Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Mikä maa?

Mikä on semmoinen eurooppalainen valtio, jossa maan hallitus pitää perustuslakia vain ikävänä hidasteena omalle politiikalleen ja siksi sivuuttaa itseään valvovan ylimmän oikeusviranomaisen sekä jättää viemättä lakiesityksiä perustuslakivaliokunnan arvioitavaksi? Mikä on maa, jossa maan pääministeri raivostuu valtakunnalliselle, julkista palvelua harjoittavalle yleisradioyhtiölle itseään koskevasta uutisoinnista ja saa aikaan henkilövaihdoksia? Mikä on maa, jossa natsit marsssivat kaduilla avoimesti poliisin suojeluksessa?

Onko se maa Unkari vai Puola? On molemmat, mutta se on myös Suomi.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkan Helsingin Sanomille antama haastattelu on kammottavaa luettavaa. Hallitus yrittää lakiesityksillään potkia perustuslain seiniä hajalle koko ajan, ja kun se ei ota onnistuakseen, niin se sivuuttaa oikeuskanslerin mielipiteen ja jopa yrittää ohittaa perustuslakivaliokunnan. Ministerimme eivät kerta kaikkiaan ymmärrä perustuslain asemaa muun lainsäädännön yläpuolella olevana perustana.

Tämä johtuu siitä, että hallituksessa on liikemiehiä, tomppeleita ja psykopaatteja. Liike-elämästä tulleet johtajat eivät kerta kaikkiaan tajua, että valtiota ei johdeta kuin yritystä, jossa omistajan sana on perustuslaki ja laki. Ja kuten Timo Soini totesi Pressikubissa viime perjantaina, niin politiikkaan tulleet tomppelit eivät ymmärrä ja psykopaatit eivät välitä.

Sen Soini jätti kertomatta, että juuri hän toi ne tomppelit ja psykopaatit politiikkaan haalimalla puolueensa riveihin sellaisia ihmisiä, joita ei kiinnosta mikään muu kuin maahanmuuttajien aseman tekeminen mahdollisimman kurjaksi. Nyt puolue on hallituspolitiikan takuumiehenä ja pitää panttivankinaan kahta muuta puoluetta. Siksi hallitusyhteistyö sujuu näennäisesti hyvin ja siksi perustuslaista ei piitata.

Perussuomalaiset hyväksyvät kaikki kahden muun puoleen esittämät typeryydet, kunhan saavat läpi myös omat typeryytensä. Niinpä perustuslain seinät ovat kolisseet erityisesti maahanmuuttajien yhdenvertaisuutta heikentämään pyrkivien lakiesitysten kanssa.

Ylen sisäisistä tapahtumista en tiedä, mutta katsojana on viime päivinä tullut mieleen kaikenlaista. Pressiklubim juontaja Ruben Stillerin sairausloman tuuraajaksi tuli Hommafoorumin perustajan ja perussuomalaisten puoluelehden päätoimittajan puoliso, jonka toisen lähetyksen vieras oli kotoisasti Timo Soini. Perjantai-ohjelmassa Susanna Kuparinen keskeytettiin tylysti juuri silloin, kun hän oli kertomassa näkemyksiään Ylen henkilövaihdoksista.

Täytän tänään 59 vuotta ja olen seurannut politiikkaa aktiivisesti reilusti yli 40 vuotta. Juristi olen ollut 27 vuotta. Journalismista minulla on kokemusta vain kuluttajana siitä lähtien, kun opin lukemaan ja ymmärtämään lukemani. Milloinkaan en ole nähnyt maan tilaa niin huolestuttavana kuin tämän hallituksen aikana.

Pahimpana pidän yritystä murtaa yhteiskunnan laillisuusperusta eli perustuslaki. Jos se repeää yhdestä kohdasta, niin repeämä laajenee ja saamme heittää hyvästit yhdenvertaisuuden lisäksi myös sananvapaudelle ja muille perusoikeuksille.

Sitten marssimmekin kaikki soihtujen alla yhden Johtajan perässä. Kukaan ei uskalla lopettaa taputtamista ensimmäisenä, sillä se tulkitaan epäluottamuksen osoitukseksi.

15621815_10155033458712313_5801853595817789863_n

EDIT 18.12. klo 19.05

Korjattu Pressiklubia käsittelevä kappale. Sanna Ukkolan ensimmäinen lähetyksen vieraana oli Li Andersson. Ei siis Timo Soini, kuten ensin virheellisesti kirjoitin. Soini oli toisen lähetyksen vieras.

Kommentit (42)

 1. Juha Toivoniemi

  Minä ainakin lähden barrikaadeille, on sieltä ennenkin kaadettu itsevaltiaita perkele. Tuommosia ääliöitä kaatuu kuin heinää kun kansa lähtee liikkeelle. Ammattiyhdistysliike on nykyään hampaaton tiikeri. Tuommonen järjestö kun ohjeistaa porukan että perseet penkkiin niin siinä kaatuu hallitus ja henkilöt vaihtuu. Tänä päivänä johtajat ovat täysiä ääliöitä, jotka kuvittelevat olevansa suuriakin johtajia mutta kun kansalla ei ole muita vaihtoehtoja kuin huonoja. En ole mikään erityisen uskova ihminen mutta oppikirjana raamattu on verraton. Siellä kerrotaan aika tarkasti kuinka käy kun yhdennytään saman katon alle. Samoin kuinka käy itsevaltiaille ja valtioille kun alkavat ryppyillä omalle kansalle. Aina nousee joku joka teloittaa entisen johdon/johtajat. Tämän hetken suurin ongelma lienee nykyhallitukselle totuus, joka ei tahdo käristyä liekeissäkään ja tulee näkymään seuraavissa vaaleissa. Kun suurista puolueista tulee satiaspuolueita,uusia puolueita nousee tuhkasta

 2. Virva Itäranta

  Tilanne on minustakin vakava. Kaikkein ikävintä lienee se, jos ihmiset tottuvat tähän Uuteen Järjestykseen. Ei jakseta ”ainaista vouhotusta ja politikointia”. Ei nähdä kansan voimaa asiain muuttamiseksi.

