Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Mitä tässä maassa tapahtuu?

Virkakoneiston rattaat jauhavat tunnetusti pitkään, mutta harvoin näin tyhjäkäynnillä. Hallitus on julistanut olemassaolevan lainsäädännön täysin riittäväksi uusnatsijärjestön laittamiseksi ruotuun, mutta siitä huolimatta poliisin edustaja vaatii edelleenkin asiasta uusia lakeja. Ironian huippuna lakkautuskanteen nostaminen on nimenomaan poliisin ylijohdon käsissä, ja mitään ei edelleenkään ole tapahtunut. Kahdessa kuukaudessa yhteiskuntariskinä pidetty äärijärjestö, jonka toimintaan poliisi oli puuttumassa, on muuttunut kertaheitolla laillista mielenilmausta toteuttavaksi ryhmittymäksi, jonka kokoontumista poliisi suojelee.

Näin ihmettelee historioitsija Jussi Jalonen blogissaan poliisin kyvyttömyyttä puuttua Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen toimintaan. Kaksi kuukautta sitten kaikki olivat liikuttavan yksimielisiä siitä, että laki riittää tämän natsijärjestön toimintaan puuttumiseen, mutta nyt järjestö marssii poliisin suojeluksessa.

On ihan totta, että kokoontumisvapauden rajoittamiseen vaaditaan paljon. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen näytöt riittäisivät kuitenkin Poliisilain 2 luvun säädösten käyttämiseen. Niitä valtuuksia voisi käyttää jopa yksittäinen poliisimies, mutta Helsingin poliisilaitos ei ilmeisesti halua sitä tehdä.

Erityisen hyvin soveltuisi lain 2 luvun 10 §.

Poliisimiehellä on oikeus poistaa paikalta henkilö, jos hänen uhkaustensa tai muun käyttäytymisensä perusteella on perusteltua syytä olettaa tai hänen aikaisemman käyttäytymisensä perusteella on todennäköistä, että hän syyllistyisi henkeen, terveyteen, vapauteen, kotirauhaan tai omaisuuteen kohdistuvaan rikokseen taikka aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

PVL:n yksittäiset jäsenet poliisi voisi poistaa paikalta aiempien näyttöjen perusteella. Aloittaa voisi vaikkapa törkeästä kuolemantuottamuksesta epäillystä ja jatkaa väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta ja sen johtamisesta sekä useista pahoinpiteyistä tuomittuihin.

PVL marssii aina lippujen takana ja kuvista päätelleen järeät lipputangot soveltuvat astaloiksi. Lisäksi PVL:n sisäisissä toimintaohjeissa korostetaan lipun symboliarvoa ja lipusta taistelemista viimeiseen asti.

Poliisilan 2 luvun 14 § sanoo näin:

Sen lisäksi, mitä muussa laissa säädetään, poliisimiehellä on oikeus ottaa tilapäisesti poliisin haltuun räjähdysaineet ja muut vaaralliset esineet tai aineet siltä, jonka voidaan perustellusti epäillä ikänsä, päihtymyksensä, mielentilansa tai muiden olosuhteiden perusteella aiheuttavan välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

Tämän lainkohdan käyttäminen on onnistunut oikein hyvin Vasemmistonuorten tapauksessa, kun poliisi otti haltuunsa ja katkoi heidän vuosia käytössä olleet lipputankonsa. Myöhemmin poliisi tosin myönsi ylilyönnin tapahtuneen, mutta PVL:n tapauksessa tätä vaaraa tuskin olisi. Myös anarkistien lippukeppejä on takavarikoitu.

Sitten ihan toiseen asiaan, joka sekin kuvastaa maan tilaa. Tämän aamun ehdoton ykkösuutinen on pääministeri Juha Sipilän raju puuttuminen Ylen sananvapauteen ja toimitukselliseen sisältöön. Jos uutinen pitää paikkansa, niin Sipilä on toiminut diktaattorin tavoin. Vielä käsittämättömämpää on, että Ylen johto on nöyrästi totellut diktaattorin valtuudet itselleen ottanutta pääministeriä.

Ihan oikeasti, mitä tässä maassa tapahtuu? Natsit marssivat avoimesti kaduilla poliisin suojeluksessa ja pääministeri määrää mitä hänen toiminnastaan saa uutisoida ja mitä ei. Tasavallan Presidentti kehuu ihan pohjoiskorealaisittain, että Suomi on loistava maa elää.

Ei tämä voi olla se Suomi, jossa haluamme elää.

skpvl

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (45)

 1. Antero Pönni

  Noihin kahteen Sakun mainitsemaan lainkohtaan viitaten, poliisilla on täydet valtuudet kieltää SVLn itsenäisyyspäivän marssi.
  Mikäli vain tahtoa löytyisi!

