Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kävipä helposti

Seuranta, tilannekuva, kriisikeskus, kansalaisinfo, ilmiantopuhelin. Poliisille lisää koulutusta, ihmisten rekisteröintiä, lainsäädännön kiristämistarpeiden arviointia, turvaamistoimia, pakkokeinoja. Säilöönottokapasiteetin lisäämistä, asumisvelvollisuuden käyttöönotto, terveydenhoito- ja sosiaalitoimen henkilöstölle ilmiantovelvollisuus, kirkolle ja järjestöille tietojenvaihtovelvollisuus viranomaisten kanssa kohderyhmään kuuluvista henkilöistä.

Ja sokerina pohjalla turvataan kansalaisten  tietotaso ilmiöstä, sen laajuudesta ja vaikutuksista. Kootaan ilmiöstä faktatietoa ja viestitään median ja sosiaalisen median välityksellä aktiivisesti kansalaisille. Asiasta annetaan jatkuvasti haastatteluja medialle.

Mitäs tämä nyt on? Onko syttynyt sota, onko tapahtunut luonnonkatastrofi? Ei, vaan kyse on siitä, että Maahanmuuttovirasto Migri tiukensi hallituksen käskystä huomattavasti turvapaikan myöntämisen kriteereitä ja nyt on odotettavissa, että osa turvapaikanhakijoista jää ilman papereita ja he katoavat viranomaisilta. Heitä ei enää saa sanoa paperittomiksi, vaan he ovat virallisesti laittomasti maassa olevia eli laittomia pakolaisia. Laittomia ihmisiä eli lainsuojattomia.

Tämä valvonta- ja ilmiantokoneiston käynnistämisestä päätti neljän ministerin muodostama maahanmuuttopoliitinen työryhmä. He ovat Juha Rehula, Paula Risikko, Jari Lindström ja Pirkko Mattila. Vain neljän ministerin voimin käynnistettiin toiminta, josta jopa Gestapo ja Stasi olisivat ylpeitä. Tarkkaile naapuriasi, ilmianna viranomaisille. Kansalaisia kannustaa hysteriaa lietsova propagandakoneisto, joka välittää jatkuvasti kansalaisille ajantasaista tietoa yhden ihmisryhmän vaarallisuudesta ja sen vainojen edistymisestä.

Ministerityöryhmän toimintasuunnitelma löytyy tiiviinä pakettina täältä. Avatkaa linkki ja todetkaa itse, että en keksinyt toimenpideluetteloon yhtään sanaa omasta päästäni.

Miettikääpä vielä kerran tätä toimintaa. Vain neljän ministerin muodostama ryhmä päätti suoranaisen ihmisjahdin aloittamisesta, ja asia on sivuutettu suunnilleen maininnalla.

Se kävi käsittämättömän helposti. Muistakaa sitten, että mikä voidaan tehdä yhdelle ihmisryhmälle, niin se voidaan tehdä mille tahansa toisellekin ihmisryhmälle. Paitsi natseille. Heidän järjestöään ei voi kieltää, koska heille saattaisi tulla paha mieli.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (38)

 1. Kiki

  Rahapulaa ei näytä koskaan olevan silloin, kun pitää saada helpotuksia rikkaille kavereille tai rangaistuskoneistoja halpa-arvoisemmille ihmisille. Rahapulaa on vain silloin, kun ihmisille pitäisi taata ihmisoikeudet mm. peruspalvelujen tai tukien muodossa. Eikä tosiaan niitä natsejakaan voi mitenkään panna aisoihin, ei löydy rahaa eikä lakia eikä hyviä neuvoja. Luovuutta riittää risusavottoihin, työttömien kyykytyshaastatteluihin, eriväristen ja -uskontoisten syrjimiseen mutta ei perustuslain tai kansainvälisten sopimusten noudattamiseen kun on kyse valkonaamaisista kotimaisista fasisteista tai hyvin pukeutuneista veronkiertäjistä.

