Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tasaiseen tahtiin

Netin roskajulkaisu MV syöttää lukijoilleen valeuutisia tasaiseen tahtiin ja yhtä tasaiseen tahtiin lukijat saavat niistä adrenaliiniryöppynsä. Jos joku viitsisi, niin ne uutiset voisi kumota yhtä tasaiseen tahtiin. Otetaanpa taas kerran yksi MV:n ”uutinen”, joka kuvastaa hyvin MV:n häikäilemättömyyttä ja julmuutta.

MV kertoo kuvien kanssa, että Syyrian pommitusten uutisoinnissa huijataan. Yksi ja sama pikkutyttö on pelastettu pommitusten raunioista kolme kertaa eli kyseessä on lavastus. Kun mukaan tempaistaan vielä asiaan mitenkään liittymätön Rami Adhamin nimi, niin raivoava lukijajoukko on taas viiden minuutin ajan valmis käymään kaikkien kimppuun.

mv-tytt

No niin, selvää huijausta, sanoo moni. Sama tyttö istuu kolmen eri pelastajan sylissä, joten kuvat ovat lavastettuja.

Eivät ole, se selviää nopealla kuvahaulla. Kyseessä on yksi ainoa tapahtuma, jossa tyttö pelastettiin raunioista. Hän vain siirtyi sylistä syliin kaoottisen näköisessä tilanteessa. Se selviää, kun enemmän tapahtumasta otettuja kuvia laiteaan yhteen. Sama paikka, samat miehet, samat rakennusten rauniot.

kooste

Toivottavasti nämäkin MV:n sivulla juttua kommentoineet ovat tyytyväisiä itseensä ja asenteisiinsa. Kukahan sen syötin taas kerran nielaisikaan koukkuineen ja siimoineen?

lukijat

Kun tarpeeksi kauan valehdellaan kaikista mahdollisista ja mahdottomista asioista, niin kohderyhmä menettää todellisuudentajunsa täydellisesti. Meillä on jo MV:n innokkaista lukijoista muodostunva zombijoukko, joka elää rinnakkaistodellisuudessa.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. MV:n lukijat älkööt vaivautuko ollenkaan.

Kommentit (23)

 1. Pentti Untinen

  Valokuvakin voi siis valehdella.

  • yrjö perkko

   Valokuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa, jos sitä osaa käyttää.

   • jore puusa

    Mitähän valokuva tässä valehtelee? Voisitko avata mitä rivin ensimmäinen valokuva valehtelee, se jossa tyttö on miehen sylissä. Missä on vale. Oletko hyvä ja avaa.

 2. Martti Orre

  Rajakit ovat tunnetusti kovia organisoimaan bussikuljetuksia milloin mihinkin torikokoukseen, nyt välähti! Mitä jos tekisivätkin seuraavan bussimatkan Aleppoon ihan paikan päälle, samalla voisivat kartoittaa miten niitä pommitettavia ihmisiä voisi parhaiten auttaa siellä paikan päällä?

  Siinä saisi samalla perspektiiviä asioihin, ja voisi kenties jaotella ihmiset jo siellä rauniokasassa elintasopakolaisiin ja todellisiin apua tarvitseviin. Mahtaisiko löytyä se kauan hukassa ollut inhimillisyys, jos näkisi ihan itse, omilla silmillä, mitä siellä tapahtuu?

  • Jesse Heinonen

   Tästä voisi repäistä vähän tummempaa huumoria, sillä saattaisi käydä myös niin että paluumatkalla riittäisikin jo ihan tilataksi. Jos pääsevät paluumatkalle ylipäätään.

   • Mirja Pekkonen

    Taitaisi riittää se tilataksi jo menomatkalle. Olen tässä minäkin nyt kipeää polvea potiessani katsonut muutamia miekkarivideoita ja tullut siihen tulokseen, että ei siellä 10 -15 henkilöä enempää ole mukana. Joskus jos sattuu joku asiasta tietämätön pysähtymään paikalle makkaran syöntiin tai kahville niin sitten kuvataan vähän laajemmalti, jotta saataisiin mielikuva siitä, että väkeä olisi enemmänkin.

    Mutta määrällisesti noita miekkareita on paljon. Jos jokaisessa on mukana ne 10 – 15 vakikävijää ja 10 satunnaista makkaransyöjää, niin 25 x 360 päivää niin johan siitä saadaan annettua sellainen kuva, että mielenosoittajia on massoittain liikkeellä. Varsinkin kun jopa 70 – 80 todellista tai feikkihenkilöä ilmoittautuu niihin mukaan Facebookissa ja jonkin ajan kuluttua voidaan maailmalle syöttää sellainenkin valhe, että siellä tosiaankin oltiin paikalla.

