Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tonnin lupaus

Kuten tiedätte, niin eduskunta hyväksyi eilen muun muassa lapsilisien, kansaneläkkeen, takuueläkkeen, työttömyysturvan peruspäivärahan ja työmarkkinatuen leikkaukset hallituspuolueiden edustajien äänin. Pienimpien eläkkeiden jokaisesta sadasta eurosta leikataan 85 senttiä. Näin valtio säästää 200 miljoonaa euroa käytettävksi suurituloisten veronalennuksiin.

Eihän näin pitänyt käydä. Timo Soini lupasi vaalitaistelun huumassa tammikuussa 2015 näin:

– Meillä on suomalaisessa yhteiskunnassa noin miljoona ihmistä suurinpiirtein tuhannen euron tuloilla. Siltä porukalta ei voi, ei saa, eikä ole varaa leikata. Kotihoidontuki, omaishoidontuki, pienimmät työttömyyspäivärahat, takuueläke ja pienituloisten perheiden lapsilisät.

– Nämä ihmisryhmät käyttävät tulonsa kulutukseen ja palveluihin Suomessa sekä ylläpitävät omalta osalta kulutuskysyntää. Heiltä Perussuomalaiset eivät suostu leikkaamaan.

Monet uskoivat. Nyt karmea totuus on paljastunut ja kaikille on käynyt selväksi, että Perussuomalaiset on vain Kokoomuksen ja oikeistolaistuneen Keskustan apupuolue markkinavetoiseksi muuttuvassa yhteiskunnassa. Soinia kiinnostaa enää oma ministerinpesti ja oman konservatiivisen maailmankuvan pönkittäminen.

Muutama päivä sitten Soini uhkasi vaikeuttaa hallitusyhteistyötä, jos tasa-arvoisen avioliittolain vastaista kansalaisaloitetta ei tuoda eduskunnan käsittelyyn. On yksi asia, jonka leikkaamista Soini vastustaa viimeiseen asti.

 ts

Kuva: Karjalainen 23.11.2016

Jos satuitte äänestämään perussuomalaista ehdokasta kansanedustajaksi, niin kysykääpä häneltä miten tässä näin kävi.

Kommentit (55)

 1. Marketta Elmgren
  • Pirkko Ryyppö

   Kiitos, tiedossa kyllä on, mutta en edelleenkään käsitä miksi MINÄ ja muut jo ny alle tonnin eläkkeellä räpistelevät ovat niitä, joiden elämää katsotaan oikeutetuksi kurjistaa edelleen! Jo pelkkä elämiseen tarvittavat rahat eli vuokrat, sähkö, ruoka, lääkkeet jne. vievät sen suurimman osan ja sairastua ei saa, koska sitten joutuu jo miettimään että mistäs pihistät. Voin sanoa että vähästä se on enempi ku vaikiaa.

   • Angie

    Ton velkakellon voi laittaa sinne, minne aurinko ei paista.
    Sen sijaan kannattaa lukea vaikka tämä: Päättäjät eivät osaa samaistua köyhien lapsiperheiden ongelmiin
    http://yle.fi/uutiset/3-9311228

    Se, että valtion velkaan vedoten kurjistetaan kokonainen kansakunta, ei nosta Suomen taloutta nousuun.

    • Heli Heikkinen

     ”Niiden Suomihan tää onkin. Ne puhuu omista asioistaan niin kuin ne olis koko valtakunnan asioita.”
     – Akseli Koskela Väinö Linnan romaanissa Täällä Pohjantähden alla. (Muistinvarainen sitaatti)

    • Tanja Takalo

     kokonaista kansakuntaa ei kurjisteta,ainoastaan kansakunnan kurjisto kurjistetaan entisestään.

   • Ilkka Kangas

    ”..katsotaan oikeutetuksi kurjistaa edelleen..”
    Ikävä kyllä tämä maailma ei pyöri oikeuden mukaan, vaan köyhiltä puristetaan pois vielä lisääkin juuri niin kauan, kun kukaan ei tee asialle mitään muuta kuin narisee. Rikkaat voi vaikka ulkomaille jos niiltä leikataan, mutta köyhä vain vinkuu ja tyytyy osaansa. Tiettyyn pisteeseen saakka ainakin.