 2. Veera Luhtala

  Tämähän on kuin parisuhde painajaisista: yksi puoli yrittää saada toista edes tunnustamaan asiattomuutensa, mutta toinen lähinnä mesoaa miten kaikki on tämän hankalan valittajan vikaa, joka sitä paitsi on väkivaltainen.

  Henkilökohtaisesti en taida jaksaa enää. Ottaisin avooeron kepusta, kokkareista, persuista ja natsilaahuksestaan jos voisin.

 3. Jyri Jokinen

  Jääskeläinen vastaa kritiikkiin mielestäni ihan fiksusti: http://yle.fi/uutiset/3-9324583

  Totta, että en ole kauheasti muiden tiedotusvälineiden uutisoivan Sipilän kytköksistä, mutta toisaalta se ei kerro välttämättä siitä, etteikö moista uutisointia olisi. Mitä Suomen Kuvalehdessä esimerkiksi on kirjoitettu Terrafamen ja Katera Steelin tapauksesta ennen tätä?

  Tuokin on ihan tärkeä pointti, että tiedotusvälineen täytyy välttää joutumista osapuoleksi. Ja tiedä sitäkään, miten paljon vanhat kökkötraktorit ja lautakasat vaikuttavat tähän Ylen ja Keskustan suhteeseen…

  Mutta, mutta. Pääministerin käyttäytyminen on arveluttavaa. Erityisesti hämmentää tuo, että miksi minkään mediatalon pitäisi nauttia pääministerin luottamusta? Eihän Ylen tehtävä ole tuottaa pääministeriä miellyttävää (uutis)sisältöä.

  • Pauli Hyvölä

   Mitä väliä sillä on, ovatko muut mediat tehneet juttuja aiheesta? Vai onko vain sopulilaumalla oikeus nostaa joku tikunnokkaan?

  • Tio Delikouras

   Jääskeläisen teksti on kyllä fiksulta kuulostava, mutta fiksu se ei ole ja se pehmitteleekin muutamia ongelmakohtia. Olennaista tässä tapauksessa on se, että pääministeri spämmäsi toimittajan sähköpostilootaan. Jo kymmenkunta viestiä on PALJON. Muissa lähteissä Ylen toimittajan kerrotaan saaneen 20 viestiä. Kellonaika huomioon ottaen pääministerin toiminta ei ole ollut lainkaan asiallista ja tällaisesta nettiraivareita harrastavasta pääministeristä kansalaisten olisi syytä tietää.

   Lisäksi se, että aiheen ”asettaminen mittasuhteisiinsa” vasta pääministerin viestien jälkeen kielii selkeästä poliittisen ohjauksen onnistumisesta. Sen vahvistaminen vielä varoituksilla Stillerin tapauksessa pahentaa asiaa entisestään.

  • Pekka Rantamäki

   Jääskeläinen EI vastaa mielestäni kovinkaan fiksusti. Hän perustelee sitä, miksi KAIKKI Sipilä/Terrafame -jutut pitää laittaa jäihin sillä, että niitä juttuja oltiin tekemässä niin montaa samaan aikaan. Eikö pari olisi silti voinut päästää läpi? Vaikkapa se Stillerin Pressiklubi? Edelleen Jääskeläinen uhkailee työntekijöitään POTKUILLA, ellei kaikkia kyseisiä jo tekeillä olleita juttuja laiteta jäihin. Toimittaja saisi siis potkut kirjoittaessaan ajankohtaisesta, yhteiskunnallisesti merkittävästä ja kiinnostavasta aiheesta! ”Lievää” ylireagointia siis Jääskeläiseltä. Ei näin, YLE!

 4. töytön

  Sirkusmusiikki käy hyvin taustalle näitä seuratessa.

 5. Mika Pajari

  ”…Sipilä kertoi, että hän ei luota Yleisradioon lainkaan.”
  MV-lehti on jo pidempään ollut tämän hallituksen tärkein informaatiolähde.

 6. Saku Toivola

  Saisikos lähdettä että marssi on svl:n järjestämä? Koitin etsiä niin löytyi pelkästään että tilaisuus on poliittisesti sitoutumaton.

  • Saku Timonen

   SVL järjestää oman marssin ennen liittymistä 612-kulkueeseen. Siitä on tiedote myös SVL:n omalla verkkosivulla http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/11/26/natsit-kaduillamme/

   • Johannes Keränen

    Erityisen irvokkaaksi poliisin antaman suojelun natseille tekee se, että Vastarintaliike mainostaa marssiaan sosiaalisessa mediassa videolla mikä kuvattiin syyskuussa rautatientorilla ja missä kuvataan maassa verissään makaavaa pahoinpitelyn uhria joka myöhemmin kuoli vammoihinsa.