    Pelottavaksi tämän touhun tekee se, että pahimpien kellokkaiden joukossa ei ole yhtään supisuomalaista. Ja se, että vaikka siellä suomenlippuja kanniskellaankin niin samalla mukana voi olla pahvilappuja, joissa toivotaan Venäjän apua. Ja saatetaanpa moinen toive jossain käänteessä ääneenkin sanoa.

    • Johannes Keränen

     Oulussa noita oli se 15 samaa naamaa jotka kaikissa aiemmissakin ollet, kaikki etelästä tänne tulleita. Niiden lisäksi oli sekalainen joukko Odin- ja Vastarintaliike-merkein varustettuja kuulapäitä. Olivat menneet lähikuppilaan ja saaneet monoa koska olivat yrittäneet kerätä kannattajakortteja asiakkailta. Nyt ne sitten vannoo boikotoivansa kuppilaa. Voin vain kuvitella kuinka harmissaan omistaja on kun kourallinen ulkopaikkakuntalaisia sanoo boikotoivansa.

 3. Markku T Koivisto

  Sitä eniten ihmettelen, että ihan tolkun ihmisetkin postailevat MV-kuraa sivustoille. Muutaman olen poistanut kavereista, mutta aina tulee uusia hölmöjä.

  • Rintsu

   Ei yllätä tuokaan. Peruskoulu ja jopa lukio opettaa lukemaan ja tankkaamaan asioita ulkomuistiin, sen sijaan, että opettaisi luetun ymmärtämistä, tiedonhakua ja lähdekritiikkiä.

   Laura Huhtasaarikin on yliopistosta valmistunut uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja. Kirjoituksensa opettavat minulle vain sen, että kannettu vesi ei tosiaankaan kaivossa pysy.

 4. Rintsu

  Mitävittu ei taaskaan mitenkään yllätä.

  Jossittelu on aina kivaa. Jos tilanteeseen mitenkään kuulumaton Abdam olisi ollut paikalla, niin olisiko hän ollut yksi pelastajista? Minä en tiedä.

  Mutta jos tilanteeseen liittymätön Janitskin olisi ollut paikalla, niin olisiko hän ollut yksi pelastajista? Vai olisiko hän istunut kaupungin toisella puolella baarissa odottamassa, että nettiin ilmestyy hänen julkaistavakseen paikalla olleiden ottamia kuvia? En tiedä enkä viitsi arvailla.

 5. sami lappalainen

  Mitä tuossa ranskan kielisessä linkissä lukee? Kun tuo manipulation sana pistää silmään?

  • Elina Aronen

   Pieni syyrialaistyttö jota pelastetaan koko ajan. Noin raakasti käännettymä.

  • tarja v

   Tämä ”Antipresse.net” on vähän niinkuin ranskalainen vastine MV:lle. Linkissä lukee ”manipulaatio_pikku_syyrialainen_joka_aina_pelastetaan”. Se siitä manipulaatiosta.

  • Jussi

   Linkin takana on samainen juttu kuinka lukijoita manipuloidaan, kun sama tyttö esiintyy uudestaan ja uudestaan pelastuskuvissa. Lopuksi todetaan:”Dommage qu’elle n’intéresse que les médias russes.” Eli ”Harmi kun ketään muuta ei kiinnostu kuin Venäjän mediaa” [tuo ihmisten ajatusten manipulointi]. Joten ympäri mennään yhteen tullaan, vai miten se menikään?

  • Henna Y

   Manipulaatio – pieni syyrialaistyttö jota pelastetaan jatkuvasti. Tuo Antipresse mahtaa olla saman tyylinen lähde kuin MV.

  • Veli-Pekka Saarinen

   Siinä syydetään sitä samaa sontaa kuin MV-lehdessä ”Manipulaatiota, pieni syyrialaistyttö, jota pelastetaan koko ajan”. Taitaa olla tuo antipresse tämän jutun lähde MV:lle.

   • sami lappalainen

    Kävin tutustumassa sivustoon, mutta ei kieli ole niin tuttu, joten jätän asian sille joka ranskan hallitsee mutta jo pikaisella selailulla sivusto vaikutti paikalta josta en uutisiani keräisi.

