Energiapolitiikkaa, lepakoita ja avaruusolentoja

Eilen julkaistussa hallituksen energia- ja ilmastostrategiassa linjataan, että uusia tuulivoimatukia ei myönnetä ennen kuin työ- ja elinkeinoministeriö on selvityttänyt tuulivoimaloiden terveysvaikutukset. Perussuomalaisten puoluevirkailija Matti Putkonen on lobannut MTK:ta ja entistä keskustaministeriä sekä rakentanut kansalaisrintamaa tuulivoimaa vastaan.

Putkonen ei vaadi selvitykseltä muuta kuin sen, että se riidattomasti osoittaa tuulivoiman ihmisten oireiden syyksi. Hänen mukaansa ongelmien etsiminen on syytä aloittaa tuulivoimaloiden aiheuttamista infraäänistä.

Lukekaapa tuo edellinen kappale uudelleen ja avatkaa myös tämä linkki. Putkonen siis vaatii tulevalta tutkimukselta haluamaansa lopputulosta.

Energiapolitiikasta voi olla ihan  perustellusti montaa eri mieltä, mutta Putkosen keinot ovat härskiydessään jotain ainutlaatuista. Hän vetoaa ihmisten alkeellisimpiin pelkoihin saadakseen haluamansa lopputuloksen. Juuri näin toimivat populistit. Ensin Putkonen herätti kohua puhumalla infraäänien räjäyttämistä lepakoista ja heti perään myönsi, että tarkoitus oli vain aloittaa keskustelu. Koko ajan hän on lobannut taustalla vähän joka suuntaan ja samalla koonnut taakseen niitä, jotka haluavat koko ajan pelätä milloin mitäkin. Herkimmät saavat ihan oikeita oireita, kun heille niistä kerrotaan.

Tämä ilmiö on nimeltään negatiivinen placebo eli nosebo. Sen ansiosta aikoinaan tiedettiin höyryvoiman, sähkötyksen ja naisten yhteiskunnallisen osallistumisen aiheuttavan hermoheikkoutta.

Hyvin menee myös Paavo Väyrysen Kansalaispuolueella. Sen asiantuntijajäseneksi nimettiin Jarmo Ekman, joka toimii Donetskin kuvitteellisen kansantasavallan lehdistösihteerinä. Kesällä 2015 hän kirjoitti, että maailmaa hallitsee mm. kasaareista, jesuiitoista, vapaamuurareista ja muista salaseuroista ja vaikutusvaltaisista perheistä muodostuva Illuminati, joka palvoo jumalinaan maapallon ulkopuolisen sivilisaation edustajia.

Kyllä minä olen aina tiennyt, että maailmassa riittää tärähtäneitä joka lähtöön. Nykyisin nämä tärähtäneet ja heidän hyväksikäyttäjänsä ovat päässeet sanelemaan jopa ilmasto- ja energiapolitiikkaa. Varmaan seuraavaksi joku vaatii ihan tosissaan yksisarvishoidon otettavaksi Kela-korvattavaksi hoitomuodoksi ja saa sen taakse lobattua jonkun seniiliyteen taipuvan entisen ministerin. Tai nykyisen.

Tuokaa nyt terve järki takaisin politiikkaan älkääkä olko kaiken maailman hörhöjen ja salalittoteoreetikkojen vietävissä.

alvar-euro

Kuva: Alvar Euro (@alvareuro), Twitter

Kommentit (28)
 1. Pasi Karonen
  25.11.2016, 09:18

  Järki politiikkaankin, kyllä. Kaikki alkukantaiset taikauskot pois, olipa kyse sitten jeesuksista, allaheista, odineista tai muista houreolennoista.

  Joulupukkihuijauksiin useimmat sentään ymmärtävät lakata uskomasta aika varhain. Siitä mallia.

 2. seppo mahkonen
  25.11.2016, 10:10

  Raiskaaja Putkosen äly oli jäänyt saamapuolelle jo ennen metalliliiton siipien suojiin pääsemistä, eikä se siellä kohentunut, perus syy parantumaton itseriittoisuus. Toisaalta tuulivoima on sesonki luonteista energian tuotantoa, ihan oikeasti. Pakkasella savu nousee piipusta suoraan ylös, siis propelit seisoo. Suomessa on jokaista asukasta kohti 16 neliökilometriä maata. Maan alla on lämpöä. Ketä kiinnostaa. Esimerkiksi Saudi-Arabian öljy nousee maasta 180 asteisena.

  1. Larissa Thurman
   25.11.2016, 17:50

   “Suomessa on jokaista asukasta kohti 16 neliökilometriä maata.”

   Ei ny sentää.

Kommentointi suljettu.