Muiden vika

Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemunki on tuomittu kolmeenkymmeneen päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tuomioon johtaneessa blogikirjoituksessaan hän mm. väitti, että islamissa julmuus vääräuskoisia kohtaan on itsestäänselvyys ja että ei ole olemassa maltillista islamia. Kirjoituksen lopuksi hän loi uhkakuvan, jossa vääräuskoiset tapetaan ja naiset ja lapset raiskataan.

Kiemunki pelasi varman päälle ja teki itse itsestään rikosilmoituksen. Vapauttava päätös oikeuttaisi hänet jatkamaan vihan lietsomista ja tuomio tekisi hänestä kannattajien silmissä sananvapauden marttyyrin.

Kiemunki aikoo valittaa tuomiosta. Tänään hän on julkaissut lehdistötiedotteen, jossa hän väittää kanssaan eri mieltä olevien kiihottuneen häntä itseään vastaan. Hänen mielestään oikeuden päätös on syntynyt kovan julkisuuspaineen alla, joten siksi päätös ei häntä yllätä. Blogitekstin hän sanoo kirjoittaneensa siksi, että media ja vihervasemmisto ovat leimanneet hänet rikolliseksi vihan lietsojaksi. Tiedote on luettavissa ainakin Kiemungin avoimessa Fb-profiilissa.

Jos tämä näyttävä uhriutuminen on ihan vakavalla mielellä tehty, niin Kiemunki ei koko aikana ole ymmärtänyt mistä tapauksessa on kysymys. Oikeutta ei julkisuuspaine hetkauta eikä mitään painetta edes ole ollut muualla kuin Kiemungin ja hänen hengenheimolaistensa mielissä. Median ja vihervasemmiston syyttäminen on niin tuttua höpinää, että siihen ei enää usko kukaan muu kuin nämä kansanryhmää vastaan kiihottajat itse. Jos Kiemunki olisi vielä syyttänyt Demlan mädättämää oikeuslaitosta, niin tuttu foliohattuväite olisi koossa kokonaan.

Tiedotteestaan Kiemunki voisi oikeastaan tehdä uuden rikosilmoituksen. Hän nimittän sanoo näin:

Tässä ajassa – tarkoittaen lähimenneisyyttä ja nykyhetkeä – kaikkien terroristitekojen tekijöiksi Euroopassa ovat osoittautuneet muslimit. Jos jotain terroristi-iskuja on jonkun muun toimesta tapahtunut, en ole sellaisesta kuullut. […] Tässä maassa – ja koko Euroopassa – leviää valtavalla vauhdilla kulttuuri, josta ei saa kertoa mielipidettään.

Ehkä tuossa ei ole rikosta, mutta tietämättömyyttä on senkin edestä. Kiemunki ei varmaan ole koskaan kuullut vaikkapa Breivikistä tai Suomen kouluampumisista. Kiemungille jokainen muslimi on terroristi ja vain muslimit tekevät terrori-iskuja.

Kiemunki myös valittaa, että häntä on solvattu ja uhattu, mutta kukaan ei vie oikeuteen vihapuhetta, joka kohdistuu suomalaisiin.

Minulla on Kiemungille uutta kerrottavaa. Jos häntä on solvattu ja uhattu, niin hän voi ihan itse tehdä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta. Yleensä rikosilmoitus tehdäänkin muista, ei itsestä. Tuskin kukaan on solvannut Kiemunkia hänen suomalaisuutensa takia, mutta rasismin ja tyhmyyden takia voisin kuvitella näin tapahtuneen. Näistäkin tapauksista hän voi tehdä rikosilmoituksen sen sijaan, että uhriutuu suomalaisuuden edustajana. Hän edustaa vain itseään ja ikävä kyllä myös puoluettaan, mutta ei suomalaisuutta kokonaisuudessaan. Ei ainakaan minun suomalaisuuttani.

Nämä ihmiset voisivat edes yrittää kasvaa henkisesti aikuisiksi ja lopettaa lapsellisen kiukuttelunsa. Siihen he eivät kuitenkaan pysty, koska muukalaisviha on heidän ainoa syynsä olla mukana politiikassa ja ainoa keinonsa päästä näkyville. Vai onko joku joskus kuullut vaikkapa Kiemungin puhuvan mistään muusta?

Saa nähdä miten puolue palkitsee tämän ansioituneen jäsenensä.

