Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Ydinosaamista

Jokainen tekee sitä, mitä parhaiten osaa. Ikävä kyllä nykyiset poliittiset päättäjät osaavat tehdä monenlaisia asioita, mutta kelvollista politiikkaa eivät osaa. He eivät edes tunne perustuslakia, saati sitten muuta lainsäädäntöä tai yleisiä oikeusperiaatteita. Jääviyskysymykset ovat heille käsittämättömiä ja rikostuomiokin  on joillekin vain keino saada lisää ääniä.

Maan hallitus päätti kaksinkertaistaa valtion saamat sakkotulot päivä- ja rikesakkojen roimalla korotuksella. Perustuslakivaliokunta tyrmäsi esityksen, koska valtiontalouden sopeuttamistoimia ei voida sellaisenaan pitää hyväksyttävänä syynä säätää tällaisia muutoksia rangaistusjärjestelmään. Suomeksi sanottuna sakkojen tarkoitus ei ole valtion tulojen maksimointi. Niinpä hallitus peruu tämän esityksensä ja korottaa sakkoja huomattavasti aiottua vähemmän.

Jos hallituksessa olisi edes yksi juristi, niin hän olisi voinut kertoa tämän heti. Jo Olaus Petrin 1530-luvulta peräsin olevissa tuomarinohjeissa se sanotaan:

Kaikki laki on asetettu oikeuden ja kohtuuden eikä sakkorahan tähden. Sillä sakkoraha on niille rangaistukseksi, jotka lain rikkovat; mutta laki tahtoo olla ennemmin rikkomattomana kuin rikottuna, ja soisi, ettei sakkorahaa ollenkaan tarvittaisi.

Lakiesitysten antaminen ei ainakaan ole maan hallituksen ydinosaamisaluetta, mutta lobbaaminen näyttää olevan lähellä pääministerin sydäntä. Viime helmikuussa hän lobbasi menestyksekkäästi Intiassa yritystä, josta hänen lapsensa omistavat siivun.

Annan puheenvuoron Fb-kaverilleni Igor Virtakankaalle:

Annas kun arvaan. Sipilällä ei ollut mitään tietoa siitä, että matkalla oli mukana hänen lastensa omistama yritys. Hän ei ollut jäävi lobbaamaan diiliä perhetutun ja omien lastensa pilotoimalle yritykselle, eikä siinä ole mitään väärää, että Suomen valtio maksoi matkat sekä hommasi audienssin paikallisten päättäjien luokse, joiden kanssa keskustelemaan pääseminen olisi muuten voinut olla kempeleläisyritykselle haastavaa, mutta pääministerin siivellä ovet aukesivat.

Tässä on kyse ainoastaan median ajojahdista ja heti kun jollain on vähän massia päällä, niin alkaa joku läski vinkuu.

pentti-koyri

Pääministerin tuohtumusta odotellessamme voimme vilkaista Tampereen perussuomalaisten kunnallisvaalistrategiaa. He lähtevät vaaleihin liputtamalla avoimesti lain rikkomisen puolesta. Yhdistyksen puheenjohtaja Terhi Kiemungin saamaa rikostuomiota pidetään vaalitäkynä, jonka odotetaan tuovat paljon ääniä. Kiemungin itse itsestään tekemän esitutlkintapyynnön seuraksena annettua rangaistusta pidetään poliittisena ja samalla uhataan poliittisia vastustajia tulevilla poliittisilla oikeudenkäynneillä.

15965549_10211575551934379_4096072804985134421_n

Odotettavissa lienee kansantuomioistuimia, kunhan ”iso laiva kääntyy”.

Tuomioistinten toiminnan väittäminen poliittisesti värittyneeksi on erityisesti näiden rikoksista tuomittujen suosiossa. He eivät suostu ymmärtämään rikkoneensa lakia ja saaneensa lakiin perustuvan rangaistuksen. Tällainen toiminta kertoo luonteen alhaisuuden lisäksi poliittisesta opportunismista. Lisäksi se kertoo täydellisestä piittaamattomuudesta lain säännöksistä.

