Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Keisarin vaatteet ja suvakkihuora

Muistatte sadun keisarin uusista vaatteista. Siinähän pikkulapsi paljasti, että keisaria ja koko kansaa oli huijattu. Kaikkien silmät avautuivat ja he häpesivät omaa hölmöyttään. Sadut ovat satuja, sillä nykytodellisuudessa lasta olisi sanottu suvakkihuoraksi, joka joutaa tappaa.

Kirjoitin eilen Suomi ensin -liikkeen uhmakkaista kapinallisista. Sen seurauksena Facebookin Suomi ensin -foorumilla pohdittiin paljonko minusta saisi tapporahaa.

14590268_10210642538208581_1037755746505197415_n

Kerroin illalla Facebookissa, että yleensä hinta harkitusta ja onnistuneesta tappamisesta on elinkautinen, mutta jo pelkästä uhkauksesta sai eräs henkilö viime toukokuussa kolmen kuukauden ehdottomoman vankeusrangaistuksen.

Yleensä ilmoitan kaikki laittomat uhkaukset poliisille, mutta se edellyttää rikoksen tunnusmerkistön täyttymistä. Laittomassa uhkauksessa pitää täyttyä sekä uhkaus että perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden olevan vaarassa. En tiedä keitä nämä herrat ovat ja missä he asuvat, mutta eivät he minussa minkäänlaista pelkoa herätä.

Illalla kirjoitin MV:n Ilja Janitskinin höpinöistä, joiden mukaan hänet olisi Espanjassa vapautettu. Eräs kansainvälisen oikeuden ja luovutusmenettelyn hyvin tunteva asianajaja vahvisti, että valistunut arvaukseni on lain mukaan enemmän kuin todennäköinen. Kyseessä on kansainväliseen pidätysmääräykseen perustuva prosessi, jossa luovuttavan maan tuomioistuin ensin tutkii vastustaako pidätettäväksi määrätty pidätystä ja luovuttamista ja jos vastustaa, niin siitä 60 päivän kuluessa on pidettävä luovutusoikeudenkäynti. Sitä voi oikeuden harkinnan mukaan odotella vapaalta jalalta, mutta käytännössä Suomen matkustuskieltoa vastaavilla rajoituksilla.

Ilja Janitskin ei siis välttämättä pääse ihan jouluksi kotiin, mutta heti sen jälkeen kuitenkin.

Tätähän eivät MV:n rinnakkaistodellisuudessa elävät lukijat tietenkään voi hyväksyä. Heidän keisarinsa ei voi olla alasti, koska sekä keisari että alamaiset ovat päättäneet vaatteiden olevan upeat.

Pitkiin aikoihin ei blogin kommenttiosioon ole ryöpynnyt niin paljon sontaa niin lyhyellä ajalla kuin eilen illalla. Täysin ala-arvoisia runkkausfantasioita ja muuta kännistä mölinää tuli kymmenittäin eri osoitteista ja minua neuvottiin vilkuilemaan aina taakseni, koska joskus tulee kolahtamaan kovaa. Tämä Facebookiin tullut kommentti on niihin verrattuna suorastaan kiltti.

jj

Niinpä niin. Näillä ihmisillä on mielenkiintoinen tapa reagoida oman narrattavuutensa paljastumiseen. He eivät koskaan raivostu narraajilleen, vaan ainoastaan oman narrimaisuutensa paljastajille. Kun kyvyt eivät riitä selkeästi kerrotun juridiikan ymmärtämiseen eikä verbaalisia taitojakaan ole, niin sitten uhotaan nimettömänä kännissä.

Olen kuitenkin varma, että syvvällä sisimmässään he ymmärtävät olevansa huijattavia. Ehkä jonain päivänä he myöntävät sen itselleenkin ja hylkäävät nuo huijaajansa. Siksi minä jatkan kirjoitttamista.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (48)

 1. Merja Nurmi

  Hyvin ymmärtävät pohjimmiltaan tulleensa huijatuiksi. Miksi he muuten tuollaista älytöntä mökää pitäisivät? ”Meitä narrattiin, joo, mutta olkaa nyt herran tähden hiljaa, ettei kukaan huomaa meidän olleen hölmöjä!”

 2. V. Laulajainen

  Niin, joka neljäs vuosi suomalaiset äänestävät kansanedustajat, jotka eivät lupauksiaan pidä.

