Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Rauha maahan

Tänään Suomen Turku julistaa taas perinteiseen tapaan joulurauhan. Tällä julistuksella on joskus ollut ihan oikeasti juridista merkitystä –  ja saisi olla vieläkin. Valtiovalta saisi julistaa maahan pysyvän rauhan väkivallalta, sillä uhkailulta, vihapuheelta ja rasismilta.

Sain eilen joulutervehdyksen kirjepostina. En tiedä lähettäjää, mutta kirje meni jo poliisille tutkittavaksi laittomana uhkauksena.

uhk

Tämän lähettäjälle sanon julkisesti muutamia asioita. Opettele yhdyssanat ja hio käsialaasi. Vaikeus saada rivit pysymään suorina kertoo siitä, että et ole paljon kynää kädessäsi pitänyt. Opettele myös käyttämään omaperäisempiä ilmaisuja, sillä tuo viittaus yhdeksänmilliseen patruunaan on auttamattoman kulunut ilmaisu. Voisit joskus myös lukea blogejani sen sijaan, että omaksut käsityksesi minusta sosiaalisen median vihapalstoilta, joilla keuhkoavista monikaan ei ole oikeasti lukenut juttujani. Ja sitten tärkein: älä edes yritä lähestyä minua pahoissa aikeissa, tai tapaat erittäin ikävän ihmisen. Odottele, että tapaamme oikeudessa.

Onneksi yleinen mielipide ja virkavalta ovat ruvenneet toimimaan tätä maatamme riivaavaa vihapuhetta ja väkivallan uhkaa vastaan. Poliisihallitus aikoo nostaa kanteen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi. Liike ei ole rekisteröity yhdistys, mutta silti se voidaan kieltää. Lisäksi liikkeeen taustalla on ihan rekisteröity yhdistys, Pohjoinen perinne ry. Se julkaisee Magneettimediaa ja sen puheenjohtaja on törkestä kuolemantuottamuksesta syytetty Jesse Torniainen.

Joensuun kaupunki toimi esimerkillisesti tekemällä rikosilmoituksen Suomi ensin -mielenosoittajien kannustamisesta hyökkäämään nimeltä mainittjen kaupunginvaltuutettujen kimppuun. Turussa tuomittiin vastaanottokeskukselle vaatteita kerännyttä naista ja hänen alaikäisiä lapsiaan uhkailleet tuntuviin rangaistuksiin.

Näitä rikosilmoituksia ja tuomioita tarvitaan lisää. Uhkaileville paskiaisille on kerta kaikkiaan tehtävä selväksi, että sananvapauden mukana tulee sanomisen vastuu ja lakia rikkovat joutuvat edesvastuuseen. Emme tarvitse ainoastaan joulurauhaa, vaan pysyvän rauhan uhkailevilta rikollisilta.

Näillä puheilla toivotan kaikille lukijoilleni hyvää ja rauhallista joulua.

Kommentit (38)

 1. Esa Nikko

  Myös nämä tällaiset ovat yksittäistapauksia, joista ei oikeastaan kannata välittää, eikä niile kannata suoda huomiota. Tälläisen kirjeen takana on sairas ihmismieli, jolle ei kannata olla edes vihainen. Ihmismieli, jolla on varmasti paljon pahempia ongelmia, kuin jonkun blogikirjoitukset.
  Rikosilmoitus, kyllä, mutta toivon mukaan se johtaa siihen, että viestin kirjoittaja pääsee jotenkin asiaan kuuluvaan hoitoon.

  Henkilökohtaisesti olen kyllä vähän huolissani aina kun tällaisia viestejä ilmestyy. Silloin herää aina kysymys; mikä on kansan terveydentila? Miten suuri ryhmä kansasta on hoidon tarpeessa?

  Noh, näitä saadaan varmasti miettiä myös ensi vuonna.

  Hyvää joulua – myös viestin kirjoittajalle, vaikka sellaista joulua hän on tuskin saanut koskaan viettää.

  • Markku Kemppainen

   Ei pidä välittää? Minusta sellainen suhtautuminen on täysin väärä. Meillä on selkeä lainsäädäntö tämänkaltaiselle toiminnalle ja tällaisissa tapauksissa pitää viranomaisille asia saattaa tiedoksi ja antaa heidän toimia. Näin sairaiden ihmisten paikka on muualla kuin vapaalla jalalla yhteiskunnassa.

