Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kun kynnys nousee

Populistin pahin ongelma lienee se, että hänen on koko ajan lisättävä kierroksia pitääkseen median ja yleisön mielenkiinnon vireillä ja pysyäkseen otsikoissa. Donald Trumpilla ei enää presidentiksi päästyään ole tätä ongelmaa, sillä hänelle riittää valikoitukin vaalilupausten pitäminen. Omilla populisteillamme tämä ongelma on.

Perussuomalaisten puheenjohtajuudesta kiinnostunut Jussi Halla-aho yrittää pysyä otsikoissa ehdottamalla kansalaisjärjestöjen Välimerellä toteuttamien meripelastusoperaatioiden sanktioimista. Vielä muutama vuosi sitten tällainen kansainvälistä oikeutta ja suunnilleen kaikkia merenkulkuun liittyviä kansainvälisiä sopimuksia vastaan hyökkääminen olisi nostanut valtavia otsikoita. Nyt asia kuitataan pikku-uutisena, jos sellaisenakaan.

Merihätään joutuneiden auttamisvelvollisuus lienee yksi vanhimpia kansainvälisen oikeuden hyväksymiä velvollisuuksia. Lähtökohtaisesti hätään joutuneen auttamisvelvollisuus maalla ja merellä on kirjattu luultavasti kaikkien maiden lainsäädäntöön ja ainakin Suomessa auttamisvelvollisuuden laiminlyönti on kriminalisoitua. Jos kiinnostaa, niin lukekaa Rajavartiolaitoksen Meripelastusohje vaikka vain pääpiirteittäin. Tieliikennelaista ja rikoslaista löytyät sitten määräykset auttamisvelvollisuudesta kuivalla maalla.

Nyt europarlamentaarikko vaatii merihätään joutuneiden auttamisen kriminalisointia. Oikeastaan hiljaisuus on ainoa oikea vastaanotto tällaiselle typeryydelle. Jos joku vaatisi jäihin pudonneen pelastamisen kriminalisointia, niin häntä pidettäisiin ihan oikeutetusti hulluna.

Halla-aholla ei liene nyt muuta mahdollisuutta kuin lisätä kierroksia ja ruveta vaatimaan Välimerellä merihätään joutuneiden pakolaisten aktiivista hukuttamista. Kyllä minä tiedän, että hänen oma kannattajakuntansa hurraisi tällekin ajatukselle, mutta suurin osa ihmistä kavahtaisi tällaista epäinhimillisyyttä.

Perussuomalaisten varapuheenohtajaksi haluavalla Laura Huhtasaarella on toisenlainen ongelma. Näköä ja ääntä häneltä kyllä löytyy, mutta hän ei osaa tuottaa omaa tekstiä. Hän plagioi muilta, eikä aina edes ilmoita lähteitään.

Näin kertoo asiaa tutkinut Reija Härkönen blogissaan, ja ainakin hänen esille nostamansa juttu on tosiaan leikattu ja liimattu kokoon eri lähteistä otetuista tekstinpätkistä ja sidottu kömpelösti yhteen. Uusimmassa, Donald Trumpia ylistävässä blogikirjoituksessaan Huhtasaari on ilmoittanut lähteenä olevat linkit. Niistä näkee, että Huhtasaari ei ole tuottanut omaa tekstiä, vaan teksti on kopioitua. Tällainen kirjoittaminen pistää pahasti epäilemään, että kirjoittajalla ei ole ollenkaan omia ajatuksia.

Tämäkään ei haittaa millään tavalla Huhtasaaren vakiintuneita fanittajia. Heitä ei häiritse edes se, että Huhtasaari ei koskaan osallistu kirjoitustensa herättämään keskusteluun, vaan antaa kannattajajoukkonsa hoitaa sivuille mahdollisesti eksyvät kriitikot. Tämän taktiikan hän lienee omaksunut Jussi Halla-aholta.

En vastusta ollekaan Jussi Halla-ahon mahdollista nousua puolueensa puheenjohtajaksi ja Laura Huhtasaaren valintaa varapuheenjohtajaksi, eikä asia edes minulle kuulu. Siinä vaiheessa kaikille oikeasti selviäisi, että Halla-aholla ei ole mitään muita kuin maahanmuuton ja pakolaisten vastustamiseen liittyviä ajatuksia ja Huhtasaarella ei ole niitäkään omasta takaa.

