Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Natsit kaduillamme

Ei siitä ole kuin pari kuukautta, kun maan hallitus kääri hihansa ja ilmoitti harkitsevansa natsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen kieltämistä. Homma lässähti alkuunsa ja asia siirrettiin Poliisihallituksen mietittäväksi. Ilmeisesti yhden ihmisen kuolema natsien kynsissä ei riitä, vaan tarvitaan lisää ruumiita.

Suomen Vastarintaliike on ruvennut käyttämään nimeä Pohjoismainen Vastarintaliike, kuten hyvin sopiikin järjestölle, joka haluaa perustaa yhteispohjoismaisen kansallissosialistisen valtion. PVL aikoo järjestää itsenäisyyspäivänä kokoontumisen ja marssin keskelle Helsinkiä.

pvl

Suunnitelman mukaan kokoontumispaikalta marssitaan J. V. Snellmanin patsaalle puheita pitämään. Puheiden jälkeen matka jatkuu Töölöntorille 612-kulkueen lähtöpisteeseen.

Samaan aikaan Narinkkatorilla kokoontuvat itseään kansallismielisiksi sanovat Fortress Europen nimissä kuuntelemaan europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon puhetta. Sen jälkeen tämäkin porukka liittyy 612-marssiin sulassa sovussa natsien kanssa.

kansallmiel

612-marssi on järjestetty jo kaksi kertaa ja ensimäisellä kerralla Suomen Vastarintaliikkeen aktiivitnatsit toimivat kulkueen järjestysmiehinä. Viime vuonna poliisi suojeli näitä marssijoita ampumalla vastamielenosoittajia joukkojenhallinta-aseilla.

612-marssin järjestää 612-yhdistys, jonka puheenjohtaja on kirjailija ja Sarastus-lehden päätoimittaja Timo Hännikäinen. Hän on kunnostautunut paitsi kirjoittelemalla kännipäissään törkeyksiä naisille sosiaalisessa mediassa, niin myös julkaisemalla suunnitelman etnisten puhdistusten toteuttamiseksi.

Tällaista tapahtuu 99 vuotta täyttävän Suomen pääkaupungissa. Kaikki tapahtuu poliisin suojeluksessa, sillä meillä on sanan- ja kokoontumisvapaus. Demokratia sallii sen niillekin, joiden tavoitteena on lopettaa demokratia ja siirtyä natsidiktatuuriin. Kaikki kääritään Suomen lippuun ja tämä paskaa sisältävä kaunis paketti tarjoillaan kansalaisille isänmaallisuuden nimissä. Täkyyn tarttuvat tietenkin Suomen Sisun edustajat ja muut äärikansallismieliset. Moni tavallinen kansalainenkin erehtyy osallistumaan 612-marssiin, sillä onhan soihtukulkueessa marssiminen jotenkin komeaa.

Tapahtuma tulee varmasti saamaan myös vastamielenosoituksen. Saa nähdä ammutaanko heitä tänäkin vuonna ja selvitäänkö ilman ruumiita. Natsit osaavat kyllä käyttäytyä tällaisessa juhlatilaisuudessa, mutta sen jälkeen sitten kaikkien vasemmalle kallellaan olevien onkin syytä varoa lentopotkuja. Missään tapauksessa ei ainakaan pidä mennä tekemään sylkäisemiselettä, sillä se oikeuttaa tappamaan.

Li Andersson on tehnyt kirjallisen kysymyksen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen toimintaan puuttumisesta. Siihen saadaan vastaus varmaan sitten joskus itsenäisyyspäivän jälkeen, kun ruumiit on laskettu.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Natsit älkööt vaivautuko ollenkaan.

Kommentit (49)

 1. Jartsa Kangas

  Sen verran Suomen lippuun käärimisestä vaan, että vastarintanatsithan eivät edes käytä kansallisia tunnuksiamme, kuten siniristilippua, vaan omia vieraasta kulttuurista pöllittyjä riimulippujaan. Ja hyvä niin, sillä eivät he Suomen asialla ole.

  Muutenkin arvostan sitä, että natsit ja rasistit kutsuvat itseään julkisesti kansallismielisiksi eivätkä isänmaallisiksi. Ne kun oikeasti ovat kaksi aivan eri asiaa.