 7. Olavi Lehtonen

  Pääministerin eroa ovat jo monet ehtineet vaatimaan, ja monessa länsimaassa tällä tavoin käyttäytynyt johtaja olisi jo vetänyt johtopäätökset. Ei kuitenkaan meillä. Voi tätä maata, sata vuotta tulossa täyteen ja hallinto on miehitetty en viitsi sanoa millä.

  Vastarintaliikkeen marssi on jo ihan oikeasti käsittämätön tapahtuma – annammeko todella tälle roskajoukolle luvan kokoontua ja juhlistaa maamme itsenäisyyttä keskellä pääkaupunkiamme? Näinkö nopeasti unohtui viattoman ihmisen surma?

 8. AikaMies

  ”…Sipilä kertoi, että hän ei luota Yleisradioon lainkaan.” Kuka kertoisi Sipilälle, että jotkut, minä mukaanlukien, en häneen luota. – jos se nyt sitten mitään merkitsee tai edes auttaa päätöksenteossa.
  Perjantai-iltana kymmeniä viestejä toimittajille?
  Meinaan jotta taitaa pääministerillä olla tekemisen puute?

  Jospa marssisivat ympyrää. Saataisiin pitkä marssi ja sama tulos.

 9. Veli-Pekka Saarinen

  Sipilän hallituksen itsevaltaiseen ja demokratiaa halventavaan käytökseen on puututtava – kyseessä on aivan selvästi osa samaa kehityskulkua (lieneekö sattumaa – en usko), jolla eri puolilla maailmaa pyritään ajamaan ihmisoikeudet, järjestäytymisvapaus, jne. alas hankkiutumalla ensin valtaan populistisin ja totuuskriittisin argumentein ”hyödyllisten hölmöjen” äänien avulla ja sitten aletaan todellisiin perusoikeuksien ja demokratian purkutalkoisiin hyväosaisten ja suuryritysten puolesta. Kehityskulku on pelottava ja se on pysäytettävä, Tuntuu siltä, että natsien paapominen palvelee hallitusta (kuten myös Yhdysvalloissa) siinä mielessä, että se tuo konkreettisen väkivallan uhan kaduille – uhan, jota poliisilaitoksen välinpitämättömyys vielä korostaa. Pelkoa luomalla ja ristiriitoja kärjistämällä on helppo myydä ”kipeitä päätöksiä”. Onneksemme pääministerillämme eivät hertsit riitä olemaan kiukuttelematta kuin pahainen kakara ja hänen epäaitoutensa pääsee kaikkien nähtäville, vaikka hän sitä jäkikäteen kuinka yrittää piilottaa. Älä kurkota, Juha, tähtiin, ei sinusta Kekkosta tule.

  Jääskeläisen ”sopulistisesta” kommentista huolimatta on täysin selvää, että pääministeri ei voi tuolla tavoin puuttua riippumattoman tiedonvälityksen toimintaan. Kommentista paistaa läpi keskustan ja persujen jo pitkään jatkunut hyökkäys Yleisradiota ja sen rahoitusta kohtaan, ja pääministerin Yleä kohtaan tunteman luottamuspulan taustalla lienee se kiusallinen tosiseikka, että pääministerin, hänen hallituksensa ja puolueensa toimet eivät kestä päivänvaloa – miksi tässä muuten olisi mitään ongelmaa? (Näinhän meille kansalaisillekin aina sanotaan, kun heidän kontrolliaan lisätään: Jos et tee mitään väärin, niin mikäs ongelma tässä on?) Ehkä Sipilä liiketoimissaan on tottunut olemaan suurimalkainen lakien noudattamisen suhteen, en tiedä, mutta maan tärkeimmän poliittisen viran haltijalle moisen asenteen pitäisi olla kohtalokas.

  Pahoin vain pelkään, että kyse ei ole pelkästään Suomesta. Jos olisin taipuvainen uskomaan salaliittoteorioihin, niin voisin kuvitella, että kyseessä on globaali talousliberalistinen hyökkäys demokraattisia arvoja ja ihmisoikeuksia kohtaan. Ranskassa François Fillon pyrkii ratsastamaan natsien pelolla voittoon (siellä on todellinen lose-lose -tilanne) päästäkseen tuhoamaan ammattiyhdistysliikkeen ja ajamaan talousliberalistista politiikkaansa, Italiassa monimiljonääri Grillon populistit pyrkivät kansanäänestyksessä säilyttämään status quo’n päästäkseen valtaan (ja ei, 5 Stelle ei ole todellinen ”vaihtoehtopuolue” vaan monimiljonäärien johtama populistinen puolue, joka käyttää persujen, Trumpin, jne. ja muiden heidän kaltaistensa tavoin hyväkseen kansalaisten kyllästymistä politiikkaan omien etujensa ajamiseksi ja demokratian murentamiseksi), ja Yhdysvalloissa Trump kasaa esikuntaansa tunnetuista ihmisoikeus-, demokratia-, ilmastonmuutos- ja tasa-arvokriittisistä rikkaimman 1%:n etua ajavista hiilipohjaisista elämänmuodoista, jotka muistuttavat ihmistä vain ulkoisesti. Tästä hyvä kirjoitus tämän päivän The Guardianissa: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/nov/30/donald-trump-george-monbiot-misinformation