  • Pekka Rantamäki

   Jos kello kerran tikittää, kuinka sitten on varaa veronalennuksiin?? Ja vieläpä rikkaille!!!

   • Sonofhades

    Ainahan rikkaiden veroalennuksiin on varaa. Vaikka he eivät maksa veroja lainkaan.

    Yhteiskunta kun toimii seuraavasti:
    1) Yritykset myyvät tuotteita asiakkaille. Hinnat sisältävät kaikki yrityksen / omistajien menot, mm. verot ja palkat
    2) Yritys maksaa palkkaa työntekijöille
    3) Valtio ottaa osan työntekijöiden palkoista veroina itselleen
    4) Työntekijät käyttävät palkkaansa ostaakseen erilaisilta yrityksiltä palveluita / tuotteita – valtio ottaa tästä arvonlisäveron, sokeriveron, bensiiniveron, sähköveron ja ties minkä veron osalta osansa.
    5) Yritys / Omistaja tilittää (murto-)osan asiakkailta perimistään maksuista (eli verojen osuuden) valtiolle – jälkikäteen. Ei välittömästi ostoksen myötä, vaan myöhemmin. Sitä ennen rahaa voi vaikka makuuttaa korkeakorkoisella tilillä, sijoittaa liiketoimintaan tms. Lisäksi yritys saa vähentää useita erilaisia vähennyksiä menoistaan – vaikkapa poliittiselta puoleelta ostetun mainoskampanjan (ok. välissä on oikeasti joku puoluetta lähellä oleva yritystaho), jonka kautta rahoitetaan tiettyjä poliitikkoja, jotka pääsevät valtaan tämän tuen ansiosta.
    6) Poliitikot päättävät kansalaisten asioista, mm. verotuksesta. He ovat saaneet rahansa verotuloista sekä erilaisilta yrityksien tukikampanjoista ja vastaavista. Veronmaksajien antama raha tipahtaa tilille automaattisesti, mutta muiden kampanjalahjoitusten eteen joutuu tekemään päätöksiä, jotka hyödyttävät näitä tahoja.

  • Ilari Reuhkala

   Marketta Elmgren: Ei velan määrä ole ainoa asia joka yhteiskunnan toimintaa määrittää.

   http://www.ketoharju.info/saatavakello/

   Eikä sitä velkaa pois makseta sillä että leikataan köyhiltä, jotta voidaan antaa tukia ja veronalennuksia isoille yrityksille ja rikkaille. Ne tulonsiirrot hyväosaisille menevät veroparatiiseihin, eivät valtion velanmaksuun tai hyvinvointipalvelujen ylläpitoon.

  • Saku Timonen

   Ja yksistään Terrafamea varten otetaan lisää velkaa 100 miljoonaa.

   • Angie

    Kaiken lisäksi Pääministeri Juha Sipilällä on läheiset yhteydet Talvivaaran kaivoksen käyttämään konepajaan. Yhtiö on nyt saanut Terrafamelta uuden tilauksen purkumalmiin liittyvistä kuljettimista. (Juha Sipilän lapsilla on käsittääkseni omistusosuus tässä yhtiössä).

    Olen joskus ennenkin todennut täällä Uuninpankkopojan blogissa (ja pakko todeta taas) mitä v****ua tässä maassa oikein tapahtuu?

    • Jyrki


     Olen joskus ennenkin todennut täällä Uuninpankkopojan blogissa (ja pakko todeta taas) mitä v****ua tässä maassa oikein tapahtuu?

     Sitähän todellisuutta ei sinun haluta ymmärtävän. Eikä sen puoleen kovin monen muunkaan, vaikka ehkä jotkut muuta väittävätkin.