  Nyt olisi kyllä tavallisten ihmisten korkea aika ottaa kansalliset symbolit takaisin rasisteilta tavalla tai toisella. Mutta sitä ei tehdä osallistumalla 612-marssiin. Ei myöskään osallistumalla marssin mahdollisiin vastamielenosoituksiin, joissa niissäkin saattaa sattua ihan mitä tahansa.

 2. karvinen

  Suomen Vastarintaliike voidaan kieltää jo nyt ilman mitään lainmuutoksia. Siihenhän kieltämiskeskustelut tyssäsivät, havaittiin että ongelma ei ole laki vaan sen noudattaminen ja valvominen.

  Suomessa on paljon lakeja, joita ei oikeasti valvota eikä noudateta. Puututaan ensin siihen ennenkuin aletaan vaatia lainmuutoksia.

 3. Perusporvari

  Turha tuosta on uikutaa,avoimessa yhteiskunnassa kaikilla on mahdollisuus toimia ja toteutaa itseään parhaaksi katsomalan tavalla,erilaisten kieltojen vaatiminen kuuluu autoritäärien personallisuuden toimintamalleihin.
  Kasatkaa toisenlaisten arvojen pohjalle toimiva kansanliike sekä sille tarvittava turvakaarti,vaikkapa punakaarteista.
  EI ole kauankaan siitä, kun valitetiin kansalaistoiminnan hiipuvan maasamme,nyt kun työväenluokkaiset nuoret ovat aloittamassa aktivoitumistaan, sekin saa aikaan pahennusta.

  • Esa Parviainen

   Perusporvari voisi aloittaa Suomen kielen opettelun, olisi kommentitkin helpompi ymmärtää.

  • Tuukka Pääkkönen

   Työväenluokkaiset nuoret eivät todellakaan ehdi tai halua natsilarpata näiden työttömien porvarien kultalusikkalapsosten kanssa, koska meillä on työ ja perhe elätettävänä ja me ymmärrämme kuinka väärässä kansallismieliset porvarit ovat kaikesta ajamastaan. T: Työväenluokkainen nuori.

 4. Minna Ylitalo

  Pohjoismainen Vastarintaliike haluaa vapauttaa suomalaiset Suomen itsenäisyyden kahleesta ja kuitenkin suomalainen kansanedustaja puhuu kyseisessä tilaisuudessa. Eikö sinne pitäisi kutsua puhujaksi uusi hallitsijamme Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa?

 5. Ari Makela

  Avoimessa yhteiskunnassa kaikilla on mahdollisuus toimia, mutta se on tehtävä lain rajoissa. Suomessa on, tosin vähemmän avoimina aikoina, kiellettyä järjestöjä paljon vähemmästäkin. Kaartit, soturit tai suojeluskunnat, oli niiden väri sitten mikä tahansa, eivät kuulu järjestäytyneeseen yhteiskuntaan. Vastarinta haluaa ”vapautta” ja verta kaduille. Siihen ei pidä lähteä mukaan.

 6. Timo Koivistoinen

  Mitä jos pedofiilit haluaisivat marssia Helsingin kaduilla. Aika nopeasti löytyisi kieltoihin syyt ja poliisit tuskin olisivat suojelemassa kulkuetta.

  • TJ

   Pedofilia muiden parafilioiden tavoin on psyykkinen sairaus. Nykytilanteen huomioon ottaen en näkisi mitenkään aiheettomana sitä että pedofiilit marssisivat mm. paremman hoitoonpääsyn jne. puolesta. Nykytilanne kun on se että pedofiilin on erittäin hankalaa hakeutua hoitoon ennenkuin hän on syyllistynyt rikokseen. Lapseen sekaantumisesta tuomituille näitä palveluja jonkin verran on tarjolla.

   Enkä usko että valtiovallan puolelta mitään kieltoa sellaiselle marssille olisi tulossa. Ottaen huomioon että minkälainen joukko sivistymättömiä juntteja siellä olisi valmiina lynkkaamaan kulkueen osanottajat, niin todennäköisesti paikalla olisi virkavaltaa sangen sankoin joukoin.

   tl;dr: Kommentissasi ei ollut päätä eikä häntää.

 7. Markus Jokinen

  Surullista menoa. Oon itse ajatellut joskus vitsillä että pitäisi perustaa puolue, nimeltään ääripuolue. Sen perimmäinen tarkoitus olisi tuhota kaikki ääri. Kun kaikki ääri olisi tuhottu, niin sen jälkeen tuhottaisiin kaikki joka muistuttaisi jotenkin äärestä. Looginen jatkumo tälle puolueen ajatukselle, olisi se että lopulta kaikille puolueen jäsenille tarjottaisiin jonkinlainen selviytymiskapseli.

