Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Pimeät mielet

Toivon totisesti, että Imatran kolmoismurhalle ei löydy poliittista motiivia, vaan kyseessä on taparikollisen järjetön teko ja uhrit valikoituivat sattumalta. Näin toivon siksi, että jo heti eilen netin pimeimmät mielet iloitsivat vilpittömästi tästä käsittämättömän julmasta teosta. Toivottavasti uhrien läheiset eivät lue tätä juttua tämän pitemmälle, sillä esittelen runsaasta tarjonnasta muutamia ihan satunnaisesti valittuja ilonpurkauksia.

Rajat kiinni -ryhmä:

rk

rk-2

rk-3

MV:n lukijat:

mv-mitali

Kuten näkyy, niin sama, ilmeisesti tekaistulla profiililla toimiva yllyttäjä saa vedettyä mukaansa omana itsenään esiintyviä jopa mitalin myöntämisen ehdottamiseen asti.

Fcebookissa vuosia toiminut roska- ja herjaussivu Nelkku osallistui myös ilakointiin. Mainittakoon, että Nelkun ylläpitäjä oli vähän aikaa MV:n avustajana, mutta sitten Ilja Janitskin sanoi irti yhteistyön pitäen ylläpitäjää pelkkänä kylähullun järjenjuoksulla varustettuna ääliönä.

nelkku

Nyt varmasti ymmärrätte, miksi en toivo murhille poliittista motiivia. Nykyisessä vihapuheen kyllästämässä ilmapiirissä kaikki taparikollliset ja järkeä vailla olevat rääväsuut ovat julistautuneet poliittisiksi toimijoiksi oikeuttaakseen oman järjettömyytensä. Kaiken huipuksi he ovat julistautuneet ainoiksi oikeiksi isänmaallisiksi, jotka katsovat oikeudekseen määritellä isänmaallisuuden sisällön. Kun Suomen Sisu julistaa olevansa ainoa oikea suomalaisuuden määrittelijä, niin netin taparikolliset ja kylähullut julistautuvat myös isänmaallisiksi ja liittyvät Suomen Sisuun. Heitä on siellä jo paljon.

sisu

ssisu

Heitä on myös politiikassa. Terhi Kiemunki aikoo valittaa tuomiosta, jonka sai kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tehtyään itse itsestään tutkintapyynnön. Hän saa jatkaa puolueessa. Hän myös ilmoitti keräävänsä rahaa hovioikeuskäsittelyä varten, mutta asian tultua julkisuuteen sensuroi tämänkin ketjun ja alkoi puhua vaalikeräyksestä.

kiemunki_160201_2114

Ja ajatelkaapa, että huomenna nämä kaikki marssivat yhdessä natsien kanssa soihtukulkueessa keskellä pääkaupunkiamme. Siellä marssivat sulassa sovussa natsit, sisulaiset ja poliitikot yhdessä suvakkidemarin ja mädättäjätoimittajien murhasta iloitsevien kanssa. Ja he katsovat oikeudekseen määritellä oikean isänmaallisuuden ja kaikesta päätellen myös sen, kenellä on oikeus elää.

***

Kommentointi ehdottomasti vain omalla nimellä, jos kanssani ei muuta ole sovittu.

EDIT 5.12. klo 16.35: Tarkennettu Kiemunkia koskevaa kappaletta. Hän ei ole puoluehallituksen jäsen, vaan hän saa puoluehallituksen päätöksellä jatkaa puolueessa.

EDIT 6.12.klo 14.00: Poistettu toinen Fb:n törkysivu Nelkun sivulta otettu kuva kuvassa esiintyneen henkilön pyynnöstä.

Kommentit (57)

 1. Antti Koli

  Se myös, että vihapuhe ja persujen äänestäjien väkivaltainen meuhkaaminen lisää väkivaltaa, tekee siitä hyväksytympää ja jopa kannustaa vaikka murhiin. Ampuja on varmasti ollut sekaisin, tavalla tai toisella, mutta vihapuhe, osittain Venäjältä lähetettyä, saa hänet ryhtymään tekoihin. Saattaa vaikka edellisenä iltana saada päähänsä olla natsi ja sitten heti ampumaan tai potkimaan.

  • Janne J. M. Muhonen

   Mahtaneeko olla aivan liikaa vaadittua, ettei alettaisi syyttää tästäkin tragediasta persujen äänestäjiä ennen kuin edes poliisitutkinta on saatu valmiiksi? Timosella on kieltämättä taitoa saada yhden kirjoituksen aikana nivottua yhteen traagisen tapahtuman alkulähteeksi saman ja vihaamansa tahon, mutta peräänkuuluttaisin malttia ennen liian pitkälle vedettyjä tulkintoja, joille ei mitä luultavimmin tule koskaan löytymään mitään perusteita. Antaa jälkijättöisten kusipäiden mellastaa Facebookissa, jätetään mokomat iljettävyydet omaan arvoonsa ja keskitytään faktoihin.