 3. Riikka Leikola

  Niinpä niin. Rajat kiinni ryhmässä on määritelty suvakki sellaiseksi, joka ei luovu kannastaan, vaikka todisteita heilutetaan nenän edessä.
  Ihan pikkuisen tulee mieleen ehdottaa peiliin katsomista näille öyhöttäjille: Janitskin pakoilee Suomen viranomaisia ja esitutkintaa, häntä epäillään useista rikoksista ja hän valehtelee sumeilematta. Silti hän on juhlittu sankari kannattajilleen.
  Ja vaatteitta olemisesta huomauttava on suvakkihuora joka pitäisi raiskata ja tappaa (tästäkin tulee mieleen ihan joku muu yhteiskunta kuin tämän ajan Suomi), vaikka samaan aikaan huudetaan sananvapauden perään.

  • Merja nurmi

   Ja Terhi Kiemunki valittiin taas Tampereen persujen puheenjohtajaksi…

 4. Merja

  Juuri niin Sakari, toivon sinun jatkavan. Joku järjenääni pitää näkyä! Kiitos näistä ajankohtaisista ja todella ikävien ilmiöiden esiintuomisesta ja järjellisestä tarkastelusta!

 5. Vesa Sorvoja

  Tolkun ihminen ei lopeta asiallisen tiedon levittämistä moiden mölinöiden takia.

 6. Hanna Sipponen

  Löydät mainioita ja osuvia vertauksia 🙂
  Mukavaa että jaksat kirjoittaa; saa lukea älykästä ja vakavaa tekstiä hymy huulilla.

 7. Anna-Leena Lundén

  Kiitos Saku Timonen!

 8. Elina Joensuu

  Kuten englanniksi sanotaan ”Kill the messenger”. Siitä on tässäkin kysymys. Voimia viestinviemiseen!

  • jore puusa

   Kuten englanniksi sanotaan ”Kill the messenger”. Siitä on tässäkin kysymys. Voimia viestinviemiseen!
   ——————-
   Ongelma ei olekaan viestinviejä vaan ne jotka seuraavat pelkureina vierestä miten joku ihminen rohkeana tekee sen mitävierestäkatsojat ei uskalla ja siksi yksi ihminen ei pelkureiden takia saa mitään aikaan..ainoastaan tuhoaa oman elämänsä.

 9. Erkki Posti

  Jumalia ei sovi arvostella. Ilja ontärkeä apujumala Allah-Ahon uskontokunnassa.

  • Matias Lund

   Jussi Halla-ahohan on kutsunut mv-lehteä Venäjän sätkynukeksi, ja mv-lehti julkaisee aika usein negatiivisia Halla-aho artikkeleita. Että ei ihan noinkaan.

 10. Carina Andersson

  Saku, olet tolkun ihminen! Kiitos siitä <3

 11. Jukka

  Eikös jo Freud kirjoittanut ihmisen defenssimekanismista, joista totuuden kieltäminen on eräs minän puolustamisen osa-alueista. Huutelijoiden maailma romahtaisi ja mielenterveys saattaisi järkkyä pahasti, jos tosiasiat hyväksyy. On vaan jatkettava öyhötystä, kunnes yksi kerrallaan pikkuhiljaa hyväksyy totuuden. Voimia Saku jatkaa valitsemallasi tiellä.

 12. T.K. Lehtinen

  Olen aina ollut kiinnostunut, miten laki määrää ihmisen elämää, tai ainakin pitäisi määrätä ja ymmärtänyt sen ohjaavuuden. Lakiteksti ei avaudu pelkältään, tällaiselle harrastelijalle, mutta luottamusmiehenä katselin mm. työtuomioistuimen päätöksiä, joista sai hieman käsitystä käytännössä lain tulkitsemisesta.
  Pidän, Sakari, suunnattomasti siitä, että annat sen kosketuspinnan, miten lakia luetaan ja nimenomaan jokapäiväisissä ja tavallisissa asioissa.
  On vain surullista huomata, että tämän päivän ihmiset eivät halua eivätkä ymmärrä tietoa hakea, vaikka se on helpompaa kuin koskaan ennen. Talikot ja soihdut kädessä huudetaan ”totuutta” ja poltetaan roviolla noitina ihmiset, jotka yrittävät tuoda sähkövalon keskiaikaan. Mikä Suomessa on vialla? Jätettiinkö osa niin yksin katkeroitumaan ja vellomaan omiin liemiinsä, että heidät yhdistää väärät messiaat ja yhteinen agenda on viha toisia ihmisiä kohtaan? Olemme vaarallisella tiellä.

 13. Kalle*

  On todella hienoa että jaksat noiden kusipäiden ölinästä huolimatta.

  Semmoinen hauska pikku juttu joka osaltaan kertoo jaksamisesi tärkeydestä: Tallinnanlaivalla sivukorvalla kuulin kun vanhempi rouvaspari keskusteli turvapaikanhakijoista etc… Toinen yltyi kehumaan kuinka hän tuntee Saku Timosen, on hänen Facebook-kaverinsa. Ja niin hieno mies.