 8. Tarja Elonen

  Tässäkin yhteydessä muistuttaisin, että tutustu https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2085, mm. tämän takia: 19.11.2016 oli mediassa tietoa, että ensi vuoden budjettiin olisi tulossa poliisin määrärahoihin lisäystä 8,5 M€, silti määräraha on edelleenkin reilusti yli 37 M€ pienempi kuin tämän vuotinen määräraha.
  En ymmärrä, mistä vielä poliisin toimintaa voidaan supistaa tuon yli 37 M€:n edestä.

 9. Johannes Keränen

  Kaksi pientä lisäystä hyvään tekstiin:

  1) Suomen Vastarintaliike oli mukana myös viime vuonna 612-marssilla, eli ovat olleet mukana molemmilla kerroilla. Holappa, Vastarintaliikkeen entinen johtaja joka myöhemmin ymmärsi touhun tyhmyyden, kertoo kirjassaan että idea soihtumarssista tuli alunperin Vastarintaliikkeeltä. Myös tänä vuonna heidän on tarkoitus liittyä 612-kulkueeseen oman marssinsa jälkeen.

  2) Fortress Europe on uusnatsistinen ryhmittymä joten onkin erikoista nähdä Halla-aho tunnustamassa väriä noinkin selvästi. Ryhmän termikin on natsiajan perua ja tarkoittaa natsien hallitsemaa Eurooppaa.
  Suomessa Rajat Kiinni -porukka yritti pitää aiemmin tänä vuonna mielenosoitusta nimellä Fortress Europe, mutta joutuivat vaihtamaan sen sillä alkuperäinen Fortress Europe -ryhmä ei sitä hyväksynyt.
  Syy ettei nimen käyttöä hyväksytty oli se, että Rajat Kiinni -ryhmän kanssa paikalla oli englanntilaisen äärioikeistoryhmän suomalainen jaosto Finnish Defence League. Sen englantilainen emojärjestö hyväksyy juutalaisia ryhmäänsä, ja se ei Fortress Europe -ryhmälle sopinut. Sellainen ryhmä on Fortress Europe minkä tilaisuuteen Halla-aho menee puhumaan.

  • Minna Ylitalo

   Tästä syystä nämä järjestöt eivät voi yhdistyä, vaikka välillä oli puhetta tyyliin ”eikös me kaikki olla samalla asialla”. Kun yksi on kansallismielinen, toinen venäjämielinen, kolmas kannattaa yhteispohjoismaista kansallissosialismia, neljäs on juutalaisvastainen ja viides pro-Israel, niin ei pelkkä islamkammo riitä yhdistäväki tekijäksi. Kukkotappelua tunkiolla luvassa.

   • Toni

    Voivat silti toimia yhdessä joissakin asioissa. Onhan meillä hallituksessa ja eduskunnassakin monenlaisia jopa päinvastaisia tavoitteita ajavia ryhmiä. Siellä ne toimii yhdessä ja tekee päätöksiä, vaikka ovat usein kovin eri mieltä asioista.

 10. Ari Makela

  Jos ollaan tarkkoja niin ”Fortress Europe” -termillä on myös brittiläinen merkitys. Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Fortress_Europe .

  Tässä tapauksessa on kuitenkin selvää, että nimeä käytetään sen natsimerkityksessä ”Festung Europa”. Minua hiukan hämmentää, kuinka kukaan kehtaa. No, kai sitä kehtaa, jos pystyy kiistämään juutalaisten, homojen, mustalaisten ja muiden ”virheellisten” ihmisten holokaustin.

 11. Mirjami Virtanen

  joku voisi selittää minulle, miksi vastarintaliike lasketaan isänmaalliseksi ja kansallismieliseksi, kun sen tavoite kuitenkin on liittyä Skandinaviaan ja on Ruotsista johdettu. Miksi esim, Suomen Sisu teki/tekee sen kanssa yhteistyötä, vaikka Sisu joskus oli suomalaisuuden edistäjä, nyt kyllä profiloitunut islamin vastustajaksi. Tarkoitin kuvia, jossa suunnittelivat Schaumannin haudalla käymistä ja ehkä muutakin yhteistyötä? Immonenhan kirjoitti Hommaforumilla, että jatkossakin tekevät työtä vastarintaliikkeen kanssa, koska se on ainoa kansallismielinen toimija heidän lisäkseen Suomessa.