 2. Mirjami Virtanen

  Onhan hyvä tuo kuva Kiemungin keskustelusta. Kun kuulemma aikoo median haastaa vastaamaan väärästä uutisoinnista.

  • Minna Ylitalo

   Kiemungin täytyy nyt sitten ilmeisesti tehdä omasta rahankeräysrikoksestaan tutkintapyyntö.

   • Jorma Penttilä

    Ja tuomio on taas varma

   • Tero Vanhanen

    Vaalirahoituksen kerääminen on tosin laillista.

 3. Tari Palmroth

  Ennenpitkää tapahnunee jotain sellaista joka pysähdyttää ihmiset ajattelemaan vakavasti asioita ja suhtautumistaa väkivallalla hekumoiviin ja sitä käyttäviin poliittisiin liikkeisiin. Kukaan ei voi enää sanoa ”minä en tiennyt…” Paitsi hallitus, tietty…

 4. Jarkko Vuorinen

  Jotenkin jännä, ettei tätä ole missään liitetty terrorismiin.

  Jos tekijä olisi ollut tumma ulkomaalainen, niin aivan varmasti otsikkoja myöten oltaisiin huudettu terrori-iskusta, riippumatta siitä oliko tekijä ”vain” mielenvikainen.

  Taitaa olla niin, että vain ”muslimit ovat terroristeja”.

  • Niko Lipsanen

   Oulun kirvessurmaaja viime vuonna oli somali. Ei tekoa silti terrorismiksi väitetty, vaan ihan samalla tavalla mielenterveysongelmat silloinkin nostettiin selitykseksi.

 5. Ann-Sofie Öist

  pahoja aikomuksia, puheita ja tekoja pitää saada päivän valoon! Purukasta mistä on kysymys kuuluu uuteen havaittu ryhmään – ne voihin tietoei pure tai jätä jälki.
  Artikkeli on englanniksi – missä pohdiskellaan miten fakta resistenttien ihmisten aivot voisivat parantaa jotta fakta pääsisi läpi. Koska ajatellaan että nämä ovat vaarallisia ihmiskunnalle ja kotimme planeeta.
  Lopulta toteavat että jos he elisivät ympäristössä missä on puutteellista happea vettä ja ruoka – ehkä faktat menisivät läpi. Oma koettu hätä – siis. Joka ei ole psykologinen vaav todellinen.
  http://www.newyorker.com/humor/borowitz-report/scientists-earth-endangered-by-new-strain-of-fact-resistant-humans?mbid=social_facebook

 6. Anja Malm

  Kiitos.

 7. Sini Lappalainen

  Tähän voi lisätä koko vihaliikkeen isä. Vihaliike ei ole kummunnut kansasta vaan se on vinoutunut eliittiprojekti. Halla-aho kirjoitti että ei ole alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosialidemokraatti. Halla-aho ja Turkkila kehtaatteko kävellä Imatran kaduilla. Narrasitte Soinin ottamaan vinouteen projektinne siipiensä suojaan. Kestititte Ilja Janitskinia. Nyt teidän työnne kantaa hedelmää. Suomalaiset hyvinkoulutetut porvaristeinit ovat vihaliikkeen isiä.

 8. Minna Ylitalo

  Samalla kaavalla mölinäporukat riumuitsivat Ylivieskan kirkon tuhopoltosta viime maaliskuussa. Kansallissankari kuulemma puolusti kristinuskoa polttamalla kirkon. Ei sillä mitään väliä, että tuhopolttajan motiivina oli silkat henkilökohtaiset ongelmat, tragediasta piti repiä omaan agendaan sopivat kunnon mölinät.

 9. Päivi Tyni

  Olen Tampereella kunnallisvaaliehdokkaana ja siksi olen selvittänyt tuota vaalitiliasiaa. Pitääkö nyt alkaa toivoa, että Kiemunki tulee uudelleen valituksi, että hänen ”vaalitukirahan” käyttönsä selvitetään? Oikeuskuluihinhan sitä ei saa käyttää.
  ”Vaalirahoituslain mukaan valitun ja vaalien tulosta vahvistettaessa varajäseneksi määrätyn tulee tehdä ja toimittaa vaalirahoitusilmoitus valtiontalouden tarkastusvirastolle. Heidän ilmoituksensa sisällytetään vaalirahoituksen ilmoitusrekisteriin ja ne myös julkaistaan yleisessä tietoverkossa.” http://www.vaalirahoitus.fi/fi/index/useinkysyttya/vaalirahoituslaki.html

 10. KariV

  Emme tule tavallisessa arjessa havainneeksi, miten paljon vajaamielisiä ja mielipuolia täällä touhuaa, toimii ja ilmaisee sairaita ajatuksiaan. Tuollainen mieletön veriteko, nostaa nuo sairaat sitten esiin.