  Teki mieli mennä sanomaan että meillähän on yhteisiä kavereita:)

 14. Seppo Suhonen

  Juha Räikkä pohtii tätä samaa teemaa kirjassaan Itsepetoksen filosofi (WSOY Vantaa 2005) ja päätyy mm. tuloksen, joka mukaan totuutta ei uskota, koska ei haluta uskoa. Eli itsepetos on omatahtoista toimintaa, koska tämä uskottu todellisuus on ao. henkilölle miellyttävämpi vaihtoehto. Muitakin itsepetoksen tapoja kyllä on. Kirjaa voisi suositella niille, joita pohdituttaa keisarin uudet vaatteet.

 15. Keisarin vaatteet ja suvakkihuora | Suomi Tykkää

  […] Muistatte sadun keisarin uusista vaatteista. Siinähän pikkulapsi paljasti, että keisaria ja koko kansaa oli huijattu. Kaikkien silmät avautuivat ja he häpesivät omaa hölmöyttään. Sadut ovat satuja,… …read more […]

 16. Beast

  En usko että kannattaisi antaa näkyvyyttä noille urpolle täällä(kään), tässä vaiheessa osa noista varmaan möyhyää tuolla siinäkin toivossa, että näkevät kommenttinsa nimineen täällä. :-/

  • Rintsu

   Kaksipiippuinen juttu.
   Pahimmat öyhöttäjät ovat toivottomia tapauksia.
   Mutta joukossa saattaa aina olla jokunen jolle on silloin tällöin hyvä näyttää Dorian Grayn muotokuvaa. Jolloin voivat miettiä onko seuransa kumminkaan semmoinen jossa tahtoo olla.

 17. Minna Ylitalo

  Mölinäporukoitten elämän merkitys on hiipumassa pois nyt kun olemme palanneet arkeen. Rajakkien kannatus on lopahtanut, odikit eivät jaksa enää löntystellä, turvapaikanhakijoita on aina vain vähemmän, vokkeja suljetaan, Limanuljaska on määrätty pidätettäväksi, Peruspersut itse kyykyttävät köyhää. Yksi sun toinen on kyllästynyt mölisemään somessa omien ja toisten feikkiprofiilien kanssa, varsinkin kun ei ole mitään mistä mölistä. Kauhupellejä yritetään vielä vaisusti yhdistää Loldiers of odineihin, mutta sekään ei oikein jaksa vakuuttaa ketään.

  Näillä säälittävillä porukoilla on edessä aikamoinen tyhjiö, kesä oli tapahtumaköyhä ja nyt on taas synkkä talvikin tulossa, eikä kerrassaan mitään tekemistä tai agendaa. Kuka mölinäporukoitten pääpäsmäri keksisi uuden vouhkaamisen aiheen? Töitäkään ei työtön saa, sillä moni on mölissyt itsensä somessa ja mielenosoituksissa pitkäaikaistyöttömäksi, kuka nyt palkkaisi henkilön, joka uhkailee tuhopolttavansa työpaikkansa. Tunnettu blogisti on helppo ottaa syypääksi tähän omakohtaiseen kurjuuteen, sillä hän on tästä tyhjiöstä jo pitkään kirjoittanut.

  • jore puusa

   Mölinäporukoitten elämän merkitys on hiipumassa pois nyt kun olemme palanneet arkeen.
   ————–
   Ei ole. Uhkailu on todellista ja atkuvaa. Tunnen FB:n kautta neljä upeaa naista – jotka käyvät suoraa vuoropuhelua RajatKiinni ym rasistien kanssa. Heihin kohdistuva uhkailu laajenee kumulatiivisesti ja on pöyristyttävää. Oleellista on että poliisi ei vain saa aikaan yhtään tutkimusta – joka johtaisi syytteeseen. ( ja tuomioon)
   Yksikin kova tuomio näistä teoista hiljentäisi ölisijät. Nyt poliisi ja syyttäjälaitos lähettää suoraa viestiä rasisteille…”jatkakaa, olemme puolellamme ja tuemme teitä”.

   Maa ei saanut edes väkivaltaa uhkuvaa natsiyhdistystä kaadettua.
   Tai.
   Kiemunki valittiin Tampereella persujohtoon.

   Mikään ei ole hiipumassa pois vaan pahenemassa koko ajan –
   kun väkivaltakaaderit alkavat toteuttaa uhkauksiaan.

   • Minna Ylitalo

    Tuon kyllä uskon ihan heti, että radikalisoitunut ydinporukka jatkaisi mölinää ja uhkailua vaikka eläisi yksin autiolla saarella. Vihaankin voi näköjään addiktioitua.

