Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Yhden asian liike

– On totta, että perussuomalaisilla ei ole näkyvää roolia sote-mallin esittämisessä. Entä sitten? On muita meille tärkeitä kysymyksiä. Perussuomalaiset on halunnut korostaa maahanmuuttopolitiikkaa – en ole nähnyt keskustan profiloituvan siinä.

Näin sanoo sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (PS) eilisessä Sunnuntaisuomalaisessa. Useissa lehdissä julkaistun jutun paperiversiossa asiaa on taustoitettu tarkemmmin mm. näin:

Kaksi hallituspuoluetta on kumpikin saamassa läpi ison ideologisen tavoitteen: keskusta kauan haaveilemansa maakuntien itsehallinnon ja kokoomus uusia markkinoita terveysbisnekselle. Mitä tästä ajatellaan kolmannessa hallituspuolueessa perussuomalaisissa, jolle sote ja maakunnat eivät ole aatekysymys?

Perussuomalaisten vastaus siis on, että entä sitten, ei kiinnosta tippaakaan. Tehkööt mitä haluavat, kunhan me saamme vastustaa vapaasti maahanmuuttoa ja hankaloittaa turvapaikan saamista. Tehkööt maakuntiin kaoottisen hallintohimmelin, vapauttakoot kilpailun kansainvälisille suuryrityksille. Tästä ei saada riitaa aikaan, kunhan vain perussuomalaiset saavat edelleen jatkaa maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista jauhamista.

Mistään muustahan siinä puolueessa ei koko hallituskaudella olla oltu kiinnostuneita. Puolueen edustajilta on ollut lähestulkoon mahdotonta saada hohtimillakaan kiskotuksi minkäänlaista mielipidettä mihinkään kansalaista oikeasti koskettavaan kysymykseen, mutta maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista tulee lausuntoja solkenaan koko ajan.

Pakkohan näin on tietysti tehdä, koska ihan kaikki vaalilupaukset on syöty. Ei pitänyt leikata köyhiltä, sairailta, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta, mutta leikattiin kuitenkin heti hallitukseen päästyä. Tämä on romauttanut puolueen kannatuksen ja jäljelle jääneet tiivistävät rivejään keskittymällä maahanmuuton vastustamiseen. Tämä on ikävä suuntaus puolueessa, jolle monet asettivat lupausten perusteella suuria toiveita. Nyt äänestäjät on petetty vain hallituksessa pysymisen takia.

Perussuomalaisissa on paljon hyviä, päteviä ja osaavia ihmisiä, jotka oikeasti haluavat paneutua asioihin esimerkiksi kunnallispolitiikassa. Meidän kunnassamme sellaisia ovat kaikki puolueen luottamushenkilöt. Niin on varmasti monessa muussakin kunnassa.

Tampereella ei ole. Tampereella paikallisosaston arvojohtajaksi valittiin edelleen Terhi Kiemunki, joka tulee saamaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Viimeisen vuoden aikana hän on muutenkin herättänyt kummastusta jopa oman puolueen sisällä solvaamalla maahanmuuttajataustaisia lapsia, fanittamalla Soldiers of Odinia ja organisomalla bussikuljetuksia turvapaikanhakijoita vastaan suunnattuihin mielenosoituksiin.

Tämä kuvastaa hyvin puolueen nykytilaa ja tulevaa suuntausta. Kun väki vähenee, niin tyhmyys sakenee. Tartutaan yhä enemmän ainoaan puolueen kellokkaille tärkeään asiaan ja suljetaan silmät kaikelta muulta. Yhtenä kellokkaana on puolueen lehti Suomen Uutiset, jota ei nykyisin juuri roskajulkaisu MV:stä erota.

Tässä tulee käymään kuten yhden asian liikkeille aina käy. Se kutistuu ja jää pienen ja entistä tiukemmin siihen yhteen ainoaan asiaan tarrautuvien puuhakerhoksi. Ei sillä tavalla valtakunnanpolitiikkaa hoideta.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (28)

 1. Marko Turunen

  Koska olen positiivisella tuulella päätin ryhtyä vaikeaan haasteeseen. Siis keksiä jotain positiivista sanottavaa persuista, anteeksi, PerusSuomalaisista.