  Yhteiskuntamme rakenteisiin olisi saatava lisää nopean puuttumisen ja hoidon ammattilaisia, jotka havaitsevat ja ottavat käsittelyyn noita vaarallisia olioita. Tuollaisten surmatekojen tekijät olisi myös ehdottomasti saatava kontrolliin ja ehkä eristykseen vuosikymmeniksi.

  • Pekka Hapuli

   Varkaudessa sattui aikanaan tapaus jossa mies puukotti ohi kulkenutta työttöä, tämä samainen mies oli kuulema aikaisemmin koettanut hakeutua mielenterveytetensä puolesta hoitoon vaan häntä ei huolittu. En tiedä onko muille kertynyt yhtä paljon huonoja kokemuksia julkisesta terveydenhuollosta, mutta itse en ainakaan ole vakuuttunut ja valinnanvapaus mennä yksityiselle kuulostaa tuollaisten potilaiden kohdalla aika erikoiselta vaihtoeholta.
   http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Varkaudessa-puukotettu-kuoli/288801

 11. Angie

  Kiitos Uuninpankkopoika! Sanattomaksi vetää… ja surulliseksi….

 12. Kari Kaleva

  Kiemungin raha-asiat tuntuvat kommentoijia enemmän kiinnostavan kuin itse kirjoituksen aihe.
  Mutta kukin tavallaan.

  • Minna Ylitalo

   Blogin alku oli niin äärettömän raskasta luettavaa, ettei sitä moni oikein pysty edes kommentoimaan. Jättää sanattomaksi. Suomen Sisu taas on sitä mitä se tunnetusti on. Oliko itselläsi näistä siis jotakin mielipiteitä, vai oletko täällä lähinnä kommentoimassa kommentointia?

 13. Virva Itäranta

  Vaikka itse näkee ja lukee, tätä kaikkea tyhmyyden ja pahuuden määrää on silti vaikea uskoa. On kuin pimeyden syvyyksistä olisi sukeltanut esiin suunnaton lauma Helvetin mustia piruja riekkumaan ja raivoamaan päin silmiä kuin mäkäräisiä Lapissa pahimpaan mäkäräisaikaan. Jotain on tehtävä, että kuilun kansi saadaan kiinni. Muuten Suomi ei voi jatkua.

  • Maana Backman

   Hyvä vertaus! Todella tuntuu, kuin helvetin portit olisivat auenneet!

 14. Tuija Kilpeläinen

  Pieni palanen hyväuskoisuuttani jälleen tuhottu. En uskonut, että Imatran ampumisesta voitaisiin iloita. Korkeintaan oletin kieltäviä ja vältteleviä vastauksia, jos kysyttäisiin, eikö järjestojen propaganda voi pienentää kynnystä tämmöisiin tapauksiin.

  Tämä tuli lähelle, koska itse kävelin samana yönä toisessa kaupungissa puolenyön aikoihin bussipysäkille. Sama olisi voinut tapahtua täälläkin, uhri olisi voinut olla minä. Yksittäisen sekopään tekoja ei voida koskaan täysin estää, mutta voidaan yrittää lopettaa väkivallan ihannointi sekä luoda asenne, jossa umpikujassa oleva ihminen hakee jotain apua eikä ala ammuskella.

  Osallistun tässäkin blogissa mainitussa pernatsi keräykseen, 5 centtiä jokaista marssivaa natsia kohde menee eteen päin.

 15. Mikael Teljä

  Itsehän pistin Facebookin boikottiin kun siitä on tullut tämmöisten sairaiden mielten leikkikenttä.

 16. Raila Pirinen

  Nyt pitää keskittyä siihen, millaisen Suomen me haluamme. Mennään sitä kohti ja lisätään sellaista toimintaa, joka tähän johtaa. Vihapuheisiin ja uhkailuihin keskittyminen pitää niitä yllä. Ei lakaista ongelmaa maton alle vaan keskitytään hyvään.

 17. Rosa Warski

  Kansalaissodan kaikuja. Toivottavasti ihmiset muistaisivat, että sodassa oleva maa on helvetti.

  • Rintsu

   Kansalaissodassa moni, etenkään ”punainen” ei piitannut politiikasta tuon taivaallista. Monelle kyse oli leivästä. Vain ja ainoastaan leivästä eikä aatteesta.
   Torpparilaki sit paikkasi monta pahaa ja syvää haavaa. Köyhällekin annettiin mahdollisuus päästä asumaan ihan ikioman katon alle.
   Talvisota olis päättynyt todella huonosti jos kellään ei olisi ollut mitään omaa mitä puolustaa.

   Olen sotilasvalan vannonut panssarintorjuntakessu. En totisesti rämpinyt loputtomia kilometrejä suolla ja hangessa saadakseni lukea, että joku ulkomailta johdettu natsiporukka ilmoittaa päättävänsä mitä on isänmaallisuus.

   Vaarini rakensi isäni syntymäkodin just torpparilain perusteella. Selvisi talvi- ja jatkosodasta hengissä mutta ei ehjänä. No fyysisesti mutta ei henkisesti.