  Se on nimittäin tullut selväksi, ettei hallitus muuta linjaansa. Se ajaa läpi järjetöntä politiikkaansa kuin raivaustraktori, kunnes tämä maa on kaadettu.

  • Eeva Vainio

   Juuri niin.
   Hullujen laiva (kunpa irtoaisikin se tulppa…).
   Yksi pesee kätensä rukousaamiaisella, toinen Kristuksen verellä ja kolmannet skoolaavat muuten vaan. Veljet, siskot! Liikemiehiä, tomppeleita ja psykopaatteja.

   Silti. Onnea Saku! Mummonmehumalja!

 3. Kari Kaleva

  Kumma että sait tämänkin asian kaadettua Perussuomalaisten niskaan, itse lähtisin purkamaan kasaa kepun ja kokoomuksen kautta.

  • Juhani Rossi

   Asia menee ihan Niin kuin jutussa on kerrottu. Soini myi itsensä päästäkseen Audin takapenkille ja ihan siellä taka alalla myötäilee Kepun ja kokkareiden linjaa. Pitää myös muistaa että Soinilla oli oikeus valtionvarainministerin pestiin mistä luopui koska ulkoministerinä ei tarvitse vastuuta kantaa taloudesta ja siitä miten Suomi oikeesti nousisi. Kepu on pääpuolue mutta ei tajua että kokkareet vie ku pässiä narussa ja persut seuraa myötäillen päätä nyökytellen.

  • Markku T Koivisto

   PerSut ovat niinsanottuja hyödyllisiä idiootteja. Pahinta on se, että PerSuissa on myös ns. tolkun ihmisiä. He kärsivät eniten. Jos tämä SOS-hallitus tulee istumaan kautensa loppuun, niin olen todella hämmästynyt.

   • Pauli Hyvölä

    Olen monet vuodet odottanut edes yhden tolkun-persun ulostuloa. Kauanko tässä pitää vielä odottaa?

  • Mirja Pekkonen

   Taitaa tuo oikeusministeri olla perussuomalainen. Toki pääministerinkin poliittinen osaamattomuus on hyvä tuoda julki.

  • Saku Timonen

   Ihan oikea paikka aloittaa purkaminen sekin on.

 4. Sirpa Asikainen

  Jos voisin, niin lähtisin heti, niin kauan kuin rajat ovat vielä edes ulospäin avoinna.

 5. Antero Pönni

  Ihan ensimäiseksi on Sakua onniteltava, kun pääsi tänään miehen ikään!
  Eikö sitä näin sanotakkin kun viidenkympin virstapylväs ylittyy!
  Juhan kirjoituksesta olen samaa mieltä. Eiköhän olisi jo korkea aika nousta barrikaille, niin paljon on vähäosaisille ruoskaa annettu mitä erilaisimmilla heikennyksillä.
  Siellä paukkuu lain tulkinnat vähän joka saralla.
  Sitä ihmettelen mitä Sipilä pelkää kun ei kävele Niinistön luokse pyytämään hallituksen eroa? Aihetta olisi enenmänkin. Vai haluaako olla vallankahvassa (pääministerinä) kiinni vaalikauden loppuun asti?
  Nyt jos olisi vaalit, Niin Keskusta menettäisi pääministerisalkun mahdollisesti. Mutta kannattaako pelata venäläistä rulettia koko loppu vaalikausi? Sielä seuraavissa vaaleissa voi hyvinkin jäädä mustapekka Keskustan käteen ja lentää oppositioon kun leppäkeihäs. Se jopa on toden näköistä mikäli hallituksen politiikka jatkuu samanlaisena, mitä se on nyt puolitoistavuotta jatkunut.
  Uudet vaalit ensi kevääksi, niin sillä Keskusta varmistanee hallituspaikkansa neljäksi vuodeksi eteenpäin. Vaikka ei sitä ansaitsikaan!

 6. Antero Helasvuo

  Mitä lempoa jostain perustuslaista, kun hallitus saa ohjeet suoraan Jumalalta.

 7. Juha Keltti

  Maailman yksinkertaisin kampanja: kirjoitamme joka paikkaan ”Alas halllitus”, ”Kaadetaan hallitus” jne. Missä voi perustella, tehdään se. Mihin ei mahdu/kannata, jätetään tekemättä. Julistein, meemein, katuliiduin, some-kommenteissa. Tämä on ensimmäinen askel: näkyvä protesti.

  Aloitin jo.

  Toisekseen meidän on organisoiduttava ja organisoitava muita. Esimerkiksi Joukkovoiman mielenosoituksia oli Helsingin seudulla järjestämässä tulokseen nähden käsittämättömän pieni porukka. Jos meitä olisi ollut sata tai kaksi sataa, olisimme tehneet ihmeitä.

  Organisoitumisen ydin ovat kuitenkin ammattiosastot, niiden yhteistyö toisten ammattiosastojen, muiden kansalaisjärjestöjen ja -liikkeiden kanssa.