     Tätä varten toki pitääkin saada kansa nousemaan toisiaan vastaan. Mikä näyttää onnistuvan kovin helposti. Jonka jälkeen sanotaanko se helpommin nieltävä muunneltu totuus syötetään kansalle totuutena. Ja kansa nielee sen koukkuineen päivineen ja syvälle aina mahalaukkuun asti. Ja kun maha on täynnä ja häviäjät /voittajat valittu niin kaikkihan on hyvin.

     Ja voikin keskittyä vaikka pohtimaan jonkun suositun Tv-sarjan käänteitä. Nekään asiat TV-sarjassa ei ole myöskään totta, mutta mitä väliä…

   • Anssi Keskiväli

    Ottiko valtio Terrafamen rahoitukseen velkaa 100 miljoonaa lisää + 107 miljoonaa erikseen ympäristövakuutuksen maksamiseen?

    Ja millä rahalla sitä GUggenheimia rahoitetaan sitten kun se (näillä näkymin) päätetään sittenkin pistää pystyyn?

    Mutta hei, onneksi baarit saa olla auki aamuviiteen ja ruokakaupoista saa limuviinoja ja A-olutta.

    • Jyrki


     Mutta hei, onneksi baarit saa olla auki aamuviiteen ja ruokakaupoista saa limuviinoja ja A-olutta.

     Alkoholi tunnetusti sumentaa ajattelukykyä, mikä toivottavaa nykyisessä tilanteessa. Siksi se on tärkeää.

     • Anssi Keskiväli

      Sepä se mun pointti olikin.

      Pidetään osa kansasta onnellisena pikkuasioista ja turtuneina ja tyhminä kaikkien leikkausten ja kurjistusten keskellä.

      Päihteitä ja sirkushuveja kansalle.

     • Minna Ylitalo

      Sinne baariin vielä joku vaihtoehtoinen WC-järjestely ja siitähän se rieumu vasta repeeäkin.

     • Reiska

      ”Ilman alkoholia, vallankumous olisi joka tiistai”

      Balzac, Kultasilmäinen tyttö

  • liisa hirvonen

   Miksi tämä hallitus ottaa enemmän velkaa kuin edellinen hallitus, jos kerran leikkausten syynä pitäisi valtion velkaa. Ei se nimittäin lyhene tai vähene sillä, että leikataan. Toinen juttu: kansantalouksia pyöritetään aina velkarahalla, veloilla ja lainoilla. Valtion velka ei ole sama asia kuin kotitalouden velka.

  • Kari Perttula
   • liisa hirvonen

    Saatavia on myös, siitä ei kerrota kansalaisille. Eikä paljon muutakaan.

  • Marko Turunen

   So what? Valtion velka on hieman toista kuin se sinun asuntovelkasi. Valtio on määritelmällisesti ikuinen, joten se voi olla velkaa myös ikuisesti, toisin kuin sinä. Tuo luku tuossa velkakellossa on järjettömän pieni verrattuna bruttokansantuotteeseen ja valtion omaisuuteen. Suomi on itseasiassa aikalailla kärjessä niissä tilastoissa, joissa vertaillaan ns. ”länsimaisia” maita talouden hoidon saralla.

 2. Angie

  On tää kokoomuspersukeskustan talouskuri ihmeellistä. Rahaa riittää suurituloisten veronalennuksiin ja guggenheimeihin, mutta ei varhaiskasvatuksen aamupaloihin. Persut on täysin pohjanoteeraus. Vihapuheessa lilluva rasistinen poppoo.

 3. Tapetut Haaveet

  Ei oo raha eriittäny tähänkäänkään asti ja velkakello tikitää – Ulosottomiehelle. Samoin tikittää häätökello koko perheelle. Halvempaaa suntoa ei ole. Koko kotitalous on kaatunut.
  Ei tässä enää töihinkään lähdetä, ahdistus on vienyt masennukseen ja olen kirjaimellisesti vaarallinen töissä, koska ajatukset muualla. Tehottomuudesta ja virheistä puhumattakaan.
  Diabeteksen sivusairaudet jääneet hoitamatta, lääkäriin ei ole varaa, joten työkyvyttömyys tulee tavalla tai toisella.
  Kuntouttavassa olimme pakollisen jakson, ja se vain pahensi talousahdinkoa. Työssäkäyminen ei ole ilmaista.
  Jos nyt voisin perua, lapsia en tekisi tähän yhteiskuntaan.

