Leijonan alennustila

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin tänään Helsingissä on useampia äärioikeistolaisia tapahtumia. Natsit järjestävät ikioman kulkueen Hakaniemestä Kaisaniemeen ja Narinkkatorilla on kansallismielisiksi itseään sanovan Rajat kiinni -porukan tapahtuma. Kansalaistorilla kokoontuvat Linnake Suomen sotajoukot. Lopuksi kaikki osallistuvat 612-soihtukulkueeseen. Sitä väitetään epäpoliittiseksi ja puhtaasti isänmaalliseksi tapahtumaksi, mutta ei se ole. Suomen Vastarintaliikkeen perustanut Henrik Holappa on kertonut, että alusta lähtien SVL teki yhteistyötä kulkueen järjestävän 612-yhdistyksen kanssa. Ensimmäisessä kulkueessa kaksi vuotta sitten järjestysmiehet tulivat SVL:n riveistä.

Tälläkin kertaa nykyisin Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen nimeä käyttävät natsit osallistuvat kulkueeseen. Yksi osallistujista on törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty Jesse Torniainen, jota liike juhlii sankarina.

jesse

 

Tämä sopii kulkueen järjestäjille oikein hyvin. Kulkueen järjestävä Kordelinin säätiön apurahalla palkittu kirjailija Timo Hännikäinen ei piittaa tippaakaan.

 

th

Nähtäväksi jää mitä poliisi tekee. Poliisilain 2 luvun 10 § 1 momentin mukaan kulkueesta voitaisiin poistaa useita henkilöitä ja joka tapauksessa ainakin Torniainen.

Poliisimiehellä on oikeus poistaa paikalta henkilö, jos hänen uhkaustensa tai muun käyttäytymisensä perusteella on perusteltua syytä olettaa tai hänen aikaisemman käyttäytymisensä perusteella on todennäköistä, että hän syyllistyisi henkeen, terveyteen, vapauteen, kotirauhaan tai omaisuuteen kohdistuvaan rikokseen taikka aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

Onhan hänelläkin oikeus esittää mielipiteensä, niinkö? Onpa tietenkin. Hän on esittänyt sen monta kertaa ihan konkreettisesti ja näyttöjen perusteella hän on turvallisuusriski.

Suomen Sisu aikoo kuulemma tänään yksinoikeudella määritellä suomalaisuuden. Odotan mielenkiinnolla riittävätkö omat edellytykseni vai julistetaanko minut epäsuomalaiseksi.

ssisu

Sanotaan tämä nyt ihan suoraan:

15356680_10211247798220465_7875283415842516013_n

Itsenäisyyspäivästä on mennyt maku. Itsenäisyyden ovat omineet itselleen natsit ja äärioikeistolaiset kansalliskiihkoilijat. He näyttävät pitävän itsenäisyyttä peräti omana ansionaan ihan vain sillä perusteella, että ovat julistautuneet ainoiksi oikeiksi isänmaallisiksi.

Toisin kuin poliittiset populistit haluavat uskotella, Suomen itsenäisyys elää ja voi hyvin, mutta itsenäisyyspäivä on kuollut jo ajat sitten. Tätä nykyä päivämäärän merkitsevät kalentereihinsa enää vain uusnatsit, anarkistit, mellakkapoliisit, kampaajat ja vaatesuunnittelijat.

Näin sanoo historioitsija Jussi Jalonen blogikirjoituksessaan, joka kannattaa lukea kokonaan.

15285044_1009514372493714_5067038734958732929_n

Kuva: Demokraatti/Ville Ranta.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (35)
 1. Pauli Räsänen
  6.12.2016, 11:29

  Tosiasiahan on ettemme ole enää itsenäinen,olemmehan liittyneet YK n jäseneksi, kuulumme europan neuvostoon sekä erityisesti Europan unioni, mikä on hivuttaen muodostumassa federatioksi määräävät pääosin meillä vallitsevan lainsäädännön.

  Asemamme on siis tavalaan epäitsenäisempi, kuin Venäjän vallan aikana, kun tuolloin ainoastaan ulko ja puolustus politikka oli yhteistä .

  Siksipä tulisikkin pelkästään rehellisyyden vuoksi juhlia kansallispäivää, jos meille enää sellainen kuin Suomi omintakeisena maana ja kultuurina on ja olisi tärkeä.

  Joidenkin sanoisinko pölkkypäiden mielestä itsenäisyys meille ja heille merkitsee lähinnä itsenäisyttä suhtessa Venäjään, eli emme heidän mielestään ole itsenäisiä, ennen kuin olemme menettäneet kaiken päätäntävallan itseltämme kansaiväliselle arvoyhteisölle, eli Natolle,noin karikoiden sanoen.

  1. Hannu Ala-Olla
   6.12.2016, 12:25

   Ei liittoutuminen itsenäisyyttä poista tai vähennä. Edes sellainen liittoutuminen, joka sovituin osin rajoittaa omaa päätöksentekoa.

   1. Jouni Hämäläinen
    15.12.2016, 02:25

    Kyllä vähentää ja/tai poistaa silloin kun liittoutumisen seurauksena ylin lainsäädäntö- ja talouspäätäntävalta siirtyy pois liittoutuvalta valtiolta. Kuten nyt Suomen kohdalla on käynyt.

 2. Mika Pajari
  6.12.2016, 11:31

  Mielenkiintoista nähdä, millaiseksi meno äityy vuosina 2017 ja 2018. Varsinkin jälkimmäistä odotan mielenkiinnolla. Hakeeko äärioikeisto (ent. valkoiset) lopullista revanssia koko muusta kansakunnasta? Jos nuo ruotsalaisetkin vielä tulevat tänne Suomen itsenäisyyspäivänä, niin luulisi sokeimmankin huomaavan, että marsseilla ei ole mitään tekoa itsenäisyyden kanssa. Siitä sopasta ei puutu enää kuin venäläiset natsien tukijoukot. Jos sotainvalidi isävainaani tietäisi, mihin tilaan Suomi onkaan joutunut niin varmaan niin varmaan painuisi haudassaan syvemmälle.

Kommentointi suljettu.