 8. Pauli Hyvölä

  Näen Jonkkan ulostulon siten, että hän on Suomen ylimpänä lainvalvojana kokemansa kovakorvaisuuden ja HS:n mukaan painostuksen alla katsonut olevansa pakotettu hakemaan julkisuuden kautta kansalaisilta mandaattia valvoa perustuslain noudattamista yli hallituksen toiminnan.

  Tuollainen on aivan uskomatonta, hälyttävää ja pitäisi johtaa hallituksen eronpyyntöön. Hallituksessa mietittänee sen sijaan joko Jonkkan tai kansan vaihtamista.

  • Jyrki


   Tuollainen on aivan uskomatonta, hälyttävää ja pitäisi johtaa hallituksen eronpyyntöön. Hallituksessa mietittänee sen sijaan joko Jonkkan tai kansan vaihtamista.

   Juuri hetki ennen tämän blogin lukemista kuuntelin radiota. Jossa joku lakia opiskellut pohti, että jos hallitus ei eroa ja tule uusia vaaleja tällä menolla. Niin se olisi perin outoa ja vakava asia. Saattoi olla muuten Jonkkakin en kuunnellut juttua aivan alusta asti.

   Mitä tulee kansan vaihtamiseen, niin minusta se on varmasti myös hallituksen harkinnassa jos ei muuta niin ainakin kansan saamiseksi toisiaan vastaan.

   Vai kuka pääministeri tai pääministerin neuvonantajat ole sellaisia, että ei tajuisi mediassa huutelun pääministerin suulla: Tulkaa tänne suomeen annan talonikin teille puheilla. Kun kaikki nyt tietää, että pääministerin talo ei majoituspulmia edes ratkaise.

   Mutta aiheuttaisi sen, että porukkaa alkaa tulemaan. Sillä ei niitä tarvitse kutsua, kyllä niitä tulee joka tapauksessa mutta pääministerin kutsumana väitän, että varmasti enemmän. Eli jos ei aivan kansaa pyritä vaihtamaan, niin tuollaisilla toimilla itse pääministeri minusta pyrkii ainakin repimään kansaa. Sillä aivan varmasti pääministeri tiesi kansan eri osien reaktiot tuon jutun jälkeen. Ei voi olla niin että ei ole asiaa pohtinut? Vai ajatteliko, että kaikki hurraa? Vai mitä oikein ajatteli ei ole kertonut?

   Mutta ehkä kuten toteat tässä hallitus pelaa vain aikaa kunnes ihmiset tottuvat tähän Uuteen Järjestykseen. Ajan pelaamiselta tämä vaikuttaakin, kun runnotaan uusia lakeja lakien perään menemään voimalla. Josta vain räikeimmät onnistutaan enää torjumaan. Mutta lopulta tuo torjuntajärjestelmä ylikuormittuu niin kuin on jo tapahtunut ja lopulta lähes kaikki lait on mahdollista saada voimaan muodossa tai toisessa.

   Sen jälkeen suomessa on todellakin pysyvä 0e/pvä orjatyövoima olemassa lopullisesti ja sitä myös sellaiseksi kutsutaan enää yhtään kainostelematta valtaa pitävien joukoissakin.

   Puhumattakaan tänne puheilla houkuteltujen tai muuten vain tänne tulleiden asema. Heitä tullaan varmasti lyömään eniten. Ja kun se on tehty voidaan myös todeta alkuperäisasukkaidenkin ansaitsevan saman kohtelun ainakin siellä heikoimmassa asemassa olevat, koska miksi ne olisi yhtään parempia? Ehkä tähän on kansan totuttaminen menossa.

   Ja lopulta ehkä vitsinä heitetyt jutut Suomesta uutena Pohjoiskoreana ei ole tulevaisuudessa enää edes vitsi. Kuinka pitkään siihen menee on vaikea sanoa…

   • Jari Kähkönen

    Että Uusi Järjestys on vain NWO enemmän suomalaiseen kieleen ja mieleen mahtuvassa muodossa? Ja konspirorasistiseen salaliittomaailmankuvaan kätevästi sopii soveltuvin vaan sitä jakamattoman mielestä käsittämättömin osin lainsäädännön laatua koskevaan kinaan ties miten liittyvä….pakolaiskriisi. Sekä tietysti väestön orjuuttaminen ja laajamittainen kansalaisvapauksien menetys kuuluu kattaukseen, kuinkas muutenkaan.

    Kun oikeasti kysymyksessä on valtioneuvosto -nimisen toimeenpanovaltaan kuuluvan viraston toiminnan ydinalalla eli lainvalmistelun laadun valvonnassa ilmennyt ongelma, joita toinen demokratian instituutio eli valtioneuvoston oikeuskanslerikaan ei ole saanut korjattua. Ja nyt huudetaan apuun itseään koko kansan demokraattista henkeä, jotta jo kaikkien yhdenvertaisuus lain edessäkin ei joutuisi vakavaan vaaraan. Mutta ei, tietysti tämäkin pitää koettaa väkisin vääntää Mantshurian Kandidaatteja viliseväksi vallankaappaus -dystopiaksi. Surullinen totuus kuitenkin lienee etteivät narratiivin kannalta keskeiset ministeri -henkilö(rauka)t ole tuskin edes ikinä ajatelleet asiaa näin pitkälle, saati kyenneet toteuttamaan ja siitä huolimatta salassapitämään näinkin ellaboranttia juonta.

