Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Irvokasta performanssia

Hallituksen työväenpuolueeksi ilman sosialismia julistautunut puolue on syönyt ihan kaikki vaalilupauksensa. Sille ei ole jäänyt mitään muuta kannattajiinsa vetoavaa kuin maahanmuuton vastustaminen ja siihen se onkin tarttunut hanakasti kiinni. Se hyväksyy ihan mitkä tahansa leikkaukset, kunhan vain sitä kannattavat rähisijät pääsevät potkimaan ja leirittämään pakolaisia.  Muut kaksi puoluetta sallivat tämän, jotta varallisuuden lopullinen uusjako rikkaille päästään toteuttamaan potkimisen synnyttämän metelin turvin.

Näin kirjoitin jo yli vuosi sitten ja kulunut aika on näyttänyt minun olleen oikeassa. Perussuomalaisten joidenkin näkyvien edustajien toiminta on muuttunut suorastaan irvokkaaksi performanssiksi. Asiaa ei ole senkään vertaa kuin ennen, mutta uhriutumisnäytöksiä ja keskitysleiriehdotuksia tulee jatkuvalla syötöllä.

Terhi Kiemungin oikeudenkäynnistä tuli natsiperformanssi, mutta sitäkin pidetään jo ihan normaalina. Olihan asialla tunnettu ”superhumoristi”, jonka tekemisistä ei kannata piitata. Samainen superhumoristi teki eduskunnassa natsitervehdyksiä James Hirvisaaren vieraana ollessaan, ja silloin siihen vielä puututtiin. Nykyisin varmaan vastaavaa tempausta pidettäisiin hauskana pilana.

Kiemunki hankkiutui oikeuteen ihan tahallaan tekemällä itse itsestään esitutkintapyynnön. Hän laskeskeli, että voi vain voittaa. Jos hänet tuomitaan, niin hän rupeaa esiintymään sananvapauden martyyrina. Jos häntä ei tuomita, niin hän katsoo olevansa oikeutettu sanomaan ihan mitä tahansa. Asiaan kuuluu tietenkin surkea valitus siitä, miten läheiset kärsivät häneen kohdistuneesta ajojahdista.

Perussuomalaisten nuorten väistyvä puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen yrittää vielä kautensa lopussa saada julkisuutta ehdottamalla turvapaikanhakijoille vartioituja metsäleirejä telttamajoituksessa armeijan tapaan. En tiedä onko Tynkkynen käynyt armeijaa, mutta epäilen, että ei ole. Näille kaikkein innokkaimmille uusisänmaallisille on yhteistä se, että he ovat jättäneet varusmiespalveluksen suorittamatta. Niinpä heillä on hyvin hatarat käsitykset vaikkapa puoliijoukkueteltassa asumisesta talvipakkasella. Heille tekisi hyvää kokeilla itse ennen kuin ehdottavat sitä kenellekään muulle.

Tynkkysen idea ei ole edes uusi, kuten tuosta yli vuoden takaisesta jutustani käy ilmi. Jussi Halla-aho ehdotti keskitysleirien perustamista jo yli vuosi sitten ja Tynkkynen on vain jalostanut ideaa vielä ikävämpään suuntaan.

Näin siis toimivat hallituspuolueen näkyvät toimijat ihan puolueensa nimissä. Tekisi mieli kysyä taas kerran puolueen puheenjohtajan kantaa, mutta en kysy. Kysyminen on havaittu turhaksi jo kauan sitten. Puolueen johdolla ei selvästikään ole mitään natsimeininkiä vastaan.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (19)

 1. Laitinen Seppo

  Puhut ASIAA Saku. Kirjoituksiasi on ilo lueskella.

 2. Jukka

  Asiaa! Mitä enemmän keskustellaan Guggeheimeista, unisex-vessoista, maahanmuutosta, sitä vähemmälle huomiolle jäävät todelliset ongelmat Suomessa. Immoset tekevät vaikka mitä pysyäkseen julkisuudessa. Tällaisen voisi heidän haukkumansa valtamedia hyvin estää. Vaikenemalla. Möykätkööt omissa ”vähemmistömedioissaan” vahvistamassa egoaan. Jättämällä kiemunKit ratkaisematta, menee kyllä samalla usko suomalaiseen oikeusjärjestelmään.

 3. Minna Ylitalo

  Ei saisi nauraa vakavalle asialle, mutta nuo natsitervehdykset oli kyllä jotakin niin käsittämätöntä ampumista omaan nilkkaan. Syytetty yrittää selittää, ettei ole natsi ja natsitaustainen mölinäporukka taustalla komppaa sitä natsitervehdyksillä. Nyt ei kyllä puolustuksella ole ihan ohjakset käsissä.

 4. Kirsti Kuusisto

  Metsäleirin lumo ja sen haihtuminen

  Parikymmentä vuotta sitten istuimme ruokapöydässä, molemmat tyttäreni, heidän serkkutyttönsä, isäni ja minä.
  Tytöt intoilivat tulevasta partiolaisten talvileiristä, jossa siis tultaisiin yöpymään puolijoukkueteltoissa. Kun joku tytöistä sanoi ”kamiinateltassa yöpyminen on just siistiä” totesi siihen isäni, sodankäynyt mies ”kyl se rupee kyllästyttään ku pariki vuotta semmoses asuu”.
  Keskustelu leireilystä päättyi siihen.

  Ihan vaan muistutuksena ”rajat kiinni” – porukoille, kuka ensimmäisenä saattaa joutua telttamajoitukseen jos tulee todellinen tarve estää rajan ylitystä.

