Kritiikki kielletty

-Suomi ei ole mikään punakaarti, jossa maan hallitus valitaan huutoäänestyksellä!

-Hallituksen tulee nauttia eduskunnan luottamusta. Kansan luottamus mitataan neljän vuoden välein vaaleissa. Ei maata viedä eteenpäin huutoäänestyksellä ja vihellyskonserteilla.

-Räksyttäjät, Timonen eturivissä myötähuutajineen, halventavat parlamentarismiamme näillä laukomisillaan. Meillä on – luojan kiitos – vaaleja, jotka hoidetaan rehellisesti ilman vilunkeja. Katsomosta räksyttämisen sijasta keskityttäköön hoitamaan yhteiskuntajärjestelmäämme ja varjelemaan demokratiaamme.

Muun muassa tällaisia kommentteja sain eiliseen juttuuni Politiikan käypäläiset ja samalaisia kommentteja tulee aina, kun arvostelen hallituksen toimintaa. Erityisesti eilinen mainintani pääministerin saamista buuauksista ja vihellyksistä herätti närkästystä.

Samasta asiasta kansalle närkästyi myös eduskunnan puhemies Maria Lohela. Hänen mielestään kansalla ei ole enää tapoja.

lohela

Sinänsä mielenkiintoista, että tapojen puutetta paheksuu henkilö, jonka omaa puoluetta on usein leimannut käytöstapojen puuttuminen ja joka itse pääsi eduskuntaan yksistään maahamuutto- ja muslimivastaisten tekstiensä ansiosta. Ne ovat enimmäkseen jo kadonneet netistä, mutta jotain löytyy vielä. Lohela ei myöskään ole erityisemmin siistinyt eduskunnan puheita, vaan ainakin minun havaintoni mukaan sallii melkoista revittelyä varsinkin hallituspuolueiden edustajilta.

Hallituksen ja erityisesti pääministeri Juha Sipilän suosio on ennätysmäisen alhaalla ja mitä alemmaksi se laskee, niin sitä kovemmin vaaditaan hallituksen kritisoijia olemaan hiljaa. Tässäpä näille hiljaisuutta vaativille kaksi kovaa luuta vaiennettavaksi:

Kokoomuksen kunniapuheenjohtaja Ilkka Suominen kysyi, kuka saisi hallituksen järkiinsä autojen sateliittipaikannukseen perustuvan verotuksen suunnittelussa ja Pertti Salolainen varoittaa sote-uudistuksen tuottavan koko palvelutotannon itselleen rohmuavia suurtoimijoita.

– Ettekö huomaa mitä kentällä jo tapahtuu? Parhaat lääkärit, yritys-strategit [siirtyvät sote-yrityksiin], raha etc., Salolainen kirjoittaa Twitterissä.

– Nämä toimijathan ovat palkanneet hyvin paljon ihmisiä poliittiselta puoleltakin, ja lisäksi näitä johtavia lääkäreitä, tähän yksityistämisen valmisteluun. Täytyy olla huolellinen, että tämä ei mene pieleen, hän jatkaa Uudelle Suomelle.

Riskinä on muun muassa kaikkien parhaiden lääkärien valuminen yksityiselle puolelle ja samalla julkisen puolen osaamisen rapautuminen.

Siellä se oppositio taas räksyttää, vaikka vaalit on pidetty ja mandaatti annettu. Suurin osa kansasta on äänestänyt porvaripuolueita, joten suut kiinni siellä. Ei kun hetkinen, nämä ovatkin arvostettuja kokoomuskonkareita…

Ei kansan ja poliitikkojen suuta voi tukkia vaalien välilläkään. Sitä ei pidä mennä edes yrittämään, sillä sellaiselle järjestelmälle on ihan oma nimensä. Käytöstavat ovat sitten toinen asia. Äsken Ylen uutisissa kerrottiin, että suurin osa äänestäjistä on valmis sallimaan kovankin puheen, kunhan ei valehdella.

Siinäpä olisi nykyisille hallituspuolueille oppimisen paikka. Taisi tulla luvattua, että köyhiltä ei leikata ja taisipa tulla luvattua sekin, että koulutuksesta ei ainakaan leikata. Taisipa tulla valehdeltua, joten ei pidä ihmetellä kansan reaktioita.

***

Minä muuten pidän noita siteeraamiani lukijoiden kommentteja ihan asiallisena keskusteluna ja toivon vastaavia lisää. Uskokaa pois, että minulla on paljon kokemusta oikeasti epäasiallisista kommenteista.

“Aku Korhoselle” voin kertoa, että ihan turhaan sinä sinne roskakoriin kirjoitat useita ivaa tihkuvia kommentteja joka päivä. Käyn joskus tyhjentämässä roskiksen ja poistan kommenttisi niitä sen tarkemmin lukematta.

 

 

Kommentit (47)
 1. Joni Pelkonen
  3.1.2017, 16:30

  Kysyin Loheltalta Suoraan Facebookin välityksellä ollaanko kohta jo rajoittamassa mielenilmaisunvapautta. Vastaus kaikessa lyhykäisyydessään kuului “mistä olet sellaista päätellyt?”.

  Mistäköhän? Jospa siitä, ettei olisi ensimmäinen kerta. Kun Lohelan kaltaiset ihmiset – enkä tarkoita “kaltaisilla” poliitikkoa – ryhtyvät kiinnostumaan jostakin asiasta, siitä yleensä seuraa jotakin ikävää meille kaikille muillle. Tämä johtuu siitä, että Lohelan kaltaisten käsitys vapaudesta ja hyvästä elämästä on aika lailla kapeampi kuin useimmilla muilla: siihen ei kuulu sellaisia vapauksia kuin liikkumisen vapaus, vapaus valita oma asuinpaikkansa, vapaus olla kohtaamatta syrjintää syntyperän perusteella tms.

  Lohelan kaltaisten “vapaus” on kyhjöttämistä sohvannurkassa kahvikuppi kourassa. Vähänkin aktiivisempi elämänpito on Lohelan mielestä häiritsevää. Mitä muuta kukaan voisi tarvita, se on hänen kaltaisilleen täysin käsittämätön kysymys. Kun voi tyytyä olemaan samaa mieltä Lohelan kaltaisten kanssa.

 2. Juho Palmroos
  3.1.2017, 16:34

  Yleisötapahtuman isosta yleisöstä nyt on paha alkaa nykimään pääministeriä hihasta ja argumentoimaan järkipohjalta, joten kuorossa buuaaminen oli ihan paikallaan. Viesti lie mennyt perille.

  1. Markku Saalasti
   3.1.2017, 17:50

   EI SE MENE PERILLE. Sorry, että huudan, mut näin se vaan on.

Kommentointi suljettu.