    Mutta väliäkö sillä? Että mitä vaan, mutta kunhan saa nyrjeksyä hallituksen herroja ja vihata matuja. Tärkeintähän on, että kaikessa on kertojan itsensä kannalta järkeä. Siitä puoli pistettä, että ei käytetty räikeää nettirasisti- ja salaliittoteoreettikko -lingoa, sekä ”tänne puhumalla houkuteltujen” voidaan edes epäsuorasti katsoa olevan ihmisarvoisia olentoja, joihin yhtälailla kärsivät ”alkuperäisasukkaat” voivat IHMISINÄ samaistua. A-sanan sanomisesta, olipa käytettäessä lainausmerkeissä ja tarpeellista keskustelun kannalta eli ei, pyydän lähetä kommentti -nappia painamalla nöyrimmästi anteeksi saamelaisilta.

    • Jyrki


     Että mitä vaan, mutta kunhan saa nyrjeksyä hallituksen herroja ja vihata matuja.

     En minä tietääkseni matuja vihaa. Ja osa näistä matuista kun tulee saamaan myös Suomen kansalaisuuden niin ovat tulevaisuudessa lopullisesti samassa veneessä. Nyt ilman suomen kansalaisuutta näen ne vain yhtenä osana ja mahdollisuutena kurjistaa lopulta koko kansan asemaa nykyiselle hallitukselle/eduskunnalle, joka tietty kait toimii näin koska kansa vaatii vai vaatiiko? Vaatiihan se toki muutakin.

     Mutta niin kuin on jo Sakun blogissa kerrottu miten se kurjistamine voi tulla tapahtumaan. Niin ensin otetaan oikeuksia pois niiltä, joilla vähiten puolustajia, vaikka perustuslaki haraa vastaan. Kuten nyt on nähty kun pyritään jyräämään perustuslaista yli.

     Siitä sitten kohteeksi ajankuluessa seuraava joukko ja otetaan siltäkin pois oikeuksia. Ja siitä taas seuraava joukko jne. Kunnes saavutetaan joukko jolta ei enää oteta vaan ehkä jopa annetaan. Siihen joukkoon ei kuulu enää tuskin huono-osaiset, syrjäytyneet jne. Kaikki tämä onnistuu, kun kukaan ei kysy mitä täällä oikein tapahtuu?

     Voidaan se tietty nähdä herravihanakin.

 9. Pasi Karonen

  Verkkosivujen tulostaminen paperille on toisinaan konstikasta. Yhdellä selaimella voi onnistua, toisella ei. Tämä Imagen blogi näkyi tulevan lukukelpoisena ulos ainakin Operalla, muttei Firefoxilla.

  Halusin tämän paperille, jotta voin panna sen talteen toimittaja Katarina Baerin tänä vuonna ilmestyneen kirjan ”He olivat natseja” väliin. Baer kertoo saksalaisista isovanhemmistaan, diplomi-insinööristä ja sairaanhoitaja-kotirouvasta. Miehestä tuli Berliinissä 1930-luvulla paikallistason pikkuführer, ja innokas toimija oli rouvakin, aikana jolloin Saksassa jo oli lehdistönvapaus kumottu, ammattiliitot lakkautettu, muut puolueet kuin natsit kielletty ja ensimmäiset keskitysleirit avattu. Sitten sota ja kansanmurha.

  • Kennett Ylitalo

   Yks vaihtoehto on asentaa Chrome, ainakin noin pikaisella katsauksella asettelu on oikein mainio printtiä varten.

   Paras tulos tulee tietty jos copy&pastetat tän tekstin johonkin tekstinkäsittely-ohjelmaan, vaikka wordpadiin (löytynee kaikista windows koneista sitten 1998, paina win+F ja kirjota wordpad hakukenttään, tai alapalkin start nappulan kautta sama). Valitset koko tekstin hiirellä (nopein tapa on maalata pari kirjainta otsikosta, scrollata tekstin loppuun ja painamalla shift nappulaa ja klikkaamalla tekstin viimeisin pisteen kohdilla hiirtä, se valitsee kaiken tekstin, sitten perus ctrolC, meet vaikka Wordpadiin ja ctrl-v siellä. Vielä nopeempaa on jos painat ctrl+a mut se valitsee myös kommentit ja sivupalkin tekstit)

   • Pasi Karonen

    Atk-alkeistaidot ovat hallinnassa. Opetan niitä jopa työkseni. Kopioi – liitä -menettely ei kelpaa silloin, kun halutaan näkyvästi dokumentoida lähde ja ajankohta.

    Itse asiaan palataksemme, nythän oikeuskansleri on sunnuntai-iltana jo kiivennyt puuhun: ”Oikeuskansleri Jonkka rauhoittelee lainvalmistelukohua – ’Ei liity ajankohtaista dramatiikkaa'”, http://yle.fi/uutiset/3-9360105.

    a) Puhuiko oikeuskansleri alun pitäen roskaa?
    b) Jos ei puhunut roskaa, miksi hän nyt kiireesti peruu puheitaan?
    c) Miksi hän onkin nyt yht’äkkiä sairauslomalla – tai miksi juuri sairauslomalta alkoi puhua?
    d) Mistä oikein on kyse? Ei riitä, että kaikki yht’äkkiä alkavatkin vakuutella, että kaikkipa onkin oikein kunnossa. Päinvastoin. Nythän tämä vasta haiseekin kilometrikaupalla vastatuuleen.

    • Jari Kähkönen

     Jonkkako ei olisi tyypillinen asemansamenetyksenpelkoinen keskiluokkainen sosiaalistunut sisäsiisti eläjä, joka vain odottaa asianomaisen häpeävän, pelkäävän tai järkiintyvän, kun arvostellaan? Tai jos se ei auta, hänen taustayhteisönsä reagoivan ja viimesijassa ”asianmukaisen virkatien” toimivan? Että parasta toivotaan, ja koettakaa kestää kun minä lähden hakemaan apua, sanoi joukkonsa poteroihin hylännyt upseeri rintamalla.