  Ihan helppoa se ei suinkaan ole, mutta ainahan sitä jotakin keksii. Kyseinen puolue on saanut aikaan sen, että ainakin allekirjoittanut on ryhtynyt näkemään sen suuren kuvan siitä, että minkälaisia idiootteja suuri osa kansasta on. Olen ymmärtäväni sen, että moni jytkyläisiä äänestäneistä antoi äänensä kyseiselle puolueelle puhtaasti protestimielessä. Ken ties ”maahanmuuttokriittisyys” siivitti kansalaisia vaaliuurnille. Varmastikin monta sellaistakin, jotka eivät muutoin demogratiaan osallistuisi.

  Nyt kun nämä tahot on kerrankin saatu uurnille olisi seuraava askel, että seuraisivat edes sen verran politiikkaa, että seuraavissa vaaleissa äänestäisivät niitä tahoja, jotka oikeasti ajavat heille tärkeitä asioita.

  • Mark Andersson

   Jatkaakseni persu-ilmiön hyvien puolien kaivelua: vastapuolta tarvitaan, jotta asiat eivät jää pimentoon, kunhan se typerä vastapuoli jää tarpeeksi voimattomaksi. Mutta jos se järjen älytön vastapuoli alkaa selättää järjen ääntä, se on merkki jostain paljon vakavammasta. Mutta jopa MV-tyyppisestä roskajulkaisusta on löydettävissä jotain positiivista: valtamedian on ollut pakko skarpata ja ottaa käsittelyyn sellaisiakin aiheita, jotka se muuten jättäisi paitsioon.

   Koska konsensus on eräänlaista mielipidediktatuuria, sille tarvitaan vastavoima, vaikka se olisi älyvapaa, kuten nyt on. Persut ovat tehneet säröä pyhään yksimielisyyteen, ja se on sinällään hyvä asia – niin vastenmielistä kuin se onkin.

   Mitä kansan typeryyteen tulee, armeijan käyneet tietävät, että siellä se nimenomaan kävi ilmi, ja ikävästi kävikin.

   • jore puusa

    Mutta jopa MV-tyyppisestä roskajulkaisusta on löydettävissä jotain positiivista: valtamedian on ollut pakko skarpata ja ottaa käsittelyyn
    ————
    Voitko osoittaa yhdenkin tapauksen tällaisesta skarppauksesta.
    Mitä on valtamedia, onko Turun Tienoo valtamediaa?

    • Eino Jarvamaa

     Jore, no esim, tämä asiallinen ja informatiivinen juttu: http://www.hs.fi/sunnuntai/a1477625694137

     • Rintsu

      Linkki vie Hesarin artikkeliin jossa Somalian presidentiksi pyrkivä kertoo kannastaan silvontaleikkausten palautusleikkauksiin.
      On ihan sinällään uutiskynnyksen ylittävä asia joten mihin tossa mielestäsi mitävittu- palstaa tarvitaan?

 2. Matti Heikkilä

  Eli voisi toisimpäin sanoa.

  Keskustaa ja kokoomusta ei maahanmuuttopolitiikka kiinnosta tai siinä vellova ihmisoikeusasiat niin paljoa kuin pienen porukan valtarakenteen verorahojen jakoperusteista maakuntahallinnossa ja pienen porukalle hyvät verorahoilla pelattavat sote-businekset (pakolaisbusineksen lisäksi).

 3. Juha Toivoniemi

  En keksi mitään positiivista sanottavaa valtakunnan tasolla. Pienissä kunnissa ja kaupungeissa olen nähnyt kyllä ihan järkeviä ihmisiä jotka haluavat muutoksia valtionhallinnon tasolla mutta näiltä ihmisiltä puuttuu vain se yksi:Voimakas tahtotila ja pelko että puolue alkaa hajaantua lisää. Myös kaikki hyvä tahtoobunohtua sinne valtakunnan tason politikoiden hölmöilyjen alle. Soini johtaa joukkonsa takiaispuolueeksi ja sieltä ei ole enää paluuta takaisin.

 4. Kiki

  Miksi puolueella on hallussaan sosiaali- ja terveysministerin paikka, jos heitä ei soteuudistus kiinnostaa – siis edes tätä ministeriä? Ja vielä tunnustavat sen! Ei mitään järkeä….

  • Maana Backman

   No niin justiinsa!

 5. Pekka Potka

  Olen kirjoittanut tämän ennenkin mutta menköön. Soini sai haluamansa eli jytkyn ja paikan hallituksessa. Hän voi nyt elää haastattelusta toiseen urotekoaan suomalaisessa politiikassa. Häntä ei kiinnosta enää mikään suomalaisessa todellisuudessa, kunhan on ulkoministeri ja saa tavata maailman mahtavia. Perussuomalaisilta on johtajuus ja kokoava visio kadonnut maailman tuuliin.