 10. Erkki Leitsaro

  Voihan se ihan hyvin olla, että poliisi ei ole siellä suojelemassa marssijoita, vaan puolueettomasti valvomassa lakia ja varmasti myös lopettavat kaiken toiminnan joka rikkoo lakia. Onhan se parempi poliisille että kaikki ääriporukat järjestävät marssinsa laillisia teitä, jolloin poliisin on helpompi varautua ja puuttua tarvittaviin asioihin. Lapsille ja lapsenmielisille kun ei vaan aina kerrota ihan koko totuutta kaikesta toiminnasta…

 11. Osmo Sounela

  Suomen Vastarintaliikkeen käsittely tuntuu olevan poliisille vaikeaa. Vähän kuin lempilasta pitäisi kurittaa. SVL:n väkivaltaiset hyökkäykset mm. Jyväskylässä on pyritty selittämään ’ääripäiden kahnauksina’.
  Nyt on edessä itsenäisyyspäivän marssit ja SVL:lla (tai PVL) saattaa olla viimeinen mahdollisuus näyttää kaduilla väkivaltaan perustuvaa voimaansa. Kun samaan aikaan järjestetään vastamielenosoituksia, ovat jonkinlaiset yhteenotot lähes väistämättömiä.
  Ehkä poliisi tähtää juuri tähän: osoitetaan, että kaduilla riehuu kaksi ääripäätä, jotka molemmat pitäisi kieltää.
  Supon viime viikolla antamassa listassa uhkina mainitaan äärioikeisto, äärivasemmisto ja radikaalit vaihtoehtoliikkeet. Poliisi pitäisi varmaan suurena voittona, jos nämä kaikki kiellettäisiin.

  • Seppo Kivelä

   Olisi kaikille parhaint, jos nämä liikkeet kiellettäisiin muutenkin.
   Sekä äärioikeisto että -vasemmisto ovat väkivaltaisia.

 12. Johannes Sjöström
 13. Antonio Duarte
 14. Rosa Warski

  YLE:n päätoimittaja Jääskeläinen, yhdessä toimituksen johdon kanssa, hyllyttää Sipilän korruptiota käsittelevät jutut. Perusteena on, ”että asia on pantava sille kuuluviin oikeisiin mittasuhteisiin”. Samalla hän kertoo Sipilälle, ”että mielestäni uutisen julkaisemiselle oli perusteet, ja jutun tekemisessä on noudatettu hyvää journalistista tapaa”.

  Kärsiikö Jääskeläinen jakomielitaudista ?

  Viite: http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004887495.html

 15. Janne Peltonen

  Se äärivasemmisto, joka järjestää kirjanjulkkareita, on Supon silmissä samanlainen uhka kuin se äärioikeusti, joka hyökkää kirjanjulkkareihin puukkojen kanssa.

  O tempora, o mores.

 16. Marko

  Mitenkäs tuo lakitulkinta 10 pykälän osalta. Oikeus poistaa henkilö, jos on aiemman käytöksen perusteella todennäköistä että hän jne. Eikös siinä pitäisi osata yksilöidä ne tietyt henkilöt, jotka TODENNÄKÖISESTI näin toimisivat? Pelkkä ”järjestön” tunnus ei kai riitä? Ei taida tuo pykälä asettaa yhden aktiivijäsenen tekoa kaikkien jäsenien syyksi?
  Mitä taas tulee lipputankoihin, jos poliisi myönsi toimineensa väärin katkoessaan vasemmiston lipputankoja, tuskin löytyy syytä katkoa oikeistonkaan lipputankoja?
  Todennäköisesti itsenäisyyspäivänä tulee jotain rähinää. Oma veikkaukseni on, että suurimpana ryhmänä riehuvat anarkistit. Poliisin tehtäviin kuuluu turvata rauhaa ja mm. laillisia mielenosoituksia. Tuskin he siellä ketään erityisesti suojelevat. Jos vasemmisto hyökkää oikeiston kimppuun, tulee poliisi väliin. Sama toisinpäin.
  Tämä ei tarkoita, että hyväksyisin rikollista toimintaa missään muodossa.

  Sipilän tapauksesta olen täysin samaa mieltä. Asettaa myös Ylen ”puolueettoman tiedonvälityksen” outoon valoon, jos käskyä tottelevat.