 12. Mirjami Virtanen

  Kiemungilla oli oikeudenkäynnissä vasara kaulassa, Tampereella on myös poliittisia kirjoituksia kirjoitteleva Mjölnir, samaa symboliikka ilmeisesti edustavat. Kansallismielisten symboleita, eivät kuitenkaan erityisen suomalaisia. Kuten ei myöskään Soldiersien tunnukset.

  • Johannes Keränen

   ”Mjölnir” on ollut Finnish Defence Leaguen johtaja ja pari vuotta sitten Suomen Sisun varapuheenjohtaja. Omaa myös ilmeisesti jonkinlaiset yhteydet Vastarintaliikkeeseen sillä on ollut heidän haastateltavanaan ja kun Rajat Kiinni -ryhmä aloitti toimintansa, hän oli paikalla kuvaamassa vastamielenosoittajien kasvoja ja silminnäkijöiden mukaanrepimässä joidenkin kasvoilta pois huiveja että heitä voitaisiin kuvata, yhdestä sellaisesta tapauksesta syntyi nujakka mistä uutisoitiinkin.
   Vastarintaliike taas julkaisi sivuillaan näiden vastamielenosoittajien kuvia, pyysi levittämään niitä että saisi yhdistettyä kasvokuvaan nimen ja osoitteen.

   • Mirjami Virtanen

    Eli kaikki yhdistyy kaikkeen. Myös Kiemunki on Sisussa joku piirisihteeri tms. , perussuomalainen, Fortness-järjestäjä ja taitaa puhuakin, tuo Mjölnir näyttää olevan nyt perussuomalaisten listoilla sitoutumattomana ehdokkaana, vaikkei kai koskaan mikään ääniharava ole ollut, fdl on ansiolistassa, Suomidemokraateista intoili yhteen aikaan.

  • Mjölnir

   Mitä vittua minä juuri luin 😀

   • Johannes Keränen

    Mikä kohta tuossa menee väärin? Meinaan, sinua on tituleerattu aikoinaan Sisun varapuheenjohtajaksi, FDL:ssä olet ainakin ollut johdossa. Rajat Kiinni -tapahtumissa olet ollut kuvaamassa vastamielenosoittajien kasvoja. Vastamielenosoittajien kasvokuvia on postattu Vastarintaliikkeen sivuille ja etsitty heille henkilötietoja. Useiden paikalla olleiden mukaan revit vastamielenosoittajien kasvolta huiveja päästäksesi kuvaamaan heidän kasvojaan. Lisäksi Vastarintaliike on julkaissut haastattelusi. Tarkoitatko että he keksivät sen päästään etkä ole antanut heille haastattelua?

    • Mjölnir

     Se, että lue vaikka Tampereen käräjäoikeuden ratkaisu asiasta viime keväältä. Vastaajankin/tuomitunkin mukaan en ollut käynyt kenenkään päälle, repinyt ketään tai lyönyt ketään. Sitten täällä joku Johannes Keränen kirjoittelee vihakommentteja minusta.

     Tietosi Sisusta pitävät paikkaansa. Tietosi FDL:stä eivät, sillä en ole koskaan ollut FDL:n johdossa. Muihin väitteisiisi en alennu edes alentumaan.

     Sakari Timonen kun moderoi näitä kommentteja, niin katsoisitko, ettei ihan mitä tahansa soopaa pääse läpi. Kiitos, over and out.

     • Johannes Keränen

      En tiedä mistä tuon lyömisen tuohon keksit sillä sellaisesta ei kukaan ole täällä puhunut, eikä käräjillä taidettu muutenkaan käsitellä kuin sitä käsirysyä missä olit osallisena. Olet itse myöntänyt kuvanneesi vastamielenosoittajia, Vastarintaliikkeen sivuilta löytyy edelleen haastattelusi ja kyseinen järjestö myös julkaisi kasvokuvia vastamielenosoittajista.
      FDL:ssä näytät toimivan hallituksessa.

      Tuo tapasi yrittää leikkiä uhria puhumalla vihakommenteista ja samalla sekoittaa asioita puhumalla asian vierestä on pelkästään noloa.

