Yhden asian liike

– On totta, että perussuomalaisilla ei ole näkyvää roolia sote-mallin esittämisessä. Entä sitten? On muita meille tärkeitä kysymyksiä. Perussuomalaiset on halunnut korostaa maahanmuuttopolitiikkaa – en ole nähnyt keskustan profiloituvan siinä.

Näin sanoo sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (PS) eilisessä Sunnuntaisuomalaisessa. Useissa lehdissä julkaistun jutun paperiversiossa asiaa on taustoitettu tarkemmmin mm. näin:

Kaksi hallituspuoluetta on kumpikin saamassa läpi ison ideologisen tavoitteen: keskusta kauan haaveilemansa maakuntien itsehallinnon ja kokoomus uusia markkinoita terveysbisnekselle. Mitä tästä ajatellaan kolmannessa hallituspuolueessa perussuomalaisissa, jolle sote ja maakunnat eivät ole aatekysymys?

Perussuomalaisten vastaus siis on, että entä sitten, ei kiinnosta tippaakaan. Tehkööt mitä haluavat, kunhan me saamme vastustaa vapaasti maahanmuuttoa ja hankaloittaa turvapaikan saamista. Tehkööt maakuntiin kaoottisen hallintohimmelin, vapauttakoot kilpailun kansainvälisille suuryrityksille. Tästä ei saada riitaa aikaan, kunhan vain perussuomalaiset saavat edelleen jatkaa maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista jauhamista.

Mistään muustahan siinä puolueessa ei koko hallituskaudella olla oltu kiinnostuneita. Puolueen edustajilta on ollut lähestulkoon mahdotonta saada hohtimillakaan kiskotuksi minkäänlaista mielipidettä mihinkään kansalaista oikeasti koskettavaan kysymykseen, mutta maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista tulee lausuntoja solkenaan koko ajan.

Pakkohan näin on tietysti tehdä, koska ihan kaikki vaalilupaukset on syöty. Ei pitänyt leikata köyhiltä, sairailta, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta, mutta leikattiin kuitenkin heti hallitukseen päästyä. Tämä on romauttanut puolueen kannatuksen ja jäljelle jääneet tiivistävät rivejään keskittymällä maahanmuuton vastustamiseen. Tämä on ikävä suuntaus puolueessa, jolle monet asettivat lupausten perusteella suuria toiveita. Nyt äänestäjät on petetty vain hallituksessa pysymisen takia.

Perussuomalaisissa on paljon hyviä, päteviä ja osaavia ihmisiä, jotka oikeasti haluavat paneutua asioihin esimerkiksi kunnallispolitiikassa. Meidän kunnassamme sellaisia ovat kaikki puolueen luottamushenkilöt. Niin on varmasti monessa muussakin kunnassa.

Tampereella ei ole. Tampereella paikallisosaston arvojohtajaksi valittiin edelleen Terhi Kiemunki, joka tulee saamaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Viimeisen vuoden aikana hän on muutenkin herättänyt kummastusta jopa oman puolueen sisällä solvaamalla maahanmuuttajataustaisia lapsia, fanittamalla Soldiers of Odinia ja organisomalla bussikuljetuksia turvapaikanhakijoita vastaan suunnattuihin mielenosoituksiin.

Tämä kuvastaa hyvin puolueen nykytilaa ja tulevaa suuntausta. Kun väki vähenee, niin tyhmyys sakenee. Tartutaan yhä enemmän ainoaan puolueen kellokkaille tärkeään asiaan ja suljetaan silmät kaikelta muulta. Yhtenä kellokkaana on puolueen lehti Suomen Uutiset, jota ei nykyisin juuri roskajulkaisu MV:stä erota.

Tässä tulee käymään kuten yhden asian liikkeille aina käy. Se kutistuu ja jää pienen ja entistä tiukemmin siihen yhteen ainoaan asiaan tarrautuvien puuhakerhoksi. Ei sillä tavalla valtakunnanpolitiikkaa hoideta.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (28)
 1. Marko Turunen
  31.10.2016, 08:12

  Koska olen positiivisella tuulella päätin ryhtyä vaikeaan haasteeseen. Siis keksiä jotain positiivista sanottavaa persuista, anteeksi, PerusSuomalaisista.

  Ihan helppoa se ei suinkaan ole, mutta ainahan sitä jotakin keksii. Kyseinen puolue on saanut aikaan sen, että ainakin allekirjoittanut on ryhtynyt näkemään sen suuren kuvan siitä, että minkälaisia idiootteja suuri osa kansasta on. Olen ymmärtäväni sen, että moni jytkyläisiä äänestäneistä antoi äänensä kyseiselle puolueelle puhtaasti protestimielessä. Ken ties ”maahanmuuttokriittisyys” siivitti kansalaisia vaaliuurnille. Varmastikin monta sellaistakin, jotka eivät muutoin demogratiaan osallistuisi.

  Nyt kun nämä tahot on kerrankin saatu uurnille olisi seuraava askel, että seuraisivat edes sen verran politiikkaa, että seuraavissa vaaleissa äänestäisivät niitä tahoja, jotka oikeasti ajavat heille tärkeitä asioita.

  1. Mark Andersson
   31.10.2016, 09:12

   Jatkaakseni persu-ilmiön hyvien puolien kaivelua: vastapuolta tarvitaan, jotta asiat eivät jää pimentoon, kunhan se typerä vastapuoli jää tarpeeksi voimattomaksi. Mutta jos se järjen älytön vastapuoli alkaa selättää järjen ääntä, se on merkki jostain paljon vakavammasta. Mutta jopa MV-tyyppisestä roskajulkaisusta on löydettävissä jotain positiivista: valtamedian on ollut pakko skarpata ja ottaa käsittelyyn sellaisiakin aiheita, jotka se muuten jättäisi paitsioon.

   Koska konsensus on eräänlaista mielipidediktatuuria, sille tarvitaan vastavoima, vaikka se olisi älyvapaa, kuten nyt on. Persut ovat tehneet säröä pyhään yksimielisyyteen, ja se on sinällään hyvä asia – niin vastenmielistä kuin se onkin.

   Mitä kansan typeryyteen tulee, armeijan käyneet tietävät, että siellä se nimenomaan kävi ilmi, ja ikävästi kävikin.

   1. Mutta jopa MV-tyyppisestä roskajulkaisusta on löydettävissä jotain positiivista: valtamedian on ollut pakko skarpata ja ottaa käsittelyyn
    ————
    Voitko osoittaa yhdenkin tapauksen tällaisesta skarppauksesta.
    Mitä on valtamedia, onko Turun Tienoo valtamediaa?

    1. Eino Jarvamaa
     31.10.2016, 21:31

     Jore, no esim, tämä asiallinen ja informatiivinen juttu: http://www.hs.fi/sunnuntai/a1477625694137

     1. Linkki vie Hesarin artikkeliin jossa Somalian presidentiksi pyrkivä kertoo kannastaan silvontaleikkausten palautusleikkauksiin.
      On ihan sinällään uutiskynnyksen ylittävä asia joten mihin tossa mielestäsi mitävittu- palstaa tarvitaan?

 2. Matti Heikkilä
  31.10.2016, 08:46

  Eli voisi toisimpäin sanoa.

  Keskustaa ja kokoomusta ei maahanmuuttopolitiikka kiinnosta tai siinä vellova ihmisoikeusasiat niin paljoa kuin pienen porukan valtarakenteen verorahojen jakoperusteista maakuntahallinnossa ja pienen porukalle hyvät verorahoilla pelattavat sote-businekset (pakolaisbusineksen lisäksi).

Kommentointi suljettu.