 17. Mika Ahola

  SVL:n höyrypäiden kokoontumiskielto (jolle minun puolestani ei todellakaan ole estettä) edelleen nostaisi kynnystä EVR:n ja joidenkin vasemmistopumppujen (missä se Arhinmäkikin komppasi mukana) kokoontumisten estämiseen samoilla edellytyksillä. Haluaisin kokoontumisvapauden rajoittamisen kuin myös sananvapauden rajoittamisen kynnystä mahdollisimman korkealla, kunhan myös kokoontumisten järjestäjät ymmärtäisivät sanaparin vapaus / vastuu merkityksen. Toisaalta jos porukka ei pysy käsissä, niin poliisi voisi käyttää ihan oikeita voimakeinoja tilanteen rauhoittamiseksi sen sijaan, että nykyään leikitään hippaa, koska väkivaltaisen paikkoja hajottavan ”mielenosoittajan” mielestä se on tosi väärin, jos kielletään…

  Sipilän toiminta Terrafameen liittyvässä jääviysuutisoinnissa on ylimielisyydessään ehdotonta huippua pitkään aikaan. En haluaisi sanoa peruskepulaista, mutta sanon kumminkin.

  Näiden kahden yksittäisen asian esiin nostaminen siten, että todettaiosiin Suomen olevan paska maa, eikä hyvä paikka elää ja olla, niin kuin Sauli Niinistö totesi, on toimituksellista liioittelua. Täydellinen Suomi ei ole, ja aina pitää kehittää niin systeemiä kuin sen jäseniä ja poliittista kulttuuria, mutta onhan ne Suomea paremmat paikat aika vähissä, ellei peräti ihan toisessa ulottuvuudessa.

 18. Pekka Buttler

  Ottaen huomioon SVL:n julkilausutut tavoitteet, ollaan myös hyvin lähellä, että rikoslain 13 luvun (valtiopetos) kriteerit täyttyvät.

  En suoraan sanottuna ymmärrä tätä poliisi- ja valtiojohdon toimettomuutta

 19. Esko

  YLE ja puolueettomuus ei taida kohdata kun uutisoidaan keskustalle epämiellyttävistä asioista.
  Kun YLEn keskustalainen päätoimittaja
  http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ylen-vastaava-paatoimittaja-keskustanuori-sipila-puuttunut-aiemminkin-journalismiin/
  sopii keskustalaisen pääministerin kanssa mitä sopii uutisoida ja mitä ei, niin ollaan aiika kaukana siitä mitä puolueettoman median pitäisi olla.

 20. Mitä tässä maassa tapahtuu? | Suomi Tykkää

  […] Virkakoneiston rattaat jauhavat tunnetusti pitkään, mutta harvoin näin tyhjäkäynnillä. Hallitus on julistanut olemassaolevan lainsäädännön täysin riittäväksi uusnatsijärjestön laittamiseksi ruotuun… …read more […]

 21. Merja Nurmi

  Nähtäväksi jää, mikä osa muusta mediasta on hiljaa ja mikä osa tekee työnsä.

  Ja nähtäväksi jää, kuinka Keskusta puolueena ja sen hallituskumppanit suhtautuvat tuollaiseen öykkäröintiin. Muun muassa Jäätteenmäki ja Kanerva saivat lähtöpassit paljon vähemmästä.

  Sekin jää vielä nähtäväksi, joko ihmiset ovat ymmärtäneet, että sellainen henkilö, joka todella haluaa sydämestään tehdä politiikkaa (eikä omaa bisnestä) on siellä ollut mukana jo paljon ennen kuin hakeutuu eduskuntavaaliehdokkaaksi. Ne ”tuoreet kasvot” ovat useinmiten joko taitamattomia tai sitten heillä on oma etu ajettavanaan, ei yhteiskunnan etu.

 22. Pekka Rantamäki

  Nyt kun nepotismista puhutaan, niin mahtaakohan Atte Jääskeläinen olla sukua oikeusasiamies Petri Jääskeläiselle?

  • Eemeli Saarelainen

   En nyt varsinaisesti lähtisi nepotismista puhumaan. Näyttäisi olevan Atte Jääskeläisellä ja Petri Jääskeläisellä olevan ikäeroa n. 5 vuotta ja sen lisäksi pitäisi jotenkin pystyä näyttämään miten hyödyttävät toisiaan näissä julkisissa viroissaan.

   Sukua näyttävät kyllä olevan: Jääskeläisten sukuseuran sivuilla eritellään molemmat Jääskeläiset tunnettuina Jääskeläisinä, mutta ei kerrota sukulaisuussuhdetta.

   http://www.jaaskelaiset.fi/fi/Suvussa+tapahtuu.html

   (hae sivulta: ”Atte Jääskeläinen”/”Petri Jääskeläinen”)

   Toki jos esimerkiksi oikeusasiamiehelle tulee kantelu Atte Jääskeläisen toimista, voi pohtia onko Petri Jääskeläinen jäävi käsittelemään kantelun.