 18. Arja Perimäki

  Osaat kyllä suoltaa loistavaa tekstiä! Kiitos =)

 19. Eija Sarastamo

  Kiitos, että jaksat jatkaa kirjoittamista. Olet avannut monta lakipykälää ymmärrettäväksi ja toisekseen tykkään kovasti rauhallisesta tyylistäsi. Se tuo turvaa.

 20. Tapio Osala

  Pohjalaisessa oli tällainen vähän poikkeuksellinen uutinen tänään. Siinä ei kerrottu kuka sen oli kirjoittanut/oliko STT:n tms.
  ”Ilja Janitskinin otettiin kiinni ja vapautettiin
  MV-julkaisun päätoimittajaksi itseään kutsuva Ilja Janitskin on ollut kuluneella viikolla viranomaisten hallussa Espanjassa.
  Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Janitskinin vangittavaksi poissaolevana, ja häntä on yritetty saada Suomeen kuultavaksi rikosepäilyjen vuoksi.
  Janitskinia epäillään muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksista, laittomista uhkauksista ja tekijänoikeusrikoksista.
  Janitskin ilmoitti lauantaina Facebookissa, että on päässyt Espanjassa vapaaksi. Hän pyörittää MV-julkaisua tiettävästi juuri Espanjasta.
  Janitskin kertoo Facebookissa, että hänet pidätettiin paikallisesta kantaravintolastaan. Janitskin sanoo olleensa poliisin huostassa pari, kolme yötä.
  Hän kuvailee, että hänelle oli syötetty rauhoittavia lääkkeitä, koska Suomesta oli kerrottu hänen olevan vaarallinen.
  Janitskin kertoo, että häneltä kysyttiin lauantaisessa oikeudenistunnossa, haluaako hän joutua palautettavaksi kotimaahan.
  – Tietenkin sanoin, että en halua.
  Janitskinin mukaan hänet vapautettiin oikeuden istunnossa yksintein.
  Janitskin esittelee sekä MV-julkaisun sivuilla että Facebookissa dokumenttia, joka vaikuttaa madridilaisen rikostuomioistuimen asiakirjalta. Siitä näkyy vain ensimmäinen sivu, jossa on kerrottu Janitskinin koko nimi. Asiakirjan otsikossa mainitaan eurooppalainen pidätysmääräys. Siinä kerrotaan, minkä nojalla suomalaiset viranomaiset vaativat Janitskinia vangittavaksi. Lisäksi asiakirjan sivulla luetellaan Janitskiniin kohdistuvat epäilyt Suomessa.
  Asiakirjan mukaan Janitskinin asiaa on käsitelty lauantaiaamuna Madridissa. Siinä mainitaan, että Janitskin on vapautettu, mutta hänen tulee olla viranomaisten tavoitettavissa ja pitää sekä puhelin- että osoitetietonsa ajan tasalla.
  Janitskin otettiin kiinni Espanjassa torstaina, vahvistaa Helsingin syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Heikki Wendorf . Hän toteaa joutuvansa odottamaan tilanteesta virallista tietoa Espanjan viranomaisilta.
  Janitskin väittää, että hänelle vaadittaisiin 13 vuoden vankeustuomiota. Wendorfin mukaan kyse on eri rikosnimikkeistä, joiden lainmukaisista enimmäisrangaistuksista yhteenlaskettuna muodostuu 13 vuotta.”

 21. Pieni kirjoitusvirhe

  Tekstiin on päätynyt ylimääräinen t-kirjain verbiin ymmärtää: ”Olen kuitenkin varma, että syvvällä sisimmässään he tymmärtävät olevansa huijattavia.”

  • Saku Timonen

   Kiitos, korjaan heti.

 22. jore puusa

  Pyysin Espanjassa asuvaa tuttuani ja entistä oppilastani katsomaan espanjakielen taitoisena Janitskinin MV:ssä esittämää paperia.
  On kysymys täsmälleen Timosen ilmoittamasta asiasta.
  Oikeus ilmoittaa, että pitää pysyä kiltisti himassa ja laskee Janitskinin vapaaksi odottamaan Suomeen vientiä.
  Janitskinin väitteet suomalaisten virnamomaisten vaatimasta dipam huumaamisesta perustuvat muualta Espanjasta – eräältä paikalliselta lehtikuvaajakollegaltani saamieni tietojen mukaan siihen – että mies oli niin sekaisin pitkään jatkuneesta huumeidenkäytöstä, että häntä hoidettiin Diapamilla pidätyksen ajan, ettei hajoaisi täysin viekkuihin.