 4. Minna Ylitalo

  Timo Soini on lomalla. Ensin sairauslomalla kätevästi 5.12. saakka, pääsee siis kuitenkin presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Siitä voi sulavasti alkaa siirtyä joululomalle.

  Mutta. Kansan asiat tärkeysjärjestykseen. Helsingin Sanomien mukaan Perussuomalaiset ovat nostaneet mölinän Aito avioliitto -kansalaisaloitteen käsittelystä. Timo Soini on oikein jyrähtänyt hallituskumppaneilleen Keskustalle ja Kokoomukselle. Asia on niin tärkeä, että Soini on uhkaillut jopa hallitusyhteistyön vaikeuttamisella.

  • Heli Heikkinen

   Jos ei Timo Soinin sairausloma (mahdollisimman pitkä, kiitos!) olisi muuten niin positiivinen uutinen, ehdottaisin, että sairausloma vähennettäisiin hänen vuosilomistaan. Eikös tavalliselle duunarille ajoiteta ennakoitavat operaatiot vuosilomalle, jos hänellä sellainen on – vai olenko ihan väärässä? Mulle työterveyslääkäri ehdotteli polven korjausta vasta eläkkeellä… jonka alkamisajankohtaa kukaan ei vielä voi kuin varovasti arvailla.

   Mutta lomailkoon ulkoministeri vain, en kaipaa. Sijainen miellyttää huomattavasti enemmän.

 5. Joni Pelkonen

  Soinin lupausten ohuuden tajusi jo vuosia sitten siitä, että hän ei juuri koskaan juuri mitenkään perustellut niitä. Toisin sanoen hän ei suuntaa sanomaansa ihmisille jotka tarkistavat poliitikkojen väitteitä.

  Kun ratkaisuja ei ole, mennään pelkillä uskomattomilla lupauksilla.

  Nykyään käydäänkin todella ankaraa kilpailua juuri siitä väestönosasta jota on helpoin höynäyttää näillä uskomattomilla lupauksilla.

  Siis niistä ihmisistä jotka eivät lue mitään, joilla on vain hämärä ymmärrys siitä mikä vaikuttaa mihinkin, jotka eivät ole kiinnostuneita kuin välittömästi omaan elämäänsä vaikuttavista asioista ja niistäkin vain erittäin lyhyellä tähtäimellä, ja joilla on lisäksi jokin kauna tai ennakkoluulo muita ihmisiä kohtaan jota on helppo yllyttää höpöttämällä muutaman valheen ”elintasopakolaisista” tai ”turvapaikanhakijoiden ilmaisista ajokorteista”. Tai jos maahanmuuttajien inhoaminen ei kiinnosta, niin haukutaan työttömiä. Läpi menee kuin väärä raha Rovaniemen torilla.

  Harmi vain populistien kannalta että näitä hölmöjä on todellisuudessa vähemmän kuin media, journalistien ja poliitikkojen vastaanottaman palautepostin määrä ja internetin sosiaalisten medioiden metelöinti antaa ymmärtää. Kas, kun tyhjä rumpu pitää suurinta meteliä. Ne, joilla ei oikeaa asiaa ole, kuluttavat energiansa metelöintiin koska heillä ei ole muuta tarjottava kuin se meteli.

  On paljon helpompaa kirjoittaa päivässä sata viestiä aiheesta ”homoliitot ovat raamatunvastaisia koska minusta tuntuu siltä” kuin laatia yksikin kunnolla perusteltu, useasta suunnasta aihetta lähestyvä mielipide aiheesta. Niinpä joka paikka on täynnä ”musta tuntuu koska minua inhottaa”-öykkäröintiä.

  • koo-jii

   Seljeitä yhtymäkohtia erään läntisen suurvallan presidenttikilvan voittajaan. Hänkin lupasi tehdä maastaan ”jälleen suuren”, mutta kieltäytyi kertomasta yksityiskohtia… miksiköhän?