     Joopajoo. Sitähän nämä virkamiestyypit kaikkein eniten pelkäävät, että tulisi nähdyksi nimenomaan riidassa olevana, osapuolena millä on kanta tai hahahaa poliittisena. Niin, eihän se muka sitten ole poliittista, kun niin sanotaan, mutta joka ainoa tehty asia ja sanottu sana edistää olevan vallan asiaa tekoasiallisuuden, näennäispuolueettomuuden ja leikkilaillisuuden parhaimmassa tai pahimmassa hengessä, se nyt riippuu vain siitä oletko ottamassa vai saamassa tässä uusjaossa. Ikääntyneempi lukija muistaa Mauno Koiviston raivarin Kai Kortteelle, kun tämä otti haastattelussa puheeksi oikeudenhoitoon niin sisällekaivautuneen epäyhdenvertaisuuden ettei sitä kunnolla edes useimmiten huomatakaan. Sen, että varakkaampi saa parempaa oikeutta kuin vähemmin varakas, jos nyt tuokaan kenellekään tuli suurempana yllärinä sen paremmin silloin kuin nytkään.

     Jorma Aaltokin OKV:n aikoinaan uhitellen uhriutuen uhmakkaasti urahteli, että hän on virassa tasavallan presidentin nimityksen presidentin tahdon nojalla. Että tällä on oikeus tarvittaessa vapauttaa hänet virastaan syytä ilmoittamatta ja myös ilman irtisanomisaikaa. Aiheena oli kokolailla mitätön oikeuselämällinen myrsky mikroaaltouunissa lämmitettyyn veteen tehdyssä pussiteekupissa ja pressanakin joku, joka ei olisi monottanut Jorma Ässää eliitti-rahvaan raja-aidan rumemmalle puolelle. Hän, joka ei muistelma-aikaankaan mennessä ollut vielä toipunut silloin yli parikymmentä vuotta sitten olleesta virkamieslakosta, jonka häväistyksen ylityksenä jopa passeja jätettiin virkavelvollisuudesta huolimatta myöntämättä.

     Nyt siis ajankohtaisessa Sipilän hallituksen lainvalmistelukohussa on vanhanaikaisen älykköjen snobiurheilun pelisäännöt yliastuttu, on tullut julkinen meteli eliitin puolella raja-aitaa ja Jonkka-parka taitanee vain pelätä saavansa potkut. Eiväthän tuollaiset ukot sentään oikeusvaltiota niin kiinteästi rakasta, että ITSENSÄ saati mitään osaa omasta edustaan uhraisivat. Nyttemmin kun perustuslakimuutosten johdosta tasavallan presidentin valta ei enää ole kuin ennen, en nyt vanno kuinka monotuksen manööverit menisivät. Mutta hei, ei omita kaikkea mustetta/bittejä itselleen, jätetään jotain sanomista seuraavallekin kommentaattorille.

  • rami l

   Firefoxilla osoiterivillä on kirjan näköinen ikoni, ”Enter Reader View” englanniksi. Siitä kun painaa, lähtee kaikki turha roska tieltä ja saa selkeän näkymän, jonka voi myös printata.

   Toinen tapa on esimerkiksi asentaa ”Nuke Anything Enhanced”-lisäosa, jolla voi mm. valita alueen, jonka haluaa säilyttää ja sitten yhdellä klikkauksella heittää lopus pois.
   Tietysti adblockerit ja javascript-estot auttavat siinä, ettei mainoksia ym. roskaa koskaan edes pääse mukaan ja häiritsemään lukemista tai tulostamistakaan.

 10. Jarno Sauri

  Kyllähän se poliisi suojelee anarkistienkin mielenosoituksia vaikkei siinäkään järkeä ole. Se kuuluu Suomen lain puitteissa poliisin tehdä. Mielipiteitä jos lähdetään rajaamaan ollaan pian verrattavissa Koreaan. Sitäkö haluat? Niin kauan kuin vasemmisto keskittyy kahteenkymmeneen natsiin ja persujen hölmöyksiin, Sipilä ja kumppanit painavat Suomessa kaikille luun kurkkuun. Pitäisikö välillä nähdä ohi niiden 20 natsin?

 11. Jorma Palo

  Timonen on oikeassa, että oikeuskanslerista ylikäveleminen on järkyttävää eikä sitä saisi tapahtua missään olosuhteissa.
  Syyllinen moiseen ei suinkaan ole Soini ja persut vaan pääministeri Juha Sipilä. Pääministeri vastaa hallituksestaan, ei ulkoministeri! Vähintään yhtä suuri syyllinen on valtamedia – oireita on ollut jo pitkään (miksi esimerkiksi vaalirahasotkua ei kaivanut toimittajat esiin vaan se paljastettiin vasta kun ”omat koirat purivat” ja juttu lahjoitettiin vallan puudeleille.

  Sittemmin pääministeri on suoraan vaikuttanut mediaan. Mitä tekee puudelit? Räksyttää hetken ja alkaa taas kiehnäämään jaloissa. Ruotsissa pääministeri olisi savustettu ulos pelkästä terrafame piposta!

  Nyt paljastuu että hallitus kiertelee perustuslakia johdonmukaisesti. Yksittäinen tapaus voisi vielä olla siedettävä ja ”vahinko” mutta pelkästään oikeuskanslerin julkinen älähdys kertoo toimintatavasta – ei vahingosta.
  Mitäs veikkaatte vallan ”vahtikoiran” tekevän asialle?