Miten nämä asiat liittyvät toisiinsa? Siten, että politiikkaan on pesitytynyt valtakunnan ylintä johtoa myöten ihmisiä, joiden ydinosaamisaluetta on tunarointi.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (44)

 1. H

  Ihmettelen suunnattomasti miten perussuomalaiset ja kaikki rajat-kiinni- jengi näkee maahanmuuttajat vaarallisina Suomen tulevaisuudelle?! Suomi on vaarassa ihan siksi, että kohta se on myyty.

 2. kr

  Miten masentava uutinen. Onkohan tämä vain jäävuoren huippu? Mihin tämä maailma on menossa? Joka puolella vaan korruptiota, kahmimista ja valehtelua. Matti Näsää siteeraten voisin sanoa, että mua ei kyllä pian huvita yhtään mikään.

 3. Lauri

  Tämän viestin tarkoitus ei ole puolustella Sipilää. Mielestäni hän ei tee pääministerinä erityisen hyvää työtä. Mutta ymmärtääkseni Sipilän lapsilla on noin 5% omistus tästä yhtiöstä, joka ilmoitti tekevänsä investoinnin Intiaan. (5% luvun näin muistaakseni iltalehden uutisesta). Kyseisellä omistusprosentilla ei vielä päätetä minkään yrityksen toiminnasta yhtään mitään, joten tässä ratsastetaan mielestäni nyt vähän turhan paljon Sipilän lasten yritysomistuksella. Asia olisi mielestäni eri juttu, jos lapset omistaisivat vaikkapa 51% tai 49% yrityksestä.

  • Otso Ollikainen

   Tosin käsittääkseni Sipilän poika käytti valtakirjalla yhtiökokouksessa 26% ääntä, mikä tekee hänestä suoraan yhtiökokouksen suurimman
   äänenkäyttäjän.

   • Antero Pönni

    Näitä kun alkaa olemaan enenmänkin Sipilän lähipiirissä, niin tuskinpa erehdyn veikkauksesani, Sipilän lähtölaskenta alkaa pikkuhiljaa Keskustan johdosta. Voi pääministerinkin palli heilua?
    Muistutetakoon Vanhasen yhteydet nuorisosäätiöön. Sekä mikä oli sitten lopputulos.

   • Risto Eloranta

    26 prosentin äänimäärällä ei taida olla suurin. Eikös Fortumilla ole suurempi osuus?

    • Jussi Ansio

     Vilkaise huvikseen kuka Fortumin omistajaohjauksesta päättää.

  • Eemeli Saarelainen

   Samaisessa Iltalehden jutussa (johon linkki ylempänä) mainitaan myös. että Sipilän lähipiiriin kuuluvalla Juha Hulkolla oli ennen omistusten uudelleenjärjestelyä 19% osakkeista. Tässä ei ole tarjota parempaa kuin Iltalehteä lähteenä, että kuinka hyviä kavereita, mutta ilmeisesti aika hyviä, koska Hulkko myöhemmin valtuutti Sipilän pojan käyttämään myös hänen ääniosuuttaan yhtiökokouksessa tehden Fortel Investista suurimman äänenkäyttäjän 26% ääniosuudella.

   Sanalla sanoen, Sipilän tilanne on kyllä varsin vaikea. En tiedä miten hänen pitäisi toimia, ettei näitä jääviysongelmia tulisi. Selkeästi omistusten siirtäminen lapsien haltuun ei ollut riittävää. Terrafame-tapaus oli ehkä hieman liioittelua, (Sipilän vakuutuskuoret saivat hiukan kohtuutonta huomiota, kun rahastoissa harvoin voi kovinkaan tarkkaan määrittää mihin rahat menevät) mutta tämä tapaus sen sijaan on huomattavasti ongelmallisempi Sipilän kannalta.