 6. Markku Saalasti

  Marketta ja muut umpihölmöt ihmispolot. Koittakaa vaikka vaihteeks olla puhumatta läpiä päähänne. Tiedä vaikka joku luulisi teillä olevan jotain järjen hiveniä jäljellä, vaikka äänestittekin näitä hallituspuolueita, hyvässä uskossa.

  • Marketta Elmgren

   Oho, mutta minä umpihölmö ihmispolo en kyllä äänestä perussuomalaisia enkä sen enempää muitakaan puolueita tai heidän ehdokkaitaan (enkä tule äänestämään). Meillä täällä Ruotsissa on sos.dem+vihreet+vasemmisto -hallitus ja velkakello tikittää vieläkin nopeemmin kuin siellä Suomessa.

   http://www.statsskuld.com/

   • Joni Pelkonen

    Se on kuules talouskasvu joka merkitsee. Velanotto on näet aina *suhteessa* talouskasvuun. Kun talouskasvu on korkeampaa kuin velanotto, *suhteellinen* ulkomaanvelka pienenee koko ajan. Velkakellosi ei kykene kertomaan suhteellisesta velasta mitään eikä sillä ole talouden mittarina minkäänlaista merkitystä.

    Tosin sinun luulisi tietävän tämän jo lukemalla ihan tavallisia lehtien talousuutisia, mutta ehkäpä on mukavampaa fiksoitua yhteen asiaan ja toistaa kädet korvilla ”ei saa ottaa velkaa, ei saa ottaa velkaa”.

    Vai etkö ole huomannut seuraavanlaisia otsikoita?

    ”Ruotsin talous kovassa kasvussa, työttömyys vähenee ja vienti vetää”

    http://www.hs.fi/ulkomaat/a1460513437306

    tai ruotsiksi:
    ”Sveriges ekonomi växer mer än väntat” – Ruotsin talous kasvaa odotettua nopeammin

    http://www.dn.se/ekonomi/sveriges-ekonomi-vaxer-mer-an-vantat/

    • Heli Heikkinen

     Oikein!

 7. Tuula Danska

  En milloinkaan satu äänestämään persuja.

  • Angie

   Kokoomus ja Keskusta ovat syyllisiä tähän kovaan ja eriarvoistavaan politiikkaan, jota hallitus toteteuttaa. Sen poliitiikan seurauksena osa väestöstä syrjäytetään yhteiskunnan marginaaliin radikalisoitumaan väkivaltaisiin äärioikeistonatsirasistipiireihin. Tästä kehityksestä on jo esimakua saatu.

   • mika satta

    Jos olemme vapaita, emme ole tasa-arvoisia. Jos olemme tasa-arvoisia, niin emme ole vapaita.

   • yrjö perkko

    Kokoomus ja keskusta eivät kykenisi toteuttamaan nykyistä linjaansa ilman persuja, joilla ei juuri muukalaispelon lisäksi linjaa ole mutta vallanhimo sitäkin kovempi.

 8. JoriN63

  Näin se on: populisti pettää aina. Toivottavasti olemme nyt oppineet sen täällä Suomessa. Britanniassa ja USA:ssa opiskelu on vasta aluillaan.

 9. Siru Pola

  Onneksi kaikelle kansalle ryhdytään kohtapuoleen tarjoilemaan alkoholia yötäpäivää. Myötäpäivää.

 10. Jari

  Kyllä poliittinen muisti on lyhyt. Nämä samat ihmiset, jotka täällä kommentoi ja kitisee, äänestävät suurelta osin vasemmistoa. Muistaako kukaan vasemmiston muutaman vuoden takaisia vaalilupauksia. Mikään niistä ei toteutunut, mutta ei sitä enää muistella. Politiikka on perseestä, oli puolueet sitten vasemmalta tai oikealta tai siltä väliltä. Enkä jaksaisi lukea näitä tämänkään herran vallituksia, mutta kaveripiirissäni muutama näitä jakaa ja en viittisi pännätä kavereita poliittisen aattteen vuoksi, jotten näitä näkisi, mutta roskapostiksi olen nämä kaikki merkannut ja silti näitä putkahtelee ajoittain esille

  • Angie

   Hah hah haa Jari! Tulit sitten kuitenkin itse kitisemään tänne?

