Tahallista ymmärtämättömyyttä

– Mutta toinen kysymys on, mihin rikokseen Teuvo on syyllistynyt, koska itse en näe hänen syyllistyneen mihinkään rikokseen, mutta minä ei ole oikeusoppinut, olen ainoastaan lainsäätäjä. (Juho Eerola, ps)

– Itse ajattelen, että muslimit eivät ole kansanryhmä. Heitä on 1,7 miljardia. Muslimit eivät myöskään ole kansanryhmä Suomessa, vaikka osa heistä kuuluu uskontoon nimeltä islam. (Laura Huhtasaari, ps)

Näin hämmästelevät kollegat tietoa rikossyytteestä, jonka valtakunnansyyttäjä on määrännyt nostettavaksi kansanedustaja Teuvo Hakkaraista vastaan.

Minä hämmästelen sitä, että tällaisella ymmärryksellä varustetut ihmiset säätävät meille lakeja. He eivät tunnu osaavan lukea edes voimassaolevaa lakia, mutta silti heidät on äänestetty säätämään uusia.

Laitetaan vielä rikoslain 11 luvun 10 § kokonaan. Joku voisi näyttää sen kansanedustajille tai vaikka lukea sen ääneen oikein hitaasti.

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Huhtasaari tehnee maailmanennätyksen sekä lakitekstin että uskonnon ymmärtämättömyydessä. Hänen mielestään vain osa muslimeista kuuluu uskontoon nimetä islam. Minua kiinnostaisi tietää mihin uskontoon sitten kuuluvat ne muslimit, jotka eivät hänen mielestään kuulu islamiin. Vai tarkoittaako Huhtasaari, että että joko islam tai muslimina oleminen on jokin rotuun, ihonväriin, syntyperään, kansalliseen tai etniseen alkuperään tai niihin rinnastettava ominaisuus? Jos tarkoittaa, niin ei se mitään. Kuten lainkohdassa selkeästi lukee, niin myös niillä perusteilla uhkaaminen, panettelu ja solvaaminen ovat vastoin lakia.

Kyse on tahallisesta ymmärtämättömyydestä. Kyse on siitä, että perussuomalaisilla on ongelma. Sen ongelman nimi on silmien sulkeminen puolueessa rehottavalta rasismilta. Se ilmenee suoraan kerrottuna pyrkimyksenä poistaa koko kansanryhmää vastaan kiihottamista koskeva pykälä rikoslaista.  Jatkuvilla lainrikkomuksilla pyritään siirtämään rangaistavuuden rajaa niin kauan, että koko lainkohta menettää merkityksensä.

Minulla on perussuomalaisille yllätys: kiihottamista kansanryhmää vastaan ei voi poistaa rikoslaista.

– Siinä ei edes ole harkintavaltaa suomalaisella lainsäätäjällä. Kyseessä on teko, jonka pitää kansainvälisten sopimusten mukaan olla rangaistava, ihmettelen, että siitä ylipäätään edes keskustellaan, sanoo rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen.

Tai voidaanhan se poistaa, jos samalla sanoudutaan irti näistä velvoittavista kansainvälisistä sopimuksista. Ihan samalla tavalla Suomi voi sulkea rajansa ja kieltäytyä ottamasta yhtään turvapaikanhakijaa. Juuri sitähän vaikkapa Huhtasaari koko ajan vaatii. Hän vain ei koskaan sano, että nämä sopimukset on irtisanottava ja Suomen on ruvettava hylkiövaltioksi muun maailman silmissä.

Odotan, että perussuomalaiset nyt oikeasti tekevät jotain eivätkä vain höpötä joutavia. Ei muuta kuin ravakka aloite kansainvälisitä sopimuksista irtautumiseksi, niin sitten voidaan säätää ihan millaisia lakeja halutaan. Jatkuva lain härnääminen hallituspuolueelta on harvinaisen mautonta ja lapsellista meininkiä.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

EDIT: 2.11. klo 13.10.