   • Sami Lappalainen

    Tähän lyhyt vastaus, jos joka firmassa on joku tuttu ja omat päätökset voi tuoda rahaa omiin ja muiden taskuun, niin ihan yleisen moraalin takia olisi syytä jäävätä itsensä näistä päätöksistä.

  • Maana Backman

   Mutta, kun hyvä perhetuttu antoi Sipilän pojalle valtakirjan hallituksen kokoukseen omista omistuksistaan, niin poika-Sipilällä olikin jo 28% omistuksesta päätäntävallassaan. Se on ihan mainittava osuus.

  • kr

   Kun on miljoonista, kymmenistä miljoonista ja sadoista miljoonista kysymys, 5% ei ole hassumpi juttu.
   Kun isä lähtee ulkomaille viemään bisneksiä, niin hän ottaa mukaan tietysti konkurssin partaalla keikkuneen firman, josta lapsilla on mahdollisuus tienata siivu. Jos muistan oikein niin tämä kyseinen isä, joka sattuu olemaan pääministeri, on julkisesti ilmoittanut arvoikseen perheen, bisneksen ja uskonnon (ei esimerkiksi suomalaisen hyvinvoinnin ja kaikkien kansalaisten yhdenvertaisuuden), niin miten joku voi edes OLETTAA, että hänellä on Suomen etu mielessä matkalla?
   Kysyn vaan.

 4. Angie

  Ei hyvältä vaikuta tämä Suomen poliittinen johto. Persut piehtaroi vihapuheessa ja yhä useampi persupoliitikko on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Samaan aikaan muut hallituspuolueet yksityistävät kansallisomaisuutta omille kavereilleen ja junailevat bisneksiä sukulaisilleen. Tadzikistanilaista meininkiä suorastaan.

  • Juha Ylä-Lahti

   Niin kyllähän rakkaassa itänaapurissammekin oligargit juhlivat yhtiöittämisbileissä 90-luvulla. Sulle mulle, sulle mulle…

 5. Pauli Salakka

  Ymmärtäkäähän nyt tämä, kun tässä on lapsia ja oikein peräti liiketuttujakin löydetty, että tällaisen tapahtumisen estäminen tarkoittaisi joko, ettei valtioneuvoston jäsen, tai kukaan hänen tuttavansa(!) tai perheenjäsenensä voisi koskaan sijoittaa mielestään pätevään ja nousun arvoiseen yhtiöön, joka olisi tällaisen markkinoinnin arvoinen, tai ettei maailmalle saisi sellaisia markkinoitavaksi viedä. Käytännössä ministerin kalakaveri estäisi satojenmiljoonien kaupat toteutumasta, aikuiset lapset muutaman prosentin osakkeillaan sijoituyhtiöstä poislukisi kymmeniä potentiaalisia markkinointi kohteita. Kuinka pitkälle tämä kaivaminen oikein pitää ulottaa – kansakouluun, ensimmäisen työpaikan tuttuihin?

  • Pauli Salakka

   ”Ei me (tyyliin) nokiaa voida ottaa mukaan markkinointimatkalle, kun anopin siskon miesystävän serkku, joka antoi autokyydin naapurin mummon hautajaisiin 80-luvulla, on huoltoliikkeessä töissä mikä hoitaa niiden kopiokoneet.” – ministeri.

  • Mauri Pulkkinen

   Minusta on oikein hyvä, jos vanhempana auttaa esim. lapsiaan taloudellisesti, kun on yksityishenkilö.

   Tilanne muuttuu, jos joutuu/pääsee asemaan, missä joutuu noudattamaan esteellisyydestä säädettyjä esim. hallintolain pykäliä. Eivät ne sentään mene aivan naurettavuuksiin ja esteellisyyden ymmärtäminen vaatii vain tyydyttävää lukutaitoa ja sisäistäminen tunnollisuutta.

   Ketään ei voida pakottaa julkisiin tehtäviin, missä esim. ministerinä joutuu vannomaan valan lakien noudattamisesta.