  Timosen saamat tappouhkauset ovat komeita. Kansa osaa vihata kaikkea – josta ei pidä. Tämä maa täyttää kohta 100 raivon, vihan, torjunnan, kiusaamisen ja katkeruudesta lamautumisen vuotta.
  Kirjoitettuani omaan blogiini Otanmäen mielenosoituksesta, sain yli 40 vastavaa rehevän kansanhuumorin sävyttämää.
  Mielenkiintoisia olivat folkloren piiriin menneet. Nyljettynä muurahaispesään istuttaminen ja alasti puuhun sitominen hyttysaikaan Lapissa.
  Onneksi olen jo 64, joten näyttää siltä – että jos nämä toteutuvat elämä loppuu huomenna klo 09.30 talviaikaa. Poliisi huitaisee kädellään. Olen muutaman yrityksen jälkeen tehnyt päätöksen, etten Janitskinia ja muita fasisteja ja rasisteja tukevaan poliisiin enää ota yhteyttä. Kaipa sitten korjaavat ruumiin pois aikanaan 🙂
  Pahempaa kuin viranomaisten piittaamattomuus, Kolehmaisen teatterista huolimatta on,että omat kansalaiset eivät piittää mistään mitään. Se välinpitämättömyys johtaa vielä oikeaan tappamiseen.

  • Tero Paananen

   Olisko tuosta Janitskinin huumeiden kaytosta saatavilla parempaa tietoa?

   • jore puusa

    On.

 23. Ismo Hautala

  Millaisena näette maamme 20 vuoden kuluttua ?

 24. Yrjö Timonen

  Nämä Suomi ensin-liikkeiden kannattajat voisivat joskus lukea vaikka oikeita lehtiä uusnatsisivustojen ja pornon sijaan. Mutta jos ei osaa lukea muuta kuin omaa mielipidettään vahvistavaa roskaa, niin tulos on kuin Pohjois-Koreassa. Mitä suurempi vale, sitä enemmän sitä jaetaan samanuskoisille kavereille.

 25. Jari Kähkönen

  Mitä tehdä, kun journalismi on ylikohtelias, ylivarovainen ja yksiääninen? Sekä menetelmiltään niin toivottoman avuton, että ei ne pysty ketään sellaista tonttiin viemään, joka ei henkilökohtaisesti tule toimitukseen, luovuta langettavaa näyttöä ja itsekin tuomitse itse itseään kun siltä kysytään että miten kommentoi tätä kaikkea. Nyt tv:n ainoa niin sanottu tutkivan slotti on varattu, heh, ajankohtaisdokumenteille, koska talo ei joko pysty tai halua kantaa oikeudellisten jälkipelien riskiä. Radiossa ei ole koskaan mitään ollutkaan ja sanomalehdessä ei ole nykyään kykyä tai rahaa juuri yhtään mihinkään. Saiko siis yksi räikeästi yliarvostettu keskinkertainen nettitoimittaja tosiaan takavuosina palkinnon, kun teki pelkäksi metodipaljastukseksi kilpistyneen kolmen nettijutun sarjan ilmiöstä minkä haitallisuus jäi jäyttämättä ja ainoatakaan roistoista ei paljastettu sekä vastuutettu? Nyt se ei enää edes käy töissä, että ehtii luennoida, esiintyä ja keskustella? Niinpä.

  Mitä tehdä, kun kansa on niin toivottoman orjamaisen epäempaattisen välinpitämätön? Ei sivistysmaaksi tulla yksin kehityksen kautta, täytyy olla lähtökohtakin kunnossa. Vaaditaan yleistä ja yhtäläistä ihmisarvoa sekä -oikeuksia mitkä todellakin ovat kaikilla. Ja että maassa on rauha mitä ei rankaisematta rikota. Rauha, jonka hallitsija virka- sekä palvelusmiestensä kautta takaa lainkuuliaisille kansalaisille ja maassa laillisesti oleskeleville ulkomaalaisille. Ei siinä auta kansakoulun indoktrinaatio, isänmaanrakkaus eikä ihmiskäsitys jonka mukaan lapsetkin ovat ensisijassa kansalaisia. No, jos nyt nekään oikeasti ovat mitenkään laajemmin kovasti mellastettujen kansan syvien rivien jakamia arvoja. Ennemmin ne ovat silkkoja tekosyitä kontrolloida ettei kukaan ”luule olevansa jotain”, ja sortaa niitä ketkä eivät syystä tai toisesta kätke omaa ”jotainsa”.

