Laittomat ihmiset ja normaali vihapuhe

Neljän ministerin kopla päätti 16.12.2016 käynnistää ilmianto- ja valvontakoneiston. Toimenpideluettelo sisältää mm. poliisille annettavaa lisäkoulutusta, ihmisten rekisteröintiä, lainsäädännön kiristämistarpeiden arviointia, turvaamistoimia ja pakkokeinoja. Säilöönottokapasiteettia lisätään, asumisvelvollisuus otetaan käyttöön, terveydenhoito- ja sosiaalitoimen henkilöstölle tulee ilmiantovelvollisuus ja kirkolle ja järjestöille tietojenvaihtovelvollisuus viranomaisten kanssa kohderyhmään kuuluvista henkilöistä.

Kyse on tietenkin paperittomista ulkomaalaisista, joita neljän ministerin määräyksellä ei saa sanoa enää paperittomiksi, vaan heitä pitää kutsua laittomasti maassa oleviksi. Ministerityöryhmän toimepidesuunnitelma löytyy täältä. Näin yleiseen kielenkäyttöön saatiin sanapari laittomat ihmiset. Sitä käytetään jo ihan yleisesti, kuten ilmeisesti oli tarkoituskin.

Ja sehän toimii. Poliisi noudattaa kuuliaisesti poliitikkojen antamaa ohjetta ja sanoo suoraan, että sitä ei kiinnosta asiassa muu kuin laittomasti maassa olevien poistaminen. Helsingin sosiaalivirasto on antanut sisäiset ohjeet, joiden mukaan hätäapua hakevat laittomasti maassa oleskelevat on ilmiannettava palautusjärjestelmän koneistolle.

sossu

Laittomien ihmisten jahti on alkanut, koska on kiire. Alkuperäiset Migrin palautuspäätökset ovat täytäntöönpanokelpoisia, mutta nyt hallinto-oikeus on linjannut, että osa päätöksistä palautetaan uuteen käsittelyyn. Nehän saattavat uusintakäsittelyssä vaikka muuttua, joten varminta on poistaa henkilöt maasta sitä ennen.

Tässä maassa tapahtuu ihmeellisiä asioita. On tapahtunut jo kauan, mutta moni ei niitä huomaa. Ei vainoja ennenkään ole aloitettu keskitysleirien rakentamisella, vaan ensin pitää muokata mielet otollisiksi.

Mieliä on meillä muokattu jo kauan. Hommafoorumilla se alkoi vuosia sitten ja se on kantanut rumaa hedelmää politiikassa. Nyt on erittäin huolestuttavalla tavalla yritetty muokata myös perustuslain tulkintaa ja ohittaa oikeuskansleri lainvalmistelussa. Perustuslakiblogi kertoo tapahtumat aikajärjestyksessä ja nimet mainiten. Tähän voisi vielä lisätä ivalliset puheet perustuslakifundamentalismista. Jos oikeusvaltion perustan kunnioittamisen vaatiminen on fundamentalismia, niin silloin perustuslain horjuttamista voitaisiin kutsua vaikka anarkismiksi. Tai vaikka fasismiksi.

Mieliä on muokattu ulkomaalaisvastaisiksi ja suorastaan rasistisiksi, ja nyt virkakoneisto myötäilee muokattuja mieliä vain neljän ministerin käskyllä. Ja hyvin toimii. Poliisi sai tuosta linkkaamastani tekstistä vilpittömiä kiitoksia MV:ltä ja kaikilla muillakin sosiaalisen median rasistisivuilla sitä on tervehditty ilolla. Vihapuheesta on tullut ihan normaalia Facebookin ja nettipoliisin päinvastaisista vakuutteluista huolimatta. Näin Rajat kiinni -ryhmässä tervehdittiin uutta Miss Helsinkiä:

rk

Mikä on sellainen maa, jossa oikeista sanoista päättää neljän ministerin työryhmä, virkakunta tottelee sokeasti ohi lainsäädännön annettuja poliittisia ohjeita, perustuslain asemaa horjutetaan ja rasistit mellastavat vähemmistöjen kimpussa? Miettikää itse.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (33)
  1. Riitta Silen
    6.1.2017, 11:13

    Kiitos, Saku, taas kerran. Luen tekstejäsi, vaikka joka kerta vääntää sydämestä ja vatsasta, kun nostat esiin tätä pimeyttä, mitä suomalaiset tuottavat. Nuokin missin mollaajat! Aina yhtä käsittämätöntä, millaista alhaista ajatusta Suomeen mahtuu. Ihan oikeasti fyysistä kipua tunnen. Kiitos, että pidät minutkin hereillä. Yritän nostaa asiaa työssäni tulevien aikuisten parissa, jos mitenkään voin asiaan vaikuttaa. Riitta

  2. Tanja Takalo
    6.1.2017, 11:20

    Onhan Suomessa ennenkin keksitty uusia sanoja, joilla pitkään on kiusattu ihmisiä.Yksi pahimmista on ”yrittäjämäinen”, sana ei todellisuudessa tarkoita yhtään mitään,eikä se edes ole kunnollista suomen kieltä. Suomen sivistyssanakirja ei tunne määritelmää sanalle,mutta viranomaiset käyttävät sanaa innolla ja määrittelevät sen tarkoittavan henkilöä joka toimii yrittäjämäisesti. Tällä sanalla pystytään yhdellä päätöksellä epäämään päivärahat ja toimeentulotuet. Riittää kun viranomainen väittää,vailla todisteiden häivääkään, että päivärahaa hakeva henkilö toimii yrittäjämäisesti,eikä näinollen ole oikeutettu tukiin. Työttömän on turha vedota siihen,että ei ole tehnyt ellinkeinoilmoitusta eikä ole missään yritystoiminnassa edes osakkaana. Viranomaisten mielivalta tulee tässä erinomaisesti julki. Uusia sanoja keksimällä luodaan mielikuvia joiden perusteella tehdään päätöksiä. Itse sain aikoinaan päätökset purettua vasta oikeusaputoimiston avulla. Olin kuulema yksi harvoista suomessa jolta se onnistui.

Kommentointi suljettu.