   • Mauri Pulkkinen

    Täydennän itseäni toteamalla, että yksityisissä yrityksissä esim. osakeyhtiöissä voi myös olla esteellinen ja käyttää sisäpiiritietoa ja luottamusasemaa väärin.

    Oikeustapauksia on riittämiin, jotta oikeuskäytännön pitäisi olla kirkas ainakin asioita seuraaville.

   • Pauli Salakka

    Pointtini täysin ohi: tämä kumminkaimojen kaivaminen ja lähisuvun pienien osuuksien omistaminen yhtiöistä, joka omistaa osan toisesta yhtiöstä, joka vasta hakee omillansa jotain, ESTÄISI meidän tekemästä tämän kaltaista bisnestä niillä vähillä voimavaroilla mitä meillä on. Tämäkin sopimus mikä tehtiin, olisi saattanut kokonaan jäädä tekemättä minkään suomalaisen firman osalta, jos nyt ruikutetut asiat olisivat laitettu esteeksi. Hyvä Suomi, ammutaan enemmän itseämme pieneen jalkaamme. P.s. miljonääri voi auttaa lapsiaan suoraan omasta pussistaan.

    • Angie

     Höpö höpö Pauli. Suomen pääministeri ei voi joutua tällaiseen eturistiriitaan, mikä tässä Chempolis-jutussa on. Tai jos joutuu, se on käsittämätöntä osaamattomuutta.

     http://yle.fi/uutiset/3-9395763

     • Pauli Salakka

      No tuosta ei ollutkaan kyse, enkä ollut tietoinen, vaan markkinointimatkasta – mutta ei hyvältä vaikuta, ja pistää toki matkaakin uuteen valoon.

      Vastaan kuitenkin… Eli tekemällä samaa mitä valtio oli tehnyt jo kymmenen vuotta, yhtiön silloisestakin varattomuudesta ja vastikkeettomuudesta huolimatta – jos käsitin oikein, että se oli viiden kärjessä VTV:n tarkastuksessa ennen fortum-kauppaakin. Totta, että eturistiriita on ja jääviys paikallaan, mutta muitakin huomioitavia asioita on.

     • Rintsu

      Angie vei sanat suustani.
      Asia on just noin.

      • Maana Backman

       Samoin.

      • Mauri Pulkkinen

       Minulta lähti hampaita. Onneksi ne olivat hammasteknikon tekemiä ja liikkuvat sekä ulos että sisään sulavasti.

  • masa

   No se on itsestään selvää, että lapset ja läheiset perhetutut tekevät jääviksi, eikä pääministeriltä olisi taaskaan vaadittu mitään muuta kuin pidättäytymistä asian ajamisesta.

   Toisekseen, siinä on ehkä hyvä syy miksi ei ole lähtökohtaisesti kovin hyvä idea, jos miljonääriliikemiehet suhaavat politiikan ja liike-elämän väliä, koska siinä voi kovinkin äkkiä mennä se kuuluisa oma ja kansakunnan etu ja rahat sekaisin.

  • yrjö perkko

   Pienissä piireissä kaikki tuntevat toisensa, ovat joskus jopa sukulaisia. Se ei tee ongelmaa. Ikävyydet alkavat, kun asioita piilotellaan, vältellään, suututaan kun joku kysyy. Se antaa epäilyttävän kuvan toiminnasta politiikan ja yksityisen liiketoiminnan välillä, kertoo asioita seuraaville että jotain peiteltävää todella on.

