Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Näin nämä asiat taas koetaan

-Onko tarina tosi vai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon toissakesäiset sanat tulivat taas mieleen, kun hän tänä aamuna arvioi oikeusprosessien tuskin horjuttavan äänestäjien luottamusta puolueeseen. Syytteeseen joutuvat puolueen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja eilen nuorisojärjestön puheenjohtajan paikalta väistynyt Sebastian Tynkkynen. Tämään oikeus käsittelee Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemungin saamaa syytettä. Sytteeseen johtaneen esitutkintapyynnön teki Kiemunki itse.

En taaskaan viitsi sanoa mitä mieltä olen itse itsestään esitutkintapyynnön tekevän ihmisen nokkeluudesta, mutta ainakin turhaa uhmakkuutta se on. Kiemunki näköjään psyykkaa parasta aikaa itseään oikeudenkäyntiä varten ja uhkaa kostaa muille sen, että teki itsestään esitutkintapyynnön.

tk

Kiemunki epäilemättä kokee asian näin ja siksi se lienee hänelle täyttä totta. Samaa tunnepohjaista suhtautumista on Perussuomalaisissa laajemminkin, mutta läheskään kaikki puolueen kannattajat eivät näin ajattele. Monet suorastaan häpeävät näiden muutamien kurittomien ja lakia kunnioittamattomien koko puoluetta leimaavia toilailuja. Puoluejohto kuitenkin joko puolustaa näitä lain kanssa leikkijöitä tai Timo Soinin tapaan vaikenee päättäväisesti.

Muissa puolueissa on toisenlainen käyntäntö. Kun lelusalakuljettaja Rami Adhamin hämärät yhteydet paljastuivat, niin hän luopui heti SDP:n jäsenyydestä. Kun Saido Mohamedia ruvettiin epäilemään törkestä rahanpesusta, niin häne vetäytyi välittömästi Vihreiden kunnallisvaaliehdokkuudesta. Tänään Kokoomus miettii roskajulkaisu MV:n ”päätoimittaja” Ilja Janitskinin tiedottajaksi ja edustajaksi nimetyn paikallisjärjestönsä hallituksen jäsen Tiina Keskimäen tulevaisuutta puolueessa. Keskimäki itse on jo varautunut tulevaan liittymällä Jantskinin kasaamaan vuoden 2019 vaaliehdokkaiden porukkaan.

15073305_1511463342214716_7670048286632269666_n

Näin nämä asiat muissa puolueissa koetaan. Jokainen miettiköön itse, miten luotettava yhteisten asioiden hoitaja on sellainen puolue, jossa rikoksesta epäillyt ja jopa tuomitut saavat jatkaa puhtaaksi harjattuina. Kannattaa muistaa, että valtaosa äänestäjistä kokee lain kunnioittamisen tärkeäksi.

EDIT 21.11. klo 11.55:
Juttua täsmennetty Saido Mohamedin osalta. Häne lienee edelleen Vihreiden jäsen, mutta vetäytyi kunnallisvaaliehdokkuudesta.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (29)

 1. Heli Heikkinen

  Eikös Janitskinin pitäisi olla ehdolla Barcelonan vaalipiirissä… 😮

 2. Angie

  Riikka Slunga-Poutsalo voi luulla aivan mitä tahansa, mutta äänestäjät ovat jo kaikonneet. Persujen kannatus on mittaustulosten mukaan romahtanut 8-9 prosentin tasolle…

  • Paavo Virtanen

   Minne he ovat kaikonneet? Demareihin?

 3. Jesse Heinonen

  Kiemunki puhuu ja paasaa kuin mikäkin Seitsemän kuningaskunnan kuningatar, eikä selkeästi osaa vieläkään syyttää itseään omasta törppöilystään.

  Saido Mohamedista tuli mieleen: muistan kyllä lukeneeni jutun, jossa kerrottiin Saidon jääneen kunnallisvaalikampanjasta pois, mutta siinä jutussa mainittiin, että hän on edelleen puolueen jäsen. Onko tilanne muuttunut?

  • Saku Timonen

   Kiitos havainnosta. Korjasin juttua Mohamedin osalta.