 2. Mikko Laakso

  Oikein hyvää joulua sinulle Saku ja kiitos kolumneistasi! Hyvin harvoin, jos koskaan, olen ollut eri mieltä kanssasi.

 3. Tommy Björklund

  Lienee turha edes yrittää ymmärtää mitä kirjoittaja tarkoittaa ”maan petturuudella”, eikä se johdu pelkästään väärästä kirjoitusasusta. Veikkaan että tämän kaverin oma anti isänmaalleen on melko vaatimaton. Kaikesta huolimatta, hyvää Joulua ja vähemmän vihapostia sisältävää uutta vuotta.

 4. Kristian W

  Tutkiva journalismi selvitti Ruotsissa riehuvia nimimerkkejä vihapalstoilla. Ne eivät olleet mitään yhteiskunnan väliinputoajia. Vaan joukossa kunnanvaltuutettua, yrittäjää ja eläkeläismummoa. Ikävä kyllä osasta ihmisistä tulee anonyymina apinaa pahempia jos yhteiskunta niin sallii. Siksi tuohonkaan viestiin ei voi suhtautua vain olankohautuksella. Hyvää Joulua kaikille, omaan mielipiteeseen katsomatta, mutta uhkaus on jo teko – Suomessa rangaistava.

 5. seppo mahkonen

  Hyvät Joulut sinnekin. Jos toi tyyppi osaa ampua yhtähyvin kun kirjoittaa, niin sivullisethan siinä vaarassa on.

 6. Sirpa

  Kiitos Sakulle sekä oikein hyvää ja rauhallista joulua!

 7. Joni Pelkonen

  Mahtaako olla sama hiippari joka kirjoitteli minulle männäviikolla (salanimen turvin tietenkin), kuinka mielilelunsa on ”barabellum 9 mm”. Eipä taida omistaa kyseistä pyssyä, sillä oikean parabellumin kyljestä voisi tavata että sana kirjoitetaan kovalla p-kirjaimella.

 8. Jari Vaara

  Surullisinta on se, että todennäköisesti Saku pitää juuri kirjoittajan ja hänen kaltaistensa puolia. Hyvää joulua joka tapauksessa:-)

 9. Kiki

  Hyvää joulua!

  Ja jos ”9 mm” lukee näitä, niin hyvää joulua sinullekin sekä viisaampaa uutta vuotta. Usko pois, Sakun puolella on paljon enemmän kuin sinun pienessä mutta äänekkäässä vihakuplassasi. Vertaa vaikka kaikkien ”kansallismielisten” mielenosoituksia, joista ei yhteen laskettunakaan saa yhtä paljon ihmisiä kuin oli kerralla ”Peli poikki” -miekkarissa ilmaisemassa, että minkäänlainen väkivalta ei yhteiskuntaamme kuulu.

 10. Katja Okany

  Kirjoitat aina niin oikeista ja tärkeistä asioista. Kiitos kun otat asiat esille niin kuin ne on . Toivon sulle oikein iloista joulua ja mahtavaa uutta vuotta. Ja kiiitos vielä kerran.

 11. Antero Pönni

  Hyvää joulua Sakulle ja hänen tekstien lukijoille.
  Toivotaan ensi vuodelle vähemmän vihapuhetta/ kirjoituksia.
  Luotan tämän toiveen toteutumiseen, kun poliisi saa ison pyörän kunnolla pyörimään vihapuheiden kitkennässä. Kun kirjoittajat alkavat tajuta, että tästä voi joutua jopa vastuuseen, niin se hillinnee isompaa osaa vihapuheen kirjoittajia. – Toivottavasti.
  Sanotaan ettei menneeseen ole paluuta. Sen verran voitaisiin palata ajassa taaksepäin Suomi (Venäjä) ensin johtohahmojen avautumisista, että heidät valkotakkiset kuskaisivat pakkopaidassa suljetulle osastolle.
  Näinhän heille olisi käynyt 30 vuotta sitten tuolla melskaamisella.

 12. Rintsu

  Hyvää Joulua uuninpankolle.
  Ja kiitokset lukemisen arvoisesta blogista.

 13. Joonas Virta

  Hyvää joulua ja hyvää hoitoa sitä tarvitseville.

  On se Timonen keskivertoa rohkeampi mies, kunnioitukset siitä.

 14. Rosa Warski

  Hyvää ja jatkossa rauhaisampaa Joulua myös sinulle.

