Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Vaalien voittajat

USA:n presidentinvaalien jälkipuinti näkyy jatkuvan varsinkin sosiaalisessa mediassa. Jo eilen ihmettelin joidenkin poliitikkojen hehkutusta, mutta vielä paremmaksi panevat kansallismielisiksi ja isänmaallisiksi itsensä katsovat järjestäytyneen yhteiskunnan vihaajat ja suvakkien saunan taakse viejät. Tätä nationalistien perusteetonta riemua ihmettelee myös Satakunnan Kansa.

Näiltä ihmisiltä on ilmeisesti mennyt ohi se, että Yhdysvalloissa ei valittu edunvalvojaa Suomen kansallisille intresseille. Päinvastoin. The Donald haluaa tehdä Amerikasta (ei Suomi) jälleen mahtavan.

Mutta katsotaanpa vähän näiden isänmaallisiksi itseään nimittävien vouhotusta. Ainakin MV:n julkaisija Ilja Janitskin uskottelee edelleen laumalleen, että nyt Suomessa toimittajia ruvetaan erottamaan ja leirittämään.

ilja

Johan Bäckman iloitsee siitä, että Venäjän liittolainen voitti.

14908270_273436659721109_3640810675215112719_n

Hommafoorumilla innostuttiin tulkitsemaan historiaa ja ennustamaan tulevaisuutta kovin omaperäisesti.

15003442_10154328536263778_1702306534990181619_o

Teuvo Hakkarainen oli perinteiseen kioskikirjallisuuden tapaan sitä mieltä, että kaikki suuri Amerikassa on lähtöisin Suomesta.

14956656_1690786881237202_2880449849112475293_n

Ja tietenkin liikkeelle lähtivät myös ne, joiden mielestä nyt on Suomessa viimeinkin alkavat puhdistukset.

14963321_10154328804843183_4546679750273180669_n

Kuva: Fb/Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen

Nämä kaikki tulevat kyllä pettymään. Donald Trumpin ensimmäinen puhe vaalien jälkeen oli erittäin sovinnollinen ja viimeisten tietojen mukaan hänen törkeimmät muslimeja koskevat lausuntonsa ovat kadonneet netistä.

Kuten eräs henkilö Facebookissa eilistä juttuani kommentoi:

Ihmiset eivät kaipaa enää poliitikkoja, vaan vahvan laumanjohtajan, kuten muutkin kädelliset. Uga uga ja punaisin perse riittää ihmisille nykyään.

Osalle se tosiaan näyttäisi riittävän. Ovela on se, joka osaa näytellä sitä punaperseisintä paviaania lauman miellyttämiseksi. Häntä kutsutaan populistiksi ja vasta hänen päästyään valtaan nähdään, mikä hän oikeasti on.

Kommentit (40)

 1. Ville Karhu

  Nyt meni käsi naamasta läpi. Tuo tyhmyys ylittää jo kaikki stereotypiat ”elämäm koululaisista”. Ilja Janitskinilla on joku salainen yhteys johonkin jenkkiläiseen, joka tulee ja tappaa suomalaisia toimittajia ja toisen neron mukaan Hitler rakensi (rakennutti) Berliinin muurin. Tulee mieleen ala-asteikäisten ”mut mun isä onki kovempi ku sun isä”-uhoomiset ja itse keksityt historian tapahtumat.

 2. Kyösti Honkala

  Heh heh, hyvin on historian kirjat luettu ja logiikka kohdillaan näillä esimerkkitapauksilla. On se ainutlaatuisen tyhmää porukkaa 🙂

 3. Marko Malezer

  Mitä minulla on mennyt ohi historian tunneilla? Minulle opetettiin muistaakseni Berliinin muurin tehdyn vasta Hitlerin kuoleman jälkeen ja sillä yritettiin itä-saksalaisten pako Länsi-Saksaan, eikä päinvastoin.

