Näin nämä asiat taas koetaan

-Onko tarina tosi vai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon toissakesäiset sanat tulivat taas mieleen, kun hän tänä aamuna arvioi oikeusprosessien tuskin horjuttavan äänestäjien luottamusta puolueeseen. Syytteeseen joutuvat puolueen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja eilen nuorisojärjestön puheenjohtajan paikalta väistynyt Sebastian Tynkkynen. Tämään oikeus käsittelee Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemungin saamaa syytettä. Sytteeseen johtaneen esitutkintapyynnön teki Kiemunki itse.

En taaskaan viitsi sanoa mitä mieltä olen itse itsestään esitutkintapyynnön tekevän ihmisen nokkeluudesta, mutta ainakin turhaa uhmakkuutta se on. Kiemunki näköjään psyykkaa parasta aikaa itseään oikeudenkäyntiä varten ja uhkaa kostaa muille sen, että teki itsestään esitutkintapyynnön.

tk

Kiemunki epäilemättä kokee asian näin ja siksi se lienee hänelle täyttä totta. Samaa tunnepohjaista suhtautumista on Perussuomalaisissa laajemminkin, mutta läheskään kaikki puolueen kannattajat eivät näin ajattele. Monet suorastaan häpeävät näiden muutamien kurittomien ja lakia kunnioittamattomien koko puoluetta leimaavia toilailuja. Puoluejohto kuitenkin joko puolustaa näitä lain kanssa leikkijöitä tai Timo Soinin tapaan vaikenee päättäväisesti.

Muissa puolueissa on toisenlainen käyntäntö. Kun lelusalakuljettaja Rami Adhamin hämärät yhteydet paljastuivat, niin hän luopui heti SDP:n jäsenyydestä. Kun Saido Mohamedia ruvettiin epäilemään törkestä rahanpesusta, niin häne vetäytyi välittömästi Vihreiden kunnallisvaaliehdokkuudesta. Tänään Kokoomus miettii roskajulkaisu MV:n “päätoimittaja” Ilja Janitskinin tiedottajaksi ja edustajaksi nimetyn paikallisjärjestönsä hallituksen jäsen Tiina Keskimäen tulevaisuutta puolueessa. Keskimäki itse on jo varautunut tulevaan liittymällä Jantskinin kasaamaan vuoden 2019 vaaliehdokkaiden porukkaan.

15073305_1511463342214716_7670048286632269666_n

Näin nämä asiat muissa puolueissa koetaan. Jokainen miettiköön itse, miten luotettava yhteisten asioiden hoitaja on sellainen puolue, jossa rikoksesta epäillyt ja jopa tuomitut saavat jatkaa puhtaaksi harjattuina. Kannattaa muistaa, että valtaosa äänestäjistä kokee lain kunnioittamisen tärkeäksi.

EDIT 21.11. klo 11.55:
Juttua täsmennetty Saido Mohamedin osalta. Häne lienee edelleen Vihreiden jäsen, mutta vetäytyi kunnallisvaaliehdokkuudesta.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (29)
 1. Heli Heikkinen
  21.11.2016, 10:25

  Eikös Janitskinin pitäisi olla ehdolla Barcelonan vaalipiirissä… 😮

 2. Riikka Slunga-Poutsalo voi luulla aivan mitä tahansa, mutta äänestäjät ovat jo kaikonneet. Persujen kannatus on mittaustulosten mukaan romahtanut 8-9 prosentin tasolle…

  1. Paavo Virtanen
   22.11.2016, 17:17

   Minne he ovat kaikonneet? Demareihin?

Kommentointi suljettu.