nurin. Väittäisin että jos MV on jossain suuri se lukema on bottien aikaansaama.
   Myöskään Janitskinin kannattajajoukko kommenttithreadissa on aina samoja 40-50 ukkoa.
   Linqvistinen tutkimus osoittaa – että viis kuusi tyyppiä kirjoittaa ne kaikki vedot. Niistä suuri osa on Janitskin 2015 ostamia FB feikkejä. Oliko se nyt 70kpl, joita se osti ”tukusta” kavereineen ym päivineen.

   • Tero Vanhanen

    Alexaa ei pysty boteilla huijaamaan.

    Kyllä MV-lehdellä lukijoita on. Aika nopeasti muuten Ylet sun muut näyttävät nappaavan uutiset sieltä, joten taitaa aika moni toimittajakin klikkailla noita sivuja.

    Kävin itsekin siellä äsken pitkästä aikaa.

    Eniten minua kiinnosti, ei suinkaan se espanjankielinen dokumentti mistä en ymmärrä mitään, se, että menikö saitti jotenkin kiinni näiden 3 päivän aikana.

    Janitskinhan oli pidätettynä 3 piävää. Saitin toiminta ei näyttänyt häiriintyneen siitä. Joten MV-lehteä tekee ainakin yksi ulkopuolinen taho Janitskinin lisäksi.

    Tuo minua kiinnosti. Ei taida mennä MV-lehti kiinni sillä, että Janitskin Suomeen tuodaan.

    Mitä näyttöä Janitskinin rikollisesta toiminnasta muuten on? Siis tarkoitan kovaa, kiistatonta faktaa että nimenomaan hän on tehnyt rikoksia joista häntä epäillään? En ole niin seuraillut tuota puolta niin on jäänyt vähän hämäräksi tuo näyttöpuolen vahvuus. Vai yrittääkö poliisi saada Janitskinin tunnustamaan?

    • Veijo Turunen

     ”Mitä näyttöä Janitskinin rikollisesta toiminnasta muuten on? Siis tarkoitan kovaa, kiistatonta faktaa että nimenomaan hän on tehnyt rikoksia joista häntä epäillään?”

     Eihän kuultavaksi kutsuminen edellytäkään kiistatonta faktaa rikoksen tekemisestä. Sitä (lähes) edellyttää tuomioistuin tuomion antamiselta. Kuulusteltavaksi kutsumisen kynnys ylittyy kun on syytä epäillä rikoksen tapahtuneen.

     • Tero Vanhanen

      Veijo Turunen: ”Eihän kuultavaksi kutsuminen edellytäkään kiistatonta faktaa rikoksen tekemisestä.”

      No ei ja tuon toki tiesinkin.

      Pohdin näin yleisellä tasolla, että mikä mahtaa olla näytön aste. Koska eikös tuossa käy aika nolosti, jos näyttö ei ole kunnollista – ja Janitskin kiistää kaiken? (arvelisin, että kiistää, toki en tiedä, voihan tuo myöntääkin, jonkinlaista don quijote roolia tuntuu vetävän)

      Toki jos myöntää niin homma lienee sillä plakkarissa.

      Meinaan vaan että kun rikokset eivät kovin kummallisia ole -ja jos näyttökin on vähän kiikun kaakun tasoa – niin on aika merkillistä esittää henkilöä vangittavaksi kuulusteluja varten? Eurooppalainen pidätysmääräyskin lähtee siitä, että noin vähäpätöisissä asioissa vangitseminen on liian raju toimenpide ja esim. kuuleminen hoidetaan videoyhteydellä tms. Vai onko Janitskin kieltäytynyt niistäkin? Silloin toki vangitseminen jäänee ainoaksi vaihtoehdoksi, jos tyyppi on todistettavasti täysin yhteistyöhaluton.

