Taivaanpyörittäjät ja yleisänkyrät

-Kyllähän maapallo nyt pyörii, mutta jos minua ei valita enää valtuustoon, niin vaalien jälkeen se ei enää ole varmaa.

Jotenkin näin mainosti kunnallisvaaliehdokas itseään vanhassa Aapelin pakinassa. Näitä korvaamattomia on taas keväällä tyrkyllä valtuustoihin ja kampanjat näkyvät alkavan hyvissä ajoin ihan puoluetasolla.

Timo Soini näyttää vievän puolueensa kunnallisvaaleihin vastustamalla naispappeutta, aborttia ja  eutanasiaa. Lisäksi hän vastustaa uusimmassa blogikirjoituksessaan myös vääränlaisia kansalaisaloitteita, Yleä ja Paavo Väyrystä sekä kadehtii toisten mediajulkisuutta. Tasa-arvoista avioliittoa vastustavaa kansalaisaloitetta hän kannattaa varauksetta. Aloitteella pyritään kaatamaan hyväksytty, mutta ei vielä voimassa oleva laki. Vuosikausia kestänyt kaiken vastustaminen istuu näköjään lujassa.

Varsinaisen yökötyksen julkaisivat perussuomalaiset nuoret. Pakkoruotsia vastustavalla videolla ruoskitaan alushoususillaan tai vaipoissa olevaa järjestön väistyvää puheenjohtajaa Sebastian Tynkkystä. Taustalla kaikuu uhkaava musiikki ja Isä meidän rukousta mukaileva selostus pakkoruotsin kauhuista. Jos haluatte, niin etsikää itse video. Minä laitan siitä vain kuvan.

sebu

Tästä jo joku ennätti sosiaalisessa mediassa sanoa, että viimeinkin Tynkkyselle on saatu vaipat ja ainakin jotkut taisivat päästä toteuttamaan seksuaalisia fantasioitaan. Oli miten oli, niin kunnallisvaalien asiasisällön kannalta tämäkin avaus on täysin merkityksetön.

Kunnanvaltuustoissa ei päätetä tasa-arvoisesta avioliitosta, aborteista, eutanasiasta, naispappeudesta eikä ruotsin kielen opiskelusta. Tässä ollaan taas tekemässä samaa temppua kuin viime kunnallisvaaleissa, jolloin valtuustoihin ympäri maan pölähti jytkyn seurauksena valtuuston päätösvallasta mitään tietämättömiä maahanmuuton totaalivastustajia ja yleisiä änkyröitä. Maahanmuuton vastustajat ovat olleet neljä vuotta tuppisuina, koska eivät ole kiinnostuneita mistään muusta kuin maahanmuuton vastustamisesta. Yleiset änkyrät puolestaan ovat saaneet monen kunnan päätöksenteon täydellisesti jumiin.

Jokaisen ehdokkaan pitäisi olla edes alustavasti perillä siitä, millaisista asioista valtuusto yleensä päättää. Sen lisäksi heillä pitäisi olla jonkinlainen ymmärrys kunnan toiminnasta ja tehtävistä. Jos joku vastustaa epämääräisesti kaikkea nykyistä kähmintää, kuten PS-nuorten toisella vaalivideolla tehdään, niin todennäköisesti hänellä ei ole aavistustakaan kunnallisen demokratian menettelytavoista.

Jos joku julistaa maahanmuutto- ja pakkoruotsikriittisyyttään, niin kysäiskääpä piruuttanne miten hän luulee voivansa kunnanvaltuustossa vaikuttaa näihin asioihin.

On kunnallisvaaaleilla myös yleispoliittista merkitystä. Keväällä tulemme näkemään, että nykyisten hallituspuolueiden suosio putoaa. Se on ihan oikeutettu protesti maan hallituksen kyvyttömyydelle, mutta tärkeintä kuitenkin on saada jokaiseen kuntaan osaava valtuusto. Taivaanpyörittäjillä ja yleisänkyröillä ei ole mitään järkevää käyttöä.

 

 

Kommentit (110)
 1. Joni Pelkonen
  28.12.2016, 11:28

  Jokainen kansanedustaja ja kunnanvaltuutettu tuottaa rahaa puolueen kassaan. Siinä onkin Timo Soinin koko liikeidea politiikassa henkilökohtaisten mieltymystensä edistämisen lisäksi.