      • Kim Martin Larni

       Johannes Keränen on kyllä pahasti hakoteillä koskien FDL:ää.
       FDL:llä ei ole mitään emojärjestöä, FDL ei myös ole minkään englantilaisen järjestön ala-osasto.

       Keräsen ”tiedot” Fortress Europesta ei myös ole muuta kun hänen omia päätelmiään jolla ei ole faktan kanssa mitään tekemistä.

       Toki saa omia mielipiteitään esittää, mutta olisi kuitenkin suotavaa että fakta olisivat kunnossa.

       K. Larni
       Varapuheenjohtaja
       Finnish Defence League ry.

     • jore puusa

      Kuka on Mjölnir. Käsitin että tässä blogissa ei saa kirjoittaa salanimellä?
      Saako tällainenväkivaltaan kiihottava fasisti kirjoittaa paskaa vapaasti?

      • Saku Timonen

       Mjölnir on Marko Parkkola. Mjölnir on hänen yleisesti tunnettu kutsumanimensä ja koska hänestä kommenteissa puhutaan, niin hänellä on oikeus vastata.

 13. Mirjami Virtanen

  Ja Suomi Ensin-yhdistys, oma tapahtuma heilläkin Kansalaistorilla

  https://www.facebook.com/events/1023275704462094/

  • Mirja Pekkonen

   Tällä läyhäporukalla on tapana järjestää tapahtumia tämän tästä. Eilen olivat taas osoittamassa mieltään Itä-Keskuksessa. Poliisi oli siirtänyt varsinaisen mielenosoituksen Puotilan ostoskeskuksen liepeille. Siellä näille aidattiin lippusiimoilla karsina missä huudattaa ämyreitään ja ”valistaa” suomalaisia maahanmuuton vaaroista. Siellä olivat lippusiiman sisällä kuten pedot konsanaan. Eivät kylläkään herättäneet pienintäkään suojelunhalua.

   Parituntisella ”opetusvideolla” ei kuultu yhtään ainoata järjen sanaa muilta kuin vastamielenosoittajilta ja varsin fiksunoloiselta poliisilta, jonka mielentyyneyttä piti ihmetellä. Varmaan poliiseilla olisi ollut tähdellisempääkin tekemistä kuin saatella noita täydellisen tyhjän toimittajia ympäri vanhaa ostoskeskusta.

   Mielenosoittajia oli 40 – 50, koska poliisi ei kuulemma sallinut enempää eikä maakunnista voinut näinollen kutsua väkeä lisää. Tiedä häntä olisiko sitä ollut tulemaan, kun paikalla olijoista osa kuitenkin tunnistettiin muualta tulleiksi eikä noissa miekkareissa sitä väkeä ole muuallakaan sen enempää ollut.

   Kannattajakorttien kerääminen sujuu hitaanlaisesti, koska ihmiset eivät kuulemma uskalla niitä allekirjoittaa herraties kenen pelossa. Ei kannattajakortin allekirjoittaminen tee ihmisestä vielä minkään puolueen jäsentä eikä sitä puoluetta tarvitse äänestää vaikka kortin allekirjoittaisikin. Tosin ei kait tätä läyhäjoukkoa puolueena tarvita yhtään mihinkään joten parempi jos korttien kerääminen sujuukin hitaasti.

   Sen laitoin merkille, että meteliä riitti ja kauppa-asioillaan liikkuvat lapsiperheet joutuivat väistelemään näitä öykkäreitä. Jotkut lapsista näyttivät ilmiselvästi pelkäävän isokokoisia ja pahaäänisiä mielenosoittajia. Ilmeisesti sen takia poliisi antoi loppujen lopuksi heille äkkilähdön paikallisen uimahallin edestä. Asiaa ei ole noissa nyt viidessä mielenosoituksessa ollut yhdessäkään ollenkaan, joten toivoisin tästä eteenpäin, että poliisi toteaisi selkeästi, että nyt on kansalaisilla oikeus olla kotikulmillaan rauhassa ja rajoittaisi noiden mielenosoitusten määräksi itsekussakin paikassa yhdeksi. Kyllä Suomessa riittää lääniä kiertää ja marssia muutamaksi vuodeksi tuollakin tavalla.

   Joukkio kertoo olevansa kansallismielinen. Isänmaallinen se ei oikein voi olla, koska pääkellokkaiden isänmaalaisuudesta voidaan olla montaakin mieltä.

