Rauha maahan

Tänään Suomen Turku julistaa taas perinteiseen tapaan joulurauhan. Tällä julistuksella on joskus ollut ihan oikeasti juridista merkitystä –  ja saisi olla vieläkin. Valtiovalta saisi julistaa maahan pysyvän rauhan väkivallalta, sillä uhkailulta, vihapuheelta ja rasismilta.

Sain eilen joulutervehdyksen kirjepostina. En tiedä lähettäjää, mutta kirje meni jo poliisille tutkittavaksi laittomana uhkauksena.

uhk

Tämän lähettäjälle sanon julkisesti muutamia asioita. Opettele yhdyssanat ja hio käsialaasi. Vaikeus saada rivit pysymään suorina kertoo siitä, että et ole paljon kynää kädessäsi pitänyt. Opettele myös käyttämään omaperäisempiä ilmaisuja, sillä tuo viittaus yhdeksänmilliseen patruunaan on auttamattoman kulunut ilmaisu. Voisit joskus myös lukea blogejani sen sijaan, että omaksut käsityksesi minusta sosiaalisen median vihapalstoilta, joilla keuhkoavista monikaan ei ole oikeasti lukenut juttujani. Ja sitten tärkein: älä edes yritä lähestyä minua pahoissa aikeissa, tai tapaat erittäin ikävän ihmisen. Odottele, että tapaamme oikeudessa.

Onneksi yleinen mielipide ja virkavalta ovat ruvenneet toimimaan tätä maatamme riivaavaa vihapuhetta ja väkivallan uhkaa vastaan. Poliisihallitus aikoo nostaa kanteen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi. Liike ei ole rekisteröity yhdistys, mutta silti se voidaan kieltää. Lisäksi liikkeeen taustalla on ihan rekisteröity yhdistys, Pohjoinen perinne ry. Se julkaisee Magneettimediaa ja sen puheenjohtaja on törkestä kuolemantuottamuksesta syytetty Jesse Torniainen.

Joensuun kaupunki toimi esimerkillisesti tekemällä rikosilmoituksen Suomi ensin -mielenosoittajien kannustamisesta hyökkäämään nimeltä mainittjen kaupunginvaltuutettujen kimppuun. Turussa tuomittiin vastaanottokeskukselle vaatteita kerännyttä naista ja hänen alaikäisiä lapsiaan uhkailleet tuntuviin rangaistuksiin.

Näitä rikosilmoituksia ja tuomioita tarvitaan lisää. Uhkaileville paskiaisille on kerta kaikkiaan tehtävä selväksi, että sananvapauden mukana tulee sanomisen vastuu ja lakia rikkovat joutuvat edesvastuuseen. Emme tarvitse ainoastaan joulurauhaa, vaan pysyvän rauhan uhkailevilta rikollisilta.

Näillä puheilla toivotan kaikille lukijoilleni hyvää ja rauhallista joulua.

 

 

 

Kommentit (38)
 1. Myös nämä tällaiset ovat yksittäistapauksia, joista ei oikeastaan kannata välittää, eikä niile kannata suoda huomiota. Tälläisen kirjeen takana on sairas ihmismieli, jolle ei kannata olla edes vihainen. Ihmismieli, jolla on varmasti paljon pahempia ongelmia, kuin jonkun blogikirjoitukset.
  Rikosilmoitus, kyllä, mutta toivon mukaan se johtaa siihen, että viestin kirjoittaja pääsee jotenkin asiaan kuuluvaan hoitoon.

  Henkilökohtaisesti olen kyllä vähän huolissani aina kun tällaisia viestejä ilmestyy. Silloin herää aina kysymys; mikä on kansan terveydentila? Miten suuri ryhmä kansasta on hoidon tarpeessa?

  Noh, näitä saadaan varmasti miettiä myös ensi vuonna.

  Hyvää joulua – myös viestin kirjoittajalle, vaikka sellaista joulua hän on tuskin saanut koskaan viettää.

  1. Markku Kemppainen
   24.12.2016, 17:14

   Ei pidä välittää? Minusta sellainen suhtautuminen on täysin väärä. Meillä on selkeä lainsäädäntö tämänkaltaiselle toiminnalle ja tällaisissa tapauksissa pitää viranomaisille asia saattaa tiedoksi ja antaa heidän toimia. Näin sairaiden ihmisten paikka on muualla kuin vapaalla jalalla yhteiskunnassa.

 2. Mikko Laakso
  24.12.2016, 09:19

  Oikein hyvää joulua sinulle Saku ja kiitos kolumneistasi! Hyvin harvoin, jos koskaan, olen ollut eri mieltä kanssasi.

Kommentointi suljettu.