 4. Veli Alavuotunki

  Tulee mieleen Saksa 20-30 luvulta. Vihapuheet raikas. Silloin Saksassa eräs mitättömyys, pienine harja viiksineen, onnistui valehtelemalla ja lupaamalla suur Saksan saamaan valtavan kannatuksen. Aiemmin kaikessa epäonnistunut surkimus pääsi aiheuttamaan Euroopassa ennennäkemättömän tuhon. Nyt näyttää täällä meilläkin surkeat populistit yrittävän samaa. Ilmassa on olemassa eräällä tavalla vaaranmerkit. Toivottavasti täällä meillä ei anneta tilaa vastaavalle populismille.

 5. Erkki Posti

  Idiootit ovat ainoa kansanosa, jonka suosiota PS:n kannattaa enää tavoitella. Sen he tietävät ja kaikki ponnistelut tähtäävät suosion maksimointìin tässä ryhmässä. Viis laillisuudesta tai loogisuudesta, avoin rasismi puree paremmin.

 6. Aleksi Wasén

  Valtaosa äänestäjistä varmasti kokee lain kunnioittamisen tärkeäksi, mutta moni valikoi omassa mielessään ne lait joita noudattaa ja loput eivät olekaan niin tärkeitä sitten. Ja kukaan ei tunne jokaista pykälää.

 7. Raili

  Soini osaa uhota ja nälviä, mutta johtajan jämäkkyys häneltä puuttuu. Hän pakenee aina, kun pitäisi olla jämäkästi kertomassa mitä tehdään tai mikä on kanta asiaan. Slunga-Poutsalo tai Sampo Terho ovat kommentoineet medialle tarvittaessa. Soini tähyääkin varmasti sitä Lontoon suurlähettilään paikkaa ja poistuu maasta. Jättää porukkansa, kun tietää ettei uutta jytkyä hän saa aikaiseksi.

  Luin Halla-ahon alulle laittamaa päivitystä rasismia koskevasta suomalaisen tohtoriväitöksen tummaihoisesta tekijästä. Voi hyvä isä sentään sitä pahaa kirjoittelua, panettelua, haukkumista monin tavoin. Kyllä on kauhistuttavaa millaista kieltä aikuiset ihmiset käyttävät ja toisiaan nimittelevät. Vanha sanonta, että joukossa tyhmyys tiivistyy, pitää kyllä paikkansa.

 8. Veli-Pekka Saarinen

  ”Jumala armahtaa, minä en” – voi hellanlettas sentään.

 9. Minna Ylitalo

  Kiemungin puolustuksen mukaan yksittäisiä tekstikappaleita ei pidä irrottaa asiayhteydestään. Niinpä. Voidaan kaikessa rauhassa tarkastella kokonaiskuvaa siitä, millaista tekstiä kiemungit ja hakkaraiset ovat suoltaneet iät ja ajat. Kun teksti laitetaan kokonaiskuvaan, niin tahallisuus lienee kaikille selvä.

  Mitä tulee tuohon ”Jumala armahtaa, minä en”, niin Kiemunki ei kyllä vakuuta yhtään ketään ylipapittaren roolissaan. Muutenkin nämä maallikkosaarnaajan elkeet kuuluu lähinnä Tynkkysen ohjelmanumeroon.

 10. HTK

  Puolueen puheenjohtaja Timo Soini otti, eduskuntavaalien jälkeen, välittömästi tuomitsevan, moralistisen kannan kansanedustaja Kankaanniemen joillekin naisille lähettämiin tekstiviesteihin, vaikka lähetetyt tekstiviestit eivät olleet rikollisia. Sen sijaan hän vaikenee tyystin puolueensa kansanedustajien ja valtuutettujen rasistisista kannanotoista. Valikoitu vaikeneminen on vastuusta vetäytymistä.

  Perussuomalaiset on enää vain yhden asian liike. Yhteiskunnallista eriarvoisuutta lisäävää hallituspolitiikkaa nöyrästi myötäilevänä se ei kritisoi sitä, kuten se vielä oppositiossa ollessaan teki. Ainoat asiat, joita Perussuomalaiset hallituspolitiikassa ajavat ovat pakolais- ja ulkomaalaisvastaisuus, ruotsinkielen opiskelun vähentäminen, alkoholin saatavuuden helpottaminen ja uusien autojen verotuksen keventäminen. Ihmisoikeuksien kunnioittaminen näyttää olevan persuille toisarvoista.