  • Heli Heikkinen

   Turha inistä täällä. Syyt siihen, miksi vasemmisto tai vihreät eivät ole saaneet vaateitaan läpi ovat toiset kuin syyt siihen, miksi persut (ruojan kiitos!) eivät ole saaneet vaateitaan läpi.

 11. AMK

  Ja suomessa on liian alhaiset sosiaalituet, joten hallituksen mielestä niistä voi vielä nipistää.
  Euroopan neuvostolta sapiskaa Suomelle liian matalasta sosiaaliturvasta
  Suomi joutuu Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjan rikkomisesta järjestön tarkkailulistalle. Noloutta lisää se, että pohjoismaisen hyvinvointivaltion pitää raportoida säännöllisesti perusturvan parannuksista siihen asti, kunnes niiden taso täyttää vaatimukset.

  Politiikka11.2.2015 klo 15:09päivitetty 10.9.2015 klo 11:07

 12. Jussi Parviainen

  Kuule! Eikö tehtäis reilusti konkurssi! Suomi konkurssiin ja Osuuskuntatoiminta kunniaan!

 13. Juissi

  Mitä jos sen kitinän sijaan äänestämällä vaikuttaisitte asioihin. Jos joku ei sattunut tietämään, niin tuo hallituspeli on oravannahkakauppaa. Niin kauan kun joku puolue ei saa yli 50% kannatusta, niin asioista joudutaan neuvottelemaan. Edellinen hallitus oli kautta historian kaikkein huonoin, mutta kukapa sitä menneitä muistelemaan. Syy taisi olla se, että mitään oikeita päätöksiä ei voitu tehdä pettämättä jonkun kynnyskysymystä. Niin se demokratia toimii. Nyt Perussuomalaiset ovat luopuneet jostain saadakseen jotain tilalle.

  • Angie

   Persut eivät ole saaneet yhtään mitään tilalle ja aikaiseksi hallituksessa. Kaikki köyhälle kansalle annetut vaalilupaukset on rikottu.

   Edes persujen maahanmuuttovastainen ja rasistinen agenda ei tule toteutumaan:

   Hallitus peruu taas yhden päätöksen – maahanmuuttajille ei tule alempaa työttömyysturvaa
   Perussuomalaisille tärkeä esitys törmäsi eduskunnassa perustuslakiin
   http://www.hs.fi/kotimaa/a1479960874253?jako=2d981a8a6c7ab7478e6f0777ab8d5e39&ref=tw-share

  • Mirja Pekkonen

   Se edellinen hallitus ei ollut kepein mielin myymässä ja yksityistämässä Suomen valtion ja kansalaisten omaisuutta ja lahjoittamassa sitä kansainvälisten pörssiyhtiöiden haltuun.

   Nyt on menossa ihan kaikki ja valitettavasti ne yksityistämispäätökset mitkä nyt ollaan tekemässä ovat lopullisia. Suomella ei ole ikinä varaa korjata nyt tehtyjä virheitä.

 14. Torstain ei toivotut, osa kaksi. | Vanhoja poikia viiksekkäitä

  […] Toisilla on tonnin stiflat, toiset elää tonnilla kuussa. Musiikin sivussa voit lukea Uuninpankon uusimman päivityksen. […]

 15. ville karhu

  kuinka paljon valtionvelkaa on lyhennetty yhdelläkään näistä leikkaustoimenpiteistä? käsittääkseni nykyinen hallitus ottaa velkaa enemmän, kuin edeltäjänsä, vaikka kutakuinkin kaikkia yhteiskunnan ongelmia on perusteltu valtionvelalla. sää taitaa olla ainut, joka ei ole mennyt valtionvelan piikkiin. tyhmiä ihmisiä vieläpä vedätetään väittämällä, ettei me kestetä tällaista velkataakkaa, ja että maksun aika koittaa vielä ja silloin suomi on konkassa. valtionvelka kun ei ole samanlaista velkaa, kuin esim. yksityistalouden asuntolaina. kaikki maailman valtiot ovat velkaa toisilleen. suomella kohtalaisen pieni velkataakka bruttokansantuotteeseen suhteutettuna. bkt tosin ei pääse kasvamaan, kun jatkuvasti leikataan kansan ostovoimaa samaan aikaan, kun yritysten ja suurituloisten verotusta kevennetään, jotka siirtävät varallisuutensa veroparatiiseihin, eikä raha palaudu kotimarkkinoiden kulutukseen.