  Kiitokset vielä oikeudenmukaisuuden puolustamisesta Suomessa.

 15. Marita Lowry

  Hyvää joulua!

 16. Mummo

  Rauhaisaa joulua sinulle, Saku!
  Kiitos, että uhkailusta huolimatta jaksat näitä kolumnejasi kirjoittaa.
  Sinussa on miestä pitämään uupumatta huolta heikommista, mikä on kovin harvinaista nykyään.
  Teet maailmasta omalta osaltasi hiukan paremman paikan elää.

 17. Susan

  Kiitos Saku hyvistä blogeista ja jaksamisesta! Uhkaan sinua rauhalisella joululla ja menestykselisestä tulevasta vuodesta.
  Sisäministeriön sivuille kannataa vieläkin mielestäni yksityistenhenkilöiden kirjoitaa huolensa kyseisestä järjestöstä. Varmuuden vuoksi. Ministeriöstä he siirtävät palauteet poliisihallintoon.

 18. teemu tuomaala

  Nimimerkille ”9 mm” sääliä ja myötähäpeää. Toivottavasti uhmaikä hellittää ennen kuin ehtii elämäänsä tyystin pilaamaan (jos ei sitä ole jo tehnyt), reppana.

 19. Päivi Raulamo

  Kiitos Saku että olet ja jaksat tätä hienoa työtäsi. Rauhaa sinulle ja perheellesi ja rakkautta sydämeesi <3 Olet tärkeä niin monelle meistä

 20. Panu Pirhonen

  Faktat romuttaa jonkun maailmankuvaa. Sääli. Kaikesta huolimatta. Hyvää ja rauhallista joulua.

 21. Jukka Tanttari

  Hienoa, että virkavallan rattaat alkavat pikku hiljaa jauhaa. Sakarin osuus siihen ei ole vähäinen.

  Yhdeksän millin miehelle pakkasukko tuokoon kielikurssin ja viivoittimen.

  Hyvää Joulua.

 22. Markku Kemppainen

  Suomessa on ihan liian kauan siedetty näitä räyhäporukoita. Alkaa taviksenkin hermo pian pettää ja tulee kohta käytettyä retoriikkaa josta ei ole ylpeä. Mutta kyllä, paskiaisia ovat.

  • Markku Kemppainen

   Ja suomalainen siinä mielessä ikävä ihminen, että hän haluaa aina ymmärtää kiusaajaa. Kaikkein pahinta on jos kiusattu nousee puolustamaan itseään ja oikeuksiaan. Silloin hän muuttuu tosi kusipääksi ja kaverit kaikkoavat esim. työpaikalla. Kokemusta on. Kiusaamista, uhkailuja ja vittuiluja pitää Miehen kestää. Muuten on vinkuva ämmä.

 23. Tupu

  Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

  Ikävää, että ihmisten surkeita elämäntilanteita hyödynnetään ja lietsotaan niiden avulla sairasta vihaa aivan vääriin kohteisiin. Yllytetään aivan vääränlaiseen toimintaan, jos tarkoituksena on parantaa omaa tai yhteiskunnan tilannetta. Pakkohan tuollaiseen on puuttua ennen kuin tapahtuu jotain pahempaa, mutta täytynee omalla kohdalla tulevaisuudessa pyrkiä jakamaan enemmän tietoa ja siten vaikeuttamaan näiden vihaa lietsovien toimintaa.

  Minulla ei riitä kanttia pitää blogia omalla nimellä, vaikka olen täysin tietoinen, että blogiini eksyneillä ”tutuilla” viranhaltijoilla ei ole epäilystäkään henkilöllisyydestäni.

 24. Ukko Liikkanen

  Hyvää joulua, ja kiitos kuluneen vuoden työstä. Nyt meneillään olevaa muukalaisvihamielisyyttä ei voi vastustaa tarpeeksi.

  Kävin eilen pitkän ja ihan hyvän keskustelun yhden Torniaisen puolustelijan kanssa, ja varmasti molemmat opimme jotain. Harvinaista tässä keskustelussa oli, että emme menneet henkilökohtaisuuksiin, joten saimme oikeasti vaihdettua mielipiteitä.

  Suurin yllätys minulle oli, että maailmaa nähnyt mies oikeasti luuli, että islamismi tuhoaa Euroopan. Ehkä jopa suurin osa noista räyhääjistä pelkää, että Albaniasta Intiaan on pelkkiä paikallisia ”Jouko Pihoja”, joilla ei ole muuta agendaa kuin tuhota länsimainen elämäntapa.