  Puolue jää yhä enemmän halla-aholaisten temmellyskentäksi. Seuraaviin eduskuntavaaleihin se lähtee Sampo Terhon johtamana avoimesti muukalaisvihamielisenä ja EU-vastaisena puolueena.

  • Maria Kynsijärvi

   Kyllä. Olet asian ytimessä. Persujen olemassaolo ylipäänsä on Soinin luomus, johon hän houkutteli pöljäkkeet leikkimällä kansan pelastajaa, ja viritti toiseksi täkyksi muukalaisvihamielisyyden, koska tiesi sen houkuttavan ykkinkertaista – ei kirjoitusvirhe – kansaa. Soinin motiivina ei ole koskaan, siis koskaan, ollut mikään muu kuin oman perseen nostaminen ministerin pallille, jotta pääsee liihottamaan isojen poikien joukkoon. A-studion kuntavaalidebatissa sen myös huomasi. Soini hädin tuskin osallistui koko keskusteluun (ellei lasketa hänen typeriä, puolitotuudellisia sutkauksiaan). Uran kohokohta on nyt, edessä joku kiva lepovirka itselle. Puolueen varma alamäki on edessä, mutta siitä viis ja kansasta viis, koska hunajapurkille päästiin. Mikä oli se ainoa alkuperäinen tarkoituskin.

 6. juha

  Todellakin.

  En olisi uskonut sitä päivää näkeväni jolloin ministeri itse kertoo että edustamallaan puolueella ei ole ”näkyvää roolia” ministerin omalla vastuu alueella.

  Lausunto on hämmentävä.

  Käytännön työtilanteessa tuo voi vain tarkoittaa sitä, että ministeri ei vastaa kyseessä olevan uudistuksen (sote) johtamisesta.

  Onkin todennäköistä että edellinen ps. puolueen sosiaali- ja terveysministeri vaihdettiin toiseen, koska hänellä todennäköisesti oli mielipiteitä sote-uudistuksesta.

  • Saku Timonen

   Saman lehtijutun paperiversion mukaan edeltäjällä oli vielä vähemän mielipiteitä. Kukaan virkamieskään ei tiennyt mitä mieltä hän oli, koska hän ei kokouksissa puhunut mitään.

   • juha

    Sekin toivon kipinä haihtui savuna ilmaan.

    Ihmettelen ps. edustajien syitä lähteä politiikkaan mukaan.
    Vaikuttaa halutaan nähtävästi vain asioissa joilla ei kansan hyvinvoinnin kannalta merkitystä.

 7. Virva Itäranta

  Persut palauttivat uskoni nukkuvien äänestäjien liikekannallepanoon riittävässä ahdingossa. Nyt tarvittaisiin vain hyvä Hamelnin pillipiipari, joka johtaisi joukot oikeaan suuntaan.

  • Eero Kovanen

   Aika rankat on lääkkeesi tilanteeseen, jos Persut pitää pillipiiparin johdattamana ajaa Suomenlahteen hukkumaan. Et varmaan tarkoittanut ihan tätä vertauksella pillipiipariin? Sadun päähahmo ei ollut johtaja vaan mystinen ulkopuolinen, joka osoittautui taikakonsteja käyttäväski mainioksi tuholaistorjujaksi. Pillipiipari ei myöskään toimi ilmaiseksi hyvästä tahdosta vaan hänen palveluksensa käyvät kalliiksi etenkin, jos hinnasta käy tinkimään jälkeen päin. Ei ehkä ihan paras vertaus puhuttaessa maan politiikasta 😉

 8. Seppo Laitinen

  Todennäköisesti Persut on menneen talven lumia. Olen jo ajatsitten ennustanut seuraavaa:
  N. vuosi ennen vaaleja hallitus kaatuu ja Persujen tilalle etsitään loppuajaksi hallituksen pelastajaa. Samoihin aikoihin Soinille järjestellään sopivaa eläkevirkaa, esim. johonkin suurlähettilääksi, että tälläi. …….? Aika näyttää.

