Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Marssi itseä vastaan

Itsenäisyyspäivän tapahtuman tarkoituksemme on luoda vallankumouksellista henkeä jo valmiiksi kansallismielisiin ihmisiin sekä osoittaa kunnioitusta menneille ja tuleville itsenäisyystaistelijoille. […]

Olemme järjestäneet katutoimintaa aikaisemminkin ja tulemme sitä myös tulevaisuudessa järjestämään yhä enemmän. Olemme katutoiminnan edelläkävijäjärjestö kansallismielisessä toimintakulttuurissa, ja aiomme tätä toiminnanmuotoa pitää yllä niin vaikeina kuin hyvinäkin aikoina.

Näin kutsutaan väkeä tekemään kansallismielistä vallankumousta Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen katutapahtumaan ja marssille itsenäisyyspäivänä. Kutsujana on henkilö, joka tullee saamaan syytteen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Hän siis tietää mistä puhuu kertoessaan katutoiminnan edelläkävijöistä.

Sen sijaan hän ei tiedä mitään historiasta verratessaan itseään ja järjestöään menneisyyden itsenäisyystaistelijoihin. Jos hän on tosissaan, niin hän ei tunne edes PVL:n tavoitetta, joka on sotilallisesti organisoitu yhteispohjoismainen natsivaltio. Sellainen valtion irvikuva on kaukana kansallismielisestä suomalaisuudesta.

Silti tilaisuuteen tulee osallistumaan monta itseään isänmaallisena pitävää kansalaisia. Heitä tulee osallistumaan myös muihin itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestettäviin natsismille ja äärioikeistolaisuudelle haiseviin tapahtumiin. Lopuksi kaikki liittyvät 612-soihtukulkueeksi, jota moni tämänkin jutun kommentoija tulee sanomaan epäpoliittiseksi ja puhtaasti isänmaalliseksi tapahtumaksi.

Ei se ole. Jos marssitte siellä, niin marssitte natsien kanssa ja tunnustatte väriä. Olette myös brändäämässä Suomea maailmalle.

Koska meillä demokraattisessa Suomessa on ja pitää olla sekä sanan- että kokoontumisvapaus, niin siinäpähän marssitte. Samalla marssitte tasa-arvoisen ja monimuotoisen Suomen puolesta. Netissä on menossa haaste, jolla kerätään lahjoituksia tasa-arvoista, yhdenvertaista ja monimuotoista Suomea edistäville järjestöille.  Facebookista sivu löytyy täältä.

pernatsi

Keräys on laillinen, sillä sen minulle tuntemattomat järjestäjät eivät kerää rahaa itselleen. He keräävät vain lupauksia lahjoittaa marssien osallistujamäärien mukaan laskettavan, vapaavalintaisen summan järjestöille, joilla on voimassa rahankeräyslupa.

Minusta tämä on paljon parempi tapa toimia kuin valitettavan helposti yhteenotoksi muuttuva vastamielenosoitus. Jos voisin olla varma vastamielenosoittajien kurinalaisuudesta, niin kehoittaisin heitä kääntämään näyttävästi selkänsä näille isänmaallisuuden väärin käsittäneille. En sulkisi pois myöskään reaali-injurian mahdollisuutta, mutta siinä voi tulla kylmä ja siitä voi saada sakot. Reaali-injuriahan on vanha suomalaiskansallinen tapa pyllistää halveksunnan kohteelle paljas peräpää.

Paljon helpompaa on piruilla panemalla natsit marssimaan itseään vastaan.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (15)

 1. Esa Annala

  Natsit ovat natseja vaikka miten venkoilisivat termeillä tai piileskelisivät Suomen lipun takana. Paskasakkia, joiden lukumäärän mukaan minä ainakin lahjoitan 0,10€. Ja jos niitä on alle kaksisataa, vähintään tuplaan summan.

  Niin että terveisiä vaan kaikille rajakkivajakeille, Venäjä ensin-urpoille ja muille nutipäille: koittakaa kantaa sitä lippua oikein päin.

  • Minna Ylitalo

   Varsinkin venäjämielisillä patriooteilla nyt vain on tavaramerkkinä kantaa lippua väärin päin. Tämäkin neronleimaus on apinoitu ulkomaille Saksasta, kuten kaikki muukin aate ja rekvisiitta hakaristilogoa myöten. Saksassa ylösalaisin kannetulla lippuprotestilla tosin on vähän pitempi kansallismielinen historia ja väreihin liittyvä symboliikka, juju piilee mustassa palkissa, mikä joko sortaa yläreunassa tai on kukistettu alareunassa. Mutta ei kai patriootti jaksa miettiä monimutkaisia asioita niin pitkälle. Siitä vain siniristilippu ylösalaisin ja menoksi.