Populistilla ei ole mitään muuta agendaa kuin populismi, joten pysäkseen pinnalla hänen on koko ajan oltava entistä populistisempi.

Jossain tulee sittten se raja, jolloin kansa huomaa keisarin olevan ilman vaatteita. Mitä sitten tapahtuu onkin toinen juttu. Jos populisti saa tarpeeksi valtaa, niin hän tukkii vastaanväittäjien suut ja jatkaa koreilemista olemattomissa vaatteissaan.

Kommentit (21)

 1. Joni Pelkonen

  Pistää taas pahasti ihmettelemään median ammattitaitoa, koska Huhtasaari on tehnyt tätä jo vuosia ja silti uskollisesti kutsuttu televiosiota myöten esittelemään plagioituja mielipiteitään ominaan. Yksinkertainen googlaus olisi osoittanut että Huhtasaari on pelkkä puhetorvi jolla ei ole ollenkaan omia mielipiteitä. Miksi häntä olisi siis kutsuttu televisiota myöten keskustelemaan niistä?

  Ryhdistäytykää, journot. Teidän pitäisi tehdä journalistin työtä, johon kuuluu taustatutkimus.

 2. Joona Palaste

  Jussi Halla-aho itse julkaisi Facebook-sivullaan linkin tuosta meripelastuksen kriminalisoinnin ehdotuksesta kirjoitettuun artikkeliin, ja johan siellä joku rajakki jo ehti kommentoimaan ”Ohjus tai vähintään luoti jokaiseen kumiveneeseen”.

 3. Kari Miettinen

  Huhtasaaresta ja Halla-ahosta tulee mieleen, että voisiko Huhtasaaren kieltämä evoluutioteoria toimia myös päinvastoin; ihmiset muuttuisivat pikkuhiljaa eläimiksi, esim. apinoiksi, mitenkään apinoita loukkaamatta?

 4. Reijo Salokannel

  Halla-aho väittää avustusjärjestöjen suorastaan houkuttelevan pakolaisia lähtemään pelastettavissa, ja näin syntyisi rikollinen laittoman maahantulon järjestäminen. Tästä pitäisi löytyä mainintoja Frontexin raporteista, mutta pikainen silmäys ei niitä ainakaan tuonut esiin. Paikallinen Jussin opetuslapsi samaa saarnasi, mutta ei ole vielä pyytämääni linkitystä ko. raportin osioihin toimittanut.

  • Joni Pelkonen

   Halla-aho on itsekin lähes pelkkä kopioija. Imeskeli ulkomaalaisvihamieliset mielipiteensä muutamilta netin englanninkielisiltä blogeilta, joita aluksi varmaankin itsekin uskoi luotettaviksi tietolähteiksi. Kun totuus paljastui, eli kyseessä oli muutaman äärioikeistoveteraanin sumutus (ehkäpä räikeästä ulkomaalaisvihamielisyydestä olisi se pitänyt jo tajuta?), oli jo liian myöhäistä. Maine oli hankittu ja sitä rahaa piti sitten mennä.

   • Jukka Laine

    Ruotsistahan Halla-aho on omaksunut vihervasemmiston ja pohjoismaisen sosialidemokratian halveksumisen. Suomessahan vihreät ei ole vasemmistolainen liike, ja sosialidemokraatitkin yrittävät miellyttää ”nuivia” duunareita.

 5. Minna Ylitalo

  Populistit haluavat nyt trumppimaista suurien elkeitten sirkushuvia ja siihen ei joku tosikkomainen Halla-Aho todellakaan pysty. Hakkarainen pystyisi vetämään paljon railakkaammin yli ja överiksi.

  Osoittaa myös todella surkeaa poliittista tilannetajua fantasioida hukuttamissurmilla heti sen jälkeen, kun sen tyyppinen kotimaan rikosuutinen on vetänyt koko kansan laidasta laitaan hiljaiseksi.

 6. HTK

  Media, erityisesti YLE ja Helsingin Sanomat, on tuottanut ja lisännyt nostetta perussuomalaisille. Helsingin Sanomat nosti takavuosina Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahon valtakunnan julkisuuteen kokosivun tai aukeaman haastattelulla. Tämän päiväinen (28.1.2017) Hesari on omistanut neljä sivua persujen puheenjohtajalle ja mahdollisille puheenjohtajaehdokkaille. Soini on saanut kaksi kokosivua. Lisäksi lehden pääkirjoitus on otsikoitu: ”Soini kelpaa suomalasille, Halla-aho omalle puolueelle.” Pääkirjoituksessa esitetään HS:n artikkeliin ja teettämään galluppiin nojaava väite, että Soini saa suomalaisten keskuudessa 62 prosentin tuen. Pääkirjoituksen lopuksi lehti antaa ymmärtää Soinin olevan kansalle ja muille kelpaavana pääministeriehdokkaana. Seuraavan sivun, Ville Seurin, artikkelissa Soinia vielä kehutaan ”onnistuneena ulkoministerinä”.