 9. Mirja Pekkonen

  Kun hallituksen kokoonpano julkaistiin totesin tuttavilleni, että nyt kävi pahasti. Poliittisesti kokemattomilla perussuomalaisilla ei ollut eikä ole pienintäkään kykyä pistää hanttiin pitkän linjan poliittisten toimijoiden kanssa. Tunnen heistä jokusia henkilökohtaisesti ja tähän saakka he ovat aivan henkeen ja vereen asti olleet kaikkinaista kilpailutusta ja sosiaali- ja terveyspalvelujen yksityistämistä vastaan.Valitettavasti heidät saatiin kävelytettyä pariin yksinkertaiseen miinaan jo parin kuukauden aikana. Lisäksi heiltä puuttuu täydellisesti kyky hallita isoja kokonaisuuksia.

  Muutamalla kymmenellä tuhannella pakolaisella ei ole mitään vaikutusta maamme oloihin, korkeintaan vähän herättelevät vaaralliseen Ruususen uneen nukahtaneita katselemaan maailmaa vähän eri näkökulmista. Näinollen on täysin ja kerta kaikkiaan käsittämätöntä, että perussuomalaiset ovat valmiita heidän takiaan heittämään koko maan tulevaisuuden käsistään.

  Hallituksen kaavailemat pakkolait ja työttömien sortaminen ovat pienen pieniä pikkupiruja sen rinnalla mitä nyt suunnitteilla oleva SOTE-ratkaisu tuo tullessaan. YLE:n sivuilla useampi raskaan sarjan ammattilainen asiaa hieman valaisee mutta ei tarpeeksi.

  Ensinnäkin hallituksen SOTE-linjaus ei yksinkertaista hallintoa vaan tekee siitä käsittämättömän monimutkaisen, sekavan, raskaan ja kalliin sekasotkun, jossa kokonaisuus ei ole kenenkään hallinnassa. Uusia kovan luokan hallintoon lisättäviä virkoja tulee perustettavaksi lukuisia ja sehän tulee kalliiksi. Yhtään ihmistä nuo virkamiehet eivät koskaan tule hoitamaan, eivät edes huvikseen.

  Toiseksi mikään ei viittaa siihen, että terveydenhuollon ja sosiaalialan palvelut yhdistettäisiin viisaaksi kokonaisuudeksi. Sieltä ne tosiasialliset säästöt kuitenkin olisivat saatavissa puhumattakaan siitä, että ihmisten hoitaminen samalla paranisi. Surkuhupaisaa tai ei yhtään hupaisaa on se, että hallitusta ja hallituspuolueiden poliitikkoja tämä osa-alue ei tunnu yhtään kiinnostavan. Monella ei liene hajuakaan siitä, mistä kaikesta tässä on kysymys.

  Kolmanneksi valinnanvapaus. Itse asiassa ihmisillä on nykyään aika hyväkin mahdollisuus valita itse, missä tulee hoidetuksi. Siitä ei vain ole heille riittävästi kerrottu. Itse olen kahden viimeisen vuoden ajan sairastanut suorastaan ammatikseni. Minua on hoidettu kahdessa eri sairaalassa ja neljässä eri terveyskeskuksessa aina sen mukaan kuinka minulle itselleni on parhaiten sopinut. Jopa hoidetuksi tulemisen ajankohdan olen voinut valita varsin pitkälti itse.

  Kaiken tämän olen voinut tehdä julkisella puolella oikein sopuhintaan. Mitä nyt hoitoon matkustamisen hinta on kallistunut aivan käsittämättömästi. Lisänä on ollut vielä työterveyshuolto, jonka yrittäjänä olen kustantanut osittain itse. Sekin ilo loppuu, koska minulle kaiken sairastamisen jälkeen kirjoitettiin 1.6 alkaen työeläke. Jos hallituksen suunnitelmat toteutetaan kuten nyt on aikomus, on hyvin todennäköistä, että kolmen terveyskeskuksen ja toisen sairaalan ovelle laitetaan pönkkä eikä minulle sen jälkeen jää mitään valittavaa.

  Neljänneksi kilpailutus. Siinä tulee myöskin käymään julkisille toimijoille kehnosti. Osittain siksi, että heillä ei siitä ole kokemusta ja toiseksi siksi, että isot yksityiset toimijat tulevat viemään ne kirsikat ja rusinat kaikista kakuista. Eivät heitä kalliit syöpähoidot tai terveyskeskusten pitkäaikaisasiakkaat kiinnosta. Jollain aikavälillä nuo eivät kiinnosta ketään muutakaan, koska Suomesta loppuvat rahat niiden hoitojen toteuttamiseen.