   Lehtikuva:
   http://image.stern.de/6508518/16×9-620-349/db98c08c9fdb0602ec47205d86033bf/gr/heidenau-flagge.jpg

 2. Merja Nurmi

  Yli 800€ jo luvattu per natsi, alle vuorokauden aikana. Minäkin lupasin 20 senttiä. Niistä se kertyy, pienistä puroista. Loistava idea.

 3. Jartsa Kangas

  Helsinki ilman natseja -mielenosoituksen tapahtumasivulla on yritetty vängätä tietoa siitä, kuka tapahtumailmoituksen on poliisille tehnyt. Järjestävän tahon vastaus: ”Helsinki ilman natseja Ilmoituksen tekee joku järjestävien järjestöjen jäsenistä. Sillä ei ole merkitystä kuka, emme halua antaa kohdetta natsien uhkailuille.” Luultavasti samasta syystä Per Natsi -sivu on anonyymien henkilöiden pitämä.

  Mitä helvettiä täällä oikein on meneillään, kun rasistisia, loukkaavia, häiritseviä ja uhkailevia kommentteja voi rääkyä bittiavaruuteen omalla nimellä ja naamalla ihan mielin määrin ilman mitään seurauksia, mutta tasa-arvoa, ihmisoikeuksia ja demokratiaa ei voi puolustaa julkisesti joutumatta häiriköidyksi?

  • Sami Lappalainen

   Eletään maassa missä meillä on porvarihallitus joka ei osaa muuta tehä kuin leikata ja kerätä voittoja omaan taskuun, samalla taas työttömät nuoret purkaa turhautumistaan helpoimpaan kohteeseen. Ihmisten oikeuksia poljetaan joka päivä alemmas ja eriarvoisuus nousee kunniaan.
   Me eletään sairaassa maassa ja nyt se on totta, että hallitus ei ole millään tasolla kiinnostunut kansastaan.

   • Jartsa Kangas

    Se, että hallitus on hanurista, on yksi asia. Se, että ihmisiltä jää oven väliin niin järki kuin normaalit käytöstavatkin, on ihan toinen juttu.

    Mitä ”nuorten turhautuneisuuden purkamiseen” tulee, niin esim. Rajat kiinni -ryhmässä törkeimmät huutelijat ovat profiilikuviensa perusteella 30-50 -vuotiaita. Minä en lähtisi tässä kohtaa nuoria syyttelemään.

 4. susanna lehti

  Loistava idea. Hieno tapa päästä vaikuttamaan.

 5. Sisko

  Helsingissä järjestetään itsenäisyyspäivänä myös tanssit Jakamattoman ihmisarvon puolesta Espan puistossa klo. 18. Järjestäjien joukossa tai ainakin suosittelijana mm. pappi Kai Sadinmaa, taatusti väkivallaton ihmisarvon puolustaja. Vaikka tapahtuman nimenä on tanssit, niin ohjelma vaikuttaa monipuoliselta. Kaikki juhlimaan jakamattoman ihmisarvon itsenäistä Suomea Espan puistoon! https://www.facebook.com/jakamatonihmisarvo/

 6. AMK

  Sorry ei kuulu tai kuuluuhan onhan tämä toimitusjohtaja kannanotto
  Eriarvoistumista on torjuttava yhdessä
  Jaa
  |
  « Puhe puoluevaltu..

  Perjantai 2.12.2016 klo 14:35

  Kolumni on julkaistu alun perin Kainuun Sanomissa 2.12.2016

  Tilastokeskus julkaisi äskettäin turvallisuudesta alkaen listan asioista, joissa kohta satavuotias Suomi on maailman kärjessä. Toivottavasti nämä tiedot luovat osaltaan lisää uskoa tulevaisuuteen ja siihen, että tästäkin selvitään etenkin nyt, kun Suomen suunta on muuttunut parempaan päin.

  Yhä useampi suomalainen on saanut työpaikan ja maamme talous on vihdoin ja viimein lähtenyt kasvuun.

  Etenkin meidän päättäjien on kuitenkin samaan aikaan pidettävä mielessä, että kaikilla ihmisillä tässä maassa ei mene hyvin. Yhteiskunnallisen eriarvoistumisen uhka on todellinen ja se on otettava vakavasti.

  Pidän erittäin tärkeänä sitä, että huolehdimme heikompiosaisista ihmisistä. Hallitusohjelman tärkeimpiä tavoitteita on suomalaisten hyvinvointi- ja terveyserojen kaventaminen.

  Ratkaisuja on haettava ensisijaisesti isojen asioiden kautta.

  Olennaista eriarvoistumisen torjumisessa on, että työllisyys saadaan paranemaan. Tässä olemme menossa oikeaan suuntaan. Etenkin nuoret ja pitkäaikaistyöttömät ansaitsevat valoisamman näkymän tulevaisuuteen.