 12. Eeva Fredriksson

  Nyt ei ole aikaa hukattavaksi: Vallan kolmijako särjetty. 99 vuotta itsenäisyyttä ei ole pitkä aika Euroopan historiassa, mutta tarpeeksi, että olisi opittu sopimaan maan asiat ilman ahneutta, repivää riitaa ja toisten alistamista/mitätöimistä. Mitä seuraavaksi? Uusi diaspora Lutherin juhlavuodeksi ja yhden suunnan raamatuntulkinta yhteiskunnan peruspilariksi! Sopimukset ja lait sivuun? Ja uhriutuminen ohjenuoraksi.

 13. Pauli Hyvölä

  ”Valtio-opin professori: Oikeuskanslerin esiin tuomat huolet sellaisia, että hallituksen tulisi siirtyä syrjään”

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005011621.html?ref=rss

 14. Kimmo Rossinen

  Perustuslakituomioistuimesta on näköjään yritetty kansalaisaloitetta noin vuosi sitten. Kertoisitko Saku lakiasiantuntijana, mitkä olisivat kyseisen tuomioistuimen hyvät ja huonot puolet? Tarvittaisiinko sellaista edes?

  Huolimatta siitä ketkä kulloinkin ovat hallitusvastuussa, luulisi olevan kaikkien etu, että lakiesitykset voitaisiin tarvittaessa tutkia puolueettomasti ja riippumattomasti. Onko politiikan huipulla asiaa koskaan perusteellisesti edes harkittu?

  Onnea merkkipäivänä. Kannattaa muistaa olla reilu viisikymppinen loppuun saakka sortumatta koskaan vajaaksi kuusikymppiseksi. Sitten voi jatkaa taas kymmenen vuotta reiluna!

 15. Katriina Wilska

  Itse asia (oikeuskanslerin yli käveleminen) on toki pöyristyttävää, mutta kun tämä jääviyskin on nyt meitä kovasti mietityttänyt, niin on pakko kysyä, mikä on Susanna Ukkolan jääviys toimittajana. Se, että hän toisessa (Sakulle tiedoksi) ohjelmassaan Ruben Stillerin tuuraajana kutsui vieraakseen miehensä ”pomon”, on kai Ylen etiikka- ym päälliköiden mielestä ok. Minusta ei ole. Ps.Toivottavasti ulkoministeri Soini maksaa rukousaamiaisen ja siihen liittyvät matkat omasta pussistaan.

 16. Kuulumisia joulun alla | Katin nurkka

  […] Koska olen ajatellut jättää politikoinnin tämän blogin ulkopuolelle, sillä eräät toiset bloggarit ovat sillä saralla huomattavasti parempia, ei jäädä analysoimaan ”kikyä” sen enempää. […]

 17. Johannes Aaltonen

  ”Oikeuskansleri Jonkka toppuuttelee lainvalmistelukohua Ylelle: ”Ei liity ajankohtaista dramatiikkaa”

  aakko Jonkan mukaan kohu on lähtenyt elämään omaa elämäänsä, eikä sillä ole yhteyttä hänen Helsingin Sanomissa esittämiinsä asioihin.

  – Kohu on lähtenyt elämään omaa elämäänsä, enkä näe sillä enää yhteyttä haastattelussa esittämääni. Mitään ajankohtaista dramatiikkaa asiaan ei liity, Jonkka kirjoittaa sähköpostissaan Ylelle.

  Jonkka sanoo, että ongelmia on ollut aiemmillakin hallituksilla.

  HS:n jutussa Jonkka kertoi pyrkineensä korjaamaan perustuslaillisia ongelmia sisältäviä lakiesityksiä, mutta hänen kantansa on usein sivuutettu.”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016121822729560_uu.shtml

 18. Jari Kähkönen

  Ihmekö on, että hallitusta vaivaa kaikkivoipuuskuvitelma, jos eduskunta ei kykene säätelemään sen vallassapysymistä mittauttamalla hallituksen nauttiman luottamuksen? Sen estämättä, että istuvan hallituksen tomppeleiden ja psykopaattien lauma, kiitos tyhmänrehellisyydestä Timo Soini, on tietysti tässäkin suhteessa täysin omaa luokkaansa. Managereita on tosiaan tullut kyllin moni nähtyä tätä ennenkin, jolloin pahiten kohkaaville on ollut terveellista muistuttaa mieleen eräitä elämän tosiasioita. Jos a) vittuilee niin löytää itsensä päävartion häkkikäytävästä naama lattiaan päin b) ei ymmärrä yhäkään sitä vittuilua lopettaa…Niin…c) päätyy kalsarisillaan eli myös ilman kapteenin nappejaan paljaalle betonille missä kalustus rajautuu wc-pyttyyn, vedenjakelijaan ja mahdolliseen lattiaan maalatun ruutuyksiön seiniin(peruja siltä ajalta kun valvontakamerat olivat vielä kaikki mustavalkostatiiveja). Välillä näiden kanssa on siis aika tuskallista, vaikka itse osaisikin.