  Mistäkö minä tiedän, että näin tulee käymään. Siitä, että varsinkin sosiaalihuollon puolella on jo osittain käynyt näin. Yksityiset toimijat hoitavat jo ison osan vanhustenhoidosta ja lastensuojelulaitoksista. Varsinkin lastensuojelu on äärimmäisen kannattavaa liiketoimintaa. Ja peli on raakaa. Aiemmin esimerkiksi vanhustenhuollossa oli paljon pieniä yksityisiä toimijoita, jotka tekivät työtään suurella sydämellä ja varsin pitkälti vanhusten parasta ajatellen.

  Nykyisin monet näistä pienyrityksistä ovat lopettaneet toimintansa. Ne on joko myyty isoille kansainvälisille firmoille tai lopetettu kannattamattomina. Alkuun ne pystyivät pistämään hanttiin yrittäjien ja heidän perheidensä valtaisalla työpanoksella. Se kierrettiin aluehallintovirastojen suopealla avustuksella vaatimalla vanhustenhoitoon hienot ja komeat seinät. Moni joutui jo siinä vaiheessa jättämään leikin sikseen, kun monikansalliset yritykset rakensivat komeita lukaaleja terveydenhuollosta lapioitujen miljardien avulla.

  Jos jollakulla pientoimijalla sitten sattui olemaan riittävän hulppeat tilat pistettin taas niitä miljardeja likoon ja kilpailtiin pienemmät pois hinnalla. Iso yritys kestää vuosiakin tappiollista toimintaa, pieni ei kestä. Nyt hyökkäyksen kohteena on julkisin varoin tuotettu vanhustenhuolto, jota nakerretaan pois pelistä hyvin samantapaisilla toimilla. Kauhulla odottelen niitä päiviä, kun nämä yritykset ovat päässeet tavoitteeseensa ja saaneet riittävän ison markkinaosuuden.

  Sen jälkeen nimittäin nostetaan hintoja. Kun heillä on käsissään tuotantotekijät eli hoitopaikkojen seinät, välineet ja henkilökunta, jää yhteiskunnalle vain maksajan rooli. Ja ne happamat pihlajanmarjat, joiden hoito on kallista ja jotka eivät kenellekkään kelpaa. Ja sama terveydenhuollossa.

  Jaa ette usko vai ? Kuinkas se Carunan kanssa kävikään ? Ruotsiinkin kannattaa vilkuilla. Ja Yhdysvaltojenkin terveydenhuoltoon ja sosiaalipalveluihin kannattaisi tutustua samalla kun seuraa Clintonin ja Trumpin kamppailua. Sielläkin on tavattoman paljon pelissä, sillä Yhdysvaltojen talous ei missään tapauksessa tule kestämään Trumpin sekoilua presidenttinä. Obama ei ole sitä ennättänyt saada riittävän hyvään kuntoon Bushin jäljiltä.

  • Johanna Kosloff

   Asian ytimessä .

 10. Yhden asian liike | Suomi Tykkää

  […] – On totta, että perussuomalaisilla ei ole näkyvää roolia sote-mallin esittämisessä. Entä sitten? On muita meille tärkeitä kysymyksiä. Perussuomalaiset on halunnut korostaa maahanmuuttopolitiikkaa … …read more […]

 11. Pertti Ikonen

  Itse uskoisin, että PS-puolue (SMP:n seuraaja) kaivettiin naftaliinista syrjäyttämään vasemmistopuolueet oppositioon. Ja olen ihan varma, että useat PS-puoluetta äänestäneet katuvat tekoaan. Eikä Soinikaan voi kauan jatkaa vastaamalla kansalaisten kysymyksiin fraaseilla ja sutkautuksilla.

 12. Perusporvari

  Sotesähläystä ei tahdotakaan ratkaista,koska kansakunnan parhaimmiston kannalta tilanne on oikeastaan erittäin hyvä.
  Työterveyshuolto pelaa ja yksityislääkäriltä saa vaivattomasti läheteen yliopistollisiin keskussairaaloihin, jonka kustannukset puolestaan maksaa potilaan kunta.
  Lisäksi nyt Tampereella on aloitettu yhteistyö Pietarin kanssa,sieltä sadaan laadukkaita potilaita sekä vaihtokaupassa ogelmalliset yksilöt pirkanmaalta voidaan kätevästi kipata Pietarin terveydenhoidon harmeiksi.