  Muutenkin tuo USA:n äänestystapa kaipaisi hieman remonttia, koska Hillary voitti äänet, mutta hävisi vaalit.

  • Mika Pajari

   …Hillary voitti äänet, mutta hävisi vaalit.

   Eli kansa on puhunut, mutta sen ääntä ei kuunneltu…

 4. Tiina Kuikka

  On se kumma miten historiakin taipuu näiden käsittelyssä toisenlaiseksi. Oikeastaan ei ihme, kun elää siinä omassa pienessä vihakuplassa, vihalaput silmillään. Alkaa olla meikäläisen kantti aivan loppu ja suunnittelenkin muuttoa erämaamökkiin koirieni kanssa…

  • Jorma Hevonkoski

   Siellähän mieki asun. Koirineni

 5. karvinen

  Tuo Hommafoorumin juttu taitaa olla vitsi. Aika sakeita juttuja noin muuten kyllä.

 6. Turo Mustakallio

  Minulla on muistisairaita läheisiä, jotka, joka kerta kun tapaamme, kertovat historian uusiksi.

 7. Saana Heinänen

  Mielenkiintoista, että tää sama poppoo, joka 24/7 vaahtoaa naisia ahdistelevista mamuista, ei ole millänsäkään Donald Trumpin operoimasta naisten ahdistelusta. Trump vaan ahdistelee niin paljon laadukkaammin.

 8. Erkki

  Totta. Punapeppupaviaanien populaatio on kasvanu liian suureksi. Ennenpitkää epäilemättä pullistelevat nuo alfauroksetkin liikaa ja eihän siinä hyvin käy. Aina löytyy vahvempi 😉
  Myyntikampanjanjassaan Mr Trunp onnistui todella. Toiveita ja uskoa ”parempaan” kun myi yhden äänen hintaan. Ei puutu kuin ”voiton” realisointi- kotiuttaminen
  MInaan jotta annetun äänen todellinen kyllä hinta selviää myöhemmin.
  Meillä jytkyjen hinnoittelun ensimmäiset osamaksuerät ovatkin jo maksussa.

 9. Angie

  Ei jumantsukka, mitä typeryyttä. Missä todellisuudessa nää ääliöt elää? Riittääkö teillä muilla huumorintaju? Alkaa olla vaarallista lukea Uuninpankkopojan blogia; kuolen nauruun tai epätoivoon.

  Alan olla todella huolissani näiden mv:ssä aivonsa mädättäneiden todellisuudentajun tasosta.

  • Rintsu

   Eräs nainen minulle totesi, että hänellä on oikeus kannattaa Trumpia. Niin on mutta miksi ihmeessä kannattaa sellaista jolle naiset ovat lähinnä kyökkipiikoja? ts. Miksi kannattaa sellaista joka ei kannata oikeuksiasi?

   Hitler nousi valtaan äänillä. Valtaan noustuaan Saksassa ei vähään aikaan äänestetty.

   Demokratian huono puoli on se, että valtaan voidaan äänestää myös sellainen jota valta kiinnostaa enemmän kuin demokratia.

   • Tero Paananen

    Sen verran korjaan, etta The Donaldille naiset eivat ole kyokkipiikoja vaan patjoja.

 10. Perusporvari

  Amerikan yksinkerrtainen enemmistö saatiin vaaliuurnille,, enemmän Trumpin retoriikka kertoo amerikan kansasta,kuin itse Trumpista.
  Euroopan tulee valmistautua avamaan kukkaronsa nyörejä, jos se tahtoo saada yhdysvaltain armeijan suojelua, samalla yhdysvallat aloitaa voimakaan taloudellisen yhteistyön venäjän kanssa, europpa on nalkissa, typeryytän.