   Hän tappeli sen vuoksi, että on ikioma tönö, siellä ihana vaimo ja muutama hehtaari ikiomaa maata. Puoluekannallaan ei ollut merkitystä.

   • Mirjami Virtanen

    Hyvä kirjoitus, minunkin tarinani olisi samanlainen, isäni oli torpparin lapsi, vaarini sai tilan torpparilain nojalla ostettua, olivat kansalaissodan ulkopuolella, isäni silloin 18-vuotias, äitini vähän nuorempi. Isäni ei ollut sodassa, ikä ja terveys ei enää 40-luvulla ollut sellainen. Appeni taas oli nuorempaa, Kalle Päätalon ikäluokkaa, hän oli sen viisi vuotta itsenäisyyttä puolustamassa. Minkä nyt huomenna Helsingissä mielestäni nämä monet ”kansallismieliset kokoukset” halventavat ihan muuksi, uskontojen ja ihmisten vastustamiseksi, erimielisyyksien lietsomiseksi.

   • Tero Vanhanen

    Pst-kessu ”Rintsu”: taidat sotkea Suomen Sisun Vastarintaliikkeeseen?

    • Rintsu

     Panssarintorjuntakessu Rintsu ei sotke yhtään mitään.
     Ne on muut kun ihan tarkoituksella sotkee.

     Panssarintorjuntakessu Rintsu on ihan oikea panssarintorjuntakessu. En rämpinyt kilometritolkulla suolla ja hangessa sen vuoksi, että pellenatsit saisivat päättää isänmaallisuuden puolestani.

     Tein sen sen vuoksi, että se vaarin vaatimaton tupa on jonain päivänä lasteni perintö.

 18. martti orre

  Oksettavaa ihmissaastaa. Jos nämä edustavat mielestään ’järjen valoa’, alkaa toivo olla mennyttä. Mikä looginen ilotulitus, luodaan yhtenäistä ja vahvaa kansakuntaa ihannoimalla murhaajia ja mielipuolia. Ja näiden kanssa pitäisi pystyä asialliseen keskusteluun???

 19. T.K. Lehtinen

  Suomen sissus ja järjen valo…. mutta kuka sammutti valot?

 20. Riitta Häkkinen

  Vihakkien kyky tulkita kaikki omien tarpeiden mukaan, on häkellyttävä. Samoin tunnekylmyys. Ilmeisesti kaikki, jotka eivät ole heidän kanssaan samaa mieltä, ovat ali-ihmisiä.

 21. Tiina Siren

  Joku asiantuntija psykiatrian puolelta arvioi että tämä ei ole tyypillistä mielisairaan toimintaa. Oli ennenminkin sen kannalla että tämä olisi jonkinlainen osoitus vihasta tätä yhteiskuntaa kohtaa. Syrjäytynyt kenties.
  Mutta tuolla Sakun kirjoituksissa olleita vimmaisia kommentteja kyllä ihmettelen. Maahanmuuttajat sotkettiin välitömästi asiaan ja suvakit tuntuvat olevan vielä vihatumpia kuin maahanmuuttajat.
  Mitä tässä maassa on vialla: Pakolainen= Matu, eli maahantunkeutuja. Tännehän ei tunkeuduta, tulevat ihan lailliseti.
  Suvakki= Matujen huora, eli tosiasiassa suvaitsevainen ihminen joka ymmärtää maailman hätää.
  Luulin ennen että suvaitsevaisuus on hyve. Ei ole.
  Luulin myös että hädänalaisia kuuluu auttaa. Ei kuulu.
  Nyt sitten ollaan avoimen iloisia kun kolme suvakkihuoraa on kuolut. Tämä on sairaampaa kuin mikään muu.

  • Angie

   Tämä siitä seuraa kun Jussi Halla-ahon islamofobisia blogeja on luettu runsaan 10 vuotta. Halla-ahohan tiivisti suvakkivihan näin: hänen on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosialidemokraatti.

   Suvakki on pahempi vihollinen kuin matu. Suvakit sallii sen islamisaation. Tästä samasta asiassa noissa somekommenteissa on kyse.

   Kyllä on sairasta menoo….

   • Mirjami Virtanen

    Halla-aho on povannut palavia autoja ja kaduille tapettuja ihmisiä. Hänen ennustuksensa on käynyt toteen, autoja poltetaan, tekijät ovat olleet suomalaisia, kirkkoja on poltettu, tekijät kristittyjä, ostoskeskus on räjäytetty, tekijä suomalainen, ihmisiä on ammuttu kadulle, Hyvinkää, nyt Imatra. Kyllä hän on hyvin osannut ennustaa, tekijät vain väärin.

    • v. laulajainen

     Aika yksipuoleinen näkemys… ai niin, kun saa maan kansaaisuuden, on maan kansalainen, syntyperään katsomatta.
     Joko unohtui lenkkeilijätytön murha ja pari muuta?