  Maahanmuuttaja-asioihin liittyneitä keskusteluja seuranneena olen joutunut huomaamaan, että liian harva puhuja kykenee puolustamaan kaikkein yhtäläistä ihmisarvoa tai laillisuusperiaatetta. Surkuttelen sitä, mutten ihmettele puolustuskyvyttömyyden syytä, joka on kansan syvien rivien harjoittama koukkiminen. Ne vaativat erityiskohtelua työmarkkinoilla, sosiaaliturvaetuuksissa tai julkisessa tilassa, minkä syy on muka etninen erityisasema ja se joka tahtoo saa sanoa sitä myös r-sanalla. Tässä näen yhtymäkohdan Sakarin bloggaukseen halukkaasta itsepetoksesta, johon puuttumisesta raivostutaan. Ihmekö se on, jos journalismi ei ole enää(olikohan koskaan) nimensä arvoinen? Ei se kerro mikä on totta vaan on jo vuosikymmeniä ollut liian ihastunut valta-asemaansa tarkoituksensa täyttääkseen ja valta-aseman tuomaa vihanilmausta ovat valemediatkin.

  Tästä alkaa Suomen civic protection mechanism of choice eli ensin ollaan nolona hiljaa, suostutaan ihan kaikkeen ellei suorastaan vedetä överiksi ja seuraava sukupolvi ei saa joko tietää mitään tai sitten pelkän konsensuksen hengessä kaunistellun version totuudesta. Sisäinen sopu säilyy, no, edes pinnallisesti, kun vanhoja kaunoja puidaan vain omassa vihaisessa mielessä/oman kuritusvaltansa alaista höykyttäen. Vaikka kuinka moni on valmis uskomaan kaikki unohdetuksi, kun kukaan ei tule täysillä juosten keskusvartiopiirin päivystäjän pöydän eteen huutamaan kurkku suorana meinanneensa päästä hengestään samasta syystä. Ja jos tuleekin, on ensin varottava huutamasta itseään koppiin, pakkopaitaan sekä kestettävä minuuttitolkulla uhria syyllistävää viisastelua ja v-tuilua.

  On kivikautista vihata sitä, joka sanoi ettei ”samankaltaisuuden suosimisen” -periaatteen nimissä väärinarvioinnin kautta samoille tulille tai luolaan päästetty olekaan hyvä ihminen. Kuinka olisi voinut muuten käydäkään, niin sanottu arviointihan oli pääosin pelkkä arvaus, a gut feeling jahka amerikanismejä suosii? Mutta yhteisöinä tai yksilöinä ei kehitytä miksikään, koska aina se erimielinen tai hankalia totuuksia ääneen puhuva saa paeta henkensä edestä. Ja tietenkin näin on, koska paljastusta ei dokumentoida kunnolla, ei vastuuteta epäkohdasta vastuussa olevaa eikä ennenkaikkea vaadita muuttumaan. Tämä mitään ”tutkivaa” journalismia ole, se on perustehtävä, mutta kumma kyllä melkein maassa kuin maassa tekeminen jää tietyille harvoille kärkiyksiköille kun ne muut vain jauhavat sitä sekä samaa mitä niille on annettu/näytetty.

  Luolan suulta tai piiristä tulen ympäriltä ei ole pitkäänkään edistytty, jos hankala totuus edellisen vuosisadan todellisesta historiasta jäi niteisiin kirjaston hyllyssä ja tekijätkin sentään edes henkiin/elämänsyrjään kiinni, mutta samaan aikaan jo alle puolen kilometrin päässä osoitetaan täysissä raivoissa mieltään pakolaisia vastaan. Sama toistuu kuitenkin myös uudemman kerran tulevaisuudessa, kun on ”porukalla päätetty” unohtaa kaikki ja vain ne muutamat näkyvimmät saivat enemmän tai vähemmän kovaseinäistä koppia. Sittenkö on muka kaikki hyvin? Olihan nyt maa sittenkin niin vakaa, että se ei luisunut epäonnistuneeksi valtioksi tai muiden määräysvaltaan. Näinköhän? Ja siihenkö pitäisi muka tyytyä niiden onnettomien, jotka saivat tässä historian vaiheessa kärsiä kuka mitenkin pahasti?

  Tässä orjamielten valtakunnassa mikä hyvänsä ruununraakki, nisti, väkivallantekijä, kaksoisdiagnoosipotilas, pummi, kulkuri, persoonallisuushäiriöinen tai lähemmin muista syistä ”monityydyttämätön” voi tänään pyrkiä ja vaikka päästäkin kuninkaaksi. Kuka muka tarkisti mitään? Missä muka piti olla ties vaikka vuosia sitoutuneesti mukana ja edes pitää oma pimeämpi puolensa sen aikaa hallinnassa? Eikä kukaan rahoitukseltaan, asemaltaan ja menetelmiltäänkään riippumaton enää tarkkaile mitä tästä seurasi. Sekä kansa joka nyt oli mitä oli, yhäkin. No, jäihän sentään dokumenttiteatteri ja yksi hiton journalismin actionman törmäilevine kameraryhmineen.

 26. Tero Vanhanen

  Lauantai on selvästi paha päivä kirjoitella blogikirjoituksia.