  Ketkä todella tarvitsevat populistista, pakolaisvastaista ja piilo- ja ilmirasistista puoluetta? Muut hallituspuolueet perussuomalaisia tarvitsevat sitä voidakseen paeta vastuutaan kaikkien hallituspuolueiden yhteisesti hyväksymästä epäinhimillisestä ulkomaalaispolitiikastaan perussuomalaisten Soinin leveän selän taakse. Samalla perussuomalaiset ovat sitoutuneet kuuliaisesti toteuttamaan oikeistolaista kansalaisia eriarvoistavaa talous- ja sosiaalipolitiikkaa. Siihen ei Soinilla ole mitään huomautettavaa.

  Soini puolueineen haluaa pysyä hallituksessa niin kauan, että pääsee sijoittatumaan palkintovirkaan. Soinin poliittinen tavoite lienee varmistaa itselleen Suomen Washingtonin suurlähettilään eläkevirka lähelle hengenheimolaisiaan Donald Trumpia ja Mike Penceä
  Puolueen hän tulee jättämään ”oman onnensa nojaan”.

  • timo harju

   Vastikään ”onnistunut ulkoministerimme” lausui Suomen ja Erdoganin Turkin jakavan ”samat demokraattiset arvot”. Diplomaattinen koreus sinänsä, mutta yhteisten arvojen julistaminen diktatorisen, todellisuudesta irtautuneen ja käsittämättömyyksiä laukovan Erdoganin kanssa ei aivan huippusuoritukselta tunnu.

   Vaikka mikäpä sen tietää. Mehän elämme jälleen suuria aikoja, jolloin karjuva suu, möläytykset ja kuulijoihin suksisauvan pituisena osoittava sormi viittoo meren takana tietä tulevaisuuteen. Soinin (HS 28.1.) mukaan se on ”uusi tapa viestiä, ”tietynlainen poliittinen ote”. Tämä viestintätapa kyllä jalostettiin keskellä Eurooppaa jo muutama kymmenen vuotta sitten. Vaihtoehtoisen faktan mestarina Suomen ulkoministeri oivaltaa tämän oikein hyvin, kuten myös sen, ettei Putinin kanssa veljeilevän Trumpin Amerikassa olekaan mikään veli odottamassa. Tämä ja Soinin julkijulistama lapsenuskoinen jenkkeihin nojaaminen voi panna Hannu Salamaa lainatakseni ns. mäihän valumaan puntista.

   Ja sitten se kysymys, joka ei ole retorinen: voisiko olla niin, että tämä Trump ei oikeasti ole täysipäinen?

  • Joni Pelkonen

   Poliitikkojen kannatus mitataan viime kädessä vaaleilla. Soinin vaalimenestyksessä ei ole useassa viime vaalissa ollut kehumista, ottaen huomioon että hän on pohjattoman mediahuomion saanut populistipuolueen johtaja. Presidentinvaaleissa kannatus jäi toisellekymmenelle prosentille, eikä edes kunnallisvaaleissa lento ole ollut samaa kuin aikaisemmin.

   Hämmästyttävää että edes loputon ilmainen julkisuus ei auta mihin tahansa, kun kansa alkaa pikkuhiljaa huomaamaan ettei keisarilla ole vaatteita.

 7. Markku Hänninen

  Nuo meriylitykset eivät ole niin simppeleitä kun ensisilmäyksellä ajattelisi. Jos pelastamme mereltä kaikki mitä pystytään, oli laivana millainen hökötys hyvänsä, määrät saattavat kasvaa merkittävästi ja jos se johtaa siihen että ihmisiä kuolee enemmän kuin siinä tilanteessa että pelastuksia ei olisi tehty(mikä tyrehdyttäisi ylittäjien virtaa), mikä on oikea päätös?

  Eli jos ns. ”hyvä” päätös johtaa siihen että lopputulos on huonompi, kannattaako niin tehdä? Hyvät tarkoitukset eivät tarkoita hyviä lopputuloksia.