     Ihan muistutuksena, suomessa eniten tappoja/murhia tekee suomalainen, ruotsissa ruotsalainen, englannissa englantilainen, italiassa italialainen jne.

 22. Pimeät mielet | Suomi Tykkää

  […] Toivon totisesti, että Imatran kolmoismurhalle ei löydy poliittista motiivia, vaan kyseessä on taparikollisen järjetön teko ja uhrit valikoituivat sattumalta. Näin toivon siksi, että jo heti eilen … …read more […]

 23. matias turkkila

  ** tätä ei tarvitse julkaista, tiedoksi vaan **

  Kirjoitit Kiemungista: ”Hän saa jatkaa puoluehallituksessa.”

  Kiemunki ei ole puoluehallituksen jäsen. On ollut aikaisemmin, muttei ole siellä enää.

  Halltiuksen jäsenet täällä: https://www.perussuomalaiset.fi/yhteystiedot/puoluehallitus/

  • Saku Timonen

   Kiitos oikaisusta, korjaan tekstiin.

 24. Pekka Rantamäki

  Tämmöistäkin voi sitten Suomessa näköjään sattua vuonna 2016. Hiljaiseksi vetää.

 25. Tuomo Oksanen

  Koskettaako tämä oikeasti meitä ? Kyllä , hetken aikaa . Omaisia teko koskettaa lopun ikää. Miten sen kanssa pystyy elämään ?

  Nämä IMAGE-blogin lainatut kirjoitukset . En osaa kommentoida. Tarviiko ? Jokainen tällä tapahtumalla mässäilevä saa nautintonsa huomiosta joskaan minun huomiotani hän ei saa . Ei se ole sen arvoista . Toki näilläkin kirjoittajilla on äiti ja ehken heidän kannattaisi yrittää saada äideiltään sitä huomiota, jota ovat jääneet vaille.

 26. Vote Kumpula

  ”Suomalaisuuden määritelmä”?? Olisiko kuitenkin palattava perusteisiin? Back to basic? ’Suomalaiset’ ovat myös maahanmuuttajia! Ainoat – siis ainoat – alkuperäiset suomalaiset ovat koko EUn alueen alkuperäiskansa Saamelaiset! Onko siinä nokan koputtamista? Lantalaisten tulon myötä nämä mamut toivat tänne juutalaista alkuperää olevan ns uskonnon! Pakkokäännyttivät siihen vieraaseen uskontoon, tuhosivat koko kansan kulttuurin, edes nimeään ei saanut ihminen pitää! Miksi se on niin vaikeaa tajuta? On täällä ennenkin tultu toimeen keskenämme! Onko väkivaltainen Suomi ja Eurooppa tavoitteenne?

 27. Jarmo Ala-Kokkila

  Kiitos Saku!

  En ole aina kaikista asioista kanssasi samaa mieltä, mutta tästä olen 100%. Liittämäsi kommentit aiheuttavat fyysisesti pahaa oloa. Näin ei voi jatkua.

  Kiitos vielä, kun jaksat tuoda näitä esiin.

  • Kaisa Nikkilä

   Allekirjoitan Jarmon tekstin kokonaisuudessaan.

 28. Rintsu

  Nyt pyydän anteeksi täydellistä off- topiccia.
  Nimimerkki ”angie” on onnistunut herättämään huomioni, eikä vähiten Rollareilta lainatun nimimerkkinsä vuoksi.
  Pankkopoika ei ole parittaja eikä tämä ole parinvaihtopalsta.
  Mutta jos ”angie” pyytää yhteystietojani niin ne saa hänelle antaa. Melko turvallista koska minä saan tietää yhteystietonsa vain jos hän itse päättää ottaa yhteyttä.

  Anteeksi täysin asiaton off- topic.
  Mut tilaisuuteen on tartuttava heti eikä ihmetellä jälkikäteen, että olinko asiassa esteellinen.

 29. Mikko Honkonen

  En yleensä koskaan kirjoita kommentteja mihinkään, mutta nyt on ihan pakko huikata tänne väliin, että yritetään vetää henkeä pari kertaa.

  Tätä ei saa tai pidä tulkita niin että hyväksyisin tai olisin yhtä mieltä yhdenkään sisulaisen, Rajat Kiinni-ryhmäläisen tai muunkaan vihaansa epärakentavasti purkavan tai faktansa tarkkaan valikoiden hyväksyvän ihmisen kanssa. Mutta näitä ihmisiä tulee vastustaa päättäväisesti, ei suu vaahdossa ali-ihmisiksi kiroten. He ovat se ryhmä jotka tätä tekevät, meidän muiden ei kannata siihen ruveta. Ei nimitetä heitä ihmissakaksi, -saastaksi tai muuksikaan. Myöskin on epäreilua aidosti mieleltään sairaita ihmisiä kohtaan että nämä tyypit laitetaan heidän kanssaan samaan nippuun. Kyllä tuolta natsien riveistä löytyy varmasti niitä mielisairaitakin, mutta valitettavasti valtaosa menisi kyllä ihan terveen papereilla.