  Perussuomalaisilla ei ole mitään myönteisiä saavutuksia hallitusajaltaan. Talous- ja sosiaalipolitiikassa perussuomalaisilla ei ole omaa tahtoa eikä edes kiinnostusta siihen: se on vain passiivinen ”veturipuolueiden” oikeistokepun ja kokoomuksen ”perävaunu”.

  Perussuomalaiset eivät mistään hinnasta lähde hallituksesta ennen kuin puolueen perustaja ja hallitsija Timo Soini on saanut palkintovirkansa. Soinille ei kelvannut valtiovarainministerin tehtävä koska se olisi ollut hänen henkilökohtaisen urakehityksensä kannalta huonompi vaihtoehto.

  Sipilän oikeistokepulle ja kokoomukselle sopi hyvin, että ne voivat kahdestaan määrätä talous- ja sosiaalipolitiikan persuja huomioonottamatta. Persut saivat yksin määrätä maahanmuuttopolitiikan, koska kepu ja kokoomus eivät halunneet ”liata käsiään”.

  Soini saanee oikeistolaisesta myötäilystään palkkiokseen suurlähettilään viran. Hänet, muodollisen ulkoministerikokemuksensa perusteella, nimitettäneen jonkun hengenheimolaisen luokse suurlähettilääksi joko Washingtoniin, Lontooseen, Varsovaan, Budapestiin tai katolisena lähelle paavia, Roomaan.

  Soinin luopumisen jälkeen alkaa valtataistelu perussuomalaisissa. Sen ilmeisesti rasistimieliset ja maahanmuuttokielteiset voittavat. Osa valtuutetuista siirtynee takaisin muihin puolueisiin.

 11. Siru Pola

  Matti Pitko Aamilehdessä harrastaa joskus huumoria. Minäkin yritän:

  1. Ilja Janitskin taitaa päästä ehdokkaaksi Sukevan vaalipiiriin.

  2. Jumala armahti silloin kun oli kyse Toni Halmeesta. Armahtaakohan Jumala meidät kun on Terhistä kysymys.

  3. Suurlähettiläs Timo Soini

 12. Rintsu

  Kauankohan Janitskinin porukoilla kestää hoksata, että olematta puolue ei voi laittaa minkäänlaista ehdokaslistaa. Jos aikovat perustaa puolueen niin kannattaisi ensin kerätä ne kannattajakortit. Ja ei, netin valeprofiilit eivät kelpaa kannattajakortteihin.
  Jos eivät aio, niin jokaisen ”ehdokkaan” on omasta vaalipiiristä kerättävä ikioma valitsijamiesyhdistyksensä.

  Keskimäellä näyttää korkeakoulututkinto menneen hukkaan jos ei tuon vertaa tiedä. Ilmeisesti korkeakoulut käydään nykyisin kirjekursseina?

  • Maana Backman

   Ei kerrota niille 😉

  • Joni Pelkonen

   Janitskinille ja muille saman alan hörhöille voisi neuvoa, että lukemalla pelkkiä iltapäivälehtiä, niistäkin pelkkiä ilmaisia nettiversioita ja niistäkin pelkät otsikot on aika vaikea rakentaa koherenttia maailmankuvaa…

 13. Jari Kähkönen

  Ja jos kansanedustajan avustaja-harrastepoliitikko Terhi Kiemunki(persu) tuomitaankin syytteen mukaisesti yleistä oikeuskäytöntöä vastaavaan rangaistukseen sekä korvauksiin…Niin mitä sitten? Luulla tai väittää, että tämä juuri mitenkään parantaa maamme politiikan laatua, ihmisten välistä yhdenvertaisuutta ja sen julkisessa tilassa sallittua käyttäytymistä, olisi miedosti sanottuna naiivia. Eihän puolueensa ja tässä tapauksessa tosiasiallinen työnantajansa hänelle anna tuosta minkäänsortin penalttia. Ei ole ollut suuremmin tapana, joka on lähtenyt, on lähtenyt itse. Ripustaneepa sitten tehtyyn tekoon sen paremmin narratiivin kuin narrauksen.