 6. Jari Kähkönen

  Istuva hallitus ja sen hanslankarit koostuvat harvinaisen tökeröistä eläjistä. Miltä sen luullaan näyttävän, jos kysymys vienninedistämismatkalla mukanaollesta nostetaan myöhemmin? Siltä, että osanottajista ja asialistasta olisi pitänyt keskustella ajallaan, jolloin niiden oikein ymmärtämiseen olisi ollut edellytykset. Mitä tulee puheeseen suoraan…persusta, sietää nyt kysyä sitä, että vaatiiko Pyhä Timo ehkäpä lainvoimaista langettavaa tuomiota ties kuinkakin törkeästä rikoksesta, joka rangaistuksenmittailun ankaroittamisperusteissa katsotaan rasistiseksi viharikokseksi ennenkuin se hänen väittämänsä nollatoleranssi on sovellettavissa? Nythän se linja nimittäin näyttää vaan ihan puhdasta nollaa ja toleranssikin on loputon.

 7. Rintsu

  Lehtitietojen mukaan kyseinen yritys ei ole koskaan onnistunut kaupallistamaan teknologiaansa vaan on elänyt koko olinaikansa Tekesin tukirahoilla. Kunnes Tekes laittoi rahahanat kiinni. Niinpä syksyllä 2016 yritys oli konkurssikypsä. Kunnes valtionyhtiö Fortum pelasti sen miljoonien sijoituksella. Ja kukas onkaan valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri?

  Mielenkiintoisempi kysymys on se, että kun kyseessä on pääministeritasoinen vienninedistämismatka, niin mitä järkeä on valita mukaan yritys joka on konkurssikypsä ja jolla ei ole kaupallista tuotetta? Mikähän asioihin on mahtanut vaikuttaa?

  Onhan se mukavaa, että yrityksiä valtion toimesta pelastetaan konkurrseilta ja järjestetään niille kauppaa. Toinen juttu onkin sitten se millä perusteella nämä pelastettavat yritykset valitaan.

  Pääministerin toimenkuvaan ei tietääkseni kuulu lähipiirinsä bisneksien pelastaminen, mutta tämä nykyinen ei juuri muuta teekään. Ja kun aika kuluu miettiessä lähipiirin bisneksiä ja Kepun vallan sementointia maakuntiin niin ymmärrettävästi siinä ei ehdi miettimään semmoisia pikkuseikkoja kuin hyvä hallintotapa, huolellinen lainvalmistelu tai perustuslaki.

  Jos hallitus ei tähän kaadu niin sitten se ei kaadu mihinkään.

  Ajat ovat totisesti muuttuneet koska Ilkka Kanerva sai aikanaan lähtöpassit ulkoministerin paikalta puhtaasti yksityiselämäänsä kuuluvien tekstiviestien vuoksi.

  • Angie

   Epäilen, että ei kaadu. Vaikka pitäis. Ike Kanervalla taisi olla vain huono harkintakyky naisten suhteen.

   • Rintsu

    No sanotaanko näin, että kyseinen naishenkilö ei ainakaan nykyään ole kovinkaan ”edustuskelpoinen” mutta mitäs väliä sen on? Ulkoministerilläkin on oltava oikeus yksityiselämään ja oikeus ihastua ihan keneen tahansa.
    Minäkin olen väärinkäyttänyt valtion puhelinta soittamalla sillä työreissuillani vaimolleni mutta puhelinlaskussani ei koskaan ollut mitään moittimista.
    Valtion kassa ei kaadu siihen jos virkamies/ministeri soittaa virkapuhelimellaan muutaman puhelun ihastuksensa kohteelle.

    Sipilän ja Bernerin tapauksissa kyseessä on ihan eri mittakaavan asiat kuin muutama valtion piikkiin laitettu sexiviesti.

  • J Hautamäki

   Ei Ike niiden viestien lähettämiseen kaatunut, vaan siihen, että valehteli ettei lähettänyt.

  • Kaija Laine

   ihmettelin kovasti kun ensimmäisen kerran luin että Fortum sijoittaa tähän Chempolikseen. Fortum on kuitenkin itse kehitellyt biopolttoaineita, asian tiimoilta on ollut useampikin projekti. Ainakaan hakkeen kohdalla sitä ei todettu kannattavaksi. No, nyt ymmärrän paremmin mistä tämä uusi innostus hankkeiden ulkoistamiseen sen sijaan että Fortum olisi itse jatkanut kehittelyä, tarvittava välineistö ja tietotaitohan olisi ollut.