  Yritetään siis parhaamme mukaan pitää näistä äärettömän traagisista, turhista, typeristä ja suoraan sanottuna vitutusta aiheuttavista tapahtumista, ja niistä seuranneesta ilakoinnista, huolimatta tunteemme kurissa, eikä alennuta niiden tasolle joiden messias on antanut sitä kevyttä alkuesimerkkiä nimittelemällä ”alhaisiksi matelijoiksi”. Ei riitä että ollaan oikeassa, vaan kannattaa olla oikeassa oikealla tavalla. Se on helpoin tie saada vastustajansa näyttämään naurettavalta kun antaa hänen riehua suu vaahdossa, samalla kun itse seisoo jämäkästi omien sanojensa ja tekojensa takana.

  • timo harju

   Juuti näin! 🙂

   • timo harju

    Siis: juuri näin! 🙂

 30. Tommi Pohja

  Kiitos.

 31. Jari Kähkönen

  Imatran kolmoismurhan jälkipuinti voi toki osoittaa useitakin asioita, mutta valitsen nyt highlightata vain kaksi mahdollisuutta. Suomi voi olla muuttumassa länsimaaksi länsimaiden joukkoon, jonka ikävä kääntöpuoli on totaalinen häpeämättömyys ja välinpitämättömyys. Jopa kokolailla julmien sekä murheellisten olosuhteiden kautta häthätää oikkarin kylmälle lavetille ehtineitä, vielä avaamattomia vainajiakin voidaan solvata perustein sekä sananvalinnoin mitkä ovat yhtäläisen käsittämättömät. Tai sitten toisaalta voimme olla menossa kohti heikon ja toimintakyvyttömän julkisen vallan sisäisesti epävakaita aikoja, joiden kautta Suomesta tulee epäonnistunut valtio. Luin näet viimeksi Werner Maserin Hitlerin nimiin usein liitetyn Taisteluni -kirjan kriitiikkiä. Eli jotta alkaisi rytistä, tulisi kaiken olla, no, oikealla tai väärällä tavalla kohdallaan.

  Kriittisen rationalismin kannattaja suhtautuu kuitenkin nuivasti, pun not intended, historismiin. Seuraako samojen tekijöiden yhteen laittamisesta kokeessa aina sama tulos vai onko jo pohdintakin silkkaa metafysiikkaa, koska ”johan nyt järkikin sanoo että näin tässä kuitenkin käy”, mutta että juuri siksi unohdettiin testata voiko johtopäätökseksi syntyvän lauseen falsifoida vai ei? Jos siis katsotaan että samat laukaisevat tekijät, kuin mitkä olivat läsnä männävuosisadan levottomuuksissa, ovat myös nyt läsnä meidän ajassamme. Ei, tilanne ei minun mielestäni ole täsmälleen sama ja vertailukelpoisuuttakin epäilen. Enkä nyt vain yksin laske dadaa, koska kirjoittamishetkellä Yle Radio Suomen Parasta Aikaa -musiikkiohjelman toimittaja Tuulikki Saksala soitti Michael Kiwanukan I’m a black mani in a white world -stygen.

  Ylen nettisivujen kolumnisti, Kuopiossa poliisin virassa oleva kirjailija Marko Kilpi näet kirjoitti Imatran kolmoissurman johdosta yli 80%:sesti kannatettavan kolumnin syrjäytymisestä. Ongelmallinen 20%:tia koostui kaiketi kolumnistin ajoista nuorena poliisina, jolloin rikosilmoituksia kaiketi pidettiin jonain poliisiaseman hupi- ja ajanvietelukemistona sekä poliisin tietojärjestelmää kuin internetin hakukoneena konsanaan. Vai vielä pitäisi todistajan päästä poliisinviran verukkeella lukemaan itselleen muuten mitään kuulumattomia tutkintatuloksia? Hyi s-tana. Usein aliarvioidut ja lähes maininnatta jääneet A. Hitlerin menestystekijät olivat Saksan valtiollinen epäyhtenäisyys(instituutiot), sekä autoritaarinen päiväuni että olisi muka vain hyvä mikäli natsit kurittavat kommunisteja(antiliberaali henki).

  Sattuma on kuitenkin tänä syksynä Suomessa vaatinut niin monta kuolonuhria, että en postaa pohdintaani Sakarin bloggaukseen läheskään niin varmana itsestäni kuin toivoisin voivani olla. On kiusallisen ilmeistä, että useiden toiveissa olisi kunnon rähinä joko ihan vain rähisemisen itsensä vuoksi tai saadakseen ongelmapersoonallisuuden morbiidia tyydytystä siitä kun sai muut manipuloitua rähisemään isosti, seurauksista välittämättä. Siitä olen hyvilläni, että Suomen Sisulle ei tullut rautasaapasrinkiä, ”kansallismielisten” kahelipiirien väkivallantekijät ovat onneksi samoja syrjäytyneitä päihderiippuvaisia ja puolihulluja kuin pikkurikolliset ovat muutenkin. Toivottavasti Imatran ampuja oli kyllin pihalla, että ei edes niihin kuulunut. Miten on pojat, vieläko sanotte:”Ennen muakin pelotti vaan nyt on päällä pilotti!” Se sattui silmään muuan kerrospunkan levyyn kirjoitettuna, kun öinä eräinä lepäsin itse alaritsillä.