  Todellisuudessa eivät ole kovin kaukana lopputuloksesta, mutta eivät vain tajua sitä että muutamat tuhannet, ehkä kymmenet tuhannet ihmiset, jotka jopa ymmärrettävästi ovat hieman näköalattomia tulevaisuutensa suhteen, koska jenkkien ja brittien johdolla on heidän kotitantereillaan aika monta vuosikymmentä muut sotkeneet, ovat saaneet luotua valheellisen uhan, jonka vuoksi nämä meidän kotimaiset ”isänmaanpuolustajat” tuhoavat länsimaisen elämäntavan ihan itse.

  Itse kirjoittelen täältä Ugandasta, jossa on noin miljoona pakolaista, ja kaikki uskonnot sovussa keskenään, ja voin luvata että uskontoon tai ihonväriin katsomatta, samat unelmat kaikilla on suurinpiirtein, eikä siihen liity kulttuurien tuhoaminen, vaan mukava elämä, perhe useimmiten, ja muutama onnellinen hetki silloin tällöin.

  Kysymys kuuluu, että miten me saataisiin kaikki tajuamaan tämä? Jos eurooppa johonkin tuhoutuu, niin se on ikärakenne, ja sen estämisessä jokainen onnistuneesti integroitu tulija on enemmän kuin tarpeen. Onnistunut integraatio ei tarkoita, että opetamme tulijat tavoille, vaan riittää kun käydään ei-vihamielistä dialogia kaikki toistemme kanssa, ja opitaan toisiltamme oppimisen arvoiset asiat.

  Nyt kun elämme maailmassa, missä tieto liikkuu nopeammin kuin ikinä, on täysin mahdollista, jopa helppoa jatkaa sitä menestystä, joka on ollut hurjaa jo puolitoista vuosisataa. Kaikki ei voi olla aina tyytyväisiä samaan aikaan, mutta ihmiskunnalla menee paremmin kuin koskaan. Muistakaa se.

 25. Markku T Koivisto

  Hyvää Joulua, Sakari. Kiitos kaikista hienoista blogeistasi. Anna noille idiooteille anteeksi, he eivät tiedä mitä tekevät. Ja jos tietävät, niin ei muuta kuin kunnon rangaistus.

 26. Jyrki

  Itse olen kyllä käsittänyt, että Saku ei ole missään vaiheessa kieltänyt asioiden kritisointia ei edes maahanmuuton. Vai olenko väärässä? Ja jos en ole, niin mikä on sitten ongelma?

  Itsekin Saku kritisoi esimerkiksi 9e/pvä orjatöitä. Mutta joka kerta nojaa kritisoinnissa tosi seikkoihin. Ja todisteisiin mitä tämä 9e/pvä orjatyö saa aikaan. Kuin myös asiasta kirjoitettuihin lakipykäliin.

  Joten jos nämä nykyiset maahanmuuton kritisointiin keskittyisivät puhtaisiin tosiasioiden ja lain noudattamiseen kritisoinnissa. Niin saisivat myös varmaan enemmän sanomisilleen lukijoita. Toki kyllä hekin välillä onnistuvat en kiellä. Mutta sitten hyvin alkanut kritisointikin saattaa päätyä vaikka 9mm nimimerkin kaltaisiin loppu signeerauksiin. Niin heti putoaa pohjaa pois kritiikistä. Ja kritiikki on vain huonosti tarkoitustaan palveleva juttu. Ja kääntyy lopulta itseään vastaan.

  Toki maahanmuuton kritisoijiin kuuluu aika varmasti asiallisiakin henkilöitä. Mutta ne onkin vähän liian harmaita, tylsiä ja liian harkitsevia, että eivät pääse äänekkäämpien arvostuksen kohteeksi.

 27. Seppo Laitinen

  Raukkamaisen niljakasta lähetellä tuollaisia viestejä. SAIRASTA. Kiitos Saku, kun jaksat näistä kirjoituksista huolimatta seurata ajan kulkua. HYVÄÄ JOULUA sinulla.

 28. Janne Viljanen

  Jaksamista noitten idioottien kanssa ja keep up the good work

 29. Minna Ylitalo

  Turkulaismiehet syyllistyivät vuosina 2015-16 kymmeniin petoksiin, väärennyksiin ja sosiaalisen median identiteettivarkauksiin. Lisäksi 24- ja 26-vuotiaat miehet uhkailivat naista väkivaltaisesti. Seksuaalisten uhkausten kohteeksi joutuivat myös naisen lapset.