 2. Tari Palmroth

  Meidän täytyy aloittaa ilmiantokampanja kaikista. 10 ilmiantoa päivässä on minimi. Esim. jos tapaamme kadulla jonku joka on todistetusti Persu, niin ilmianto välittömästi. Potentiaalinen potkija ja siten ehkä väkivaltainen tai siitä haaveileva.

 3. Jukka Laine

  Aseiden omistajat ovat riskiryhmä ihmisten turvallisuudelle. Vaikka itse aseiden omistaja ei ampuisikaan muita ihmisiä, aseita tuntuu olevan helppo varastaa.

  Näin kävi Imatralla joulukuun alussa. Viikon päästä aseenomistaja tappoi ihmisen Houtskarissa.

  En ole nähnyt aselainsäädännön kiristämisestä kummempaa keskustelua päättäjien taholta. Ihmisten turvallisuudentunne on heikentynyt näiden tapausten vuoksi. Silti vainoaminen kohdistetaan muualta tuleviin.

  Uhka suomalaisten turvallisuudelle tulee sisältä päin, ei ulkoa.

  • AikaMies

   No joo.. Ilmiantajille tiedoksi: En minäkään (nykylain mukaan) papereita kanniskele.
   Eikös tuota ilmiantojärjestelmää voisi käyttää luvattomien aseiden jahtaamiseen.
   Ilmiannan itseni: Minulla on useampia aseita* eikä minkäänlaisia lupia.

   Asioilla on yleensä positiivinekin puolensa. Ilmianto- ja vakoiluverkosto luovat työpaikkoja. Vielä kun saadaan ilmiantajat ilmiantamaan toisiaan on ikiliikkuja keksitty.
   Kukakahan ilmiantaa ja kenelle nuo riitaa rakentavat, perussuomalaiset? valtioneuvokset, joilla ei tosiaankaan näytä olevan järkevää tekemistä [jos järkeäkään?]. Toisaalta hekin kai toiminevat vallantunnossaan kykyjensä, taitojensa ja erityisesti asenteidensa mukaisesti useinkaan seurauksia ajattelematta.

   *Meinaan jotta kyllä kirves, vasara ja puukko aseiksikin sopivat.

  • Kimmo Paaso

   Jälleen tuollanen kommentti missä syyllistetään metsästäjät ja ammunnan harrastajat. Mietihän, että ihminen on ollut metsästäjä kymmeniä tuhansia vuosia ja maanviljelijä pari muutaman tuhannen vuoden ajan. Ei metsästysvietti katoa noin vain, ja uskallan väittää että on enemmän epänormaalia olla metsästystä harrastamaton kuin metsästäjä. Eikä tapot ja murhat vähene yhtään sillä että metsästys ja ammunta kielletään tai että aseita saisi vain tuo yläluokka joka narriasuissaan ampuisi tarhattuja fasaaneja ja peuroja. Aseena käytettäisiin silloin euron Moraa enemmän. Mutta silloinhan syyn voikin laittaa ruotsalaisten niskaan ja kieltää ruotsalaiset. Mutta poliitikkojen tyyliin – ts. jotain pitää tehdä ja laittomille aseille emme mitään voi, siispä hyökätään laillisten aseiden omistajien kimppuun. Näyttää siltä että tehdään jotain, he he – sinäkin menet yli siitä missä aita on matalin. Ei mitenkään hyvä vaihtoehto, ja siitähän tällainen hallitus olisikin mielissään kun kansalla ei olisi yhtään asetta . . .

   • jhu

    Kummallista että minulla ei ole vielä ollut metsästysviettiä, mihin lienee kadonnut? Ei ole juuri kellään edes suvussani kumma kyllä. Ihan hiukan on maanviljelysviettiä kun puutarhan rapsuttelu on mukavaa.

    Aseet ovat niiden kanssa harrastaville kyllä todella herkkä paikka, kun heti hermostutaan, jos joku kehtaakin kyseenalaistaa tämän jumalan lahjana tulleen oikeuden.