   • Pekka Rantamäki

    Hyödyttäisihän se esimerkiksi tässä Sipilän tapauksessa siten, että valitus Sipilän (Atte Jääskeläisen kaveri Kepu-nuorista) jääväämättömyydestä menee juurikin oikeusasiamies Petri Jääskeläiselle. Asiahan oli alunperin menossa oikeuskanslerille, mutta se siirrettiinkin oikeusasiamiehelle jollain sellaisella perusteella kuin että ”valitus oli tullut ENSIN oikeusasiamiehelle, joten se käsitellään siellä”. Onkohan tuollaista lainkohtaa edes olemassa? Mutta tämä nyt vain oli tällaista salaliittoteoriointia esimerkkinä siitä, kuinka tämä pieni piiri voisi mahdollisesti pyöriä.

 23. HTK

  Sipilä on sensurointitoimissaan moraalisesti heikoilla. Sipilän pääministerin asema on nyt kokoomuksen kiristysmahdollisuuden varassa.

  Jääväättömyytensä vuoksi Sipilä joutuu kepun kannattajien etujen vastaisesti alistumaan täysin sosiaali- ja terveysalan suuryritysten tukeman kokoomuksen saneluvaltaan pakkoyhtiöittämisen ja julkispalvelujen yksityistämisen toteuttamiseksi.

  Sipilän kepu on nyt puheenjohtajansa töppäilyjen takia pelkkä kokoomuksen panttivanki, mikä sopii erittäin hyvin kokoomukselle. Talvivaara-Terrafame asioissa on kyse ainakin yhdestä miljardista eurosta, mutta sote-vallankaappauksella suuryritykset tulevat saalistamaan valtaosan 17 – 20 miljardista eurosta.

  Kepun eduskuntaryhmällä ei ole moraalista rohkeutta Sipilän erottamiseksi pääministerin virasta, toisin kuin se teki Jäätteenmäen poispotkimisessa. Kepu on nyt ylimielisen poliittisessa voimantunnossa, mutta moraalisesti alhaisessa kunnossa.

 24. Jari Kähkönen

  Maamme vallankäytön periaatteet ja käytännöt näkyvät sujuvasti molemmissa caseissa, mitkä Sakari bloggasi. Yle kompuroi maailmankuvavallan pimeän puolen eli pyrkimyksen konventionaaliseen medianarratiiviin kanssa, joka ei kuitenkaan ole läheskään niin iso ongelma kuin mitä kaikki aivopesusta sekä propagandasta etenkin somessa meuhkaavat luulevat. Olennaista on, että maan mediassa on muitakin ääniä kuin YLE:n ja että kun ne puhuvat niin ensinmainittu joutuu vastaamaan siihen. Aina tämä ei ole ollut selviö. Näin ainakin tällä tiedolla, josta puuttuu neljä keskeistä tekijää: Mitä asianosaisuuden pakoileminen oikeasti tarkoitti, Stillerin toiminnan sisältö, Terrafamen jatkoasiantuntijajutun julkaistavuus/-kelvottomuus ja Vuorikosken Sipilä-palautteiden käsittelyn ehdotettu narratiivi. Jos joku nämä julkistaa, jutellaan sitten lisää.

  En näkisi tässä vaientamisongelmaa vaan enemmänkin Kukkala&Purokurun Luokkavallan vahtikoirat -kirjassaan nostaman tarkastelua pakenevan rakenne- tai luokkaongelman, sano sitä kummalla nimellä tahdot omien poliittisten premissiesi perusteella. Se oli suorastaan huutavan räikeästi kaiken kansan kuultavana viimeisimmän Pääministerin haastattelutunti -lähetyksen alussa. Miksi journot olivat niinkin täysin tuppisuina kuin olivat, kun Juha Sipilä messusi poliittisen kanssamatkaajansa sanoin ”perustuslain muutosesityksesta”? Teiltä, rakkaat vakiintuneen median kurapetterit, on kiitos hahmottelemani ongelman menossa kovaa vauhtia legitimiteetti ihan tykkänään, jos ette sitä vielä ole sattuneet itse huomaamaan. Sitä tämä kohu kaikkein eniten osoittaa. Aiotteko odottaa, että ei alt-rightin vaan alt-REALITYN somella buustatut nettisaitit vievät teiltä tyystin kyvyn maailmankuvan muokkaamiseen, kun vouhotukseen nähden ristiriitainen aineisto ei enää läpäise…MITÄÄN?