   • Joni Tolppanen

    Täällä kyllä haukutaan vastarintaliikettä, mutta entä nämä äärivasemmistolaiset ja anarkistit sitten? He ovat paljon agressiivisempia, kuin SVL vaikka tämä kuolemantapaus sattuikin nyt SVL:än kontolle. Olisi voinut sattua myös vassariporukoille, että he olisivat tappaneet jonkun ketä syyttävät natsiksi. Eikös anarkistien ja äärivasemmistolaisten mielestä vähän kaikki olekin natseja. Varsinkin jos on sitä mieltä, että avoimien ovien politiikka on haitallista Suomelle. Anarkistit myös suunnittelevat ja ihannoivat vallankumouksesta ja kaikesta tällaisesta haitallisesta, niin minua kiinnostaa vain tietää, miksi SVL nähdään niin pahana, mutta täälläkin anarkisteja suorastaan ylistetään. 612 kulkue on kuitenkin rauhanomainen marssi, kun taas anarkistien itsenäisyyspäivän kulkue on pitänyt sisällään autojen hajoittamista, liiketilojen tärvelyä, naamioitumista naamareiden taakse ja poliisihevosten pahoinpitely yrityksiä. Toivoisin että viestini julkaistaan, kun mielestäni ihan asiallisesti kysyn, että miksi toinen ääripää saa lokaa niskaansa, kun taas toinen on se kansan sankari ryhmä, jotka eivät saa seurauksia duunareiden autojen potkimisista ja jatkuvista väkivaltaisuuksista mielenosoituksissa. Jos ääripäitä vihataan niin vihatkaa edes tasapuolisesti kumpaakin ääripäätä, eikä vain toista.

    • Saku Timonen

     Anarkistit eivät ole sotilaallisesti organisoitunut ja hierarkinen ryhmä, joka pyrkii perustamaan Johtajan johtaman natsivaltion. SVL on. Kukaan ei edes tiedä kuinka monta anarkistia on ja mihin he pyrkivät. Tällä ei ihannoida anarkisteja, vaan jokainen väkivallanteko ja ilkivalta on tuomittava Suomen lakien mukaan.

 14. Pekka Pehkonen

  Voi näitä lapsellisia natsileikeistä potkua saavia pienokaisia! Haaveilevat tosissaan vallankaappausta. Allah-aholla ei ole suuria ajatuksia…

  • Mirjami Virtanen

   Marco de Wit kirjoitti nk. suvakkien joutuvan totuuskomission ja kansantuomioistuimen käsiteltäviksi, kun he pääsevät valtaan. Katsoin vähän aikaa, paasasi Itäkeskuksen uimahallin edessä lasten raiskauksista. Uimahallissa näkyi siivooja lykkivän pölynimuria.

 15. Kennett Ylitalo

  Eikös Pohjoismainen Vastarintaliike ole yhteiskansallinen, monikulttuurinen liike noin ihan omien aatteittensa mukaan? Siis epä-isänmaallinen liike joka ajaa Suomen valtion suvereniteetin poistamista? Niin se menee kun ei siellä mitään isänmaallisuutta ole ikinä ollu taustalla vaan ihan jotain muuta.

 16. Pekka Pehkonen

  Voi näitä lapsellisia natsileikeistä potkua saavia pienokaisia! Haaveilevat tosissaan vallankaappausta. Allah-aholla ei ole realistisia ajatuksia…

 17. Ville Piipponen

  En olisi huolissani natseista vaan tästä julmasta porvarimeiningistä yhteiskunnassa, juuri totesi Petteri Orpo että keväällä on kenties luvassa lisää leikkauksia. TÄLLE TÄYTYY SAADA STOPPI! Huomasin että Odinin soturitkin olivat Facessa jakaneet jonkun Vasemmistoliiton jutun, en tiedä oliko se vaan jotain huomionhakua, mutta sen tiedän että suurimmalla osalla kansasta on nyt yhteinen vihollinen ja se on hallitus ja muu eliitti!

 18. Rosa Warski

  Kiitoksia kirjoituksistasi.