  • Anna

   En tiiä, onko asia noin yksinkertainen. Trump lupasi keskiluokalle töitä ja sitä valkoiset keskiluokkaiset miehet halusi.
   Uskon myös, että takana on amerikkalaisten totaalinen kyllästyminen maan politiikkaan, jossa ei viimevuosina ole saatu mitään aikaiseksi, koska puolueet vuorotellen blokkaa toistensa lakialoitteita ihan periaatteen vuoksi. Dialogia ei ole. Oikeasti toivon, että Trump tuo maalle jotain hyvää ja jos ei muuta, kansalaiset yli puoluerajojen yhdistyy vastustamaan seksismiä ja rasismia.

 11. Jesse Heinonen

  Pakko kyllä myöntää, että vaikka itse olin äärettömän pettynyt vaalitulokseen, niin Trumpin puhe oli positiivinen yllätys.

  • liisa hirvonen

   Niin puhui myös aikoinaan Hitler valtakautensa alussa. Rauhanpuheita. Moni muukin valtaapitävä on näennäispuheillaan tyynnytellyt kansalaisia. Aluksi.

 12. Eeva Donner

  Miten näillä ihmisillä onkaan historia hukassa! Adolf Hitler rakensi Berliinin muurin? Nyt on pakko ottaa yksi jos ei enemmän.

 13. Jouni Ahto

  Tämä menee nyt kyllä hiukan sivuun varsinaisesta asiasta… Mutta kun toimittajista ja ilmaisun/sananvapaudesta on kyse, josta Ilja ei tunnu erityisemmin pitävän (tosin hänen omaansakin on kyllä puututtu, ja mielestäni syystä), niin saisiko mainita jotakin Unkarin lehdistöpuolen viimeaikaisista tapahtumista? Niihin kun ei ole juuri kiinnitetty huomiota, vaikka melko oikeistopopulistinen hallitus siellä toteuttaa omilla tavoillaan suunnilleen Iljan ehdottamia toimenpiteitä.

  Törkeimpänä esimerkkinä voisi mainita suurimman yleisvasemmistolaisen ja melko hallituskriittisen päivälehden Népszabadság-päivälehden kohtalon hiukan yli kuukausi sitten. Vaihtoi omistajaa ensin Itävaltaan, sikäläisen omistuksen aikana lakkautettiin aika erikoisella tavalla, ja omistus käsittääkseni siirtynyt uudelleen taas Unkariin, hallitusta lähellä oleviin piireihin, joten toivoa jatkosta tuskin. Hesarissa oli kyllä maininta asiasta (linkki, jos niitä ylipäätään tänne saa laittaa, voi editoida pois mikäli kirjoitus ylipäätään ylittää arvostelukynnyksen: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476247948804).

  Sen verran nationalisti olen kyllä itsekin, että törppöilkööt siellä rapakkojen takana mitä huvittaa. Hoidetaan Eurooppa kuntoon, ja valmistautukaamme uuteen pakolaiskriisiin, tällä kertaa Yhdysvalloista ja Englannista.

 14. Heli Heikkinen

  Adolf Hitlerin rakentama Berliinin muuri?

 15. Joonas Virta

  Minua kiinnostaa juuri nyt että kuinka monta tukijaansa Trump onnistuu poistamaan kartalta.

  Valta vakiinnutetaan oppikirjan mukaan olemalla vastuussa mahdollisimman vähille tahoille. Liikekumppanien ja liittolaisten selkäänpuukotus lienee Trumpin vahvinta alaa heti sonnanjauhamisen jälkeen. Jossa on hän toki onkin oikein hyvä. Tämä on pitkää valtaa haluavalle poliitikolle erittäin hyödyllinen lahja.

  Kaikki valtaa omissa käsissään pitävät johtajat kilpailuttavat ja tuhoavat tukijoitaan. Siten maailma toimii.

  Liikemiehenä kova yrittämään joka on tavallaan hyvä asia. Bisneksistä 3/4 on tainnut mennä nurin mutta ei Trump puheistaan huolimatta niin rahaa tee. Minulle Trump oli jo ennen ehdokkuuttaan narsistinen huijari ja on sitä edelleenkin.