  Poliisi taas kompuroi sen kanssa, että sen ei muka voida nähdä ottavan poliittista kantaa. Tämä on periaatteessa näitä, että milloin on syytä epäillä/todennäköisiä syitä ja milloin ei. Tässä ollaan usein aika ongelmissa, koska ystävämme poliisi on sitä mieltä se joko katsoo tai on katsomatta miloin mitäkin eikä suuremmin mitään perustele. Sellainen ei käy, ei ole enää voinut käydä vuosikymmeniin. Luulevatko ne ihan oikeasti, että ehtivät hätiin tai saavat tilanteen hallintaan ilman vakavia vahinkoja, kun sitä syytä epäillä alkaa löytymään? Joulukuussa vuonna 1998 minäkin olisin vielä sen uskonut, kun kerran järjestyspoliisin kenttäosaston komisario luentosalin edessä niin opetti. Terveisiä siis vaan VUONNA 2016 tilannekuvasta minunkin osaltani: Oikkarin kylmälavetilla on jo yksi PVL:n tekonen tätä kirjoitettaessa. Ei mielellään enää päästetä niitä sinne yhtään lisää.

  Suomen poliisilla on rankka poliittisen yksipuolisuuden historia. Ensin oli valkoisuustodistus, sitten SMTE:n kaltainen hehehe poliittinen direktoraatti ja eikös Puna-Valpon sotilastoimiston ryssittelykortisto ole sekin jo nyttemmin ihan virallisen arkiston holvitavaraa jossain(?). Ruotsissakin Palmen murhan aikaan poliisin oikeistolaisuus oli ongelma, mutta elettiinhän sentään 1980-luvun puoliväliä. Jos Poliisihullutuksen ylimmässä kerroksessa ylipäätään ajatuskaan liikkuu, sietäisi ainakin yhden sellaisen koskea sitä, että mitä autuutta on näillä pohjilla ja ihan todellisesta alati kärjistyvästä turvallisuuden uhkakuvasta puhuttaessa välttää tulla nähdyksi liberaalien/vassareiden asiallajuoksijana? Poliisiylijohtaja Kolehmainen ei näytä ymmärtävän johtaman instituution asemaa avoimessa yhteiskunnassa, huono juttu.

 25. HTK

  Jos kansa ei kuntavaaleissa ilmaise kielteistä tahtoaan nykysuuntaukselle, niin tilanne vain pahenee. Sipilän hallitus uskonee äänestysaktiivisuuden jäävän alle 50 %:n, minkä se katsoo voitokseen. Esimerkiksi viime kuntavaaleissa Joensuussa äänestysprosentti oli 51,5. Oulussa 53, Lahdessa ja Kajaanissa 53. Äänestysaktiivisuus on laskenut vuoden 1964 kuntavaaleista noin 25 prosenttiyksikköä. Tällä menolla uhkaa monien kaupunkien valtuustojen olevan vähemmistöjen valitsemia. Kansan passiivinen tyytymättömyys täyttää perskekohallituksen toiveet.

  Suomi ei enää ole pohjoismainen demokratia, vaan itäeuroppalainen puolidemokratia, jossa kansalaisten poliittinen aktiivisuus on vähäistä ja hallitus rajoittaa sananvapautta. Jos Sipilän perskekohallitusta ei nyt pysäytetä, niin Suomi muuttuu nopeasti Puolan ja Unkarin suuntaan, joissa valtaa pitävät perskekohallituspuolueiden hengenheimolaispuolueet, kuten myös Venäjällä.

 26. jore puusa

  Vielä käsittämättömämpää on, että Ylen johto on nöyrästi totellut diktaattorin valtuudet itselleen ottanutta pääministeriä.
  ———-
  Hyvä Saku. Vaikutat olevan yksi ainoista tai ainoa bloggaaja joka tämän tajuaa.
  Sipilä tekee saman mitä muutkin poliitikot aina tai ne 40 vuotta jotka olen ollut journo. Sitä ukkelia tässä pitää erityisesti haukkua joka menee ja tottelee peloissaan. Sille potkut perseelle ja just. Se on nyt ”biased” ja menetti uskottavuutensa. Sipilä vaan liittyi samaan jonoon jossa Jätemäki ja niin moni muu joille tuli yllätyksenä paljastuminen.
  Ja ME nämä äänestetään valtaan ja sitten ihmetellään että ne sallii poliisin sallia natsit.

  • Pekka Rantamäki

   Vielä kauheampaa on, jos ukkeli ei totellutkaan peloissaan, vaan leveästi hymyillen osana hyväveliverkostoa.

 27. Veli-Pekka Saarinen

  Ja nyt Sipilä sitten normikaavan mukaisesti uhriutuu perheensä kokemien kovien takia (TV-uutiset 17.00). Mitäs väliä niillä perheillä on, jotka kokevat oikeasti kovia Sipilän hallituksen tekemien päätösten takia eivätkä saa mittavia urakoita lähisukulaisensa jatkuvasti tappiota tekevän yritykseen tukemista veronmaksajien rahoista. Kyynel.

  • Veli-Pekka Saarinen

   …tunkemista veronmaksajien rahoista.