   • Jore Puusa

    Miksi syyttömiä eläimiä pitää saada tappaa nautinnon takia, kukaan ei lihaa enää tarvitse elääkseen. Kyseessä on vain murhanhimo.
    Muutkin vietit pitää hillitä nyky-yhteiskunassa. Jos on raiskaaja ja sanoo, että ei se raiskaamisen vietti nyt katoa noin vain – niin huonosti käy. Mikä oikeuttaa yhden ihmisryhmän tappamaan huvikseen. Haavakot räpistelevät hauleja täynnä kaislikossa ja jänikset kuolevat suolet ulkona kauhuun ja tuskaan pensaikossa. Luonto on ilman maastopukuista metsästäjää osannut hoitaa itseään miljoonia vuosia.

    • Mäkinen

     Eipä niin kenenkään tarvitse henkensä pitimiksi metsästää, sikäli, että ruokaa myydään kaupassa. Mutta mitä se kaupan ruoka on? Enimmäkseen teollisesti tuotettua, ympäristöä kuormittavaa ja antibiooteilla yms kemikaaleilla höystettyä roskaa. Metsästäjä ei normaalisti tappamisen himossa lähde metsälle, vaan hakeakseen puhdasta luomulihaa pöytään. Sama metsästäjä keräilee sieniä ja marjoja samasta syystä. En ole itse metsästäjä, mutta ymmärrän helposti tämän puolen asiasta – puhdas ruoka on yksi tärkeimmistä asioista ihmisille sekä kaikille jotain syöville olennoille.

     Tietysti on monenlaisia syitä metsästykseen ja voin kuvitella, että mainitsemaasi murhanhimoa tuntevat ne idiootit, jotka huvikseen listivät susia, karhuja, leijonia, yms yms. Se taasen on toinen juttu, kuten myös hyttysten ja kärpästen järjestelmällinen likvidointi…

     Joka tapauksessa toivotan murhanhimotonta joulua!

     • jore

      Ihminen syö noin 1,5 – 2 kiloa lihaa viikossa ja se on alakanttiin, pysyäkseen puhtaassa ruoassa pitää tappaa läjäpäin jäniksiä. (jotta puhtaalla luonnonruolla olisi merkitystä) porot ovat/ olivat hyvin radioaktiivisia ajoittain ja silakat täynnä dioksiiniä. Ym…

  • J Hautamäki

   Kesästä asti on näyttänyt siltä, että aseiden lisäksi myös rekka-autot on kiellettävä.

 4. Jaakko Lautaoja

  Ja vain muutaman henkeään pelkäävän ihmisen tähden. Nyt ammutaan kärpäsiä tykillä.

 5. Mika Wiemers

  ”Aseiden omistajat ovat riskiryhmä ihmisten turvallisuudelle. Vaikka itse aseiden omistaja ei ampuisikaan muita ihmisiä, aseita tuntuu olevan helppo varastaa.”

  —->

  ”Autojen omistajat ovat riskiryhmä ihmisten turvallisuudelle. Vaikka itse autojen omistaja ei ajaisikaan itse päin muita ihmisiä, autoja tuntuu olevan helppo varastaa.”

  —-> kielletään kaikki

 6. Minna Nieminen

  Se on juurikin näin!! Missä tämä käsittämätön valta on näille ihmisille annettu jotka päättävät neljän ihmisen voimin satojen jopa tuhansien ihmisesten kohtalosta? Miksi kukaan ei älähdä?? poliittinen kenttä nukkuu vai eikö vaan välitetä?Suomessa on kautta aikojen väsätty jos jonkinlaista komiteaa ja selvitysryhmää pienemmillekin jopa päivänselville asioille mutta kun kyse on turvapaikanhakijoista niin muutama ihminen voi tehdä tämmöstä ja muut hyväksyy vaieten. Kertokaa nyt hyvät ihmiset tyhmälle kun en tajua!

  • Kennett Ylitalo

   Kaikkein aktiivisin äänestäjäporukka on tyytyväinen, tämän takiahan he äänesti nykyhallituksen. Kaikkein laiskimmat äänestäjät huutaa täällä.

   Kuntavaalit on tulossa.