 13. veikko kettunen

  Persuilla on tekemistä, mm olla köyhien asialla-
  Vastavoima vasureille, tai punavihreille ja niiden populismille.
  Maahanmuuton vastustaminen ok, koska joutoväkeä on omastatakaa ja jonka ruokkimiseen valtio joutuu ottamaan velkaa miljardeja. Pakolaiset saa tulla, tai niitä on autettava muualla.
  Soten suurin huti on yksityiset kaksoismarkkinat, ne ei sovi persuille.
  Persujen äänestäjät on pettyneet osin hallituspolitiikkaan, mutta suunta on oikea ja kompromissit pakollisia joukkuetyössä.
  Koulutuksesta ei säästetä, mutta rajallinen raha tulee kohdentaa oikein ja tehostaa opiskelutapoja…

  • timo harju

   Aivan. Usko ei petä kun uskoo.

 14. Kaija Laine

  Mirja Pekkonen valotti osuvasti Soten tulevaisuuden näkymiä. Olen itse tullut siihen johtopäätöksen että Sotea rakennellaan siksi että saadaan ajettua koko julkinen terveydenhuolto ajettua alas ja lopulta Ameriikan malliin, kokonaan ihmisen itsensä, työnantajan ja vakuutusjärjestelmän rahoittamaksi.
  Itse blogin aiheesta sen verran, että elämme totisesti orwellilaisia aikoja. Persujen maahanmuuttopolitiikka, hah! Voiko sitä kutsua maahanmuuttopolitiikaksi? Samalla tavalla kuin peltojen kesannointia ja karan hävittämistä maanviljelykseksi, koulukirjojen polttamista opeukseksi ja sotaa rauhaksi!

  • Pekka Potka

   Terveydenhuolto rahoitetaan jo nyt tuolla mallilla, se vain tehdään kollektiivisesti, pääosin siis ei henkilökohtaisesti. Kuntien rahoittamana se on suosinut varakkaita, koska kunnallisvero on tasavero. Uudessa mallissa raha tulisi valtion progressiivisen verotuksen kautta. Samalla kenenkään veroasteen ei pitäisi nousta. Kuntien pitää laskea kunnallisveroa uudistuksen toteutuessa. Sillekin on luku, johon on vaikea uskoa edellistä taustaa ja uutta maakuntahallintoa vasten. En usko, että tavoite on sinänsä noin yksinkertainen kuin kirjoitat, mutta lopputulos voi olla. Tämä on niin epämääräinen harjoitus kerralla toteutettavaksi, että sen pelkkä koko voi ajaa sekä sosiaali- että terveydenhuollon vapaaseen pudotukseen moneksi vuodeksi.

 15. Tero Vanhanen

  Näköjään täällä kommenttiosiossa on menossa joku valeposiitiivisuuden puuska tyyliin ”löysin persuista jotain positiivistakin sanottavaa: koin heidän kauttansa henkisen valaistumisen kuinka kansa on tyhmää, ainakin tyhmempää kuin minä.”

  Tässä sen sijaan ihan aidosti positiivinen kommentti perussuomalaisista:

  Jussi Niinistö on tehnyt hyvää duunia puolustusministerinä. Pitää mennä pitkä aika taaksepäin että tulee yhtä tarmokas ja aidosti maanpuolustuksesta innostunut ja käsittävä puolustusministeri vastaan.

 16. Rintsu

  Perussuomalaiset ymmärsivät aikanaan potkaista Hirvisaaren puolueesta pois. Seuraavat vaalit sit kertoivat, että hänen, sisulaisten ja öyhöttäjien äänillä ei eduskuntaan nousta. Jos olisivat tuolloin ymmärtäneet siivota puoluetta enemmänkin niin olisivat menettäneet muutaman kovaäänisen älämölöttäjän ja voineet rakentaa ihan oikean puolueen.

  Mutta Halme- harha vaan jäi elämään turhankin vahvana, eli luottamus siihen, että onelinereita laukova rääväsuu on aina hyvä ääniharava oli osaamista tai ei.

  Sit käy just noin, että kun pitäis nimittää SoTe- ministeri niin puolueessa ei olekaan ketään joka olisi asiasta koskaan edes kuullut. Jolloin Kepu saa maakuntahallintonsa ja kokoomus saa valtiosta haluamansa lypsylehmän. Perussuomalaiset jäävät historiaan yhden hallituskauden puolueena joka historiikissaan muistaa korostaa, että ”me sentään vastustettiin maahanmuuttoa ja homoja”.

Kommentoi »

Comments are closed