 28. Rintsu

  Tossa kandee muistaa semmoinen pikkupikkujuttu,,,

  Yksittäinen poliisi on poliisi 24/7 valtakunnan rajojen sisäpuolella. Se ei ole politiikkaa.
  Yksittäisellä poliisilla on lähes tsaarin valta ja vastuu milloin tarve vaatii.
  Milloin vaatii niin ne ei ole kivoja tilanteita joista voi valita parhaan.

  Poliisi on sisäministeriön alainen laitos. Jos sieltä käsketään ja annetaan budjetti niin poliisi laitoksena tekee. Jos pystyy.

  Mielenosoitukset/talonvaltaukset/oravanpuolustukset tai mikä vaan ei ole yksittäisen poliisin poliittinen mielipide. Ei edes poliisilaitoksen mielipide, ainakaan aina.

  Ylilyöntejä voi sattua. Täydellistä järjestelmää ei ole.

  Ainoa maa jossa olen ympärijuovuksissa oudolla paikkakunnalla koputtanut torilla poliisiauton oveen ja kysynyt, että; ”mishä täshä on parash (hik) baari, koska te olette paikkakunnan ammattilaisia ja minä vaan vierailija.

  Toi onnistuu vain suomessa. Mut ei enää jos poliisikin politisoidaan.

 29. AMK

  ”..presidentti kehuu…”Ihmettilin listaa jossa sanottiin suomen sosiaaliturvasta ja turvallisuudesta,suomen olevan kärkisijoilla,miksi euroopan neuvosto on antanut sapiskaa liian pienistä sosiaaliturvista???Vai onko niin että nyt puhutaan köyhistä ettei siihen tarvitse sen kummemmin ajatuksiaan tai tekoja haaskata toki tekoja ei haaskattu vaan sosiaaliturvaa pienennettiin.Mutta pääjohtaja päätti niin alaistensa kannatuksella.Toivottavasti hallitus kaatuu ja tilalle tulee ajattelevia ihmisiä joille ei oma napa ole tärkein.Niinkuin joku sanoin” maksetaan ihmisenä olemisesta ” eikä köyhien kyykyttämisestä ja oman edun tavoittelusta.

  • AMK

   lisään vielä sipilä eikä koko hallitus ole luottamuksen arvoinen jos heidän toimintansa perustuu vain vähäosaisten kyykyttämiseen ja rikkaiden paapomiseen.Luottamusta ei ole,eli heikun keikun vaan.

   • AMK

    Vieläkin lisään ”vihamielisiä kommnetteja” mitäs työttömät ovat saaneet kuulla,työttömät ovat luusereita,sohvalla makaavia kaljanlittaajia ,rikkaruohoja jne ja moni vihamielinen kommentti tulee arkadianmäeltä.

 30. ajatuspoliisi

  Elämme maassa, jossa voitte marssia minkä aatteen puolesta kadulla ja se on oikein. Suomen laki takaa oikeuden itsensä ilmaisuun ihan sama vaikka kuinka väärin se on. Se myös rankaisee siitä. Jokainen on vastuussa omasta toiminnastaan. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Ketään ei voi estää osoittamasta mieltään poliittisen maailmansa takia, koska siihen linjaan kerran lähdetään niin sitten oikeasti eletään siellä kuuluisassa Natsi-Saksassa. Joten antakaa vaikka ”natsien” osoittaa mieltään ja menkää keskustelemaan heidän kanssaan. Ties vaikka se olisi oikeasti rakentavaa ja hyödyllistä kummallekin osapuolelle.

  • Veli-Pekka Saarinen

   Kenenkään kanssa, joka haluaa vaikka väkivalloin rajoittaa toisten ihmisryhmien ihmisoikeuksia omaa agendaansa ajakseen, ei tarvitse keskustella ”rakentavasti”. Eikä etenkään natsien kanssa, natsit ja heidän dialoginsa on jo nähty.

 31. Matti Pääkkönen

  Pankkisalaisuuden takaa pääministerin esteellisyyksiä on vaikea näyttää mutta aihe on näjään arka. Apuun pyydettiin puoluekaveri Atte. Surkeaa demokratian ja sananvapauden kannalta. Atte, tästä ei sitten puhuta! http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/312772-tutkiva-journalisti-paljasti-nain-juha-sipila-piilottelee-miljooniaan

 32. Minna Ylitalo

  Viisi vuotta sitten Saksan presidentti Christian Wulffia epäiltiin lahjusten ottamisesta. Epäselvät yksityisrahoitukset ja tuttavankaupat nousivat tietenkin otsikoihin, vaikka hänet jälkeen päin todettiin syyttömäksi. Lahjusepäily ei varsinaisesti johtanut presidentin eroon vaan se, että hän yritti kieltää lehdistöä kirjoittamasta asiasta. Tässä tapauksessa lehdistö ei totellut.

Kommentoi »

Comments are closed