 5. Sirpa Järvi

  Nämä natsitervehdykset ja muu kansallisosialistinen veikistely on vaan läppää. Höpsöä. Pöhköä, sanoi Soini viimeisimmässä blogissaan. Sillä kuitattu.

  • Raili

   Soinilla on ploki. Hän on tavallinen eikä mikään herraskainen. 😀

 6. Jouko Norvapalo

  Eräs feikkinimimerkki kirjoitti Demolraatin natsitervehdysjuttuun kommentiksi ”Lehto esitti odotustilassa kuinka kirkossa siunataan lapsia. Yleistääkö Demokraatti kaikki papit natseiksi?”. Kyseessä lienee vähättelyn SE.

  • Minna Ylitalo

   Ei voi ymmärtää, mikseivät natsituulettaja milloinkaan seiso aatteensa takana? Ensin marssitaan liput liehuen ja torvet soiden aatteen puolesta, sen jälkeen hämmästellään huuli pyöreänä, että mikä tässä muka oli sitä natsiaatetta.

 7. Juha Ylä-Lahti

  On mielenkiintoista seurata tätä populismin syntyä ja kuolemaa. Suosittelen lukemaan Katarina Baerin esseen HS:ssa Hitlerin vihapuheesta ja tavallisten saksalaisten tuesta hänelle. Kylmäävää tekstiä nykypäivänä. Vielä kylmäävämpää se on, jos ja kun Sakun(kin) esittelemä savuverhoajatus todella on paikkansapitävä kuvaus. Olen optimisti kuitenkin. Uskon että rasistiseen fundamentalismiin uponneita ei ole riittävästi.

  Olen muuten hölmistyneen huvittuneena seurannut miten Atlantin takana toinen jytkyn saanut taho myös syö lupauksiaan ennätystahtia. En ole ennen nähnyt että joku olisi alkanut perua puheitaan jo vaalien voitonpuheessaan. Edes persut eivät ole olleet näin liukkaan sutkia takinkääntäjiä.

  • Maana Backman

   Juu, persuilla se alkoi ”vasta” hallitusneuvotteluissa!

 8. Seppo Lehto

  Kyllä Seppo Lehto kävi siunaamassa Terhi Kiemungin käräjillä ennen ns. demlaluteiden istuntoa. Kommentoija oli Marko Parkkola, joka kirjasi asian oikein. Joten keksit päästäsi olettaman fake-sanaa käyttäen.

  Seppo Lehto http://ajan-suunta.blogspot.fi
  IKL:n ja AKS:n perinteen vaalija

  • Pekka Rantamäki

   Blogissasi kirjoitat Kiemungin tapauksesta ”Puolustetaan verovaroin kallispalkkaisin juristein olematonta ”hyvää”…” En ymmärrä. Eihän Kiemungin jutussa ketään puolusteta, vaan SYYTETÄÄN. Syytettynä on henkilö, jonka epäillään rikkoneen lakia. Pitäisikö Suomessa jättää noudattamatta Suomen lakia pelkästään sen takia, että jotkut pelkäävät islamia löysät housuissa?

  • Ilmari Nyhtänköljä

   Huonosti olet, S. Lehto tuon perinteen vaalintasi hoitanut, jollei satunnainen tarkkailija pysty erottamaan, onko kyseessä ”Heil Hitler” vai ”Meil Kosola” tyyppinen kainalon tuuletus…

 9. Jori

  Taas kerran asialline kirjoitus Sakulta. En kannata loanheittoa ála USA:n presidentinvaalit. Mutta PS:n tapauksessa ei olisi pahitteeksi muistuttaa äänestäjiä esim. Kiemungin ja Tynkkysen tempauksista vaalien alla. Ihan vaan muistutuksena puolueen linjasta. Ei ole epäilystäkään etteikö PS puolueena suojelisi esim. Tynkkystä ja sitä kautta myös hyväksyy ao. puheet.

 10. Tapio Lehtinen

  Hieman epäilen, että peräkamarissa olisi uuninpankko. Pönttöuuni korkeintaan. Silti toivon, että Sakulla on riittävän lämmintä, ettei ajatus ja sormet hyydy.

 11. Jari Kähkönen

  Kaiketi se on sitten lasku maansuruun, vallanperimykseen ja postsoinilaiseen aikaan alkanut, kun kerran tänään kuulutettiin Isä Timon sairaslomasta, sekä kaikkinainen hermostunut tempoilu ynnä muu höyrähtely ja nilkkipeli on alkanut suorastaan näkymään julkisesti.

 12. Raili

  Eihän puoluejohtaja Soini pitää lausu. Hän on sairauslomalla. Hoiti ensin Eduskunnassa leikkauspäätökset. Nyt ei tarvi mitään lausua eikä voida edes kysyä. Tämä mies osaa väistellä ja laittaa aina Slunga-Poutsalon tai Terhon kommentoimaan ikävissä asioissa.

 13. Janne J. M. Muhonen

  Tynkkynen muuten on käynyt armeijan, joten se siitä asiapitoisuudesta (ihaileviin kommentteihin viitaten), kun tehdään johtopäätöksiä virheellisestä olettamuksesta.

 14. Marko Turunen

  Puolijoukkueteltta ja stadin asunnottomat. Joo mulle kelpaisi myös puolijoukkueteltta kaminalla. Ihan sama kuinka paljon on pakkasta. Mä olen semmosessa aikanani asunut käytännössä muutaman vuoden. Sillähän tämäkin ongelma saataisiin ratkaistua 😉

Kommentoi »

Comments are closed