Tasaiseen tahtiin

Netin roskajulkaisu MV syöttää lukijoilleen valeuutisia tasaiseen tahtiin ja yhtä tasaiseen tahtiin lukijat saavat niistä adrenaliiniryöppynsä. Jos joku viitsisi, niin ne uutiset voisi kumota yhtä tasaiseen tahtiin. Otetaanpa taas kerran yksi MV:n “uutinen”, joka kuvastaa hyvin MV:n häikäilemättömyyttä ja julmuutta.

MV kertoo kuvien kanssa, että Syyrian pommitusten uutisoinnissa huijataan. Yksi ja sama pikkutyttö on pelastettu pommitusten raunioista kolme kertaa eli kyseessä on lavastus. Kun mukaan tempaistaan vielä asiaan mitenkään liittymätön Rami Adhamin nimi, niin raivoava lukijajoukko on taas viiden minuutin ajan valmis käymään kaikkien kimppuun.

mv-tytt

No niin, selvää huijausta, sanoo moni. Sama tyttö istuu kolmen eri pelastajan sylissä, joten kuvat ovat lavastettuja.

Eivät ole, se selviää nopealla kuvahaulla. Kyseessä on yksi ainoa tapahtuma, jossa tyttö pelastettiin raunioista. Hän vain siirtyi sylistä syliin kaoottisen näköisessä tilanteessa. Se selviää, kun enemmän tapahtumasta otettuja kuvia laiteaan yhteen. Sama paikka, samat miehet, samat rakennusten rauniot.

kooste

Toivottavasti nämäkin MV:n sivulla juttua kommentoineet ovat tyytyväisiä itseensä ja asenteisiinsa. Kukahan sen syötin taas kerran nielaisikaan koukkuineen ja siimoineen?

lukijat

Kun tarpeeksi kauan valehdellaan kaikista mahdollisista ja mahdottomista asioista, niin kohderyhmä menettää todellisuudentajunsa täydellisesti. Meillä on jo MV:n innokkaista lukijoista muodostunva zombijoukko, joka elää rinnakkaistodellisuudessa.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. MV:n lukijat älkööt vaivautuko ollenkaan.

Kommentit (23)
 1. Pentti Untinen
  8.11.2016, 09:35

  Valokuvakin voi siis valehdella.

  1. yrjö perkko
   8.11.2016, 10:13

   Valokuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa, jos sitä osaa käyttää.

   1. Mitähän valokuva tässä valehtelee? Voisitko avata mitä rivin ensimmäinen valokuva valehtelee, se jossa tyttö on miehen sylissä. Missä on vale. Oletko hyvä ja avaa.

 2. Martti Orre
  8.11.2016, 10:36

  Rajakit ovat tunnetusti kovia organisoimaan bussikuljetuksia milloin mihinkin torikokoukseen, nyt välähti! Mitä jos tekisivätkin seuraavan bussimatkan Aleppoon ihan paikan päälle, samalla voisivat kartoittaa miten niitä pommitettavia ihmisiä voisi parhaiten auttaa siellä paikan päällä?

  Siinä saisi samalla perspektiiviä asioihin, ja voisi kenties jaotella ihmiset jo siellä rauniokasassa elintasopakolaisiin ja todellisiin apua tarvitseviin. Mahtaisiko löytyä se kauan hukassa ollut inhimillisyys, jos näkisi ihan itse, omilla silmillä, mitä siellä tapahtuu?

  1. Jesse Heinonen
   8.11.2016, 10:46

   Tästä voisi repäistä vähän tummempaa huumoria, sillä saattaisi käydä myös niin että paluumatkalla riittäisikin jo ihan tilataksi. Jos pääsevät paluumatkalle ylipäätään.

   1. Mirja Pekkonen
    8.11.2016, 11:56

    Taitaisi riittää se tilataksi jo menomatkalle. Olen tässä minäkin nyt kipeää polvea potiessani katsonut muutamia miekkarivideoita ja tullut siihen tulokseen, että ei siellä 10 -15 henkilöä enempää ole mukana. Joskus jos sattuu joku asiasta tietämätön pysähtymään paikalle makkaran syöntiin tai kahville niin sitten kuvataan vähän laajemmalti, jotta saataisiin mielikuva siitä, että väkeä olisi enemmänkin.

    Mutta määrällisesti noita miekkareita on paljon. Jos jokaisessa on mukana ne 10 – 15 vakikävijää ja 10 satunnaista makkaransyöjää, niin 25 x 360 päivää niin johan siitä saadaan annettua sellainen kuva, että mielenosoittajia on massoittain liikkeellä. Varsinkin kun jopa 70 – 80 todellista tai feikkihenkilöä ilmoittautuu niihin mukaan Facebookissa ja jonkin ajan kuluttua voidaan maailmalle syöttää sellainenkin valhe, että siellä tosiaankin oltiin paikalla.

    Pelottavaksi tämän touhun tekee se, että pahimpien kellokkaiden joukossa ei ole yhtään supisuomalaista. Ja se, että vaikka siellä suomenlippuja kanniskellaankin niin samalla mukana voi olla pahvilappuja, joissa toivotaan Venäjän apua. Ja saatetaanpa moinen toive jossain käänteessä ääneenkin sanoa.

    1. Johannes Keränen
     8.11.2016, 17:51

     Oulussa noita oli se 15 samaa naamaa jotka kaikissa aiemmissakin ollet, kaikki etelästä tänne tulleita. Niiden lisäksi oli sekalainen joukko Odin- ja Vastarintaliike-merkein varustettuja kuulapäitä. Olivat menneet lähikuppilaan ja saaneet monoa koska olivat yrittäneet kerätä kannattajakortteja asiakkailta. Nyt ne sitten vannoo boikotoivansa kuppilaa. Voin vain kuvitella kuinka harmissaan omistaja on kun kourallinen ulkopaikkakuntalaisia sanoo boikotoivansa.

Kommentointi suljettu.