  Vaikka toisaalta, onhan Sakarin samassa postauksessa nostettu esiin Janitskinin legioona ja aavistuksen verran pääluvultaan ylitäysi Likainen Tusina, jonka paperillis-muodollisen puolen kunnossaolo on vähintään yhtä epärelevanttia kuin tänään käytyjen käräjien mahdollinen lopputulos. Siitä ei tule minkäänsortin politiikan vehikkeliä kuitenkaan, joka tuntee puolueteoriansa, tietää kussakin ajassa olleen aina omansorttisensa yritelmät ja viritelmät aina suurinpiirtein siellä päin puoluekenttää kuin missä on kulloinkin ollut kysyntää havaittavissa. Vain harva päätyy niihin perusopetuksen tai keskiasteen yleissivistävän koulutuksen oppikirjoihin, joita väestö suuremmassa määrin edes koskaan lehteilee.

  • Minna Ylitalo

   Onhan se mielenkiintoista nähdä, miten Kiemunki aikoo uhriutua siitä, että teki itse itsestään esitutkintapyynnön. Historiallinen farssi sarjassaan.

   • Jari Kähkönen

    Toisissa oloissa voisi tosiaan olla lähes myötätuntoisena siitä, että Kiemunki mähläsi siinä kuin työpaikan tai ammattioikeuksien pitämisestä huolissaan oleva keskiluokkainen ruotsalainen onnistui eli keksi keinon välttää kohtalonsa: tehdä svetisismillä sanoen poliisi-ilmoitus itsestään. Näin siksi, että useimmat instanssit eivät edes laita mitään vireille, koska oikeusprosessi saa etusijan ja koska muuten voitaisiin kolkutella kaksoisrangaistusta, julmaa ja epätavallista rangaistusta tai ilmeistä kohtuuttomuutta, jos molemmista(niin oikeudesta kuin valvonnastakin) tulee penaltti.

    Näin voi ainakin uskotella itselleen, koska kaikki tietävät että Ruotsin poliisin suosituin tutkintakohde on jo vuosikymmeniä ollut nimeltään ”esitutkintaa ei toimiteta”. Voisi olla luokkakantaisesti kysyttävissä, että miksi keskiluokkaiselle ruotsalaisammattilaiselle (usein naisihmiselle) suodaan se mitä ei suoda ammattitaidottomalle ja (ainakin käyttäytymiseltään täysin) luokattomalle persu-Kiemungille? Jos siis ei olisi tullut päästeltyä ihmisvihaa ja islamofobiaa vailla mitään olennaista tai edes mainittavaa poliittista sanottavaa. Pokerini ei yksinkertaisesti pidä puolustaa sellaista käyttäytymistä.

    Voihan hän hyvinkin uhriutua, jolloin hän on sujuvasti samaan aikaan niin onneton vainottu kuin Jonkin Vakaumuksen Yliolentokin, joka asettaa säännöt muille mitkä eivät kuitenkaan koske häntä itseään. Siinäpä eräs syy lisää miksi moinen töräyttely on yksinkertaisesti vastenmielistä ja tekotavan puolesta lähisukua iänaikaiselle poliittiselle kikalle: kun puhut jokaisen korvaan sen mitä ne halusivatkin kuulla, pysyt hyvin suosiossa. Ihan silkkaa ysäriä olevaa tökeröä julkirasismia, jonka parasta ennen päivämäärä meni jo ennenkuin samannimisen radio-ohjelman lähetyksetkään ehtivät alkaa. Ei moista tutkintapyyntö-virheliikettä tosiaan tee ihan sellainen tasapainoinen ja arvostelukykyinen ihminen, jolla on asiaa poliittisiin tehtäviin.

    Siksi tapahtuneen mokan poissuremisen tai -siunaamisen aiheuttaman huvituksen naatiskelun lisäksi sietääkin olla enemmän valpaana, että mihin ne lähtevät tätä viemään. Siitähän alkanee olla kohta kymmenisen vuotta, kun persujen ensimmäinen aalto teki näitä vastaavia vitsejään. Tuleeko tämä…heh…Sinimustan Armeijakunnan toinen sukupolvi olemaan merkittävästi ensimmäistä(Soini/Halla-aho -kompleksia) radikaalimpi? Se kun meni lähinnä oma suu/lompakko/ura edellä, kuten historia opastaa.