  Olin väärässä Trumpin voiton suhteen joten nyt sitten toivotaan että olen väärässä tässäkin.

  • Heli Heikkinen

   Tämähän oli oikein hyvä kommentti, mitä sitä poistelemaan? Ja pikku Teukalle tiedoksi, että briteissä jo heti äänestyksen jälkeen kovasti kaduttiin Brexit-voittoa ja nyt yritetään pehmentää sen seurauksia. Samoin USA:ssa (erittäin niukka) enemmistö ääneti Hillarya, vaan kun USA ei oikeastaan, tarkasti ottaen, ole demokratia.

  • Angie

   On siinä Trumpissa sekin ongelma, että hän on valtavasti velkaa. Jos ihmisellä on 650 miljoonaa dollaria velkaa, se voi kyllä vaikuttaa erittäin voimakkaasti hänen tulevaan politiikkaansa presidenttinä.

   Ironista, että häntä äänestäneet ihmiset pitävät Trumpia itsenäisenä ja riippumattomana Washingtonin poliittisesta eliitistä. Minä väitän, että ihminen, jolla on 650 miljoonan dollarin velat, on täysin RIIPPUVAINEN velkojistaan.

   • TJ

    Mitenkäs se vanha viisaus menikään…

    Jos sinulla on kymppitonni velkaa, niin sinulla on ongelma. Jos sinulla on 10 miljoonaa velkaa, niin luotottajalla on ongelma.

 16. Joonas Virta

  Nyt kyllä meni kommentti ohi aiheen, pahoittelen. Ei varmaan pysty moderoimaan ennen julkaisua?

  • Saku Timonen

   Ei kommentissasi mitään vikaa ole, mutta jos haluat, niin voit kirjoittaa uuden ja minä voin poistaa entisen.

  • Heli Heikkinen

   Miksi kommenttisi pitäisi poistaa? Hyvähän se oli.

 17. Jari Kähkönen

  Ei olisi Trumpin voittoa siellä ilman edellisen presidentin muslimiksi ja Afrikassa syntyneeksi syyttelyitä. Ja nyt on Trumpin voiton seuraukset niin siellä kuin täälläkin se, että julkisesti esitettäväksi tarkoitetun sisällön hävyttömyydenaste siirtyi taas kerran pari piirua pahempaan suuntaan. Tämä sen estämättä, että pitäisi olla tiedossa Suomen olevan itsenäinen tasavalta, jonka korkeinta valtiollista valtaa käyttää valtiopäiville kokoontunut eduskunta ja presidenttinä taas olevan Sauli Niinistö. Berliinin muuri on sitäkin etäisempi ja nyttemmin entinen asia, että siitä ei välttämättä olla niinkään selvillä, koska johan tuo nimikin on voittajan oikeutta. Antifasistinen Suojamuurihan se oli rakentamisesta päättäneiden mielestä. Ja Adolf kuka?

  Pointtini on se, että eipäs nyt aleta jakelmaan sitä ylemmän keskiluokan arvostusten mukaista pilkallisen lannistavaa punakynäkritiikkiä(yksinkertaisten hyväksi, nyt puhutaan historiallisen koululaitoksen kirjoitustyön korjausmerkinnöistä EIKÄ POLITIIKASTA). On oltava raja tietämättömyyden/tyhmyyden sekä ihan harhaluuloisuuden välillä. Tämä on vähän niinkuin Anders Behring Breivikin tekoa arvioisi, pahuusselitys ylikorostuu sen kustannuksella, että unohtuu ensin olleen Amerikan syvän etelän rynnäkkökiväärinhalaajan kaltainen tyhmä, syrjäytynyt ja onneton hahmo. Eli ennenkuin arvostelet, ratkaise mielessäsi kysymys, että onko vastapuolesi tyhmä/tietämätön vai harhaluuloinen, koska viimemainittua et pysty enää keskustelemalla auttamaan, tuskin edes kohtaamaan. Aika näyttää onko kyseinen eläjä järjestyspoliisin, suojelupoliisin vai erikoispoliisin(valmiusyksikön tarkkuuskiväärivirkamies) profiloima henkilö.