   • Jorma Reijonen

    Ei pidä paikkaansa. Olen itse, kuin myös moni tuttuni äänestänyt joka vaaleissa, mutta en näitä vallassa olevia. Jo alkeellisella päättelyllä saattoi nähdä persujen pyrkimykset ennen vaaleja. Ihmisten perusteeton mollaaminen ei ole kovin hedelmällinen lähtökohta. Olisi parempi, jos yritettäisiin yhteistyöllä. Toivotan mukavaa joulunaikaa ja parempaa Uuutta Vuotta 2017 kaikille, jotka näkevät tämän!

 7. Angie

  DDR:läistä meininkiä. On siinä jotain ironiaa, että oikeistohallitus tekee Suomesta neukkulaista kyttäys- ja ilmiantoyhteiskuntaa.

  Kiitos Sakulle hyvistä blogeista vuoden aikana!

 8. Tiina Kivilahti

  Olen syvästi huolissani näiden paperittomien ihmisten kohtaloista. Varmaan saattavat ollakin uhka, kun ensin Suomen viranomaiset omilla aivan kohtuuttomilla turvapaikkapäätöksillään ajavat ihmisiä toivottomuuteen. Mutta että sitten tuollainen valvontakuvio käynnissä? Tosiaankin, tästä olisi kyllä syytä keskustella laajemmin. En ole kuullut tästä ennen tätä postausta. En aio ilmiantaa ketään.

 9. Hannu-Pekka Lappalainen

  Lienee realistista ottaa huomioon kuitenkin se, että sekä huumekaupan, ihmiskaupan kuin terrorismin verkostot ovat saaneet pakolaisvirran ansiosta ennennäkemättömän helpon mahdollisuuden levittäytyä. On tarpeen, että turvallisuusviranomaisilla on mahdollisuus ja kyky seurata tätä.

  • sirkka-liisa ailio

   Turvallisuusviranomaisilla pitääkin olla resurssit seurata huumekauppaa ja ihmiskauppaa, samoin kuin terroristien verkostoja. Nyt on vaan niin, että tuon ministeriryhmän aikaansaannos ilmiantopuhelimineen ei ehkä niinkään lisää huume- ja ihmiskauppaa, mutta aivan varmasti terrori-iskujen uhkaa. Epätoivoinen ihminen, joka on mahdollisesti vielä erotettu perheestään on potenttiaalinen uhka yhteiskuntarauhalle.

 10. Anselmi

  Niin Angie, ennen olikin vain mustat vihkot ja lankapuhelin.

 11. Mikael Kaasinen

  Ensin luomme huonolla ja sinisilmöisellä maahanmuuttopolitiikalla ongelman. Ongelma on siis todellinen turvallisuusviranomaisten mukaan. Miljoonan Euroopaan vuosittain paremman elämän perässä tulevan joukossa on siis poliisin ja terrorismiasiantuntijoiden mukaan satoja- tai jopa tuhansia potentiaalisia terroristeja. Näiden seulominen joukosta on mahdotonta.

  Nyt sitten kun itse aiheutetulle ongelmalle yritetään tehdä jotain, sekin on väärin.
  Miltähän esim Berliinin iskun uhrien omaisista tuntuu kun tekijä oli vapaalla jalalla, vaikka viranomaisilla oli kaikki tarvittava tieto.

  Wahhabismin innoittama salafistinen globaali jihadismi on todellinen ongelma, ja kasvaa koko ajan. Sen väheksyminen on typerää. Kannattaisi seurata muutamaakin muslimireformistia tai ex-muslimia aiheesta, he tunnistavat uhan, tuntevat islamilaisen maailman ja tarvitsevat liberaalin lännen tuen taistellessaan jihadismia vastaan. On traagista miten syvälle pensaaseen lännen regressiivinen vasemmisto on valmis työntämään päänsä, haluttomuudessaan tunnistaa jihadismin uhkaa…

  • Johannes Keränen

   Ei sillä etteikö wahhabismi olisi vaarallinen ideologia, mutta ”ex-muslimien” kuuntelu on pitkälti yhtä tyhjän kanssa. Tunnen useita ex-mormoneja joiden mukaan koko kirkko on läpimätä väkivaltainen instituutio missä seksuaalivähemmistöt pyritään hävittämään ja seksuaalinen väkivalta on normaalia. Pitäisikö tuon perusteella aloittaa mormonijahti? Ei mielestäni.