 14. Jori Lahtinen

  Mielenkiintoista ettö Reformipuolueen logossa on Suomen lippu jossa komeilee Suurruhtinaskunnan vaakuna. Haikaillaanko tässä tsaarin aikoja?
  Eikö jo tuosta logosta luulisi pikku hiljaa ihmiset ymmärtävän kenen pussiin pelaavat?

 15. Rintsu

  ”Ja jos kansanedustajan avustaja-harrastepoliitikko Terhi Kiemunki(persu) tuomitaankin syytteen mukaisesti yleistä oikeuskäytöntöä vastaavaan rangaistukseen sekä korvauksiin…Niin mitä sitten?”

  …….

  Sitä sitten, että rikoksesta saa rangaistuksen.
  Tai jos häntä ei tuomita niin saadaan esimerkki siitä millainen vielä ei ole kansanryhmää vastaan kiihottamista.

  Ainutkaan yksittäinen rattijuopumustuomio ei vähennä tulevien rattijuopumusten määrää eikä suuresti paranna maailmaa, mutte ei se sitä tarkoita, että oikeuslaitoksen pitäisi heittää hanskat tiskiin.

  • Jari Kähkönen

   Vastaan itse: sitä sitten että tunnettujen kansankiihottajien ja uskonnonsolvaajien ei pitäisi päästä poliittisiin tehtäviin tai tulisi joutua sieltä pois, mutta ilmeisen epäkohdan edessä toimettomana seisominen ärsyttää ja turhauttaa ainakin minua. Kelpaamattomuus maan palvelukseen tai kansalaisluottamuksen menetys ovat kuitenkin lisärangaistusluokan asioita ja niitä ei yksinkertaisesti voi edes esittää keskusteltavaksi nykyisessä kriminaalipoliittisessa ilmastossa.

   Tuomioistuin ei niinikään voi tuomita sellaista viraltapanoa, joka ei ole laissa ja/tai mitä ei vaadita. Siihenkään en ole asiantilana tyytyväinen. En, sillä osoittautuu lain olevan kuollut tai lähes nietzscheläinen pelkurin viimeinen pakopaikka, jotta nimenomaisesti välttäisi tekemästä niinkuin oikein on. Siitä taas saatettaisiin olla jo samaa mieltä, että mikäli tästäkin täysin irti päästetään niin siitä ei hyvä heilu. Siitä alkaisi tie millä menisi seuraavaksi hyvin nopeasti koko yhteiskunnan toimintakyky ylipäätään.

   Kyllä tälläisessä tilanteessa on edelleen perusteltua kysyä, että mitä sitten vaikka Kiemungille tulisikin maksettavaksi päiväsakkoja, oikeudenkäyntikulut ja todistelukustannukset? Ei tämä pykälä eilen tullut rikoslakiin eikä nimeltämainittu ole edes ensimmäisen kymmenen joukossa siitä käräjille päätyneissä.

 16. mattila

  Ei persujen kannatussyöksy Hakkaraisista yms tyypeistä johdu. Soini takinkääntöinen on se suurin syy. Minä en enää tule äänestämään perussuomalaisia ja saman jättää tekemättä moni muukin ja sen takia meitä ”ilman puoluetta” olevia tulee olemaan paljon, kuntavaaleissa tullaan jo se näkemään. Mikään Hirvisaaren reformi ei myöskään vakuuta, melkoista porukkaa.. tai no, asiallahan ne ovat mutta vetävät huolella överiksi. Harmillista, että Soini vallanahneuksissaan pilasi hyvän puolueen.