    • jore puusa

     Aika nopeasti muuten Ylet sun muut näyttävät nappaavan uutiset sieltä, joten taitaa aika moni toimittajakin klikkailla noita sivuja.
     ———–
     Osoita yksikin todellinen uutinen – jonka YLE on napannut MV:stä.
     Enkä tarkoita näitä Janityskinin sekoiluja itsestään. MV varastaa 95% kamastaan suomalaisesta mediasta.
     Kysyt rikoksia. Janitskin on varastanut satoja ellei tuhansia kollegoitteni lehtikuvia MV:hen, jutuista puhumattakaan. Se on rikos. Riittääkö

     • Tero Vanhanen

      No tarkoitin kyllä nimenomaan noita uutisia Janitsikinista itsestään.

      Kyllä Ylen toimittaja oli selvästi siellä vieraillut, mistäpä ne muuten olisivat noin nopeasti ehtineet reagoida esim. tuohon vapaaksipäästämistietoon? Taisi Ylen artikkeli jopa mainita ”Janitskin kertoi somessa pääseensä juuri vapaaksi ” jne

      Mitään muita uutisia kommenttini ei tarkoittanut, joten vähän yliärhäkästi lavensit J. Puusa.

      • jore puusa

       Kysyin sitä täsmälleen – mistä kirjoitit.
       Kirjoitit : Aika nopeasti muuten Ylet sun muut näyttävät nappaavan uutiset sieltä..

       Missä kohtaa ”lavensin” — käytin omia sanojasi, kirjoita tarkemmin seuraavalla kerralla äläkä vain oleta että ymmärretään.. YLE tai mikä tahansa media kertoo siitä mitä – tapahtuu. oli lähde mikä tahansa edellyttäen että tarkistuksen jälkeen asia on ns totta.
       Tässä tapauksessa YLE uutisoi että MV:n itseään päätoimittajaksi kutsuva kertoo vapautuneensa. Siis täsmälleen totta. Vapautuiko??? Who knows. Miksi YLE:n toimittaja ei saisi käydäMV valemedian sivulla???

   • Tero Vanhanen

    jore puusa: ”Myöskään Janitskinin kannattajajoukko kommenttithreadissa on aina samoja 40-50 ukkoa.”

    No enpä tuohon kiinnittänyt huomiota. Pittää vissiin mennä uudestaan 🙂 Inhoan tuota saittia, sitä sekamelskaa mikä siellä on. En taida lauantai-iltaani enempää pilata.

    Vois ajaa vaikka koneellisen frekvenssianalyysin noista kommentaattoreista? Pittääpä katella, mulla vois olla joku skripti mikä vois taittua tuohon.

    ”Linqvistinen tutkimus osoittaa – että viis kuusi tyyppiä kirjoittaa ne kaikki vedot.”

    Teitkö ite tuon? Ihan ammatillisesta mielenkiinnosta, millä teit ja onko noista saatavilla palveluita mitä ostaa?

    • jore puusa

     Linqvistinen tutkimus osoittaa

     En tietenkään tehnyt itse, minulla on tuttu suomen kielen opettaja – joka on lukenut näitä analyysimenetelmiä. Mutta jo amatööri näkee miten samat sanavalinnat ja lauserakenteet seuraavat yhä uudestaan,.

     • Tero Vanhanen

      Jore Puusa: ”jo amatööri näkee miten samat sanavalinnat ja lauserakenteet seuraavat yhä uudestaan”

      Niinpä. Sinänsähän tuo ei todista mistään mitään eli kuka tai ketkä nuo on kirjoittanut, sitä ei linqvistinen analytiikka pysty edes vihjaamaan.

      Näyttö jäänee joka tapauksessa aika heikoksi linqvistisellä analyytikalla ja sitä pystynee myös huijaamaan jos tietää mitä tekee? (Eli voi vaikka lavastaa jonkun toisen kirjoittajaksi?)