   Kukaan ei keillä jihadismin uhkaa, mutta moni pyrkii sen varjolla hyökkäämään kaikkia muslimeja vastaan, kuten sinäkin viestilläsi yrität leimata kaikki 1,6 miljardia muslimia vihollisiksi. Samaa tekee muuten jihadistit.

  • Angie

   Mä jätän tän vaan tähän:
   Euroopassa on noin 60 miljoonaa muslimia ja Euroopassa muslimien tekemiä terrori-iskuja on tehty viimeisen 10 vuoden aikana 34.
   Kokonaisuudessaan samalla ajanjaksolla on Euroopassa tehty 3094 terrori-iskua.

   Kannattaa näiden islamofobisten rasistien miettiä, että ovatko he ITSE osa ongelmaa vai sen ratkaisua?

   • Valehtelijoiden metsästäjä

    Puhut paljon asiaa S. Timonen ja puolustat hyviä asioita, mutta kuitenkin näköjään silti sensuroit täysin asiallisen viestini mikä korjasi edellisen kirjoittajan täysin valheellisen käsityksen ja valheellisen tiedon levittämisen muslimien määrästä Euroopassa. Mikäli Euroopassa olisi peräti 60 miljoonaa muslimia se tarkottaisi sitä, että koko Euroopan väestöstä lähemmäs jopa 10 prosenttia olisi muslimeita, eli melkein joka kymmenes ihminen. Ei tietenkään ole noin valtavaa määrää, väite on täysin järjetön ja jokainen ymmärtää ja tietää sen kuka on vähänkään normaalijärkinen ja lukee muutakin kuin lähikaupan ilmoitustaulua. Noin suunnaton määrä vaatisi sen, että lukuisat Euroopan maat olisivat täysin muslimivaltioita. Näin ei tietenkään ole, kuten kaikki tietävät. Ja huom. Turkki tai Venäjä eivät kuulu Eurooppaan, vaikka niiden jotkin osat toki sijaitsevatkin Euroopassa maantieteellisesti. Ja kun puhutaan Euroopasta etenkin tässä yhteydessä, niin silloin puhutaan nimenomaan kulttuurillisesta ja valtiollisesta Euroopasta (Eurooppalaisista valtioista siis), johon missään tapauksessa Venäjä tai Turkki eivät kuulu millään lailla edes maantieteellisesti Euroopassa sijaitseviltaan osin.

    Mikäli taas poistit ja siis >sensuroit valheellisen tiedon korjaavan(!)< viestini vain sen takia etten kommentoinut omalla nimelläni, niin se ei ole mikään peruste estää valheellisen tiedon korjaamista, vaan pelkkä asiaton tekosyy, etenkin kun en ottanut kantaa omaan kirjoitukseesi, vaan ainoastaan tämän kyseisen kommentoijan viestiin, jossa oli päivänselvästi räikeän valheellista tietoa. Kuitenkin sen sijaan olet päästänyt läpi blogisi kommentteihin ja edelleen jätit rauhaan tämän räikeän valheellista tietoa levittävän viestin. Se paljastaa, että aivan ilmeisesti itsekin siis uskot samaisiin kyseisiin räikeästi vääriin tietoihin ja että sekä tiedoissasi, että ymmäryksessäsi on räikeitä puutteita jopa perusasioista maailmasta. Jos ei edes ymmärrä mikä Eurooppa tosiasiallisesti on ja mitä siihen kuuluu, niin perussivistys on aika hataralla pohjalla. Aika uskomaton ristiriita ottaen huomioon miten hyvää asiaa kuitenkin yleensä kirjoitat.

    Muuten, tarkoituksella en anna oikeata sähköpostiosoitettani, koska en halua tähän vastausta. Halusin vain kommentoida tekoasi ja antaa vähän ajattelemisen aihetta, vaikka se tuskin hyödyttääkään mitään. En silti anna kenenkään toimia näin tökerösti itseäni ja faktoja vastaan antamatta sille vastinetta.