  1. ”Jokainen kansanedustaja ja kunnanvaltuutettu tuottaa rahaa puolueen kassaan”

   Tämä, ja tietenkin oma rahallinen hyöty taitaa hyvin valitettavasti olla monen politiikon päämäärä. Sitten ne, joilla on oikeasti halua edistää kansan ja valtion hyvinvointia – sekä mahdollisesti jopa tietoa ja taitoa, että osaisivat niin tehdä – hukkuvat näiden ”vale-edustajien” mereen.

   Kansanedustajia, kunnanvaltuutettuja ja muita virkaan äänestettäviähän äänestetään pääsäntöisesti ongelmina nähtyjen asioiden korjaamiseen. Mikä siis on paras keino varmistaa, että äänestetään myös vastaisuudessa? Ei ainakaan ongelman (täysi) korjaus.

   Mitä pidempään jokin ongelma saadaan pidettyä elossa, sitä pidempään sillä voidaan kalastaa ääniä.

   Tämä on tietenkin vielä helpompaa, jos koko ongelma on kuvitteellinen. Sitten on myös näitä ”ongelmia”, kuten nämä kolme Soinin itse listaamaa, joita vastustamalla on hyvin helppo kerätä ääniä pidempäänkin (ehtona tietenkin, että niille löytyy myös äänestäjien joukosta vastustajia) koska yleensä ne tulevat jäädäkseen.

  2. Eihän tuo Tynkkysen asu ole vaippa tai alushousut. Sehän on lantioliina, kuin ristillä riippuvalla Jeesuksella ikään. Assosiaatio on selvä: Tynkkynen rinnastaa itsensä Jeesukseen, ruoskittaa itseään, taustalla kuuluu isämeitä ja ruotsinkieli on pääsiäispiinan kärsimys. Ja kuvaako tuo raskas Golgatan tie eduskuntatalon portaita?

   Uskonkin, että taivallus niitä ylös voi olla tuskan takana. Mutta entä ne, joiden yksinkertaisuuden varaan Soini huijaripopulisminsa rakentaa? Mitä he uskovat?

 2. Perusporvari
  28.12.2016, 11:48

  Joulunpyhinä olen lukenut Anthony Uptonin vallankumous suomessa teosta. Teoksesta tulee ilmi, kuinka sattumanvaraista ja varsin proosallista oli itsenäisyytemme alku.
  Pahimman virheen teki tuolloin senhetkinen vasemmisto,sen suorastaan vastuuton ääripopulismi nosti esiin voimia joita sen synnyttäjät eivät enää kyenneet hallitsemaan,sosialistisen liikeen johto suorastaan pelkäsi omia joukkojaan.

  Vähän vastaavalla tavalla nyt on päästetty populismin pullonhenki irti,erinäisistä syistä aiheutuen myös nyt radikaalisoitumisen kierre on lähdössä liikeelle,todennäköisesti myös nyt,tälläkertaa konservatiivinen vallankumous, tulee tuottamaan vaikeuksia ja pelonaiheita myös voimille jotka sen lietsoivat esiin.

  Virhe mihin tälläkertaa vasemmisto sortui oli yleismaailmallinen uusliberalismin liehakointi, tarjonnan talouspolitikka ja sen eräs muoto työvoiman vapaa liikkuvuus on tuottanut tilanteen jossa puurokupille on tullut liikaa pyrkijöitä,kun tuo puurokuppi on säänönmukaisesti suurimman osan väestöstä edessä pienentynyt olaan tilanteessa jossa varsinkin työväenluokkaisen nuorimman väestönosan tunteet kuummenevat.

  Vapaan kilpailun, liberalismin rakenteellinen ominaisuus on yksilöiden laajamittainen ja systemaattinen häpäisy, kun työpaikkoihin on yleensä valtava kilpailu sekä lisäksi viellä tavalla tai toisella onnekaat sattuu olemaan sisäpiiriläisiä,jotka saavat avoimet työpaikat.
  On ymmärrettävää että näissä oloissa suorastaan luonnonvoiman oloisesti tipahtamisvaarassa olevat hakevat tukea joukkovoimasta,jolla ulkopuolelta tulevaa kilpailua työpaikoista voidaan padota.

  1. Olet hyvinkin oikeassa sen suhteen että uusliberalismi, etenkin pyrkiessään keskittämään pääomaa, on erittäin haitallista työvoiman ja yleisen hyvinvoinnin kannalta.
   Mutta olet kyllä tasan ensimmäinen ihminen joka on huomannut vasemmiston liehakoivan uusliberalismin kanssa. Ellet sitten tarkoita vasemmistolla kokoomusta ja varsinkin sen nuoriso-osastoa?

Kommentointi suljettu.