 6. Pirkko Ryyppö

  ”Juu kylmä totuus tuostakin tulee aikuinen…” Täytyy ihmetellä mimmonen ihminen on tuollasen kommentin takana…

  Samaa ihmetelly kans kuin muuten ihan mukavan ja järelliset tuntuset ihmiset tutuissa on hurahtaneet näihin. Muutamalle oon onkinu tietoon ne oikiat faktat ja ymmärsivät sen jälkeen mimmosesta ”julkaisusta” on kyse, mutta osa osottautui niin rasisteiksi, että pyysin juttujen jakelijoita ite poistamaan mut kavereistaan.

 7. Merja Nurmi

  Minä olen optimisti. Viiden vuoden päästä harva kehtaa enää edes myöntää olleensa niin sinisilmäinen, että uskoi mv-huuhaata. Uusia mv-julkaisuja toki kehitetään kaiken aikaa, mutta se joukko, joka kaipaa Suurta Johtajaa ja uskoo todeksi mitä tahansa Tittelintuuresta Punahilkkaan, kunhan Suuri Johtaja sen kertoo, taitaa sittenkin olla pienenemään päin?

 8. Jari Kähkönen

  Lainaan Sakarin bloggauksen jälkimmäisestä kuvakaappauksesta:”Petteri Hettis Pitkänen Tosiasiassa menee hukkaan toikin propaganda, kun normi ihmistä ei kiinnosta vittuakaan.” No, sepäs oli selvänäköisesti kynäilty se. Muistuu ihan mieleen muinoin siniharmaasta pikajunasta pihallelentänyt ja päissään kuin pieni eläin ollut lappalaisukko, joka loihe lausumaan että ”sehän oli viisaasti sanottu, kuka puhui”. Minä olin juuri sitä ennen reppuselkä-kesälomalaisen virassa, ei-tavaramerkityn de-eskalaatiotekniikan hengessä pohtinut, että jospa istutaan kiireemmäksi aikaa alas ja antaa konduktöörin sitten ratkaista asian(joidenkuiden muiden vaan ei minun kina istumajärjestyksestä). Ja ratkaisihan tuo.

  Noh, se on sattuvasti pohdittu ennakkoluulo- ja ihmisvihaliikkeen some-avatarilta, jonka asema tai olemassaolo on minulle arvoitus, sillä tekeehän samaa jo presidentti Sauli Niinistökin, viimeksi Valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa heti kun Kaartin soittokunta lakkasi marssia soittamasta ja juhlapuheet alkoivat. Tällä kertaa puhe oli muka Natosta ja Venäjästä, mutta ajatus oli tuskallista jatkumoa samalle keskiluokan ylenkatseen sävyttämälle moraaliselle pelkuruudelle, jota tämä maa on yhä täysi vaikka inhorealistien mielestä koko löösi kuoli jo sellaisen 25 vuotta sitten vammamekanismin seurauksena, missä selkärangan katkeaminen oli olennainen tekijä. Ei ollut virkaa ei paikkaa enää globaalissa pääomavaltaisessa talousjärjestelmässä, jossa köyhällistöä ei välitetä kurittaa ja kurjallistoa hoivata. Se ei työssäkäyntikyvyllä ole enää arvoa ja lällällää -juttu, siis.

  Mitä tulee tuohon koko syvästi turhaan ja vastenmieliseen julkaisuun itseensä, niin harvapa olemattomassa aidossa vuorovaikutustilanteessa koskaan käymätönkään maanpakoinen persoonallisuushäiriöinen väkivaltarikollis-nisti nollalla kappaleella todellisia ystäviä, ymmärtää inhimillistä monikasvoisuutta mitenkään. Kuinka voisikaan, koska onhan hän sokea itselleen, ja siinä se tragedia juuri piileekin! Ihminen voi olla kovakin kannattaja, mutta ei silti äänestä kyseistä puoluetta, kuten minä kerran laukaisin muuan toimitsijalle ihan päin naamaa saaden irti naurut ja samalla hänen todellisen dogmaattisuusasteen lukemansa, älysi tämä sen itse eli ei. Voi olla ranskalaisesti sydämeltään vasemmistolainen, mutta joko lompakoltaan tai aivoiltaan(riippuu siitä kumman kautta ajattelee) oikeistolainen. Ja eikös karjalanmurteella ole tapana sanoa, että joka ihmisellä on kahdet mielipiteet: yhdet kotiin sekä toiset kadulle?