  • Mauri Pulkkinen

   Annoit loistavan esimerkin kehäpäätelmästä, missä näennäisen rationaalisesti todistellaan ennalta ratkaistu lopputulos oikeaksi.

   Tosin on todettava, ettei tuolla ajattelutavalla voiteta Nobel -palkintoa eikä sillä pärjää kuin alakoulun väittelykilpailussa.

   Toivottelen silti mielenrauhaa ja kykyä yhdistää erilaisia arvoja kestäväksi toimintatavaksi.

   • Markku Hänninen

    Vaihda aihe johonkin toiseen ja mieti sitä tunteetta. Jos kuvittelet että ihmisiin ei vaikuta kannustimet niin sittenhän ongelmaa ei ole. Valitettavasti tosimaailmassa kannustimet vaikuttavat.

    Otetaan esimerkki jostain eri tapauksesta niin voit miettiä asiaa eri kantilta. Pullatehtaalla alettiin maksamaan pieni palkkio siitä että löydetään viallisia pullia tuotannosta. Homma toimii aluksi hienosti ja laatu nousee. Kuitenkin ajankuluessa laatu pysyy erittäin korkealla tasolla mutta viallisten pullien määrä on kasvanut merkittävästi. Syyksi ilmenee se että pullia tehdään laaduttomammin mutta virheelliset keissit taas saadaan äärimmäisen tarkasti kiinni.

    Missä vika? No siinä että järjestelmä kannustaa saamaan virheet kiinni, ei tuottamaan mahdollisimman virheettömiä pullia.

    Jos välimerelle rakennetaan samanlainen kannustin niin ei siinä hirveästi tarvitse miettiä mitä tulee jatkossa tapahtumaan, kyllä sieltä tulijoita riittää.

    Ratkaisujahan tähän on monia, järkevin olisi muuttaa systeemi niin että palautetaan takaisin lähtöpäähän.

    Ylipäätään koko pakolaisprosessi tulisi euroopassa muuntaa niin että pitkät koivet eivät takaisi varmimmin paikkaa vaan kaikki pakolaiset, siitä huolimatta missä hakevat paikkaa, menisivät saman prosessin läpi ja olisivat samassa jonossa odottamassa pakolaispaikkaa. Tällöin paikat voitaisiin varata niille ketkä niitä eniten tarvitsee, sen sijaan että ne annettaisiin niille kenellä parhaat resurssit ja terveimmät koivet.

  • Joni Pelkonen

   ”Jos pelastamme mereltä kaikki mitä pystytään”

   Voi herranjesta.

 8. AikaMies

  Rikokseen yllyttämistähän Halla-ahon viestintä on.
  Olisiko Hesarin toimitus juttua julkastessaa samaa ajatellut,
  Meinaan jotta taisi HS joutua MV:n kanssa samaan kastiin. Avainsana on siis boikotti.

 9. maaria

  Sairas ja sadistinen ajatus, ettei merihädässä olevaa autettaisi…

 10. Jari Kähkönen

  Pakko lyödä pöytään nürnberg-kortti ja tällä päiväkäskyllä ylentää siviilipalvelusmies Jussi Halla-aho Brysselin kaupungista tänä päivämääränä reservin suuramiraaliksi Dystopian Välimenlaivastossa. En pitkään ymmärtänyt mitä pilkkani esikuvana ollut Karl Dönitz teki n-sanalle nimen antaneen prosessin syytettyjen penkillä, en ennenkuin luin itse Adolf Hitlerin poliittisen testamentin dokumentin edellisenä tasavuosisyntymäpäivänä pari vuotta sitten. Ja ei, nyt ei sitten puhuttu Mein Kampfista, testamentin puhtaaksikirjoitti sihteeri Traudel Junge Berliinin bunkkerissa hetkiä ennen suisiidia. Ei ollut häävi eikä etenkään pitkäkestoinen lukukokemus, joten en käyne nytkään syyttämään ketään historian valkopesusta tai nuorten harhaanjohtamisesta.