  Mitä Soiniin tulee, hän tuli Pressiklubin tuttavallisen levollisen haastamattomassa ilmapiirissä antaneeksi ulos sekin, että mistä ajattelunsa lähtee. Ainahan politiikka on ollut alhaista, johan sen tiesi jo Platonkin aikanaan, mutta nyt on jotain mennyt pahemman kerran rikki, kun kerran journalismilla ja politiikalla ei ole enää muka mitään eroa. Että kaikki toimittajat muka haluaisivat olla poliitikkoja. Jos journalismin merkitys politiikan selostajana ja haastajana kiistetään, kenen tai minkä on silloin raportoitava sekä testattava politiikan toteuttamiskelpoisuus? Silloinhan ei ole enää totuudenmukaista, luotettavaa ja saavutettavissa olevaa julkista tallennetta siitä mitä on tapahtunut. Ja jos kukaan ei pääse tai uskalla syöttää poliitikolle vähääkään sitä mitä hän ei halua, kuinka tiedetään onko politiikka oikeaa tai edes siedettävää? Nyt pitäisi jo jyristä, mutta rohkenen epäillä etteivät useimmat edes älyä mitään.

  Mitä taas tulee Suomen journalismin actionwoman Susanna Kupariseen, tuli Ylen kuukausipalkkaisille aivan väärässä kohtaa hätä. Unohtui se kaikkein tärkein kysymys. Mitä sitten? Sillä on eronsa, että oliko keskustelu(puhelu+meili) tiedonkeruuta julkaisutarkoituksessa vai ei. Minua vituttaa niin sanottu Iltalehti -metodi, jossa heti itsensä esiteltyään aletaan tykittää kysymyksiä ja oletetaan niihin saatavilla vastauksilla voitavan tehdä mitä tahansa. Sanon sen itsekin kaikille samalla tavalla toimiville, jotka haastattelevat minua. JiiÄsÄnnän mukaan näin saa tehdä JULKKIKSEN kanssa, metodin nimen otin talosta joka sinne joutui ja sai vapauttavan päätöksen. Toinenkin mahdollisuus on, tämä: yleinen etu vaatii paljastamaan totuuden, jos haastattelussa valkopestään, pimitetään tai näytellään terveempää ja tasapainoisempaa kuin miten oli toimittu sen ulkopuolella.

  Voi siis olla, että Ylen uupuneen ja ajattelemattoman toiminnan vastaava päällystakkitoimittaja sekä mikromanageeraus- ja pilkunnussimisjohtaja nimitti ajattelemattomien toimituksen ykköshyvistytöksi uskollisimman kynien teroittajan sekä lettinauhan sitojan. Jonkun, joka on sitoutunut tekoasiallisuuteen ja näennäiseen puolueettomuuteen, sekä kenen toiminta on niin silkkaa koventionaalista mediallista narratiivia, että sohvalla vatsa täynnä istuva yleisön edustaja nukahtaa vastaanottimen ääreen eikä mieleen tule taatusti ainuttakaan viranomaisvastaista ajatusta. Juu, kiitos vaan poikkivetämisestä Perjantai-tiimille, nyt salaliittoteorioihin taipuvaiset pysyvät tarkoituksenmukaisess tietämättömyydessä, kun peppu ei kestänyt ottaa asioista selvää.

  Perustuslaki on tärkeä juttu, mutta valitettavasti sunnuntaina puhjennut kriisi osoittaa nololla tavalla sen millainen maa Suomi on. Pitäisi olla pokkaa kysyä, että mitä te perustuslailla ellette ole vähääkään sitoutuneet sen kuvaamiin arvoihin? Tai voiko perustuslain vastaisuutta koskevalla väitteellä voittaa hallintomenettelyssä ja oikeudessa? Samasta syystä en ole suuremmin innostunut perustuslakituomioistuimesta, jollainen aina sillointällöin vilahtaa maamme julkisten intellektuellien esiintymisissä. Jottei ole niin, että ei Suomessa ole koskaan oikeasti tiedetty, että mitä ne demokratiat, vallan kolmijako-opit tai oikeusvaltiot edes tarkoittavatkaan. Tähän on ihan vissit syyt, mutten nyt jaksa käydä läpi +99 vuotta historiaa. Eikö älytä, että Sipilän hallitus tekee vain kuten ne kaikki muutkin ovat tätä ennen tehneet?

  Mikä maa, kysyy Sakari ja on hyvin ajan hermolla. Tulisi tosiaan kyetä kysymään, että miltä maalta Suomi näyttää, kun sen tapahtumia vertaillaan muihin ja mitä vastauksesta tulisi ajatella. Mutta tuskinpa vaan. Eiköhän valtiollinen avuttomuus ole vain johdonmukainen kääntöpuoli rahvaan vallanpitäjien mielistelylle erilaisuudenvihalle omaneduntavoittelulle kuppikuntaisuudelle lahkolaisuudelle ja läheisten suosinnalle. Jos näille sanoo, että kansalla on aina vain sellainen hallitus kuin se ansaitsee, niin eihän ne edes tajua että nyt niille muuten veetuiltiin ja reippaasti muuten sittenkin. Eliitti? Hah-hah-haa. Mokomatkin vähä-älyiset perintövarallisuudella mahtailevat huonosti sopivat poliittisesti pätevät pellet, jotka eivät vapaassa kilpailussa ja avoimessa yhteiskunnassa pärjäisi/pysyisi virassa puolta vuottakaan.

  No, tälläistä se totuuden jälkeinen politiikka sitten on. Yhdet sikailevat kuinka kehtaavat ja kyllähän ne muuten kehtaavat, mutta yhäkin toiset koettavat löytää tähän kaikkeen jonkin sellaisen tulokulman että perusturvallisuuden tunne säilyisi. Ei, en minä epävakauden tai valtiollisen epäonnistuneisuuden aikaa kuuluta. Siinä on se nollavuoden visio ja tonttiin meno niin liki, että tästä seuraava kaikkinainen hirvityksen kauhistus on inhimillisesti ihan liikaa. Sen jätän haikaamisen kaikille keille kenttäsikaidentiteetti meni nahkoihin asti ja ovat nyt luultavasti jo kaiken avun toisella puolen. Jotkut niistä ei enää pysty elämään autoritääristen laboratorio-olosuhteiden ulkopuolella ja toiset kuolaten+räyhäten somessa. Nyt sitä kykyä totuudenmukaiseen raportointiin ja vallanpitäjien kritisointiin vasta kysyttäisiinkin. Kovasti.