  Keskeistä lienee, että vaikka eräät hilluvat Facebook-ryhmässä ja toiset esiintyvät edes Twitterissä kuin jo olisivat valtamuoto mikä tulee ottaa huomioon, löytyykö koko yleisöstä mitään reflektiota vai ei. Ehkäpä heistä sitten löytyisi myös positiivisuutta, tulevaisuususkoa ja luottamusta tiedon kasvuun? Vielä tänään suututaan sen ”valtamedian” otsikosta, jossa tulevan Itsenäisyyspäivän eräitä mielenosoittajia sanotaan uusnatseiksi vaan eräitä toisia vastamielenosoittajiksi, mutta tulossa olisi kyky tunnustaa omat oikeistolaiset lähtökohdat tai konfliktinpakoinen, hehe, tolkunihmisyytensä. Josko sieltä sittenkin kasvaisi esiin tasapainoinen ja tosiasioihin perustuva maailmankuva, sekä tärkeintä kaikesta: ihan omat itse alusta loppuun asti ajatellut ajatukset eikä se mitä päähän on viimeksi isketty?

  Mutta matkaa siihen kyllä on. Mitä sitten jos persujen lehden vastaava päätoimittaja tulee nillittämään, että ei se Kiemunki ole enää ollut vähään aikaan puoluehallituksen jäsen? Siinäkö kaikki mitä heikäläisillä on tästä rähinämoottorista sanomista? Uskomatonta. Köyhää. Jos jo ruåttalaisten nuorsossujen ja -vassareiden joukostakin joutuu välittömästi ulossuljetuksi, mikäli tulee nähdyksi olleen radikaali- tai autonomivasemmistolaisessa väkivallanharjoittamisessa mukana, ei persujen suoritus riitä alkuunkaan. Kuinka pihalla tai toimintakyvytön Pyhä Timo on seuraavan Paavi…oho…eiku puheenjohtajavaalin edeltä? Ylhäältäkäskytetyn yhteiskunnan romutus edellyttää vähintäänkin lujia tiedonhankintataitoja, omaa ajattelua ja liberaalia arvomaailmaa.

 32. Seppo Paakkinen

  Suomen sissus ja järjen valo…. mutta kuka sammutti valot?
  T.K- Lehtinen. Ne valot sammutti ensimmäinen joka koko
  Suomen sisun perusti!

 33. Mirja Pekkonen

  Ostin taannoin kauniin muistokynttilän, jonka ajattelin viedä isäni haudalle jouluksi. Siinä on enkelin kuva kyljessä. Enkelit eivät olleet paikalla Imatralla lauantaiyönä. Niillä on nykyisinä päivinä liian paljon töitä. Meidän, joiden perusarvoina ovat vapaus, veljeys ja tasa-arvo, heikomman auttaminen ja inhimillisen ihmisyyden kunnioittaminen, tulee auttaa enkeleitä.

  Isäni oli koko ikänsä kansainvälisen työväenliikkeen parhaimpien arvojen vankka puolustaja ja luulen, että hän hymyilee minulle pilvenreunalta, kun laitoin hänen kynttilänsä palamaan Tiinan ja kahden muun menehtyneen muistoksi.

  Samalla tein päätöksen, että Sakun blogissaan esilletuomien ”muistokirjoitusten” johdosta minun osuuteni per natsi kampanjasta menee kansainväliselle Solidaarisuussäätiölle, joka on koettanut pian 50 vuotta parantaa etenkin naisten asemaa lukuisissa projekteissa eri puolilla maailmaa.

  Kaikesta huolimatta hyvää itsenäisyyspäivää kaikille. Suomi on edelleenkin ihana maa ja sen itsenäisyyttä kannattaa vaalia.

 34. kirsi r

  Epailen etta kaikilla kuolemasta iloitsevilla mielipidekirjoittajilla on jonkinlainen mielenterveysongelma. Luultavasti enemman kuin yksi. Kuinka muutoin voi ihminen iloita toisen kuolemasta ja toivoa lisaa kuolemia.

  Olin tosi iloinen Itavallan vaalituloksesta. Jotain toivoa viela maailmassa.

 35. Jartsa Kangas

  Kun itse olin pieni (70-80-luvulla), vanhempani opettivat minulle, että toisen epäonnesta ei ole sopivaa riemuita eikä kellekään saa toivoa pahaa, koska ikinä ei tiedä milloin omalle kohdalle kolahtaa. Jos toimin näitä ohjeita vastaan, sain moitteet. Jos sanoin että ”toi sais kuolla” sain erityisen ankaran läksytyksen. Samoin oli koulukavereideni kohdalla. Opimme kohtelemaan toisiamme asiallisesti, vaikka emme jostakusta ehkä pitäneetkään. Koulukiusaajat olivat toki asia erikseen.