  Tässä ei tavallisesti päästä puusta pitkään, koska se pöljänteri on tyhmyydellään briljeeraaja. Se oikein hakemalla hakee, että sitä alettaisiin haukkua tyhmäksi tai häneen jotenkin suututtaisiin, tällön pöljänteri on turvassa ja sillä on peräti hyvä mieli. Eikä se sittenkään helposti kantaansa muuta tai oikeammin ottaen torjuntaansa, ja jos minulla olisi kameralaukussa valmis keino tähän asiaan niin luuletteko etten olisi hyödyntänyt sitä jo kokonaan toisiin bisneksiin siellä missä rahat on tässä maassa? Aikaa vaatii, kerta kerran jälkeen pitää ottaa kiinni fuulan ja propagandan laskemisesta, sekä sanoa ”ajattelepa omalle kohdallesi”. Niin ja huomauttaa, että ei ajatellut onnistuneesti, koska kaikki oletusarvot on sen mukaan laitettu, että suorittaja osaa kielen, on sisällä kulttuurissa ja julkinen valta toimii.

  Sakari päättää sangen kriittiseen eikä ihan perättömään ajatukseen meidän aikamme tribalismista. Suunta oikea, mutta lainattu ajattelija on pöpelikössä siinä, että ilman totuuden tunnustamista, vastuuttamista ja muuttumaan vaatimista asetelma ei varmasti muutu mihinkään. Jos ei luovu itsepetoksesta, että muka arvioi laumanjohtajaksi pyrkijän oikein pelkällä sisikunnan tunteella, ei peräänny UgaUgasta ja punaperseisyydestä johtajuuden krititeerinäkään. No, entäs ne harhaluuloiset sitten? Jollekulle voi tulla maksettavaa, valvontoja ja sote- tai krimi-koppia, epäilemättä. Joku muu taas tunnustaa totuuden, kun on se kuuluisa seinä vastassa eikä uhittelu-melskaaminen-nimittely-video/nettikiusaaminen enää auta. Mutta siitä voi syyttää itseään, kun tajuaa käyttäytyneensä kuin mikäkin syyntakeeton tai holhouksenalainen ja palvelut pannun sitä myöden tästä syystä.

  On se nimittäin niin, että tämä Suomi on meidän maamme ja itsestämme riippuu kuinka luokattomaan tilaan sen päästämme. Siitä huolimatta, että kuka voitti Yhdysvaltain presidentinvaalin ja mitä mieltä vaalituloksesta jotkut muut ovat.

 18. Juhani Penttinen

  Jos sen muurin joku rakentaa niin se on Kanada.

  • Tapani Saarinen

   Yksi Kanadalainen tuttava kommentoi tätä ajatusta kommentilla ”Let’s not build the wall, I think the people coming over would be just the ones we might actually want.”

 19. Merja Jansson

  Voisiko kouluissa alkaa opettaa narsismin perusteet ettei noita aina päästettäisi hännystelijöineen tuhoamaan tätä meidän palloa, please !

 20. Donbassin Dosentti

  Parin viikon takaisessa YLEn haastattelussa tämä kansankynttilä Satakunnasta perusteli kantaansa seuraavasti:

  ”Trumpin valintaa toivoo Laura Huhtasaari (ps.), joka arvostelee Clintonia muun muassa Venäjän ja presidentti Vladimir Putinin haukkumisesta ja rahaeliitin tukemisesta”

  Se aina jaksaa hämmästyttää kuinka poliittiset äärilaidat ovat välillä niin lähellä toisiaan. Ja sitten muka vastustavat toisiaan.