  • Pekka Rantamäki

   Ja pitää huomata myös, että nyt elämme ennätyksellisten alhaisten korkojen aikaa. Kannattaako lainaa ottaa silloin, kun a) sitä tarvitaan ja b) se on mahdollisimman halpaa, vai silloin, kun sitä c) ei tarvita ja d) korko on mahdollisimman korkealla?? Ihan vain filosofisena pohdintana päättömille päättäjille.

 16. Soinin kynnyskysymyksistä kynnysmatto | VASEN KAISTA

  […] Tonnin lupaus (Uuninpankkopoika Saku Timonen 24.11.2016)  […]

 17. Juha Louhelainen

  700 miljoonaa maanviljelijöiden eläkkeisiin . Satamiljoonaa talvivaaraan. Milloin alettaisiin ihan oikeasti säästämään?

 18. Jyrki

  Lupauksiin liittyen. Niin jälleen suuri ja mahtava torjuntavoitto hallitukselta.

  Lainaus HS:n sivulta:


  Hallitus peruu taas yhden päätöksen – maahanmuuttajille ei tule alempaa työttömyysturvaa

  Ja linkki:

  http://www.hs.fi/kotimaa/a1479960874253

  Täytyy mennä itse tekemään lisää popkornia uutta torjuntavoittoa odotellessa, jos moinen hupi on nykyisille ja tuleville työttömille 9e/pvä orjille sallittu.

  • Rintsu

   Asia pitää nähdä hallituksen haluamalla tavalla.
   Kun hallitus tekee päätöksen ja purkaa päätöksen niin hallitus on tehnyt kaksi päätöstä. Laiska hallitus ei samassa ajassa olisi tehnyt ensimmäistäkään päätöstä.

   Tämän sisäistettyämme ymmärrämme myös hallituksen työttömyyspolitiikkaa:
   Kun laitetaan yksi työtön kaivamaan kuoppa ja toinen työtön täyttämään se, niin on tehty kaksi työtä ja työllistetty kaksi henkilöä. Sen lisäksi on saatu yksi täytetty kuoppa lisää. Talvivaaraan verrattuna tosin melko vaatimaton kuoppa, mutta ei työttömiltä luusereilta voi liikaa vaatia.

 19. Papi

  Oliko jollekkin yllätys, että persut ovat oikeistopuolue, eli samassa veneessä kokoomuksen kanssa? Jos oli niin toivottavasti nyt tuli selväksi.
  Toivottavasti seuraavissa vaaleissa, niin kunta kuin eduskuntavaaleissa, muistetaan äänestää vasemman puolen puolueita tällä kertaa, jos oikeasti halutaan suuntaa muuttaa.
  Ongelmana suurimpana, että vasemmiston äänestäjät olleet laiskoja, nukkuneet, joten tuollaisesta hyötyvät juuri oikeistopuolueet. Äänestäminen on oikeutesi ja velvollisuutesi, jos oikeasti muutosta halutaan.

 20. töytön

  Varmaan monella persulla eduskunnassa hauskaa ku saivat äänestäjiään vedätettyy. Noh hauskaa hupsuttelua koko puolue ja känässä vielä kivempaa. Soini vois vaikka kävellä enempi nii ei tarviis sairaslomilla olla, jättää sen Audin takapenkin vähemmälle.

  • töytön

   Periaatteessa joku kuntouttava rupusakin lyötoiminta vois olla Soinilla nyt aiheellinen 90€/tunti korvauksella.

Kommentoi »

Comments are closed