 8. Sonofhades

  On oikeastaan surullista, että kun hallitus esittää 100% korotuksia sakkomaksuihin, porukka on tyytyväinen 20% korotukseen. Oikeasti?

  Kuvitelkaapa nyt seuraavia muutoksia Suomeen.
  1) Kaikkien kansalaisten liikkeitä aletaan valvoa. Se voi tapahtua vaikkapa autoihin asennettavan laitteen avulla.
  2) Kansalaisen saamasta sakosta valittaminen tehdään maksulliseksi
  3) Nostetaan niiden rikosten määrää, josta voidaan antaa sakkotuomio ilman oikeudenkäyntiä
  4) Nostetaan sakkojen määrää niin korkeaksi, että syrjäytyneet työttömät eivät kykene niitä maksamaan tuloillaan, joista ei jää elämiseen riittävästi
  5) Muutetaan työttömyysturvaa ”osallistuvaksi”. On pakko mennä töihin yritykselle, joka on jo valmiiksi voittoa tuottava yksikkö. Vaikkapa K-marketin kassalle (kuten poikani) työkokeiluun, jolloin ilmainen ”kokeilija” tekee kaikki ilta- ja viikonloppuvuorot.

  Kuvitellaanpa tilanne, jossa töihin palkatta pakotetut työttömät yrittävät järjestäytyä ja vaatia perusoikeuksiaan, vaikkapa palkkaa työstä. Paikalle kutsuttu poliisi jakaa mielivaltaisesti sakkolaput kaikille mielenilmaukseen osallistujille esim. virkavallan väkivaltaisen vastustamisen nimikkeellä. Kun sakosta valittaminen on maksullista, suurin osa tyytyy kohtaloonsa – oikeudenkäyntiähän ei tällaisessa tilanteessa ole muutenkaan varaa vaatia.

  Mahdollisesti syrjäytyneiden mielenilmaisut voidaan estää jopa sillä perusteella, että useamman henkilön autot ovat kokoontuneet samaan paikkaan. Kuulostaako vainoharhaiselta? Mihin näitä lakimuutoksia oikeasti on tarvittu? Muutaman valittajan aiheuttamat kulut ovat marginaalisia – ei sen takia ole tarvinnut sakkojen määrä nostaa tai valittamisen maksullisuutta

 9. Risto Eloranta

  Olisikohan sitten ollut Suomen kannalta parempi jos nuo kaupat Intiassa olisi jätetty tekemättä ja annettu sopimuksen luisua vaikkapa ruotsalaisille? Loppujen lopuksi valtio kuitenkin on suurin omistaja tuossa Chempolis-firmassa, joten pääministeri on ajanut mitä suurimmassa määrin juuri valtion etua.

  • Rintsu

   Valtio on ollut osakkaana firmassa vasta viime syksystä asti fortumin kautta kun fortum pelasti firman konkurssilta.
   Vienninedistämismatka tehtiin helmikuussa jolloin yritys oli käytännössä vararikossa, eikä sillä ollut myytävää tuotetta. Silti semmoinen yritys otettiin mukaan matkalle?
   Puoli vuotta myöhemmin valtion yhtiö pelastaa yrityksen konkurssilta ja pääministerin matkan seurauksena se saa sadan miljoonan kaupan.

   Jos tuo ei näytä rumalta ja haise pahalle niin mikä sitten?

   Minäkin pyörittäisin mitä tahansa firmaa jos pääministeri hoitaisi puolestani myynnin, markkinoinnin ja rahoituksen. Harmittaa kuin pientä oravaa, että en satu kuulumaan nykyisen pääministerin kalakavereihin.