  Räyhälistö kännispäissään omaa vapaata aikaa reagoida ja räyhävettäkin on nautiskeltu.Lopputulos on sitten näköjään tuota.

  Laita Saku seuraavalla kerralla vasta sunnuntaiaamun puolella jakoon, niin pääset vähemmällä moderointityöllä 🙂

 27. Petri Kaivanto

  Olen vain maallikko (ja entinen lautamies) enkä erehtymättömän fantastinen superhumoristijuristiuuninpankkopoika, mutta ymmärtääkseni espanjalainen päätös merkitsee sitä, että Suomen viranomaisten on nöyrryttävä kuulustelemaan Janitskinia etänä tai matkustettava Barcelonaan. Väitetyt rikosnimikkeet eivät ole espanjalaisten mielestä riittäviä syitä vangitsemiseen saati muilutukseen. Jos jolle kulle olisi tullut MV-lehden takia muuta vahinkoa kuin hirmu paha mieli, niin päätös olisi voinut olla toinen.

  Luovutuksesta käydään nähdäkseni Espanjassa oikeutta, vasta jos ja kun suomalainen käräjäoikeus määrää Janitskinin tuotavaksi oikeuskäsittelyyn.

  • Saku Timonen

   Olet ymmärtänyt ilmeisen väärin.

  • jore puusa

   Petri Kaivanto, kollegoitteni kuvia on varastettu ao mediaan satoja, siitä ne ovat levinneet rasistisivuille manipuloituina – jos haluat että kerron lisää ota yhteys. Kokoan Janitskinin rikoksia.

 28. Kalle Walden

  Nuo luovutusasiat eivät aina mene niin kuin luullaan, jokainen tapaus käsitellään erikseen ja otetaan huomioon tapauksien erityispiirteen, kerron alla omasta kokemuksestani joka tosin ei ole mitenkään rinnastettavissa Ilja Janitskinin tapaukseen:

  Nuo luovutusasiat ovat joskus kinkkisiä, itse sain v 1973 3.5 kk ehdottoman tuomion, täytäntöönpano viivästyi koska VAHO (vankeinhoitolaitos) hukkasi paperit jonnekin. Muutin v 1975 Ruotsiin ja elin siellä normaalia elämää töissä käyden. v 1978 kävin suomessa ja jouduin putkaan ja minusta oli suomessa ollut etsintäkuulutus jo parin v ajan. Passitus Hämeenlinnan keskusvankilaan ja 1kk jälkeen siirto Parolan työsiirtolaan josta häivyin ensimmäisenä yönä ja takaisin Ruotsiin jossa elin normaalia elämää v 1982 asti. Ruotsin poliisi kävi ovella ollessani duunissa. Menin seuraavana päivänä Fittjan poliisiasemalle jossa syyttäjä kertoi että suomesta oli tullut luovutuspyyntö, kysyi että hyväksynkö luovutuksen ja sanoin että en hyväksy. Yksi yö kopissa ja sitten vapaaksi ja neuvo että hanki asianajaja ja vastusta luovutusta. Otin asiaani hoitamaan asianajaja Kerstin Koortin (googlatkaa nimi) josta myöhemmin tuli eräs Ruotsin kuuluisimmista julkkisasianajajista joka puolusti mm Lasermannen Ausoniusta. Aloimme pitkittämään casea silä se vanheni keväällä 1983, teimme armonanomuksen Ruotsin hallitukselle jne mutta anomusta ei hyväksytty, Suomi myöntyi siihen että saisin lusia jäännösrangaistuksen perhesyistä Ruotsissa (2.5kk) mutta ajattelin että vitut. Pari viimeistä kuukautta ennen tuomion vanhenemista jouduin olemaan hissun kissun eikä kotiin voinut mennä kuin klo 21.00 jälkeen koska ei vakavissa jutuissa Ruotsin poliisi ei tehnyt hakuja kotoa 21.00-07.00 välillä. Monta kertaa kytät kävivät päiväsaikaan hakemassa minua kotoa mutta en ollut tiätty kotona vaan pimeissä duuneissa sillä otin heti loparit ”virallisesta” duunipaikasta kun Ruotsin poliisi alkoi etsimään minua valituskierteen loputtua. Tuo tapaus että henkilö on aloittanut tuomion lusimisen suomessa ja karannut sieltä ja Suomi myöntyi että jäännösrangaistus lusitaan toisessa maassa oli ensimmäinen laatuaan Ruotsin ja suomen välillä . Siitä että oli saanut tällaisen casen hoidettavakseen oli asianjajani Kerstin Koorti hyvin tyytyväinen; kertoi minulle että kolleegansa eivät olleet uskoa että sellainen oli mahdollista.
  Tiesin päivän koska tuomioni vanheni ja Ruotsin poliisin etsintäkuulutus poistuisi poliisin tietokannasta ja sinä päivänä riipaisin kännit ja ID korttiani näyttäen meninSkärholmenin ostoskeskuksessa parin passipoliisin juttusille ja kerroin homman ja pyysin heitä tsekkaamaan onko etsintäkuulutus loppunut, poliisit soittivat päämajaansa ja sanoivat sitten minulle että haku oli päättynyt edellisenä yönä klo 24.00 ja toivottivat että lycka till, du är fri!!
  Siinä koko stoori. En tiedä kuinka homma nykyään menisi.