  Näin nämä rehelliset kansallissankarit ja jalostuneet rotuhygieenikot suojelevat naisia ja lapsia. Missä katupartio?

 30. Niina

  Hyvää joulua ja kiitos erinomaisista kirjoituksistasi!

 31. Inkku

  Oikein hyvää ja rauhallista joulua! Kiitos mennestä vuodesta ja toivotaan mukavampia blogiaiheita ensi vuodeksi. On ilo seurata blogiasi, ihminen joka nostaa kissan pöydälle ansaitsee myös kunnioitusta.

 32. AMK

  Kiitos Saku,sinä välität meistä ”laiskoista sohvalla kaljan kittaalioista”,kun sossutäditkin ovat ensimmäisenä viisaamassa (osoittamassa) aktiivitoimenpiteitä eli orjatöitä,miksi muuten sosiaalitantat sen tekevät eikös heidän pitäisi auttaa ihmistä eikä lannistaa ja kyykyttää ??Laki???tai kuinka he sen mieltävät syynä oman palkan menettämis pelossa???
  Hyvää Joulupäivää sinulle ja äidillesi-hienon pojan on kasvattanut.

 33. AMK

  Muuten ketkä muun maan kansalaiset saa näin hienoja joululahjoja mitä suomen kansalaiset,ja päättäjät jäävät ”ansaitulleen” lomalle mässäämään ansaittuja säästöjä jotka ovat vähävaraisilta ottaneet että on varaa olla joululomalla,eivätkä kiky loikkauksia tee.???Hiljaa hyvä tulee,ei hiiskuta eikä kuiskita päätökset on tehty ja päätöksen tekijät viettävät onnellisen joulun ja (kuis pitkä heidän lomansa olikaan)uuden vuoden,kunnallisvaalia odottaessa ja uutta lomaa odotellassa ennenkuin lisää köyhiltä otetaan.

 34. JoriN63

  Hyvää Joulua Sakulle ja kaikille tällä palstalla kävijöille. Ao.viestin kirjoittaja on luultavasti joku peräkammarin reppana, joka ei edes tiedä miten päin pistoolia pidetään. Oikein kuitenkin, että Saku teki asiasta rikosilmoituksen. Näin pitäisi jokaisen toimia, jos saa vastaavia uhkauksia. Samaten kaikenlaisesta netti ym. solvaamisesta tulisi aina tehdä rikosilmoitus. Tämä valitettavasti ruuhkauttaa poliisia, jolla nyt on muutenkin varmasti tarpeeksi tekemistä. Mutta se on ainoa keino saada uhkailut, solvaukset jne. loppumaan. Aivan kuten pienille lapsille pitää näköjään myös joillekin aikuisille osoittaa rajat mikä on ok ja mikä ei. Kun joillekin ei äiti ole kotona opettanut käytöstapoja.

 35. Korkki

  Vaikka eri mieltä ollaankin suurimmasta osasta asioita niin en mä kyllä ikinä lähtisi ketään uhkailemaan tai syyttelemään. Asiat tappelevat, ihmiset eivät yleensä.

  Hyvää joulua!

 36. Jari Kähkönen

  Oli aikansa asettua yläpuolelle kuvitellen, että moisen postin julkinen noteeraaminen olisi osoitus sen vaikuttamisesta toimintaan. Oli aikansa kuvitella, että noteeraamien vaikuttaisi kielteisesti omaan tai edustaman tahon julkisuuskuvaan. Turvaohranat ovat myös aina olleet samanlaisia, varmuudenvuoksi kieltäneet keskustelemasta: milloin olkoon puhe siitä prosentista tekijöitä jotka yltyvät julkisesta huomiosta, turvallisuusjärjestelyn laadusta/määrästä tai vaikkapa vain turhvaohranamaisesta pyrkimyksestä manipuloida kuvaa ”todellisuudesta”. Hehehehee, kovinkaan kummoista luokkaa tai kurssia ei tarvitse pitkään käydä, jotta oppii tämän doubletalkin. Antamaan ymmärtää tienneensä koko ajan kaiken vaikkei olisi ollut hajuakaan, järjestelyjen olleen kaikenkattavat vaikkeivät ne riittäisi kuin näytön verran ja ennenkaikkea olemaan koskaan antamatta suoraa vastausta mihinkään kysymykseen. Siksi Sakarin saaman kirjallisen ilmaisun takana olevan ilmeisen kevytsarjalaisen kaltaiset, heh, JÄRJESTYS- eikä suojelupoliisin profiloimat ilmeiset latvabertat ja sun muut aikuissosiaalityön asiakkaat esiintyvätkin, kuten tätä blogia pidempään lukeneet ovat saaneet kyllä säännöllisesti huomata.