      • Tero Vanhanen

       Vielä itseäni jatkaen: Pitäisi olla IP-osoitteita ym. ”kovaa” forensiikkaa tekniikkatasolta tuon linqvistisen analyysin lisäksi – sitten noilla voisi jotain todistusarvoa olla?

       Hyvä tukimenetelmä, mutta yksin ei riitä mihinkään näyttöön mistään?

      • jore puusa

       Jos henkilö esimerkiksi käyttää jatkuvasti harvinaista sanaa ”tarkata” ja kukaan muu ei sitä käytä, niin voidaan olettaa – että kirjoittaja on Janitskin. Koska MV:ssä hän on ainoa Lieksasta kotoisin oleva ja koska jutuissa – joita hän allekirjoittaa nimellään esiintyy tuo sana. Amatöörimäistä linqvistiikkaa myönnän- mutta samaa sanoi ammattilainenkin.
       Janitskinin kielenkäyttö on samaa kuin Absolut 2000:ssa jossa hänen teksteistään ei saanut juurikaan selvää. Alakoululaisen tasoa.
       Mutta samapa tuo. En jaksa teidän Janitskinin kannattajien kanssa skabata. Amen and out.

  • Jari Kähkönen

   Vai vielä hyvä bisnes? Salli minun nauraa ja lue sinä sillä välillä tämän linkin sisältö: https://www.generosity.com/fundraising/oikeustaisteluni-korruptoitunutta-oikeutta-vastaan . Jos Sakarin on tarve poistaa linkki, sanottakoon sen varalle että siinä oli ainakin Janitskinin nimellä tehty joukkorahoitushanke hänen puolustuksensa maksamiseksi. Onko tämä tosiaankin hyvin ansaitsevan ja varallisuudeltaan vakaan bisnesmiehen näköistä toimintaa? Tai edes Vennäällä Elinten operativiilinjan affizerin tekosia, joka täyttyneen pelastuspalvelusuunnitelman(kumma kun edes päästivät Guardia Civilin kiinni ilman että plaani pamahti käyntiin) päätteeksi saa prenikan, kuukausipalkan, farmariauton ja kivan asunnon kivasta lähiöstä itselleen sekä perheelleen(jos hänen toistaiseksi tuntemattomalla todellisella eikä konspiratiivisella identiteetillään tälläinen sattuu olemaan)?

   Tjoo. Saman juhon nimiin tehty someidentiteettihän jutteli myös päättyvällä viikolla julkisesti jotain lääkittynä ja vöissä Barcelonasta Madridiin matkustamisasioita, joita ei kyllä ihan psyyken suojamekanismit paikoillaan oleva, terve sekä persoonallisuudeltaan tasapainoinen puhele. Minkäsortin oikeuspsykiatrian professori tai edes kivitaloluokan paikan rikosseuraamusesimies yleishälytyksen jälkeen(syy: tappelu pihan puntinnostokarsinassa) pitää olla tajutakseen ilmeinen? Sen verran arkijärkeä ja ongelmanratkaisutaitoa edellytettiin muinoin olevan joka ainoalla ennenkuin syntymäkodissaan määräysvaltaa käyttänyt tapasi antaa luvan poistua kotipihan piiriä edemmäs avaraan maailmaan. Että jotain ei tehdä ikinä ja jotain muuta vasta kun vaihtoehtoja ei enää ole/todella painavin perustein.

   Jokainen voi selitellä itselleen mitä haluaa, tässä tapauksessa vaikka että oikeasti nauroi Janitskinille ja koko hänen kummalliselle MV-nettisaitilleen, vaikka sen vahvuudenhetkeltä näyttäneenä aikana kuolaten ilkkui kohteiksi valikoituneita piruparkoja ja edelleenjakeli sisältöä minkä ehti. Olla yhdessä piirissä niin karkea naisvihaaja-rasisti-autoritäärinen persoona-putinisti kuin olla saattaa, ja nyt toisessa muuten vaan vähän vihjailla kauttarantain…jotain. Että kaikkien yhtäläinen ihmisarvo ei ihan olisikaan noin, laillisuusperiaatekin olisi vähän niinkuin sitä luetaan, kansanvalta kansalle esitettyä vallankäyttöteatteria ja luotettavan median toimitettuihin uutisiin perustuva maailmankuvakin todellisuudessa tietyllä tavalla MV:n peesaamista. Sekä olla tajuamatta, että tämä on oman maan vastaista toimintaa, epävakauden lisäämistä.