  • jore puusa

   Ja sitten kerrot ylpeänä täällä, miten luistelit tuomiostasi eroon karkaamalla Ruotsiin.
   Hyi helvetti. Häpeä!

   • Kalle Walden

    Niin, täytyy sanoa että olen ylpeä tuosta systeemin kusetuksesta ja tulihan siinä samalla tehtyä historiaakin kun tapaukseni oli ensimmäinen laatuaan suomen ja Ruotsin välillä.

    • Pekka Rantamäki

     Sinullehan kävi sitten melkein kuten klikkauksien kuninkaalle, Paavo Tajukankaalle…

 29. Toni T

  Jopas jotain…Että pitää sittemmin alkaa sitä isoja käsiä ja isojen tekojen perään uhkailulla?

  -Mikä startti moottori näillä vekoilla oikein on et jos olisi meidän huudeilla, jne..jne??
  Teko tapaa sittemmin mennen jo kilpaa hippasille retosteleen?

  -Olemmeko kenties jo hiljaa hyväksyneet nämä leukailut ihan kuin vettä vain?!

  Nyt kriittisesti pitäisi näidenkin omiensa faniclubiensa myötä vähän tarkastelemaan sinne peiliin. Ja pitää jotain rajaa liikeissään ja uhkauksissaan. Se mikä kakku ulkoapäin näyttää hyvältä on jossain muodossa mätää täynnä. Se päätee jopa niitä tiilenpäitä lukiessa. Koska silloin otat armon vastaan ja olet todellakin onnellinen?!

 30. Ari Saarinen

  Jos laajennetaan tätä huijaus- ja huijatuksi tulemis-teemaa, niin voidaan myös käsitellä joko uutisoitavien asioiden valintaa tai niiden käsittelytavan valintaa. Pahimmillaan valitaan vain niitä teemoja tai käsittelytapoja, jotka ovat sopusoinnussa omien siihenastisten käsitysten kanssa.

  Esimerkiksi maahanmuutto-asiaa ei haluta käsitellä viileän rauhallisesti tuoden esiin sekä hyviä että huonoja puolia, vaan valitaan pelkästään jompi kumpi. Valitettavasti MV ei ole läheskään ainoa, joka tähän sortuu. Yhtä lailla on niitä, jotka ummistavat silmänsä maahanmuuton haittavaikutuksista.

  • jore puusa

   Pahimmillaan valitaan vain niitä teemoja tai käsittelytapoja
   ———-
   Oliko sinulle todella yllätys että oikeistolainen media kirjoittaa oikeistolaisesti ja vasemmistolainen vasemmistolaisesti ja liberaalia liberaalisti????
   Missä ihmeen umpiossa suomalaiset ovat eläneet odottaessaan kotilehdeltään neutraliteettia.

 31. Sonofhades

  Tuota. Idiootin määritelmä on sellainen, että tuossa toisessakin somemöyhäyksessä täyttyy kunnianloukkauksen määritelmä. Kehoitan rikosilmoituksen tekemään jokaisesta tapauksesta. Se on monesti ainoa keino vaikuttaa näiden Internetin ihmemaassa möyhäävien ihmisten tekemisiin.

  Keskustelu toinen vaihtoehto, mutta kognitiivisesta dissonanssista johtuen sillä on marginaalinen vaikutus yksilöön, joka on vahva uskossaan asiansa oikeutukseen.

  Tappouhkaukset – peiteltynäkin ovat sen verta vakavaa juttua, että kieltämättä suosittelen rikosilmoituksen tekemistäkin. On ihan eri asia heittää läppää kaveriporukassa, mutta kun asiasta on kirjallista todistusmateriaalia Internetissä, ollaan jo rikossyytteiden puolella.

  • jore puusa

   Onko sinulla aavistustakaan, miten monta rikosilmoitusta kiusatuksi ja uhkailluksi joutuneet ihmiset ovat tehneet? Minulla on tuntumaa. Mutta poliisi ja syyttäjä ei ole saanut tietämistäni yhtään casea käräjille. Poliisi ilmaisesti suojelee rasisteja ja fasisteja.

Kommentoi »

Comments are closed