  Tässä idea uudeksi jutunjuureksi: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/han/kelan-uusi-paajohtaja-yllapidamme-jarjestelmaa-maksaa-ihmiselle-olemisesta/?shared=945677-59cb4157-500

  Parhaita otteita:

  ”(Kelan uusi pääjohtaja) Elli Aaltonen lakkauttaisi vastikkeettoman sosiaaliturvan. Hän sanoo, että meillä on liikaa etuuksia ja liikaa kannustin- ja tuloloukkuja.”

  ”Ihmisiä vilisi ympärillä, kun Aaltonen vastasi puhelimeen. Sen toisessa päässä oli sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, jolla oli hyvä uutinen: tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli vihdoin nimittänyt Aaltosen Kansaneläkelaitoksen pääjohtajaksi.
  Aaltonen sulloutui puhelinkoppiin ja lähetti ensimmäisen viestinsä. Nyt tiedän taas, mitä on olla onnellinen, hän kirjoitti kahdelle pojalleen. Hymyilytti.”

  ”Aaltosella on entisestä puolisostaan vain hyvää sanottavaa.
  ”Arvostan suuresti sitä, mitä hän minulle mahdollisti. Sain tehdä tutkintoja, opiskella ja ottaa vastaan kansainvälisiä tehtäviä. Hän oli reilu mies.” ”

  ” Olen miettinyt paljon sitä, millaisessa maailmassa elämme. Että jos tämä onkin sellainen historiallinen hetki, jos olemmekin sellaisen uuden ja modernin maailman kynnyksellä, on the edge ”

  ”Minua koukuttaa hirveästi ajatus, että tulisimme vähän ulos sosiaaliturvalokerosta ja hakisimme kumppaneita täältä työllisyydestä, sosiaali- ja terveyspalveluista ja koulutuksesta. Hakisimme triangelia, jossa kykenisimme näkemään, että hei, jos vaikka työttömyyspäivärahalla oleva työllistetään työpajalla, niin antaa mennä. Ja jos tuo laatikko puolestaan antaa syrjäytyvälle nuorelle koulutuksen ja sitä kautta osallisuuden, niin menköön. Haluaisin luoda väyliä, joissa palkitsevuus olisi vahvempaa kuin rangaistavuus.”

  Pahoitteluni, mikäli kommentointiosio ei ole oikea väylä tällaiselle. En tiennyt, minne muualle lähettää.

  Parhain terveisin,
  Rosa Warski

 19. Tanja Takalo

  Tätytyy nostaa hattua Li Andersonille, rohkea nainen joka uskaltaa tuoda mielipiteensä julki ja vaatia hallitukselta vastauksia.

 20. Juha Virtanen

  Eihän suomessa ole edes kuin jotain tyyliin 50-200 uusnatsia ja vastarintaliikkeen jäsentä?
  Saati että kyseistä porukkaa kukaan edes kuuntelisi missään yhteydessä tosissaan..

  Itse asiassahan asia on lähinnä siten, että kyseinen idioottiporukka pelaa ns. ”suvakkien” pussiin: kukaan maltillinen matukriitikko ei halua itseään heihin yhdistettävän ja leimautuvan rasistiksi noiden takia.
  Sen takia niin moni on hiljaa julkisesti, vaikka mamumyönteisyys ei tosiaankaan ole kasvussa pinnan alla.

  • Pekka Rantamäki

   Sellaista ei ole olemassakaan kuin ”maltillinen matukriitikko”.

   • karvinen

    Älä viitsi. Suomessa on paljon ihmisiä jotka eivät ole uusnatseja eivätkä todellakaan kannata PVL järjestöä tai muuta vastaavaa, mutta silti äänestävät vaikka persuja maahanmuuttoasian takia.

    Maltillinen tässä yhteydessä tarkoittaa ihmistä joka ei halua että natsit tappavat ihmisiä kadulla. Lähes kaikki ihmiset ovat sellaisia, vaikka olisivat ”matukriitikkoja”.

    • Mirja Pekkonen

     Minä tunnen kymmenittäin ihmisiä, jotka äänestivät perussuomalaisia siksi, että he toivoivat persujen laittavan vanhustenhuoltoa kuntoon, lisää hoitajia, omaishoitajien tukemista, parannuksia kaikkein heikko-osaisimpien toimeentuloon ja niin edelleen. Sen lisäksi oli toivelistalla esimerkiksi selkeästi työkyvyttömien ihmisten eläkkeelle pääsyn helpottaminen, nythän haettavista työeläkkeistä hylätään pitkälti yli 20 % vaikka olisi useamman erikoislääkärin lausunto työkyvyttömyydestä.