   Että hyvä kun ”edes joku kirjoitti totuuden”? Yeah right. Olikohan sekään sittenkään totuus vai pelkkä huonoimman mahdollisen maailmankuvaan vahvistusharha tai jo kivikautista perusa oleva sisikuntareaktio itsensä kaltaisuuden suosimisesta? Niin, jos harhan nimitys ei jo avannut ajatusta kylliksi, se tarkoittaa kansankielisesti että se keneltä kysyttiin vain kertoi kysyjälle ”mitä se halusikin kuulla”. Olisi sanonut ihan mitä vaan päästäkseen pois painostavaksi kokemastaan tilanteesta. Ei tämä ole mikään uusi asia elämää nähneelle ihmiselle. Ja tämä kaltaisuuden suosiminen on maailman huonoin veikkausmekanismi, joka on käytönvähyydessä lähes unohtunut epätarkkuutensa takia. Nyt se pyörii, koska kansan syviksi riveiksi itseään luulevat, että ne keitä he luulevat eliitiksi ovat muka turhan takia MV:tä vastaan ja siksi täytyvän tehdä juuri päinvastoin.

   • Helena A

    Yllättävän moni on lahjoittanut rahaa kun yli 7000 kasassa.. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa… Ja ihan e-kirjan saa vastineeksi!

    • Jartsa Kangas

     7231 taalaa kasassa tällä hetkellä. Noista 5000+1200=6200 on mukamas Heikki Wenforfin (Iljan jutun päätutkijana toimivan syyttäjän) lahjoittamia. En tiedä miten tuo maksuliikenne Indiegogon kautta käytännössä toimii – onko nuo sivulla näkyvät rahat todellisuudessa jo maksettu, vai onko tuo pelkkä lupaus maksamisesta jos tavoitesumma täyttyy?

     Loput lypsylehmät ovat pistäneet sitten fyrkkaa keskimäärin 23 taalaa per lahjoitus. Yksi lahjoittajista on Ilja itse. Vahvaa suorittamista, etten sanoisi.

     • Sillä tavalla

      😀

     • Tero Vanhanen

      Jartsa Kangas: ”En tiedä miten tuo maksuliikenne Indiegogon kautta käytännössä toimii – onko nuo sivulla näkyvät rahat todellisuudessa jo maksettu, vai onko tuo pelkkä lupaus maksamisesta jos tavoitesumma täyttyy?”

      Kyllä ne fyrkat lähtee heti. Lisäksi IG pyytää vapaaehtoista donaatiota ylläpitokustannuksiin, joten lahjoitettu rahasumma on usein suurempi kuin mitä näkyy tuolla keräyssivulla.

      Kyllä toi ihan kohtalaisesti on kerännyt 11 päivässä. Kuitenkin vain suomeksi noi infosivut eli englanninkieliset ym ei osallistu.

      Suomalaisellehan noi on vähän hankalat sivut osallistua joukkokeräyksiin. Elämäm koululaisille kun nuo maksutavat ei ole ihan niitä tutuimpia. (Älkää naurako, niin se vaan on! Meille ehkä itsestäänselvyyksiä mutta ei ne kaikille ole!)

  • Toni

   ”Veikkaan, että iso osa tajuaa. Ei piiruntarkka totuudenmukaisuus taida olla heille se ykkösjuttu kun sinne mennään lueskelemaan? Eivät he ole hakemassa absoluuttisia totuuksia MV-lehden sivustoilta vaan vaihtoehtomediaa + viihdettä.”