Iltalehti on tänään muuttanut Huhtasaaren lausunnon kuulumaan näin:

– Muslimit eivät ole kansanryhmä. Meillä on 1,7 miljardia muslimia. Muslimit eivät myöskään ole kansanryhmä Suomessa, vaan meillä on hyvin erilaisia kansanryhmiä Suomessa ja osa heistä kuuluu uskontoon nimeltä islam.

Hän ei siis edelleenkään pidä muslimeja kansanryhmänä, jota vastaan kiihottaminen on vastoin lakia.

 

Kommentit (31)
 1. Seurasin ja kommentoin aikani Laura Huhtasaaren Twitter-tiliä. Hän käyttäytyy kuin Asterix ja Riidankylväjä-sarjakuvalehdessä. Hölmö kommentti ja siipeilijät jäävät vääntämään aiheesta sivistyneiden asiantuntijoiden kanssa. Lopputulemana erimieltä olevien estäminen. Estin itse itseni. Välillä on kyllä usko mennä suomalaisten arvomaailmaan. Melkoinen rappio on menossa. Hyvä, kun jaksat vääntää rautalangasta.

 2. Eihän siitä ole kauankaan, kun Perussuomalaiset itkivät syrjintäänsä tämän samaisen lakipykälän nojalla. Heidän mukaansa siis puolue (Perussuomalaiset) on kansanryhmä lain tarkoittamassa hengessä, mutta muslimit (joista OSA islaminuskoisia, eh?) eivät ole. Sisälukutaito ja luetun ymmärtäminen olisi kova juttu.

  1. Kennett Ylitalo
   2.11.2016, 01:14

   Voi olla että käsittävät kansanryhmää vastaan kiihottamisen niin että sen kyseisen kansanryhmän tulee olla vähemmistö. 1,7 miljardia yhteensä ei kuulosta vähemmistöltä mutta persuja ei ole maailmassa niin montaa.

   huomioitavaa on myös että iso osa näistä viesteistä on kuin koodikieltä joka kyllä kertoo asiaan vihkiintyneelle että kyseessä on kuitenkin loppujen lopuksi rotuoppi vaan sen tietävät ettei siitä voi sanoa sanallakaan mitään koska tulee natsileima josta on joskus vaikea päästä eroon.

   Suomeks sanottuna inhottavia paskaläjiä jotka eivät voi omaa mielipidettään sanoa julkisesti vaan se pitää jotenkin pystyä niputtamaan jonkin toisen asian taakse ja yleensä viesti on epäselvä sekamelska joka perus-suvakille näyttää melkein siansaksalta kun se viesti on menny niin monen filtterin läpi mutta jos omaa tasan oikeat ennakkoluulot ja uskon, se on selkeää pässinlihaa. Jos lähdet siitä olettamuksesta että kyseessä on ala-arvoisemmat ihmiset rodultaan, alkaa nää niitten viestit olla iak selkeitä: tasa-arvoinen kohtelu lain edessä tarkoittaa silloin sitä että ruskea-ihoisemmat eivät saa saada yhtä paljon oikeuksia, silloin ollaan tasoissa koska molemmat saavat arvonsa mukaan..

   Moni asia loksahtaa kohdalleen jos kaiken ajattelee heti lähdöstä noin päin, tällä puolen aitaa vaan aletaan purkamaan väärästä päästä koko hommaa kun se ei mee esim mun päähän ollenkaan, ihmisten välinen tasa-arvo on niin itsestään selvää ettei vaan osaa lukea sitä viestiä oikein jää ihmetyttään että missä se logiikka oikein oli. Ja esim Huhtasaari luulee olevansa niin ovela että se saa menemään viestinsä oikein läpi molempiin suuntiin; suvakit ei voi vetää natsikorttia ja kannattajat saa vetää omat johtopäätökset. Tähän asti, se on ollut hyvin onnistunut taktiikka.

Kommentointi suljettu.