   • Risto Eloranta

    Julkisuudessa olevien tietojen mukaan firmalla oli esisopimus tuosta kaupasta jo 2014. Sipilä ei tainnut vielä silloin olla pääministeri.

    • Rintsu

     Konkurssin partaalla oleva firma ei tee minkäänlaista sopimusta mihinkään. Tai tekee, mutta ilman referenssejä olevalle persaukiselle firmalle sadan miljoonan esisopimus on jokseenkin mahdoton asia.

     Revi siitä.

  • Mirja Pekkonen

   Niin siis valtiollahan ei ollut yhtiön kanssa vielä viime keväänä muuta tekemistä kuin se, että yhtiötä omistivat sekä pääministeri Sipilän hyvä liiketuttava että Sipilän lapset.

   Sipilä kertoi YLE:lle, että hän ei millään lailla edistänyt Chempoliksen asiaa Intiassa ja puhui yleisesti suomalaisesta biotaloudesta. Iltalehti ja sen perässä ainakin Demari väittävät, että on olemassa englanninkielinen raportti, jonka mukaan Sipilä keskusteli Intian pääministerin kanssa erikseen Chempoliksen hankkeesta Assamissa, vaikka raportissa ei suomalaisyrityksen nimeä mainittukaan. Jos tuollainen raportti on olemassa ( kuvakaappauksen mukaan on ) voidaan vain todeta, että Sipilä puhui muunnettua totuutta.

   Valtio tuli mukaan Fortumin kautta vasta lokakuussa. Chempolis oli käytännössä menossa konkurssiin ja siksipä Fortum pumppasi siihen yli 6 miljoonaa euroa rahaa. Samalla saatiin noin 4 miljoonan euron yksityinen sijoitus Taaleri Kiertotalous-rahastolta. Sipilän ja Fortumin mukaan Sipilä ei tiennyt mitään Fortumin aikeista rahoittaa Chempolista. No nähtäväksi jää puhuiko hän tässäKÄÄN asiassa täyttä totta.

   Asian selvittänee viime kädessä oikeuskansleri, jolle Sipilän toimista on tehty kantelu.

   Terrafamevyyhteä setvii puolestaan oikeusasiamies, joka on pyytänyt Sipilältä lisäselvityksen 13.1.mennessä siitä, mitä hän oikeasti tiesi Katera Steelin kauppasopimuksesta 18.11 kun lopullinen päätös lisämiljoonien pumppaamisesta tuohon loputtomaan Terrafamesuohon tai monttuun tai mikälie tehtiin. Ei selvinnyt asia Sipilän laatimasta selvityksestä eikä lisäselvityksen lisäselvityksestä.

   Mitä itse Assamiin mahdollisesti rakennettavaan tehtaaseen tulee, niin kannattaa Fortumin harkita tarkkaan ja tsekata sen tehtaan prosessit ettei käy kuten Talvivaarassa. Täysin kannattamaton ja toimimaton paska ja hirveä ympäristökatastrofi. Olisi ikävää jos Fortumin miljardit pitäisi käyttää jonkin Intian kolkan puhdistamiseen kun suomalainen keksintö ei aivan pelittänytkään.

   Ja Sakarilta pyydän anteeksi kielenkäyttöäni. Minua nyt vain v******a liian paljon tämä touhu.

   • Rintsu

    Pankkopojasta en tiedä, mutta minusta kielenkäyttösi on ihan asianmukaista.
    Asiallisuudesta en tiedä mutta eipä tuossa itsekään tee mieli säästellä sanojaan.

 10. Jore Puusa

  Me, eli ns kansa äänestimme nämä valtaan. Että asiat menevät päin helvettiä – on meidän vikamme. Jos otat kotiisi asumaan psykopaatin murhaajan ja hän listii lapsesi ja puolisosi niin kannattaa katsoa peliin ja miettiä omaa syytään.
  Kansa on kertakaikkisen pöljää ja ansaitsee nämä Sipilät sun muut kelvottomat.
  Olen kuvannut liki 40 vuotta vaalejakin. Erityisesti jäin mieleeni rouva – joka kerraan ovensuuskyselyssä ilmoitti äänestäneensä kokoomusta. Äänestin tätä N.N henkilöä, koska ”hänellä on aina siisti puku päällään”.
  Vaaleissa on ehdokkaina pyyteettömiä ja fiksuja ihmisiä..mutta ei heitä kukaan äänestä.