   Tämähän se nimenomaan on se pointti miksi tuolla MV-lehdellä on edes tuo määrä lukijoita, mitä sillä nykyisellään on. Suurin osa sivuston kävijöistä tietää kyllä että iso osa materiaalista on faktuaalisesti hataralla pohjalla ja osaa suhtautua tietoon varauksella. Ihmisen uteliaisuutta ei kuitenkaan kannata aliarvioida ja MV-lehden sivuilta usein löytyy mm. valokuvia rikoksiin tuomituista sekä muualla julkaisematonta videomateriaalia uutisissakin olleista tapahtumista. Nämä ovat ne asiat jotka vetävät näitä satunnaisia kävijöitä puoleensa.

 6. Väinö Justejärvi

  Tämä on seurausta itsenäisen Suomen puolustajien päätösten seurauksista. Korjaan itsenäisyyden myyjät kuusinkertaistivat omaisuutensa arvon €uroon liityttäessä. Ei huono bisnes 1990 luvun omaisuuden uusjaon jälkeen. Ja kun kukaan ei siihen reagoinut niin loppu onkin lähihistoriaa. Työttömyyttä ja leikkauksia ja luvassa vielä pöyristyttävämpiä ehdotuksia kuin pakkolait, kiky sopimukset ja silppuduunit. Sitähän te halusitte, kun annoitte itsenne orjuuttaa. Jos yritätte muutosta valmistautukaa natojengin uhkaan.

 7. Petteri Ritala

  Turhaa rahantuhlausta ja media ja blogistit juokseavt kieli vyön alla tuon pöljän touhujen perässä. Mitätöntä toimintaa ja rangaistuksena joskus ehkä jopa ehdollista.

  Jokainen selväjärkinen varmaan ymmärtää, jos osaa lukea, että tuo MV-sivusto on täysin lapsellinen ja valheellinen kasa kuraa. Janitsi itse on elämästä vieraantunut hylkiö, joka näkee mustissa miehissä maailmaa uhkaavan vaaran. Turhaan häntä nostaa media ja tämäkin blogisti valokeilaan aika ajoin.

  Se kuitenkin pitää sitten näille MV-lehden loppua odotteleville, että tuota sivustoa ei koskaan saada netistä pois, maailmassa on aina paikkoja, jonne palvelimen sijoittaa, ja vaikka Janitski jonkun tuomion saisi, tuota julkaisua saa blogisti ja muutkin edelleen mainostaa sivuillaan, sillä se ei oikeudenkäynneillä lopu.

 8. Th

  Suomalais media teki kyllä mv julkaisulle karhunpalveluksen.Nythän myös kansainvälinen lehdistökin on Janitskinista kiinnnostunut ja se vanhempi mies/nainen siellä peräseinäjoella jolla ei ollut aavistustakaan tähän mennessä koko Janitskinista käy aivan varmasti mv lehden sivustolla.Siellähän myös kaikki ns.suvakitkin tulevat käymään kun katsovat mitä videoita Ilja nyt julkaisee.Nyt jo mv sivusto käännetään englanniksi,enkä usko että tulee loppumaan vaikka Janitskin syystä tai toisesta vangittaisiinkin.Tämä mv julkaisu yksi vaihtoehto muiden joukossa.Eikä ketään ole pakotettu sivustolle menemään,täysin vapaaehtoista.Netti muutenkin täynnä kaikkea sontaa/asiaa miksi siis mennä lukemaan Janitskinin juttuja jos tulee paha mieli…?

  • jore puusa

   TH kuka nyt sitten lienetkin. Minä käyn siellä koska kokoan hänen tekijänoikeusrikoksiaan. Moni käy koska lastaan kiusataan MV kielenkäytöllä ja hakee syytä jne.

Kommentoi »

Comments are closed