  Toiseksi, sote- ja maakuntauudistus on vihdoin vietävä maaliin. Tähän hallitus on sitoutunut. Tärkeintä uudistuksessa on laittaa perusterveydenhuolto kuntoon. Sitä tarvitsevat nimenomaan heikompiosaiset.

  Keskustalle oli hallitusneuvotteluissa tärkeää, että valtiontalouden kireistä raameista huolimatta pystymme tekemään edes joitain parannuksia. Olemme esimerkiksi nostaneet pienituloisimpien eläkeläisten takuueläkettä ja laitamme omaishoitoa kuntoon.

  Hallitus on kohdentanut ja kohdentaa omat veronalennuksensa pieni- ja keskituloisille suomalaisille sekä eläkeläisille. Eriarvoistumisen torjumiseen tarvitaan kuitenkin kokonaan uusia ratkaisuja ja pidemmän aikavälin näkemys.

  Tätä varten ja talouden nykyisten raamien puitteissa olen päättänyt perustaa työryhmän, jonka puheenjohtajaksi on lupautunut professori Juho Saari. Hän on myös julkisuudessa perustellusti kiinnittänyt huomiota tähän vakavaan asiaan.

  Yhteisenä tavoitteena on oltava, että kaikki suomalaiset kokevat sekä yhteiskunnan että julkisen vallan vastuulla olevat palvelut ja etuudet turvallisiksi ja luotettaviksi, ja että jokaisella on mahdollisuus rakentaa tätä maata omalla panoksellaan.

  Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi on arvoissani korkealla. Hallitus uudistaa heidän palvelujaan. Tarvitsemme kuitenkin laajaa yhteistyötä siinä, että voimme aidosti ehkäistä ongelmia kodeissa ennalta ja auttaa perheitä ajoissa ennen tilanteiden kärjistymistä.

  Ymmärrän hyvin, että velaksi elämisen lopettamiseksi tehtävät säästöt koettelevat ihmisten oikeudentuntoa ja että monella on tiukkaa.

  Siksi on entistä tärkeämpää, että me päättäjät olemme ajan tasalla suomalaisten arjesta.

  Kannustan myös teitä pitämään heikompien puolta ja niiden ääntä esillä, jotka eivät itse sitä jaksa tehdä. Kaikki suomalaiset ja koko Suomi on pidettävä mukana.

  Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi on arvoissani korkealla.

  Että silleen???

  • AMK

   tämä on sipilän kolumni.hänen omilta sivuiltaan

   • AMK

    Kuvaa aihe kenttää marssi itseä vastaan.

  • timo harju

   Se Paavo Haavikon vanha oivallus, että parodia on jo kauan ollut mahdotonta, kun ne tekevät sen itse.

   Lasten, nuorten, perheiden hyvinvointi. Sairaat, kurjat ja työttömät ovat lähellä sydäntä, mutta Ferrarin hinta putoaa ensi vuonna 100 000 euroa. http://www.iltalehti.fi/autot/201611100123945_au.shtml

   Raamatullinen sävy ja hurskaus. Me, pääministeri Sipilä I , olemme asettaneet professori Juho Saaren selvittämään sitä eriarvoisuutta, jota omat toimemme väistämättä joka päivä lisäävät.

   ”Kannustan myös teitä pitämään heikompien puolta ja niiden ääntä esillä, jotka eivät itse sitä jaksa tehdä.”
   Saarnahan tämä on. Eipä puutu kuin liikutuksissa tehdyt ilohypyt.

 7. AMK

  Mikähän mättää,heikonpiosaisilta kun on otettu ja rikkaille ja hyvätuloisille annettu,ei taida matematiikka dippillä olla ajantasolla.Puhuu potaskaa takuueläkkeitä korotettu,mitäs ihmettä niitähän pienettiin niinkuin myös työttömyyskorvausta tai nythän jo puhutaan osallistumiskorvauksesta muuten jäät heikompiosaiseksi mitä työttömät jo on….orja.
  on nähnyt ihmeen toistamiseen Terrameen ohella onkohan kaikki kotona,päätä kun heiluttaa kuuluuko lotinaa,jos ei on täys kusipää,jos kuuluu vasta puolet aivoista on pilalla vai onko tollasella edes aivoja ???Puhuu ja tekee päinvastoin.

 8. Juhani Lehto

  Per Natsi on anonyymi taho, joka pyytää ihmisiltä sähköpostiosoitteita. Idea sinänsä on hienoa piruilua, mutta suositteletko sähköpostiosoitteen antamista anonyymille kaksi päivää sitten perustetulle saitille?

  • Sisko

   Voithan perustaa sähköpostin vaikka vain tätä varten ja katsoa toimiiko sivusto asiallisesti loppuun asti. Et häviä mitään ja parhaassa tapauksessa pääset tukemaan ihmisoikeustyötä natsien kustannuksella.

Kommentoi »

Comments are closed