 11. Juha Penttinen

  No nyt on palkattu. Toivottavasti tätä ’ydinosaamista’. Itsekin hain, mutten päässyt. Palkkasivat jonkun ’tutun’.

  http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/te-toimistoihin-200-tyontekijaa-haastattelemaan-tyottomia/?perpage=10&corder=0

  Eli Kyllä sitä rahaa näköjään onkin sitten – näihin sijaistoimintoihin, eli karenssitehtailuun.

  Toki joutuvat panostamaan myös työterveyteen, koska haastattelijan mielenterveys tulee olemaan koetuksella, jos meikäläisen tuonne kutsuvat, tai soittavat mulle. Koska haen koko ajan aktiivisesti jne. ja kaikki on ns. kunnossa, olen reipas työnhakija ja aktiivinen, mutta kun joka paikkaan on ’hakuprosessi’, josta aina karsiudun.

  Eikös te-keskuksen omille kursseilekin ole jokin ’hakuprosessi’ ? Sitten jos johonkin pakottavat, niin iskee pikku paholainen ja rautakankikin menee ’vahingossa’ rikki. Neuvostoliitossa teetettiin pakkotyötä – hengenmenon ja esim. nälkäkuoleman/kidutuksen uhalla. Ehkä siihen siis täälläkin mennään? Siinähän tässä ollaan jo !

  Siinäpähän sitten yrittävät vastentahtoista haastatella. Hakija oppii siinä vain valehtelun ja mielistelyn mestariksi, ei muuta. Hyvä näyttelija ja asiaan valmistautunut selviää noista ’haastatteluista’ kevyesti, jos vastassa ei ole ammattilainen. Anna siis niille positiivinen kuva päällisin puolin, mutta …

  • Sofia Soininen

   Erikoisasiantuntijoille (ICT ala) oli joku kurssi johon karsittiin osallistujat. En päässyt/joutunut. Saattoi olla ihan kelvollinenkin. Hiukan epäilen.

 12. Sofia Soininen

  Mistä johtuu että nykyinen hallitus ei ymmärrä mitään eikä osaa mitään? Mikä on muuttunut edellisestä niin paljon? Ensin ajetaan jotain ja sitten perutaan. Tehdään ristiriitaisia päätöksiä jne. Ei tätä tällainen tavis ihan oikeasti ymmärrä. Eikä keskustalaisten uskoa horjuta mikään.

  Miten muuten tarkkaillaan niitä ihmisiä joilla ei ole autoa? Laitetaanko mikrosiru?

  • Rintsu

   Minulla on jo nyt pre- paid kännykkä ja pre- paid nettiliittymä joita ei jäljitä paraskaan poliisikoira. Ja huvittaessani ne vaihtuvat uusiin milloin minua huvittaa.
   En ole vainoharhainen vaan ainoastaan kyllästynyt ”perusmaksuihin” ja puhelinmyyjiin. Kympin lataussetelillä käytän kännykkääni puoli vuotta ja maksan vain mistä käytän.

   Autoa minulla ei ole ollut viiteen vuoteen, mutta jo -95 ihmettelin, että miksi autossa ei ole omaa kännykkäsirua johon voisin soittaa saadakseni lämmittimen päälle tai ilmoittaakseni, että sinut on varastettu joten sammuta itsesi ja kerro missä olet?
   Tommoisten asioiden vuoksi autoissa voisi olla mikrosiru.
   Mutta jos sitä käytetään Berneriläisiin tarkoituksiin niin olkoon olematta.

Kommentoi »

Comments are closed