  Jutun juuri on sanotun orginaalin suuramiraalin käskyssä jättää haavoittuneet ja merihätään joutuneet, kaikkinensa, niin omat kuin vieraatkin. Niin, olihan tästä Das Bootissakin kiusallinen kohtauksen puoli, joka tuli kyllä ruutuun vaikka työn olisi katsonut ensi kerran kasari-Suomessa lauantain myöhäisillassa, mutta jotenkin asiaa ei vain ymmärtänyt oikein. Ei, koska selitystä ei ollut ja Aatun testamentinkin luki vasta keski-ikäisenä, jo vuosia sen jälkeen kun oli keskellä päivää pidetyn kokouksen jälkeen paluumatkalla kotiinpäin ollut ensin päiväsiiderillä ja sitten DVD-ostoksilla muuan liikenteen solmukohdan valikoiman runsaudesta kuuluisan tavaratalon maanalaisessa kerroksessa sijainneella osastolla, yhä politrukkisalkku kainalossa.

  Sakarin, huomio asiainkulusta aina vain rankempaan suuntaan bloggauksessaan on oikea, nyt joku pyrkii persukansan pomoksi. Vanhavennamolaisen populismin traditio katkesi täydellisesti 1990-luvun alun sekavuudentilaan ja lopunaikaan SMP:ssä, jossa tällöin vieraslajiin kuuluva raaka saalistaja Timo Soini kylmästi hylkäsi keskustavasemmistolaisen ajattelun keskiössään synkästi vihaama pienen ihmisen käsite. Vieraslajisuus, no, eiköhän sekin ole jo maahamme niin juurtunut, että hitostako noita enää toisistaan erottaa, oli tällöin raaka keskieurooppalainen oikeistopopulismi missä on sisällä huomattavat määrät uskonkiihkoilua sekä ihmisvihaa. Siitä ei voi päätyä muuhun pelitilanteeseen kuin a) väsyminen/väistyminen b) pysyvä marginaali c) jatkuvien kohujen ajan kautta hallitsemiseen. Nii-in, kah, mistäpä seuraava kohu, siinäpä pulma.

  Tämä tapaa johtamaan onnistuessaan niin sanottuun kulttuurisotaan, jossa asioista ei enää puhuta lainkaan, vaan ne uudelleenmääritellään populistisessa tarkoituksessa kyllin maailmoja syleileviksi/korkealta ja kovaa ohi meneviksi muka elämän-ja-kuoleman periaatteellisiksi asioiksi. Mikäs siinä, onhan noissa muka tolkun ihmisissä sellaisia ihmiskäsitykseltään vioittuneita yksilöitä, että aina kun VOK pistettäisiin kiinni, se tulisi muka uudelleenmääritellä suomalaisten asunnottomien majoitukseksi. Että mitä? Pitäisikö stadinkundi muka töytyyttää molemmista käsistä kurjenkaulalla lukottaen bussinbenkkiin, vetäistä siihen kiinni nippareilla ja siitä sitten vaan sinne Porin tai Kajaanin taakse, kun on kaikki istumapaikat täynnä? Juuri näistä pikkuisen ongelmissa olevista, pikkuisen empatiasta vajaista sekä pikkuisen ajattelemattomista halla-ahot ym. populistit tykkäävät.

  Sanomatta on selvä, että kulttuurisodan yksi rintama on julistavassa ja sitämyöden täysin käyttökelvottomassa lainsäädännössä, jonka kanssa vaihdellaan säännöllisesti pyrkien myös vahingoittavaan-vammauttavaan säädökseen. Juuri sitä itseään viimemainittua on Sakarin bloggatessaan ylösnostama uutinen lakialoitteestakin. Yhtäältä pyritään saamaan aikaan poliisivaltio, jossa pelko ja itsesensuuri vallitsee, toisaalta jokainen äärimmäisen teräväksi hiotun lain vesurin kipeää tekevä silpaisu elävän ihmisen nahoissa osoittaa tälle paikkansa(ei kelpaa, ei ihmisarvoa, on kontrolloitavana jne). Valitettavasti sektorin ääriraja on maan tai valtioliiton muuttuminen sisäisesti epävakaaksi ja siten hallitsemattomaksi ennen romahdusta, joten katsokaapas tarkemmin keitä äänestätte/että äänestätte ylipäätään.