 12. Janne Peltonen

  Itse asiassa se natsien järjestö voidaan kieltää. Poliisihallituksen suunnasta kuului yllättävä järjen ääni. http://yle.fi/uutiset/3-9368596

  ”Väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa, [poliisiylijohtaja] Kolehmainen sanoo.”

 13. timo harju

  Jaaha. Rehula, Risikko, Lindström, Mattila. Siis kokonaista kaksi ”päättäjää” siitä kykypuolueesta, johon kansakuntamme parhain, osaavin, älykkäin ja valveutunein osa valikoituu ohjaamaan Suomea oikealle tielle.

  Kuntavaaleja vartenhan tämä ilmianto- ja toimintaohjelista julkistetaan. Persuille on kerta kaikkiaan saatava jonkinlaista rehua syöttöpöydälle, kun kaikki muut vaalilupaukset on moneen kertaan syöty, eikä muuta agendaa ole kuin iänikuinen ulkomaalaisviha ja pelonlietsonta. Hakekaapa joku persupäättäjien puheenvuoro, jossa mamupelolla ei viriteltäisi oletettuja kannattajia.

  Ja sillä, onko tarina totta vai, ei ole tulevaisuudessakaan mitään merkitystä, koska näin nämä asiat koetaan. Tästähän meillä on korkean tason persuajattelijan virallinen lausunto.

 14. Kävipä helposti | Suomi Tykkää

  […] Seuranta, tilannekuva, kriisikeskus, kansalaisinfo, ilmiantopuhelin. Poliisille lisää koulutusta, ihmisten rekisteröintiä, lainsäädännön kiristämistarpeiden arviointia, turvaamistoimia, pakkokeinoj… …read more […]

 15. Ville Westsund

  Näihin toimenpiteisiin ei olisi tarvinnut ryhtyä, jos pakolaiset olisi valittu leirien todellisista hädänalaisista (erityisesti naisista ja lapsista) ja turvapaikkahakemuksia otettaisiin vastaan vain lähetystöissä ja konsulaateissa Suomen rajojen ulkopuolella. Tilanne olisi hallinnassa, jos Suomen rajojen yli ei olisi päästetty ketään ilman passia ja tarvittaessa viisumia.

  Vähintä mitä olisi voitu tehdä olisi ollut kirjoittaa tulijoille rajalla väliaikainen oleskelulupa, jotta kaikista Suomeen tulleista olisi perustiedot valokuvat ja sormenjäljet tallessa. Tämä olisi ennaltaehkäisevää työtä kaikkia rikollisin aikein tulevia vastaan.

  Nykyinen tilanne on välttämätön seuraus naiivista politiikasta, joka on luonut turvallisuusriskejä ja taakan taloudellisissa ongelmissa painivalle Suomelle. Nyt sekä kansa että palautettavat tuntevat itsensä petetyiksi (kuten Berliinin terroristikin?)

  • Joni Pelkonen

   Tätä on vähän tylsä toistaa kerta toisensa jälkeen, vuosi toisensa jälkeen, mutta ihmisiä ei ”valita”, heillä on oikeus itse hakea turvapaikkaa.

   Mitä turvallisuusriskeihin tulee, niin ne ovat Suomessa vaarallisuusjärjestyksessä suurinpiirtein seuraavat:

   1) epäterveellinen ruokavalio ja liikunnanpuute
   2) liikenne
   3) väkivaltaiset uusnatsit (erotuksena väkivallattomista uusnatseista, jos sellaisia on olemassa)

   • Mirja Pekkonen

    Jonkunverran vaarallisia ovat myöskin ampiaiset.

  • Joni Pelkonen

   Ai niin, ja koska näköjään luulet että Suomeen saapuu ihmisiä ilman papereita, joiden tulo jollakin salaperäisellä keinolla kyettäisiin estämään ”valitsemalla” turvapaikanhakijat pakolaisleireiltä, niin uutisia: paperittomat oleskelijat ovat ihmisiä, jotka ovat jo hakeneet turvapaikkaa, mutta nykyhallituksen aikana eivät ole saaneet sitä. Nykyään, Syyrian sisällissodan ja humanitaarisen katastrofin aikoina, nimittäin 85 % turvapaikkahakemuksista hylätään. Joukossa on ihmisiä jotka ovat menettäneet kotinsa, omaisuutensa ja jopa perheensä.