 21. Tapio Vaattanen

  Tuo homman kommentti on kyllä sen verta selvä parodia, että se aika lailla nollaa muutoin hyvän kirjoituksen. Oikeasti Saku, se on aivan täysin selvä vitsi, miksi sinä sen tänne lainasit?

  • Saku Timonen

   Siksi, että se on selvä trollaus, mutta Hommat moderaattorit eivät ymmärrä sitä trollaukseksi. Hommalaiset eivät itsekään tiedä milloin ovat tosissaan.

 22. Jouni Pääkkönen

  Trumphan oli vissiin jo vuonna 1998 sanonut, että jos hän joskus pyrkii USA:n presidentiksi, hän tekee sen republikaanipuolueen ehdokkaana, koska heidän äänestäjänsä uskovat mitä tahansa p**kaa.
  Hän vain toteutti nyt tuon vision. On hän silti k***pää.

 23. Haileselassie

  Samapa tuo kuka siellä Bilderberg-jengin juoksupoikana häärää. Pääasia, että kansakuntien eri väestöryhmät saadaan riitaisiksi keskenään, mikä varmistaa suurpääoman hyvän neuvotteluaseman työmarkkinoilla, ja taloudellinen lisäarvo päätyy enenevässä määrin omistavalle luokalle. Divide et impera. Jos Trump tekee työtä käskettyä, eläkepäivät sujuvat lokoisasti bisnestä tehden Golman Sachsin ja J.P.Morganin suojeluksessa. Jos laittaa hanttiin, sitten odottaa DSK:n kohtalo, jopa kesken presidenttikauden.

 24. Hannu Ala-Olla

  Hitlerin rakentama Berliinin muuri? Onko multa mennyt jotain ohi historian tunnilla?

 25. Pekka Rantamäki

  Hommafoorumin kirjoitus on kyllä pelkkää trollisarkasmia – aidosta uskovaisesta sen erottaa jo oikeinkirjoituksesta.

 26. Tapani T.

  Miksi paholainen keräisi ihmisten sieluja? Miksi lohikäärme keräilisi prinsessoja? Mitä Trump tekisi suomalaisten toimittajien nimilistoilla?

  Miksi osa kansasta tuntuu elävän huonossa, epäloogisessa sadussa?

 27. JoriN63

  Heh, heh. Vähän samanlaista illakointia kuin PS:n jytkyn jälkeen. ”Nyt kaikki muuttuu!”. Just joo ja ei kuitenkaan. Jos tämä porukka (Janitski, Kiemunki, Hakkarainen jne.) olisivat viitsinyt käydä edes sen perukoulun loppuun, niin he ehkä ymmärtäisivät ettei Trumppia kiinnosta pennin vertaa joku Suomi. Hänhän on itse koko ajan sanonut että ”USA ensin”. Jos Trumpin valinta jotain vaikuttaa tänne meille, niin se heikentää Suomen turvallisuustilannetta. Sitä paitsi Trump aloitti takinkäännön jo voitonpuheessaan. Poissa oli Hillaryn rikossyytteet ja linnaan heitto, päin vastoin Trump kiitti Clintonia vuolaasti. Muslimipanna hävisi kuin taikaiskusta Trumpin webbi sivuilta. Jopa Obamacare, joka oli Trumpin kantavimpia teemoja ei olekaan enää niin paha. Kun vielä muistetaan, ettei USA presidentti kuitenkaan ole yksinvaltias vaan tarvitsee esim. Demokraateja lakien läpiviemiseen, niin tullaan huomaamaan että suurin osa Trumpin vaalilupauksista unohtuu hyvin pian. Trumpin kannattajien pettymys tulee olemaan suuri. Aivan kuten meillä PS:n kannattajat ovat saaneet huomata, että heidät on petetty. Todellakin, kuten Hakkarainen jossain sanoi, ”Jytky” on levinnyt nyt myös Atlantin tuolle puolen…

Kommentoi »

Comments are closed