  No, toisaalta, päivän toisen teeman ollessa myös plagiointi, on hyvä muistuttaa mieleen ettei sitä vanhavennamolaisuuttakaan idealisoida pidä. Pääkarismaatikko oli kauniisti latinaksi sanottuna homo politicus, jolloin arvioituna ilmeisesti Kekkosdiktatuurin vankina -kirjansa sivujen uudelleentoimitettuina lyhennelminä vaan yhä nimissään julkaistujen sekavuuden-lopun-aikojen Suomen Uutisten keskiaukeama-artikkelien mukaan, ei Veikko Vennamo ollut xenofobi vaan silti hänen sitoutumisensa kaikkien ihmisten yhtäläiseen ihmisarvoon häilyi pahemman kerran. Islamofobi löytäisi kyllä kirjan loppukappaleesta olemassaolonsa oikeutuksen, heh, jos nyt ylipäätään kirjoja lukee. Artikkelit olivat muka suoraan oraakkelilta itseltään ja senviikkoisen päivänpolitiikan akanvirtaan osoitettuja.

  Halla-aho on puoliksi unohdettu, marginalisoitunut, vailla minkäänsortin TOTEUTUNEITA poliittisia meriittejä. Hän laski väärin karkaamalla Brysseliin-Strasbourgiin, Sipilä I:sessä hänen olisi pitänyt istua jotain aikaansaadakseen. Perussuomalaisuuden koivukujan päässä ja kivimuurin kyljessä odottava kahden metrin kuoppa on edessä vasta lähitulevassa. Sen merkki olkoon, että vain Keskarin kylkiäinen ent. Lehtiyhtymän kaupunkilehti uutisoi moisen lakialoitteen. Seuraavaksi pitänee tehdä kannattajien vaihto: normaaliväestö, keskiluokka, oppineet ja kaikki lähdönhetken itse ymmärtävät ulos sekä hörhöt, sosiaalipalveluasiakkaat, katutappelijat, pikkurikolliset, syrjäytyneet, vihaajat ja ongelmapersoonat sisään. Jussi tekee vain parhaansa, mutta se on yhä kansa vaaleissa, joka katsoo mihin se riittää.

 11. Kalle Nieminen

  Pelastaa pitää juu mutta mihin rantaan pelastetut päästetään onkin jo eri kysymys. Esimerkiksi Italian rannikko vartiosto poimii merihätään joutuneita käytännössä Libyan rannikolta.

  Australian malli olisi oikein toimiva. Veneellä Australiaan tulevat palautetaan täysin automaattisesti ja kerran temppua yrittäneet eivät enää koskaan voi saada oleskelulupaa Australiasta.

  Australian toiminta tavasta voi vapaasti olla närkästynyt mutta kannattaa kysyä itseltään montako venepakolaista hukkui Australiaan pyrkiessään vuonna 2016 ja montako venepakolaista hukkui Eurooppaan pyrkiessään vuonna 2016. Meripelastamisen idea kait on vähentää hukkuneita. Australian malli tuntuu toimivan merkittävästi paremmin.

  • Markus Valo

   Johtunee esimerkiksi siitä, että Italia ulottuu sadan kilometrin päähän Libyan rannikosta, jolloin aluevesiraja on sitäkin lähempänä. Kartasta kannattaa katsoa Lampedusan saaren maantieteellinen sijainti.

 12. Rauno J. Halme

  Frontexin asiantuntijoiden mukaan kansalaisjärjestöjen meripelastusoperaatiot tapahtuvat aivan Libyan rannikon läheisyydessä, mikä houkuttelee laittomia maahanmuuttajia lähtemään vaaralliselle merimatkalle. Kansalaisjärjestöjen työntekijät myös ovat käyttäneet valosignaaleja ohjatakseen laittomien maahanmuuttajien veneet omaa sijaintiaan kohti.

  Frontexin mukaan kansalaisjärjestöjen työntekijät estävät todisteiden keräämisen ihmissalakuljettajista, kehottavat laittomia maahanmuuttajia kieltäytymään yhteistyöstä Italian ja EU:n viranomaisten kanssa ja eräässä tapauksessa laittomat maahanmuuttajat jopa tuotiin suoraan kansalaisjärjestön omistamalla aluksella Pohjois-Afrikasta Italiaan.

  (Lähde: Verkkouutiset Nykypäivä)

  • Rintsu

   Hemmetin harva lähtee merelle siinä toivossa että ”ehkä joku pelastaa”.

   Mä tiedän, että suomessa pelastuslaitos toimii ja että lähin helikopteri on minuutissa paikalla, mutta siitä huolimatta en hyppää kauppatorin rannasta mereen vain testatakseni asiaa.

   Halla- Ahon esitys meripelastuksen rangaistavuudesta on törkeintä mitä muistan lukeneeni. Ja mä olen lukenut aika paljon.

Kommentoi »

Comments are closed