  Siinä sitä tosiaan ovat vallankumoukselliset poikineen pohtineet tupakkitaun pakkilaatikoiden päällä istuen jos toisenkin, että Miksei Se Jo Syty. No, oikeastihan linkitetyn toiminnan päämies ei mitään vallankumousta halua, ainoastaan elämänmittaisen rahantulon ja huomion, minkä luullee olevan valta-aseman ulkomuodossa, kunnioituksen kuvitelmasssa, tämänviikkoisten vihahenkilöiden nitistyksessä sekä muissa spektaakkeleissa. Mahtoivatkohan kaikki hänen kannattajansa tajuta tämän saman seikan? Kun se on edelleen niin, että tämä yhteiskunta on pyramidi eikä kurjalliston puolella etäältä ja virtuaalisesti uhitteleva kriminelli resupelle poikkeuspersoona ikinä edes ponnista omaa tomumajaansa terävimpään kärkeen. Saati sitten kippaa koko höskää vallankumouksellisesti, hehehe.

  On edessä rankka pohdinta. Esimerkiksi tämä, oliko se yhteiskunta jota horjutettiin edes niin mätä kuin mitä luultiin? Vai oliko kaikki ihan samaa kriminaalilörinää, jossa turvaryhmä on murharyhmä koska niillä on kilvet ja rundin kirkkaankeltainen jumppapatja kutsuu tahtoi eli ei. Se osa väkivaltakoneistoa joka pystyy ampumaan takaisin on rottia, ja oka ei pysty on sitten muka pedofiilejä. Vasikka taas on kuka tahansa, jonka kimppuun halutaan yllyttää erittäin epävirallinen ja luvaton institutionaalinen väkivaltaätäkki. Siinä tulee traumakirurginen opetustapaus lähtökohtaisesti, hengenlähtöön on enemmän kuin todennäköinen vaara eikä sitä asiaa mikään puolueeton tribunaali jotain vankitiedustelun rikosseuraamusesimiehen tai KRP:n rikosylikomisarion lausuntoja hyödyntäen ratkaise koskaan.

  Vai kävikö sittenkin niin, että on oltu mukana jossain missä ei olisi pitänyt olla? Sekaan sakkiin tultiin kuka mistäkin syystä ja siinä kyydissä on mennyt täysin ne inhmillisen identiteetin muodostavat peruskäsitteet sekaisin. Siksi siis nytkin lähtökohtana ihmetellään sitä kuinka ”normi ihmiset” eivät välitäkään. On harjoitettu silkkaa ennakkoluuloihin ja ihmisvihaan perustuvaa itsepetosta, jota kestää enää pinnallisesti omien kasvojen säilyttämisen verran. Jonkin aikaa. Ja ei, se oli tässäkin pyramidissa niin että yhdet normittaa ja toiset normaalistavat eli selittelevät itselleen ettei paineissaan sekä pettymyksissään tulisi paha mieli. Eivät ne MV-uskovaiset tienneetkään eliiteistä salaisuuksia millä murtaa heidän kieroutensa tai peräti ottaa valta pois kokonaan. 🙂

  Tuli vaan ihan hitosti rauniota, romua, reppanaa, riesaa ja restituutiota.

 9. Mari

  https://huhumylly.info/

  Kaipasit jotakuta järjestelmällisesti ampumaan huhuja alas. Tuossa on yksi.

 10. Sami Porokka

  Saku olet monesti kirjoittanut ihan kelpo tekstiä vaikka en monesta asiasta ole samaamieltä olekaan. Syyriassa käymiseen voisin kommentoida kaksi vuotta siellä asuneena siis myös sodan aikaan. Karmeatahan se on. Mutta palataan että Saku nyt petyin kirjoitukseen. Punainen lanka katosi. Tuntuu kuin kesken kirjoituksen ammuit itseä jalkaan. Joo mv on ikävä oire nykytilanteesta ja paljon huuhaata. Pelottaa että huomenna aamulla täyttä totta usassa. Hesarin juttu siis oli vale jos ymmärsin sinun kirjoituksen lopun eli vain kerran mutta uutinen oli kolmesti. Ei sylistä toiseen ole pelastus. Kyllä empatia vähenee luki sitten hesaria, iltalehteä tai vaikka mv-lehteä ja näitä empatia juttuja ja kaksinaismoralismia tulee joka suunnasta. Propagandaa tulee joka tuutista.

  • jore puusa

   Sami porokka..luin moneen kertaan kommenttisi mutta en käsittänyt mitään. Onko Suomi kotikielesi. Minua kiinnostaa nämä kuva-asiat joten voitko selittää uudestaan.

Kommentoi »

Comments are closed