     Hyvin monella heistä oli myöskin täysin väärä käsitys persuista puolueena. He luulivat, että persut ovat vasemmistolainen työväenpuolue. Nythän Timo Soini on selventänyt, että näin ei todellakaan ole vaan persut ovat äärioikeistolainen puolue. Ja toivottavasti kaikille on selvinnyt sekin, että persut eivät ole työväenpuolue ollenkaan.

     • Ari Makela

      Soini ei käsittääkseni ole millään lailla ottanut kantaa puolueensa äärioikeistolaisuuteen. Menneinä vuosina hän jopa loukkaantui siitä, että puoluetta syytettiin äärioikeistolaisuudesta.

      Soini lupasi Immoselle kunnon harjauksen. Harjaus hoidettiin niin, että Immonen erosi eduskuntaryhmästä hetkeksi ja ongelmat voitiin siirtää maton alle. Aika moni osti harjauslupauksen, joka petettiin.

      Moni vasemmistolainen uskoi perussuomalaisiin, mutta käteen heille jäi vain pettymys. En ole vasemmistolainen, mutta olin alusta asti huolissani perussuomalaisten natsisiivestä. Siitäkin olin loppujen lopuksi väärässä, sillä Perussuomalaiset näyttävät lopulta olevan vain Soinin henkilökohtainen valtaprojekti, Soinin gradun käytännön toteutus.

      • Mirja Pekkonen

       Vähän huonosti muotoilin tuon äärioikeistolaisuuden. Puolueen oikeistolaisuutta Soini on alleviivannut, maininta äärioikeistolaisuudesta on omaa ajatteluani ja peräisin ajalta ennen ensimmäistä jytkyä. Silloinhan perussuomalaisten vaaliohjelma näytti saaneen kovastikkin vaikutteita esimerkiksi 40-luvun alkupuolella perustettujen Suomen kansallissosialistit-puolueen sekä Suomen kansallissosialistisen työjärjestön ohjelmista.

    • Ari Makela

     Kukaan, joka käyttää termiä ”matu”, ei ole maltillinen.

     ”Maahanmuuttaja”, ”pakolainen” ja ”siirtolainen” ovat ok. Jos haluaa kriittiseksi heittäytyä, niin ”elintasopakolainen” on ok. Siitäkin voisi todeta, että elintasopakolaisuus on sallittua ilmeisesti vain valkoisille eurooppalaisille. Ja heitäkin, suomalaisessa kontekstissa, automaattisesti hyviä ihmisiä, on halveksittu niin Ruotsissa kuin Yhdysvalloissa.

     Jos haluaa keskustella asiallisesti, aloitetaan siitä, että puhutaan toisista ihmisistä kohteliaasti.

     • Toni

      Elintasopakolaisuus ei ole sallittua valkoisillekaan. Esim Yhdysvaltoihin, Kanadaan tai Australiaan ei pääse edes valkoiset siirtolaiset ellei ole työpaikka valmiina.
      Suomeenkin pääsee aasialaiset ja afrikkalaiset töihin ja asumaankin, jos työpaikka on valmiina.
      Kohteliaasti puhumista voisi vaatia myös Vasemmistolta ja muilta PS:ää vihaavilta..

      • Ilargia

       Eikö se sitten ole elintasopakolaisuutta, että ihan vaan paremman palkan yms. toivossa etsii uuden työpaikan toisesta maasta ja sen jälkeen muuttaa ko. maahan? Jos ei, niin miksi?

      • Toni

       Onhan se tavallaan elintasopakolaisuutta. Mutta noin sen tulisi mennä: Ensin työ, sitten muutto. Mutta kaikki noin tekevät eivät hae parempaa elintasoa. Esim. Suomesta mennään Thaimaahan, Turkkiin tai Egyptiin töihin monesti vain ilmaston takia.

 21. miko kivelä

  täytyy rehellisyyden nimissä ihmetellä, miksi tämä porukka (SVL/PVL/EVVK) ei marssi torniossa? sieltä olisi paljon lyhyempi matka sinne vapauteen. eikä tarvitsisi edes uimaan opetella 🙂

 22. Jukka Laine

  Natsien annetaan mellastaa, koska sillä saa porvarit näyttämään lähes ihmisiltä.

Kommentoi »

Comments are closed