   • mika satta

    Kaikki syyrialaiset saaneet turvapaikan.

 16. Tumppi

  Valtiollisten rakennusten rakentamisessa tulisi jatkossa käyttää seuraavanlaista betonireseptiä :
  – 1 osa vettä
  – 1 osa sementtiä
  – 3 osaa hiekkaa
  – n. kolmasosa mikrofoneja

 17. Jyrki


  Heitä ei enää saa sanoa paperittomiksi, vaan he ovat virallisesti laittomasti maassa olevia eli laittomia pakolaisia. Laittomia ihmisiä eli lainsuojattomia.

  Aina vain uusilla ja jatkuvasti käynnissä olevilla nimileikeillähän hallitus ja eduskunta muutenkin oikeuttaa milloin mitäkin. Milloin mitäkin ihmisryhmää kohtaan mitä ihmeellisimmillä väitteillä toisinaan. Ja laittaa ne laiksi ja pykäliksi, vaikka kertaalleen olisi kumottu koko ajatus suorastaan kuvottavana ajatuksena.

 18. John Söderholm

  Onneksi ilmoitusvelvollisuutta terveydenhuollon henkilökunnalle ei ole säädetty. Itse asiassa esityksessä lukee ”Laittomaan maassa oleskeluun liittyvistä havainnoista voi ilmoittaa poliisille tietosuojasäädösten sallimissa puitteissa.”. Näitä puitteita selkeästi EI OLE (poikkeus: lastensuojelu-, ampuma-ase ja joktut ajokykyasiat), joten ilmoitusoikeutta saatikka -velvollisuutta ei synny.
  En puolusta tehtyä esitystä, päinvastoin, mutta kun blogissasi (virheellisesti) lukee, että on säädetty ilmoitusvelvollisuudesta:
  a) Joku terveydenhuoltoalalla työskentelevä voi luulla että näin on ja toimia sen mukaan.
  b) Syö muun tekstin uskottavuutta.

  • Saku Timonen

   Tällä hetkellä ei asiasta ole vielä säädetty mitään, vaan kyse on ministerityöryhmän linjauksesta. Sen pohjalta valmistellaan lainsäädäntöä, joten saa nähdä millainen siitä tulee.

 19. Merja Räsänen

  Ministeri ryhmän koostumuksesta päätellen ne ei käyneet etelässä ennen kansanedustajakausiaan. Lakeuksilla ja Lapissa ei sellaisia ihmismääriä valvottana kuin Ruuhka Suomessa. Suunnitelmissa on aika massiivinen tykillä kärpäsen ampumismetodin suunnitelu. Onhan niissä työllistävyys monentti ja ilmiantokoneisto, jota voitaisiin hyödyntää myös joka päivä yksi persu koppiin. Nythän ne istuu kuulusteluissa yksi sun toinen uhriutumassa. Niissä ei olisi muita kuin persuja ja poliisin suunnitelmissa on tuo natsijärjestön kieltäminen. Samaan menisi heidän tukijoitakin. Toisiaan ilmiantavat sitten. Mitenkähän tuohon istuu julkisen talouden supistaminen kalleutensa takia. Ennen sitä kutsuttiin valtion tuottavuusohjelmaksi. Ajan trendi on yksityistäminen ja yhtiöittäminen. Maksu nuppiluvun mukaan valtiolta, henkilöstölle palkka samoin, mitä enemmän ne saa kiinni ihmisiä, sen suurmmat tulot. Tämä nyt meni vähän asioitten edelle, mitä suunnitellaan. Mikään ei yllätä enää Oy Suomi Ab:ssä.

 20. Marjuli

  Aivan mahtava kirjoitus. Kiitos. Tuntuu, että tämä ”ASIA” on se, jossa tässä maassa saadaan jotain aikaan ja tehokkaasti. Menee ohi kaiken muun tärkeemmän, valitettavasti.

Kommentoi »

Comments are closed