 17. Tanja Takalo

  Miten ihmeessä Terhi Kiemungin aivoilla on päästy kansanedustajan avustajaksi. Eikös avustajilla ole melkoisen hyvät palkat? Tahtoo kans hyville liksoille,eikä tarttis tehdä muuta kuin suoltaa pöljyyksiä someen,ja tehdä itsestään tutkintapyyntöjä 😀

 18. Ossi Saresoja

  ”Muissa puolueissa on toisenlainen käyntäntö. Kun lelusalakuljettaja Rami Adhamin hämärät yhteydet paljastuivat, niin hän luopui heti SDP:n jäsenyydestä. Kun Saido Mohamedia ruvettiin epäilemään törkestä rahanpesusta, niin häne vetäytyi välittömästi Vihreiden kunnallisvaaliehdokkuudesta. Tänään Kokoomus miettii roskajulkaisu MV:n ”päätoimittaja” Ilja Janitskinin tiedottajaksi ja edustajaksi nimetyn paikallisjärjestönsä hallituksen jäsen Tiina Keskimäen tulevaisuutta puolueessa.”

  Löysin vielä yhden vastaavan esimerkin. Abdifitah Ali Abdi menetti kunnallisvaaliehdokkuutensa (SDP:n listalla) khatin salakuljetuksesta tulleen tuomion vuoksi.

  http://www.hs.fi/kaupunki/a1479701945598

  (Itse pidän tätä rikosta aika lievänä. Vakavampaa mun silmissä on itseasiassa asiasta valehteleminen. Parempi olisi ollut myöntää saatu tuomio jo ensimmäisellä kerralla.)

 19. Markku Kontio
 20. Timppa

  ”Muissa puolueissa on toisenlainen käytäntö.”
  No ei tässä asiassa kyllä kaikille muillekaan puolueille täysiä tyylipisteitä voi antaa. Täältä löytyy liki 100 nimen lista kansanedustajista, jotka ovat saaneet tuomion eri syistä:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksista_tuomituista_kansanedustajista

  Osa on toki nuoruuden hölmöilyjä tyyliin Jan Vapaavuori ja osa ajalta ennen sotia, mutta on siellä aika tuoreitakin tapauksia kuten Kauko Juhantalo, Antti Kaikkonen ja Jukka Vihriälä. En muista että kellekään heistä olisi ovea näytetty puolueen taholta vaikka *vankeustuomion* saivatkin, ehdollisena tosin. Kunnallispoliitikkojen tai muiden poliittisten toimijoiden osalta lista olisikin sitten jo niin pitkä, että sellaista ei varmaan kukaan ole jaksanut lähteä keräämään.

  • Pekka Rantamäki

   Huomaathan kuitenkin, että suurin osa listan rikoksista on tapahtunut ennen tai jälkeen kyseisten henkilöiden kansanedustaja-aikojen. Vähintäänkin äänestäjillä on siis ollut mahdollisuus vaaleissa päättää, vaikuttaako kyseinen tuomio poliitikon luotettavuuteen. Taitaa tuosta listasta Juhantalo olla lähes ainoa, joka on jätetty uudelleenvalitsematta törttöilyjensä takia (vaikka toki sitten myöhemmin jälleen valittiin uudelleen).

   Edelleen voisi listasta huomioida, että suuri osa tuomioista on tullut liikennerikkomuksista (ylinopeus, rattijuopumus). On sillä poliittisessa mielessä kuitenkin HIEMAN eroa, saako tuomion ylinopeudesta vai kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

 21. Arto Alila

  Yksi näkökulma Kiemungin kiemuroissa on jääyt täällä vaille huomiota. Kiemunki istuu edelleen kuin tatti mättäällä kansanedustaja Lea Mäkipään (pers) avustajana.

  Piti ihan katsoa, mitä erinäiset eduskunnan määritelmät avustajasta sanovat. Mielikuvaksi jää, että kansanedustaja, avustajaa valikoidessaan, kiinnittää huomiota, että avustajan maailmankatsomus tai poliittinen näkemys pysyttelee samassa reessä kansanedustajan oman politiikan ja katsantokantojen mukana. Tätä taustaa vasten Mäkipään vakka on todellakin kantensa valinnut.

  Hemmingin jutun pulpahtaessa päivänvaloon Mäkipäällä oli vastaus valmiina: ”En ole tutustunut hänen kommentteihinsa. Hemminki on aikuinen ihminen, hän varmasti vastaa lausunnoistaan. Oikeus tutkikoon, jos tutkittavaa on”.

  Usein olen pohtinut, teenkö liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä edustaja Mäkipäästä, kun hän kaikessa korostaa omaa syvää kristillisyyttään.

Kommentoi »

Comments are closed