  Ottaen huomioon että rajakkiryhmissä iso osa porukasta näyttää olevan samaa ikäluokkaa kanssani, voi tehdä tiettyjä johtopäätöksiä (valitse oikeat):
  1) He eivät ole saaneet normaalia kotikasvatusta.
  2) Heidät on kasvatettu kusipäiksi.
  3) Heillä ei ole empatiakykyä.
  4) He ovat luonnostaan koulukiusaajia.
  5) He ovat luonnostaan kusipäitä.
  6) Kaikki edellämainitut.

  Tuttavapiirissäni on kaikenlaisia ihmisiä, myös työttömiä ja esim. mielenterveyskuntoutujia, mutta yksikään heistä ei syytä ongelmistaan maahanmuuttajia. Eikä tuttavapiirissäni ole tapana toivoa kenenkään kuolemaa. Jos joku sellaista ääneen laukoisi, niin ei häntä kyllä kovin älykkäänä pidettäisi.

 36. Jartsa Kangas

  Eipä se riemuitseminen tuohon Imatran juttuun tyrehtynyt. Hanna Ruax, joka alun perin pystytti Jimi Karttusen muistopaikan Asema-aukiolle, sai surmansa Oaklandin varastopalossa. Siitähän osa rajakeista taas riemastui.

  Otinpa kuvakaappauksen: http://aijaa.com/iYQO44

  Hyi helvetti miten sairasta porukkaa.

 37. Tarja Hautanen

  Törkeyksiä kirjoittanut Martti Kunttu avautui 17.12. Imatralaislehden haastattelussa mm. näin:

  ”Imatralla tapahtui julma teloitus, ja sinä kirjoitit, että ”itsepähän tuo sitä halusi”. Etkö oikeasti näe tällaisissa kommenteissa mitään pahaa?

  – Tietenkin se on vähän liian kärkevästi kirjoitettu, mutta tarkoitus on herättää ihmiset näkemään, missä mennään. Kansalta salataan tietoja. Sinunkin kannattaisi lukea MV-lehteä.

  http://www.imatralainen.fi/artikkeli/466619-demarit-saivat-mita-tilasivat-soitimme-miehelle-joka-kirjoitti-kolmoissurmasta

  Niinpä. Kyllä tosiaankin kannattaa lukea MV-lehteä…

 38. Petri Luukkonen

  Mikä ihme saa vanhan miehen (Martti Kunttu) miettimään ja kirjoittamaan tuollaista sopaa! Valmistautuisi vain rauhassa eläkkeelle, hankkisi kiikkutuolin ja istuutuisi siihen silittämään vaikka kissaa. Siellä olisi tilaa hänelle olla ihan omassa rauhassa demareilta ja maahanmuuttaja mustilta miehiltä. (Harmi ettei mv-lehteä voi käyttää uunin sytykkeenä!)

  Yhdessä asiassa nämä fasistit ovat kuitenkin oikeassa. Suvaitsevaisuus on mennyt liian pitkälle! Vapaan yhteiskunnan ei enää pitäisi suvaita tuollaisia pimeitä mieliä, vaan rajoittaa heidän kansalaisoikeuksiaan. Pitäisi olla käsite: yhteiskuntakelvoton. Sellaisen määritelmän saisi kun ihminen todettaisiin esimerkiksi nettihistoriansa ja sinne kirjoittamiensa vihapuheiden perusteella muille arvaamattomaksi tai jopa vaaralliseksi. Osa näistä ihmisistä on mieleltään sairaita ja tarvitsevat asianmukaista apua. Osa on vain sellaisia, jotka haluavat kylvää eripuraa ja tapella. Heille voitaisiin varata paikka vaikka vanhaan hyvään malliin Siperiasta. Eiköhän sieltä saisi alueen vuokralle suomen yhteiskuntakelvottomille. Siellä ”Siperia opettaisi” ja he saisivat kokea totaalitaarisen ihanne yhteiskuntansa käytännössä, jossa heillä ei olisi lainkaan oikeuksia.

  Suvaitsevaisuuden pitää olla valikoivaa, muuten menetämme suvaitsevan, vapaan yhteiskunnan, jossa on tilaa erilaisille toistensa kanssa rinnakkain ja sovussa eläville ihmisille! Sen puolustamiseen pitää olla keinoja, joita voidaan tarvittaessa harkitusti käyttää. Tässä kohtaa ei voi vain kääntää toista poskea ja uskoa naivisti toisen sivistykseen ja suvaitsevaisuuteen. Jos on uhattu käyttää voimaa, on se otettava vakavasti ja valmistauduttava torjumaan se.

Kommentoi »

Comments are closed