  Koska on useamman päivän teemapyhä, heitetään vähän anekdoottia. Olipa muuan yksityisetsivä, jonka ammatinharjoittajana aloittama liike oli kasvanut työllistäväksi firmaksi, koska se kynsi metropolin turvallisuusalan pellon kaikkein epäkiitollisinta sarkaa, jotka olivat kivisyydessään ja kyisyydessään sitä luokkaa etteivät pääsarjalaiset sekä nimifirmat edes sinne koskaan vaivautuneet ja pienemmätkin olivat jommankumman sopimuspuolen tahdosta vaihdossa jo ensimmäisen kerran jälkeen. Noh, etsivän kännykkäpä soi ja soittajan numero oli tuntematon. Sattui lisäksi vielä niin, että sillä sekunnilla kun hän puheluun vastasi, se oitis katkesi. Tästäpä etsivä sisuuntui, juoksi oitis asekaapille ja oitis puki päälleen kainalokotelon järeällä revolverilla, jossa oli kenttäkelpoisuuden rajoilla oleva ylipitkä teatteripiippu ja kovat patruunat rummussa.

  Tässä rustiningissa hän suoritti hyvän viikon ajan kaikki päivittäiset puhteensa, olkoonpa ne kuinka rauhanomaiset ja asetta tarvitsemattomat hyvänsä. Kunnes paljastui ettei katkennut puhelu ollutkaan tiedustelutoimintaa, mikä olisi tarkoitettu puhelinnumeroiden selvittämiseksi, paikallaolon varmistamiseksi tai muuhun sensellaiseen henkeä sekä terveyttä vaarantavan rikoksen edeltäväksi valmistelevaksi tuhmuudeksi. Ilmeni, että soittaja oli ollut toinen samanlainen epäluuloinen epeli, kaveri peräti, jonka numeron näkymättömyys oli tarkoituksellista(koska niinhän ne kaikki sellaiset ovat aina tehneet poikki maailmansivun) ja puhelun katkeaminen oli sen silkkaa sattumaa(luuli kai ettei vastattaisi ollenkaan). Huh-huh. Toistaitoisuus, paranoidisuus ja heikko harkintakyky, kas siinäpä on usean tragedian alku niin pienessä kuin suuressakin.

  Sekä on niinkin ettei useampi kuin jokatoinen mielisairas, persoonallisuudeltaan tasapainoton, käyttäytymiseltään epävakaa ja päihderiippuvainen laitospojukaan oikeasti tiedä, että kenet ja millä tavoin joku oli muka vasikoinut, mutta päättipä vain ruveta sellaista juttua kongilla levittämään asianomaisesta. Hyvin tieten ja mitään siitä välittämättä, että mitä moisista puheista enemmän kuin todennäköisesti seuraa. Taino, laskeskeli sentään ettei itse olisi välittömästi saamassa viittomakielisen palautteen suoraan kehutulta omakätisesti ja ettei tämä kuitenkaan olisi niin hyvin verkostoitunut ettei ylen köyhä laitoskutoinen huvituksensa valuisi aivan tyhjään. Se on se ihmissuhdetaidottomuus, tylsyys ja köyhyys yhdistettynä lukkojen takana vietettävän elämän rajoittuneisuuteen.

  Sitä ei äkkiseltään luulisi, ettei kukaan viitsisi olla kuin tarinan etsivä tai laitospoju, sekä syvästi häpeävän jahka paljastuu edes siihen verrattavaksi. Roskaa, yhteinen nimittäjä arkkityyppien lihaksi tulleiden versioiden kesken on juuri se, että eivät ne ole ikinä edes ajatelleet olleensa idiootteja. Saati häpeä vähääkään, kun joutuvat kasvotusten oman käyttäytymisensä seurausten kanssa. Vaikka sitten leivättömän pöydän edessä mittaillaankin sitä kovaa lain taksaa.

Kommentoi »

Comments are closed