Uhmakkaat kapinalliset

Haaskasin eilen aikaani katsomalla netistä suorana Suomi ensin -liikkeen noin kymmenpäisen porukan metelöintimarssia Forssan vastaanottokeskuksen eteen, jossa poliisi heidät pysäytti ja käski poistumaan paikalta. Koko marssin ajan liikkeen johtaja Marco de Wit suolsi megafoniin maanista puhetta turvapaikanhakijoita, poliisia ja koko suomalaista yhteiskuntaa vastaan.

Hän korosti suomalaista kansanluonnetta ja sitä, kuinka mielenosoituksen pysäyttänyt “narttupoliisi” tulee vielä saamaan vastaansa suoranaista väkivaltaa. Erityisen paljon de Wit korosti omaa ja kavereidensa oikeutta osoittaa mieltään ihan missä haluavat, milloin haluavat ja millä tavalla haluavat. Aiemmin he ovat pyrkineet meluamaan mm. Itäkeskuksessa ja Puotilan kappelin portailla. Forssan vastaanottokeskuksen edessä he ovat rähisseet tätä ennen jo kaksi kertaa. Tällä kertaa poliisi asetti toiminnalle rajat.

Tämä pieni porukkaa järjestää nykyisin näitä mieleosoituksiaan lähes päivittäin eri puolella maata. Asialla ovat koko ajan juuri Marco de Wit ja hänen muutamat adjutanttinsa. He ovat näköjään ihan niillä töin, kuten meillä sanotaan. Sitä en tiedä millä rahalla he reissaavat ja elävät. Tai missä välissä he edes nukkuvat.

He korostavat oikeuttaan osoittaa mieltään. He eivät tajua, että sekään oikeus ei ole rajaton. Järjestyslain 3 §:n mukaan

Yleisen järjestyksen häiritseminen tai turvallisuuden vaarantaminen yleisellä paikalla on kielletty:

1) metelöimällä ja muulla vastaavalla tavalla;

2) toistuvilla uhkaavilla eleillä, hyökkäävillä liikkeillä, suullisesti esitetyillä uhkailuilla ja muulla vastaavalla, pelkoa herättävällä uhkaavalla käyttäytymisellä.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin juuri tällä perusteella poliisi rajoitti Forssan mielenosoitusta.

Toinen surullisen hahmon ritari on Junes Lokka, joka kuvasi salaa Oulun insestioikeudenkäynnin ja latasi sen suorana YouTubeen. Hän perustelee tekoaan julkisen oikeudenkäynnin täydellisellä julkisuudella, mutta ei ymmärrä lakia. Oikeudenkäynnin julkisuudesta annetun lain  21 §:n 1 momentti sanoo näin:

Muu kuin tuomioistuin saa julkisessa suullisessa käsittelyssä valokuvata, nauhoittaa ja muulla tavoin tallentaa sekä siirtää teknisin menetelmin kuvaa ja ääntä vain puheenjohtajan luvalla ja hänen antamiensa ohjeiden mukaisesti.

Lokka ei pyytänyt lupaa, joten hän rikkoi lakia. Tästä tempusta ei kuitenkaan ole säädetty erillistä rangaistusta, sillä lainsäätäjä ei varmaankaan osannut varautua pienkokokoisiin videokameroihin ja suoraan nettiyhteyteen. Eikä siihen, että joku oikeasti on piittaamaton laista ja oikeussalin käytöstavoista. Jos oikeuden puheenjohtaja olisi kuvaamisen huomannut, niin hän olisi voinut kieltää sen ja määrätä niskoittelijalle järjestyssakon.

Omista oikeuksistaan Lokka on de Witin tavoin tarkka. Hän on tehnyt rikosilmoituksen Siilinjärven Suomi ensin -mielenosoitusta valvoneista poliisiseista, vastamielenosoittajista, häntä rasistiksi sanoneesta henkilöstä ja vieläpä Vasemmistonuoristakin, joiden banderollin hän oli nähnyt vastamielenosoituksessa.

Näillä ihmisillä on mielestään vain yhteiskunnallisia oikeuksia, mutta ei mitään velvollisuuksia. Kysykää vaikkapa de Witiltä ja Lokalta miten varusmiespalvelus tuli aikoinaan hoidettua. Kysykää kuinka paljon de Witillä on ulosottovelkaa ja milloin viimeksi Lokka on yleensä tehnyt mitään muuta kuin häirinnyt ja työllistänyt viranomaisia rikosilmoituksillaan, kanteluillaan ja valituksillaan.

Nämä kaverukset ovat kuin ylästeen uhmakkaita poikia, jotka eivät mitään tiedä eivätkä mitään osaa, mutta näyttävät rohkeuttaan uskaltamalla uhmata opettajaa joka käänteessä.

Onhan siihenkin oikeus, mutta jossain kulkee raja. Saa nähdä milloin he juoksevat vauhdilla päänsä seinään. Ihan niiden uhmakkaiden poikien tavoin he ikävä kyllä vetävät mukaan myös muutamia hännystelijöitä.

***

Kommentonti vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

 

 

Kommentit (18)
  1. Antti Kautiainen
    29.10.2016, 10:28

    Putinin rahat on verottomia eikä niistä vähennetä mitään ulosottovelkoihin.

  2. Kysyt miten joillakin on varaa kiertää maata mieltäosoittamassa. Jos heitä avustaa rahanpuutteessa olevia varavaltuutettuja joille pitää järjestää kokouspalkkioita.

Kommentointi suljettu.