***
Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

 

Kommentit (34)
 1. Samppa Haapavaara
  1.12.2016, 16:29

  En ole lakimies, tuomari tai psykologi, mutta tämä termi tulee mieleen:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kognitiivinen_dissonanssi
  Saa syyttää solvaamisesta.

 2. Ottamatta kantaa tapaus Kiemunkiin, totean yleisellä tasolla, ettei islamin opit ja toimintatavat kuulu nykyaikaiseen länsimaiseen sivistyneeseen yhteiskuntaan.

  1. Kimmo Kalliojärvi
   1.12.2016, 17:00

   Olen samaa mieltä, mutta eivät kuulu Raamatunkaan opit: http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu/raam2.html

   1. Samppa Haapavaara
    1.12.2016, 17:07

    Eikä Geoge W Bushin 10 ristiretki, johon hän sai käskyn jumalalta
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tenth_Crusade_(CounterPunch)

   2. Kyllä raamattu on samanlainen pahuuden kirja kuten koraanikin jos sitä kirjaimellisesti tulkitaan. Nykyaikana kuitenkaan ei ole raamatun kirjaimellista tulkintaa siinä suhteessa kuten koraanin vastaavassa. Tuon johdosta iso osa nykyajan terrori-iskuista on islamilaista terrorismia ja näitä pariisin/nizzan kaltaisia iskuja. Näistä asioista pitää voida keskustella ilman natsismin ja rasismin liittämistä joka väliin.

    1. Pekka Rantamäki
     1.12.2016, 19:07

     Niin, tai sitten terrorismilla ei ole alun alkujaankaan mitään tekemistä uskonnon kanssa, mutta koska se sopii kristittyjen ajatusmaailman kanssa niin hyvin yhteen, niin siten se tulkitaan. Kristityt terroristithan leimataan aina samasta syystä ”yksinäisiksi susiksi” tai ”mielenvikaisiksi”. Sekin sopii siis hyvin yhteen uskomusjärjestelmän kanssa. Kyseessä on juuri Sampan yllä vihjaama kognitiivinen dissonanssi.

    2. Kimmo Klemola
     1.12.2016, 22:23

     Kosto on todennäköisempi syy kuin uskonto. Radikalisoituneeseen islamiin ja terrorismiin ovat pitkälti syynä länsimaiden aggressiot Lähi-idässä (Irakin sota) ja Israel-Palestiina-konflikti.

     Espanjan ja Lontoon terrori-iskujen syiksi tekijät ilmoittivat Irakiin hyökkäyksen.

    3. Tero Vanhanen
     5.12.2016, 21:33

     Islamin tutkijoille kommentti: Hadithit ovat yhtä tärkeitä kuin Koraani. Miksi ne hadithit jätetään aina tutkimatta näissä vertailuissa?

  2. Riitta Häkkinen
   1.12.2016, 18:29

   Moni islamisti on kanssasi ihan samaa mieltä.
   Myös kristinuskon nimissä tehdään hirveyksiä. Näitä Raamatun ihan kirjaimellisia tulkintoja noudattavien uhreja tulee traumaterapeutin hoidettavaksi ihan kiitettävästi. On naiivia kuvitella, ettei lahkoissa, pienissä yhteisöissä ja kotien sisällä tapahtuisi Raamattuun pohjaavaa yksilötason terrorismia.
   Koska suurieleisemmin toimivat terroristit käyttävät islaminuskoa omana (ontuvana) selityksenään ja perustelunaan rikolliselle toiminnalle, on kai erityisen tärkeää, että kaikki uskontokunnan kannattajat eivät tule tuomituksi. Pidetään tästä huolta.

  3. mattila mikä lienet, eikä täällä pitänyt käyttää nimeään.???
   Kirjoitat.
   ettei islamin opit ja toimintatavat kuulu nykyaikaiseen länsimaiseen sivistyneeseen yhteiskuntaan.
   ————–
   Missä sellainen on?
   Sivistynyt yhteiskunta, ei ainakaan Suomessa.
   Olen kuvannut sotaa ja paljon muutakin journalistista materiaalia monessa islamilaisessa maassa. Minulla oli paikallisten kanssa ns mukavaa, pidin monista ja tulin oikein hyvin toimeen, joka taas johtuu siitä etten ole rasisti.. Kohtasin monta hyvää ihmistä, lämmintä ihmistä..sellainen on täällä tunnekylmässä Suomessa lähes mahdotonta.
   Mutta tämänkään jatkuvalla toistamisella ei ole mitään merkitystä..

Kommentointi suljettu.