 19. sannau

  Ensimmäisen lähetyksen vieras oli Li Andersson. Korjannet virheesi: http://areena.yle.fi/1-3395009

  • Saku Timonen

   Virhe oikaistu, kiitos aiheellisesta huomautuksesta.

 20. Tanja Takalo

  Ensiksi onneksi olkoon miehen ikään ehtineelle blogistille 🙂 toiseksi kiitos jälleen hyvästä kirjoituksesta. Meillä on hallitus jonka pääministeri on halunnut ja kokoon haalinut. Olen todennut keskusteluissa kokoomuksen ja kepun poliitikkojen kanssa ettei valtiota voi johtaa kuten yritystä.Aina ovat kysyneet miksei voi.No kun ei vaan voi, ne kun ovat kaksi eri asiaa. Valtiossa asuu kansakunta ja yrityksessä käy töissä työntekijöitä- liian vaikea asia kokoomuksen ja kepun käsittää.

 21. Ismo Liukko

  Huolestuttavaa tuossa on, että nuo ristiriitaisuudet perustuslain kanssa on ollut aika ilmeisiä noissa kolmessa esillä olleessa esimerkissä. Vaikka edellinenkin hallitus kompuroi perustuslain kanssa Sote ei ollut mikään jokaiselle ylioppilaalle selvä asia. Muusta kuin yksinkertaisesta välinpitämättömyydestä ei voine olla kyse?

 22. Jussi

  Jonkka oli jo heti kommentoinut, että tuo Hesarin juttu oli alkanut elämään niin sanotusti omaa elämäänsä ja samankaltaisia ongelmia on ollut muillakin hallituksille.

  • Saku Timonen

   Niinpä on. Ehkä kohta vaihdetaan oikeuskansleria.

   • HTK

    Sakun ennustus oikeuskanslerin vaihtumisesta toteutunee pian.

    Jaakko Jonkka on syntynyt vuonna 1953, eli on eläkeiässä tai ainakin sen kynnyksellä. Vasta lähtöhetkellä hän rohkenee tuoda oman näkemyksensä, koska ei aikaisemmin ollut uskaltanut kirjauttaa sitä valtioneuvoston pöytäkirjaan.

    Seuraava oikeuskansleri lienee vielä kesympi vallan sylikoira.

 23. HTK

  Onnittelut Uuninpankkopoika Sakulle. Osaat ja uskallat kirjoittaa hyvin perustellen.

  Onko oikeuskansleri merkinnyt havaitessaan toimenpiteiden lainvastaisuuksia merkityttänyt huomautuksensa perustuslain 112 §:n mukaisesti valtioneuvoston pöytäkirjaan? Laillisuusvalvojana oikeuskanslerin pitäisi tarvittaessa osoittaa kansalais- ja virkamiesrohkeutta vastustamaan myös yksimielisen hallituksen lainvastaisia päätöksiä. Oikeuskansleri ei saisi olla arka eikä mukavuudenhaluinen.

 24. HTK

  Nykyinen Juha Sipilän hallitus noudattaa kirjaimellisesti vuonna 1532 julkaistun NIccolo Machiavellin ”Ruhtinas”-teoksen mukaista hallintotapaa.

  Machiavellin mukaan:

  ”Elämä on niin etäällä ihanteista, että se joka pyrkii todellisuuden ohittaen pelkästään ihanteisiin, päätyy pikemminkin perikatoon kuin päämääräänsä. Jos ihminen pyrkii aina tekemään oikein, hän väärintekijöiden sankassa joukossa väkisinkin tappiolle. Mikäli ruhtinas haluaa säilyttää asemansa, hänen täytyy opetella tekemään vääryyttä ja käyttämään tätä taitoaan tarpeen mukaan.”

  ”Vaarattomampiakin paheita hänen on syytä karttaa, jos suinkin voi, mutta elleivät ne ole vältettävissä, hänen ei kannata pitää niistä niin suurta lukua. Hänen ei kannata myöskään kartella huonoa mainetta, mikäli hänen on vaikea säilyttää asemansa turvautumatta joihinkin paheisiin.”

 25. KEponen

  Suunta sam kaikkialla euroopassa jaEU:n avustuksella.
  Uutisointi on piilossa. Meitä ipdetään ns uutispimennossa. Jätetään kertomatta asioita, tai kerrotaan puolitotutta. Muualla euroopassa on mielenosoituksia jatkuvasti.
  Meitä hallitsee informaatio inflaatio. Informaatiokulissit ja takana tapahtuu asioita, joista emme tiedä, niitä tärkeitä asioita.

 26. leo lintonen

  Äänestäkää vaan esim lahkolaisia ei ole kohta saati tv tai radiota mistä kuunnella tapahtumista akat kulkee pitkissä hameissa ja ikkunoissa ei edes verhoja että naapuri näkee että ei tehä jotain laitonta aseet pois kansalta etteivät rupea oikeutta hakemaan ym ym tämäntapaista sananvapaus nyt jo menossa lapsiveden mukana eikös ne ennenvanhaan vieneet ajelulle joitain väärintekijöitä ja kansankiduttajia joista kansa ei pitänyt olisko aika ottaa vanha käytäntö käyttöön

Kommentoi »

Comments are closed